katt med eosinofila

Hur man tar hand för katter med en hypertyreoida skick

Hur man tar hand för katter med en hypertyreoida skick


Katter med hypertyreos kräver medicinering och omsorg för att hålla dem friska. Hypertyreos är ett tillstånd som uppstår när sköldkörteln är överaktiv. Sköldkörteln blir ofta överaktiv som ett resultat av noduler som bildar på dess yta. Överproduktion i sköldkörteln kan leda till viktminskning, ökad konsumtion mat och kräkningar i kattdjur. Lyckligtvis är hypertyreos typiskt lätt att hantera eller behandla.

Instruktioner

1 Administrera medicinering som syftar till att minskad sköldkörtel produktion till din katt. Många veterinärer ordinera medicinen methimazole att styra hypertyreos. Men andra behandlingsalternativ finns tillgängliga, inklusive operation för att avlägsna körtel knölar, radioaktivt jod behandling eller kemisk ablation. Typiskt är de senare alternativen härda hypertyreoidism och katten inte behöver ytterligare behandling. Medicinering hanterar bara sjukdomen och är vanligtvis ett livslångt krav.

2 Ta din katt till veterinären ofta för att övervaka sina sköldkörtel nivåer. Katter som släpps ut på hypertyreos terapi kräver regelbunden blodvärden för att säkerställa deras sköldkörtel nivåer är normala. Blodvärden är typiskt behövs när katten är först släpptes ut på medicinering, därefter var tre till sex månader när nivåerna regleras. Thyroidmedicationen har också potential att orsaka njur frågor; Därför behövs regelbundna blodvärden för att övervaka deras funktion, liksom. Veterinären kommer sannolikt att kräva blodvärden för att kontrollera kattens sköldkörtel nivåer efter att den har fått operation, radioaktivt jod behandling eller kemisk ablation för att säkerställa behandlingarna fungerade.

3 Övervaka din katts beteende. Titta på din katt noga för att leta efter tecken på att hypertyreos behandlas korrekt. Till exempel, hålla ett öga på kattens födointag, energinivåer och kroppstillstånd. Om katten börjar äta mer, gå ner i vikt eller bli irriterad eller hyper gång på medicinering eller efter behandlingen, kan hypertyreos agera igen. Om du misstänker att detta är fallet, rådgöra med din veterinär så fort som möjligt. Veterinären kan behöva justera kattens medicinering nivåer eller det är möjligt kirurgi, strålbehandling eller kemisk ablation inte var framgångsrik.

Rutin används i katter med chylothorax

Rutin används i katter med chylothorax


Chylothorax definieras som en ökning av chylus, en vätska som produceras av lymfkörtlarna, som ackumuleras i brösthålan. Chylothorax blir besvärande när det orsakar andningssvårigheter för katten. I svåra fall brösthålan fylls med vätska till den punkt lungorna inte kan utöka normalt.

Behandla katter med Rutin

Rutin är ett supplement som används vid behandling av en mängd olika åkommor hos människor och husdjur. Det är vanligast veterinär användning är behandling av chylothorax i katter hos hundar. Det anses vara en blod tunnare och anti-inflammatorisk.

Dosering av rutin för katter

Enligt Catchannel.com har inga särskilda behandlingar eller doser av rutin för katter fastställts. Alice Wolf, DVM har använt 250 milligram av Rutin var åttonde timme vid behandling av chylothorax hos katter.

Andra behandlingar som kan kombineras med Rutin

Det vanligaste förfarandet i samband med chylothorax är aspiration av vätska från brösthålan med en nål och spruta. Detta sker ofta tidigare till behandling med rutin med hopp rutin förhindrar bröstet från påfyllning med vätska.

Cat Diet och Rutin

Veterinären kan beställa en fettsnål kost tillsammans med rutin.

Försiktighetsåtgärder med Rutin

Katter som behandlats med rutin för chylothorax bör övervakas för någon form av andningssvårigheter eller en allmän brist på aktivitet som kan vara förknippade med lägre effektivitet andning. En veterinär bör konsulteras om eventuella problem noteras.

Homeopatiska örter för katter med diarré

Homeopatiska örter för katter med diarré


Katter får diarré för en mängd olika skäl. Vissa katter har känsliga magar och reagerar på stress eller en förändring av kosten. Andra har ett tillstånd som colon irritabile, vilket gör diarré ett pågående problem. Homeopatiska örter kan hjälpa dig att bekämpa din katts diarré och lindra dess obehag.

Slippery Elm

Bark från den hala almen innehåller algblomningen, som efter torkning, pulverform och blandas med vatten blir gelliknande och rockar och lugnar matsmältningssystemet. Enligt veterinären Jean Hofve, är det säkert och giftfri för katter. Ge drabbade katter 1/4 tsk hala elm pulver med kallt vatten för varje 4.54kg. av vikten. I "The New Natural Cat" Anitra Frazier ger ett recept för hala alm sirap. Placera 1/2 kopp kallt vatten och 1 tsk hala alm pulver i en kastrull. Piska som den kommer till en koka och sedan svalna och kyla. Ge en tsk till katten före varje måltid för att bekämpa diarré.

Lakrits

Lakrits främjar välbefinnande i tarmen genom att öka blodflödet och minskar muskelspänningar. Deglycyrrhizinated lakrits är ett utdrag ur lakrits som är mer allmänt används eftersom den inte har biverkningar på binjurarna som rak lakrits gör. Kastrerade katter verkar inte ha adrenal biverkningar som icke kastrerade katter gör, så använd endera formen på dem. Följ rekommendationerna från din veterinär när du använder lakrits. Om du använder en over-the-counter tillägg, följ anvisningarna på flaskan eftersom de kommer i olika koncentrationer.

andra örter

Det finns flera andra homeopatiska örter som hjälper katter med diarré. De flesta kommer blandas i formler, så att de arbetar tillsammans för bättre effektivitet. Kamomill är ett exempel på en homeopatisk ört som bekämpar diarré. Den stöder kattens immunförsvar och hjälper till med inflammation. Rådgör med din veterinär för andra alternativ.

Hur Feed & skötsel för en katt med en URI

Hur Feed & skötsel för en katt med en URI


Övre luftvägsinfektioner (URI: er) hos katter ofta diagnostiseras och mycket smittsam. De är liknande vanlig förkylning hos människor, och medan det finns inget läkemedel som botar dem, det finns flera sätt att stödja din katt och främja återvinning. Till exempel kan din katt behöver mediciner och kosttillskott för att hjälpa den bo bekvämt och se till att den blir de näringsämnen den behöver. Ju allvarligare infektion är, desto mer intensiv kattens behandling.

Instruktioner

1 Ta din katt till veterinären. En övre luftvägsinfektion kräver veterinärvård och intensiv stödjande vård i hemmet. Svårt sjuka katter kan kräva sjukhusvård, men eftersom URI: er är mycket smittsam, är de flesta katter behandlas polikliniskt. Det finns ingen medicin för övre luftvägsinfektioner, men din veterinär kommer förmodligen att förskriva antibiotika för att förebygga sekundära infektioner. De mest förskrivna antibiotika för katter med URI: er är Clavamox, cephalex, amoxicillin, doxycyklin, cefalosporiner och cephalex, enligt Pet Place. Veterinären kanske också vill administrera intravenösa eller subkutana vätskor för att förhindra uttorkning. Enligt Mar Vista Animal Medical Center, katter, särskilt kattungar kan bli uttorkade från den vätska som förloras genom snuva.

2 Separera din katt. Om du har andra husdjur, minimera kontakten mellan dem och din sjuk katt. Övre luftvägsinfektioner är mycket smittsam. Separera din katt skyddar andra djur och håller din katt mer bekväm när det återhämtar sig, genom att låta den återhämta sig utan buller eller andra störningar.

3 Se upp för komplikationer. Övre luftvägsinfektioner vanligtvis inom 10 till 14 dagar, men kan orsaka sekundära problem såsom brist på aptit, munsår, ögon sår eller lunginflammation. Ägna stor uppmärksamhet åt din katts beteende för tidiga tecken på dessa problem utvecklas. Unga kattungar måste ses särskilt noga, eftersom de har en mycket högre förekomst av lunginflammation till följd av en URI och kan inte överleva infektionen.

4 Behandla ögon och näsa problem. Katter med övre luftvägsinfektioner lider ofta av ögonproblem såsom utsläpp eller sår på hornhinnan. Att behandla dessa problem och lindra obehag, kan du behöva administrera antibiotika eller antivirala ögonsalvor. Du kan också behöva torka ofta ut din katts ögon och näsa med en fuktig, varm trasa för att rensa ut alla utsläpp.

5 Övervaka din katts aptit. Katter med övre luftvägsinfektioner har ofta en nedsatt luktsinne, vilket kan göra dem ovilliga att äta. Att locka din katt, erbjuder den mat med en särskilt stark doft eller värma mat för att få ut sin arom. Du kan behöva prova flera livsmedel innan du hittar en som tilltalar din katt. Om din katt är mycket sjuk, kan din veterinär rekommendera att mata den genom en spruta eller administrera en aptit stimulerande under återhämtning. Du kan också behöva ge din katt kosttillskott såsom vitamin B-komplex eller kalium tills den återupptar äta normalt. Veterinärer infoga ibland en matningsslang om en katt är för sjuk för att äta eller vägrar spruta utfodring. Veterinärer brukar reservera detta för katter som är på sjukhus på grund av risken för infektion eller andra komplikationer.

Vad finns vissa läkemedel för katter med en sköldkörtelsjukdom?

Vad finns vissa läkemedel för katter med en sköldkörtelsjukdom?


Om du har en katt med sköldkörtelsjukdom, du är långt ifrån ensam. Hypertyreos eller en överaktiv sköldkörtel, är den vanligaste hormonstörning hos äldre katter, enligt veterinären David Bruyette. I sitt tal vid en CVC konferens för veterinärer 2008, Dr. Bruyette listat de vanligaste symtomen på hypertyreos hos katter: viktminskning trots en glupande aptit, överdrivet drickande och urinering, kräkningar, vokalisering eller ylande, särskilt på natten, och ökad energi och aktivitet. Obehandlad hypertyreos hos katter kan ta en vägtull på hjärta och njurar. Men sjukdomen kan hanteras med medicinering.

metimazol

Methimazole (varumärken, Tapazole och Felimazole) är läkemedel som används oftast för att behandla hyperthyroid katter, säger veterinären Wendy Brooks på webbplatsen VeterinaryPartner.com. Dr. Brooks råder ge medicin två gånger om dagen för resten av kattens liv. För katter som är svåra att p-piller kan metimazol blandas i en smaksatt vätska, mjuka fuktiga behandlar eller en transdermal gel för att gnida inuti en öronsnäcka. Eventuella biverkningar av methimazole inkluderar repor runt öronen, slöhet, aptitlöshet och kräkningar. Läkemedlet kan också orsaka levertoxicitet och förändringar i benmärgen, enligt Dr. Brooks. Börjar vid en låg dos och arbetar upp till en terapeutisk nivå minskar sannolikheten för biverkningar.

Carbimazole

Carbimazole omvandlas till methimazole i kattens kropp och är mindre benägna att orsaka biverkningar, säger Dr Bruyette. Det måste också ges två gånger om dagen för livet. Carbimazole inte säljs kommersiellt i USA, men det är tillgängligt från compounding apotek.

Vidalta

Vidalta är Carbimazole formuleras för kontrollerad frisättning och ges bara en gång om dagen. Från och med 2010, var Vidalta säljs endast i Storbritannien och Europa. Men veterinär Thomas K. Graves förväntar sig kommer att finnas tillgänglig i USA i framtiden.

homeopatiska läkemedel

Vissa hyperthyroid katter förblir väl reglerad på Natrum Muriaticum, ett homeopatiskt medel. I sitt tal vid Världssmådjursveterinärkongressen, beskrev veterinär Peter Dobias framgångsrik behandling av hypertyreoida katter använder Natrum Muriaticum men varnade för att "behandling endast bör utföras av en veterinär som har djup kunskap om principerna för klassisk homeopati."

radioaktivt jod

En injektion av radio jod härdar nästan alla behandlade katter, veterinärer på southpaws veterinärmedicinska specialister och Emergency Center i norra Virginia säga. Behandlingen sker i en särskild anläggning, vanligtvis en veterinär remisssjukhuset, och katten måste stanna vid anläggningen tills mängden strålning som släpper når säkra nivåer. Även den tidslängd varierar, vilket i regel tar två till tre dagar. Ett litet antal katter - mindre än fem procent - blir hypothyroid efter behandling och behöver en daglig sköldkörtelhormon.

tyroxin

Tyroxin (generiskt namn, levotyroxin) är sköldkörtelhormon tillägg används för att behandla hypotyreos, eller en underaktiv sköldkörtel, katter. Liksom andra thyroidmedications, kan den blandas i en smaksatt vätska, mjuka fuktiga behandlar eller en transdermal gel. Hypotyreos är sällsynt hos katter och oftast förekommer hos katter som har behandlats för hyperthyroidism med operation eller radioaktivt jod, enligt veterinären och PetPlace.com bidrags Rhea Morgan.

Glukosamin för katter med urinvägsproblem

Glukosamin för katter med urinvägsproblem


Feline nedre urinvägarna sjukdom (FLUTD) är ett kroniskt tillstånd som definieras i första hand av ihållande inflammation i urinblåsan. FLUTD är också känd som katt urologiska syndrom (FUS), även om det förstnämnda är det uttryck, eftersom det bättre speglar tillståndet. FLUTD definieras av en grupp av vanliga symptom associerade med sjukdomen. Inte alla katter visar alla symptom, och eftersom det finns skillnader i hur sjukdomen yttrar sig, kan behandlingen vara en utmaning. Glukosamin har anekdotiskt rekommenderas som ett komplement som hjälper fylla slemhinnan i urinblåsan, vilket minskar sannolikheten för att återkommande, farliga symptom i samband med sjukdomen.

om FLUTD

Feline nedre urinvägarna sjukdom är ett kroniskt tillstånd där kristaller bildas i urinen i en kattens blåsa. Kristallerna samla och orsaka irritation i slemhinnan i urinblåsan och urinröret. Ofta, och i synnerhet i hankatter, kristallerna kan fastna i kattens urinröret, vilket gör det svårt eller omöjligt för katten att urinera. Vanliga symptom på FLUTD är: täta resor till kattlådan, täta urinträngningar, urinering i mycket små mängder, blod i urinen, urinering utanför lådan och spännare eller gråt vid urinering inte kunna urinera är extremt farligt för din katt och kan snabbt leda till döden. Om din katt verkar ha inte kissat under de senaste 24 timmarna, ta honom till en veterinär omedelbart.

Vad som är Glukosamin

Glukosamin är ett näringstillskott och inte en receptbelagd medicin. Det används ofta som en behandling för artrit hos katter och hundar, eftersom det bidrar till syntetisera ny brosk tillväxt. Glukosamin har också visat sig hjälpa fylla glykosaminoglykan, eller GAG, en viktig del av den skyddande slem-slemhinnan i urinblåsan. Glukosamin tillskott kan hittas i många sällskapsdjur butiker samt veterinärkontor. Det är ofta kombineras med kondroitin, ett kosttillskott som härrör från brosk, när det ges i tillägg form. Glukosamin härleds från skalen av kräftdjur.

glukosamin Research

Det har varit lite avgörande forskning om effektiviteten av glukosamin för att lindra återkommande symptom på FLUTD. Men samma studier bekräftar starka anekdotiska bevis som visar att glukosamin verkar hjälpa vissa katter. Det finns också kliniska bevis på att glukosamin hjälper till att behandla liknande tillstånd hos människor genom att hjälpa återuppbygga den skyddande slemhinnan i urinblåsan. Medan de flesta studier var ovilliga att säga att glukosamin tillskott definitivt kan hjälpa katter med FLUTD, det finns inga indikationer som tyder på att det är skadligt.

administrering Glukosamin

Glukosamin kan administreras i tablettform, antingen genom noppor eller blandning med kattens föda eller genom injektioner. Injektioner skulle vara mer vanligt förekommande i början av behandlingen, och tabletter används som ett medel för underhåll. Din veterinär kan arbeta med dig att upptäcka den rätta dosen för din katt.

Alternativa behandlingar

Alternativa behandlingar som i hög grad kan hjälpa katter med FLUTD. Sådana behandlingar inkluderar mata din katt speciella mat avsedd för katter med FLUTD ökar kattens vattenintag och minska stressen i kattens miljö.

De bästa livsmedel för katter med FUS

De bästa livsmedel för katter med FUS


Feline urologiska syndrom, även känd som katt nedre urinvägarna sjukdom eller idiopatisk cystit påverkar upp till en procent av katter, enligt PetPlace.com. Sjukdomen omfattar en rad villkor som stör en katt förmåga att urinera. Det finns vissa dieter som styr symtomen, och du kan förhindra denna potentiellt dödlig sjukdom genom kostförändringar för din katt.

Identifiering

FUS omfattar en rad olika hälsofrågor som påverkar en kattens nedre urinvägarna, inklusive urinblåsan och urinröret. Bakteriell infektion, stenar i urinblåsan, urinvägarna blockering eller cancer är orsakerna till FUS, enligt American SPCA. Hypertyreoidism och diabetes kan också leda till problem med en katt urinvägarna. En veterinär behandlar de underliggande tillstånd som orsakar FUS symptom, inklusive blod eller kristaller i urinen. I svåra fall slutar kristallerna upp blockerar urinröret, speciellt i hankatter, eftersom de har en smalare urinrör. En katt med en urinvägsobstruktion kan inte eliminera gifter från sin kropp genom urinering och tillståndet kan bli livshotande och kräver omedelbar behandling.

Konserverad kattmat

PetPlace.com rekommenderar att byta din katt till en burk-kost. Konserver innehåller cirka 78 procent vatten, medan torra livsmedel har endast 7 procent, enligt Lisa Pierson, DVM av CatInfo.org. Välj en som innehåller högkvalitativt protein som kyckling eller nötkött och inga biprodukter eller konserveringsmedel. Lägre kvalitet kost innehåller större mängder av magnesium och aska, som kan bidra till bildandet av stenar i urinblåsan eller kristaller, enligt 2ndchance.info. Om din katt har diagnostiserats med FUS, mata den en specialitet burk kattmat som syftar till att förhindra struvit eller oxalatkristaller i urinen genom att justera dess pH. Mata din katt tre till fyra små måltider om dagen för att förhindra att urin blir alkalisk efter en stor måltid. Reglera mängden mat din katt äter för att förhindra fetmarelaterade sjukdomar som diabetes, som också kan leda till urinvägsfrågor, enligt ASPCA.

Vattenintag

Du bör också öka din katts vattenintag så mycket som möjligt för att undvika FUS. Genom att öka vattenförbrukningen kattens urin blir mer utspätt, mindre irriterande för urinblåsan väggar och mindre benägna att bilda kristaller. Ökad urinflödes spolar kristaller eller annat skräp från kattens kropp. Lägg till extra vatten eller låg salthalt hönsbuljong till din katts våtfoder eller blanda i vatten från låg salthalt tonfisk att locka din katt att äta en ny eller annorlunda burk kattmat särskilt för katter med FUS.

Receptbelagda Veterinary Diets

Beroende på vilken typ av kristaller som finns i kattens urin, köpa recept burk kattmat som syftar till att behandla sjukdomen, som är tillgängliga via din veterinär. Mata en katt som diagnostiseras med Struvitkristaller en diet som försurar sin urin för att lösa eventuella stenar i urinblåsan och förhindra att nya bildas. För att lösa stenar, mata Hill speciella diet, Royal Canin Upplösning eller Royal Canin Urinary SO till din katt under en kort period, som leds av en veterinär, enligt Holly Nash, DVM av PetEducation.com. Använd underhålls dieter såsom Hill, Royal Canin Control, Royal Canin Urinary SO eller Purina CNM UR formel för att förhindra stenar bildas. Om en veterinär har diagnostiserats din katt med oxalatkristaller, mata katten en diet för att hålla sin urin pH så neutral som möjligt, såsom Hill c / d eller x / d, Royal Canin Urinary SO, eller Purina CNM UR Formula. Oxalatkristaller löser sig inte av dessa livsmedel och du måste ha kristallerna kirurgiskt avlägsnas genom din veterinär.

Hur du mata en katt med en krage på?

Hur du mata en katt med en krage på?


Efter operation, veterinärer anbringa ofta katter med en löstagbar elisabetanska krage, även kallad en e-krage. Plasten, konformade e-krage sträcker sig utanför kattens nos, hindrar den från att bita på kliande kirurgi stygn och öppna sår. Av samma skäl, hindrar e-krage katter från att komma åt deras mat och vatten skålar. Mat och vatten är särskilt viktigt när ditt husdjur är i tillfrisknandet. Var särskilt noga med att mata din katt normalt medan han bär e-krage.

Instruktioner

1 Förbered mängd och typ av mat veterinären rekommenderar efter operationen. Många husdjur behöver inte äta och kommer att vägra mat den dag de återvänder från operation, men kommer att återgå till en normal kost dagen efter det.

2 Lyft matskålen upp till kattens mun så att den kan få tillgång till mat samtidigt bär kragen. Du kan också ta bort kragen under måltid tid och övervaka katten medan den äter.

3 Erbjud din katt så mycket vatten som den vill. Antingen lyfta skålen upp till kattens mun eller ta kragen och låt den dricka minst en gång i timmen.

En katt med en Hårboll som inte kommer att passera

En katt med en Hårboll som inte kommer att passera


Hårbollar eller trichobezoars, är pälsbollar i en katts mage som uppstår när hår sväljs under grooming. Hårbollar som inte kräktes eller passerat genom mag-tarmkanalen kan orsaka hälsoproblem. Medan hårbollar förekomma naturligt, kan åtgärder vidtas för att minska och förhindra uppkomsten av hårbollar.

Orsaker och symptom

Hårbollar bildas när en katt sväljer päls medan grooming. En stor del av denna päls rör sig längs mag-tarmkanalen och lämnar kattens kropp genom avföring. Håret som stannar i magen bildar en hårboll. En hårboll i magen är vanligtvis kräktes upp. Symtom på en katt kräkningar en hårboll kan inkludera hosta och munkavle, enligt webbplatsen WebMD. När kräktes, hårbollar visas som långa, tunna bitar av hopslingrade päls och kan vara täckt med galla och andra vätskor matsmältnings.

förstoppning

Hårbollar som inte tas bort av kräkningar kan orsaka en allvarlig blockering. Symtom på en blockering kan omfatta frekventa kräkningar, brist på energi, diarré och minskad aptit. Om din katt visar något av dessa symptom, ta den till veterinären så fort som möjligt. Behandlingen kan inkludera vätskor, laxermedel eller operation för att avlägsna blockeringen.

Laxermedel och diet

Laxermedel kommer att hjälpa din katt pass hårbollar. Laxermedel kan köpas på din lokala djuraffären eller via din veterinär. De flesta katter njuta av smaken av dessa laxermedel, så de är oftast lätt att administrera. Många kattmat är utformade för att förebygga och behandla hårbollar. Dessa kattmat innehåller ingredienser som minimerar spridning och ger ytterligare fiber för att hjälpa katter passera hårbollar naturligt. Prata med din veterinär för att bestämma den bästa kattmat för ditt husdjur.

grooming

Katter med lång päls är mer benägna att utveckla hårbollar. Regelbunden grooming kan minska mängden hår som din katt intar. Borsta din katt dagligen och bada den regelbundet. Överväga att ta din katt till en professionell groomer om daglig tandborstning är svårt. Om din katt grooms sig överdrivet, kan det intag mer päls än normalt. Många katter brudgummen när de är uttråkade, leka med din katt och ge leksaker och aktiviteter för att ta över platsen för överdriven grooming.

Non-food

Vissa katter äter andra förnödenheter, såsom garn, snöre eller papper, som kan orsaka en blockering. Förhindra din katt från att äta non-food genom att hålla sträng, garn och andra frestande poster av din katts räckhåll. Låt aldrig din katt leka med snöre obevakad. Kontrollera katt leksaker för att se till att det inte finns några små bitar din katt kan svälja under uppspelning.

Hur man behandlar en katt med en svullen tass

Hur man behandlar en katt med en svullen tass


Som en katt ägare innebär att du är ansvarig för hälsa och välbefinnande i ditt husdjur. Detta inkluderar rutin grooming, näring, och att övervaka hälsan hos din katt. Ibland är ägare uppmanas att ge första hjälpen till sina katter, så du bör ha ett husdjur första hjälpen-kit till hands för att ta itu med lindriga skador. Katter som går utanför ofta komma hem med skador på sina tassar som kan innehålla insektsbett, grader eller flisor, trasiga naglar, eller skador från slagsmål med andra katter. Skador som dessa kan orsaka en svullen tass som bör undersökas noggrant för att avgöra lämplig behandling.

Instruktioner

1 Undersök svullen tass försiktigt under bra ljus. Leta efter nedskärningar, punkteringar, trasiga naglar, bi gaddar, eller områden av rodnad.

2 Ta bort stingers eller splitter med en pincett. Blanda en pasta av bakpulver och vatten och applicera på bettet. Applicera en icepack att minska svullnad

3 Klipp håret borta från sår.

4 Rengör små snitt med en mild tvål och vatten.

5 Applicera Neosporin eller annan antibiotisk salva till en ren kompress och plats över såret. Linda tassen försiktigt med gasbinda och tejpa änden med bandage tejp.

6 Ändra bandaget var tredje dag eller oftare om såret har dränering.

7 Se din veterinär för vidare behandling för din katt om svullnaden fortsätter.