justera höjd stratocaster pickups

Hur man ställer in Pickup Höjd på en Fender Strata

Hur man ställer in Pickup Höjd på en Fender Strata


Felaktig pickup höjd på en Fender Stratocaster kan negativt påverka din gitarr tonen. Om pickups är alltför långt från strängarna, kommer din gitarr tonen lida på grund av en försvagad signal. Om pickups är för höga, kommer strängarna att dras mot de magnetiska delarna av pickup, förstör din upprätthålla. Lyckligtvis har Fender gjorde det mycket bekvämt att justera höjden på mickar på en Strata.

Instruktioner

1 Tryck på låga E-strängen mot den högsta bandet på Strat.

2 Mät avståndet från toppen av polstycket (det cirkulära metallföremålet som sticker ut från plast pickup locket) till botten av det bearbetade låg E-strängen. På vanliga Stratocaster single-coil pickups, bör detta avstånd vara 5/64 tum (2 mm). Om det inte är, måste du justera pickup höjd.

3 Ändra höjden på basen sidorna av inmatnings genom att vrida skruven intill polstycket för den låga E-strängen. Kontrollera igen avståndet mellan polstycket och fretted låg E-strängen varje halvt varv eller så tills pickup är på rätt höjd.

4 Tryck på höga E-strängen mot den sista bandet på halsen av din Strat.

5 Mät avståndet mellan det bearbetade höga E-strängen och polstycket direkt under den strängen. På standard Stratocaster pickups, bör detta avstånd vara 4/64 tum (1,6 mm).

6 Justera skruven bredvid diskant änden av pickup för att höja eller sänka sin höjd. Mät avståndet mellan det bearbetade höga E anmärkning och polstycket varje halvt varv tills du är på rätt höjd.

Hur man gör en Fender Stratocaster låter bättre

Hur man gör en Fender Stratocaster låter bättre


Fender Stratocaster gitarrer tillhör en rik historia av amerikansk gitarr tradition, och som av 2010, är den Stratocaster en av de mest populära elektriska gitarrer. Den Stratocaster först populariserades av artister som Buddy Holly, Beatles och Eric Clapton, som alla sägs ha en unik gitarrljud. Den Stratocaster själv anses ha en ljus ton och förmåga att ha en önskvärd rytm och bly ljud. Justera pickuper och använda effektpedaler är två huvudsakliga sätt att ändra ljudet av din Stratocaster.

Instruktioner

1 Växla mellan mickar medan du spelar din gitarr. Den Stratocaster har tre single-coil pickuper - en hals pickup, mitt pickup och bro pickup. Var och en kommer att ge dig ett annat ljud.

2 Justera höjden på pickup för att ändra ljudet för just pickup. Spela ackord i alla sex strängar på din gitarr och lyssna för balansen mellan bas och diskant strängar. Höja eller sänka den ena änden av bron pickup för att uppnå önskad ljud; du gör detta genom att vrida skruvarna i vardera änden av pickup med en skruvmejsel. Upprepa samma process för pickuper mitten och hals.

3 Ändra pickups helt om du bara inte kan få det ljud du vill från de befintliga pickuper. Du kan välja att ersätta en av de single-coil pickuper med en humbucker. För att ändra en pickup, måste du ta bort bakstycket på gitarren, koppla bort tråden i rätt pickup, ersätta den gamla pickup med en ny och löda nya kablar på plats.

4 Justera inställningarna på din förstärkare när du spelar din gitarr. Förstärkaren och effektpedaler du använder kan i hög grad påverka ljudet av din gitarr. Till exempel, om du känner dina basljud är för tunga, stänga ner bas vredet och vrid i mitten och diskant på förstärkaren.

5 Koppla in dina effektpedaler och justera knoppar på varje pedal. Spela igenom en pedal i taget tills du uppnår det ljud du vill.

Hur man justera höjden på en Humbucker

Hur man justera höjden på en Humbucker


Den humbucker, en högeffektiv gitarr pickup, är i huvudsak ett par single-coil pickups sammankopplade. Dess dubbla polaritet konfiguration minskar hum och genererar mer volym. En humbucker pickup har två polskor per sträng som fångar strängen sound omvandla den till elektricitet. Ju närmare de pickups är att strängarna, den starkare och tyngre tonen. Du kan justera höjden på pickup för att ändra tonen och utgångsnivån på din gitarr.

Instruktioner

Inrätta

1 Anslut gitarren till en förstärkare.

2 Slå på förstärkaren och ställ in volymen på den nivå som du normalt använder.

3 Vrid på volymratten nedåt till noll för att hålla bullret från din skruvmejsel från förstärks.

Raising Humbucker pickup

1 Dra åt skruven på vardera sidan av humbucker pickup kaviteten genom att vrida den medurs. Detta väcker pickup mot strängen.

2 Dra den andra skruven med en lika stor mängd så att alla strängarna har samma utgångsnivå.

3 Vrid på volym ringa upp och spela gitarr. Det kommer att bli starkare än före justeringen. Om strängarna skramlar mot pickup, vrid båda skruvarna moturs en lika stor mängd för att sänka pickup. Om det finns plats och du vill göra det, fortsätter att vrida medurs.

Sänkning Humbucker pickup

1 Lossa skruvarna på vardera sidan av pickup kaviteten.

2 Vrid på volymratten uppåt. Spela ett riff som du ofta använder, vilket kommer att göra det lättare att bedöma förändringen i tonen.

3 Flick pickup väljaren att engagera en annan pickup. Jämföra volymen för den pickup med den justerade humbucker. Om det finns stor volym dopp när humbucker är inkopplad, dra åt skruvarna.

Tippning Humbucker pickup

1 Dra åt en av skruvarna. Dra åt skruven på diskant sida pickup kommer att höja den sidan.

2 Lossa skruven på motsatt sida för att sänka den andra sidan av pickup.

3 Vrid upp volymen och testa gitarr. De tjockare strängarna ska vara tystare än de bästa strängarna. För att göra tunnare strängar tystare, utför den omvända skruvjustering.

Hur man bygger en egen SRV Number 1 gitarr

Hur man bygger en egen SRV Number 1 gitarr


Stevie Ray Vaughan, eller "SRV," var en inflytelserik amerikansk gitarrist rankad # 7 på Rolling Stone Magazines 2003 lista över de "100 Greatest Gitarrister genom tiderna." Främst påverkad av Jimi Hendrix, Vaughan fortsatte med att skapa sin egen arv som en bluesgitarrist. Hans blick var ibland ännu mer igenkännlig än hans sound. Från hans varumärke fransar hatt till hans "SRV" -monogrammed gitarrer, Vaughan skapat en bild som överlevde hans död 1990. Uppkallad efter sin första fru, är SRV: s "Number 1" gitarr symbol för Fender "Strata" för många gitarrentusiaster .

Instruktioner

1 Börja med rätt gitarr kropp för SRV reproduktion. Kroppen av Vaughan gitarr kom från en 1962 USA-tillverkade Fender Stratocaster. Även om denna specifika modell skulle vara mycket kostsamt, skulle en sunburst-färgad USA-tillverkade al kroppen vara mycket nära den ursprungliga specifikationer. Du kan försöka att spara ytterligare pengar genom att köpa denna pjäs som används.

2 köpa rätt gitarr mickar och pick-vakt mer autentiskt kopiera utseendet och ljudet av den berömda gitarr. Vaughan använde "Texas Special" pickuper, som senare har blivit mycket populära. Pick-guard som han använde var en solid svart anpassad pick-vakt med en silver monogrammed inlägg av hans "SRV" initialer. Till gjort det lättare för dig själv, kan du rutinmässigt hitta dessa förkopplad pickuper som redan komma knutna till SRV pick-vakt från eBay.

3 Hitta halsen SRV används på hans "Number 1" gitarr, som kan vara den mest ovanliga bit av detta instrument. Halsen själv var lönn, vilket är ganska vanligt, emellertid halsen har en tjockare D form motsats till den vanliga C-form. Dessutom har greppbrädan gjord av brasilianska rosenträ, men detta skulle vara nästan omöjligt att hitta om du kontaktat en gitarr återförsäljare som kunde hitta en för dig. Den närmaste halsen du kunde hitta skulle vara en USA-tillverkade D-formad lönnhals med standard rosewood greppbräda.

4 Montera bitar av gitarr från föregående steg. Först skruva monogrammed pick-vakt till kroppen med hjälp av en liten Phillips-skruvmejsel. Därefter vila basen av gitarrhalsen i den U-formade öppning upptill av gitarren kroppen. Fäst halsen till kroppen genom att skruva de fyra stora stjärnskruvarna genom halsplattan på baksidan av gitarren kroppen.

5 Ställ in din gitarr själv eller har det inrättats på en lokal gitarr butik för en liten avgift. Ställa in din gitarr handlar om att göra halsen helt raka, lägga strängarna och justera deras "action" (strängarna höjd från greppbrädan), och även justera höjden på pickuper i förhållande till strängarna. Om du vill ställa in din nya SRV "Number 1" gitarr själv, följ stegen och specifikationer Fender har på sin webbplats (se referenser).

Hur man installerar en GK-3 på en Ibanez RG Tremolo gitarr

Hur man installerar en GK-3 på en Ibanez RG Tremolo gitarr


GK-3 är en gitarr synt pickup skapad av Roland. Enheten utnyttjar gitarr signal, vilket gör att det låter som praktiskt taget alla instrument tänkbara och du kan installera en på din Ibanez RG tremolo gitarr. GK-3-syntetiserare pickup används tillsammans med den Roland GR-55 Synthesizer fotpedal. GR-55 pedal är hjärnan i systemet som tar signalen från GK-3 och gäller det valda ljudet, som sedan matas ut till din gitarrförstärkare eller PA-system.

Instruktioner

1 Hitta en lämplig plats att arbeta på din gitarr, såsom en robust bord eller bänk. Täck ditt arbetsområde med en handduk eller filt för att skydda din gitarr avslut.

2 Placera GK-3 mellan stallmick och bron på gitarr för att avgöra den bästa positionen för montering. Centrera GK-3 på sex strängar och hålla det så nära bron som möjligt. Se till att den lilla kabeln ansluten till GK-3 är vänd nedåt. Vid installation av GK-3 på en gitarr med en tremolo, såsom Ibanez RG, det finns en god chans att tremolo bro kommer i oönskad kontakt med pickup när du använder tremolo. Flytta tremolo medan GK-3 är på plats för att bestämma den bästa positionen för upphämtning och hur mycket avslut dina tremolo bro behov.

3 Titta på varje sträng sensor, eller ok, på GK-3 och se till att varje ok ligger i linje med sin respektive sträng. Oken är de små justerbara magnetiska sträng sensorer på GK-3. Det finns sex av dem på GK-3; en för varje sträng. Strängar behöver inte vara perfekt centrerad över oken - så länge som strängen ligger över någon del av dess respektive oket det kommer att fungera bra.

4 Håll pickup i sin idealisk position och markera positionen för toppen, botten och sidor av pickup med hjälp av en penna eller torr radera markör. Det är lättare om någon annan markerar den medan du håller pickup på plats, eller vice versa. Skum distanser medföljer GK-3. Distansorganen har också en vidhäftande remsa på båda sidor. Stack distanserna mellan gitarr och GK-3 för att uppnå den ideala höjd.

5 Justera höjden på pickup med hjälp av distanser som medföljer GK-3. Ta inte bort skyddsfilmen för att exponera limmet på distanserna. Sensorerna / ok bör vara en millimeter från strängarna när strängarna fretted på högsta band på den sjätte och första strängar. Den medföljande distanser finns i tre olika tjocklekar; kombinera dem som krävs för att nå den lämpliga höjden. När du bestämmer konfigurationen av distanserna, ställ dem åt sidan för att användas i nästa steg.

6 Ta bort strängarna från gitarren. Avlägsna skyddspapperet från den distanser en i taget, noggrant rada upp dem och hålla dem tillsammans som limmet exponeras. Ta bort skyddsremsan från den övre distans och koppla den till botten av GK-3. Ta bort skyddsfilmen från den nedre distans och med hjälp av märken du gjort tidigare som riktlinjer, noggrant följa GK-3 upphämtning till din gitarr.

7 Ställ din gitarr och kontrollera höjden på varje sträng. Fret varje sträng på högsta bandet på gitarr och använda den medföljande fria rummet eller en linjal för att kontrollera att avståndet från strängen till oket är en millimeter. Justera höjden på varje enskild sensor / ok efter behov med hjälp av den medföljande skruvmejsel. Var noga med att inte vrida bygelskruvarna för hårt när du känner lite motstånd eller du kan skada enheten.

Hur man koppla en Fender Jazz Bass

Hur man koppla en Fender Jazz Bass


Du kan koppla Fender Jazz Bass pickuper med lätthet om du är intresserad av att ersätta pickuper som följde lager med bas. Om du är noga med att jorda alla komponenter och löda varje tråd på rätt sätt kan du dramatiskt förbättra ljudet av din Fender Jazz Bass med eftermarknads pickuper konstruerade för att släppa höger i de linjer som skapats för originalen.

Instruktioner

1 Släpp halsen upphämtning i den framdragna området skär speciellt för Jazz Bass pickups, och se till att mata trådarna genom pickup rutt hål som leder till styrkavitet. Skruva pickup in i träet med de fyra skruvarna på båda sidor. Detta gör att du kan justera höjden på pickup i förhållande till strängarna.

2 Fäst den svarta jordledningen till den lilla klacken eller skruv som ligger i styrkavitet. Varje pickup och potten måste slipas för att eliminera brum och störningar. Du kan också jorda pickuper och krukor till bruden. Leta efter ett litet hål i styr hålighet som leder till en plats under bron för att fästa den nakna änden av varje jordledningen till själva bron.

3 Löd den vita kabeln till en av stolparna på volymen potten i styrkavitet. Detta kommer att vara volymkontrollen för endast denna pickup.

4 Släpp bron upphämtning på plats, och se till att mata trådarna genom det lilla hålet också, liknande steg 1. Jorda den svarta kabeln till bron eller lägga inuti styrkavitet och löda den röda ledningen till den andra volymen potten. Detta kommer att fungera som volymen för denna pickup.

5 Löd en tråd som går från en volym potten till den andra med hjälp av den öppna tjänsten på varje. Denna tråd överför ljudet från mickar till uttaget, vilket leder till förstärkaren eller ingång du använder.

6 Lägg till ett tråd som går från den andra volymen potten till tonen ratten. Löda den till samma post som den första volymen potten. Detta kommer att skicka ljudet från varje upphämtning till tonkontroll. Tonen kontroll kommer att påverka ljudet genom att skära de höga frekvenserna när den slås ned. Den ursprungliga signalen kommer att passera igenom när knoppen är på 100 procent.

7 Löd den sista tråden behövs från tonen potten till uttaget, vilket gör att du kan höra signalen, antingen genom en förstärkare eller en förförstärkare ansluten till en inspelningsenhet eller hörlursförstärkare.

Hur man installerar en GK3 Pickup på en Fender Stratocaster

Hur man installerar en GK3 Pickup på en Fender Stratocaster


De rektangulära pickups i din Fender Stratocaster elgitarr fungerar som en mikrofon som överför ljudet görs från gitarr till din förstärkare. Du kan ändra mickar på din gitarr till en annan modell, och en sådan modell är Roland GK-3. Denna speciella pickup är unik eftersom den förändrar ljudet av din gitarr till att bli en synthesizer. Den goda nyheten är att installera GK-3 är inte annorlunda från någon annan pickup.

Instruktioner

1 Ta bort alla sex strängar på din Fender Stratocaster genom att lossa dem med stämskruvarna placerade på huvudet av gitarren.

2 Leta reda på bron gitarren på kroppen av instrumentet. Det är slutet rektangulärt stycke som strängarna ansluta till. Använd din måttband för att mäta höjden av bron.

3 Ställ lagren på botten av GK-3 pickup omkring 2 mm lägre än höjden på pickup. Detta kommer att säkerställa pickup passar under strängarna.

4 Använd din stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna på bron ta bort bryggan. Placera pickup över brygganslutnings dubbar de, att se till att öglorna vid ändarna av pickup passar över tapparna.

5 Sätt bron och skruvar, se till att de är säkra. Sedan ersätta strängarna på din gitarr.

6 Använd skruvmejsel för att lossa din gitarr slut stift (pjäsen bandet ansluter till) och skjut sedan kanten av den svarta pickup styrenheten i springan mellan stiftet och kroppen av gitarren. Dra stiftet att säkra kontrollen och du är klar.

Felsökning en Humming Stratocaster

Felsökning en Humming Stratocaster


Den Stratocaster är en ikonisk gitarr med ett distinkt, klart ljud. Typiska Stratocasters har en pickup array bestående av tre single-coil pickups. Utan dessa pickups, skulle gitarr sakna sin karakteristiska ljudet. Vissa Stratocasters, såsom Fender American Special HSS, har en humbucker pickup och två single-coil pickups. En nackdel med single-coil pickuper är att de är mer benägna att radiofrekvensstörningar än humbuckers är. Om din gitarr nynnar, felsöka det att lokalisera källan till problemet.

Instruktioner

1 Anslut till en annan förstärkare. Om du fortfarande höra hum, kan du utesluta förstärkaren som en källa till problem.

2 Anslut en ny kabel. Ljudet av en döende instrumentkabel kan ofta låta som gitarr hum. Använd en ny kabel för att utesluta denna möjlighet.

3 Slå på en ficklampa och stänga av alla lampor. Använd ficklampa för att hitta vägen runt så att du inte snubblar över din förstärkare. Kretsar med variabla motstånd kan orsaka radiofrekvensstörningar i gitarrer, särskilt de med single-coil pickups. Om hum försvinner när lamporna är släckta, pekar detta på ett problem med pickup avskärmning. Om hum är opåverkad av ljuskretsen, pekar detta på ett problem med jordning. Till exempel, kan pickup jordledning har lossnat från marken pin.

4 Slå på belysningen.

5 Ta tag i halsen på gitarren. Om detta stoppar hum, är detta ytterligare bevis på att problemet orsakas av ineffektiv pickup jordning. Genom att ta tag i halsen du faktiskt jord gitarr.

6 Flick mellan pickuper med pickup-omkopplaren. En Stratocaster har pickup alternativ. Tre alternativ att välja pickup; de andra två utvalda kombinationer av två pickuper. Börja med botten omkopplarläge, sedan det centrala läget, det högsta. Om hum ökar på en viss miljö, identifierar denna pickup som påverkas mest. Switch pickup väljare positioner överensstämmer med pickup positioner på gitarr.

7 Stäng av förstärkaren så ljudet av pickup borttagning inte förstärks.

8 Ta strängarna och lossa de två skruvarna på vardera sidan av pickup kaviteten. Om Stratocaster har tre single-coil pickups, det spelar ingen roll vilken pickup du tar bort först. Om du har humbuckers, lämna dem till sist. De är minst benägna av pickups att vara orsakar hum, som namnet antyder.

9 Ta bort upphämtning från kaviteten. Koppla inte bort tråd; det är tillräckligt lång för att låta dig ta bort pickup.

10 Linje kaviteten med ett ark av aluminiumfolie. Föreställ dig att du foder en kakform. Sätt tillbaka i håligheten pickuper.

11 Slå på förstärkaren. Om hum har minskat, visar detta pickuper orsakade hum. För att åtgärda hum, förbättra avskärmning genom foder håligheterna med självhäftande koppar avskärmande tejpen.

Hur man installerar Sperzel Locking Tuners på en Fender Stratocaster

Hur man installerar Sperzel Locking Tuners på en Fender Stratocaster


Installera en uppsättning Sperzel låsnings tuners kan vara en svår uppgift på vissa gitarrer och kräver ändringar spindeldockan som kan göra någon som arbetar på gitarren lite nervös. Så länge de avstämnings placera hålen passar, är installation av Sperzel låser tuners på en Fender Stratocaster nästan en fråga om att byta det gamla till det nya. Men ändring för Sperzel låsbara tuners kräver borrning några hål i instrumentet.

Instruktioner

1 Placera gitarren på en vadderad arbetsyta. Ta bort strängarna. Lossa hylsan muttrarna på de gamla stämskruvar med en öppen nyckel, sedan bort maskiner och hylsorna från avstämnings post hål.

2 Vrid gitarren på sitt ansikte. Ta en överfallsmutter från en av de Sperzel tuners. Sätt muttern i det översta hålet på spindeldockan. Använd överfallsmuttern att placera Sperzel installationsmallen. Justera kantstödet på mallen med kanten på gitarrens dockan.

3 Håll mallen säkert på plats. Lätt markera hålet för låsning tunern stiftet på baksidan av spindeldockan med en syl eller ishacka. Markera hål stift för de fem återstående mottagare på samma sätt.

4 Kontrollera positionen av varumärkena med hjälp av en mottagare in i varje mottagare stift hål. Rätt felaktiga märken, om det behövs. öka försiktigt storleken av de varumärken för borrning med en körnare och hammare. Kontrollera läget för markeringarna igen innan borrning.

5 Placera en borrstopp på nr 36 bit för att borra hål 5/32 tum djup. Sakta och försiktigt borra ett hål för varje mottagare stift på markerade platser.

6 Sätt i höga E-tunern i det översta hålet i dockan. Fäst tuner med överfallsmuttern och brickan. Dra försiktigt med en U-nyckel. Installera de återstående fem mottagare i sina rätta positioner. Åter sträng gitarren efter Sperzel rekommenderade procedur.

Hur man ställer in verkan på en Fender Stratocaster

Hur man ställer in verkan på en Fender Stratocaster


Fender Stratocaster har justerbara sträng sadlar på bryggan för att ställa in strängen åtgärder, även kallad stränghöjd. Action är mycket subjektiv, och det finns något sådant som "perfekt" sträng höjd till någon annan än den enskilde. Stratocasters och gitarrer med liknande broar har en fördel framför sidojusterings broar, eftersom de enskilda strängarna kan anpassas till spelarens preferens. Det finns också en ökad marginal för fel på grund av den rundade konturen av halsen s greppbrädan. Gör justeringar långsamt och metodiskt för bästa resultat.

Instruktioner

1 Mät gapet mellan botten av strängen och kronan (övre del) 17. Bandet med en linjal. Beroende på halsen radie, bör mätningen på basen sidan (tre lägre strängar) vara ungefär 4/64 tum (1,6 mm) till 5/64 tum (2 mm). Diskantsidan (tre översta strängar) bör vara cirka 4/64 tum (1,6 mm) till 3/64 tum (1,2 mm).

2 Sätt insexnyckel i hex skruv på ena sidan av de lägsta strängen (E eller 6) sadel och justera upp (vrid medurs) eller nedåt (vrid moturs) tills strängen når målet mätning på den 17: e bandet. Justera andra hex skruven på sadeln nivå och stabilisera sadeln.

3 Fortsätt att justera sadlarna för de återstående strängarna tills alla mål 17 gräma höjder nås.

4 Spela gitarr och utvärdera åtgärder.

5 Höj eller sänk varje sadel som i steg 1 till 3 med hjälp av en högre eller lägre mätning mål att justera åtgärder för att passa dig.