irriterande hundögon

Hur man gör en hund ögon botemedel

Hur man gör en hund ögon botemedel


Hemlagad ögon lösning för hundar är en bra sak att hålla i handen. Det är användbart om din hund får kemikalier eller skräp i ögonen. Droppande lopp dips och sprayer är vanliga ögat irriterande som problem hundar. En bra saltlösning ögon kommer att ge lugnande lättnad för ditt husdjur och bidra till att förhindra ytterligare skador på ögat.

Instruktioner

1 I lager pan, ta 4 liter vatten till en koka.

2 Med de långa tänger, placera pint burk i det kokande vattnet. Se till att det är helt nedsänkt. Låt det koka i en minut.

3 Använd tång för att avlägsna burken från vattnet och placera den på kylning rack för att svalna. Det tar 10 minuter att svalna helt.

4 Släpp locket i kokande vatten och koka det i en minut. Ta bort den till kylning rack samt.

5 Fyll den kylda burken med steriliserat vatten. Lämna 5 cm (2 tum) av tomt utrymme i toppen av burken.

6 Lägg 1/2 tesked vanligt, icke-Iodised salt i sterilt vatten.

7 Skruva på locket ner hårt på burken.

8 Skaka lösningen under en minut eller tills saltet är helt upplöst.

9 Använd pipetten för att tillämpa lösningen på din hunds uppmärksamhet. Fem eller sex droppar per öga bör vara tillräckligt för att rengöra ögat.

Ögon antibiotika för hundar

Ögon antibiotika för hundar


Irriterande och allergener kan orsaka din hund ögon blir röd och eventuellt smittade. De flesta infektioner är lätt att behandla om det upptäcks tidigt. Behandling hemma kan lindra viss irritation; emellertid kommer en sann infektion kräver ett antibiotikum lämplig för ögonen.

orsaker

En mängd olika irriterande kan orsaka din hund ögon blir röd, gråtmild och eventuellt smittade. Främmande föremål, allergener, parasiter, bakterier, virus och även torrhet är bland de typiska orsaker.

symptom

Flytningar från ögat som är antingen grumlig eller klart är ett tecken på en möjlig infektion. Rött, irriterade slemhinnor är ett annat symptom på irritation och möjligen infektion. Även om inflammation i de flesta fall är inte smärtsam eller initialt allvarligt, är det viktigt att söka veterinärbehandling för att undvika komplikationer och en försämring av tillståndet.

initial behandling

När ögonirritation och inflammation först märkte i din hund, kan du försöka att rensa irriterande hemma. En steril koksaltlösning kan användas för att skölja potentiella allergener och / eller främmande föremål från ögat. Ögon skurar som pH-balanserad kan också användas för att smärtfritt tvätta skräp från hundens ögon. Underlåtenhet att lindra ögoninflammation inom 2 dagar genom hem behandlingar bör resultera i en resa till veterinären. En mängd olika tester finns på veterinärens för korrekt diagnos av ögonsjukdom.

Olika typer av infektion

Inflammation, rodnad och slemhinnor urladdning är typiskt en indikation på den vanligaste ögoninfektion hos hundar, som kallas konjunktivit. En mindre vanlig och mer smärtsam infektion är uveit. Uveit kan faktiskt påverka din hunds vision och har potential att orsaka blindhet om de lämnas obehandlade. En annan infektion i hundens öga kan leda till keratoconjunctivitis sicca, kliniska namnet för torra ögon. När tillräckligt många tårar inte produceras i hundens ögon, slemhinnor torka ut och bli röd, inflammerad och infekterad. Lämnas obehandlad kan detta bli inte bara smärtsam men potentiellt skadligt för din hund syn.

antibiotika

En mängd olika antibiotika utnyttjas för ögoninfektioner hos hundar. Fougera trippel antibiotisk salva är en kombination salva bestående av bacitracin, neomycin och polymyxin B. Fougera används ofta för någon bakteriell hund ögoninfektion. Terramycin är en annan mycket effektiv oftalmisk salva. En unik medicinering kallas cyklosporin föreligger för behandling av keratoconjunctivitis sicca. Ciklosporin anses vara en immunomodulerande läkemedel, och när den appliceras lokalt, har det visat sig att på ett effektivt sätt ge kontroll i 80 procent av hundar som lider av detta tillstånd.

Vad är symptom på en döende hund?

Vad är symptom på en döende hund?


Hundar har en kortare livslängd än människor, och som ett resultat hundägare överleva vanligtvis sina husdjur. Förberedelser för en hunds död kan lindra känslan av förlust, i synnerhet med en äldre hund som har levt ett långt och lyckligt liv. Ibland ägare måste göra valet att humant avsluta sin hund lidande. Att veta när en hund är faktiskt dör, till skillnad från att bara visa tecken på ålderdom eller sjukdom gör dödshjälp beslutet lättare för djurägare.

Letargi

Äldre hundar blir mindre aktiv som en del av det normala åldrandet. Vissa sjukdomar eller tillstånd kan också begränsa en hunds rörlighet och energi, men är inte nödvändigtvis tecken på att dö. En hund som visar liten eller ingen önskan att flytta och som sover större delen av dagen kan vara på väg att dö.

Aptitlöshet

En minskad aptit är vanligt hos äldre och sjuka hundar, men en hund som vägrar att äta kan vara allvarligt sjuka eller döende. Oförmåga att hålla nere mat eller vatten kan också vara ett symptom på att dö. Frekventa kräkningar, även utan en senaste måltid, och lös avföring eller diarré kan vara indikatorer på att dö, men kan också vara resultatet av en sjukdom.

Brist på intresse

Hundägare säger ofta att de känner att det är dags att säga adjö till sina husdjur när "gnista" är borta från sin hund ögon. Äldre hundar kan uppleva kognitiv dysfunktion och agera deprimerad eller förvirrad. Döende hundar är i allmänhet inte längre intresserade av mat, leksaker, promenader, skäller på ekorrar eller andra favoritaktiviteter.

Smärta och minskade organfunktion

Beroende på hundens hälsa, kan smärtlindring vara en end-of-life problem. Även om detta är inte i sig ett symptom på att dö, en hund som är i ständig smärta med ingen lättnad kan vara en kandidat för humana dödshjälp. Organ börjar stänga i en döende hund, så att hunden kan uppleva urinvägsproblem, en långsam eller oregelbunden hjärtrytm eller ytlig, ansträngd andning.

Fler dåliga dagar än bra

Gamla och sjuka hundar kommer att ha både goda och dåliga dagar, vilket kan göra det svårt att avgöra om de är i färd med att dö eller helt enkelt visar tecken på deras ålder eller sjukdom. När en hund har mer dåliga dagar än bra, men det kan tyda på att han är döende. Att hålla en dagbok som registrerar hundens aktivitet, aptit och attityd kan hjälpa spåra förändringar i symtomen och bestämma förhållandet mellan bra att dåliga dagar.

Bensoylperoxid för en hund

Bensoylperoxid för en hund


Bensoylperoxid är en antibakteriell beredning som också eliminerar oiliness. Det är fördelaktigt för människor samt hundar för vissa hudåkommor. Den levereras i form av schampo, rengöringsmedel eller topisk salva, kräm eller gel. Det är för utvärtes bruk. Undvik din hunds ögon, näsa och insidan av munnen vid tillämpningen av denna medicin.

användningar

Bensoylperoxid är en behandling för hundar med hudåkommor såsom pyotraumatic dermatit (hot spots), seborré, hund akne och Demodectic skabb. Enligt Vet Info, hot spots är inflammerad hud uppstår när en hund slickar konstant eller tuggar ett område som kliar på grund av bakterier eller allergener. Merck Veterinary Manual indikerar att seborré är en hudsjukdom som kan förekomma som fjällande och / eller oljiga fläckar. Det kan vara ärftliga eller resultatet av bakomliggande sjukdomar såsom allergier eller endokrina problem. Canine akne visas som pormaskar och röda knölar på läpparna och hakan av en hund, vanligen i åldrarna fem månader till ett år. Demodectic mange är en hudsjukdom som orsakas av Demodex kvalster, främst hos unga hundar, enligt Läkare Foster och Smith.

behandlingar

Du kan använda schampo som innehåller bensoylperoxid en gång i veckan, enligt hund schampo. Bensoylperoxid rengör hundens hårsäckar, förebygga infektioner. Tätare användning torkar ut hundens päls. Använd rengöringsmedel, salvor och geler dagligen på specifika områden av skabb, akne, seborré eller hot spots. Vet Info indikerar att du bör rengöra sår och skador försiktigt och noggrant med antibakteriella rengöringsmedel. Efter torkning av huden, applicera salva eller gel.

effektivitet

I fallet med seborré, Merck konstaterar att användningen av bensoylperoxid schampo kan resultera i en försämrad tillstånd under de första två veckorna av behandling. Detta beror på att vågen som sloughed från huden fastna i hundens päls. Fortsätt att bada varje vecka för att eliminera skalor. De avfettnings effekterna av bensoylperoxid hjälp för att ta bort oiliness som ibland följer seborré. Enligt Vet Info, kan skador från Demodectic mange också förvärras initialt under behandlingen.

Bieffekter

Dog Shampoo konstaterar att bensoylperoxid vanligtvis inte orsaka biverkningar, andra än de som orsakas av ingredienstorkegenskaper. Men om du använder en mänsklig medicin på en hund, kan det resultera i smärta eller rodnad. Enligt Pet Place, produkter för människor innehåller vanligen 10 procent bensoylperoxid, medan förberedelserna för hundar innehåller endast fem procent. Rådgör med din veterinär för att få ett husdjur formel bensoylperoxid.

överväganden

Om någon typ av bensoylperoxid preparat orsakar irritation hundens hud, konsultera en veterinär för en alternativ behandling. Antibiotika är nödvändiga för allvarliga hudinfektioner och i vissa fall din veterinär kan också ordinera kortikosteroider för att underlätta läkningsprocessen.

Hur man naturligtvis rengör min hunds Tear Fläckar

Hur man naturligtvis rengör min hunds Tear Fläckar


Hundar kommer ofta utveckla riva fläckar runt ögonen. I de flesta fall är dessa fläckar är mer av en kosmetisk oro än en verklig hälsofråga. Om din hund har täta tår färgning runt ögonen och har checkat ut och att alla eventuella underliggande problem med din veterinär, kan du rengöra fläckar naturligt hemma. Kemiska rengöringsmedel kan skaka din hunds ögon och är onödiga. Med vaksamhet kan du enkelt hålla din hund ögon fläckfritt med sterilt saltvatten.

Instruktioner

1 Blanda en renande lösning av 1/4 tsk havssalt och antingen 1/4 kopp destillerat vatten eller filtrerat vatten i en steril burk med lock. Rör om lösningen med en steril sked tills havssalt är fullständigt upplöst i vattnet.

2 Tvätta händerna noggrant med tvål och varmt vatten. Det är viktigt att ta bort bakterier och bakterier från händerna innan du rengör hundens ögon, annars kan du kors förorena och orsaka en infektion.

3 Fukta en ren bomullstuss i rengöringslösning. Pressa ut vattnet ur den bomullstuss så det inte droppar.

4 Torka av din hunds ögon en i taget och använder en ny bomullstuss med varje svep i ögat. Börja på insidan hörn av din hunds öga och försiktigt svepa över din hunds uppmärksamhet och ögonen. Gör inte gnugga trycker hårt eller röra din hunds ögongloben. Upprepa denna process upp till 3 gånger per dag.

5 Låt området runt hundens ögon för att torka. Trimma längre hår runt hundens ögon så att den inte peta hans ögon eller hindra hans vision.

Hur man kan bli av röda riva färgning runt hundens ögon

Hur man kan bli av röda riva färgning runt hundens ögon


Det är en del av livet: hundar med vita ansikten har antagligen röda riva fläckar. Dessa fläckar kan orsakas av födoämnesallergier, loppor, överproduktion av tårar, avvikelser i tårkanalerna eller någon av flera skäl. Du kan dock göra ett par saker att bleka päls runt hundens ögon.

Instruktioner

Whitening Paste

1 Blanda en kopp borsyra och en kopp majsstärkelse i en stor skål.

2 Lägg tillräckligt med mjölk av magnesia att göra en smidig pasta. Blanda i en kapsyl av väteperoxid för att behandla svåra fläckar.

3 Coat det färgade området med pasta med hjälp av en tandborste.

4 Låt pastan torka innan borsta ut.

5 Torka av området med en ren trasa för att avlägsna överflödigt pulver.

Whitening Pulver

1 Blanda en kopp borsyra pulver och en kopp majsstärkelse.

2 Applicera pulvret till det färgade området. Pat försiktigt för ytan fläckar eller använd en mjuk tandborste för fläckar som sprider sig till hundens ansiktsdrag (långt hår, mustascher). Låt pulvret att stanna i pälsen under flera minuter.

3 Borsta överflödigt pulver från pälsen.

behandling svabbar

1 Koka destillerat vatten. Ta bort från värmen och låt svalna.

2 Tillsätt 1 msk borsyra pulver för varje kopp kokt vatten. Rör om tills alla kristaller är upplösta.

3 Lägg till sju svabbar per hund som behandlas till en plastbehållare.

4 Häll borsyralösning över bomullspinnar. Täck behållaren. Förvara behållaren på en sval plats.

5 Använd en kompress dagligen för att rengöra din hunds ögon.

Hur man ansöker Frontline Spray

Hur man ansöker Frontline Spray


Frontline Spray är en produkt som används för att skydda hundar och katter från angrepp av parasiter som loppor och fästingar. Frontline är effektiv när det appliceras på djurets päls och hud var 30 dagar. Skydda husdjur mot parasiter leder till förbättrad hälsa och minskad hudirritation, allergiska reaktioner och exponering för smittsamma sjukdomar som borrelia.

Instruktioner

1 Se Frontline Spray doserings etiketten på flaskan. Fastställa vikten av sällskapsdjur. Matcha vikten hos husdjur med tillverkarens rekommenderade dosering. Kontrollera att du har köpt en flaska av Frontline Spray som helt kommer att täcka ditt husdjur, baserat på den rekommenderade doseringen.

2 Hitta ett område som tar emot luft såsom en uteplats eller väl ventilerat rum. Sätt gummihandskar på händerna för att skydda från hudirritation. Flytta munstycket hos sprutflaskan till önskat sprutposition.

3 Om du vill använda till en hund, placera ett koppel på husdjur och håll fast eller be någon att hjälpa dig att hålla husdjur på plats under ansökningsprocessen. Låt husdjur att stå i början spray. Håll Frontline sprayflaska i ett upprätt läge.

4 Ordna ditt husdjur hår så att huden visar. Push brushanar av hår framåt för att exponera huden. Spraya det yttre av den vänstra framtassen och ben och upp den vänstra sidan av bröstet och buken, nedåt vänster bakben och tass. Upprepa på höger sida. Applicera sprayen till det övre bröstet, ryggen, bakre ände och till slutet av svansen. Spraya topp och sidor av halsen.

5 Squirt Frontline Spray på en mjuk trasa. Gnid trasan med spray på den runt djurets ansikte och panna för att undvika irriterande djurets ögon, näsa och mun. Lägga husdjur på ryggen. Tillämpa Frontline Spray till botten av halsen och käken med hjälp av trasa metoden. Spraya magen och ljumske områden. Spraya bröstet och inuti området av varje ben.

6 För att vända sig till en katt, håll katten i nackskinnet, du kanske vill ha någon hjälpa dig med detta så att du är fri att använda sprayen. Bespruta hela katt med det erforderliga antalet pumpar som utsetts av dess vikt i doserings riktningar. Inkludera svansen och ansikte; pumpspray på en trasa och gnugga duk över kattens ansikte snarare än att försöka spruta direkt in i dess yta.

Lätt Origami hantverk för barnen att göra

Lätt Origami hantverk för barnen att göra


"Genom 1800-talet, var dagis-åldern barn i Europa och Japan lär vika papper", enligt PBS hemsida för Vanessa Goulds 2009 filmen "mellan vecken." Även om många origami skapelser är komplexa, många är ganska enkel. Barn kan skapa en mängd olika origami hantverk, inklusive en enkel hatt, båt och hund, och lära former och tidiga matematiska kunskaper på vägen.

Origami Hat

Origami-kul, en webbplats origami diagram, tyder på att använda en stor pappersark, eller den klassiska dubbel bredd tidningen ark, gör att ditt barn att bära den färdiga konstverk. Vik papperet i hälften längs långsidan. Utvecklas, och vik på mitten på motsatt sätt. Böj hörnen på den vikta kanten i den mellersta veck och veck. Ta en sida av den fria långa kanten och vik den upp för att röra den nedre av de tidigare vikta trianglar, sedan vika upp det över trianglarna. Slutföra detta steg på den andra sidan av hatten. Öppna hatten mellan de vikta långsidorna, och forma den så att den passar ditt barns huvud.

Origami Boat

Använd en halv fyrkantig bit papper, klippa hörn till hörn för att göra två trianglar. Lägga ett åt sidan för ett andra projekt. Placera den andra triangeln framför dig, med spetsen av triangeln ovanpå. Om du använder papper som är färgad på en sida, placera den vita sidan uppåt. Vik triangeln på mitten, skrynklar papperet och sedan öppna den. Vik övre hörnet ner röra den nedre kanten av triangeln på biglinjen. Vik varje nedre hörnet av triangeln upp så det sticker upp ovanför mitten och de två halvorna av den undre kanten möts där. Papperet bör nu se ut som en diamant. Vik det nedre hörnet upp till strax mitten av diamant, och vända på papperet för att se din färdiga båten.

origami Dog

Även om det ser imponerande, är detta hundens ansikte ett av de enklaste origami projekt. Börja med en fyrkantig bit papper. Om du använder papper som är färgad på bara en sida, har den vita sidan uppåt. Vik pappret på mitten, hörn till hörn, för att göra en triangel. Håll papperet så den vikta kanten är på toppen, med öppen punkt i botten. Ta varje övre hörnet och dra ner för att göra fler trianglar som kommer att vara hundens öron. Du kan göra trianglar stora eller små, beroende på öronen du gillar. Efter vikning öronen ner, lyft bara den ena sidan av bottenpunkten och skrynklar den där det ser bra ut för dig att göra hundens nos. Om så önskas, använda markörer eller kritor att ge din hund ögon, näsa och mun.

Hur man stoppar en Twitchy Eye

Hur man stoppar en Twitchy Eye


Ögon ryckning, även känd som blefarospasm, är en ofrivillig blinkning av ögat. Medan de flesta fall är ofarliga och tillfälliga, kan mer allvarliga fall störa synen och försämra din förmåga att fungera. Do not panic! Om du genomgår en särskilt irriterande bout ögon rycka, här är några saker du kan göra.

Instruktioner

1 Rest. Ögon rycka är ofta resultatet av en brist på sömn.

2 Koppla. Om du har varit orolig på sistone, kan detta vara orsaken till ögat rycka. Titta in meditation, motion och andra tekniker stresshantering.

3 Steg bort från datorn. Ögonansträngning kan leda till ögon rycka, så se till att du ger dina ögon en vanlig paus.

4 Kontakta läkare om ditt öga rycka är svår och hindrar dig från att se. Din läkare kan ge dig en Botox injektion för att förlama musklerna och inaktivera nerver kring dina ögonlock. i extrema fall kan operation för att ta bort nerverna vara nödvändig.

5 Vet att ögat rycka kan vara ett tecken på en större neurologisk sjukdom. Om du eller din läkare misstänker att detta, se en neurolog för en utvärdering.

Hur man tar hand om din Rhodesian Ridgeback valp

Hur man tar hand om din Rhodesian Ridgeback valp


Även känd som den afrikanska lejon hund, är Rhodesian Ridgeback avskilda från andra raser av en remsa av päls som växer bakåt längs ryggraden. Dessa hundar föds upp för jakt, och användes ursprungligen för att jaga storvilt såsom lejon. Idag kan de användas som vakthundar. De är skyddande av deras familjer, men ofta misstro främlingar. Om du tar hand om din Rhodesian ridgeback valp, kommer det att växa i en vän till familjen och idrotts kamrat som kan leva upp till 13 år.

Instruktioner

1 Ta säkerhetsåtgärder innan föra din valp hem. Plocka upp små föremål (t.ex. stenar eller Hot Wheels bilar) som din nyfikna ridgeback kan försöka provsmakning. Dessa är lika mycket en kvävningsrisk för valpar som för spädbarn och småbarn. Placera sladdar och hushållskemikalier utom räckhåll. Forskning växter du har i ditt hem och varvet för att se om de är giftiga, och ta bort alla som kan vara en fara för din Rhodesian ridgeback valp.

2 Köp en krage, koppel, mat och vatten rätter, grooming leveranser och en säng för din Rhodesian ridgeback. En låda är ett användbart verktyg för rumsren och kan bli valpens "sovrum." Inköps tuggar och leksaker för att hålla din valp upptagen under dagen också, så att det inte förstör dina möbler eller stjäla dina barns uppstoppade djur. Har alla valpens tillhörigheter redo när du tar med den hem.

3 Mata din Rhodesian Ridgeback en valp formel hundmat två till tre gånger om dagen. Följ rekommendationerna på baksidan av förpackningen som en riktlinje för hur mycket foder din valp varje dag. En Rhodesian ridgeback kan växa till 31,8-36,3 kilo, så mata din valp en valp specifik formel för åtminstone ett år. Valpfoder har extra protein och näringsämnen för att hjälpa valpen att växa. Mata din hund på regelbundna tider på dygnet för att hjälpa till att reglera sina interna system och göra potträning lättare.

4 Tåg och umgås din Rhodesian ridgeback vid ung ålder. Ridgeback kan vara envis och dominerande, så börja grundutbildning tidigt för att undvika beteende och dominansproblem. Rhodesian ridgebacks kan också vara försiktig med främlingar och aggressiva med andra hundar. Presentera valpen till så många nya människor, hundar, andra husdjur och situationer som du eventuellt kan under de första sex månaderna i livet. Detta kommer att bidra till att förhindra din Ridgeback från att utveckla rädsla och misstro. Valp klasser är ett sätt att hjälpa din Ridgeback få ett försprång på både träning och umgänge.

5 Schema en veterinär tid för din Rhodesian ridgeback valp. Valpar kan se en veterinär varje månad eller två när de är unga att få de nödvändiga vaccinationer och fysiska kontroller. I USA är vaccinationer rabies krävs enligt lag och bör ges till Ridgeback medan det fortfarande är en valp. Rhodesian ridgebacks har några stora hälsoproblem, men regelbundna kontroller kan hjälpa dig att upptäcka eventuella problem tidigt.

6 Gå din Rhodesian ridgeback valp varje dag. Plan två 15- till 20-minuters promenader varje dag. Valpen kommer också njuta av bad, jogging eller vandring. Gör speltid en annan del av din dagliga rutin. Rhodesian ridgebacks gör bäst när de får utöva varje dag. Detta håller dem från att bli uttråkad och frustrerade.

7 Borsta Rhodesian ridgeback en gång i veckan för att avlägsna döda päls. Bada din valp när det ser eller känns smutsig. Rhodesian ridgebacks, en korthårig ras, kräver minimalt grooming. Ta dig tid att rengöra din hunds ögon när de visas rinnande. Torka Ridgeback stora, öron med en handduk efter bad eller bad för att förhindra öroninfektioner.