infrysning sylt i glasburk

Kan du frysa en glasburk gelé?

Kan du frysa en glasburk gelé?


Frysning sylt är ett bra sätt att bevara sommarens smaker och njuta av dem året runt. Följ de enkla instruktionerna nedan för prime resultat.

frysning instruktioner

Frysning sylt är så enkelt som förpackning det och hitta en plats i frysen. Det är bäst att frysa hela burkar sylt, så se till att fylla behållaren till ca 1/2 tum från toppen. Detta kommer att minska mängden luft i burkarna och bidra till att förebygga mot frysbränna.

Överväganden för glas

Kan du frysa en glasburk gelé?


Eftersom sylt inte dramatiskt expanderar när det fryser, det är säkert att använda rejäla, tjocka sidiga glasburkar. Plastbehållare fungerar också bra.

upptining

Att tina din frusna sylt, placera behållaren i kylskåpet tills den tinar. Du kan också lägga burken i varmt vatten (inte varmt) och tina den försiktigt i diskhon.

försiktighetsåtgärder

Se till att fylla behållarna upp till 1/2 tum under toppen av behållaren och inte mer. Överfyllning kan leda till att behållaren att brista på grund av luftexpansion under frysning.

Långt liv

Fryst sylt bör konsumeras inom sex månader till ett år efter frysning. Efter ett år, kommer smaker börjar förlora sin karaktär och intensitet. Konsistensen av den upptinade sylt kan vara mjukare och mer vattnig än före frysning. Inte frysas efter upptining.

Hur man Fyll en glasburk för dekoration

Hur man Fyll en glasburk för dekoration


Glasburkar är populära bland hantverkare eftersom det finns så mycket som kan göras med dem. Det finns en oändlig lista över saker som kan sättas in i en burk för att matcha inredningen i alla rum i ditt hem. Ge en dekorerad glasburk kan vara en sparsam sätt att ge någon en meningsfull gåva som ser elegant nog att köpas från en butik, men som fortfarande har den där speciella handgjorda touch.

Instruktioner

1 Tvätta och torka glasburk.

2 Lägg ett skikt av potpurri för att täcka botten av burken.

3 Slå på belysningen att se till att alla lamporna är tända

4 Mata lamporna i burken. Space dem jämnt som du packar potpurri runt dem; potpurri kommer att hålla lamporna på plats. (Se referens 1)

5 Curl lamporna runt så att de gör en spiral runt insidan av burken mellan skikt av potpurri; justera dem som du behöver för att förd lamporna är på så att du kan se till att de ser ännu inne i burken.

6 Vänd burken så att slutet av strängen av ljus kommer att vara på baksidan av toppen.

7 Placera duken eller tyg över toppen av burken. Fäst duken med den öppna skruv konservering lock om det är tillgängligt. Använd en stark gummiband om du inte har en skruv på locket; det elastiska bandet kommer att gå över duken och i slutet av ljus sträng för att hålla dem på plats.

8 Bind bandet eller fiber runt kanten av burken och göra en båge eller en knut.

9 Limma vissa säsongsbetonade dekorationer på framsidan av bågen eller knut, om så önskas.

Hur man gör glasburk gåvor

Hur man gör glasburk gåvor


Det finns inget bättre än att ta emot hemlagade gåvor vid något tillfälle. Bakade varor, sylt, gelé och bröd är alla ganska vanliga hemlagad mat gåvor. Gå ett steg bättre och ge gåvan av ingredienser. Det gör att du kan anpassa din gåva genom att presentera en av dina favoritrecept tillsammans med allt du behöver för att göra det, allt insvept i en burk.

Instruktioner

1 Välj ditt recept. Välj ett recept som är ett prisvärt alternativ, men kommer att ge sig till skiktning. Medan kakrecept tenderar att fungera bäst, kan du också prova soppor eller grytor med hjälp av torkade grönsaker och lager. Poängen är att den person som mottar din gåva kommer att kunna "dumpa" ur burken, och med bara några lagt "våta" ingredienser (såsom ägg, olja eller mjölk), skapa ditt recept.

2 Type eller hand skriva ut recept på en attraktiv kort. Slå ett hål genom ett hörn så att den kan användas som en "tag". Placera en bit av band genom hålet och slips säkert. Avsätta.

3 Montera de torra ingredienserna. Mät noga varje ingrediens och ställ åt sidan i separata behållare. Blanda mjöl, bakpulver, bakpulver, salt och eventuella smak kryddor som kanel eller citron / apelsinskal. Linje behållarna upp i den ordning som de utöver skålen som om du faktiskt gjorde receptet.

4 Fyll ett glas Mason burk med ingredienser. Rör sig bakåt genom receptet (med andra ord, bör den sista ingrediensen som skall tillsättas vanligen att vara den första i botten av burken), skiktet varje ingrediens ovanpå den andra. Du bör ha "band" av färger som visar genom din burk. Till exempel, även om choklad chips är den sista posten läggs till vid bakar kakor och därför skulle vara på botten, du vill placera mjöl först, sedan brunt socker, vitt socker, havregryn och slutligen marker för tilltalande effekt.

5 Placera locket tätt på burk och lock med dekorativa tyger. Knyt bandet / band som är ansluten till receptet runt toppen av burken över tyget, ca ½ tum ner, och säkra tätt.

Hur lufttäta en glasburk

Hur lufttäta en glasburk


Glasburkar används ofta för att lagra livsmedel och kryddor. Lufttäta glasburkar säkerställa att vad som än är lagrad inuti förblir friskt genom att förhindra luft från att komma in i burken. Gummi och kork kantar locket för att åstadkomma en tät passning för burken. Du måste underhålla och rengör gummi och kork för att upprätthålla den lufttäta miljön.

Instruktioner

1 Applicera en liten mängd flytande diskmedel tvål på locket.

2 Använd en fuktig, mjuk trasa för att torka bort tvål och någon mat eller smuts från kanten av locket.

3 Applicera vatten till en kork lock. Vattnet medför korken att svälla upp och göra för en lufttät glasburk. För att säkerställa ett lock av gummi passar tätt, se till att du har tagit bort all smuts från locket och tätningen. Gummi sätts till locket för att se till att locket sitter tätt så det finns ingen anledning att behandla det andra än rent det.

Hur man gör glasburk armaturer

Hur man gör glasburk armaturer


Du kan göra söta, enkla armaturer för att fira något tillfälle med hjälp av glasburkar. Dessa belysningsarmaturer är betydligt säkrare än traditionella armaturer, som ofta är gjorda av papperspåsar fyllda med sand, eftersom deras flammor är helt innesluten och de är betydligt kraftigare än de traditionella modellerna. Använd dessa armaturer att lysa upp vägen till din dörr för en prydlig entré under en fest eller bara för att sätta stämningen på din veranda på hösten och vinterkvällar.

Instruktioner

1 Ta bort alla de tunna lock från topparna av glasburkar. Du kommer att behöva dem senare så inte kasta bort dem.

2 Använda hammaren och spiken, pund åtminstone 10 hål i varje tunn metallock. Dessa hål måste gå hela vägen genom locket så att du ljus kommer att få tillräckligt med luft för att bränna. Du kan göra hålen slumpmässigt om du vill, men de kommer att vara särskilt vacker om du gör enkla mönster som stjärnor, träd eller cirklar.

3 Placera en ljuslykta ljus i varje glasburk. Om du är på väg att använda armaturer, sedan gå vidare och tända ljuset.

4 Sätt tillbaka locken och skruva på ringarna. Detta kommer att skydda din gräsmatta eller andra områden från lågan bör armaturen av misstag omkull. Du kan säkert ställa in dessa glasburk armaturer som helst och de kommer att lysa som kristaller i mörkret.

5 Knyt en liten rosett runt toppen av armaturen. Detta gör dem lite lättare att se under dagen när de inte är tänd om du lämnar dem under hela julhelgen.

Hur att sanera en glasburk Lock

Hur att sanera en glasburk Lock


Sanitising glasburk lock är ett viktigt steg i skärande frukt och grönsaker. Ordentlig sanitet ser till att maten inte kommer att falla offer för bakterier och kommer att pågå längre än den annars skulle. Det finns flera metoder genom vilka att sanera dina glasburkar och lock, inklusive fuktig värme, torr värme, naturliga metoder och kemiska metoder inklusive blekmedel, jod och alkohol. Vilken metod du väljer bör vara den som bäst passar dina behov och tidsbegränsningar.

Instruktioner

1 Placera glasburk lock i en diskmaskin på sin högsta inställningen eller hand tvätta dem i mycket varmt vatten med massor av tvål.

2 Tvätta glaslock i diskmaskinen eller för hand kommer säkert att sanera dem, men om du vill att de ska vara helt steriliseras med fuktig värme, placera dem i kokande vatten för uppemot tio minuter.

3 Tryckkokare kan också användas för att sanera objekt med fuktig värme. Placera glasburkar ovanför vattnet i botten av tryckkokaren, och den stigande ångan kommer sterilisera dem.

4 Låt locken sitta i tryckkokaren i 30 minuter efter att det börjar att släppa ut ånga.

5 Ta bort glasburk locken från tryckkokaren och låt dem svalna innan du använder dem.

1 Placera glasburk lock på en bakplåt med en läpp, och infoga dem i en ugn.

2 Sätt ugnen på 121 grader Celsius. Låt locken i ugnen i minst 30 minuter efter det att ugnen har nått denna temperatur.

3 Kyl lock långsamt för att förhindra sprickbildning. Behandla glas desinficeras med torr värme med försiktighet, eftersom det är mer ömtålig än glas saneras på andra sätt.

4 Wrap glaslock i folie för att förhindra kontaminering. Denna metod kommer att hålla dem sterila, tills det är tid att använda dem.

5 Torr värme kan användas för sig eller tillsammans med fuktig värme. Sanitise JAR lock med fuktig värme först och sedan sterilisera dem med torr värme.

1 Använda alkohol är ett annat sätt att sanera glasburk lock. Blanda med vatten så att det komponerar 70-80 procent av blandningen. Till exempel bör varje gallon av vatten innehåller mellan 89 och 102 fluid ounces av alkohol.

2 Spraya locken med alkohol eller blöta dem i det. Alkoholen avdunstar snabbt, så det finns ingen anledning att skölja något steriliseras med det. Isopropylalkohol är den bästa typ för desinficering glas och kan köpas på nästan alla apotek. Denna metod kan användas på lock samt andra redskap och föremål.

3 Klor blekmedel kan användas för att sanera föremål. Det bör användas i ett förhållande av en matsked per liter vatten. Blöt objekt i en blekmedelsblandning för uppåt av 20 minuter.

4 Väteperoxid kan användas i små mängder för att desinficera och sanera dina glasburk lock. Blandningen bör innehålla tre procent väteperoxid och resten vatten så att varje liter vatten bör innehålla ca 39 flytande uns av väteperoxid.

5 Vit destillerad vinäger, även kallad ättiksyra, kan användas för att desinficera glasburk lock. Dess sura naturen dödar bakterier. Det behöver inte spädas alls och kan användas genom sprutning locken eller genom att blötlägga dem.

Hur man startar ett litet sylt företag

Hur man startar ett litet sylt företag


Alla som har ätit dina hemlagad sylt och gelé har gormat och bad om mer. Det är därför du vet att du har en bra produkt med unika smakkombinationer. Tanken på att driva ett företag på egen hand har alltid tilltalat dig. Efter att ha kört din chef "verksamhet under de senaste 15 åren, har du ingen tvekan om att du vet vad du gör. Du kan bara inte vet hur du kommer igång.

Instruktioner

1 Brand din produkt. Kom upp med ett namn som inte bara säger sylt och gelé, men är något som folk kommer ihåg. Du kommer också ha en logotyp så unikt som det namn du valt. Om du inte är bra med grafik, har en professionell sätta dina idéer i något konkret. Använd din logotyp på alla dina etiketter, brevpapper och visitkort.

2 Besök länet förlängning kontor för att ta reda på om du lagligt kan göra dina sylt och gelé i ditt hem kök. Vissa stater faktiskt tillåter dig att göra just detta. Men andra stater kräver ditt hem kök att certifieras eller att du gör din produkt i ett certifierat kök. Om du måste använda en certifierad kök, det finns några billigare sätt att uppnå ditt mål annan än att hyra ut en heltid. Vissa restauranger, bagerier eller kaféer är inte öppet på natten eller på morgonen. Prata med chefen om hyra anläggningarna som kök. Andra möjligheter inkluderar kyrkor, samlingslokaler eller ledande centra.

3 Ansök om ett företag licens och ett skatteidentifieringsnummer om ditt tillstånd samlar moms. Du kommer också att behöva detta nummer för att köpa din material grossist.

4 Pris produkten. Innan du säljer dina sylt och gelé måste du se till att du gör en vinst. Lista alla de ingredienser som går in i en burk av varje typ av sylt eller gelé du kommer att sälja. Inkludera hyran för en certifierad kök, om det behövs, och du kan ha avgifter för marknader där du kommer att sälja till allmänheten. Lista alla dina extra kostnader. Du måste inkludera dessa i din produktpriset. När du vet vad dina sylt och gelé kosta att göra, är en bra tumregel att fördubbla detta belopp för att komma fram till en bra utgångspunkt pris.

5 Sälj dina sylt och gelé på lokala bondemarknader, lördag marknader och semester mässor. Eftersom du redan ser professionella och du har en bra produkt, dina sylt och gelé har en god chans att sälja bra. Word of mouth är en bra start för gratis annonsering.

6 Gör möten med förvaltare av gourmet mataffärer och butiker gåva att prata med dem om att bära dina sylt och gelé. Var beredd med ett bra tal. Förbered en broschyr, ett prov sylt eller gelé och visitkort att lämna med chefen.

7 Skapa en webbplats för att sälja dina sylt och gelé på nätet. Dessutom kontakt webbplatser du tror kan bära dina produkter eller som gör att du kan sälja på deras webbplats.

8 Marknaden dina sylt och gelé. En del av marknadsföring är prover. Har prover på kex för människor att smaka på marknader och mässor där du säljer din produkt. Få lite gratis reklam genom att skicka ett pressmeddelande till lokala tidningar. Överväga att köpa bannerannonser som kommer att styra trafiken till din webbplats. Skriva artiklar för din webbplats om sätt att använda dina sylt och gelé i recept och erbjuda ett nyhetsbrev är utmärkta marknadsföring verktyg som kommer att bidra till att sälja din produkt.

9 Håll goda resultat. Din sylt och gelé företag kommer att köras smidigare om dina bokföringen är uppdaterade. Du kommer att behöva för att kunna hitta information lätt utan att behöva blanda genom ett berg av pappersarbete som du inte har tagit hand om. Dessutom om ditt tillstånd kräver att du debitera moms eller du kommer att behöva lämna och betala skatt, har dina böcker för gör en motbjudande jobb hanterbar. Kontrollera med en revisor om hur och när du kommer att behöva betala din skatt.

Hur man fixar ett gångjärn på en glasburk

Hur man fixar ett gångjärn på en glasburk


Även om de traditionella konservburkar har skruvlock lock, glasburkar med gångjärn, som brukar kallas bale burkar, används också för konservering och lagring av livsmedel. Många människor använder bale burkar för att hålla häftklamrar som socker och mjöl färsk på bänk. Även med noggrann användning kan en bal burk gångjärn lossna eller missbildade och förhindra burken från att fungera ordentligt. Släng inte den dyra burk; rädda det genom att försöka fixa det själv med några få enkla steg.

Instruktioner

1 Släpp spaken på framsidan av burken. Om handtaget inte enkelt flytta uppåt, tryck ned på locket för att lossa motståndet. Flip klämman nedåt så att burken är helt öppen.

2 Titta på metallstycket som ansluter från burken locket till burken basen, på baksidan av burken. Om trådstyckena inte är parallella eller rak, böja dem tillbaka på plats. Knacka försiktigt kabeln i rätt riktning med en liten hammare. Var noga med att inte slå burken med hammaren.

3 Inspektera den nedre delen av gångjärnet för uppbyggnad eller rost.

4 Scrub rost eller rester med en bit stålull. Borsta bort eventuellt skräp med en ren handduk.

5 Doppa en några droppar olja på ledområdet och flytta burken locket och tillbaka. Detta säkerställer att oljan fungerar hela vägen in i gångjärnet. Torka bort överflödig olja med en handduk.

6 Tryck locket ner och engagera klämman i fronten.

Hur man bygger en dörr sylt

Hur man bygger en dörr sylt


Dörrposter rama en dörröppning och hålla gångjärnen som tillåter dörren att öppna och stänga. En remsa av gjutning kallas en dörrstopp runt insidan av dörren ger en solid vila för dörren för att stänga mot. Bygga en dörrpost är inte komplicerat, eftersom det hålls ihop av standard träbearbetning snickerier. Det finns tre sidostycken i aggregatet; spärren jamb, gångjärnskarmen och den övre jamb.

Instruktioner

1 Mät väggtjockleken runt dörröppningen på flera ställen - 4 1/2 inches är den vanligaste tjockleken, men det kan variera från något över till något under denna mätning hela vägen runt dörren. Den genomsnittliga väggtjockleken kommer att vara bredden på dörrkarmen.

2 Mät höjden och bredden på dörren du bygga jamb för. Möjliggöra 1/8 tum av spel mellan dörrkarmen och dörren, och en ytterligare halv tum utrymme vid botten.

3 Lägg till dörren höjd plus 1/8 tum plus halv tum plus 3/4 tum för längden av de två sidoposter. Detta inkluderar 1/8 tum och 1/2 tum för luckorna på toppen och botten av dörren och 3/4 tum för tjockleken på den övre jamb. Lägg dörrbredden plus 3/4 tum plus 1/4 tum för övre jamb längd. Detta inkluderar 1/8 tum för varje öppning på vardera sidan av dörren och 3/4 inches för att möjliggöra för snickeri som håller sidostycken samman.

4 Mät och markera två stycken av en-för-6 timmer till höjden av sidosidostycken. Skär sidoposter till längd med en geringssåg. Mät upp och markera en tredje bit av en-för-6 timmer med längden av den övre sidokarmen och skär den på geringssåg. Skär en fjärde bit av en-av-6 bredden på dörren plus 1/4 tum för ett temporärt stöd.

5 Höj tabellen sågklingan till en tum. Placera klyvsågningsstaketet att göra ett snitt av tjockleken av väggen plus 1/8 tum. Rip alla tre jamb skivor på bordet såg genom att mata dem genom bladet och hålla en kant mot staketet.

6 Lägg de två sidoposter sida vid sida och uppåt på en stadig arbetsbordet. Lägga till två bitar av skrot en-för-6 på varje sida av de två jamb bitar. Kläm fast sidostycken och skrot tillsammans med toppen slutar med. Ställ in routern för att göra en 3/8-tums-djupt snitt med falsning fräs.

7 Stå vänd mot ändarna av sidoposter och vila routern fronten på slutet av skrot ombord på vänster sida. Biten bör inte röra veden. Fatta routern stadigt med båda händerna, starta motorn och mata bit in i träet tills lagret vilar mot slutet av virke. Att hålla lagret mot brädänden flyttar routern smidigt till höger i den första karmen och fortsätta tills biten är helt i skrot på den bortre sidan. Stäng av routern av.

8 Ställ de två sidoposter på kant mot varandra. Kläm den tillfälliga stödstycket mellan de två sidoposter i det nedre segmentet. Applicera lim till spåren på toppen av sidosidostycken och på ändarna av den övre sidokarm. Placera den övre jamb i spåren, spola kanterna och klämma dem på plats. Torka upp överflödigt lim och låt lim uppsättning under 1 timme.

9 Borra fyra jämnt fördelade pilothål genom vardera sidan jamb i den övre karmen och spika sidoposter till toppen sidokarm med avsluta naglar.

Idéer för glasburk målning

Idéer för glasburk målning


Tomma, rena glasburkar --- vare köpt nya eller hittats och åter --- kan klä upp med lite färg för att ge dekor för ett rum, håller småsaker, och används som förvaringskärl i skåpet eller på skrivbordet eller hylla. Målade glasburkar gör också attraktiva behållare för att hålla presenter utan att använda omslagspapper.

schabloner

Gör din egen stencil design eller köpa stenciler från en konst leverans eller tapetbutik. Bifoga ett schablonen på den yttre ytan av en ren burk med avtagbar tejp. Använd en schablon borste eller skum konsthantverk borste för att fylla i det utskurna stencil område genom att trycka färgen doppad pensel på ytan av glaset tills konstruktionen fylls i. Använda mer än en stencil för att täcka mer av burken eller använd en lång stencil --- såsom typ gjord för trim arbete --- och tejpa fast den hela vägen runt burken. Låt det torka lite och sedan ta bort schablonen långsamt och försiktigt så att du inte smeta stencil design. Stencil ett namn med brev stenciler till en burk för att hålla en personlig gåva. Använd stencil teman för speciella evenemang, en baby shower, jul eller en födelsedag.

freestyle

Barn eller vuxna kan freestyle måla utsidan av alla burk med hjälp av akrylfärger. Detaljarbete kräver användning av mindre art penslar. En mer modern konst stil kan uppnås med hjälp av skum stil konst och hantverk penslar. Även små barn kan arbeta med dessa lätt. Täcka hela burken med en målad design, så insidan är dold för att packa en överraskning i eller lämna öppna ytor och använda den för en ljusstake eller lagra favorit godis. Personer med erfarenhet av detaljerad målning kunde måla ett ansikte på burken eller en fullständig scen som går hela vägen runt ytan av burken, såsom en grupp människor i en park eller ett gäng barn eller nallar.

Skum stämplar och svampar

Skumgummi stämplar och svampar är flexibla och kan användas på en krökt burk yta. Du kan också sänka dina egna skumgummi stämplar med hjälp av båten skum ark. Svampar finns i olika texturer och kan användas i lager för att ge burken ytan en skiktad färg utseende, på samma sätt som du använder svampar för att skapa strukturer när måla en vägg. Skumgummi former och stämplar skärs mönster som doppas i färg som en gummistämpel pressas sedan till burken ytan genom att försiktigt gungande och inslagning design runt den krökta burken. Layer mönster med olika stämplar, såsom blad och blommor eller bilar och lastbilar. För att göra delar av skumgummistämpel i olika färger, använder en liten pensel. Måla varje område av stämpel i de färger du vill ha på glaset, och tryck sedan på den på burken.