imodium hund dosering

Dos av Imodium för diarré i en hund

Dos av Imodium för diarré i en hund


Diarré hos hundar kan ha många orsaker, inklusive stress, kostförändringar, parasiter, kronisk sjukdom och förgiftning. En mild släng av diarré kan ofta behandlas med läkemedel, såsom Imodium. Diarré kan vara ett tecken på något allvarligt, såsom ett hinder eller parasitangrepp, så kontakta din veterinär om det kvarstår eller förvärras.

Imodium

Imodium är ett varumärke av drogen loperamid, som behandlar inflammatorisk tarmsjukdom och diarré. Det finns over-the-counter i kapsel, caplet och flytande form och administreras oralt. Även om det inte är FDA-godkända för veterinärt bruk, kan den användas till hundar; bör dock användningen godkännas av en veterinär.

Dosering

Enligt den PetEducation.com är den rekommenderade canine doseringen för Imodium 0,05 till 0,1 mg per pund kroppsvikt, och bör ges på ungefär åtta timmar. Denna dos bör vara nödvändigt för bara en eller två dagar, Om din hund diarré blir värre eller varar längre än denna tid, konsultera din veterinär.

Bieffekter

Imodium kan orsaka din hund att vara förstoppad eller uppsvälld. Mer allvarliga tillstånd som kan ses men är sällsynta inkluderar pankreatit och problem med det centrala nervsystemet.

Överdos

Det är möjligt för din hund att överdosera Imodium, så det är viktigt att bara administrera beloppet din veterinär rekommenderar för din hund. Om din hund väger mindre än 9,07 pund, bör du använda flytande form av Imodium i syfte att ge en mer exakt dosering. Om de ges en överdos, kan din hund uppleva depression, stimulering av nervsystemet, förstoppning, andningsproblem eller en minskad hjärtfrekvens.

försiktighetsåtgärder

Använd inte Imodium hos hundar som ammar eller är gravid. Om din hund har några andra villkor, såsom hypotyreos, njursjukdom eller andningsproblem, eller om din hund är äldre, bör du kontrollera med din veterinär för att se till att det är säkert att använda denna produkt. Det ska inte ges till hundar på monoaminoxidas hämmare eller hundar som tar mediciner som hämmar det centrala nervsystemet (t.ex. antihistaminer eller antiepileptiska läkemedel). Om din hund diarré orsakas av ett toxin, är det viktigt att se till att din hund system rensas av toxinet innan Imodium. Detta läkemedel bör inte användas utan övervakning av veterinär.

Imodium dos för hundar

Imodium dos för hundar


Imodium kan administreras till en hund för behandling av diarré följande föreslagna doser i kaplett eller flytande form.

typer

Imodium är en anti-diarré drog. Dess generiska namn är loperamid. Loperamid också säljs över disk under varumärkena Imodium AD, Pepto Diarré Control and Kaopectate II Caplets.

Dosering

Dosen för Imodium i tablettform är i allmänhet 1 mg per 9.07kg. var åttonde timme. Hunden dosen för Imodium i flytande form är 1 ml per 0.454kg. var åttonde timme.

effekter

Imodium lindrar diarré hos hundar, men det löser inte orsaken till diarré. Imodium administreras till en hund kan orsaka svälla, slöhet eller förstoppning.

expert Insight

Det är inte ovanligt att "mänskliga" läkemedel rekommenderas för hundar. Veterinärer ger ofta Imodium till hundar för behandling av diarré.

Varning

Rådgör med din veterinär innan du ger en hund något over-the-counter medicinering. Om diarré kvarstår i mer än 48 timmar, kontakta läkare för din hund. Behandling för diarré innefattar avgöra bakomliggande orsak och övervakning mat och vätskor.

Dosering av Valerian Root för hundar

Dosering av Valerian Root för hundar


Valerianarot rekommenderas ofta som en växtbaserade behandling för ångest hos hundar. Den här artikeln beskrivs hur man ger valeriana till din hund i olika former, rekommenderade doser, och saker du bör veta innan du använder den.

valeriana Grunderna

Valerianarot är vanligt förekommande i avsnittet naturläkemedel butiker, och det finns vissa förberedelser gjorda speciellt för hundar också. Utöver sina ångestdämpande egenskaper kan valeriana användas för att behandla hyperaktivitet, rastlöshet, sömnlöshet och andra stress och ångesttillstånd. Valeriana kan även användas för att minska frekvensen och svårighetsgraden av kramper i epileptiska hundar, men du bör kontakta din veterinär innan du ändrar någon medicin för hundar med krampsjukdomar.

valeriana Beredningar

Valeriana kommer i flera formuleringar. Det är lätt att hitta i många butiker i tinktur formulär förpackad i en liten flaska med en pipett. Det finns även i kapslar och tabletter. Torkad valerianarot kan hittas i vissa butiker och på nätet, och du kanske kan hitta färsk valeriana rot i ditt område. Vissa tillverkare av växtbaserade produkter för hundar gör tugg valeriana tabletter bara för hundar. Vissa preparat innehåller andra ingredienser förutom valeriana rot. Var noga med att kontrollera varje ingrediens i någon beredning inte speciellt framtagen för hundar att vara säker på att de är säkra. Om du har några frågor om att ge örter till din hund, din veterinär eller en lokal naturläkemedel veterinär kan ge dig mer information om vad som bör undvikas.

dosering

Förberedelserna för hundar kommer att ge specifika doseringsanvisningar för denna produkt, så följ flaskan eller förpackningen i dessa fall. När de lämnar en mänsklig förberedelse till en hund, konvertera doseringen dela din hunds vikt i pounds med 150 (med 68 pund som den genomsnittliga vikten av en vuxen), vilket ger dig en procentsats som du kan använda för att bestämma den rätta dosen. Om din hund är 13,6 kilo, dela 30 av 150 ger dig 0,2, eller 20 procent. Du skulle då ge din hund 20 procent av en vuxen dos av valeriana preparatet. En flytande tinktur kan föreslå en dos på 30 till 40 droppar för en vuxen, så en 30 pund hund skulle få 20 procent av det lägre beloppet (alltid felande på sidan av försiktighet), eller sex droppar.

Eteriska oljor

Ett sätt att ge valeriana till din hund är att köpa den i eterisk olja formen och placera två till åtta droppar på din hundens hals, liknar ge en aktuell loppa behandling. Du kan också använda den på hundens bröstkorg. Gnid in, och som oljor avdunstar hunden kommer att andas in aromerna och det kommer att gradvis absorberas in i hundens blodomloppet. För mer information om denna metod, se "Valeriana eteriska oljor i hundar."

Ge örter till din hund

Om du använder en pipett för att ge tinkturer till din hund, se till att använda en plast dropper, inte glas. Ett glas dropper kan gå sönder om din hund stänger munnen på den. Sätt i dropp eller sprutan medan munnen är mestadels stängt och försöka få vätskan ända ner i halsen. Se till att inte "stab" på baksidan av din hunds hals i processen. Att ge piller till din hund, lyft överläppen bort från tänderna, hålla överkäken genom tandköttet precis bakom hörntänderna, och använd den andra handen för att försiktigt trycka underkäken öppen. Försök att få p-piller på baksidan av halsen, stäng sedan hundens mun, hålla nosen upprätt, och försiktigt stroke hans hals tills piller förtäring. En enklare metod är att blanda innehållet i en kapsel eller en krossad tablett i en liten mängd mat, och se till att endast använda så mycket mat som du vet att hunden kommer att äta. Du kan också placera ett piller i mitten av en bit ost eller annan mjuk mat, eller använd "Pill Fickor" hundgodis att få hunden att svälja pillret lätt. För fler förslag om att ge naturläkemedel till ditt husdjur, se "Hur man ger örter husdjur" i Referenser.

varningar

Var medveten om att i stora doser kan valeriana orsaka lågt blodtryck och mag upprörd. Om din hund tar medicin eller har en allvarlig hälsotillstånd, är det bäst att konsultera din veterinär eller en lokal helhets veterinär innan du ger något till din hund. Ge aldrig någon ört eller medicin till din hund om du inte är säker på att det är säkert för hundar. Tylenol, paracetamol, Motrin, Alvedon och ibuprofen är alla giftigt för hundar. Notera att valeriana orsakar eufori och fungerar på liknande sätt som kattmynta när det ges till katter, och är inte ett bra val för att behandla katt ångest eller stress.

Behandling av hund mukokutan pyodermi

Behandling av hund mukokutan pyodermi


Du märker inflammerade sår runt hundens läppar och membran av hennes mun och hon kan utveckla mer runt hennes vulva. Vid undersökning, diagnostiserar din veterinär mukokutan pyoderma, en ytlig bakteriell hudsjukdom i slemhinnor och rekommenderar både systemisk och topikal behandling med antibiotika. Samråd med veterinär och lära allt du kan om behandling av denna sjukdom gör att du kan ge ditt husdjur rätt vård hon behöver för att hjälpa henne snabbt läka.

systemiska Antibiotika

"Antibiotika kan antingen väljas empiriskt (medicineringen är känd för att fungera) eller baserat på resultaten av bakteriekultur, identifiering och känslighetstestning", säger Dr Peter J. Ihrke i sin bok "Bakteriell hudsjukdom hos hund." Han uppger att empiriskt valda läkemedlet bör vara effektiva mot Staphylococcus intermedius, de vanligaste bakterierna som svarar för hund pyodermi. Veterinärer välja mellan flera olika systemiska antibiotika när det handlar mukokutan pyoderma. De typiska veterinärklinik lager leveranser av erytromycin, linkomycin, enrofloxacin, cefalexin och amoxicillin att ta itu med ytliga hudsjukdomar och andra infektioner, och det är upp till din veterinär att rekommendera ett visst läkemedel och ordinera dosen enligt vikten på din hund och svårighetsgraden av sjukdomen.

aktuella antibiotika

Vid mukokutan pyodermi, är alltid fördelaktigt lokal behandling med antibiotika, säger Dr DN Carlotti i sin uppsats "kliniska aspekter, diagnos och behandling av Canine Pyoderma" som presenterades vid 2003 World Congress of the World smådjursVeterinärFörbund. Din veterinär kan föreslå en lokal schampo innehållande klorhexidin, povidon-jod eller bensoyl-peroxid för att ofta användas, eftersom alla dessa läkemedel dödar sjukdomsalstrande bakterier. Schampo bort även pus och döda hudceller från runt pyodermic skador, vilket möjliggör snabbare läkning gånger, och minska smärta och klåda vid platserna. Dr. Carlotti rekommenderar också tillämpa antibakteriella geler, krämer eller salvor lesionen platser efter varje schampo för att underlätta läkning.

Dosering och behandlingstid

Din veterinär kommer att föreslå dosering din hund med systemisk antibiotika baserade på djurets vikt. Veterinärer ordinera mest perorala antibiotika i tablettform och, beroende på mängden av medicin i varje tablett och din hunds vikt, kommer ditt recept om hur många tabletter för att ge varje dag och hur ofta. Till exempel, väger din hund 13,6 pund och din veterinär föreskriver erytromycin. Erytromycin kommer i 250 och 500 mg tabletter med en rekommenderad dos av 10 till 20 mg per varje 0,998 kg vikt, två till tre gånger om dagen. Du skulle vara säker att ge ditt husdjur en 250 mg tablett två gånger dagligen tills skadorna läker, enligt Dr Mark Papich s "Saunders Handbook of veterinärmedicinska läkemedel." De flesta veterinärer rekommenderar att aktuella schampon och salvor appliceras en gång dagligen vid början av behandlingen, med en frekvens på ansökan minskar när lesioner läka.

associerade behandlingar

Vissa veterinärer rekommenderar immunterapier för behandling av mukokutana pyodermier, men dessa behandlingar är mycket kontroversiella inom veterinär dermatologiska samfundet, säger Dr. Ihrke. Veterinärer som använder preparat som innehåller avdödade bakterier (typiskt Staphylococcus) hävdar att dessa läkemedel tillåter smittade hundens immunförsvar att avvärja och förstöra bakterierna naturligt, men Dr. Ihrke säger att biverkningarna är många. Han påstår att "svullnad och smärta vid injektionsstället, feber och allmän sjukdomskänsla noteras vanligen med dessa produkter, vilket begränsar bred acceptans och användning. Kritiska utvärderingar av dessa produkter har inte utförts."

Varning

Livslångt underhåll på systemiskt administrerade läkemedel kan behövas för hunden med pyoderma, säger Dr Linda Medleau och Dr Keith Hnilica i sin bok "smådjurs Dermatology. En färg Atlas och Therapeutic Guide" De rekommenderar att du använder de föreskrivna doserna av cefalexin eller amoxicillin två gånger om dagen tills skadorna är borta, notera att detta läkningen tar normalt tre till sex veckor. Efter de skador är läkta, föreslår läkarna fortsatta perorala antibiotika två gånger om dagen i två på varandra följande dagar varje vecka för livet på hunden.

Vad som väntar när avmaskning en hund

Vad som väntar när avmaskning en hund


Interna maskartade parasiter kan orsaka en rad hälsoproblem i en hund i alla åldrar, speciellt en valp. En hund får dessa parasiter från sin mamma vid födseln, genom intag av parasit ägg eller genom ett bett från en mellanvärd, såsom en mygga. En valp eller infekterad hund behöver avmaskning medicin för att eliminera eventuella parasiter.

Typer av intestinala parasiter

En hund kan drabbas av olika typer av inälvsmask, kommer den typ av som bestämmer vilka läkemedel du eller din veterinär tillämpar. Rundmaskar, hakmask, piskmask, bandmaskar och hjärtmaskar alla kan infektera din hund. Spolmask och hakmask kan passera genom en mors moderkakan till sina ofödda valpar. Dessa maskar kan alla orsaka anemi, tarm blockeringar, aneurysm, letargi, diarré, kräkningar och även död. Du måste behandla din hund från en ung ålder för att få bort eventuella maskar det kan ha i sitt system.

mediciner

Ge pyrantelpamoat till din hund att döda vuxna spolmask och hakmask. Förvalta detta läkemedel till din hund en gång och sedan igen efter fyra veckor. Febendazole gör sig av piskmask, spolmask, hakmask och vissa bandmaskar; ge den till din hund i tre dagar, med upprepad dosering efter tre veckor och återigen efter tre månader, säger PetPlace.com. Praziquantel dödar bandmask, och du ger den i en dos. För hjärtmask, ivermektin dödar unga hjärtmaskar, som kallas microfilaria. Vissa brett spektrum de-mask innehåller en kombination av dessa läkemedel för att döda mer än en typ av mask på en gång. Dessa avmaskning kombinationer kommer i vätskor, granulat eller tuggtabletter du administrera din hund oralt, vanligtvis blandas i sin mat.

Bieffekter

Efter att ha gett din hund dess avmaskning medicin, kan det uppleva några milda biverkningar. Dessa inkluderar kräkningar, diarré, letargi, magbesvär och viktminskning, säger Vetinfo. Valpar kan uppleva fler biverkningar än vuxna hundar. Avmaskningen läkemedel som används för att eliminera inälvsparasiter paralysera maskar och hindrar dem från att fästa till din hunds tarmväggen. Under avmaskning perioden, kommer dessa levande maskar ur din hunds kropp genom dess avföring, eller hunden kan möjligen kräkas upp dem. Torka bort alla kräkas eller avföring från din gård och i ditt hem för att förhindra maskar och deras ägg från reinfecting din hund.

Avmaskning schema

Du behöver administrera avmaskning medicin till en valp på 2 veckors ålder, upprepa dosen på 4, 6 och 8 veckors ålder, rapporterar PetEducation.com. Efter valpen når 12 veckors ålder, kan du börja använda en kombination hjärtmask förebyggande medicin och tarm de-wormer varje månad under resten av hundens liv. Har din hunds avföring testas av en veterinär en till två gånger per år. Om du anta en äldre hund, avmaska ​​den omedelbart, sedan igen efter 2 veckor, innan det på den månatliga hjärtmask / avmaskning medicin. Håll din hunds miljö ren och fri från loppor och myggor att förhindra maskar tillsammans med hjälp av förebyggande mediciner.

Varför använda Tagamet för hund cancerbehandling?

Varför använda Tagamet för hund cancerbehandling?


Tyvärr slår cancer hundar ofta som människor. När förödande sjukdom visas är det ofta symptom som orsakar mer ångest för hund och ägare likadana. Vissa läkemedel erbjuder en förbättring gentemot dessa symptom, och Tagamet är en av dem.

Vad är Tagamet?

Varför använda Tagamet för hund cancerbehandling?


Tagamet är det kommersiella namnet för cimetidin, ett antacidum som minskar mängden av magsyra som produceras genom att blockera histamin H-2. Med mindre syra i magen, en bättre pH-balans resultat. Det är särskilt användbart vid behandling av magsår, sura uppstötningar och esofagit - inflammation i matstrupen.

Hur det hjälper med cancer

Varför använda Tagamet för hund cancerbehandling?


Efter en hund diagnostiseras med cancer, kan behandlingen påbörjas. Veterinärer kommer att utvärdera det bästa tillvägagångssättet att ta. Tyvärr har vissa cancerformer är för avancerade behandlingar är för aggressiv, eller andra komplikationer existerar som resulterar i stödjande bekymmer blir det bästa alternativet. Cimetidin är ett användbart läkemedel eftersom genom att minska mängden syra som produceras i magsäcken, kan extra komfort tillhandahållas till hundar som utvecklar sår från kräkningar.

Försiktighetsåtgärder och biverkningar

Varför använda Tagamet för hund cancerbehandling?


Cimetidin bör endast användas med en veterinär ordination. Cimetidin kan begränsa effekten av andra läkemedel, särskilt vissa antacida, metoklopramid, sukralfat, digoxin och diazepam. Cimetidin användning inte rekommenderas för hundar med lever- eller njursjukdom.

Hur Tagamet GES

Varför använda Tagamet för hund cancerbehandling?


Cimetidin kommer i tabletter om 100 mg, 150 mg, 200 mg och 300 mg som ges oralt. En flytande form är tillgängliga liksom en injektion. Vanligaste doser är 3 till 5 mg per pund oralt varje sex till åtta timmar. Konsultera en veterinär för exakt användning och rätt dosering.

Typer av cancer Tagamet Fördelar Mest

Varför använda Tagamet för hund cancerbehandling?


Cimetidin är mest effektiv för hundar med mastcelltumörer, som producerar en massa av histamin och en massa magirritation som följd.

Hund nebulisation mediciner

Hund nebulisation mediciner


Om din hund lider av allergier, astma, lunginflammation eller andra sjukdomar i andningsorganen som kräver regelbunden eller snabb medicinering, kan din veterinär föreskriva användning av nebulisatorsystem behandlingar. Genom att administrera vätskor via en aerosol inhalator är läkemedlet mer noggrant absorberas i din hunds system än det skulle kunna vara att använda traditionella orala behandlingsmetoder.

albuterol

Din veterinär kan ordinera albuterol nebulisatorsystem behandlingar upp till tre gånger om dagen om din hund lider av astma eller annan sjukdom som orsakar bronkioler att tygla eller svälla. Medicinen hjälper till att öppna upp din hunds luftvägarna och gör det lättare för honom att andas. Komplikationer från albuterol behandling kan innefatta nervositet, hjärtklappning eller överdriven flämtande, men dessa symtom försvinner vanligtvis inom en halv timme efter behandling och är sällsynta. Om din hund har en tidigare meddehjärtproblem, tala med din veterinär om fördelarna kontra riskerna i albuterol behandlingar, eftersom medicinen kan orsaka din hunds hjärta att slå oregelbundet.

antibiotika

Om din hund har nedsatt njurfunktion och måste behandlas med antibiotika Gentocin eller amikacin, kan din veterinär förskriva dessa läkemedel som ska blandas med en saltlösning och administrerades genom en nebulisator snarare än intravenöst, eftersom aerosol metoden är lättare på njurarna. Tala med din veterinär om det korrekta förhållandet mellan antibiotika och saltlösning och hur ofta du ska administrera behandlingarna.

Mucomyst

En lösning för nebulisator av Mucomyst hjälper till att bryta upp slem i hundens lungor. Följ alltid anvisningarna som anges på förpackningen för att vara säker på att du ger din hund med rätt dosering och frekvens av medicinering. Om din hund verkar ha svårt att andas efter att ha använt Mucomyst, kontakta din veterinär, eftersom det kan vara ett tecken på en sällsynt allergisk reaktion mot läkemedlet.

Salin

Använd ett recept steril koksaltlösning för att hjälpa till att lossa slem och fukta slemhinnan i hundens lungor. Fråga din veterinär för saltlösning, och inte använder over-the-counter kontakt saltlösning. Du kan också använda saltlösning som en bas för att blanda och administrera andra typer av aerosol-affektiva läkemedel till din hund. Din veterinär kan tala om för dig vilka läkemedel kan blandas in i saltlösning och används med en nebulisator för snabbare absorption.

Huskurer

Hjälpa till att förhindra infektion och minimera luftvägssammandragning i överbelastade hund genom att kombinera tea tree eller eukalyptusolja med destillerat vatten och administrera den via nebulisator för upp till 15 minuter, en gång eller två gånger om dagen. Fråga din veterinär eller holistisk veterinär innan du använder någon hem åtgärda, och alltid följa anvisningarna som anges på förpackningen för säker användning.

PPA och Inkontinens i en hund

PPA och Inkontinens i en hund


Flera medicinska tillstånd kan resultera i att din hund har urininkontinens. Den läcker ofrivilligt, vilket innebär att din hund inte har någon kontroll. Urininkontinens är inte samma sak som inbrott frågor. Vanligtvis den första indikationen på ett problem är att hitta urin där din hund sover. Enligt Vetinfo, är det ett vanligt problem och vanligare hos kastrerade tikar. Beroende på orsaken, det finns mediciner för att kontrollera inkontinens. Din veterinär kan ordinera läkemedlet fenylpropanolamin (PPA) för att hjälpa din hund.

orsaker

PPA är inte en lämplig behandling för vissa typer av urininkontinens (UI). Det är viktigt att ta reda på varför din hund har UI. Hundar som föds med onormala fysiska strukturer kräver kirurgi, enligt William R. Prichard Veterinary Medical Teaching Hospital. PPA är ett behandlingsalternativ för en UI som orsakas av en oförmåga att kontrollera urinrörs eller blåsringmuskel på grund av spinal skiva eller andra neurologiska problem. Enligt Vetinfo, PPA behandlar en blåsa sphincter försvagats på grund av ålder eller fetma.

fenylpropanolamin

PPA är en drog som var vanligt i mänskliga läkemedel, inklusive over-the-counter (OTC), som används som ett njutningsmedel, avsvällande och kontroll aptit. På grund av allvarliga biverkningar, särskilt stroke och hjärnblödning hos unga kvinnor under 50, är ​​det nu endast tillgänglig genom recept i USA. Narkotikaanvändning är för hund UI inom veterinärmedicin. Läkemedlet hjälper släpp neurotransmittorer. Dessa kemikalier förbättra din hunds förmåga att styra ringmuskel, enligt Vetinfo.

Bieffekter

PPA kan orsaka biverkningar inklusive rastlöshet, ångest, aptitlöshet, högt blodtryck och ökad hjärtfrekvens, enligt William R. Pritchard Veterinary Medical Teaching Hospital. Läkemedlet utgör en risk för hundar som har hjärtsjukdomar, glaukom, hypertyreoidism, diabetes eller högt blodtryck, enligt Wendy C. Brooks, DVM utbildningsdirektören för VeterinaryPartner.com. Interaktioner med vissa läkemedel, såsom L-Deprenyl, tricykliska antidepressiva medel, NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) och amitraz, kan öka biverkningar.

Dosering

Dosering är beroende av din hunds kroppsvikt och andra hälsofrågor. Enligt Brooks, kommer din hund brukar ta PPA två till tre gånger om dagen. Vissa hundar har möjlighet att minska dosen och ta läkemedlet endast en gång per dag varannan dag. Andra hundar kan kräva tillsats av hormoner såsom dietylstilbestrol (ett östrogen) för kvinnor eller testosteron för hanhundar. Din hund kan kräva medicinering i flera dagar innan läkemedlet fungerar. De flesta hundar ta medicinen för återstoden av deras liv.

alternativ

PPA är vanligtvis en effektiv medicin för hund urininkontinens på grund av dålig kontroll av slutmuskeln. Om din hund har medicinska tillstånd som kan öka biverkningar, andra läkemedel som kan hjälpa kontroll läcker inkluderar imipramin eller hormoner (dietylstilbestrol eller testosteron). Enligt Vetinfo kan svåra fall kräver kirurgisk behandling.

Metronidazol suspension för hund

Metronidazol suspension för hund


Metronidazol är en förskrivna läkemedel av veterinärer som ges till både katter och hundar för behandling av gastrointestinala (GI) problem. Metronidazol producerades ursprungligen i tablettform, men finns nu även som en flytande suspension. Drogen är också känd som Flagyl, och tillverkas av Pfizer.

Vad det är

Metronidazol är både ett antibiotikum och anti protozoal. Det används som ett antibiotikum för behandling av bakteriell infektion i tarmen, medan dess anti-protozoer egenskaper hjälper till att bekämpa parasitiska, djurliknande, encelliga organismer som amöbor.

Vad det Behandlar

Metronidazol används för att behandla ett brett spektrum av sjukdomar, men används mest för problem i magtarmkanalen. Diarré är ett av de vanligaste problemen är det används för att behandla. Det används också för att behandla lunginflammation, Giardia (en parasitisk organism), colitus, parvo och matförgiftning.

Hur den administreras

Den flytande formen suspension är ofta föredraget när en hund är i behov av omedelbar vård, eftersom vätskan ges intravenöst (IV) och går in i blodomloppet snabbare än tablettform. Metronidazol suspensionen administreras genom en IV linje och kateter, som normalt placeras i en av hundens framben. Doseringsnivån beror på hundens vikt samt svårighetsgraden av hundens tillstånd.

Negativa biverkningar

Flytande metronidazol fjädring har vissa biverkningar. Vanligaste är ansträngd andning, allergisk reaktion (såsom nässelfeber), munsår, illamående och yrsel. Några allvarligare effekter är feber, blodig avföring, kramper, hjärtklappning och kräkningar. Flytande metronidazol har många negativa läkemedelsinteraktioner och bör aldrig användas medan din hund är på andra läkemedel utan att först se din veterinär.

dosering

Flytande metronidazol produceras i 250ml (milliliter) och 500ML påsar. Hela påsen normalt administreras vid en tidpunkt, förutom i fallet med mycket små valpar eller hundar. Vätskan är tjock nog så att det inte kan ges alltför snabbt för att göra hunden mer illamående.

Hur man ger baby Aspirin till en hund

Hur man ger baby Aspirin till en hund


När din hund blir sjuk, gör du vad du kan för att hjälpa din fyrbenta vän att må bättre, bland annat ge honom mediciner. Veterinärer ordinera ibland barnet acetylsalicylsyra för hundar som behöver smärtlindring för artrit, efter operation eller på grund av olyckor. Läkemedelsföretagen producera läkemedel med få biverkningar för hundar, men djurägare kan också använda baby acetylsalicylsyra i stället för dyra mediciner. Smak spelar ingen roll, men du bör administrera fem till 10 milligram per pund av din hunds vikt var 12: e timme. Prata med din veterinär om korrekt dosering av baby aspirin nästa gång din hund kräver medicinsk intervention.

Instruktioner

1 Skär en bit lunch kött för att bilda ett band om 4 eller 5 inches lång och 1 eller 2 inches bred, beroende på hundens storlek.

2 Ta bort en baby aspirin tablett och rulla den i lunch kött. Vara säker på att aspirin tablett inte kommer att falla ut ur sidorna av köttet.

3 Mata piller spetsad behandla din hund.

1 Mät en matsked eller två av vatten i en liten behållare, såsom en dippsås skål.

2 Placera en baby aspirin i vattnet och rör om för att späda ut det.

3 Använd en spruta eller pipett att suga vatten från skålen, och långsamt administrera det i hundens mun.

1 Mät ut barnet acetylsalicylsyra i en skål.

2 Krossa aspirin med baksidan av en sked.

3 Strö den på en liten mängd torrfoder eller rör ner den i en matsked mjuk hundmat för att säkerställa att han får i det hela.