imodium dosering till hund

Blommor som kan stå upp till hund urin

Blommor som kan stå upp till hund urin


Blommande växter som sticker upp till hund urin måste göras om Hardy lager. Enligt Scott Aker av Washington Post, blommande växter som tål övergrepp av havssalt är teoretiskt härdiga nog att tåla hund urin. Självklart kan dessa växter bättre motstå urin när ofta vattnas eller sköljas. Växter som utsätts för hund urin bör också ordentligt befruktade att hålla dem friska nog att frodas under de förhållanden.

rugosor

Rugosor är havsluften toleranta hardy ros växter som producerar stora lager, ensamstående blommor från mörkgröna läderartade blad. De är ganska toleranta mot kyla, vilket gör dem som gäller för USDA hardiness zoner 4 och 5. Rugosas odlas utanför rätt zoner tenderar inte att vara så tolerant mot hund urin som de som odlas i optimala klimat och villkor. Rugosor och rugosa hybrider, som tenderar att växa dubbla blommor, finns i vitt, rosa, rött och lila blommor. Rugosas bör skäras tillbaka i slutet av vintern för att förbereda sig för nya våren tillväxt. Dessa ros växter har taggiga stjälkar, så placera dem försiktigt i din trädgård för att skydda ditt husdjur.

Knock out rosor

Knock out rosor kommer att lägga härdiga rött, rosa eller gula rosor till din trädgård. De kommer att tolerera hund urin och är extremt lätt att växa. Hardy till de kallaste temperaturerna i USDA hardiness zon 5, men ändå lätt odlas i varma torra klimat, tillägger slå ut ros färg med minimal skötsel till någon trädgård. Du kan klippa dessa rosor tillbaka i slutet av vintern, när rosorna blommar på våren, fortsätter de under senhösten. Liksom rugosa, stjälkarna täcks av törnen, så plantera dessa blommor noga med din hund i åtanke.

Yucca baccata

Torka och värme tolerant blommande Yucca baccata, även känd som banan yucca, är en liten art av yucca som producerar stora plymer av gula och rosa-färgade vita blommor. Dessa växter kan lätt odlas i både torra och halv tropiska områden och är frosttåliga under kallare månaderna. Anses xerophytic växter, yuccas kan inte hålla ett vattenförsörjning som en saftig, men är extremt tålig och torka toleranta. Om du upptäcker några blad som är brun på tips eller runt kanterna, som kan orsakas av syrorna i urin, skölj dem från tid till annan för att minimera skadan. De flesta hundar kommer att urinera på ytterkanterna av anläggningen och inte centrum blommor.

Vilka är orsakerna till hund entropion i retrievers?

Vilka är orsakerna till hund entropion i retrievers?


Canine entropion är ett smärtsamt tillstånd där ögonlocket rullar inåt, vilket orsakar ögonfransarna och små hårstrån som omger ögat för att gnida mot hundens hornhinnan. Entropion orsakar betydande obehag, och över tid, kan hornhinnan blir såriga och infekterad. Varje hund kan ha entropiska ögonlock, men det är vanligt att hämta raser som Golden eller Labrador retriever. Entropion kan kirurgiskt korrigeras genom att ta bort överflödig hud runt ögonlocket för att anpassa det på rätt sätt.

medfödd Entropion

Ärvt entropion är kanske den vanligaste orsaken. Julie Gionfriddo, DVM, skriver för Hundarnas Eye Registry Foundation (CERF), konstaterar att konforma entropion är en komplex ärftlig sjukdom. Det styrs inte av en enda gen, utan snarare av olika gener som styr formen på skallen och ögonöppning, mängden ansiktshud, ögonform och andra faktorer. En möjlig ärvda orsaken till entropion är en brist på muskel i locken och vävnad som omger ögat, vilket gör locken att rulla inåt. Retrievers med entropion bör inte paras eftersom de kan överföra sjukdomen till sin avkomma.

valp~~POS=TRUNC Entropion

Vissa retriever valpar måste "växa in" sina ögonlock, enligt NC State College of Veterinary Medicine djursjukhus. Om ögonlocken är tillfälligt uppsatt för att hålla dem vände sig bort från ögonen för att hålla valpen bekväm, lindrar den smärta och irritation som valpen växer. Stygnen lämnas på plats under två till tre veckor, och proceduren kan upprepas flera gånger som den retriever mognar.

sekundär Entropion

Entropion kan vara sekundärt till andra ögonsjukdomar. Ögonsmärta eller obehag som gör att hunden skelning och blinka ofta kallas spastisk entropion. Det kan lindras genom tillfällig kryss medan ögat behandlas och läker.

cicatricial Entropion

Ärrbildande entropion kan förvärvas av vuxna retrievers och är sekundärt till ögonskador eller infektion som krymper ögongloben, eller om ögonlocket är skadad och blir förtjockad med ärrvävnad.

Fetma och Entropion

Om en retriever är tillåtet att bli överviktiga, viker den ökade vikten av fett och huden runt ögonen kan utöva påtryckningar på locken, vilket får dem att rulla inåt.

Imodium dos för hundar

Imodium dos för hundar


Imodium kan administreras till en hund för behandling av diarré följande föreslagna doser i kaplett eller flytande form.

typer

Imodium är en anti-diarré drog. Dess generiska namn är loperamid. Loperamid också säljs över disk under varumärkena Imodium AD, Pepto Diarré Control and Kaopectate II Caplets.

Dosering

Dosen för Imodium i tablettform är i allmänhet 1 mg per 9.07kg. var åttonde timme. Hunden dosen för Imodium i flytande form är 1 ml per 0.454kg. var åttonde timme.

effekter

Imodium lindrar diarré hos hundar, men det löser inte orsaken till diarré. Imodium administreras till en hund kan orsaka svälla, slöhet eller förstoppning.

expert Insight

Det är inte ovanligt att "mänskliga" läkemedel rekommenderas för hundar. Veterinärer ger ofta Imodium till hundar för behandling av diarré.

Varning

Rådgör med din veterinär innan du ger en hund något over-the-counter medicinering. Om diarré kvarstår i mer än 48 timmar, kontakta läkare för din hund. Behandling för diarré innefattar avgöra bakomliggande orsak och övervakning mat och vätskor.

Behandling av hund mukokutan pyodermi

Behandling av hund mukokutan pyodermi


Du märker inflammerade sår runt hundens läppar och membran av hennes mun och hon kan utveckla mer runt hennes vulva. Vid undersökning, diagnostiserar din veterinär mukokutan pyoderma, en ytlig bakteriell hudsjukdom i slemhinnor och rekommenderar både systemisk och topikal behandling med antibiotika. Samråd med veterinär och lära allt du kan om behandling av denna sjukdom gör att du kan ge ditt husdjur rätt vård hon behöver för att hjälpa henne snabbt läka.

systemiska Antibiotika

"Antibiotika kan antingen väljas empiriskt (medicineringen är känd för att fungera) eller baserat på resultaten av bakteriekultur, identifiering och känslighetstestning", säger Dr Peter J. Ihrke i sin bok "Bakteriell hudsjukdom hos hund." Han uppger att empiriskt valda läkemedlet bör vara effektiva mot Staphylococcus intermedius, de vanligaste bakterierna som svarar för hund pyodermi. Veterinärer välja mellan flera olika systemiska antibiotika när det handlar mukokutan pyoderma. De typiska veterinärklinik lager leveranser av erytromycin, linkomycin, enrofloxacin, cefalexin och amoxicillin att ta itu med ytliga hudsjukdomar och andra infektioner, och det är upp till din veterinär att rekommendera ett visst läkemedel och ordinera dosen enligt vikten på din hund och svårighetsgraden av sjukdomen.

aktuella antibiotika

Vid mukokutan pyodermi, är alltid fördelaktigt lokal behandling med antibiotika, säger Dr DN Carlotti i sin uppsats "kliniska aspekter, diagnos och behandling av Canine Pyoderma" som presenterades vid 2003 World Congress of the World smådjursVeterinärFörbund. Din veterinär kan föreslå en lokal schampo innehållande klorhexidin, povidon-jod eller bensoyl-peroxid för att ofta användas, eftersom alla dessa läkemedel dödar sjukdomsalstrande bakterier. Schampo bort även pus och döda hudceller från runt pyodermic skador, vilket möjliggör snabbare läkning gånger, och minska smärta och klåda vid platserna. Dr. Carlotti rekommenderar också tillämpa antibakteriella geler, krämer eller salvor lesionen platser efter varje schampo för att underlätta läkning.

Dosering och behandlingstid

Din veterinär kommer att föreslå dosering din hund med systemisk antibiotika baserade på djurets vikt. Veterinärer ordinera mest perorala antibiotika i tablettform och, beroende på mängden av medicin i varje tablett och din hunds vikt, kommer ditt recept om hur många tabletter för att ge varje dag och hur ofta. Till exempel, väger din hund 13,6 pund och din veterinär föreskriver erytromycin. Erytromycin kommer i 250 och 500 mg tabletter med en rekommenderad dos av 10 till 20 mg per varje 0,998 kg vikt, två till tre gånger om dagen. Du skulle vara säker att ge ditt husdjur en 250 mg tablett två gånger dagligen tills skadorna läker, enligt Dr Mark Papich s "Saunders Handbook of veterinärmedicinska läkemedel." De flesta veterinärer rekommenderar att aktuella schampon och salvor appliceras en gång dagligen vid början av behandlingen, med en frekvens på ansökan minskar när lesioner läka.

associerade behandlingar

Vissa veterinärer rekommenderar immunterapier för behandling av mukokutana pyodermier, men dessa behandlingar är mycket kontroversiella inom veterinär dermatologiska samfundet, säger Dr. Ihrke. Veterinärer som använder preparat som innehåller avdödade bakterier (typiskt Staphylococcus) hävdar att dessa läkemedel tillåter smittade hundens immunförsvar att avvärja och förstöra bakterierna naturligt, men Dr. Ihrke säger att biverkningarna är många. Han påstår att "svullnad och smärta vid injektionsstället, feber och allmän sjukdomskänsla noteras vanligen med dessa produkter, vilket begränsar bred acceptans och användning. Kritiska utvärderingar av dessa produkter har inte utförts."

Varning

Livslångt underhåll på systemiskt administrerade läkemedel kan behövas för hunden med pyoderma, säger Dr Linda Medleau och Dr Keith Hnilica i sin bok "smådjurs Dermatology. En färg Atlas och Therapeutic Guide" De rekommenderar att du använder de föreskrivna doserna av cefalexin eller amoxicillin två gånger om dagen tills skadorna är borta, notera att detta läkningen tar normalt tre till sex veckor. Efter de skador är läkta, föreslår läkarna fortsatta perorala antibiotika två gånger om dagen i två på varandra följande dagar varje vecka för livet på hunden.

Vad som orsakar en hund hår att Turn White?

Vad som orsakar en hund hår att Turn White?


Många amerikaner njuta sällskap av hundar; hundägare har även varit tippad i flera undersökningar som lyckligare än de utan hundar. Naturligtvis, då, när Fido börjar ändra färg, kan du vara oroliga. Men det finns många möjliga orsaker. Det bästa tillvägagångssättet är att gå till en veterinär som kan leta efter andra symtom och avgöra om det finns anledning till oro eller behandling.

Ålder

Melanin, samma pigment som orsakar variationer av färg i huden hos människa, förekommer i hundar. Som hundar ålder, pigmentceller i hårsäckarna dör. Färre pigmentceller innebär mindre melanin i hårstrå och tändaren det verkar. Din veterinär kan berätta för dig om din hunds hår, särskilt runt nosen, är vitare på en "normal" tid för sin ålder och ras.

vitiligo

Vitiligo är en ärftlig hudsjukdom som orsakar fläckar av depigmentering i ansiktet. Håret på de drabbade fläckar blir vit. Den depigmentering är fullständig tre till sex månader efter sjukdomsdebut. Möjliga orsaker är autoimmuna sjukdomar, stress, infektion och neurologiska faktorer. Ingen behandling är tillgänglig för vitiligo.

Lupus

Systemisk lupus erythematosus är en autoimmun sjukdom där hundens kropp identifierar felaktigt delar av sig själv som främmande och producerar antikroppar som angriper det. Många varierande symptom finns för sjukdomen, inklusive feber, anemi, njurproblem och hudsjukdomar. Depigmentering är ett av symptomen för huden, tillsammans med sår, alopeci, skorpbildning, rodnad och seborré. Den exakta orsaken till hund lupus är okänd, och även om läkemedelsbehandling behandling finns tillgänglig, är remission kortlivat.

hypoparatyreoidism

Hypoparatyreoidism är en sällsynt endokrin sjukdom som har kopplats till vitiligo hos hundar. I denna sjukdom, bisköldkörtlarna underproduces, som allvarligt påverkar kalciumreglering. Symtomen kan vara ospecifika och anorexi, nervositet, flämtande, diarré, feber, tunna, stel gång, svag puls och grå starr. Behandling innebär kostförändringar tillsammans med kalcium och D-vitamin.

Varför är min hund förlora fläckar av hår?

Varför är min hund förlora fläckar av hår?


Hundar förlora sitt hår för alla möjliga anledningar. Canine alopeci --- den medicinska termen för detta tillstånd --- är normalt för vissa hundar som håret faller naturligt att ta hänsyn till nya hår. För andra är håravfall ett symptom på en eventuellt allvarlig sjukdom. Tester utförda av din veterinär är det bästa sättet att identifiera orsaken till din hunds håravfall.

Möjliga håravfall Sjukdomar

En mängd sjukdomar orsakar hundar att förlora fläckar av hår. Några av dem avser specifika sjukdomar, såsom testikelcancer, mange och hypotyreos, som påverkar alla hundar oavsett ras. Andra förklaringar av håravfall kan bero på en ras-specifikt tillstånd, som vitiligo --- ett tillstånd som påverkar rottweilers och belgiska Tervuivens eller sebaceous adenitis, som påverkar pudlar. Stress orsakar också en hund att förlora fläckar av hår. Hundar lider av håravfall också.

symptom

Beroende på orsaken, kan håravfall vara lokaliserade eller generaliserade. Hår kan falla ut i klumpar eller plåster. Hundens päls kan verka tråkig och bräcklig. Håravfall kan åtföljas av andra symptom, inklusive hud pigmentborttagning, letargi och dålig aptit.

Diagnos

En veterinär måste utföra en fullständig undersökning för att fastställa orsaken till håravfall. Pet Utbildning anger testet kan innebära en serie diagnostiska tester för att avgöra om eller inte håravfall beror på en underliggande sjukdom eller för att utesluta eventuella sjukdomar som drabbar en hunds hår.

Behandling

Läkemedelsterapi för att bota eller minska risken för håravfall är den vanligaste behandlingen för de flesta hår relaterade sjukdomar. När en mer allvarlig underliggande sjukdom detekteras, kan operation krävas, förutom att läkemedelsterapi.

Näring

I vissa fall är orsaken till hund håravfall fastställd. När detta inträffar, kan dålig kost vara att skylla och en dietförändring brukar rekommenderas. The Dog Health Guide rapporterar att 90 procent av en hunds hår består av protein och så mycket som 30 procent av protein som behövs för hår och hud kommer från sin kost. En kost utan tillräckligt med protein gör en hunds hår sprött och riskerar att falla ut. Öka hundens proteinintag och tillsats av ett kosttillskott, som fiskolja, hjälper till att återställa hårets styrka och lyster.

New Dogtra 175 NCP Elektronisk krage för hund utbildning

New Dogtra 175 NCP Elektronisk krage för hund utbildning

New Dogtra 175 NCP Elektronisk krage för hund utbildning

Den Dogtra 175 NCP elektroniska hund krage är en nybörjar träningsredskap för små till medelstora raser. Kompakt med en vattentät mottagare för hunden och en vattenfast handsändare för ägaren, denna "e-krage" kan skicka en av tre elektroniska förnimmelser till din hund, även om han är långt ifrån dig. Den Dogtra 175 NCP har en 400-yard rad, kommer med uppladdningsbara batterier som har en 14-timmars laddning och kostar ca £ 110 (mars 2011).

Den "Nick" Button

Den Dogtra 175 NCP fjärr krage har en "Nick" -knappen som ger ett mycket kort, enstaka puls av elektrisk surr till mottagaren fäst vid kragen. Denna "Nick" automatiskt slutar i mindre än en sekund, oavsett hur länge ägaren trycker på knappen. Dogtra råder ägare att använda "Nick" för att rätta hundar när de svänga av bly när hon gick i koppel. Dogtra beskriver "Nick" som "mild, men mycket motiverande."

Den "Constant" Button

Den Dogtra 175 NCP krage har en "konstant" knappen som, när den trycks, kommer att skicka en elektrisk telefon till hund som varar i upp till 12 sekunder, så länge knappen trycks ned. Dogtra rekommenderar "Constant" -knappen för att träna hundar att stoppa farliga beteenden som jagar katter eller bilar. Den "Constant" sensation stängs automatiskt av efter 12 sekunder. Det kommer bara aktivera om du trycker på knappen igen.

Den "Pager" Button

Den Dogtra 175 NCP kragen har en tredje inställning, den "Pager" -knappen, som ligger på den sida av den handhållna sändaren. Den "Pager" ger ägarna möjlighet att kommunicera med sina hundar utan att skicka en elektrisk surr. Istället kommer "Pager" -knappen orsaka kragen att vibrera, som en mobiltelefon. Dogtra föreslår ägare använder inställningen "Pager" som ett sätt att få sina hundar uppmärksamhet.

överväganden

Dessa typer av elektroniska hund utbildning kragar är inte gjorda för hundar under 5.44kg. eller mindre än 6 månader gamla. Dogtra varnar ägare att dess kragar är avsedda endast för hundträning och är aldrig att släppas ut på andra typer av djur eller människor. Om någon hudirritation utvecklas på grund av hunden bär kragen, bör du avbryta användningen omedelbart. Kragen ska roteras på en hundens hals varannan timme, så att de två kontaktpunkterna inte orsaka irritation.

Typ av trägolv du bör få om du har en hund

Typ av trägolv du bör få om du har en hund


Trägolv kan vara svårt att hålla scratches off när du har en hund, särskilt en stor hund. Alternativen är tillgängliga för hundägare som vill trägolv och har hundar.

Källa av skada

Hundar kan skada trägolv repad från sina naglar som det streck över golvet. Eftersom större hundar är tyngre och har större naglar, kommer de att gräva dem i när de körs på lövträd. Små hundar kan göra skada också, men inte lika mycket.

typer

Brasiliansk körsbär lövträd är särskilt hårt och stå upp mot hund naglar bättre än de flesta. Ett annat alternativ är klagan golv, som ser ut precis som lövträd men står upp till hund naglar bättre än vanliga lövträd och det är mycket lättare att hålla rent i allmänhet.

behandla Wood

Om trägolv är ett måste, se till att inte bara välja ett mycket hårt träslag, men också en som har behandlats med lager av slitstark yta såsom uretan med aluminiumoxid.

överväganden

Om du väljer massiva trägolv som kan lackeras flera år från det att den är lagd, kan detta också fungera bra med din hund.

Varning

Varje form av trägolv du väljer, om det inte är den klagan, behöver underhåll från dag till dag vatten spill och andra flytande fläckar, men en hund kommer att innebära lite mer underhåll och förberedelse.

Anfall från hund multicentric Lymfom

Anfall från hund multicentric Lymfom


Enligt Merck Veterinary Manual, svarar multicentric lymfom för cirka 80% av lymfom hos hundar, vilket gör det den vanligaste formen av hund lymfom. Multicentric lymfom påverkar flera lymfkörtlar i kroppen och vid spridning eller metastas, inträffar, kan det resultera i medverkan av centrala nervsystemet (CNS). När detta inträffar kan det resultera i anfall under det drabbade hunddjur.

Identifiering

Veterinär Race Foster av PetEducation.com identifierar ett anfall som okontrollerade muskelrörelser eller muskelspasmer. Hunden kan också visa andra symptom på ett anfall, inklusive förlust av kontroll över tarmrörelser, ovanlig eller överdriven salivering och medvetslöshet. Längden och svårighetsgraden av en individuell beslag kan variera från hund till hund, beroende på svårighetsgraden av lymfom.

symptom

Bortsett från symptomen på ett anfall, det finns många fler symptom i samband med hund multicentric lymfom. Det vanligaste symtomet är svullnad av multipla lymfkörtlar, särskilt i nacken, bakom knäna, i armhålorna eller i ljumske av den påverkade hunddjur. Dessa svullnader brukar inte orsaka smärta, men kan åtföljas av viktminskning, ansiktsbehandling eller bensvullnad, aptitlöshet och letargi.

Diagnos

Canine lymfom är relativt lätt att bekräfta, enligt Merck Veterinary Manual. Canine multicentric lymfom kan diagnostiseras genom att ta ett prov av de drabbade vävnader med hjälp av en fin nål aspiration. För att bestämma om CNS är involverad, kommer lymfom behöva iscensatt för att bestämma omfattningen av spridnings, enligt Purdue University.

Behandling

Canine lymfom kommer sannolikt att behandlas med hjälp av kemoterapi. Veterinär Wendy Brooks tillägger att de flesta hundar som genomgår kemoterapi inte kommer att drabbas av några biverkningar, såsom håravfall eller kräkningar, så ägarna bör hålla detta i åtanke om de är försiktiga med kemoterapi för sin hund. Andra alternativ, såsom kirurgiskt avlägsnande, är ofta ineffektiva, som multicentric lymfom omfattar flera lymfkörtlar, vilket gör kirurgi opraktiskt.

Prognos

Som med alla hund cancer, kommer prognosen varierar kraftigt baserat på det enskilda fallet. Ägare som väljer ut behandling kan förvänta sig att deras hund inte kan leva mer än sex veckor. Men många hundar svarar bra på kemoterapi och kan överleva ett år eller mer. Med detta sagt, ägare vars hundar upplever beslag på grund av nervsystemet engagemang kan förvänta sig att deras hund inte nödvändigtvis leva tillräckligt länge för att möta denna förväntade livslängden.

Hem botemedel mot hund förstoppning

Hem botemedel mot hund förstoppning


Det är inte ovanligt för en hund att regelbundet drabbas av förstoppning. Om du märker att hunden Sila samtidigt som man försöker göra sin verksamhet, bara för att passera en liten mängd av mycket torr poo - eller ingen alls - oddsen är bra att hunden är förstoppad. I allmänhet, är canine förstoppning inte ett allvarligt tillstånd, och det är enkelt att avhjälpa. Men om situationen går obemärkt, kan det leda till mer betydande hälsoproblem för din pooch. Lyckligtvis finns det många hemma behandlingsalternativ för ditt husdjur. För att hjälpa din hund återhämta sig från förstoppning, välja ett av alternativen i guiden nedan.

Instruktioner

1 Mata hunden en till två teskedar mosade pumpa. Den har gott om kostfiber. Det är näringsrika och har hög vattenhalt. Det är också tilltalande för de flesta hundar. Om hunden inte verkar vara intresserad av att äta pumpa, försöka sprida den över en hund kex eller lägga till den i maten. Se till att du använder pumpa, inte pumpa paj fyllning som har ohälsosamma tillsatt socker.

2 Växla från torrfoder till burk. Jämför etiketterna och välja varumärket som använder den lägsta andelen korn. Korn är svårt för din hund att smälta, och för mycket säd intag kan vara en av orsakerna till hund förstoppning.

3 Blanda 1 tsk olivolja, mineralolja eller torskleverolja i hundmat. Lite olja räcker långt, och för mycket kan ge din hund diarré. En sked vid måltiderna kan uppmuntra henne att äta och lindra hennes förstoppning.

4 Ge hunden ett kopp hönsbuljong med ½ tsk ingefära blandas. Ingefära används ofta för att behandla symtomen av en mängd olika mag sjukdomar, inklusive förstoppning. Om hunden vägrar ingefära, försök att sätta en matsked Aloe Vera juice i hennes vatten.

5 Öka hundens fiberintag genom att lägga till hög fiber livsmedel - såsom kli flingor eller broccoli - till sin hundmat. Alternativt rör en burk gröna bönor i kvällsmåltid. Kommersiella fiber tillskott bör användas med stor försiktighet och endast i mycket små mängder. Enkelt ½ tesked två gånger om dagen borde göra susen. Var noga med att undvika att använda en produkt som har tillsatt socker eller artificiella färgämnen.

6 Uppmuntra hunden att utöva och se till att de har tillgång till massor av sötvatten. En lång promenad eller en 20 minuters session att jaga bollen på bakgården kan sparka en långsamma systemet i växeln, och övningen kommer att uppmuntra hunden att dricka mer. Uttorkning är en av de vanligaste orsakerna till hund förstoppning.

7 Ge hunden en liten skål med mjölk som en sista utväg, som laktosintolerans löper skenande hundar. I små mängder, bör bra det kan göra att uppväga eventuella negativa effekter.