icke traditionellt bröllop vinter

Icke-blom bröllop mittpunkten idéer

Icke-blom bröllop mittpunkten idéer


En hemgjord icke-blom bröllop mitt sparar pengar plus skär ner på dekoration tid på dagen för bröllopet. Design och göra arrangemang i förväg eftersom dessa typer av center har en lång hållbarhet - särskilt jämfört med blommor. Välj objekt som du gillar och behållare inom din färgschema när du förbereder bildskärmen.

fjädrar

Fjädrar finns i en rad olika färger och ger en elegant utseende till ett bröllop mittpunkten. Påfågelfjädrar, med sina pulserande ögon turkos, grönt och gyllene brunt, ser bra när det paras ihop med en vibrerande behållare med en liknande nyans. Ett annat alternativ är att ordna påfågelfjädrar individuellt ned bordet som du placerar en fjäder i en vas. Strutsfjädrar och plymer fungerar också bra som en central när du placerar dem som en samling i en metall urn.

ljus

Ett ljus scape skapar ett mjukt sken i tabellen som en mittpunkten. Höj ljus på ett steg, skapad av staplade böcker, eller grupp flera långa, eleganta koniska ljus tillsammans i mitten av bordet. Gör din egen skärm som du gruppera flera olika stora ljus tillsammans, såsom en pelare stearinljus som omges av värmeljus i färgat glas ljuslykta innehavare. Flytande ljus i ett vatten eller i flera olika storlekar glas med kulor i botten skapar en intressant effekt. Placera ljus på speglar för att lägga till en reflekterande sken.

snäckskal

Placera en samling av stora snäckskal, såsom murex Nautilus, spindel Conch eller korall, på en tallrik i mitten av bordet eller så kan du höja samlingen på en tårta tallrik i mitten av tabellen och placera delar av små skal halsband under. Ett annat alternativ är skiktning en cylinder glasvas med olika färger av sand och lägga snäckskal runt kanterna och toppen av vasen så att de kan ses. Vissa skal att använda inkluderar sand dollar, musselskal eller murex.

Diverse

Skapa en ätlig knutpunkt för en trädgård bröllop med en skål med frukt, såsom päron, äpplen, bananer och vindruvor, eller fylla flera glasbehållare med godis och nötter för gästerna att ösa ut i små skålar som snacks. Damm kottar med silverfärg på kanterna och linje dem ner bordet med silver kula ornament i mellan som du väver trådar av silver pärlor runt dem båda för en vinterbröllop, eller samla ihop dem i ett låglänt silver behållaren och placera dem i centrum av bordet.

Icke-konfessionell bröllop bön före middag

Icke-konfessionell bröllop bön före middag


Ett bröllop är en glad tillfälle där vänner och familj samlas för att fira kärleken. Ofta finns det ett brett spektrum av religiös mångfald bland familj och vänner. Att välja en icke-konfessionell bön att erbjuda innan måltiden serveras är ett sätt att vara inklusive alla de bröllopsgäster religiösa övertygelse, samtidigt tar tid att tacka för maten på ett individuellt sätt.

En bön av tack

Till att börja din bön, börjar med tacksägelse för måltiden som är på väg att ätas. "Vi är tacksamma för detta livsmedel som vi är på väg att äta." eller "Vi är tacksamma för denna måltid" båda fungerar bra. Det finns ingen anledning att öppna bön adressering "Gud" eller någon annan gudom. En icke-konfessionell bön tacksägelse gör att gästerna att tacka på sitt eget sätt. Avsluta bön med tack för det nya paret (ange sina namn i bön).

En allmän Blessing

Be en allmän välsignelse över maten, gäster och avslutas med välsignelse det nya paret. Det finns ingen anledning att ta itu med "Gud" eller någon specifik gudom; använda ordet "prise" eller "välsignelse" som en generisk term. Börja bönen med "Välsigna denna mat vi är på väg att äta. Välsigna händerna som framställts denna mat. Välsigna detta nya par (eller infoga deras namn) när de börjar sina liv tillsammans." Avsluta bön med: "Tack för dessa välsignelser, amen."

Tacksägelse och välsignelse bön

Använd en kombination av tacksägelse och välsignelse i din bön. Starta bön med tack. "Tack för denna måltid och händerna som förberett det. Tack för denna glada tillfälle att fira kärleken till ______ (brudens namn) och ______ (brudgum namn)." Avsluta bönen med en välsignelse: "Välsigna denna mat till våra kroppar, och vi ber en särskild välsignelse över det nya paret när de börjar sina liv tillsammans."

Ett ögonblick av tystnad

Ett ögonblick av tystnad innan bröllopet måltid gör att gästerna kan erbjuda en bön tack på sitt eget sätt. Har ceremonimästaren tillkännage en stunds tystnad innan måltiden serveras. Har honom stå nära huvudet bordet och böja huvudet för att leda det ögonblick av tystnad. Efter ca 30 sekunder, har ceremonimästaren lyfter huvudet och meddela hur maten serveras (buffé eller platta portion).

Malay Traditionellt bröllop klädsel

Malay Traditionellt bröllop klädsel


En Malay bröllop är en mycket kunglig affär. Den är uppdelad i två delar: Akad nikah, som är äktenskapskontraktet, och familjen firandet, som kallas bersanding eller enthronementen ceremonin. Bruden och brudgummen sitter som kung och drottning, klädd i rikt dekorerade klädsel, utfodring varandra gula ris med händerna dekorerad med henna medan deras gäster gå med dem för att fira deras lyckliga dag. Olika kungliga tullen utförs för dem, inklusive musiker som spelar domstol musik. Malay ceremoni bygger på traditioner som går tillbaka århundraden.

Kultur

De malaysiska är Malaysias största etniska grupp, som står för mer än 1/2 av befolkningen och det nationella språket, men landet består av en mängd olika kulturer, inklusive indiska, kinesiska och portugisiska. Tullen i en Malay vigseln spegla denna mångfald.

Brudgum

Brudgummen bär traditionella Malajiska kostym av Baju Melayu, vilket kan översättas med "malajiska skjorta" och består av en långärmad tröja och byxor. Han bär huvudbonad som kallas tanjak; det är allmänt tillverkat av en typ av vävt siden tyg. Han bär också en dolk kallas Keris, som är infödd till Indonesien, Malaysia och Singapore. När han går med familjemedlemmar hem till sin brud, är det vanligt att den bästa mannen att skugga honom med en guldfärgad paraply tillsammans med palm blomma bärare.

Brud

Bruden, som står utanför hennes hem för att vänta på sin make-till-vara, bär en broderad baju kurung, den traditionella malajiska klädsel för kvinnor. Den här klänningen, som är en långärmad blus över en matchande sarong, ofta är väl samordnad med sin mans kläder. Den moderna versionen av den här klänningen är baju kebaya. Hon bär också en tudung, som är en slöja eller slöja för att täcka håret och en Selendang, eller broderas och beaded sjal över tudung. En krona placeras ovanpå sjalen betecknar hennes betydelse för dagen. Med blomma flickor bakom henne, går hon från sitt hus för att möta brudgummen några varv från sitt hem.

Henna

Brudens palmer och fötter är inredda med hjälp av färgämnet från henna blad att betyda fertilitet och kärlek. Brudgummens händer är inredda också. Händer och fötter väljs för dekoration eftersom det är tänkt att färgämnet kommer att pågå längre där. Detta äktenskap sed är också vanligt i Indien, Pakistan, Bangladesh och Marocko. Efter denna ritual, bruden och brudgummen förändring klädsel för fotografier.

gäster

Det är malajiska tradition att ha en hel del gäster på bröllopet. Om ceremonin äger rum i en by, är hela byn inbjudna. Enligt en e-Borneo.com artikel "," ju fler desto bättre "är en av de mest" viktiga begrepp "på en Malay bröllop. Det är lämpligt för kvinnor gäster att bära en långärmad klänning, och många kvinnor täcka sina huvud. Män bära ofta antingen en kostym eller långärmad tröja med byxor.

Vilka färger är traditionellt på ett judiskt bröllop?

Vilka färger är traditionellt på ett judiskt bröllop?


Många judiska bröllop utnyttja moderna, eleganta färgscheman, precis som bröllop i någon annan religiös eller icke-religiösa bakgrund kan. Vissa färger gör hålla särskilda långvariga betydelse, dock, och många judiska bröllop som syftar till att behålla så många av de gamla traditionerna som möjligt sannolikt även dessa färger på något sätt.

Vit

I enlighet med traditionen, bruden och brudgummen på ett judiskt bröllop bör båda bära vita bröllopskläder. Vit representerar andlig renhet. En vit brudklänning representerar renhet av brudens hjärta. Som sådan, undvika klänningar med ljusa eller djärva accenter av färg. Några judiska brudar av sefardiska och Mizrahi traditioner väljer att bära festligt, färgrikt huvudbonader och klänningar att uttrycka sin glädje, men vitt är fortfarande den vanligaste, traditionella val. Män bär också vit enligt judisk tradition. Detta visar renheten av brudgummen hjärta samt illustrera parets återfödelse som nygifta. Många ortodoxa judiska hästskötare väljer att bära en kittel, en typ av vita, fick mindre ceremoniell dräkt bärs vid speciella tillfällen.

Blå

Den blå färgen har en stark koppling till judendomen, och som ett resultat, kan många traditionella judiska bröllop införliva nyanser av blått. Som den kungliga färgen på kung David, blå förekommer ofta på bröllopinbjudningar och kopior av ketubah, en typ av traditionell judisk äktenskapsförord. Blå gör också ett lämpligt val för bröllop dekorationer, särskilt i bleka nyanser. Mörka och djärva nyanser av blues visas mindre ofta än mjuka nyanser i traditionella bröllop.

Guld

Guld har också en plats i den traditionella judiska bröllop, men oftast bara som en accentfärg. Många bröllop inbjudningar guild namnen på bruden och brudgummen. För bröllop dekorationer, kan guld kant eller spår av guld blandas in med blå eller vita tabell sängkläder. I huvudsak sätter guld en signal för bröllopet. Genom att inkludera spår av guld i dokumenten eller dekorationer, du lägga till en kunglig känner lämpligt för en traditionell judisk bröllop.

Naturens färger

Traditionen att använda ett färgschema som visas i naturen inte går tillbaka så långt som den tradition av att använda blått, vitt och guld, men många traditionella bröllop fortfarande utnyttja ett sådant system. Flera variationer förekommer på en naturlig färgskala. En trädgård tema, till exempel, kan använda sig av pastellfärgade gröna, gula eller rosa, särskilt genom att inkludera en mängd olika trädgårdsblommor. Alternativt, färger som djup granatäpple röd eller rik druva violett gör också lämpligt val, eftersom dessa färger hjälpa betona skapelseberättelsen. Eftersom ett bröllop är i en traditionell mening, att skapa ett nytt liv för bruden och brudgummen, någon färgschema som hänför sig till den ursprungliga skapelsen fungerar för ett traditionellt bröllop.

Vad är några bra bröllop toasts?

Vad är några bra bröllop toasts?


Bröllop toasts lägga till i högtidlig stämningen i ett bröllop. En bra bröllop toast bör vara både sentimental och fylld med humor, lämnar publiken med en varm, sprudlande känsla. Traditionellt, den bästa mannen, brudtärna, far till bruden och brudgummen alla har något att säga under skålar. I icke-traditionella bröllop, kan paret begära vissa personer att göra en skål. Även om det finns en hel del gratis bröllop toast prover på nätet, är en personlig toast mer meningsfullt att paret.

Allmänna tips för en bra Toast

Börja med en isbrytare, ett skämt eller en rolig historia om antingen bruden eller brudgummen. Öppna och stänga med en smäll, hålla dina bästa historier för början och slutet av toast. De bästa toasts består av en bit av humor blandas med sentimentala ögonblick, så dina ord borde vara roliga men anbud. Håll det smakfulla, undvika vulgär, oförskämd eller pinsamt skämt. Särskilt undvika att spilla hemligheter från det förflutna som kan skada äktenskapet innan den ens har börjat. Håll toast kort (två till tre minuter,) som en kort toast kommer att bli mer minnesvärd än en lång ett under som gästerna kommer sannolikt att bli uttråkad. Var ärlig och använda dina egna ord. Dina gäster kommer att veta om du talar från hjärtat eller bara läsa från en "lånad" prov. Förbered för toast öva framför spegeln och timing själv. Vet du vad du vill säga och hålla ögonkontakt med gästerna och paret. Mest av allt, slappna av och vara din charmiga själv.

Bäst man / Maid of Honor

Som bäst man eller brudtärna du kommer att rosta antingen bruden eller brudgummen. Glöm inte att säga något om den andra parten. Om du rostar brudgummen, tala om hur fantastisk bruden ser ut och hur hon har gett ut nya beundransvärda kvaliteter i brudgummen. Dela alla dumma saker du gjorde som barn och dina intryck om paret. Berätta om du var inblandad när paret fick tillsammans. Nämn om det finns några särskilda vanor eller smeknamn. Kom ihåg att vara gratis när itu med paret. Se Resurser för vissa prover av bra bröllop toasts eller skämt att införliva i ert tal.

Fader / Moder av bruden

Traditionellt, far till bruden ger första bröllop tal att välkomna gäster. I icke-traditionella bröllop, andra föräldrar paret också kan föreslå en skål. Orden du använder beror på din situation, din livsstil och din personlighet. Ge brudparet några goda råd som du kan ha efter år av erfarenhet med relationer och äktenskap. Inkludera några roliga (eller retas) kommentarer om din dotters barndom år, och uttrycka din välsignelse på deras äktenskap.

Brudgummen / bruden Toast

Gästerna kommer att förvänta brudgummen att hålla ett tal under skålar. Dagens brudar vill dock också att säga sin mening. Om ni båda gör en toast, kommunicera i förväg vem som ska säga vad. Du behöver inte diskutera hela ert tal med din andra halvan, men det är klokt att tala om vem som kommer att tacka gästerna och storkök. Vara allvarliga och även lite mosig när uttrycka din tacksamhet och kärlek till din partner. Brudgummen ska alltid tala om bruden hur vacker hon ser ut. Hon har gått igenom en hel del ansträngning för att göra sig vacker för dagen. Kom ihåg att göra båda uppsättningarna av föräldrar känner sig speciell med några uppriktiga ord av tack eftersom det är också en stor dag för dem.

Unika land kyrka bröllop dekorationer och idéer

Unika land kyrka bröllop dekorationer och idéer


En gång bröllop var enkla familjefester. Det var vanligt att ett bröllop att äga rum i brudens hem med några familjemedlemmar och nära vänner. Hem var mindre och kunde inte ta emot en hel del människor. Ceremonin var en enkel affär, och dekorera för det var inte en prioritet. Idag, bröllop är mycket annorlunda. Det behövs större boende, och det är vanligare att ha en kyrka bröllop. Dekorera har också blivit en viktig del av bröllopsplanering.

Tänk på icke-traditionell

Använd vete, hö, halm eller majs stjälkar att dekorera kyrkan. Använd icke traditionella bröllop tyger som flanell och gingham bomull att rada tabeller. Ersätt stolar med bänkar eller höbalar. Placera sadlar hela kyrkan, och satte cowbells på bänkarna. Klä brudföljet i lands klänningar i stället för de vanliga klänningar.

Blommor

Blommor är traditionellt placerad vid altaret, längs mittgången och på baksidan av varje säte. För att lägga till unika till ditt land kyrkbröllop, använda icke-traditionella blommor och färger. Istället för att använda multiplar av i säsongen blommor, överväga att använda mindre mängder av olika off season blommor. Använd solrosor och tusenskönor som din brudbukett.

bågar

Bågar brukar komma i rena färger, men du kan lägga till en unik stil med bågar som har en design på dem. För ett land kyrka bröllop, gå med gingham, plädar eller prickar. Använd en båge som sticker ut från blommorna. Välj en ljusare båge än din blomsterarrangemang. För en mer elegant bröllop, använd bågar gjorda av satin, siden, sammet eller jacquard.

Haystack gästbok

Placera höstackar i hörn och ner gångarna. Linje gäst bokbord med en gingham duk, placera en liten bunt hö på toppen av tabellen och gästbok ovanpå höet. Ge dekorativa pennor i jordbruksdjurfigurer för dina gäster att underteckna gästbok.

Aubergine och kräm bröllop inredningsidéer

Aubergine och kräm bröllop inredningsidéer


På din speciella dag, välja vilken färg du vill. Kontrasten mellan mörklila och grädde färger kompletterar en elegant, traditionellt bröllop eller en icke-traditionell, one-of-a-kind händelse. Den största utmaningen att välja en aubergine färg är att om det är för mörkt, kan det vara svart, och om det är alltför lätt, kommer det inte vara aubergine.

kakor

Eftersom traditionella bröllopstårtor täcks av sockerglasyr eller marsipan, skulle en gräddbakelse vara mer praktiskt. Bagare måste lägga karamellfärg till glasyren, som kan eller inte kan uppfylla höga krav på bruden och brudgummen. En tårta med alltför mycket karamellfärg kan se svart, medan en tårta med för lite karamellfärg blir en ljusare lila. Accent en gräddbakelse med aubergine rörledningar, blommor eller pärlor. Möjligheterna att dekoration idéer kaka är lika bred som fantasin; dekorera tårtor med band eller ens förgyllda druvor. Om du väljer en icke-traditionell väg, med muffins, kan du blanda muffins med krämfärgade eller aubergine-färgad glasyr.

Blommor

Du kan hitta daisy, iris, hortensia, liljor, rosor och orkidéer i Deep Purple. Du kan koppla ihop de blommor med gräddfärgade rosor eller callaliljar. Blommor är inte bara för buketter och boutonnieres, men kan också användas för center i receptionen och som en del av ceremonin inredningen. Du kan hitta ätliga lila penséer att pryda din bröllopstårta.

Center och dukning

Mörka servetter och bordstabletter kan lägga till en levande kontrast till en kräm bordsduk. Wrap aubergine servetter med en grädde band eller servettring för att bryta upp färgen. Drapera stolar med grädde eller aubergine band eller skärp. Du kan också kombinera de två, antingen alternerande grädde och aubergine skärp per stol, eller vrida två skärp på en stol. Du kan vara kreativ med dina center också. Om du väljer att dekorera ditt bord med andra objekt än blommor, välja en blandning av aubergine och grädde pärlor, lökar eller ljus. Du kan accent din center med fjädrar, dör dem om det behövs för att få den färg du behöver. Om du dekorerar med frukt, använd björnbär eller druvor som en mörklila alternativ till aubergine grönsak.

ceremoni Decor

Du kanske vill dekorera ditt bröllop samt mottagning hall. Välj dekorationer som passar personlighet par och vibe av bröllopet. Till exempel, om du har en traditionell kyrklig vigsel, dekorera bänkarna med cremefärgad tyll, accentueras av aubergine bågar. Om du vill ha en individualistisk twist, söka efter en väv med ett unikt mönster för att passa ditt bröllop. Eller, gärna dekorera ditt bröllop med ballonger, ger det en lättsam touch.

brevpapper

När du tänker på bröllop pappersvaror, inte bara tänka på bröllop inbjudningar. Placeringskort, menyer och skyltar bör också följa bröllop färger också. En kräm bakgrund med aubergine skrift är en elegant och diskret kombination, medan aubergine bakgrund och grädde skrift är en djärvare val.

Ovanliga bröllop Flower Idéer

Ovanliga bröllop Flower Idéer


Gör ett djärvt påstående på din speciella dag genom att genomföra ovanliga bröllop blommor. Inkludera distinkta blomsterarrangemang till ditt eget bröllop bukett samt tärnor buketter. För extra individualitet, använda olika typer av blommor och färgkombinationer. Gör ditt bröllop ännu mer minnesvärd genom att ta med icke traditionella buketter och blomsterarrangemang på din bröllopsceremonin och mottagning.

Silvertejp

Kanalen-tape rosbukett är ett utmärkt komplement till den inte så traditionellt bröllop. Vad är bra med denna bukett är att dessa blommor inte innehåller pollen. För brudar att vara känsliga pollenallergier, är detta den perfekta buketten för din speciella dag. Du behöver inte längre oroa dig för kliande, rinnande ögon och andra obehaglig symptom i samband med pollenallergi. Dessa rosor är gjorda av olika färger av band som är vikta och skurna intrikata sätt att bilda blommor liknar rosor. Ett band bukett av komplementfärger lägger en futuristisk känsla till din bröllopsceremonin som kommer att ha många gäster talar.

Bryta sig loss

Breakaway buketter är gjorda av tre separata buketter - var och en betjänar ett specifikt syfte. I början är alla tre kombineras för att göra den speciella bukett bruden använder när hon går ner i gången. Som dagen fortskrider, bryts bruden bort en del av bukett att kasta under buketten uppkast. Bruden ger andra bukett till en älskad som en gåva. Hon håller kvar bukett som ett minne.

Symbolism

Använd meningsfulla blommor hela din bröllopsceremonin och mottagning för att ge din speciella dag ännu större betydelse. Enligt Beau-coup.com, gula blommor är synonymt för vänskap och snödroppar symboliserar hopp. Du kan införliva dessa blommor i din brud partiets buketter att ge din bröllopsdag speciell betydelse. Bruden kan göra sitt eget bröllop bukett som består av blommor som symboliserar betydelser hon håller kär. Ett exempel på ett underbart uttrycksfull och vibrerande bukett är vita rosor, som symboliserar oskuld; viol, som representerar trohet; och ljung, som representerar lycka.

Struktur

Traditionella traditionella buketter och blomsterarrangemang består vanligen av liknande blommor som har samma fysikaliska egenskaper, såsom färg, höjd och bredd. Ofta är dessa typer av blomsterarrangemang ser mycket blygsam och enhetlig. Att lägga till mer djup och stil på ditt bröllop blommor, använder en mängd olika typer av blommor. Använd korta och långa blommor för att göra center ännu mer extravagant och ge dina gäster med hisnande skönhet. Min bröllopsplanering Guide.com föreslår att man använder bär, kottar, frukter, fjädrar, skal och blad att ge blommor en texturerad look. Du kan även använda långa, aerodynamisk, mörkgrön björngräs att ge blommor på bröllopet mottagning en jordnära känsla. Små blommor blandas med större, mer robusta blommor, ge varje mitt en flerdimensionell utseende.

Indiskt bröllop Information

Indiskt bröllop Information


En indisk bröllop trotsar vad den genomsnittliga amerikanska skulle tänka på som ett traditionellt bröllop. Tankar som kan komma att tänka på när ordet bröllop nämns är vita klänningar, en hyllning till flera timmar och ett urval av kyckling eller fisk. Emellertid innefattar ett indiskt bröllop färgstarka saris, flera dagar att fira och levande livsmedel val.

Bride & amp; # 039; s smycken och kläder

En uppsjö av smycken bärs av en indisk brud. Smycken traditionellt är gult guld och kan innehålla färgglada stenar. En tiara-typ smycke kallas Shringar Patti placeras ned bruden & amp; # 039; s hårfäste. Örhängen med matchande tung halsband, en näsa stud, armband armband, är ringar och vrist också slitna. En svart halsband som kallas Mangal Sutra är mycket viktigt och symboliskt. Detta kommer att bäras i slutet av ceremonin. Traditionella indiska brudar inte bära en vit klänning, men en färgad sari. Brudar bär oftast en röd sari på deras bröllopsdag. Tyget val för ett bröllop sari är silke, och det kommer att innehålla någon typ av utsmyckning.

Ceremoni

En indisk bröllop varar i flera dagar. Ganesh Pooja kommer att ske på den första natten av ceremonin. Detta inkluderar en präst utför en ceremoni med bara nära familjemedlemmar, brudföljet, bruden och brudgummen. Nästa dag är en ceremoni för kvinnorna kallas Mehndi ceremoni. Det är där hennatatueringar skapas på fötter och händer. Senare samma kväll en fest som kallas Sangeet kommer att inträffa. Den par & amp; # 039; s familjer kommer att lära känna varandra, och det kommer att bli mat och underhållning.

huvud Ceremony

Bruden och brudgummen, föräldrar av bruden och prästen sitta under ett tak som kallas en Mandap. Bruden sedan ges bort. Håller varandra i handen, cirklar paret sedan runt en liten eld för att delta i ritualen av Mangal Phera. Därefter kommer paret & amp; # 039; s löften, och paret tar sju symboliska steg framåt tillsammans. Rött pulver appliceras sedan av brudgummen till pannan av bruden. Slutligen, en Mangral Sutra, eller svart pärlstav halsband, är knuten runt halsen på bruden. Detta symboliserar att hon inte längre är singel, men gift.

Mat

I traditionella indiska bröllop, kommer köket att vara alla vegetariska och mycket kryddig. Men mer moderna indiska bröllop eller indiska bröllop äger rum i USA sannolikt kommer att ha mer variation. Det kommer att finnas en kaka, men också nut-baserade desserter och kanske en indisk glass kallas Kulfi. Naan bröd och en mängd olika curryrätter är indiska bröllops häftklamrar. Bakverk fyllda med olika grönsaker eller kryddat kött, som kallas Samosas, kan också finnas på menyn.

Reception

Efter huvud ceremonin är bröllopsfesten. Mottagningar på ett indiskt bröllop är levande och livlig. Musik och dans är alltid rikligt. Traditionellt kommer Punjab folkdans av Bhangra sannolikt dansade. Det kan också finnas föreställningar. En mottagning är en viktig plats för brudgummen & amp; # 039; s familj att lära känna bruden, så många delar av ceremonin är centrerade kring bruden & amp; # 039; s sida av familjen. Av denna anledning, en indisk brudgummen & amp; # 039; s familj kan planera mottagningen mer så än på en typisk bröllop.

Skillnaden mellan brud kör & bröllop marsch

Skillnaden mellan brud kör & bröllop marsch


Många hänvisar till "Bridal Chorus" som bröllopsmarsch, men i själva verket "Bröllopsmarsch" och "Bridal Chorus" är två skilda delar, var och en med sin egen historia och traditioner. Båda var ursprungligen skriven för användning i samband med fiktiva bröllop - en för en union som upplöstes i omedelbar katastrof och den andra för en union som var en fars mellan en älva och en man förvandlas till en åsna. Båda låtarna har också förbjudits för användning i bröllop av vissa religioner. Att förstå historia och traditioner bakom varje, kan hjälpa dig att avgöra när - eller om - för att använda dem i din egen ceremoni.

Historia

Richard Wagner skrev "Bridal Chorus", även känd som "Here Comes bruden." Det blev en del av bröllop tradition i de brittiska öarna efter den använts vid 1858 kungliga bröllop brittiska prinsessan Victoria och preussiska Prince Frederick William. Den "Bröllopsmarsch", komponerad av Felix Mendelssohn, finner också sitt ursprung som ett bröllop sång i äktenskapet mellan Victoria och Fredrik när den användes som recessional pjäs.

Origins

"Möhippan Chorus" komponerades som öppningsstycket för tredje akten av Wager opera "Lohengrin". Den utförs när Elsa och Lohengrin in i brudkammaren att fullborda deras äktenskap. Bröllopet natten blir tragiskt i operan och det sägs Wagner var road att pjäsen användes i bröllop. Den "Bröllopsmarsch" komponerades som "Overture" för Mendelssohns skådespelsmusik för Shakespeares "En midsommarnattsdröm". Det utfördes först 1842.

Tradition

I ett traditionellt bröllop, Wagners "möhippan Chorus" spelas för brudens processions. Mendelssohns "The Wedding March" spelas som recessional från kyrkan i slutet av ceremonin. På grund av förbud på plats av vissa religioner på användningen av "möhippan Chorus", och ibland på grund av brudparets önskemål, "The Wedding March" används för brudens procession snarare än "möhippan Chorus", eller olika musik helt kan användas.

förbud

Vissa kyrkor förbjuda "möhippan Chorus" bland annat på grund hedniska teman i Wagners opera. Den katolska kyrkan har länge haft ett förbud mot "möhippan Chorus" som en del av bröllop eftersom det klassas som sekulär och enda religiösa musik kan användas i en kyrka ceremoni. Även inga egentliga förbud finns det många judiska bröllop inte inkludera "möhippan Chorus" på grund av Wagners antisemitiska rykte. Den katolska kyrkan och några andra religioner kan också neka användningen av "Bröllopsmarsch" på grund av sin koppling till "En midsommarnattsdröm" och bröllop Fairy Queen Titania och Bottom.