hushållsarbete lista

Hur får man en rutin i hushållsarbete

Hur får man en rutin i hushållsarbete


Effektiva hushållsarbete rutiner om goda vanor och realistiska tidtabeller för rengöring. Sätta saker bort i stället för att sätta dem ner, vilket ger badrummet en snabb torka efter duscha och tömma bilen skräp på sin vecka eller månad biltvätt, är några exempel på hur du kan passa hushållsarbete i vardagen med lite ansträngning. Skapa några enkla regler i din dag, vecka och månad rutiner som gör hushållsarbete del av vardagslivet, och du kommer att belönas med ett hus som är lämpliga för besökare utan två dagar i förväg.

Instruktioner

1 Gå runt ditt hus med en bärbar dator och lista hushållsarbete som behövs för att hålla varje rum snyggt, snyggt och rent. Inkludera kläder tvätt och strykning, och mindre uppenbara uppgifter såsom städning insidan av kylskåpet. Vissa uppgifter, till exempel fönstertvätt, kanske bara behöver månads uppmärksamhet. Dela listan i dagligen, veckovis eller månadsvis uppgifter.

2 Bestäm vad hushållsarbete uppgifter som kan inkluderas i ditt dagliga liv. Till exempel, när du torkar kök ytor efter middagen du kunde ge insidan av ugnen och kylskåp en snabb torka, alltför. Sopa köksgolvet tar bara en minut eller två längre. Korsa dessa uppgifter från listan över jobb.

3 Skapa en morgon och kväll hushållsarbete rutin. Istället för att vänta tills helgen att göra alla din tvätt, till exempel ställa maskinen på innan de lämnar för arbete, och hänga tvätt när du kommer hem. Välj en vecka uppgift för varje dag i veckan och lägga till den i morgon eller kväll rutin. Korsa dessa uppgifter utanför listan.

4 Kontrollera din lista över hushållsarbete och fördela dagar och tider kan du göra de återstående uppgifter. Upprätta en tidsplan och skriva ner vad du tänker göra och när för en hel månad.

5 Granska dina framsteg efter en månad och åtgärda eventuella problem som du stött på. Din kan ha underskattat den tid det tar att slutföra en uppgift, eller hur mycket tid du har till förfogande. Revidera din tidsplan för att ta hänsyn till din upplevelse. Glöm inte att belöna dig själv för allt hushållsarbete du lyckades göra.

Hur man gör hushållsarbete roligare

Hur man gör hushållsarbete roligare


Så småningom måste du stänga av datorn och ta itu med din tvätt, disk, dammsugning och vad andra sysslor är på din lista. Bli motiverad förr snarare än senare genom att skapa en atmosfär i hemmet som gör hushållsarbete en njutbar upplevelse. Genom att ta en avslappnad inställning till städning och hem underhåll, kommer hela ditt hushåll vara mindre spänd och mer produktiva.

Instruktioner

1 Skapa en hushållsarbete schema. Tilldela flera uppgifter per vardag och inte mer än en stort projekt per helg. Delegera vissa uppgifter till specifika familjemedlemmar, och planera för hela familjen att slå in på stora jobb. Detta förhindrar den stress som uppstår när för mycket hushållsarbete är planerad till en dag eller kompletteras med en person. Om du har en stor familj, hålla en familj möte för att skapa hushållsarbete schema, vilket gör att den är kompatibel med de enskilda familjemedlemmarnas arbete, skola och aktivitetsscheman.

2 Köp en ny outfit eller klädesplagg som du vill, bara bäras när man gör hushållsarbete. Alternativen är ett förkläde, ett par sportskor eller en bekväm outfit i din favoritfärg. Den kläder du väljer bör vara något du ser fram emot att bära, som också gör det möjligt att enkelt flytta och arbete.

3 Ljus doftljus och spela positiv musik under tiden du gör hushållsarbete. Leta efter ljus med upplyftande, energigivande dofter som citron, apelsin eller ingefära. Välj musik som är välbekant och ger dig lust att dansa, sjunga eller peka fötterna.

4 Converse med familjemedlemmar när de gör hushållsarbete som ett team eller grupp. Till exempel, medan du diska och ditt barn torkar dem kan du diskutera vad du gjorde på jobbet och i skolan. Detta inte bara gör rengöringen går snabbare, det ger dig en möjlighet att knyta an till familjemedlemmar.

5 Spela med barn när tackla stora projekt. Flylady.net rekommenderar "Freeze Damma" där alla dammar ett område i hemmet medan du lyssnar på musik, sedan någon stängs musiken av och alla måste frysa. En annan idé från Flylady.net är iscensätta en modevisning som ett sätt att avgöra om kläder fortfarande passar och rengöring ut dina barns garderober.

Hur man gör Old Fashioned hushållsarbete

Hur man gör Old Fashioned hushållsarbete


Hushållsarbete före införandet av el- och arbetsbesparande anordningar var mycket mer arbetsintensiv och tidskrävande än den är idag. Kvinnor använt sina starka armar och ryggar för att utföra hushållsarbete sysslor såsom att slå mattor på ett klädstreck med en trä paddel för att ta bort damm och smuts, och hand-tvätta kläder i närheten av en bäck eller vid brunnen. Hemmafruar under 1950-talet haft förmånen att nyligen tillgängliga elektriska dammsugare, kylskåp, tvättmaskiner, bearbetade livsmedel och redan monterade kläder. Men jämfört med hushållsarbete vi utför i dag med hjälp av prylar bekvämlighets gammaldags hushållsarbete på 1950-talet krävs en hel del mer armbåge fett.

Instruktioner

1 Räta huset innan du rengör den. Börja i ett hörn av första rummet plocka upp felplacerade föremål från golvet och andra ytor. Pile objekt som hör hemma i andra rum på en vagn eller vagn när du går. Räta ett rum i taget; inte hoppa från rum till rum.

2 Feather damm höga platser och lampskärmar, skaka ut soffan och stolsdynor, borsta dammet från klädsel, och damm möbler med en något fuktig trasa besprutas med lite polish eller vax. Starta hög och avsluta låg.

3 Scrub toalett och badrum. Mop och skrubba alla kakel eller linoleumgolv med en bomullstråd mopp och hink med vatten och rengöringsmedel. Var noga med att byta vatten när det blir ogenomskinlig med smuts. Wet-mopp alla trägolv med lite vatten. Vakuum mattor och slå område mattor på en rad utanför.

4 Ändra arken åtminstone en gång i veckan och göra sängar varje morgon. På soliga dagar, spridda filtar och täcken på uteplatsen eller via ledningar till luft fräscha sängkläder.

5 Rengör garderober och lådor för att undvika angrepp av spindlar eller nattfjärilar. Använd ceder eller malkulor att skydda ylleplagg, men endast i garderober eller lådor som görs oåtkomliga för barn. Ört eller blomma påsar kan sättas i alla lådor att lämna en behaglig doft.

6 Gör handtvätt i ett badkar med ett milt rengöringsmedel och ljummet vatten. Tvätta tröjor i kallt vatten, rulla upp i en handduk för att avlägsna överskottsvatten, och lägga ut på en annan torr handduk för att torka. Spara el genom torkning din maskintvättas tvätt på ett klädstreck i friska luften.

7 Ta ur och skaka kläder som behöver strykning direkt från torktumlaren eller linje för att förhindra överdriven veckning. Järn tröjor börjar med ärmar, krage, axlar, rygg och front. Veck byxor med tryck och ånga. Hänga upp kläder omedelbart efter strykning.

8 Reparation och patch kläder. Kläder behöver inte bytas ut när de utvecklar hål eller tårar, de kan lagas med järn på lappar och repareras där de har rivit i sömmarna. Håll dina sy sysslor i en korg bredvid sömnads stol eller någon bekväm stol med bra ljus.

9 Baka bröd för veckan och en stek för söndag middag på lördag. Baka några ark cookies för kakburken, alltför. Om du har tid och utrymme i frysen, förbereda en gryta eller soppa för senare i veckan. Diska tallrikar, kastruller och stekpannor.

Hur organisera hushållsarbete

Hur organisera hushållsarbete


Att hålla jämna steg med hushållsarbete kan vara en utmaning i en hektisk hushåll. Ett sätt att lindra en del av bördan av hushållssysslor är att sätta ihop en pärm med alla hushållsarbete och medlemmarnas veckans program. Bindemedlet gör det möjligt för hushållsmedlemmar för att skapa en plan för att slutföra hushållsarbete i slutet av veckan. Ta dig tid att organisera bindemedlet och du kommer att spara tid att räkna ut vad som behöver göras och när någon kommer att kunna utföra det.

Instruktioner

1 Skriv ner schemat för varje medlem i hushållet. Anteckna när varje medlem skulle vara tillgängliga för arbete på hushållssysslor. Införliva detta i schemat för hushållsarbete.

2 Brainstorm om alla hushållsarbetet som måste fyllas i på en dag, vecka och månad. Skapa en separat sida för varje kategori av dagliga, veckovis eller månadsvis uppgifter.

3 Fyll i den dagliga, vecko- och månads uppgift ark med givna uppgifter som måste vara uppfyllda för varje ark.

4 Delegera hushållsarbete till medlemmarna i hushållet baserad på deras särskilda tillgänglighet och förmågor. Tillsätt hushållsmedlem namn bredvid varje uppgift på det dagliga, vecko- och månadsblad.

5 Gör en checklista för daglig, veckovis och månadsvis uppgifter baserat på arken. Med detta i framfickan av bindemedlet för enkel åtkomst som medlemmar slutföra sina uppgifter under hela dagen, vecka och månad. Fäst resten av sidorna i tre-ringpärmar.

De funktionella kraven på en Rengörings Rota Management System för ett hushåll

De funktionella kraven på en Rengörings Rota Management System för ett hushåll


Hemligheten till ett rent hus är organisation. Familjer och rumskamrater framgångsrikt kan ta itu med tvätt, matlagning och skura genom att bygga en strategi hushållning och dela arbetsbördan. Många företag antar ett roterande system som definierar och tilldelar rutinuppgifter till personalen. Liknande tekniker är effektiva hemma. De funktionella kraven för en rengöring rota systemet för ett hushåll inkluderar listar alla sysslor och sätta tidsplan för genomförande. En varning att använda ett roterande system är att alla måste hjälpa till.

Sysslor

Tilldela stora uppgifter till specifika dagar i veckan. Till exempel, avslutar stor tvätt såsom kläder, lakan och handdukar på samma dag varje vecka. Inkludera strykning och lagning på utsedda tvätt dag. Sätt upp ett mål att dammsuga och tvätta alla våningar på samma dag varje vecka. tilldela också en viss dag för djuprengöring din hela badrummet och tunga köksskrubbning. Därefter lista hushållsarbete som kräver uppmärksamhet varje dag, inte bara en gång i veckan. Detta inkluderar en snabb radering av sanitetsporslin, kök spis och räknare. Räkna med varje familjemedlem att spendera 10 minuter varje dag sätta sina bort saker; hålla jämna steg med en timer.

pappersarbete

Företag förlitar sig på speciella rota programvara som delegerar uppgifter till anställda, beräknar arbetskostnaderna och övervakar lönebudgetar. Familjer använder liknande men förenklade tekniker såsom en vecka hushållsarbete matris som redovisats fullständigt varje dag i veckan, varje jobb som måste utföras och den person som äger den rutin. Eller använd färgade registerkort för varje dag i veckan, så att alla medlemmar i hushållet kan se vad som måste fyllas i samma dag och vem som är ansvarig. En typisk dag omfattar åtminstone en större börda - såsom tvätt, matlagning eller topp-till-botten badrum skur - plus mindre uppdrag som kan omfatta en yta rengöring av kök eller vardagsrum damning. Varje person som kontrollerar av sitt ansvar när hon avslutar sitt arbete.

Ägare

Fördela arbetsuppgifterna mellan hushållsmedlemmar så att varje person förväntas rulla upp ärmarna och tonhöjd i varje dag. Barn är inget undantag, inklusive småbarn. En förskolebarn kan vika små handdukar, häll sällskapsdjur i en skål eller matcha strumpor. Klass-skolbarn är i stånd att sätta tabeller, införsel ren disk och vikning färsk tvätt efter färg. Tilldela äldre barn att ändra sängkläder, rengöra kylskåp och laga mat. Barn kräver ofta coachning, men denna tid med dem är ett sätt att grooming dem så att de kan ta på sig fler hushållning ansvar som de mognar. Håll alla ansvariga med dagliga inspektioner för att förhindra familjemedlemmar - särskilt ungdomar - från överge sina dagliga scheman.

Hur du får din make & barn för att hjälpa till med hushållsarbetet?

Hur du får din make & barn för att hjälpa till med hushållsarbetet?


Om du kämpar med att vara den största deltagaren i din familj hushållning rutin du är inte ensam. Enligt University of Michigan forskare Frank Stafford, de flesta kvinnor utför cirka 20 till 25 timmar av hushållsarbete per vecka, medan män gör ungefär 2,5 timmar per vecka. Ännu en undersökning från Pew Research Center 2007 fann att 62 procent av de vuxna känner att dela hushållssysslor är mycket viktig för att uppnå äktenskaplig framgång. En rättvis fördelning av sysslor mellan familjemedlemmar är möjligt när du diskutera dina förväntningar, upprätta en struktur och följa upp med belöningar och konsekvenser.

Instruktioner

1 Gå igenom varje rum i huset och bestämma vad sysslor behöver göras. Gör en lista över specifika jobb och innehålla information om hur uppgiften ska slutföras.

2 Diskutera arbetar som ett team för att göra hushålls smidigt. Tilldela uppgifter till familjemedlemmar enligt ålder och förmåga. Mycket små barn kan tömma papperskorgar, damm, plocka upp leksaker och foder husdjur. Äldre barn ska kunna hantera mer delaktiga rengöring tullar. Män och hustrur bör diskutera "vad är rättvist" för den mängd hushållsarbete var och en ska göra. Låt din man välja de jobb han åtnjuter och han kommer att vara mer benägna att hålla fast vid dem.

3 Lägg ut en tidtabell för att slutföra sysslor. Vissa kan vara dagligen, kan vissa vara varje vecka. Skicka en börda diagram även när uppgifter ska göras och vem som är ansvarig.

4 Lär barnen hur man gör varje jobb. En 12-årig är kapabel att rengöra en toalett, men kanske inte vet hur. Demonstrera nya uppgifter första gången. Andra gången, gör det möjligt för barn att göra jobbet, observera och korrigera om det behövs. Nästa gång han är redo att arbeta på egen hand.

5 Gör det roligt och har en storstädning fest! Sätt på hög energi musik och arbeta tillsammans. Om vardagsrummet ser ut som en tornado drabbade den håller en rengörings blitz. Alla raser att plocka upp och lägga undan fem punkter. Första en gjort vinster och i 10 minuter rummet är mindre rörigt.

6 Använd en belöning och konsekvens systemet vid slutet av varje vecka. Små barn älskar klistermärken som handlas för små vinster. Överväga att ge äldre barn ett bidrag när sysslor är klara. Om de har lämnat något ogjort, "docka" sin lön som följd. Verbalt tacka din make eller göra sin favorit dessert att visa din uppskattning.

Hur du tar kurser på allmänna välbefinnande

Hur du tar kurser på allmänna välbefinnande


Om du vill förbättra dig själv, kan du göra det genom att klicka på en knapp. Internet är fullt av kurser som du kan ta på nätet. Om detta inte är för dig då ett annat alternativ är att delta i kvällskurser i ditt område eller se vad din lokala college har att erbjuda. Välj vilken kurs är rätt för dig och sedan bestämma hur mycket du är villig att betala. Det finns massor att välja från hela landet.

Instruktioner

1 Se till att du bestämmer hur mycket du är villig att spendera. När du har ställt in en budget, leta efter en kurs i denna prisklass eller ta några kurser för gratis på internet. Beroende på vad du lär och om du får ett certifikat efteråt, kommer vissa kurser vara dyrare än andra.

2 Tänk dig en kurs som ges av en erkänd institution, eftersom det är mer sannolikt att vara väl strukturerad och hög kvalitet. Om du letar efter en certifierad kurs, kan du prova University of the Highlands och öarna eller, för en icke-certifierad kurs prova Come Alive webbplats (se Resurser) som ger kurser på välbefinnande och självförbättring. Slutföra kursen antingen online eller i ett klassrum.

3 Bestäm om du vill göra din kurs online eller på ett center. En del människor föredrar online-kurser, eftersom det innebär att de kan jonglera hushållsarbete och barnen och ändå hitta tid att göra kursen. Du kan också använda internet för att hitta kurser i ditt område. Gå till ditt lokala bibliotek för att få råd om eventuella kommande kurser eller telefon välbefinnande centra i ditt område för att ta reda på när de håller kurser.

4 Gör en lista över några olika typer av kurser och bestämma vilken typ du vill fortsätta. Vill du förbättra din fysiska hälsa, psykisk hälsa eller vill du veta mer om välbefinnande healing? Om du letar efter något avkopplande, prova nyår välbefinnande kurser på ren Vitalitet Yoga. Skriv ner vad som intresserar dig mest och varför. Detta kommer att ge dig riktning besluta vilken väg att göra.

Idéer för ett CV för en Nanny

Idéer för ett CV för en Nanny


Oavsett om du är en erfaren barnflicka söker en långsiktig relation med en familj eller en student söker en deltid, i hemmet, barnomsorg jobb, en väl utformad CV kan hjälpa dig att förmedla din känsla av professionalism. I allmänhet är en CV för en barnskötare som liknar det för någon annan professionell position. Beställ den kronologiskt, med nya barnomsorgs jobb och pedagogiska erfarenheter som anges först.

Utbildning och träning

Om du har en examen i utbildning, barns utveckling, socialt arbete eller barnpsykologi, kan detta vara ett starkt försäljningsargument och ett bra sätt att få dig att stå ut från andra sökande. Även om du inte har någon utbildning som direkt avser en nanny läge, inkludera den i alla fall. Detta kan vara ett sätt att lyfta fram din intellektuella mångsidighet. Dessutom listar alla icke-akademisk utbildning som kan hjälpa dig på jobbet, såsom HLR eller första hjälpen klasser, tillsammans med datum och platser som du fått utbildning.

Barnomsorg Experience

Huvuddelen av en barnflicka CV bör lista information om henne barnomsorg erfarenhet. Barnflickor bör lista de namn, datum och platser för varje barn vårdinrättning eller familj för vilken hon har arbetat. Under varje post, lista de allmänna ansvarsområden positionen, i åldrarna barnen och eventuella specialuppgifter du utfört, såsom matlagning, hushållsarbete eller akademisk handledning.

Specialiserade färdigheter

Stephanie Felzenberg av "Best Nanny Nyhetsbrev" rekommenderar att integrera dina fritidsintressen i din barnflicka CV. Till exempel, om du spelar ett musikinstrument bra eller är skickliga i en sport, lägga till det i ditt CV. Inte nog med att dessa kunskaper gör att du sticker ut från poolen av sökande, kan familjer vara villiga att betala dig extra för att ge sina barn med privatlektioner, förklarade Felzenberg i en intervju med "US News and World Report." Likaså om du har en högskoleexamen och trivs ger akademiska handledning tjänster, lista här på ditt CV.

kompletterande Portfolio

"US News and World Report" tyder på att barnflickor skapa en kompletterande portfölj för att lyfta fram projekt, färdigheter och dokument som inte passar in med en traditionell CV format. En barnskötare portfölj kan innehålla prover av projekt du har arbetat på med barnen och fotografier av dig och dina tidigare kunder. Likaså är din portfölj ett bra ställe att ta med kontaktinformation för dina professionella referenser och kopior av ditt arbete tillstånd, körkort och alla professionella licenser som du för närvarande innehar. Om du har rekommendationsbrev från tidigare kunder, överväga att lägga dessa till din portfölj också.

Hjälp för en enkel Sysslalista

Hjälp för en enkel Sysslalista


Även om dina barn är småbarn, kan de hjälpa runt huset genom att utföra åldersanpassade sysslor. Skapa en börda lista är ett enkelt sätt att dela upp rabatten hushållsarbete. Att ge barn sysslor är viktigt att lära dem verkliga kompetens, ansvar och en positiv attityd om arbete, enligt Elizabeth Pantley, författare av åtta föräldraskap böcker.

Åldrarna 2 till 5

Pantley rekommenderar att hålla sysslor för småbarn enkla, med inte mer än en eller två steg. Små jobb som att sätta leksaker i en leksakslåda, damning, organisera tidskrifter och sätta kläder i korgen är lämpliga för 2- och 3-åriga barn. Centrum för effektiv föräldraskap konstaterar att de flesta småbarn tycker om att hjälpa föräldrar och känna sig som en "stor grabb", så börjar sysslor sätter tidigt en god grund för framtiden. Fyra och fem år gamla barn kan hjälpa till med samma sysslor som småbarn, förutom större uppgifter som att använda en handhållen vakuum, vattna en trädgård och införsel redskap.

Åldrarna 6 till 9

Äldre barn kan hantera mer komplicerade uppgifter runt huset och bör ges ett större ansvar än fem-och-under publiken. Centrum för effektiv föräldraskap rekommenderar föräldrar överväga om ditt barn är fysiskt och mentalt kunna hantera en uppgift innan du tilldelar den. Tilldela 6-och 7-åriga barn sysslor som att duka, svepande golv, rengöra sina sovrum, sortering tvätt och hjälpa till att packa luncher. Åtta och nio-åringar kan också hjälpa till genom att gå hundar, hjälpa vuxna med enkla recept, att göra sina egna snacks, sätta undan tvätt, sög och dammsugning med en stand-up vakuum.

"Tweens och tonåringar

När de flesta barn når 10 års ålder, bör de förväntas bidra med mer svåra sysslor, inom rimliga gränser. Reservera tungt trädgårdsarbete som snöskottning för äldre tonåringar, men uppgifter som gör tvätten kan åstadkommas genom 10-åringar. Be 10- till 12-åriga barn att utföra uppgifter som att lasta diskmaskinen och sätta bort rätter, genom att använda rengöringsmedel för att rengöra kök och badrum, fönstertvätt och vika tvätt. Tonåringar kan klippa gräset (övervaka dem tills de får kläm på det), tvätta bilen, göra middag och ta ut soporna.

Tips till föräldrar

Att hålla en börda lista skriven på en lätt synlig plats påminner äldre barn i deras särskilda uppgifter. WebMD föreslår att en med tre kolumner: lista knepig, tidsfristen och sedan hålla en kolumn att bocka av den när börda är klar. Inte göra om ditt barns sysslor om de inte gjort "perfekt;" Föräldraskap 24-7 föreslår att ge upp total kontroll och acceptera att det finns olika sätt att slutföra en uppgift. Ställ konsekvenser om sysslor inte är slutförda. Om barn vet att du kommer att göra sina sysslor, om de inte slutför dem, har de inget incitament att fullfölja, enligt centrat för effektiv föräldraskap.

Bara stora råd för nya mammor

Bara stora råd för nya mammor

Introduktion

Slutligen! De långa månader av väntan är över och den nya spirande är gala i armarna. Det är allt så fantastiskt. Ett nytt liv, nya utmaningar och, om du är en ny mamma, möjligen en hel rad av oro och osäkerhet för, och även om du trodde att du var väl förberedd före förlossningen, kanske det känns lite annorlunda nu att den lilla en har anlänt.

Rep i vänner och familj

Du har planerat framåt och vald betrodda vänner eller familj som kommer att hjälpa dig att hantera i början. För den första månaden eller så, kommer du att tupplur när du kan så att ditt barn kan mata när hon är hungrig, så snarare än att ha någon ta hand om barnet medan du sover under dagen, koncentrera sig på barnet och låta andra göra alla nödvändiga hushållsarbete, matlagning och drift av ärenden. De kommer att vara glad att hjälpa till. Om ingen är tillgänglig, låt hushållsarbete gå, har matvaror levererade, äta hälsosamt, rå mat om du inte kan vara störd att laga mat, och ta det långsamt.

Gör tid för dig själv

Medan de första dagarna kommer att tas upp med att ta hand om ditt barns behov, inte försumma din egen. Meditera när du kan. Blötlägg i en badtunna. Låt kroppen läka, särskilt om du har haft ett klipp eller ett kejsarsnitt. Sätta press på dig själv att göra mer än du behöver kommer att göra dig orolig och olycklig. Treasure denna gåva av en tid att titta på ditt barn blinkar på detta nya liv och lära känna och älska ditt ansikte.

Gör en lista över telefonnummer

Gör en kontaktlista på alla du kan möjligen vill ringa, så att om du inte panik eller om du behöver hjälp du behöver inte jaga för tal och öka din stress nivå. Du kanske också turen att ha en särskild person du kan ringa vem som kommer att vara där för att prata meningsfullt för dig, lyssna på dig och vara en all-around källa till tröst. Det kan vara din egen mamma, en vän eller en nära granne, alltid tillgängliga bara för att försäkra dig om att du gör allt rätt.

Spädbarn är ömtåliga

Under de första sex veckorna i livet ditt barn kommer att börja lära sig att stödja henne eget huvud, men du måste göra det för henne under tiden. Dessa nackmusklerna är ännu inte stark eller tillräckligt utvecklade för att bära tyngden av huvudet. stödja alltid baksidan av hennes huvud med handen när du hämtar upp henne, bada henne eller göra något annat som kan lämna huvudet stöds. Även vid sex veckor hon bara har utvecklat en liten styrka i halsen, men det är en långsam, säkert framsteg.

frekvent utfodring

Glöm en hel natts sömn. Ditt barn behöver ofta matning, förmodligen varannan timme, om inte mer, så att du kommer att vara ganska bunden med att hålla sin utfodras och vattnas. Du får lära dig skillnaden i hennes rop när hon vaknar - är hon hungrig, gör sitt blöja behöver förändras, eller är hon helt enkelt göra experimentella ljud innan hon somnar igen.

Var inte rädd för att be om hjälp

Det är inte alltid jämn segling efter födseln, och dina hormoner kommer troligen att rasa runt, vilket gör att du tårögd, extatisk och eventuellt även deprimerad. Har aldrig vara rädd för att tala om låga känslor eller sämre till din vårdteam, eftersom det första har de sett det förut och de vet vad de ska göra, och för det andra är det bättre att tala om någon så att de kan hjälpa dig att hantera det . Det finns absolut ingen skam i att känna deprimerad efter födseln.

Använd lavendelolja

Om du eller ditt barn inte kan slå sig ner och känner olycklig, lite lavendelolja går långt. Sätt en droppe i handflatan och gnid mellan händerna så att när du hämtar ditt barn upp och lugna henne att hon kan upptäcka doften. Alternativt, gnida en droppe i ena sidan av halsen och sedan lägga barnet på att axeln medan du klippa henne. Lavendel kommer försiktigt lugna henne, naturligt och tyst, medan du också få nytta av en varm, avkopplande doft.

krubba komfort

Hon måste vara varm i hennes krubba men inte så varmt att hon kvävande med alla sina kläder på. Du kommer också att ha kontrollerat att det krubba och dess sängkläder uppfyller alla gällande säkerhetsstandarder, så att du kan passera att oroa utanför listan innan det håller dig vaken.

Limning med barn

Vad en vacker tid det är, bortsett från när du känner dig trött och trasig, naturligtvis. All tid i världen att prata med ditt barn, röra vid henne, massera henne försiktigt, se henne lära sig ljudet av din röst och utseendet på ditt ansikte. Även i de mycket tidiga dagar efter födseln, sensoriska stimuli fastställa mönster och hjälper hennes utveckling, så börja läsa till henne om du vill. Spela musik. Ge henne färger och former för att beröra och undersöka och titta henne utforska gränserna för sin lilla värld.

Förberedas för syskon svartsjuka

Involvera dina andra barn i god tid före födelsen är något som de flesta föräldrar gör, men trots alla försiktighetsåtgärder, vissa barn har djupare känslomässiga reaktioner och behöver mer uppmuntran att de fortfarande är älskade, ville och viktigt. Spänningen av att ha en ny bror eller syster kan avklinga när du ser att mamma är med barnet praktiskt taget 24/7, och ett barn känsla osäker behöver dra i. Ta dig tid att vara ensam med henne för att förstärka din obligation.