hur spela ackord

Att spela ackord på ett berg Dulcimer

Att spela ackord på ett berg Dulcimer


Ett berg hackbräde är ett stränginstrument som också vanligtvis kallas en "lap hackbräde" eller en "Appalachian dulcimer." Instrumentet vinner sitt namn från sitt ursprung i Appalacherna i USA. Berget dulcimer används främst i folkmusik. Att spela ackord på ett berg dulcimer är en grundläggande teknik som du bör lära dig om du vill spela detta instrument. Ett ackord består av två eller flera toner som är relaterade till varandra på ett harmoniskt sätt.

Instruktioner

1 Sitt och placera dulcimer i knät med huvudet pekar åt vänster.

2 Håll en plockning i höger hand mellan tummen och pekfingret. Du kan använda en vanlig gitarr plocka, även om många säckpipor spelare föredrar en större, triangelformade plockning.

3 Håll noter i vänster hand mellan tummen och pekfingret. En noter är en liten träpinne som används när man spelar ackord på en dulcimer.

4 Strum tonerna i hackbräde med hackan i höger hand. Använd en rörelse som börjar nära kroppen och rör sig utåt. Om dulcimer är standard tuning (D, A, D), kommer du att spela en D ackord.

5 Placera noter över den första bandet av den hackbräde (utrymmet mellan huvudet och den första horisontella linjen som korsar nacken). Applicera milt tryck med noter och knäpper på strängarna. Detta är ett E-ackord.

6 Håll noter framför andra band och praxis strumming. Resten av banden är som följer: andra bandet - F skarp, tredje bandet - G, fjärde bandet - A, femte bandet - B, sjätte bandet - C skarp, sjunde bandet - D (en oktav högre än den första D), åttonde bandet - E (högre oktav), nionde bandet - fiss (högre oktav) och 10 gräma - G.

Hur spela in med Behringer DJX750

Hur spela in med Behringer DJX750


Behringer s DJX750 är en ljudmixer utvecklats med samtida levande DJ i åtanke. Det kommer att acceptera fyra stereokällor med upp till tre skivspelare med en XLR mikrofoningång för DJ berättarröst. Inbyggda effekter och funktioner som utformats för clubbing läggs ut bekvämt och intuitivt. Den DJX750 ger också stöd för konstnären som vill spela beats och blandningar, med flera effektalternativ och flexibel styrning av effekter.

Instruktioner

1 Anslut Behringer DJX750 till ljudgränssnittet av din inspelningsenhet. Detta kan kräva särskilda kablar med RCA pluggar ansluter till mixern, och lämpliga pluggar ansluter till inspelningsenheten. Du kan ansluta till "Booth" och "Tape" utgångar samt, men "master" utgångar ger den mest praktiska kontrollen.

2 Ställ in utgångsnivån från DJX750 med hjälp av "Master" fader. Använd så stark signal som möjligt utan att överskrida 0 dB på din inspelningsenhet. Använd de andra reglarna att styra balansen i din skivspelare, mikrofon och andra inmatningsenheter.

3 Justera signalbehandlings effekter på både "XPQ" surroundeffekt uppe till höger och "FX" avsnittet längst ned till höger. Se din bruksanvisning för mer information om hur du använder effekter. Starta din inspelningsenhet och spela in ditt framförande.

Hur spela in MIDI Med G92TT gitarreffekt Console

Hur spela in MIDI Med G92TT gitarreffekt Console


"MIDI" står för "Musical Instrument Digital Interface". Den G92TT är en MIDI-utrustad multieffektprocessor för gitarr. Fördelen med en multieffektprocessorn är att du har tillgång till en rad olika ljud och toner utan att behöva transportera flera enskilda pedaler. Eftersom det är MIDI-utrustad, kan du redigera och tilldela prover till dina inspelningar efter fastställa dem. MIDI är ett digitalt gränssnitt som skickar data kommandon, snarare än ljud till inspelningsenheten. Detta tillvägagångssätt tillåter dig att spela in direkt och redigera din inspelning i en digital miljö.

Instruktioner

1 Anslut en vanlig instrumentkabel till din gitarr produktion. Anslut den andra änden av kabeln till ingången på baksidan av G92TT.

2 Anslut en USB-kabel till "MIDI Out" uttaget på baksidan av G92TT. Anslut den andra änden av denna kabel till MIDI-porten på en dator.

3 Öppna önskad Digital Audio Workstation, exempelvis Logic, Pro Tools, Cubase eller Mixcraft. Dubbelklicka på skrivbordsikonen och vänta på programmet att starta. Beroende på hur du har konfigurerat Digital Audio Workstation, kommer den sista redigerade session eller en helt ny session öppnas automatiskt. För att öppna en ny session, klicka på "File" och välj "Öppna ny."

4 Klicka på "File" och välj "Nytt MIDI spår." Det är vanligtvis en genväg för det här kommandot, platsen och natur som varierar mellan programmen. Men om du inte vet genvägen du kan normalt köra kommandot från menyn "File". Att öppna en ny MIDI-kanal orsakar en ny kanal remsa för att öppna. Detta kommer att ha alla relevanta MIDI kontroller och parametrar, såsom volym och spela aktivera.

5 Namnge kanal genom att dubbelklicka där det står "MIDI 1."

6 Öppna menyn "Devices". På vissa program, till exempel Logic, är detta i menyn "Inställningar". I andra system att det är tillgängligt som en flik. Välj "Input Devices" och välj "G92TT" från rullgardinsmenyn.

7 Ställ in tempot. Leta upp rutan där tempot är inställd. Den typiska standard slag per minut inställning (BPM) är 120, så leta efter en låda med "120" i det. Redigera det tempo som passar dina önskemål. Öka siffran för att påskynda tempot, eller minska antalet att sakta ner. Hit "Play" till audition tempot.

8 Klicka på "R" -ikonen på kanallisten. Detta vapen kanalen och konfigurerar det för att ta emot MIDI kommandodata.

9 Hit "Record" och spela din ta. Eftersom du spelar in direkt och inte använder ljud, finns det inget behov för sluten övervakning. Denna typ av övervakning, uppnås med hörlurar, förhindrar ljud från att spilla in i en mikrofon eller gitarr pickup. Eftersom du spelar MIDI, är detta inte ett problem.

10 Klicka på "Piano Roll" fliken för att se din inspelning i grafisk form. Flytta anteckningar med musen för att rätta till misstag. Enkel digital redigering är en av de många fördelarna med MIDI inspelning.

Hur spela in en fotbollsmatch på DVD

Hur spela in en fotbollsmatch på DVD


Enligt en Gallupundersökning, fotboll långt uppväger någon sport i betraktaren popularitet. Studien tyder på att du behandlar en högskola eller professionell spel som ett möte. Trots detta, kan till synes viktigare händelser hålla dig från din dag med fotbollssändning. Passionen för fotboll sträcker sig även till gymnasiet och ungdoms ligor, särskilt för spelarnas föräldrar. En digital videoskiva (DVD) inspelare kan bevara den "stora spelet" du missat eller vill återuppleva och minnen av era unga halster storheter.

Instruktioner

1 Lär sändnings datum, tid och station för spelet. Kontrollera dina lokala listor regelbundet som sändningsschema för många spel, särskilt college fotboll, inte släpps förrän mindre än en vecka innan spelet. Gå till programguiden om du har en digital kabelbox och söka efter spelet genom kanalen eller under kategorin för sport.

2 Sätt i en inspelningsbar eller skrivbar DVD i DVD-inspelaren. Gå till set-up eller inställningsmenyn för skivor. Välj Long Play (fyra timmar) eller förlängas long play (sex timmar).

3 Hitta schemat inspelningsfunktionen på brännaren. In datumet. Ange som starttiden för spelet ungefär två minuter före planerad början. Ställ in längden på programmet som 3½ timmar för en professionell spel och fyra timmar för ett college spel, i fall ett spel når övertid, eller beräkna sluttiden. Välj kanal som sänder matchen. Välj kanal "3" eller "4" om du ansluter en kabelbox till koaxialkabeln ingångarna på din tv. Vrid kabelbox till kanalen som sänder matchen.

4 Stäng av brännaren före starten av spelet. Inte byta kanal på kabelboxen förrän inspelningen är klar.

1 Förbered för att spela spelet innan du åker till arenan. Öppna åtminstone två mini-DVD-skivor eller ha ett band med en inspelningskapacitet på minst två timmar. Förbered skivorna för inspelning enligt din instruktionsbok instruktioner. Kontrollera att du har rätt datum och tid. Ställ in varje skiva att spela in 60 minuter.

2 Tryck på inspelningsknappen när du är klar, antingen vid spelar introduktioner eller kickoff. Hit stoppknappen om du vill utelämna spelstopp eller halvtid för att bevara inspelningstiden. Om du använder en DVD-R (inspelningsbar) eller DVD-RW (skrivbar DVD), gå till "Avsluta skiva" funktionen på videokameran

3 Anslut brännaren till hamnen universal serial bus (USB) på datorn om du använder en DVD-RAM-skiva eller en videokassett. Öppna en film Maker. Ladda ner din videoinnehåll till programvaran. Följ instruktionerna för att förbereda din film. Placera en full-size inspelningsbara eller skrivbar DVD i datorns DVD-brännare. Välj inspelningslängden som närmast matchar inspelningstiden för spelet. Om du har spelat mindre än två timmar, bränna DVD på standard play (två timmar) längd. Annars väljer Long Play (fyra timmar) eller förlängas long play (sex timmar).

Hur spela in My Voice Over en Song

Hur spela in My Voice Over en Song


Spela in din röst över en låt är ett bra sätt att göra en demo, öva sjunga en sång, eller skapa en parodi på en sång. Att göra det är en relativt enkel process med hjälp av en fri ljudinspelning program som Garage för Mac. Garageanvändarvänliga gränssnittet kan du enkelt importera en låt, spela in din röst och exportera din inspelning utan att ha någon tidigare erfarenhet spela in din röst.

Instruktioner

1 Öppna Garage på din Mac. Garage fungerar bara på Mac OS X-operativsystem, eftersom det är utvecklat av Apple.

2 Skapa en ny session genom att klicka på "File", välj "Ny" välja "New Music Project" namnge projektet och klicka på "Skapa".

3 Lägg en låt till Garage session genom att dra och släppa musikfilen till låten i Garageredigeringsfönstret.

4 Skapa en ny sång spår att spela in genom att klicka på "Spår", "Nytt spår", välj "riktiga instrument" och klicka på "Skapa".

5 Döp det nya spåret, "Vocal."

6 Använd en inbyggd mikrofon på datorn eller ansluta en extern mikrofon till datorn. Att ansluta en extern mikrofon, anslut XLR-kabel i mikrofonen och fäst 1/8-tums stereo minikontaktadapter till den andra änden av XLR-kabel. Anslut sedan 1/8-tums minikontakt i "linje i" ingången på din dator.

7 Klicka på Apple-symbolen i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj "Systeminställningar."

8 Välj kategorin "Sound" och välj "Input" -fliken.

9 Välj "interna mikrofonen" om du använder datorns inbyggda mikrofon. Välj "Line" om du använder en extern mikrofon.

10 Utträde ur menyn "Sound".

11 Återgå till Garage och tryck på inspelningsknappen på vokalspåret att beväpna den för inspelning. Efter detta kommer knappen blir röd.

12 Tryck på "Master" inspelningsknappen längst upp på Garage när redo att spela. Knappen blir röd när Garage har börjat spela in. Prata eller sjunga i mikrofonen för att spela in din röst över den låt du importerat. När du är klar med inspelningen, tryck på mellanslags-bar för att stoppa. "Master" inspelningsknappen inte längre lyser rött när Garage inte längre inspelning.

13 Spola tillbaka till början av låten genom att hålla den dubbel pil bakåt knappen. Tryck på play-knappen för att höra din sång prestanda - justera de relativa volymerna av din röst och sång genom att flytta volym Fader uppåt eller nedåt på varje spår. När du är nöjd med mixen mellan de två, exportera låten genom att klicka på "Share" och sedan välja "Export Song till disk."

14 namn på filen, välja var du vill spara den och klicka sedan på "Spara". Du har nu spelat in din röst över en låt.

Hur spela in dig själv på en webbkamera

Hur spela in dig själv på en webbkamera


Webbkameror, som är kameror som utformats speciellt för datoranvändning, finns i två varianter: internt och externt. En intern webbkamera är inbäddad i din bärbara dator eller monitorns avfasning, medan en extern webbkamera är en fristående enhet som ansluts till datorn via antingen en trådlös anslutning eller en USB-kabel. Du kan spela in dig själv med en webbkamera och spara video direkt till din dator, som sedan kan laddas upp till en videodelnings eller socialt nätverkande webbplats.

Instruktioner

1 Öppna webbkameran programvara som kom med webbkameran. Datorn är förmodligen redan installerat med webbkamera mjukvara om den har en inbyggd webbkamera, klicka på "Start" och sedan skriver "Webcam" i sökfältet för att dra upp någon webbkamera-relaterad mjukvara. Installera programmet som medföljde webbkameran om din dator inte har webbkameran programvara; det är på en CD eller DVD medföljer produkten. Om inget alternativ är tillämpligt, ladda ner en webbkamera inspelning verktyg, såsom YawCam (yawcam.com), ManyCam (manycam.com) eller Eyespyfx (eyespyfx.com).

2 Anslut webbkameran till datorn. En trådlös webbkamera som använder Bluetooth ska anslutas till datorn automatiskt när den slås på, medan en trådlös icke-Bluetooth-kamera ansluts när du ansluter sin mottagare i datorns USB-port. Om du använder en trådbunden webbkamera, anslut den direkt till datorns USB-port. Om du använder en Bluetooth-webbkamera, helt enkelt slå på kameran och vänta på din dator för att hitta den. Du kan uppmanas att ange ett lösenord, som är som en PIN-kod; ange lösenord som medföljer webbkameran pappersarbete, eller ange "0000" om ingen nyckel är listad.

3 Starta webbkameran programvara. Vänta på att hitta din webbkamera och ladda videon. Tweak webbkameran position tills du är helt i bilden. Klicka på "Record" när du är klar. Gör vad det är du vill spela in och klicka sedan på "Stop" när du är klar.

4 Klicka på "Spara" om inte automatiskt tillfrågas. Välj en plats på din dator för att spara videon, såsom mappen Videoklipp och klicka sedan på "Spara" för att spara webbkamera inspelning.

Hur spela in MIDI-toner med Reaper

Hur spela in MIDI-toner med Reaper


Reaper är en digital audio arbetsstation) för Windows och Mac-datorer. MIDI (Musical Instrument Digital Interface) beskriver registrering av elektroniska instrument som kan användas för att skapa nästan alla ljud. MIDI-enheter inte överför ljud vågformer, men skicka datainformation som läses av en mjukvara och omvandlas till en akustisk signal. Reaper kan spela MIDI-data i dess gränssnitt med hjälp av en MIDI-styrenhet som ska redigeras som alla andra bit av ljud.

Instruktioner

1 Anslut USB-gränssnittet till USB-porten på datorn. Anslut MIDI-controller i USB-gränssnittet. Kontrollera att MIDI IN på din MIDI-controller ansluter till MIDI IN-uttaget på USB-gränssnitt och MIDI OUT till MIDI OUT. Vissa USB-gränssnitt har inbyggd MIDI kontroller. Om så är fallet, helt enkelt ansluta enheten till datorns USB-port.

2 Starta Reaper. När Reaper laddas klicka på "Infoga" och sedan "Nytt spår." Detta kommer att skapa ett lodrätt streck längst ned på skärmen i avsnittet "Mixer".

3 Klicka på knappen längst ned på skärmen som säger "i" på den. Detta kommer att vara på panelen som just skapades av nya spår. Välj "MIDI Input" och sedan "USB Audio Device." Därifrån väljer kanalen att din MIDI-enheten är programmerad för. Som standard blir Kanal 6.

4 Välj "R" från samma panel. Detta kommer att beväpna MIDI spår för att spela in. När du är redo att spela välja inspelningsknappen från panelen transport längst ned. Detta kommer att vara en rund knapp med en vit prick i mitten.

5 Använd din MIDI-controller för att spela musik. När du är klar väljer "Stop" -knappen på transportpanelen. Detta kommer att vara en rund knapp med en vit kvadrat i mitten.

6 Dubbelklicka på det spår som du har spelat in för att öppna MIDI redaktör. Härifrån kan du redigera MIDI data som du har spelat in och precist lägga till eller ta bort anteckningar.

Hur spela in röst och Konvertera till text att skicka till en dator

Hur spela in röst och Konvertera till text att skicka till en dator


Om du är mer bekväm att tala än att skriva, kanske du föredrar att spela in din röst och sedan konvertera dina talade ord till text - utan att behöva tillgripa skriva. Detta är till hjälp för att skriva något från en bok till en dagbok. Förr i tiden, skulle du behöva hyra en transkription professionell eller diktamen assistent att utföra denna funktion. Nu kan du spara lite pengar och tid genom att använda din egen mjukvara.

Instruktioner

Record Voice

1 Använd Vocaroo att spela in din röst. Detta är ett webbläsarbaserat spelaren för --- behöver du Adobe Flash Player installerad på din dator. Verktyget uppmanar dig att tillåta Flash Player åtkomst till mikrofonen för att starta inspelningen. När du är klar, får du en länk till den röstinspelning i SWF (Flash) format.

2 Spela in din röst med hjälp av Audacity, ett gratis verktyg tillgängliga för nedladdning på nätet. Du kan använda detta på flera plattformar, inklusive Windows, Mac och Linux operativsystem. Anslut en mikrofon till datorn både spela in och redigera ljud med denna programvara. Den producerar ljud i en mängd olika utgångsformat, inklusive WMA, M4A och MP3.

3 Skapa en inspelning av din röst med hjälp av MP3 Audio inspelare och en vanlig mikrofon kompatibel med line-in-uttaget på datorn. Denna programvara, som fungerar på Windows 7 och Vista, producerar MP3, WMA eller WAV-format ljudfiler. Du kan spela upp filen med någon kompatibel MP3-spelare, inklusive Real Player och QuickTime.

Konvertera till text

1 Konvertera din röst fil till text med Nuance Dragon NaturallySpeaking. Detta är en fristående programvara som du behöver för att ladda ner till din dator och använda tillsammans med en mikrofon. Träna programmet att känna igen din röst först, sedan spela upp inspelade röstfilen för att överföra till text i ett ordbehandlingsprogram. Välj mellan fyra programversioner med olika ordböcker och kapacitet --- standard, föredras, yrkesmässig eller juridisk röstigenkänningsprogram.

2 program Använd Windows Taligenkänning för att överföra röstmeddelandet till text. Detta program levereras som standard med Windows Vista-operativsystem --- behöver du bara en högkvalitativ mikrofon och ordbehandlingsprogram. Du kan också behöva ladda upp röstfilen till en uppspelnings inspelare kompatibel med digitala ljudfiler och hålla det till mikrofonen för att överföra tal till text. Du kan sedan e-post ordbehandlingsfil till mottagaren.

3 Använd Jott att konvertera röstinspelning till text. För att utföra konverteringen måste du ringa in ett röstmeddelande system och antingen tala eller spela din röstinspelning i telefonen. Tjänsten översätter informationen till ett textmeddelande. Välj mellan tre kontoalternativ --- längden på röstmeddelandet tillåts varierar beroende på vilken typ av konto. Du kan ha textfilen e-post direkt till datorn för att vidarebefordra eller spara.

Hur spela in fyra kanaler med hjälp av en USB på Yamaha MW10 Mixer

Hur spela in fyra kanaler med hjälp av en USB på Yamaha MW10 Mixer


Yamaha MW10 blandaren är en plug and play USB ljudmixer. Med MW10 kan du blanda, redigera och komponera ljudinspelningar och spara dem i format som WAV och MP3. Du kan välja att använda MW10 att blanda levande ljudinspelningar eller så kan du välja att köra mixern med musikskapande program som Cubase Le, Sonar, Pro Tools eller Audition. Vid inspelning fyra kanaler på MW10 du har möjlighet att använda mikrofoner, digitala processorer, sequencers, instrument eller trummaskiner.

Instruktioner

1 Anslut extern ljudutrustning såsom mikrofoner, instrument eller trummaskiner till mixerbordet genom att ansluta mikrofonen till "fantommatning" mikrofon slot. Ansluta instrument och trummaskiner på baksidan av mixern med 1/4 tum eller 1/8 tum anslutningskablar. Endast ansluta ett instrument eller mikrofon per kanal.

2 Slå ner alla volymreglagen på mixern och sedan slå på den. Kontrollera för att se om de instrument och mikrofoner är korrekt ansluten genom att kontrollera för den "gröna" lysdioden på varje kanal. Anslut instrumentet eller mikrofonen om det inte finns en indikation ljus.

3 Anslut blandningskortet till datorn genom att koppla in USB-kabeln "monterade" sida i mixern och den andra änden till USB-porten på datorn. Slå på mikrofonerna och andra instrument sedan öppna musikskapande programvara på datorn. Skapa en ny fil genom att välja "File" från huvudmenyn och sedan "Lägg till nytt spår."

4 Skapa så många som 10 nya "Audio" spår "MIDI" spår för instrument, då "arm" spår för inspelning genom att välja den röda "R" i "Track fönstret." Vrid upp volymreglagen på mixern och tala i mikrofonen och spela instrument för att se till att du får en signal inom "Track Window" av programvaran musikskapande.

5 Tryck på "Record" -knappen, som ligger högst upp på skärmen på "Transport" gränssnitt. Börja spela utvalda anteckningar eller säger de valda sången sedan trycker på "Stop" -knappen när du är klar med inspelningen.

6 Åter spela in den valda ljud eller MIDI om du är missnöjd med inspelningen. Spara projektet i programmet genom att välja "File" från huvudmenyn och sedan "Spara".

Hur spela in gitarrer på Mixcraft

Hur spela in gitarrer på Mixcraft


Acoustica s Mixcraft Digital Audio Workstation kan du spela in ljudet från en gitarr, sedan tillämpa effekter och redigera inspelningen. Använd en mikrofon för att spela in en akustisk gitarr; Om du har en elektrisk gitarr, kan du antingen spela in sin förstärkare utgång med en mikrofon eller koppla in den rakt in i ljudkortet. Mixcraft flerspårsinspelning miljö kan du spela in flera olika gitarr delar, och sedan överlagra dem för att simulera en duett eller ensemble inspelning.

Instruktioner

1 Anslut mikrofonen till datorns "Mic" port om du spelar in en akustisk eller förstärkt elgitarr. Om du vill spela in en elgitarr direkt in Mixcraft ansluter 1/4-tums kontakten på adaptern till gitarren, anslut sedan 1/8-tums kontakten i ljudkortets "Line In".

2 Starta Acoustica Mixcraft. Klicka på "Spela in dig själv eller ditt band" för att starta ett projekt som innehåller enbart ljudspår.

3 Klicka på "Arm" knappen på toppen ljudspåret att förbereda banan för inspelning. Klicka på pilen bredvid "Arm" musen över inspelningskälla - antingen "mikrofon" eller "Line In", beroende på vilken port du använder - och klicka på "Stereo".

4 Klicka på "Record" knappen längst ned på mixerfönstret att börja spela gitarr. Spela gitarr. Använd volymkontrollen längst ned i mixerfönstret för att justera inspelningsvolymen som du spelar.

5 Klicka på "Stop" knappen när du är klar med inspelningen gitarr. Klicka på "Arm" knappen igen för att stänga av den och förhindra oavsiktlig överdubbning. Upprepa stegen för alla andra gitarrspår du vill spela in.

6 Klicka på "File" och sedan "Spara". Skriv in ett namn för projektet i "File Name" och klicka på "Spara".