hur man tillverkar ett långskepp

Hur man blir ett geni med datorn

Hur man blir ett geni med datorn


I dagens värld, persondatorer är nästan lika vanligt som att ha normerna i hemmet komfort såsom spisar, sängar och kylskåp. Fenomenet har spridit sig över hela världen för alla de utvecklade länderna. På arbetsmarknaden, är inte längre tillräckligt att datorkunnig. För att vara konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden, kommer att utveckla en kompetens inom datorer ställa dig över andra sökande.

Instruktioner

Hur man blir ett geni med datorn

1 Börja med grunderna. Presentera dig själv igen till saker om datorer som du tar för givet som gemensamma kunskap och använda den som en grund för att bygga upp. En unik inlärningsteknik jag använder är att närma sig ett ämne som om jag var ett barn lära sig det för första gången. Gå till biblioteket och kolla in några böcker om lärande datorer från avsnittet tonåring läsning. De är oftast kortare böcker som bara betonar grunderna, men de är stora triggers för att hjälpa dig att begränsa vad som verkligen gnistor ditt intresse om datorer. Krafsa några anteckningar på dator ämnen som du vill få mer djupgående kunskap om.

2 Läs vuxna böcker om lärande datorer. Ta anteckningar du har nedtecknade efter skumma tonår böcker och hitta vuxna böcker om mer specialiserade ämnen läsnivå. Skumma igenom dem innan du köper dem eller kolla in dem att se till att de är skrivna på ett sätt som inte kommer att helt förvirra dig. Ofta är dessa böcker skrivna av datorentusiaster antar att läsarna har en viss kompetensnivå som kan långt fram till dig.

3 Befriend ett nätverk av nördar. Sök på nätet för forum där dator nördar chatta med varandra. Denna klick kan vara lite snooty, men om du visar att du är seriöst intresserad av att bli en dator geni de kommer att vara bra mentorer. Som du läser och forska, använder en bärbar dator för att skriva frågor om ämnen som du inte förstår eller som inte täcks i detalj i böckerna. Teknik förändringar i världen av datorer och teknik som en del av den information från de böcker du kommer att läsa kan vara föråldrad. Använd nördar att hålla dig ajour.

4 Sätt upp mål för vad du vill uppnå. Varje vecka eller varje månad att försöka nå ett nytt mål. Michael J. Gelb, säger nytänkande konsult, "Det är en sak att drömma stort, men man måste organisera dröm till en manifestationsprocessen." Oavsett om du vill skapa webbplatser, utveckla mjukvara eller bygga en dator från grunden, arbete i etapper tills du är kunnig i varje aspekt av datoranvändning, programmering och underhåll.

5 Ta klasser på lokal högskola eller hyra en dator handledare. Klassrummet lärande kan knyta allt som du har läst i böcker och försökte på egen hand på ett sätt som smälter alla dina lärande tillsammans. Anställa en handledare är att ta klassrummet lärandet till en mer intim nivå. Handledaren kan förklara på ett sätt som du lär dig bäst mot ett klassrum lärare som förklarar begrepp till 5, 10 eller 30 personer som alla processinformation på olika sätt.

6 Practice vad du har lärt dig. Neurolog David J. Levitin säger: "Den framväxande bilden från sådana studier är att tio tusen timmar av träning som krävs för att uppnå den nivå av behärskning i samband med att vara en världsledande expert - i något" Erbjudandet att göra gratis dator underhållsprojekt för vänner och familj. Design program för lokala företag. Fortsätt att utmana dig själv.

7 Bli certifierad. På arbetsmarknaden, desto fler certifieringar du har i datorprogrammering och verksamhet, desto mer av en tillgång som du kan vara att företaget. Certifieringar, såsom CompTIA A +, är en industri accepterat sätt att visa att din expertis har testats och visat i datorstöd. Certifieringar du fortsätta bör vara i linje med din ultimata karriärmål.

Hur man ordnar ett bröllop

Hur man ordnar ett bröllop


Arrangera ett bröllop, oavsett vad storlek, kan vara en utmanande strävan. Beväpnade med grunderna för planering och ett organisatoriskt system kan hjälpa dig att minska stress och huvudvärk. När allt kommer omkring är det den bästa dagen i ditt liv, och du inte vill minnen av att få allt ställa in för att det ska överskugga betydelsen av samma dag. Alla har hört talas om begreppet "Bridezilla" --- behöver du inte bli en när du ordnar ett bröllop.

Instruktioner

1 Separera din planering bindemedel i olika sektioner. När du skapar en för att räkna ut hur man ordnar ett bröllop, de grundläggande är: Anläggningar (för både ceremonin och mottagning), brudens & Attire (inklusive brudens klänning, brudtärna klänningar, blomma flicka klänning och tuxes för brudgummen, groomsmen och ring bärare), Ceremony & reception verksamhet (t.ex. löften eller andra special ritualer), Catering (inklusive en underavdelning för kakan om separat gå igenom en specialitet butik), underhållning (standard detta inkluderar band och DJ), dekorationer (eller dekoratörer om att ha en professionell komma in), Guest List (eller listor om du har en mindre ceremoni men större mottagning tillsammans med inbjudan idéer), smekmånad och eftersom saker verkar alltid att dyka upp, Diverse.

2 Riv ut några inspirations ark för Dream klänningar, dekorationer, kakor och andra objekt från dina brud tidskrifter eller annan litteratur du forskar om hur man ordnar ett bröllop. Omsätta dessa i plastskyddet tillsammans med ett papper som innehåller dina anteckningar till varför du gillar dem eller vad du vill ändras för att göra dem perfekt för dig.

3 Skapa trevande listor för gästerna avsnittet, ceremoni och mottagningsverksamhet och placera dem i plastskyddet i deras perspektiv avsnitt. Brainstorma idéer för avsnitt du har inga bilder för. Detta skulle kunna omfatta passager du läst att du kanske vill skriva in din löften, meningsfulla ritualer som belysning av en enhet ljus under ceremonin eller roliga klassiska aktiviteter såsom dollarn Bride dans i receptionen.

4 Gör en lista över lokala leverantörer för att meddela att du är i färd med att arrangera ett bröllop. Varje del av din planerare behöver anteckningar och broschyrer läggas till det om dina val. Beväpnade med information om vad du vill, ringa telefonsamtal, ta webbsidor och besöka butikerna personligen. Ta din bärbara dator med dig att skriva ned all viktig information såsom pris, tillgänglighet, termer, försäljning och förmåner som erbjuds av varje företag. Detta kommer att göra det lättare att välja om det finns två olika platser du vill i slutet.

5 plan i ordning. När du har plockat datum, är det dags att se om anläggningarna som du vill finns, följt av underhållning, matleverantör och andra personer som du vill hyra. Att gå ner en specifik lista ser du kommer att bli lätt att backa spår om det behövs för att ändra eller förändra något. Hålla ordning och hålla andas genom att lära sig att arrangera ett bröllop --- kommer du att vara mer än redo för din speciella dag när den anländer.

Hur man ändrar ett däck på en Volkswagon Golf

Hur man ändrar ett däck på en Volkswagon Golf


VW Golf är ett litet, tvådörrars coupe. Att veta hur man ändrar ett däck på detta fordon är en viktig bit av information som du behöver veta när du äger bilen. Alla fyra däcken är fästa vid axeln med muttrarna, bort metall muttrarna som håller däcken säkert till axeln. Det här jobbet tar dig bara 10 minuter för varje däck som behöver ändras.

Instruktioner

1 Använda hjul stag, lossa däckets muttrarna från däcket som du behöver ändra. Placera domkraften under stödskenan på ramen. Höj Golf från marken med hjälp av domkraften. Helt ta bort muttrarna och dra bort däcket.

2 Placera det nya däcket på ramen för VW Golf. Byt ut muttrarna till hjulet. Sänk VW Golf tillbaka till marken och kontakten ur under berömmelse.

3 Dra åt muttrarna med hjälp av däckverktyget. Upprepa stegen för alla andra däck som behöver ändras.

Hur man bygger ett flygplan av legos

Hur man bygger ett flygplan av legos

Hur man bygger ett flygplan av legos

Du kan bygga ett flygplan av Legos med användning av flera platta bitar. Dessa är bland de vanligaste typerna av Legos. De finns i praktiskt taget alla Lego set. Att bygga en Lego flygplan är därför både enkelt och cool.

Ställ in basen av Lego flygplan. Position flera platta legoklossar hur de anges i bilden. Du kommer att behöva tre 2x8-gropig legoklossar, två 1X8 legobitar, en 2x2 kvadrat och en 2x4 rektangel.

Fäst basen av Lego flygplan med fler platta legoklossar. Placera dem på toppen av basen av Lego flygplan som du ser i bilden. Lägg märke till att det andra skiktet är positionerat en gropig rad tillbaka på raden under den. Detta ger Lego flygplan en sluttande tillbaka aerodynamisk look. Tunna och platta legoklossar håller vingarna tillsammans i ändarna. Använd 1x4-dimpled bitar eller flera 1x2s.

Lägg till fönster och färg till nästa lager. Alternativa klara platta bitar och färgade platta bitar för att ge utseendet på fönstren. Placera detta skikt en gropig rad baksidan av lagret under att fortsätta den aerodynamiska utseende. Du kan använda vilken färg du vill ha.

Vänd Lego flygplan över. Lägg hjulen på framsidan och kanterna. Placera dem som du ser i bilden. Skapa ett lager av platta Legos som sträcker sig en gropig rad framför lagret ovanför.

Slutföra toppen av Lego flygplan. Använd mer plana legoklossar och placera dem en dimplef rad baksidan av fönsterskiktet. Detta kommer att lämna ett fönster exponeras vid toppen som du kan se på bilden. Om du har Lego motorer, placera dem ovanpå bakåt.

Avsluta med svansen av Lego flygplan. Om du har en Lego svans, placera den på baksidan av Lego flygplan och råga med en åtta-fördjupningar platt bit. Om du inte har en Lego svans, kan du använda Lego block som vinkel nedåt. Din Lego flygplan är nu klar.

Saker du behöver

legos

Hur man bygger ett barns trä lekplats

Hur man bygger ett barns trä lekplats


Att bygga en trä lekplats för dina barn kan få en nostalgisk touch till din trädgård, samtidigt som det hjälper att underhålla dina barn när vädret är rätt. En trä lekplats kan innehålla många saker, bland annat en sandlåda, balansbommen, apa barer och gung vacklar. Bäst av allt, kan allt göras för cirka 65 £ --- sparar tid när du lär dig att göra något nytt och kreativt med händerna. Överväg att göra en trä lekplats om dina barn riva upp huset --- det får du alla utanför och aktiv.

Instruktioner

Hur man bygger ett barns trä lekplats

1 Börja med att bygga balansbommen, som ofta är den enklaste av lekplats bitar. Använd en 8-fot inlägg och skär två 20-tums bitar. Använd din hål digger att gräva två hål ca 56 inches isär, och plantera de två delarna i hålen. Fäst resterande del av den tjänst som de mindre bitar med hjälp av 3-tums skruvar. Du kan hälla våt betong i hålen för att stabilisera marken inlägg om det behövs.

2 Skär 03:58 4 av 4 inlägg i halv. Lägga dem på marken för att göra en lådform. Ju större du vill att din sandlåda, desto fler inlägg som du kan använda. För en liten sandlåda, behöver du bara två. För en större låda, fyra fungerar bra. Överlappa de skurna inlägg så att de kan fästa vid varandra med tre-tums skruvar. Fyll din låda med sand.

3 bygga din monkey bars genom att placera två 60-tums inlägg i marken. Försök att få dem i så djupt som 16 till 18 inches. Du kan göra detta genom att använda ett hål digger. Använd en såg att borra på den övre insidan av stolparna. Det är där du kommer att sätta din bar. För metallstång, använder en kanal röret och ställ in den i hålen. Dina trästolpar bör vara ungefär 36 inches isär. Håll röret säkra genom att skruva en 2-tums skruv i varje ände. Upprepa processen tills du får så många barer apa som du vill.

4 Bygg ditt gungbrädan sist med hjälp av två 8-fots inlägg. Hitta någon skrot timmer på din lokala timmer eller hem butik för att göra sätet. Du kommer också att behöva ett rör och två gamla nivåer. Växt 36-tums inlägg i marken så att de är minst 18 inches djup och 5 inches isär. Borra ett hål i mitten av en åtta-fots inlägg att bilda mitt pivot. Fäst 8-fots post till tjänster som redan planterade i marken, och sedan borra hål i ändarna av röret. Hålla ihop med två-tums skruvar. Slutligen, placera några gamla nivåer i marken för att dämpa gungbrädan och göra det säkrare.

Hur man bygger ett dansgolv för en part

Hur man bygger ett dansgolv för en part


En part är inte ett parti utan musik och dans. Om du bor i ett hus med vägg till vägg mattor eller du vill ha något att sitta på din hårda golv utan att skada det, kan du göra din egen dansgolvet för ett parti med några verktyg och några skruvar. Detta är ett projekt bäst kompletteras av två personer och gärna justera för storlek och form. Gör det ditt eget.

Instruktioner

Hur man bygger ett dansgolv för ett parti

1 Välj ut en plats där du vill att dina gäster att dansa. Se till att det är tillräckligt bred för att passa antalet personer som du bjuder in utan trängsel någon. Se till att musiken hörs lätt och det finns gott om utrymme runt dansgolvet för mingel, dricka och äta, i förekommande fall. Kontrollera också att se till att golvet är plant. Om det finns matta, se till att det inte är tjock.

2 Lägg ut arken av fiberboard precis där du vill ha dem att vara och trimma arken för att passa storlek och form du önskar. Märket med tejp där kanterna av arken komma samman.

3 Ställ undan fiberboard bladen och lägg remsorna sida vid sida så att de löper längs kanten där du markerat med tejp. Lägga fiberboard blad tillbaka på toppen av remsorna, men se till att 2-tums remsor uppradade rakt nedanför.

4 Pre-borrhål, placerade ungefär en fot mellan var och en, genom bladen och band. Placera skruvarna nära varje hörn av fiberboard ark.

5 Skruva varje ark på plats. När du kommer till kanten av golvet, se till att banden är i jämnhöjd under bladen.

Hur man flyttar ett myntinkast biljardbord

Hur man flyttar ett myntinkast biljardbord


Alla som äger ett biljardbord kommer att behöva flytta den vid en tidpunkt eller en annan. Det är en känslig process som kan vara svår att åstadkomma. Det kräver tunga lyft, ta hand om ömtåliga delar och precision utjämning tabellen. Detta är särskilt komplicerat om du har en myntautomater biljardbord. De flesta föredrar att använda tjänsterna av en professionell när du flyttar ett myntinkast biljardbord, men om du föredrar att göra det själv finns det några ganska inblandade steg att följa.

Instruktioner

Hur ta isär ett myntinkast biljardbord

1 Töm biljardbord av lösa föremål. Ta bort alla bollar från bordet och packa dem i en låda. Också ta bort myntfacket för att ta all förändring från maskinen. Om hela mynt mekanism kommer att dra ut, ta bort det. Annars, åtminstone ta bort förändring ruta.

2 Använd tavlan krita för att markera positionen för filten. Det är inte nödvändigtvis viktigt att identifiera de specifika kanterna. Bara vet vilket hörn är för det övre vänstra, övre högra, nedre vänstra och nedre högra. Det är OK att skriva på filten med krita. Det kommer lätt tvätta bort senare. Du bör också markera alla de andra bitarna med krita som de tas bort, eftersom detta kommer att göra det lättare att identifiera de enskilda delarna när de ihop senare.

3 Ta bort sidoskenorna från alla fyra sidor av mynt biljardbord. Detta görs vanligtvis genom att använda en standard 3/4-tums skiftnyckel eller hylsnyckel för att ta bort muttrarna från undersidan av bordet. När nötter har tagits bort, bör sidoskenorna lyfta lätt på sin plats. Linda in dem i en rörlig filt eller med bubbelplast för att skydda dem från repor och ställ dem åt sidan.

4 Rulla upp bordet kände och ställ den åt sidan. Du kan återanvända filt om det är i gott skick. Om det är i dåligt skick, kan du använda det som ett mönster när du gör din nya filten. Hursomhelst, spara tabellen kände genom att rulla upp den och placera den på sidan, med sidoskenorna. Skiffer bör nu exponeras.

5 Ta bort skiffer mycket noggrant. Skiffer brukar delas in antingen två eller tre sektioner, och sträcker sig från 3/4 tum till 1 tum i tjocklek. Skiffer kommer att väga ca 45.4kg. per avsnitt om det är i tre delar, och om 68 kg. varje om den är uppdelad i två sektioner. Lyfta skiffer bör vara hanterbara för två personer. Var mycket noga med att inte släppa skiffer. Det kommer att behöva bytas ut om den är skadad, sprucken eller flisas. Linda skiffer i en tjock, vadderad rörliga filt för skydd. Var noga med att spara alla de små trä shims som var under skiffer. Du behöver inte veta var de gick, eftersom det kommer att vara annorlunda på den nya platsen.

6 Lyft bottenplattformen av som en hel del och ta isär benen längst ner i tabellen. Detta görs vanligtvis med en 3/4-tums skiftnyckel eller hylsnyckel. Var noga med att behålla alla lösa muttrar eller bultar, eftersom de kommer att behövas för att montera myntinkastet biljardbord på din nya plats. Wrap benen och andra färdiga trä i bubbelplast eller flytta filtar för att skydda målet från att repas.

7 Transport de enskilda delarna till den nya platsen. Detta är mycket enklare om du flyttar biljardbord till ett nytt rum. Om myntinkastet biljardbord flyttas till en helt ny plats, ladda delar på en flyttbil för transport. I det här fallet noga lägga skiffer bitar platt på sängen av lastbilen så att det inte finns någon chans att de faller över och skadas.

Hur man ihop ett myntinkast biljardbord

1 Montera benen på den nya platsen och säkra basplattformen till dem. Byte av skruvar, muttrar och bultar som togs bort i föregående avsnitt åstadkommer detta. När basplattformen är fäst, kontrollera om den ursprungliga nivån. Placera en nivå i mitten av plattformen och kontrollera om plattformen är nivån. Om det behöver justeras, skruv eller skruva en av fötterna på undersidan av bordsbenen för att justera bordsposition. När den är klar, placera nivån i andra områden för att se till att plattformen har riktats så nära som möjligt.

2 Placera bitar av skiffer på plattformen. De borde ha märkts med krita så att du kan sätta tillbaka dem i samma position som de var ursprungligen. Eftersom de är placerade på plattformen, använder nivån för att kontrollera var och en för nivå individuellt. Om man inte är helt nivå, använda trä shims du hade sparat och knacka försiktigt dem under skiffer med en träklubba. Ta en ny mätning efter varje mellanlägg tills skiffer är nivån, sedan gå vidare till nästa lamell platta på myntinkastet biljardbord.

3 Placera sidoskenorna och kände tillbaka på bordet. Använd krita märkning du gjort på filten att rada upp hörnen till rätt position vid bordet. Byt ut filten helt om den gamla är sliten, men det är inget fel med att återanvända samma filt om det fortfarande är i gott skick. Kontrollera igen tätheten på bultarna som håller sidoskenorna när du har lagt filten.

4 Kontrollera igen nivån av bordet. Placera nivå på olika platser i bordsytan. Alla områden bör vara perfekt nivå så länge som de tidigare stegen följdes, men det skadar aldrig att göra en sista kontroll. Att nivån är den viktigaste delen av att kunna spela en precisionsspel. Om tabellen inte visas nivå vid målet, ta filten och sidoskenorna så att du kan omarbeta skiffer plattor. Annars, om allt ser ut, är du redo att sätta bollar och myntlådan tillbaka till myntinkastet biljardbord.

Hur man bygger ett däck fäst vid ett hus

Hur man bygger ett däck fäst vid ett hus


Funderar du på att bygga ut ett däck för ditt hus? Om du är händig med verktyg och gillar att bygga saker själv, kommer den här artikeln ge dig tillräckligt med hjälp för att avsluta projektet. Att lära sig att bygga ett däck - även en enkel däck - innebär följande konkreta åtgärder, oavsett vad designen. Här är de grundläggande stegen, men innan du börjar hamra bort, läsa relaterade eHows som "Hur man planerar ett däck" och "Hur man förstå de delar av ett däck."

Instruktioner

1 Kontrollera dränering och betygssättning där däcket kommer att byggas och åtgärda eventuella problem. Undvika att störa marken där fundament kommer att gå eftersom fundament måste ställa in ostörd jord för att förhindra sedimentering.

2 Ställ huvudboken mot husväggen eller annan fast struktur och fäst med träskruvar. Detta måste göras mot en plan yta. Avlägsnande hus sidospår kommer att skapa en plan yta, men kommer att skapa läckor, så det är inte att rekommendera. Använd i stället shims för att skapa en plan yta. När du ställer din huvudbok du behöver tänka på din trall material höjd / tjocklek. Om du önskar dina däck att vara i nivå med en intilliggande golv, bör din däck vara direkt under dörren sylt av rummet när du är klar.

3 Blinkande skall installeras mellan en trä och huset (om det inte är en stuckatur hus, så inget behov av blinkande)

4 Markera grunden med sträng linje, sedan markera fot och efter platser.

5 Kasta konkreta fundament i marken, sedan bifoga konkreta bryggor ovanpå för att hålla stolparna. (Kontrollera byggnormer för önskat djup för fundament.) Piers kan gjutas på plats eller färdiga.

6 Låt fundament härda i minst en vecka.

7 Skär ett inlägg längre än önskad längd, ställ sedan in den i inlägget ankare på toppen av en pir.

8 Kontrollera posten för lod, med hjälp av en snickare nivå. Sedan använda en linjenivå eller vattennivån att markera inlägget så att det är samma höjd som botten på reglarna. Om reglarna är att sitta direkt på stolparna, markera nivån och skär stolpen. Om reglarna är att sitta på en balk inställd på stolpen, subtrahera den höjden, sedan markera och skär strålen.

9 Ställ posten på plats och säker.

10 Följ samma procedur för alla andra inlägg, märkning och skär dem individuellt för att möjliggöra eventuella höjdvariationer.

11 Nail eller skruva några balkar på plats, sedan bifoga nödvändiga stag. Lägg en fälg reglar vid denna tid och kontrollera att de är fyrkantiga.

12 Bestäm ett trädäck mönster och avståndet mellan däck styrelser. Med början vid en ände av huvudboken, markera platsen för den första regeln. Fortsätt att markera längs huvudboken. Överför reglar märkningar en skrot bit av virke sedan markera balken motsatt boken.

13 Lägg till reglar galgar, sedan fästa reglarna på plats. Ställ reglarna så kronan, eller böjt sidan vänd uppåt. Lägg erforderligt blockering för stabilitet.

14 Ställ tjänster för räcken, bänkar och omkostnader på plats och installera någon VVS eller ledningar. Installera räcken som går genom däck.

15 Lägg trappor nu eller vänta tills däcket är klar.

16 Applicera alla skydds finish på däck konstruktionen.

17 Skär trädäck till rätt längd, sedan börja lägga dem över reglarna, med början vid huvudboken och ställa den konvexa sidan upp om attraktiv. Styrelser kan köra länge.

18 Fäst styrelser till däck med spik eller skruv. Lägg avståndet mellan skivorna, som behövs.

19 Justera bredden på den slutliga styrelsen vid behov, antingen genom att en något bredare styrelse på plats eller skära en så det är mindre omfattande. Kontrollera efterhand att planera för detta.

20 När den slutliga kortet är inställd, avbröt alla långa ändar.

21 Lägg till alla räcken som sitter utanför däck och några trappor inte lagt tidigare.

22 Lägg bekvämligheter, såsom bänkar och odlare.

23 Applicera alla skydds finish.

Hur man skriver ett förslag

Hur man skriver ett förslag


Alla projekt behöver pengar. Din skicklighet i att skriva ett förslag kan öka eller förstöra din karriär eller ditt företag. Samma principer gäller för alla förslag, påpekar USA-Israel Science and Technology Foundation, (se referenser 1) om du siktar på att starta ett företag, publicera en bok, utföra rådgivning eller studera för en doktorsexamen. Ditt förslag måste entusiasmera och inspirera läsaren. Du måste visa honom hur han kommer att dra nytta av sin investering i dig eller din organisation. Han måste känna till att hans pengar eller tid är säker. Som University of Edinburgh påpekar på sin webbplats (se Referenser 2) du behöver bevis på att du kommer att lyckas, särskilt när andra har misslyckats. Forskning ditt projekt noga innan du skriver ditt förslag.

Instruktioner

Hur man skriver ett förslag

1 Förklara varför produkten eller aktivitet du föreslår är viktigt. Vem behöver det? Finns det ett problem som ska lösas, eller har du ett original eller värdefull idé? Gör det klart varför du är den bästa personen att utföra arbetet.

2 Ställ ut dina mål och syften, vilket gör det tydligt vad du planerar att göra och när du ska göra det. I några få ord, förklara vad resultatet av arbetet kommer att bli. Detta måste vara något mätbart, till exempel, syftar du att designa och producera 3 miljoner widgets på fem år.

3 Beskriv din handlingsplan. Förklara de metoder du kommer att följa, dina förvaltningsarrangemang och din kvalitetssäkring. Visa hur du planerar för att säkerställa kundnöjdhet. Din framgång kan bero på det arbete som utförts på annat håll. Förklara hur du kommer att hantera detta och mildra eventuella andra risker.

4 Skriv ett avsnitt som förklarar hur du planerar att utvärdera ditt arbete. Detta bör innehålla information om hur du kommer att visa att du har uppnått dina mål och hur du tänker lära av projektet.

5 Ställ ut som kommer att göra jobbet. Lista sina relevanta kvalifikationer och förklara hur deras erfarenhet kommer att gynna projektet. Var tydlig om eventuella planer du måste lägga ut bidrar bitar av arbete och kvalifikationer för eventuella underleverantörer.

6 Beskriv de tidsramar för projektet. Fäst ett diagram till förslaget om möjligt, visar viktiga produkter eller milstolpar, som du kommer att leverera under projektets gång. Visa när du kommer att leverera det slutliga resultatet.

7 Förklara din budget, som visar vilka kostnader medlen kommer att täcka. Kom ihåg att överväga alla poster, inklusive löner, rekrytering, resor och uppehälle för personal samt leveranser, lokaler, anläggningar, maskiner, utveckling och forskningskostnader, när man drar upp din budget.

8 Skriv en kort sammanfattning av ert förslag. Detta bör inte vara mer än en sida lång. Även om du skriver det efter hela förslaget, verkar det först. Den ger en översikt över vad projektet är, som kommer att utföra den, när och där det kommer att ske, hur det ska göras, hur lång tid det tar och hur mycket pengar du begär.

Hur man skriver ett skript i Proper Manus Format

Hur man skriver ett skript i Proper Manus Format


Har du en bra idé för en film? Du måste veta hur man skriver ett manus i rätt manus format. Inte bara kommer du att vara på det första steget att föreviga din fantastisk historia idé på papper, kommer du också ha möjlighet att eventuellt sälja din manus till en filmproduktionsbolag. Du kan köpa programvara eller ladda ner den gratis, vilket kommer att bidra till att strukturera ditt manus och göra det lättare för dig att följa reglerna för branschstandard.

Instruktioner

1 Läs några manus av dina favoritfilmer så att du kan bekanta dig med rätt manus format. Detta kommer att utsätta dig för de strukturer och tekniker som används av manusförfattare inom filmindustrin.

2 Typ och skriva ut manus på standard vitt papper. Använd alltid en storlek 12 Courier teckensnitt. Marginalerna bör vara densamma som att skriva ett standardbrev.

3 Börja manus med en scen rubrik som också är känd som slugline. Detta fastfastställandet av din film och måste anpassas till vänster marginal: EXT. En VAST EMPTY DESERT ödemark.

4 Se till varje tecken med versaler och placera den 3,5 inches från vänster marginal: JOHNNY pojke, yngste son, vacker lärare.

5 Placera dialog under varje tecken namn och 2,5 inches från vänster marginal. Något ord sagt av karaktären kan köras mellan 30 till 35 platser till höger innan han återvände tillbaka till 2,5 inches från vänster marginal.

6 Använd parenteser för att ge enkla verbala riktningar som kommer före tecknet dialog. Du kommer att använda detta när du behöver för att beskriva hur ett tecken känns eller gör någon form av gest eller åtgärd.

7 Använd teknik som kallas en förlängning om du behöver ett tecken för att tala utanför skärmen eller i en röst över sekvens. Förlängningen är placerad ett mellanslag efter karaktärs namn och förkortas. Använda förkortningen OS för dialog kommer utanför skärmen från en annan karaktär och VO för en voice-over berättande i din berättelse.

8 Använd övergångar såsom CUT TO: eller FADE IN: för att avsluta en scen eller börja en ny scen i din berättelse.