hur kan jag lar mig hindi eller sanskrit

Hur man lär sig Hindi eller Sanskrit

Hur man lär sig Hindi eller Sanskrit


Sanskrit och hindi är två av de 23 officiella språken i Indien. Liksom latin, är sanskrit anses vara ett dött språk, men det anses av vissa vara mor till alla språk. Även talas av få, de flesta gamla hinduiska texter skrivna på sanskrit och hinduiska religiösa böner fortfarande talas eller sjungit i sanskrit idag. Hindi (bland flera andra språk) delar samma manus som sanskrit, känd som "Devanagari," men till skillnad från sanskrit är fortfarande ett mycket vanligt talade språket i Indien. Som med alla främmande språk förvärv, börjar med grunderna (alfabetet och ordet struktur) är ett bra sätt att börja lära sig hindi eller sanskrit.

Instruktioner

1 Lär Devanagari alfabetiska symboler och deras transkriberats. Om möjligt, har en lärare eller någon bekant med alfabetet upprepa ljudet av varje konsonant och vokal. Spela in sin röst, så att du kan spela ljud medan du studerar. Det finns flera online-guider och källor samt som har tran och uttalsguider för varje bokstav i alfabetet.

2 Skriv hela alfabetet (i Devanagari script) från början till slut hundra gånger. Varje gång du skriver ett brev, säger motsvarande ljud högt. Som Devanagari är så annorlunda från det engelska språket och alfabetet, kommer denna upprepning hjälpa dig associera den nya symbolen du lär med ljudet.

3 Bekanta dig med hur konsonanter och vokaler förenas och hur ljudet förändras när de sätts ihop. Enligt Omniglot.com "konsonant bokstäver [i Devanagari script] bär en inneboende vokal som kan ändras eller dämpas med hjälp av diakritiska tecken eller Matra" och "vokaler kan skrivas som självständiga bokstäver, eller genom att använda en mängd olika diakritiska tecken som skrivs över, under, före eller efter konsonant de tillhör. " Titta på din text att lägga märke till dessa mönster.

4 Använda din ordlista, leta upp och skriva ner några enkla ord och fraser som "hej", "hur mår du?", "Ursäkta mig", "vänligen" och "tack". Beroende på ditt syfte för att lära sig hindi eller sanskrit, fortsätta slå upp ord och sätta ihop fraser eller meningar som kommer att tjäna dina behov.

5 Läs högt ur din valda text. Även om du kanske inte förstår innebörden ännu, kommer detta att ge dig uppleva uttala ljudet av språket och att uppmärksamma hur konsonanter och vokaler sätts samman. Läs ett ord högt, (med omskrivning som en guide om du är osäker), och sedan titta på den engelska översättningen. Upprepa detta steg för hela texten så många gånger som du vill, med hjälp av din ordlista som en resurs för att hjälpa dig tyda innebörden av texten på egen hand.

6 Kontakta en lärare eller vän som vet sanskrit eller hindi att ge dig tips på vägen, svara på alla frågor du kan ha och att föreslå ytterligare studier för dig.

Hur kan jag göra min egen Wall gränser?

Hur kan jag göra min egen Wall gränser?

Hur kan jag göra min egen Wall gränser?

Begränsa dig till affären vägg gränser begränsar dina färg och designalternativ när man planerar rummet inredning Använd dina kreativa färdigheter för att skapa en-av-a-kind vägg gränser som innehåller färg, stenciler eller repurposed mallar gjorda av objekt som du redan har i huset . Du behöver inte vara en konstnär för att skapa intressanta och nya vägg gränser; allt du behöver är inspiration och en kärlek till kreativa idéer för att göra ditt hem en plats som speglar din personlighet.

Garantera en ren Outline

Fästa en längd av sträng till en ände av väggen med tejp. Reel ut till den andra änden av väggen och fäst den med mer tejp. Lägg ett vattenpass längs strängen i mitten av väggen och se till att linjen är rak. Flytta en ände av strängen uppåt eller nedåt för att korrigera vid behov. Alternativt köpa en krita linje och skaka behållaren för att säkerställa en jämn fördelning. Rulla ut en ände av krita linje och antingen spik den till en ände av väggen eller begär en hjälpare för att hålla det där. Förlänga linjen till den andra änden av väggen och kontrollera nivån av linjen med vattenpass. När absolut nivå, dra linjen så spänd som möjligt mot väggen. Be en medhjälpare för att plocka upp linjen i mitten av väggen tills hon känner bandspänningen, och snäpp tillbaka mot väggen. Oavsett om du använde sträng eller krita, köra en längd av maskeringstejp längs linjen, se till att det fäster på väggen. Mät vad gränsen bredd du behöver längs linjen, med hjälp av en linjal hålls vertikalt, och markera varje punkt i blyerts. Kör en annan längd maskeringstejp längs den andra linjen. När din design är klar, och tejpen har tagits bort, kommer kanterna på gränsen vara rak.

Måla

Det finns flera metoder som du kan använda för att applicera färg på din vägg i ett intressant mönster. Till exempel lägger en pensel med en färg som matchar eller kontrasterar med de viktigaste färgen i rummet, och sandskädda färg slumpmässigt längs väggen mellan banden. Låt torka och upprepa med en annan färg. Använd en gammal panna scourer eller en bit skum, doppas i färg och dabbed på väggen, för att lägga till intressanta konsistens. Doppa en fast, torr pensel eller en gammal tandborste i färgen, och rikta en fin sprutdimma färg längs väggen genom att köra fingret stadigt längs borsten.

schabloner

Gör dina egna stenciler från akryl folie med en hobbykniv. Rita och klipp ut ett geometriskt mönster på banan; flytta schablonen längs väggen när du är klar sektioner för att bilda ett upprepande mönster. Lägg till fina detaljer, när färgen är torr, med en spetsig borste och noggrann handmålning. Alternativt, sprayfärg lätt över skelett av torkade blad, lämnar bleka silhuetter när du tar bort bladen, eller skapa slumpmässiga mönster genom att spraya runt geometriska former. Ett annat alternativ är att använda en stippling borste. Doppa änden av borsten i färgen och badda den på en trasa eller pappershandduk; när borsten är mestadels torrt, badda borsta flera gånger på din stencil mönster för att skapa en halvgenomskinligt färgeffekt.

dekorationer

I stället för att experimentera med färg, köpa påsar av olikfärgade glaspärlor av varierande storlek. Limma pärlorna slumpmässigt längs gränsen, eller använda dem för att skapa mönster och mönster. Både curlicued linjer och torg av pärlor är effektiva; experiment genom att designa mönster på papper tills du hittar din favorit. Anbringa pärlorna med ett lim som torkar till en klar yta. Håll den del av väggen som ska dekoreras i samma färg som resten av rummet eller måla det en annan färg innan du använder pärlorna.

Hur kan jag tjäna pengar på 13?

Hur kan jag tjäna pengar på 13?


Nya tonåren för ung för att officiellt in i arbetskraften ber ofta extra fickpengar. Med lite kreativitet, planering och uthållighet, kan du skapa möjligheter som gör att du kan fylla dina fickor med extra pengar. Kom i entreprenörsanda och du kan upptäcka värdet av hårt arbete, tillsammans med möjligheten att tjäna några riktiga pengar på egen hand.

Instruktioner

Hur kan jag tjäna pengar på 13?

1 Walk hundar och erbjuder en bajs-skopa tjänst för grannar. En sak som de flesta stadsdelar har gemensamt är massor av familjens hundar, och många människor skulle älska för någon att regelbundet ta sin hund ut för lite motion och / eller skopa bajs från gården. Annonsera genom att sätta upp skyltar i närheten av brevlådor på gångavstånd från hemmet. Dessutom, knacka på dörrarna till vänner och grannar som du är bekant och låt dem veta att du letar efter möjligheter i djur och sjukvården. Var öppen för ytterligare relaterade önskemål, såsom PET sitter under semester eller hund bad. När du får en kund eller två, kommer sannolikt att växa genom word of mouth ditt företag.

2 Tvätta bilar på sommaren, lämnar rake under hösten, och ta bort snö på vintern. Dessa tonåring jobb fungerar bäst och är mest kul i en grupp av vänner som vill tjäna pengar som ett team. Annonsera genom att placera affischer runt kvarteret och genom att be dina föräldrar och dina grannar att sprida ordet. Snöröjning, trädgårdsarbete och biltvätt jobb alla kräver uppmärksamhet på detaljer och hårt fysiskt arbete. Den goda nyheten är att när du visar dina kunder att du är bra och grundlig på dessa uppgifter, kommer de sannolikt att bjuda in dig tillbaka för att göra dem på regelbunden basis under hela säsongen.

3 barnvakt eller vara förälder hjälpare. Behovet av bra barnvakter, en traditionell tonåring jobb, går aldrig bort. Många kommuner erbjuder nu kurser om hur man ska vara en ansvarsfull barnvakt och certifieringar kan även delas ut efter avslutad kurs. Se till att dina grannar med småbarn vet att du har tagit dessa klasser, som visar en sann önskan att vara en säkerhetsmedveten barnvakt. Ord en bra barnvakt sprids i allmänhet som en löpeld genom en stadsdel, och innan du vet att du är sannolikt att få fler förfrågningar än du kan acceptera. För nya tonåringar bara blir intresserade av barnpassning, är betydelsen av förälderns hjälpare ett bra första steg. Erbjudande att spela med någons barnen medan föräldern är hemma. Detta ger mamma eller pappa en chans att utföra sysslor runt huset medan du roa och hålla ett öga på barnen. De flesta föräldrar uppskattar denna tjänst, och det visar dem att du kommer att vara en fantastisk barnvakt så fort du är redo att gå vidare till den ansvarsnivå.

Om jag 13 Hur kan jag Omorganisera mitt rum om jag dela den med en 5-årig?

Om jag 13 Hur kan jag Omorganisera mitt rum om jag dela den med en 5-årig?


Dela ett sovrum med en bror eller syster kan vara frustrerande. Om du är en tonåring och ditt syskon är mycket yngre, kan det vara särskilt utmanande eftersom dina intressen är extremt olika. Men det finns enkla sätt att ordna rummet så att du kan uttrycka din personlighet och har integritet även med en 5-årig i rummet.

Använda Kompletterande färger

En av de svåraste delarna av att dela ett rum med ett yngre syskon kommer upp med en färgpalett som ni båda gillar. Väggarna i en yngre barns rum är ofta målade i en mjuk färg som en pastellfärgad eller en neutral nyans som vit, men när man blir äldre, kanske du föredrar ljusare eller mörkare färger för att ge en mer mogen utseende. Att kompromissa, dela upp rummet i hälften på en diagonal, så att du har vardera två väggar för att dekorera. När du väljer färg för dina väggar, välja färger som kompletterar varandra så att du kan måla dina väggar olika nyanser men rummet har fortfarande en enhetligt utseende. Till exempel, om du föredrar en fet magenta nyans för dina väggar, kan din syskon välja en mjukare nyans av rosa. Om syskon vill ha en robin ägg blått, kan du välja en ljus turkos, rik kobolt eller en solig gul färg.

Införliva en rumsavdelare

När du delar ett rum med ett yngre syskon, är privatliv ett annat bekymmer. För att skapa en tydlig område för dig själv, är en rumsavdelare är ett måste. Billig vikskärmar är ett effektivt alternativ, och de finns i en mängd olika färger och mönster. Du kan även dekorera din egen genom att använda schabloner eller vinyl väggdekaler att klä upp. Du kan också använda större möbler objekt, till exempel en byrå eller bokhylla, som rumsavdelare genom att inrätta dem back-to-back i mitten av rummet för att blockera de två halvorna. Men om du föredrar maximal sekretess, kan du hänga gardiner eller tyg paneler över mitten av rummet för att helt stänga din halv. Du kan öppna gardinerna om stämningen strejker, så att du har det bästa av två världar.

Loft Bed

Fem-åringar har ofta många leksaker och spel som tar upp värdefullt utrymme i en delad sovrum. För att säkerställa att du har tillräckligt med utrymme på din sida, loft sängen. Lofting sängen innebär att höja den på inlägg så att du kan använda utrymmet under för andra ändamål. Beroende på hur högt du loft det, kan du använda utrymmet under för lagring genom att placera byrå, bokhylla eller plastbehållare under den. Men om du loft det tillräckligt högt, kan du passa skrivbordet under och skapa en studie skrymsle. Häng en gardin från botten av sängen så att området är en idealisk tillflyktsort för att studera när syskon spelar i rummet.

Använd en bärbar Closet

Rummen har typiskt en enda garderob, som inte kan ge tillräckligt med lagringsutrymme för dig och ditt syskon. I stället för att slåss om utrymmet med ditt syskon, kan du ställa in en bärbar garderob för dina kläder. Bärbara garderober finns i en mängd olika material, inklusive vinyl, trä och plast. Vissa har lådor eller hyllor förutom en stång för att hänga kläder. Med en portabel garderob, har du gott om plats för alla dina kläder, så att du inte behöver oroa sig för dem att få blandas ihop med syskon kläder.

Hur kan jag få vad jag ut för att passa på sidan?

Hur kan jag få vad jag ut för att passa på sidan?


Du kan behöva justera ett textdokument eller kalkylblad om du står inför en begränsning på hur många sidor du kan ha på ett uppdrag eller presentation - eller kanske du skriver ett dokument och inser att det är bara två linjer över en sida. I stället för att slösa papper, kan du göra dokumentet passa alla på en sida. Du kan också göra ett Excel-ark passar en sida för att hålla all information tillsammans.

Instruktioner

1 Välj hela dokumentet genom att markera det dokument eller gå till "Redigera", "Välj" och "Markera allt."

2 Ändra textstorlek med en punkt eller två. Om du skrev ditt dokument i 12 punkter, prova att ändra det till 10 eller 11.

3 Försök med olika typsnitt om papperet är bara över en sida av en linje eller två.

4 Justera marginaler. En tum marginaler på sidorna, topp och botten är standard på de flesta dokument. Om du ändrar dem till 0,75 runt papperet, kommer att bidra till att kondensera dokumentet.

5 Gå till "Förhandsgranska" och använd "Förminska" i Word om du inte vill göra ändringarna manuellt. "Förminska" ändrar teckenstorlek och marginaler för att göra dokumentet passa på en sida. I Microsoft Word 2007 och 2010, gå till "Skriv ut", "Förhandsgranska" och sedan "Förminska" under "Preview" alternativet.

6 Skriva ut flera sidor på ett ark genom att gå till "File", "Skriv ut" och "Zoom". Under "Sidor per ark" rutan "Zoom" sida, välja hur många sidor du vill skriva ut på ett ark. Microsoft Word krymper sidorna att passa.

1 Klicka på "Sidlayout" från menyalternativen på toppen av ditt Excel-ark.

2 Ändra numret i "Höjd" rutan i "Skala för att passa" grupp till en sida.

3 Slå numret i "Bredd" rutan i "Skala för att passa" grupp till en sida.

4 Kontrollera numret i "Skala" rutan i "Skala för att passa" låda. Detta antal representerar den procentandel av den ursprungliga storleken på dokumentet som ska skrivas ut. Excel krymper kalkylbladet för att få den att passa på en sida. Om vågen procent är ganska låg, kan kalkylbladet vara svårt att läsa.

5 Ändra din sida orientering till "landskap" i stället för "porträtt" om du har ett antal kolumner, men inte så många rader. Du kan ändra sidriktning under "Utskriftsformat", "Orientation" och sedan "Landskap".

Hur kan jag bygga en träsäng ram som sitter låga golv?

Hur kan jag bygga en träsäng ram som sitter låga golv?


Om du vill att din säng att sitta nära marken, försöka bygga din egen plattform av trä. Detta låter dig välja den exakta höjden på sängen, tillsammans med färgen. Om du föredrar en naturlig look, kan du använda en tydlig vattentät tätningsmedel som tillåter träets ådring lysa igenom i stället för att täcka den med färg. Att bygga din egen säng plattform kommer också att spara pengar över att köpa en prefabricerad en från en möbelaffär.

Instruktioner

1 Bestäm hur högt du vill att sängen för att sitta på marken. Köpa en lämplig storlek av virke för önskad bäddhöjden. Till exempel, om du vill ha en säng som är fyra inches från marken, använd 2-av-4 timmer för att bygga plattformen. Om du vill ha en 12-tums hög säng, använd 2-av-12 virke i stället.

2 Mät madrass som kommer att placeras på toppen av trä sängram. Subtrahera en eller två inches från varje sida mätning så madrassen kommer att hänga över kanten av ramen. Detta kommer att hålla dig från näven benen på ramen när du kommer in och ut ur sängen.

3 Skär två sidostycken av virke och två gavlar med en elektrisk såg, efter de mått du gjort i steg två. Ställ in fyra skurna bitar av trä på golvet i form av en låda. Anslut hörnförband med trälim. Använd klämmor för att hålla ändarna av trä tillsammans tills träet torkar. Låt limmet torka över natten, sedan ta bort klämmorna. Sätt tre stora träskruvar genom varje hörn för att förstärka skarven.

4 Skär en träbit samma längd som gavlar i din box. Ställ in denna bit i rutan så att den sitter i centrum för stöd. Du kan behöva använda extra stödstycken för stora madrasser. Om så är fallet, utrymme ut stödstyckena jämnt inuti lådan.

5 Mät och kapa en bit av en halv tum tjock plywood så att den täcker den lådformade ram som du just har byggt. Du kan behöva använda två paneler av plywood för att täcka ramen för en stor madrass. Om du använder oavslutade plywood, sand toppen så att du inte får stickor i din madrass. Fäst plywood till ramen med träskruvar.

6 Täck hela sängen plattform och ram med målgång i ditt val. Detta kan vara färg, bets, eller helt enkelt en klar polyuretan tätningsmedel som tillåter den naturliga träfibrerna att visa igenom.

Hur kan jag säga ben från elfenben i en dams antika fan?

Hur kan jag säga ben från elfenben i en dams antika fan?


Antik damer fans införliva ofta ben eller elfenben i sina lameller. Om fläkten är tillverkad av ben eller elfenben kommer att påverka fläktens värde. Noggrann observation och några enkla tester kan hjälpa dig att avgöra vad fan är gjord av.

Instruktioner

1 Undersök damens fläkt med förstoringsglaset. Se till att belysningen i rummet är ljust nog att du kan se information om benet eller elfenben del av fläkten. En glänsande konsistens pekar på elfenben. Om den har en matt textur, är fläkten troligtvis gjord av ben.

2 Undersök fläkten igen med förstoringsglas. Små svarta eller bruna porer i fläktens lameller innebär att den är gjord av ben. Porerna är spår av där blodkärl en gång var. Om i stället för porer, ser du linjer löper vertikalt ner fläktens stavarna, är den gjord av elfenben.

3 Sätt på en skinnhandske för att skydda din hand. Värm stiftet genom att hålla spetsen mot en varm spisplattan. När stiftet är ganska varm, placera spetsen mot en av fläktens lameller, företrädesvis i ett område som inte är lätt synlig. Om varma nålar bringar lamell till rök, är den gjord av ben. Om det inte röker, är fläkten tillverkad av elfenben.

4 Använd stiftet att lätt skrapa på ytan av en av fläktens lameller, återigen välja ett område som inte är väl synlig. Om du har möjlighet att skapa en repa lätt, är materialet troligen ben. Det kommer att visa sig mycket svårare att repa elfenben.

Hur kan jag Pop en Dent Out My Car Bumper?

Hur kan jag Pop en Dent Out My Car Bumper?


Du kanske har stötte någon eller de kan ha stötte dig. Hur som helst, nu har du en buckla i bilens stötfångare. Du kan ta bilen till en karosserier garage och betala mekanik där för att ta bort dent för dig, eller så kan du spara lite pengar och försöka göra det själv med hjälp av en hårtork och en luftblåsare. De flesta människor har en hårtork hemma, och du kan plocka upp en billig luft dammvippa som är full av koldioxid vid de flesta livsmedelsbutiker, hem förbättring eller butiker kontorsmaterial. För detta gör-det-själv-fix, behöver du inte att få under bilen för att åtgärda buckla. Om buckla är verkligen djup, kan du inte få de resultat du söker. Stötdämparen kan behöva målas eller det kan inte komma ut hela vägen. Om du inte tycker om resultatet, kan du alltid ta bilen till en bilverkstad och betala dem att fixa det du inte kunde.

Instruktioner

1 Anslut hårtork i ett eluttag så det är nära stötfångaren du försöker åtgärda. Du kan behöva använda en förlängningssladd om hårtork navelsträngs är inte tillräckligt lång.

2 Vrid hårtork på och värma buckla i bilens stötfångare för åtminstone en minut, håller hårtork cirka två inches bort från buckla. Flytta hårtork runt så det värmer hela bucklig området.

3 Spraya bucklig stötfångare med en luft duster under 10 sekunder omedelbart efter sprutning med en fön. Se till att du håller flaskan upp och ned så att koldioxiden kommer ut. En vätska från luften duster kommer belägga stötfångaren när du besprutning. Det här är normalt.

4 Vänta några minuter för att se om buckla hoppar ut. Du kan höra ett "popping" buller.

5 Låt vätskan från luft sprutan torka och sedan torka eventuella kvarvarande rester med en mjuk trasa. Upprepa processen vid behov.

Hur kan jag få starkare händer för basket?

Hur kan jag få starkare händer för basket?


Basketspelare kräver starka händer att ta returer och styra bollen medan dribbla och skjuta. Fingertoppskontroll är viktigt eftersom hela handflatan sällan tillämpas till bollen under loppet av ett spel. En nypa grepp, eller grepp involverar tummen, används oftare i basket än en förkrossande grepp, där tummen är inte lika involverad. Övningar med breda objekt bidrar till att utveckla en nypa grepp. Innan du börjar ett träningsprogram vara noga med att konsultera en läkare.

Instruktioner

1 Kasta och fånga medicinbollar att stärka hela handen, inklusive senor, ligament och leder. Medicin-ball utbildning befogenheter muskelrörelser som deltar i förbigående och fånga en basketboll. Kasta en medicin boll från en ryggstöd. Fånga med båda händerna, dra bollen i hakan och landa på båda fötterna med en stabil bas för att förbättra din studsade förmåga.

2 Håll i bottensidan av en kettlebellen med en hand. Ta tag i kettlebell för en viss tid för att bygga muskulär uthållighet i handen. Öka denna form av styrka hjälper en basketspelare fast bollen när en försvarare petar eller swats på den, till exempel efter rycka en rekyl eller plocka upp sin dribbla.

3 Grab två breda bågar tallrikar och placera dem tillsammans med de släta sidorna utåt. Bodybuilding.com råder greppa plattorna med tummen på en tallrik och fingrarna på den andra plattan och lyft. Håll plattorna så länge som möjligt för att förbättra din nypa grepp. Börja med två 2 1/2 pund tallrikar och lägg motstånd som din nypa grepp stärks.

4 Håll en kaffe kan nedtyngda med kulor, hagel eller skruvar en hand i taget. Håll tills muskeltrötthet sätter in. Ta din handstorlek och styrka beaktas innan du väljer en storlek kaffe kan du kan använda. Tejpa på locket för att säkra innehållet i burken.

Hur kan jag förbättra MPG i en 6 liter Silverado?

Hur kan jag förbättra MPG i en 6 liter Silverado?


6,0 liter Chevrolet Vortec motor förskjuter 364 cubic inches. Motorn är installerad i Cadillac Escalade linje väljer Chevrolet lastbilar (Silverado och SS) och välj GMC lastbilar. Motoreffekt, bränsle trim, växellådor, luftintag och fordons avgassystem De bidrar alla till de etablerade bränsleekonomi betyg av fordonen. Faktiska beräknade bränsleekonomi beror främst på enskilda körvanor, miljöförhållanden, underhåll och skötsel och eftermarknads tillägg, som alla kan antingen förbättrar eller försämrar körsträcka.

Instruktioner

underhåll av fordon

En helt blåsa upp däcken till det rekommenderade kalla psi. När däcktrycket är lågt (även på ett enda däck), kan körsträcka minskas med så mycket som 15 procent. Övervaka däck på betydande förändringar väder och efter långvarig användning. Upprätthålla god kall däcktryck minskar dra på fordonet och kräver mindre motorns arbete så att accelerera och upprätthålla motorvarvtal.

2 Exchange aktie vätskor med kvalitet syntet. Motor vätska och växellåda och differential vätska bör ersättas med motsvarande syntetmaterial. Syntet öka körsträckan genom att minska den totala friktionen på fordonets drivlina. Minskad friktion tillåter 6,0 motorn att arbeta mindre för att påskynda, kust och bibehålla hastigheten.

3 Om du har samlat över 75.000 miles, överväga att byta tändstift. Tändstifts inlägg bära ner från värme och förbränning, som sträcker sig klyftan mellan elektroden och grunder. Luckor som överstiger rekommendationerna resulterar i mindre effektiv förbränning och öka bränsleförbrukningen.

4 Rengör eller byt bränslespridare. Insättningar på bränslespridarna resulterar i dåliga sprutmönster och ofullständig förbränning, beröva motorn prestanda. Ren med ett bränslesystem tillsats. Byte bränsleinjektorerna efter 90.000 miles kan resultera i bränsle körsträcka vinster.

Förändra körvanor

1 Minska den totala fordonsvikten. Ta bort övervikt före körning kan resultera i betydande vinster körsträcka. Enligt US Department of Energy (DOE), kan körsträcka förbättras med upp till 2 procent för varje 45,4 pund bort. Tunga verktygslådor som inte behövs för korta pendlar, extra sittplatser och sandsäckar ska tas bort när den inte används.

2 Drive mindre aggressivt. Den amerikanska DOE bestämd aggressiv körning kan minska bränsleförbrukningen med 5 procent till 33 procent. Accelerera måttligt, hålla sig inom hastighetsgränserna, kör 55mph på motorvägen och kusten till stopp (snarare än att upprätthålla acceleration och inbromsning i sista minuten) för att förbättra körsträcka.

3 Stäng av motorn vid tomgång under längre tidsperioder. För varje 30 till 60 sekunders tomgång, förbrukar 6.0L V-8 motor tillräckligt bensin att försämra totala körsträckan per tank med ungefär en tiondel av en gallon.

4 Kör fordonet i tvåhjulsdrift, när det är möjligt. Om bilen är utrustad med fyrhjulsdrift, när de deltar, måste fordonets motor förbrukar mer bensin för att ge ström till alla fyra hjulen vid acceleration och bibehålla hastigheter.

Prestanda Ändringar och Tuning

1 Ställ motorn och transmissionen med en prestanda handhållen tuning eller program. Professionella mottagare kommer få tillgång till bilens färddator (PCM) genom OBDII hamn under rattstången. Med hjälp av specialiserade program, en professionell mottagare kommer att justera bränsle / luftförhållanden, växlingspunkter, justera bränsleförbrukningen vid gaspådrag inställningar och utföra andra optimeringar för en viss bränsleoktantalet. Eftermarknads handhållna mottagare gör att du kan ladda förprogrammerade (och anpassade) inställningar som utformats speciellt för 6.0L motor och din överförings kombination (och kan även redogöra för eftermarknadsprodukter, såsom anpassade avgassystem eller kalla luftintag). Prestanda tuners kan förbättra körsträcka på 6.0L motor med så mycket som 15 procent.

2 Installera en kall luftintaget i stället för rutan luftfiltret. En kall luftintag blockerar motorvärmen från uppvärmningen intaget. Resultatet är kallare (och tätare) luft som kommer in i motorn, vilket tillåter mer syre att komma in i förbränningsprocessen, vilket förbättrar prestanda och kraft som produceras av motorn. Mindre förbränning för mer kraftfulla resultat i körsträcka vinster (om du kan hålla foten på gasen).

3 Sätt beståndet avgassystemet med en eftermarknad prestanda avgassystem. Ökad avgasprestanda kommer att resultera i en balans mellan avgas flykt och mottryck, vilket ökar den totala hästkrafter överförs till hjulen.

4 Isolera avgasgrenröret eller rubriker med avgas wrap. Genom att begränsa värmen till avgassystemet, påverkar mindre värme luftintaget. Såsom med en kall luft insugningssystem, går in kallare och tätare luft förbränningsprocessen, vilket resulterar i en effektivare motor.