hur föds tusenfoting

Hur att reparera tusenfoting gräs med sand

Hur att reparera tusenfoting gräs med sand


Slipa en gräsmatta är ett landskap process som kallas topdressing. Syftet med topdressing en gräsmatta är att ta bort stora divots och jämna ut ojämnheter. Denna utjämning process hjälper till att förhindra vatten från att samla på en gräsmatta. Centipede gräs utbreder snabbt genom att sprida ut från sin ursprungliga tillväxt, därav namnet. Eftersom tusenfoting gräs är inte en mycket torka toleranta gräs, husägare tenderar att vattna gräset ofta. Denna överdrivna vattning kan leda till vatten dammar i gräsmattan, vilket resulterar i behovet av att topdress den med sand.

Instruktioner

1 Häll sand i alla områden i närheten av divots eller ojämna delar av gräsmattan.

2 Rake sanden i ojämna områden. Gör inte sandskiktet mer än en tum djup.

3 Sweep gräsmattan med en kvast. Detta bidrar till att flytta sand utanför nivå områden på gräsmattan. Överskott sand kan döda friska tusenfoting gräs.

Hur lång tid tar tusenfoting gräsfrö ta att börja växa?

Hur lång tid tar tusenfoting gräsfrö ta att börja växa?


Centipede gräs växer relativt långsamt och ofta kallas lat mans gräs. Medan gräset förblir grön året runt i milda klimat, bromsar tillväxten i kallare väder. Växt tusenfoting gräs i sandiga, sura jordar.

Tidsram

Förvänta tusenfoting gräs för att ta 14 till 21 att gro. Odlingsförhållanden och klimat kan förändra det något.

grobarheten

Föredragna grobarhet hastigheter av tusenfoting gräsfrön är i intervallet 90 till 95 procent. Procentandelen kommer från laboratorietester.

överväganden

Om gräsfrö inte gror långsammare än väntat, kan det bero på att det saknas rätt vattendosering. Blötläggning fröna kommer att orsaka dem att bli vattendränkt och kanske ruttna. De kan också flyta bort, vilket orsakar luckor i en ny gräsmatta. För lite vatten kan få dem att torka och dö. Håll jorden fuktig vid beröring, men inte blöt.

Hur man behandlar en tusenfoting bett

Hur man behandlar en tusenfoting bett


Tusenfotingar har en smärtsam bit, men den goda nyheten är att smärtan är ofta det värsta. Centipede biter är inte giftiga nog att vara dödligt. Om du är biten av en tusenfoting, här finns åtgärder som du kan vidta för att behandla bettet.

Instruktioner

1 Behåll lugnet och inte panik. Bettet kommer att skada och kan orsaka svullnad, men är behandlingsbar.

2 Tvätta med tvål och vatten.

3 Applicera en varm kompress för att minska smärtan. Eller, om du har svullnad, använda en kylklamp eller kall kompress för att lindra det.

4 Prova att ta paracetamol eller ibuprofen för att motverka smärta.

5 Behandla klåda av en helande tusenfoting bett med tillämpning av en hydrokortison kräm.

6 Titta på området för bettet för någon infektion. Medan ett antibiotikum inte är ett första steg för behandling av en tusenfoting bett, är det viktigt om en infektion utvecklas. Se upp för detta noggrant.

Hur man dödar en tusenfoting

Hur man dödar en tusenfoting


Tusenfotingar kan vara ett problem i många hus runt om i världen. Hus tusenfotingar är härdiga insekter och trivs i en fuktig miljö. Hus tusenfotingar är giftiga men inte dödligt; om de biter de lämnar ett märke som ett sting från ett bi eller en mygga. Det enklaste sättet att döda en tusenfoting är att trycka ihop det. Oavsett om du kliver på den eller använda ett objekt för att krossa tusenfoting, kommer detta att döda dem. Bara vara medvetna om att tusenfotingar agera snabbt. Att döda en tusenfoting och förhindra mer innebär lite mer ansträngning.

Instruktioner

1 Utrota skadedjur. Tusenfotingar äter andra hushålls skadedjur. Om du utrota andra skadedjur från ditt hus, kommer eventuella återstående tusenfotingar lämna eftersom det inte finns någon mat.

2 har en torr hus. Tusenfotingar behöver en fuktig miljö att leva så se till att du inte har fukt i källaren.

3 set Sticky fällor. Klibbiga fällor fånga en mängd olika insekter. Inte bara kommer fällorna att fånga andra insekter, de tusenfotingar kommer att fångas när de försöker äta dessa insekter. Detta trick kan också hjälpa dig att utrota andra skadedjur genom att veta vad insekter du handskas med. Ställ in fällor i hörnen nära brädorna, vilket är det bästa stället att fånga tusenfotingar.

4 Skapa en barriär genom att använda en kemikalie som Triazicide. Barriären kan strös runt utsidan av huset, runt grunden för att förhindra tusenfotingar från att komma in och döda alla som försöker. En kemisk barriär är inte en bra idé om du har husdjur som de kunde äta några av de kemiska och blir sjuka.

Hur gör jag stöta bort tusenfotingar?

Hur gör jag stöta bort tusenfotingar?


Tusenfotingar är inte bara fula utan att ha dem i ditt hus kan utgöra en fara för dig och din familj. Tusenfotingar har tångliknande maxillipeds nära huvudet som de kan använda för att bita och utvisa ett giftigt ämne. Även oftast ofarliga, är en tusenfoting bett smärtsam och kan vara farliga för barn med insekts allergier. Men med rätt hem underhåll, kan du hålla tusenfotingar ut ur ditt hus.

Instruktioner

1 Tenderar till platser i ditt hus som är inbjudande för tusenfotingar. Tusenfotingar vilja bo i svala, fuktiga platser. Om du ser tusenfotingar i källaren eller badrum, köpa en avfuktare för att avskräcka dem från att komma dit.

2 Städa upp områden runt utsidan av huset som tusenfotingar vill. Ta bort alla högar av löv eller trä från nära ditt hus - tusenfotingar lockas till dessa saker.

3 Sprid kiselgur runt utsidan av ditt hus; som tusenfotingar tillvägagångssätt kommer det punktera deras exoskelett och döda dem. Det är helt säkert att använda runt husdjur och barn. Kiselgur kan köpas på mest trädgård och gör-det-själv-butiker.

4 Seal platser i ditt hus där tusenfotingar kan få. Kontrollera garageportar, crawlspace ventiler, källarfönster och dörrar för att se till att tusenfotingar inte får in genom sprickor.

5 Ring en skadedjursbekämpare om problemet kvarstår. Skadedjursbekämpare vet hur att befria hus tusenfotingar men det kan bli kostsamt.

Hur man gör Djur & naturlig storlek figurerar från Scrap Metal

Hur man gör Djur & naturlig storlek figurerar från Scrap Metal


Metallskrot konst erbjuder obegränsade möjligheter att utforska sin kreativitet. Göra naturlig storlek mänskliga och djurfigurer är en fascinerande resa som börjar med att samla in gamla, kasserade metallföremål och ge dem nytt liv som anatomiska komponenter för din elefant, människoliknande varelse, fantasi drake eller tusenfoting. När du reser till loppmarknader, skräp butiker och skrotupplag söker inspiration begreppet form och funktion tar på ny spännande innebörd. Du ser köks kastruller, bestick, radiodelar, bil lampor, rostiga nycklar, verktyg och andra skrot metallföremål i ett helt nytt ljus, överväger hur de ska passa ihop som en naturlig storlek skulptur för din gräsmatta eller foajén.

Instruktioner

1 Utforma ett mönster av ett djur eller människoliknande figur; alternativt låta metallskrot du samlar inspirera en design. Samla skrot metallföremål i skräp butiker, loppmarknader och skrotgårdar. Leta efter bitar som har förmågan att passa ihop i ett pusselliknande sätt, eller som kräver liten lödning.

2 Lägg ut dina skrot metallföremål på golvet eller marken. Visa varje bit noggrant för att se hur hela stycket eller en del av det kan passa med en annan bit för att bilda anatomi din figur. Fundera på om siffran kommer att sitta eller stå.

3 Rita en grov illustration av pose du vill skulpturen att ta på. Tänk på hur du kommer att göra armar, ben, bål eller huvud föreslår rörelse.

4 Montera bitar för att skapa din skulptur. Förbättra skulpturen med metalltråd, sprayfärg och blommor eller växter för trädgårds skulpturer.

Hur man ansluter CPVC rör

Hur man ansluter CPVC rör


Klorerad polyvinylklorid röret (CPVC) har en mängd användningsområden. CPVC rör bära kallt eller varmt drickbart vatten i hemmen. Den icke-reaktivt natur CPVC gör den användbar för industriella tillämpningar, såsom att bära frätande vätskor. Dessutom brand sprinklersystem använder ofta CPVC rör på grund av deras motståndskraft mot brand. Plaströret och Beslag Association uppskattar att installation av CPVC rör kräver ungefär en fjärdedel mindre tid än installationen av koppar vattenledningar. Hur CPVC rör är ansluten varierar med de material som röret är ansluten till.

Instruktioner

1 Kapa röret till rätt längd och ta bort eventuella grader eller ojämna kanter på snittytan.

2 Test passar rör och rördelar. Se till att alla bitar passar ihop ordentligt innan applicering av bindemedel.

3 Coat montering och röret med CPVC rör cement och passar ihop. Använd bara cement formuleras för CPVC rör. Följ tillverkarens instruktioner om härdningstider.

1 Kapa röret till rätt längd och ta bort eventuella grader eller ojämna kanter på snittytan.

2 Fäst en övergångs montering CPVC rör enligt tillverkarens anvisningar. Dessa förbund finns på de flesta hem byggnad butiker varor och VVS leverans butiker. Beslaget är vanligtvis limmad i CPVC rör och använder en klämringskoppling på kopparröret.

3 Följ lokala byggnormer som gäller installation av denna typ av montering.

Hur slopa restriktionerna för en 4-Stroke 50cc Scooter

Hur slopa restriktionerna för en 4-Stroke 50cc Scooter


Hastigheten på din 4-takts, är 50cc scooter begränsas av en liten bricka som finns i scooterns variator system. Ta bort denna bricka kommer slopa restriktionerna hastigheten, låt din scooter att accelerera snabbare och färdas snabbare. Åtkomst brickan kräver flera grundläggande handverktyg och en rudimentär förståelse för hur man isär din scooter för variator system. Derestricting din 4-takts 50cc scooter är en accomplishable uppgift med rätt verktyg och know-how.

Instruktioner

1 Lossa kickstart från variatorn systemet. Den är kopplad till systemet av en tapp som är åtdragen på plats med en liten bult. Lossa bulten och dra stiftet och du kan ta bort kickstart från skotern.

2 Öppna upp variatorn systemet. I vissa 50cc skotrar, kommer detta att kräva att du först ta bort intags fallet. Intaget fallet är plasten gjuten del, till vilken den kickstart var fäst. Den hålls på plats med två till tre bultar. Om scootern inte har ett intag fall på sin utsida, kommer du bara behöver skruva av sex bultar som håller locket på variatorn fallet på plats. Variatorn fall ser ut som en tillplattad varmkorv, lång, smal och något rörformat. Tre av bultarna är på toppen av locket, tre är på undersidan.

3 Koppla den främre remskivan från trissa system. Hjulet hålls på plats med en bult fastsatt genom centrum av hjulet. Du kommer antingen att behöva fästa hjulet innan du försöker ta bort skruven för hand, eller du kommer att behöva använda en luftdriven mutterdragare. Fäst hjulet genom att linda remmen slutet av din bandnyckel runt hjulet och positionera handtaget på skiftnyckel under den bakre remskivan.

4 befria brickan från sin position runt främre remskivan stången. Denna bricka begränsar hastigheten på din skoter genom att lägga till utrymmet mellan remskivan remmen och remskivan staven, förhindrar bandet från att dra på stången vid dess maximala kapacitet.

5 Sätt din variator systemet tillbaka tillsammans.

Hur startar jag en liten restaurang Business?

Hur startar jag en liten restaurang Business?


Att ta steget och öppna en egen liten restaurang är ingen enkel uppgift. Det kräver planering, organisation och lite vågad, särskilt med vetskapen om att de flesta restauranger misslyckas under det första året. Enligt National Restaurant Association, restaurang försäljning totalt 1,0 miljarder £ varje dag i USA i 945,000 restauranger. Restauranger är också en av de största privata arbetsgivare, levererar 12,7 miljoner arbetstillfällen varje år. En liten restaurang kan vara lönsamt om planerade och används korrekt.

Instruktioner

1 Skriv en affärsplan. Detta första steg är avgörande för din restaurang framgång. I affärsplanen kommer du att definiera begreppet för din restaurang, utveckla din marknadsplan och ställa dina mål. Du kommer också detalj din förväntade intäkter och kostnader och planera för finansiering i enlighet därmed.

2 Gå över din ekonomi. Du måste bestämma hur mycket pengar du behöver ha till hands för att öppna din restaurang. En liten restaurang eller café kommer inte att kräva en enorm investering, speciellt om du har möjlighet att hitta en plats som redan har utrustning som du kan hyra eller köpa. Men du kommer att behöva pengar för ingredienser, annan utrustning, redskap och liknande.

3 Ordna finansiering om du behöver det. Om du inte uppfyller kraven för traditionell bankfinansiering, överväga att be familj och vänner att investera i ditt företag. Om de är glada om din idé, kan de vara villiga att lägga sina pengar där munnen är.

4 Hitta en plats. Välj en plats som får en hel del fot eller drive-by trafik. Detta beror på din stad eller ort. Leta efter platser där människor gör en hel del ärenden, shoppa, gå till kemtvätten, bank eller koppla av.

5 Ring din lokala hälsodepartementet och be om en pre-inspektion. En inspektör kommer att låta dig veta vilka ändringar du behöver göra. Inspektören kan hjälpa dig att avgöra vilken utrustning som bäst passar dina inspektionsbehov, samt där den måste placeras.

6 Köp någon extra utrustning och redskap du behöver. Om du inte hyra eller köpa en befintlig restaurang, måste du köpa eller hyra din utrustning. Beroende på vad du väljer att laga mat, behöver du en ugn, spis, grill, flattop och fritöser. Om till exempel, du laga pizzor, behöver du inte en stor kommersiellt utbud, utan i stället en stor pizzaugn som också gör att du kan tillaga andra objekt, till exempel varma smörgåsar, rostade kött och bakverk.

7 Skriv upp din meny. Din meny kommer att vara din viktigaste dokumentet. Här kan du berätta för folk varför de vill äta på din restaurang. Om du köper alla utanför din producera lokalt, är det där du vill att presentera denna information. Beskriv dina erbjudanden som du skulle vilja läsa dem på en restaurang. Du behöver inte vara rödlätt i dina beskrivningar. Erbjuder enkla förklaringar som ger kunderna en uppfattning om vad de kan förvänta sig.

8 Ställ in din restaurang. Oavsett vilken typ av restaurang du äger, du vill skapa en ren, ljus och välkomnande atmosfär. Se till att det finns utrymme för människor att flytta runt bord, och hålla den ren. Ställ upp i köket så att du kan flytta runt lätt, men ändå vara i enlighet med ditt län bestämmelser hälsodepartementet.

9 Främja din restaurang genom att skicka pressmeddelanden till lokala medier, som erbjuder gratis smakprov till förbipasserande och använda sociala medier för att låta folk i ditt område veta om din nya plats. Erbjud dig att laga något på en lokal TV-nätverk eller ta matlagning frågor på en lokal radiostation. En restaurang började använda Twitter som ett nätverk verktyg för att meddela dagens special, och fann affärer stiger efter lokala kunder började Tweet dem tillbaka med order.

10 Starta en hemsida och blogg beskriver din restaurang, även erbjuda kuponger eller specialerbjudanden genom bloggen. Sätt en kopia av din meny på hemsidan och ta emot beställningar via e-post om du kan.

11 Annonsera i lokala tidningar och på lokala webbplatser. Många städer har webbplatser dedikerade till restauranger och andra attraktioner. Hitta ditt stadens mest populära platser och annonsera på dem.

Hur man bygger ett ljudisolerat Recording Booth

Hur man bygger ett ljudisolerat Recording Booth


Ökningen av digital inspelning och musikproduktion programvara har gjort hem studios allt populärare. Mjukvaruingenjörer har olika sätt att efterlikna alla kända bit inspelning hårdvara och alla levande instrument du kan tänka dig. Numera kan du klippa en träff rekord med en dator och en mikrofon i hörnet, omgiven av en fästning lutande madrasser. Naturligtvis inte alla är bekväma inspelning mellan rutan springs, och vissa inställningar är bara alltför bullriga för det hur som helst. För en mer professionell känsla, bättre kontroll över akustiken och mer isolerade inspelningar, bygga ett ljudisolerat rum.

Instruktioner

1 Först måste du rama väggarna i din monter. Det är bra att bygga väggarna i avsnitt innan du lägger upp dem, men du måste se till att dina mätningar och nedskärningar är korrekta. Du kan fästa ramarna till befintligt golv och tak och till varandra, men du bör försöka undvika att använda befintliga väggar som stöd för bättre ljudisolering. Var noga med att rama in dörren, och kom ihåg något luftintag i rummet samt. Också, glöm inte att rama in en plats för ditt fönster, och endast utarbeta en ny tak för din monter om det nuvarande taket är för hög för de nya väggar för att möta.

2 Nu måste du stoppa dina väggar med isolering. Du kan använda någon form av isolering som är effektiv och tillgänglig. Dubbla upp din isolering om det är möjligt.

3 Klipp och hänga gips över alla väggar eller ytor som kommer att vara synlig, var noga med att omsluta hela rummet utan att lämna några stora luckor mellan bitar. Det kommer att spara en massa framtida problem om du dirigera ljudkablar under detta steg. Också, glöm inte att klippa ut luftventiler i rummet om du har central A / C och värme.

4 Täta alla sprickor och springor i gips med kitt och spackel.

5 Installera ditt fönster. Det finns flera alternativ och tekniker som du kan använda, men här är den huvudsakliga idén: ditt fönster bör vara 2 glasrutor åtskilda av åtminstone ett par inches, och deras ansikten bör inte vara parallella. Utrymmet mellan rutorna bör vara lufttät, enligt experterna på inspelnings Magazine.

6 Sätt ner en dyna som den typ som används för trägolv och sedan bygga din upphöjt golv ram. Du kan bygga en ramp från dörren till rummet eller du kan bara lämna ett steg upp, beroende på vilket som är praktiskt. Hursomhelst, se till att lämna ungefär en tum gap mellan väggar och golv ram. Du kan fästa ramen till det befintliga golvet, även om detta inte är nödvändigt.

7 Du kan sätta isolering i golvet ram om du vill, och sedan installera plywood undergolvet. Var noga med att lämna åtminstone 1/8 tum mellan underlaget och väggen.

1 Måla väggarna.

2 Lägg ner trägolv eller matta.

3 Installera trim vid foten av väggarna. Detta är att kosmetiskt dölja gapet du har kvar runt kanterna på golvet.

4 Nu kan du akustiskt behandla din ljudisolerade rum, och du är redo att börja spela in träffar i din nya monter!