hur bygger man en gångväg av trä?

Hur bygger man en fönsterbräda?

Hur bygger man en fönsterbräda?


Lägga till en fönsterbräda till en vanlig fönster förbättrar dess utseende och användbarhet. En fönster kan användas för att visa krukväxter och inramade fotografier, eller som en plats att vila armbågarna som du blickar ut på solnedgången. Du kan bygga en vacker fönster av breda listen. Ta alla de exakta mätningar är den viktigaste delen av att bygga en fönsterkarm. Kapning av gjutning tar lite skicklighet, men du kan träna på vissa skrot bitar tills du får kläm på det.

Instruktioner

1 Mät bredden på fönstret med ett måttband, från de yttersta kanterna av fönsterkarmen.

2 Mät bredden av trim som du kommer att använda för fönsterbrädan.

3 Mät djupet på en fönsterbräda. Ta mätningen från toppen av formstycket ned längs baksidan av profilen som kommer att fästas på väggen.

4 Beräkna längden av en fönsterbräda. Lägga mätningen av bredden på fönstret till dubbla mätningen av bredden av trim plus två gånger mätning av tröskeldjupet. Mät denna längd på din del av gjutning och markera den med en blyertspenna.

5 Skär gjutning till den längd du beräknas i steg 4. Lägg gjutning på basen av en geringssåg. Sänk bladet och göra ett rakt snitt på märket du gjort för längden på fönsterbrädan.

6 Justera inställningen på geringssåg till en 45-graders vinkel. Låg formstycket på basen av geringssågen och skär ett 45-graders vinkel mot en ände av formstycket. Skär den andra änden av formstycket på samma sätt.

7 Skär fönster avkastning. Dessa är de två triangulära bitar av gjutning som får plats på varje ände av den långa delen av gjutning för att göra en färdig hylla eller tröskel. Placera en mindre bit av gjutning på geringssåg och skär två 45-graders vinkel för att göra en triangel. Upprepa för att göra en andra triangulär bit av gjutning.

8 Montera en fönster retur mot vardera änden av den längre stycke för formning du skär i steg 6. Applicera trälim till retur stycke med en spackel. Tryck på retur mot ena änden av den långa delen av gjutning och håll den i några minuter. Limma den andra återgång till den andra änden av den långa delen av formning på samma sätt.

9 Placera den färdiga fönster under ditt fönster. Be en vän att hålla den på plats. Fäst fönster till väggen med en spikpistol och efterbehandling naglar. Placera spikarna nära kanterna på de inre och yttre kanterna av formstycket.

Hur bygger man en anpassad Snake Tank?

Hur bygger man en anpassad Snake Tank?


Många orm djurhållare väljer att bygga sina egna orm burar, kanske för att de skulle föredra en anpassat utseende eller vill specialfunktioner som färdigköpta burar inte har. Materialen, tankstorlek och värme eller belysningselement som krävs är alla baserade på vilken typ av orm som bebor buren.

Instruktioner

1 Bestäm lämpliga byggmaterial. Till exempel kommer en glastank med ett lock skärm inte är lämpligt för en brasiliansk regnbåge boa, eftersom den inte kommer att upprätthålla den nödvändiga fuktigheten. Det skulle fungera bra, men för en majsorm. En regnbåge boa kommer att göra bäst i en plastbalja med en solid lock och ventilationshålen på sidorna. Om ormen är en större arter, som en boaorm eller Burmese Python, är en stor bur av melamin det bästa valet. Melamin, plast badkar eller gjuten plast caging är bäst lämpade för fuktälskande ormar, medan ormar från torrare, mer torra områden kommer att göra bra i glasbehållare eller anpassade trä burar.

2 Skapa en dörr i buren. Plaströr eller höljen som kommer med lock kommer inte att kräva en extra öppning. Annars måste du skapa en dörr genom att fästa på framsidan av buren med gångjärn, samt ett lås så att den inte lätt kan öppnas.

3 Ventilera ormen bur. Ett glas tank med ett lock skärm kommer att ha tillräcklig ventilation genom locket, men burar tillverkade av melamin eller plast badkar kommer att kräva ytterligare ventilation. Detta kan uppnås genom att installera en ventil som köpts från ett hem järnaffär eller genom att placera screening över öppningar i buren. I plast tubs för ormar som behöver högre luftfuktighet, hål borras in i sidorna av badkaret kommer att upprätthålla fuktigheten mycket bättre än ventilation på toppen.

4 Värm buren. En värmedyna kan fästas vid botten av buren, eller en värmekabel kan uppträdda längs områden av buren där ormen kan täta. Arter som kungspytons kommer att tillbringa sin tid i närheten av botten av buren, medan trädarter som gröna träd pyton kommer att tillbringa sin tid nära toppen. Värme ljus bör inte användas eftersom de kan torka ut buren, och ormar behöver magen värme, inte omgivande värme, för matsmältningen. Tänk på att en termisk gradient måste skapas, vilket gör en ände av buren varmare än den andra. En värmegradient tillåter kallblodiga orm för att värma upp eller kyla ner som det vill.

5 Ljus buren, som är lämpligt. Ormar behöver inte någon extra belysning, och som nämnts, kan varmare ljus torka ut buren. Men om rummet där ormen buren blir är mörkt eller ormen är tänkt att visas, är lysrör inte mycket varm och kan hållas på 12 timmar varje dag för att simulera naturligt solljus. I de flesta fall kan en öppning skäras i toppen av buren, trådnät placerat över den och ljuset placeras över mesh. Det är viktigt att inte låta ormen att komma i direkt kontakt med ljus för att förhindra brännskador, även med kallare lysrör.

6 Tillsätt substrat till buren. Underlaget är vad ormen kommer att sitta på när inne i buren. Det kan vara pappershanddukar, kokosskal, asp spån eller AstroTurf, till exempel. Du kan välja underlaget, även om vissa håll fukt bättre än andra. Vid denna punkt, kan dekorationer även sättas till buren. De flesta ormar kommer att kräva något att gömma sig under, och trädarter i synnerhet nytta av grenar eller pluggar som de kan spole runt.

Hur bygger man en förstärkare Speaker Cabinet?

Hur bygger man en förstärkare Speaker Cabinet?


De högtalarlådor som används i gitarrförstärkare tenderar att följa en av några grundläggande mallar. De har oftast tio eller tolv tum högtalare, som anges som ett par, eller en högre, 2 x 2 kvartett. Vissa har en öppen rygg, för att ge mer luft att röra sig inuti skåpet, vilket skapar mer kropp. Andra är helt slutna, för att försöka skapa vad som kallas "Acoustic Suspension" isolera högtalaren från yttre påverkan som kan färga ljudet. När du förstår principerna för skåp byggnad, kan du börja experimentera med variationer, så att du kan skapa exakt vad du behöver.

Instruktioner

1 Lägg din frontpanelen nedåt på arbetsytan, och besluta om placeringen av högtalarna. Placera en framsidan nedåt på panelen och dra runt det, vilket ger dig en visuell representation av där varje högtalare kommer att placeras.

2 Skär hål i frontpanelen och sträcka högtalare duk över den sida som kommer att ställas inför utåt, häftning det på plats längs kanterna. Fäst sidorna på frontpanelen med hjälp av träskruv. Frontpanelen bör helst vara vinklat tillbaka något från helt vertikal, projicera ljudet uppåt mot huvudhöjd. För att skapa denna effekt, fäst frontpanelen för att sidopanelerna höger vid mycket framför förstärkaren på "golvet slut." Längst upp slut kompensera skruvarna i sidopanelerna, bort från framkanten, runt 10-20mm.

3 Gör hål i sidopanelerna för att rymma infällda handtag om så är nödvändigt. Fäst ark som bildar basen och toppen. Montera gummifötter och hörnskydd. Montera inte skåpet hanterar förrän alla högtalarna är monterade och anslutna. Hålen i sidopanelerna gör åt dem mycket lättare.

4 Fäst högtalarna. Skruva i 8-10 ställskruvar runt talarnas kanterna i den bakre delen av frontpanelen. Anslut högtalarkabeln till var och en av de 4 högtalare, och skär den på längden så att de når toppen av skåpet.

5 Anslut högtalarkabeln till tilledaranslutningen jack, och borra ett hål i den andra plywoodskivan, cirka 1 "från den övre kanten. Uttaget bör vara så nära toppen av skåpet som möjligt för att säkerställa att kabeln från förstärkaren kommer att nå, men inte så nära kanten att den äventyrar hållfastheten av det undre arket.

6 Montera jack i hålet du borrade i den bakre panelen, sedan skruva den bakre panelen till resten av skåpet. Montera den infällda skåp handtag och din högtalarlåda är redo att anslutas till en förstärkare.

Hur kan man få en Druid på Diablo 2

Hur kan man få en Druid på Diablo 2


Druid karaktär i "Diablo II" kan vara en oerhört kraftfull karaktär, även om "Hell" svårighetsgrad, om höjt korrekt. Det finns två huvudtyper av Druid bygger, med dussintals olika variationer inom varje typ. "Caster" Druids fokusera på Elemental och Kalla kompetens, medan "Flytta" Druids fokusera på Shapeshifter och Kalla färdigheter. Den Caster bygger tenderar att vara mycket effektivt i "Normal" läge och måttligt effektiva i "Mardröm" -läge, men är ytterst tröttsamt att spela i "Helvetet" -läge. Utbyggnaden i den här handboken förklarar hur man upp en Wolf-Shifter druid än kan enkelt avsluta "Hell" -läge.

Instruktioner

Hur kan man få en Druid i Diablo II

1 Nivå druiden till nivå 30 och sätta en enda punkt i alla de färdigheter som krävs för att aktivera "Fury" och "Maul" i Shapeshifter skicklighet träd och "Heart of Wolverine", "Kalla Grizzly" och "Spirit of Barbs" i kalla trädet. Du bör sätta fem punkter i den "Kalla Wolves" skill och tre poäng i "Kalla Dire Wolves" skicklighet som du utjämning upp eftersom de kommer att göra arbetet lättare och polera slutmålet Summon Grizzly skicklighet.

2 Utrusta en två-handed yxa som primär vapen och redskap som kommer att ge karaktär med åtminstone fem procent hälsa och mana stjäla. De två-handed yxa har lägre hållfasthetskrav jämfört med maul - den andra gynnade shifter Druid vapen.

3 Tilldela attribut poäng tills druid har 165 Styrka och 55 fingerfärdighet - kraven för bästa Axe i spelet. Du kan sätta tre punkter i styrka, en punkt i fingerfärdighet, och en punkt i vitalitet på varje nivå tills du träffar målet Styrka och fingerfärdighet nivåer. När du trycker på önskad styrka och fingerfärdighet, placera överblivna poäng till vitalitet.

4 Tilldela extra färdighetspoäng i build mest använda färdigheter tills du har nått den optimala nivån. De optimala nivåer är 20 för Wereworld, 8 för Lycanthropy, en för hunger, 20 för Fury, och 12 för Grizzly. Du kan sätta ytterligare punkter i ande Barbs och Heart of Wolverine färdigheter.

Hur tar man bort en veranda ljus täckmantel för att byta glödlampan

Hur tar man bort en veranda ljus täckmantel för att byta glödlampan


Stäng av strömmen vid brytaren innan du börjar arbeta på din veranda ljus för att garantera din säkerhet. Att byta en glödlampa är i allmänhet inte farligt, men om du inte är bekant med din fixtur, kan du av misstag utsätter dig för elektricitet. Det finns över 400 electrocutions i USA varje år, enligt US Consumer Product Safety Commission, så skydda dig tills du är bekant med din fixtur. Hur tar man bort din veranda ljus täcka beror på din fixtur stil, men de grundläggande principerna är desamma för de flesta lampor.

Instruktioner

1 Stå på en stege som placerar dig på en bekväm höjd för att inspektera din veranda ljus bostäder.

2 Testa övre och nedre ändbeslag (dekorativa knoppar eller punkter) på lykta-stil veranda ljus genom att vrida dem moturs. Dessa är ofta bultar som håller ljuset täcker på. Om en av de finials vänder fortsätter att vrida det tills du har möjlighet att ta bort locket och byt glödlampan.

3 Shine en ficklampa stråle runt kanterna på veranda ljus locket om finials inte vända eller om du har en icke-lykta stil ljus. Leta efter skruv- eller bultskallar runt där det klart eller frostat del av ljuset locket möter armaturens inramning.

4 Stäng alla skruvar moturs med en skruvmejsel, eller slå skruvskallar moturs med hjälp av fingrarna. De flesta armaturer har mellan en och tre skruvar som håller locket på plats.

5 Stöd ljuskåpan med den lediga handen medan du tar bort skruvar, sedan ut det när de tas bort. Ta det försiktigt så att du inte hit och bryta glödlampan med locket.

Hur kan man förhindra Dry Sockets

Hur kan man förhindra Dry Sockets


Torr socket, benämningen alveolar osteitis, är en smärtsam komplikation som ibland utvecklas efter extraktion av en vuxen tand. Blodproppar normalt vid stället för utvinning som en del av läkningsprocessen. Om detta koagel störs och avlägsnas av någon anledning, ben och nerver är exponerade. Detta inträffar vanligtvis inom tre dagar efter en tandutdragning.

Instruktioner

Hur kan man förhindra Dry Sockets

1 vet om du har en ökad risk att utveckla torr socket. Rökare och användare tobak utveckla torr socket antingen som ett resultat av de kemikalier som förorenar sårområdet eller på grund av att suga på en cigarett lösgör blodpropp. Infektion vid eller nära platsen ökar också risken för infektion och torra socket. P-piller ökar risken för torra socket inträffar eftersom höga östrogennivåer tenderar att lösa upp blodproppar. Om du har upplevt torr socket innan, har en oerfaren tandläkare utför tandutdragning eller inte följer rekommendationer efter extraktion, är också mer benägna att utveckla detta tillstånd.

2 Diskutera förebyggande alternativ med din tandläkare före extraktion. Antibiotika, antiseptiska medel och dressing läkemedel är alla alternativ för att minska risken för torra socket. Din tandläkare kan vara villiga att använda vissa eller alla av dessa förebyggande åtgärder beroende på dina särskilda omständigheter och sjukdomshistoria.

3 Förbered dig innan tandutdragning. Prata med din tandläkare om att stoppa alla mediciner du normalt tar som kan störa blodproppar. Sluta använda tobaksprodukter dagen före mötet. Välj en erfaren tandläkare som är väl insatt i steg som både han och du kan vidta för att minska risken att utveckla torr socket.

4 Följ alla riktlinjer efter utvinning vård som ges till dig av din tandläkare. Undvik att använda cigaretter och sugrör som suger kan rubba blodpropp. Rör inte eller sond utvinningsplats. Var försiktig när du sköljer munnen eller borstar tänderna. Ät inte mat som popcorn som kan fastna i såret och orsaka infektion.

Hur ska man beskära en kinesisk Elm Tree

Hur ska man beskära en kinesisk Elm Tree


En kinesisk alm kan odlas i två obearbetad form - den vanliga träd, som kan växa till 60 fot lång eller mer, och bonsai form, vilket är en miniatyr av den stora träd. Båda typerna av träd behöver regelbunden beskärning att förbli friska, även om full storlek kinesiska alm behöver mycket mindre uppmärksamhet än sin bonsai motsvarighet. Kinesiska almar kan planteras i en gräsmatta att skapa skugga eller odlas i en bonsai planter som en inomhus display.

Instruktioner

Hur ska man beskära en utomhus kinesiska Elm Tree

1 Kontrollera grenar av kinesisk alm för trasiga, skadade eller döda grenar. Dessa grenar kan börja ruttna på trädet och hus svampar och insekter som skadar resten av trädet.

2 Använd sekatör att skära av döda eller skadade grenar. Skär förgrenar sig på den plats där det går en annan gren eller bakluckan på den kinesiska almen. Göra cut med en vinkel för att bromsa produktionen av sav och begränsa de skador som uppstår från beskärning.

3 Leta efter grenar som visar tecken på insekter eller sjukdomar problem, såsom svamptillväxt, insekts ägg eller borrhål, svag tillväxt eller vissnande blad. Dessa grenar kan börja sprida problem till resten av den kinesiska almen och få den att bli sjuk.

4 Kapa sjuka grenar nära en angränsande filial eller bålen. Göra en vinklad snitt för att stoppa flödet av sav och minska skador på den kinesiska alm.

5 Applicera bekämpningsmedel till trädet om det finns några insekter eller svamp problem för att hålla trädet friska. Avyttra alla skurna grenar omedelbart för att minska risken för spridning av problem i hela din gräsmatta.

6 Forma kinesiska almen. Kontrollera om grenar som växer för nära varandra och skär dem tillbaka. Ta bort grenar som växer ojämnt eller att blockera nedre delarna av trädet från att ta emot solljus.

Hur ska man beskära kinesiska Elm Bonsai träd

1 Kontrollera bonsaiträd för några tecken på skador eller lemmar som inte växer ordentligt. Använd bonsai beskärning häcksaxar skära bort döda, skadade eller svaga ben.

2 Forma bonsaiträd. Många bonsai träd, inklusive den kinesiska alm, kan beskäras och vridna i ett antal former. Skär av grenar för att bibehålla formen på den bonsai träd.

3 Ta bort bonsaiträd från sin planter och skaka eller skrapa smuts från sina rötter. Skär tillbaka rötter bonsai trädet så att de är ungefär samma storlek som grenarna. Bonsai träd med stora rotsystem kan genomgå kraftiga tillväxt sprutar som försvagar trädet och skada sitt utseende.

4 Placera bonsaiträd tillbaka i sin planter och täcka rötterna innan vattna kinesiska alm bonsai.

Hur man bygger en Flag gångväg på en kulle

Hur man bygger en Flag gångväg på en kulle


Natursten är ett bra sätt att landskapet en sluttning. Som en naturlig sten, erbjuder PLATTA en smidig konsistens som gör det till ett bra val för en gångväg. Den största utmaningen du kommer att möta är lutningen av kullen. Men oavsett lutningen, hålla graden av det område du gräva efter gångvägen så platt som möjligt.

Instruktioner

1 Placera flera plattor på gräset för att bestämma den önskade bredden på gångväg. Eftersom formen på stenplatta varierar vrider den stenlagda så att de former kompletterar varandra.

2 Spraya gräs där gångvägen kommer att byggas med märkfärg. Håll färgen inne på området grävas så den försvinner när du gräva ut området för gångväg.

3 gräver formen av gångvägen med en vass spetsig spade. Gräva ner ca 6 till 8 inches för att möjliggöra berget basen, som är grunden av gångvägen och medger för dränering. Detta är också en bra tid att installera en separat gräns för den stenlagda gångvägen. Gränsen kan göras med hjälp av betong eller liggande timmer eller ens en annan typ av sten. Om lutningen av kullen är för brant för att hålla sten och sand på plats, gräva stegen ut efter behov. För mer information om stenplatta steg, se "Konstruera Flag steg i landskapet" i referens i den här artikeln.

4 Lay halv tum bergkross, vilket gör lagret ca 3 inches djup. Kavla ut ett lager av landskapet tyg för att förhindra oönskade ogräs eller gräs från att växa mellan plattor. Häll sand över landskapet tyg, ca 2 inches djup, för att skapa en mjuk, men ändå stabil grund för plattor. Kratta sanden för att producera en slät yta.

5 Placera den stenlagda i gångväg som om du sätta ihop en stor pussel. Eftersom stenen är placerad på sanden, är det möjligt att hålla ytan av stenarna även. Helt enkelt ta bort eller lägga till sand under en stenhäll för att åstadkomma detta. När en bit sätts på plats, använd en gummiklubba för "seat" stenen i sanden. Håll gapen mellan stenen nästan lika och fylla dem med sand. Sopa bort överskottet.

Hur man bygger en konkret gångväg

Hur man bygger en konkret gångväg


Skapa en inbjudande gångväg som uppmuntrar gästerna att gå upp till ett hem ytterdörr genom att lägga frisk, slät betong. Samtidigt som man lägger betong kan vara ett svårt projekt för en nybörjare, är det inte omöjligt att uppnå med lite planering och hårt arbete. Var noga med att reservera flera dagar att slutföra projektet på rätt sätt. Familjen Handyman rekommenderar bara lägga konkreta gångbanor till plana eller svagt sluttande områden; Stegen är en svår uppgift för en nybörjare.

Instruktioner

1 Lägg ut den nya gångvägen genom att trycka trädgård stakes i marken där de gränser gångväg kommer att placeras. Tie tvinnar runt insatserna för att markera konturerna av den föreslagna gångväg.

2 Använd en spade för att ta bort gräs eller Matjord inifrån insatsen och garn gränsen. Förläng gräset bort till 6 inches utanför garn kanterna.

3 Använd en yxa för att skära upp några stora rötter i den föreslagna gångväg. Last gräs och rötter i en stor skottkärra för att göra rensningen lättare.

4 gräva ett dike cirka sex inches djup där gräset och sod har grävts.

5 Skär hårdpapp sidospår i 8-tums-breda remsor ca 16 fot lång. Skjut hårdpapp sidospår remsorna i marken längs insidan av trädgården insatserna. På plan mark, tryck på den vänstra sidan av hårdpapp rangerbangård ¼ tums djupare i marken för varje fot av trottoaren bredd rekommenderar Family Handyman webbplats. Använd en spikpistol för att fästa sidospår till naglarna. Detta skapar flexibla, hållbara konkreta former. Den milda lutning hindrar vatten från att samla inuti gångväg.

6 Fyll insidan av konkreta former med 4 inches av grus. Använd en kratta för att fördela gruset jämnt inuti former. Använd en nivå för att se till att ytan är jämn.

7 Multiplicera längden på trottoaren av bredden och djupet; dividera summan med 27 för att omvandla mätningen från inches till varven. Detta ger dig antalet kubikmeter betong på beställning. För färdigblandad, våt betong från en lokal betong företag och få det levererat. Familjen Handyman rekommenderar att beställa en extra 5 procent för att säkerställa att det finns tillräckligt.

8 Sätt stärker ca 2 inches i gruset längs insidan av gångvägen. Anchor # 3 armering i bolstret. Var noga med 2 bitar av armeringsjärn är jämnt fördelade inom konkreta former. Använda ett armeringsjärn bockningsverktyg för att böja stål för att följa kurvor och vinklar på trottoaren. Lim isolering styrelser till trapporna eller uppfart där gångvägen handen.

9 Fyll en skottkärra med betong från cement lastbil och transportera det till arbetsstället. Häll betong i de former så att att det hopar varje par fötter. Använd en stål rake att driva konkret nivå med blanketterna.

10 Kontrollera blöda vatten, rekommenderar Family Handyman. Avtappnings vatten är vatten som pooler på ytan av betongen. Den visas på egen hand som vattnet stiger till toppen av inställningen betong. Om ingen blödning vatten är närvarande, använd en slodan att jämna betongen. Sopa slodan fram och tillbaka över ytan av betongen. Om avtappnings vatten är närvarande, inte flyter på ytan tills betongen återskapar vattnet.

11 Använd en linjal och en murslev för att skära kontrollfogar in i betongen. Kontrollfogar är planerade nedskärningar i betongen som medger expansion och kontraktion av gångvägen utan sprickbildning hela ytan. Utrymme lederna jämnt med några fötter längs betongen.

12 Kör en konkret ogräs längs kanterna av de former för att förhindra att betongen fastnar formulären. Kant är ett handverktyg som liknar en flottör och har en spårförsedd kant på ena änden. Det hjälper till att skapa en separation mellan kanten av betongen och formen. Använd Spår att slutföra skär genom kontroll lederna. En Spår är ett handverktyg med en spetsig ände, utformad för att skära inställning betong. Kör den längs de gemensamma linjerna skär i steg 11 för att helt skära igenom plattan.

13 Sweep flottören över betongen för att jämna ut ytan. Skapa en strukturerad, halkfri yta genom att svepa en hård borste i en riktning över betongen.

14 Täck betongen med plast för en vecka för att låta betongen att korrekt bota. Ta bort plasten och använda en hammare för att bända bort de konkreta former.

Hur kan man förhindra getingar från att bygga en Nest

Hur kan man förhindra getingar från att bygga en Nest


Getingar kan vara mer än en irriterande olägenhet. Enligt entomologer vid University of Kentucky, kan människor dör av giftet från deras stick. Det finns olika arter av getingar, med papper getingar är mest sannolikt att uppstå i hemmet. De bygger bon i avsatser, i sprickor och under takfoten. Bona är tillverkade av fragment regurgitated av insekterna. De bästa metoderna för att förebygga är att se början bon elimineras, och sprida bekämpningsmedel där potentiella bon kan vara i framtiden.

Instruktioner

1 Om du misstänker att ett bo byggs, köpa en långt lansering, 20-fotspray geting insekts från din lokala livsmedelsbutiker eller järnaffär. Var mycket försiktig när nära boet. Vänta tills kvällen när getingar är mindre aggressiva. Bära skyddskläder. Lys inte falskt ljus eller ficklampor direkt på boet, som getingar kan bli aktiva eller fly. Inte stå direkt under boet.

2 Spraya noggrant in i öppningarna och runt den potentiella boet. Vänta tills nästa dag innan du tar bort boet för att se till att alla getingar har dött. Slå ner boet. Om du är osäker på hur man gör det, ring på ett professionellt. Skrapa bort resterna av boet för att vara säker på att det inte byggs om eller bebos av andra insekter.

3 Förhindra reccurring angrepp eller nya genom att tillämpa eller att injicera bekämpningsmedel i eller runt möjligen bebodda områden. Lämna entré hål upptäckts som insekterna kan gräva för att hitta en alternativ väg ut. Lämna inte öppna mat och dryck i områden utanför där getingar kan lockas.