hemmagjord rullgardin

Hur man gör en hemmagjord Rullgardin

Hur man gör en hemmagjord Rullgardin


Skapa anpassade fönster behandlingar för ditt hem genom att göra en låg kostnad rullgardin av tyg och en rullgardin kit hittade hemma dekoratör butiker. Denna typ av blinda fungerar bra på de smala fönster som finns i kök eller badrum där man kan montera skuggan innanför fönstret urtag. Välj en medeltung tyg som rullar smidigt för bästa resultat. Lägg en gardin, kappa eller bylte till fönstret för att samordna tyger för att ge fönstret en komplett dekoratör utseende.

Instruktioner

1 Mät längden på fönsteröppningen och tillsätt 12 inches att täcka valsen. Mäta längden av fönstret rullen att bestämma bredden på tyget.

2 stelna tyget genom att tillämpa en väv stärkelsebehandling enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg tyget på en plan yta för att torka helt.

3 Klipp tyget till önskad storlek för rullgardinen. Vrid den nedre kanten 1 1/2 inches mot avigsidan och sy 1/8 tum från den råa kanten med en raksöm på en symaskin för att säkra hem.

4 Lägg tyget på en plan yta med den högra sidan uppåt. Dra en rak linje tvärs över bredden av väven 1 tum ner från toppen för användning när etikettarkets rullen.

5 Fäst en tejpremsa längs den övre kanten av den blinda och fästa tyget till rullen använder linjen för att se tyget är rak och falla bakom rullen.

6 Roll flera inches av vävgardinen på rullen. Montera rull bilagor till fönsterkarmen och snäpp rullen på plats.

7 Använd draglinan för att förlänga och förkorta tyget skuggan tills spänningen öppnar och stänger skuggan smidigt.

Hur man gör en hemmagjord dropp system

Hur man gör en hemmagjord dropp system


En hemmagjord droppbevattningssystem är ett medel för en amatör trädgårdsodlare eller husägare att dra nytta av dropp bevattning utan att samla kostnaderna för ett kommersiellt system. Fördelarna inkluderar vattenvård genom eliminering av avdunstning och djup infiltration, förenklad leverans gödningsmedel och en konstant vattenförsörjning till växterna utan kräver ständig uppmärksamhet. Gör det själv droppbevattning metoder varierar från individ plastbehållare droppa mekanismer för gravitationsmatade inline dropparna i samband med slang till en vattenkälla. Ju mer komplex dropp system, desto mer tid krävs, men även stora hemlagad system är enkel att konstruera.

Instruktioner

1 Borra ett 1/4-tums hål i sidan av den 5-gal. hink, en tum ovanför botten. Skjut röret eller slangen 3 inches i hålet i hinken. Inne i hinken, skjut hullingförsedda nippel av filtret in i änden av slangen. Silikon runt tröskeln skopan och slangen, både inom och utanför skopan. Placera hinken på stativet. Ju högre ställning i förhållande till genomförandemekanismerna, desto mer vatten tryck linjen bär. Låt silikon härda medan konstruera resten av systemet.

2 Hammer Ribbor, insatser eller häftklamrar i marken eller potten bredvid varje planta du vill droppa bevattna. Lawn häftklamrar är tillräckligt robust - och mindre visuellt påträngande än stavar och ribbor - om du håller på att bygga ett inline dripper system. För plastflaskor eller behållare, är ribbor eller insatser som krävs för att stödja vikten av leveransmekanismer.

3 Kör slangen från skopan till närmaste spel, sedan nästa närmast, sedan nästa. Fortsätt lägga ut tills det finns slang bredvid varje insats eller stapelvara. Om du använder inline dropparna, skär slangen i halv bredvid varje insats med en snickarkniv och anbringa en dripper. För att göra detta, skjut slutet av en av slangarna över en av dripper bröstvårtor och andra över den andra bröstvårtan slangen. Fäst en terminal dripper i slutet av slangen med samma metod.

4 Borra ett 1/4-tums hål, 2 inches från botten, på vardera sidan av varje plastflaskor eller behållare, om detta är det system du håller på att bygga. Borra två 1/16 tums hål i locket på varje flaska eller behållare. Skjut slangänden i hålet på en sida av behållaren, över omkretsen och ut genom det andra hålet. String alla containrar på slangen. Skjut ner dem linjen och på plats bredvid lämplig insats eller ribba. Den första behållaren är associerad med den första ribba eller staven, det andra du strängen tillhör bredvid det andra närmast insatsen till hinken stativet och så vidare. Knyt en knut i slutet av det kirurgiska slangen när alla dina containrar uppträdda.

5 plastbandet behållarna läkten eller insatser eller dropparna till häftklamrar. Rotera behållarna på slangen locket nedåt. Se till locket eller dripper är inom 4 inches av stjälken av växten. Du kan ta bort insatser, ribbor och stigbygeln, flytta dem och åter hamra dem på plats vid behov. Vid varje stav, dra slangen genom behållaren 3 inches i en riktning eller den andra. Skär en 1/16 tums skiva genom slangen i sidled. Skjut slangen tillbaka till sitt ursprungliga läge, segmentet inuti behållaren.

6 Tillsätt vatten till hinken och kontrollera leveransmekanismer. Vrid brickan på dropparna att leverera mer eller mindre vatten. För plastbehållare, om det krävs mer vatten, borra flera hål i locken.

Hur man gör en hemmagjord vas

Hur man gör en hemmagjord vas


Efter att ha avnjutit en uppfriskande flaska juice, te eller annan dryck, istället för att kasta flaskan i soporna eller papperskorgen, använda den för att göra en nyckfull vas. Du kan göra en hemmagjord vas av olika behållare; en flaska, har dock redan en långsträckt form som är bra för att visa blommor. Många olika material kan tillsättas, såsom silkespapper, för att skapa ett unikt utseende. Du kan göra en färgrik unik mjukpapper vas på några minuter.

Instruktioner

1 Rengör en tom glasflaska. Ta bort alla papper på flaskan och borsta med en svamp och rengöringsmedel. Försök att hitta en medelstor till stor flaska med en unik form. Om du inte kan, är en medelstor juice flaska fint.

2 Klipp ut bilder av blommor. Bilder på blommor i en trädgårdstidning, företrädesvis bilder tagna framifrån och inte sidoprofil av flowers.Neatly skär runt kronbladen.

3 Blanda 1/3 kopp av farkosten lim med två teskedar vatten i en skål.

4 Använd pensel för att belägga utsidan av flaskan med lim. Du behöver bara ett tunt lager för att papperet fastnar.

5 Applicera bilder av blommor till flaskan i något mönster som du väljer tills den är helt täckt. Släta ut luftbubblor med fingrarna och låta limmet torka.

6 Doppa pensel i limmet och sprida en rock över papperet. För ytterligare detaljer och textur, strö några små hantverks pärlor i mitten av varje blomma kronblad. Låt limmet torka ordentligt.

7 Fyll vasen med vatten och sätta dina blommor inuti.

Med hjälp av en hemmagjord lavemang väska

Med hjälp av en hemmagjord lavemang väska


Lavemang kan användas för att lösa fekal impaktion och stimulera rörelsen hos tarmarna. De kan hjälpa till att lindra förstoppning, övervinna behovet av att anstränga och tillfälligt lindra relaterad smärta. Kom ihåg att var och en av oss är olika och vi kommer att ha varierande tarmvanor beroende på diet, motion och andra faktorer. Lägga fiber till kosten kan hjälpa tarmarna att röra sig mer regelbundet. Det är viktigt att utrustningen är reserverad endast för användning av en person för att förhindra överföring av sjukdomen.

lavemang Bags

Lavemang påsar håller i allmänhet två till sex liter, har ett hål för upphängning av påsen och en ände som ansluts till en gängad koppling för rör eller slang med liten diameter. Det finns flera typer av lavemang påsar. Varmvattenflaska stil sluten gummipåse är förmodligen den mest kända. Dessa är ett fördelaktigt val eftersom de tenderar att hålla längre. En hemmagjord version kan göras från en faktisk varmvattenflaska. Påsarna används för douching kan tjäna samma syfte. Engångspåsar är transparenta; en genomskinlig påse kan du se lösningen nivå under lavemang. Engångspåsar är praktiska eftersom de är gjorda för att kastas ut efter användning, även om de kan återanvändas. Påsen stil eller fontän stil är gjord av plast och kan vikas att resa, men den öppna formen kan spilla lättare. Slutligen ståls kan erbjuda enkel ren upp.

lavemang Process

Lavemang kan ges två gånger per dag i tre dagar, om det behövs. Om du hjälper någon i behov av ett lavemang, är det föredragna läget att låta personen ligga på hans eller hennes mage med knäna drog upp mot bröstet. Dricka 236 till 473ml. vatten före start av lavemang. Samla material och blanda lösningen om du gör det hemma. Smörj (använd mineralolja, vaselin eller annan smörjprodukt) munstycksänden av röret. Försiktigt in munstycket 1-1 / 2 till 2 inches i ändtarmen. Pressa påsen försiktigt eller tillåta gravitationsflöde för att flytta väskans innehåll. Håll påsen högst två fot hög och sänka påsen höjd om kramp blir ett problem. Den fullständiga lavemang bör ta cirka fem till tio minuter. Följ lust att evakuera tarmarna. Detta ska visas inom 10 minuter, men försök att vänta i fem minuter, om möjligt, för att möjliggöra lavemang mer tid att arbeta.

efteråt

Skölj lavemang väska med vatten om du planerar att återanvända den. Rengör röret med antibakteriell tvål och vatten och följa det med en 10-minuters sterilisering i kokande vatten.

lavemang Lösningar

Det finns flera stilar av lavemang lösningar, inklusive mineralolja, fosfat och saltlösning sorter. Dessa lösningar kan köpas i en kemist eller så kan du göra en version hemma. Gör en koksalt lavemang lösning med 2 msk salt till en liter varmt destillerat vatten. För tonåringar och vuxna, göra en sats av 454gr. eller mindre; använda 6 till 8 oz. per lavemang. En av de mest effektiva kombinationerna inbegriper helmjölk och melass blandat 1 till 1. Använd aldrig vanligt vatten eller tvål som ett lavemang.

Hur man gör en hemmagjord halsband med pärlor

Hur man gör en hemmagjord halsband med pärlor


Handgjorda pärlstav smycken lägger konstnärliga stil till varje outfit. Halsband av färgglada sten, glas och keramiska kulor inte bara göra din klädstil, men också uttrycka din personlighet. Att skapa en hemmagjord halsband väljer pärlor från en farkost butik för en one-of-a-kind design som kommer att fånga ögat av vänner och familj.

Instruktioner

1 Placera en bomulls handduk över ett bord för att förhindra att kulorna glider omkring. Skapa en design för halsband med pärlor som köpts från ett hantverk butik. Rada upp pärlorna på handduken i den ordning de kommer att uppträdda på flextråden.

2 Mät Flex wire mot en linjal, och med hjälp av en avbitartång klipp ändarna 4 inches längre än längden på halsbandet. Till exempel, om du gör en 16-tums halsband, klippa Flex wire 20 inches i längd.

3 Sätt i flex tråd genom wireklämman och lyft 1 1/2-inches från slutet av tråden genom ögat på ett spänne. Vik flex tråd över för att skapa en slinga. Skjut wireklämman upp och sätt i slutet av flex tråd genom pärlan. Ställ in wireklämman 1/4 tum under spännet ögat, och pressa den med spetsen av en plattång.

4 String pärlorna på den flex tråd i beställning på bomulls handduk. Stoppa den vikta änden av den flexibla tråden i de första fyra pärlor uppträdda, för att dölja den lösa änden av tråden. Fortsätta lägga till pärlorna till flextråden tills samtliga pärlor har uppträdda, och sluta 2 inches innan den når änden av tråden.

5 Kör flex tråd genom en andra wireklämma efter strängarna alla pärlorna. Sätt 1 1/2 inches av flex tråd genom ett andra lås öga. Skjut wireklämman 1/4 tum under spännet ögat och vika flex tråd över.

6 Ämnes 1 1/2 inches av flex tråd genom wireklämman och platta pärlan med spetsen av en plattång för att fästa änden av halsbandet. Tuck slutet av flextråden i pärlorna för att dölja ändarna.

Hur man gör en hemmagjord Tumbleweed

Hur man gör en hemmagjord Tumbleweed


Om du organiserar en uppsättning eller landskap för en teater produktion eller klass spel, kan det vara svårt att hitta vissa rekvisita från en teater prop butik. En lösning är att göra din egen teater rekvisita med hjälp av några hantverk material. Till exempel kan du göra en hemmagjord tumbleweed med material som kan köpas billigt från en konst leverans butik. Detta gör att du kan skapa så många tumbleweeds som du behöver utan att spendera en massa pengar på scenografin.

Instruktioner

1 Häll en kopp papier mache massa, en kopp mjöl och 2 koppar hett vatten i en skål. Rör blandningen med en sked i två minuter, sedan låta det sitta i 10 minuter för att svalna och tjockna.

2 Blås en stor, rund ballong och knut slutet.

3 Klipp 20 bitar av garn vardera mäter cirka 12 inches lång.

4 Doppa garnbitar i papier mache blandning, sedan lägga garnbitar på ballongen. Tillämpa alla garnbitar, som kommer att överlappa varandra för att likna en tumbleweed. Tillåta garnet torka under fyra timmar.

5 Pop ballongen med en rak stift och ta bort den från insidan av garnet tumbleweed skalet.

6 Måla tumbleweed hjälp av tan akrylfärg. Låt färgen torka i 30 minuter.

Hur fixar rullgardiner som inte stänger hela vägen

Hur fixar rullgardiner som inte stänger hela vägen


Persienner lägga en touch av praktisk elegans till fönstret behandlingar, men de har inte alltid fungerar på det sätt du vill. Det breda utbudet av alternativ för persienner gör dem till en attraktiv kandidat när man överväger hur man klär dina fönster. Downfalls kommer i den frekventa användningen. Rörelse kan orsaka problem inom komponenterna. Om du befinner dig med persienner som inte kommer att stänga, är det dags att göra en del felsökning.

Instruktioner

1 Undersök persienner för uppenbara problem. Rullgardiner som inte stänger kan ha trassliga sladdar eller behöver en ny tiltmekanism. Kontrollera sladdarna så att de är rena och untangled. Ta bort eventuella knutar eller skräp.

2 Försök att stänga mörkarna manuellt. Beroende på vilken typ, kanske du kan dra försiktigt och tvinga den stängda. Nyckelordet är försiktigt. Om du drar för hårt, kan du bryta mekanism eller sladdar.

3 Ställ alla stavarna inför fel riktning. Speciellt med lamellgardiner, kan lister vände felaktigt hålla dem från att stängas. Använd dina händer för att flytta mörkarna tills de är infogade.

4 Dra persienner hela vägen upp, eller till en sida om de är vertikal, och försöker stänga dem igen. Om lyftkomponenten har fastnat, kan få dem att röra sig i motsatt riktning vara tillräckligt för att släppa det. Om mörkarna rör sig uppåt, dra dem tillräckligt hög så att de är i jämnhöjd med huvudet järnväg, sedan försöka sänka dem.

5 Lyft sladden så den är parallell med den övre skenan. Först dra i en riktning, till exempel till höger, sedan prova den andra riktningen. Detta kan frigöra snörlåset.

6 Dra horisontella persienner ut genom fönstret. Avlägsna gavlar och dra pjäsen framåt tills det klarnar konsolerna. Lamellgardiner bör lämnas intakt.

7 Leta upp låsmekanismen inuti den övre skenan. Spåra linan för att lokalisera låset. Vid slutet av sladden, kan du se en justering komponent. Skjut mot detta med en skruvmejsel. Detta kan frigöra låset och tvinga mörkar att stänga.

8 Ta lutningsstav eller sladd. Skjut det hela vägen till höger för att dra ut den. Om ditt huvud järnväg har gavlar, ta bort dem först. När lutningsmekanism är ute, försök att installera om den genom att skjuta den tillbaka på höljet. Om det finns synliga skador, lokalisera en utbytessats på en byggnad leverans eller blinda butik. Följ instruktionerna för att installera en ersättare.

Hur man gör en hemmagjord antenn för en Wireless G PCI-kort

Hur man gör en hemmagjord antenn för en Wireless G PCI-kort


Ett trådlöst G PCI-kort använder den interna antennen av en bärbar dator för att plocka upp signaler från en Wi-Fi-sändare. Du kan förbättra signal samla förmåga trådlösa G PCI-kortet genom att tillsätta en extern antenn. Din hemgjorda antenn behöver bara några delar från en elektronik eller hobby butik och vissa hushåll verktyg. Vuxen tillsyn behövs också om du är en liten eftersom vissa styckning och lödning måste också göras. Den trådlösa G PCI-kort inte kommer att skadas på något sätt och inte heller kommer någon garanti på plats kränkas när du använder hemlagad Wi-Fi-antenn.

Instruktioner

1 Placera ett ark av tidningen på ett bord. Stå tom kaffeburk på tidningen med den öppna änden uppåt.

2 Mät tre inches upp från botten. Placera spetsen på platt kanter skruvmejsel mot tre tum märke. Hammare spetsen på platt kanter skruvmejsel genom sidan av den tomma kaffeburk med hammaren.

3 Värm upp lödkolven i fem minuter. Löd en ände av koppartråden till mittkontakt i den främre änden av den N-honkontakt plugg. Låt lodet svalna i två minuter. Koppla ur lödkolv.

4 Placera bindning lim runt hål i sidan av den tomma kaffe burken. Placera den fria änden av koppartråden i hålet i sidan av den tomma kaffe burken. Håll N-honkontakten kärnan mot hålet för en minut. Låt bindning lim in i tre timmar.

5 Anslut den manliga änden av fläta N-kontakt i den bakre änden av N-honkontakt plugg.

6 Ta bort antennkontakten på den trådlösa G PCI-kortet med fingrarna. Placera antennkontakten åt sidan.

7 Placera den bärbara datorn på ett bord. Sätt den trådlösa G PCI-kort i den bärbara datorn och rsquo; s PCI-kortplats. Placera den tomma kaffe burken som nu är en hemmagjord antenn horisontellt på bordet.

8 Sätt den fria änden av fläta N-kontakt i den kvinnliga antennanslutning på det trådlösa G PCI-kortet. Rikta den öppna änden av hemlagad antennen i riktning mot det trådlösa hemmanätverket och rsquo; s sändare.

Hur att reparera rullgardiner

Hur att reparera rullgardiner


Persienner är både snygg och tjänar en grundläggande funktion i de flesta hem. Beroende på hur mycket du använder dina persienner, kan de börja bära ner. Många saker kan gå fel såsom brutna strängar, rullgardiner som inte hänga jämnt eller persienner som inte luta. Oavsett problemet, kan det vara billigare att åtgärda blinda snarare än att ersätta den. Reparera mörkarna själv med lite ansträngning och några grundläggande verktyg.

Instruktioner

1 Vrid blinda lutning trollspö moturs om mörkar inte luta och stängs i det nedre läget. Samtidigt drar på baksidan strängen av stegar som håller stavarna.

2 Vrid vipporganet medurs medan du drar på baksidan sträng stegarna om mörkarna är stängda i en uppåtgående vinkel.

3 Köp en ny stav om mörkarna fortfarande inte luta. Ta metallstycket kallas slutet förstyvning av sidan staven lutning är att ersätta den. Ta bort C-klämman som stöder staven. Slip lutningsstången från staven tramprör. Öppna den övre skenan med en skruvmejsel och ta ut staven. Använd en tång för att greppa staven tilter och dra ut den. Snap wand vipporganet tillbaka in i öppningen. Byt stången, C-klämmor och slut förstärkningar, och sätta mörkarna tillbaka på väggen.

4 Kontrollera om snörena fångas i övre skenan om mörkar inte kommer att hänga rakt. Ta sladdarna på om de har fastnat, och använda draglina för att få mörkarna upp och ner. Detta bör rätta till problemet.

5 Ta bort persienner från fästena på väggen och knyta knuten i slutet av sladden eller skära med sax om strängen behöver bytas ut. Placera dem på en plan yta och ta sladden ur alla öppningar i lamellerna.

6 Använd den gamla strängen som en mall för att skära ny sträng till storlek. Driva snöret genom snörlåset, som är i den övre skenan. Linda snöret genom alla spjäla hål.

7 Shove snöret genom hålet i den undre skenan. Knyt en stor knut under spåret för att se till att det inte kommer ångra. Placera blinda tillbaka på väggen och se till att den hänger rätt.

8 Byt trasiga eller skadade stavarna genom att mörkarna från väggen och placera dem på en plan yta. Ta bort den undre skenan och knyta knutarna. Skjut ut alla stavarna tills du når den trasiga en. Placera en ny på plats inom stegar. Sätt lamellerna på plats och installera persienner på väggen.

Hur man ställer in en hemmagjord vattenfall

Hur man ställer in en hemmagjord vattenfall


Att hålla en välskött gård som innehåller träd och blomsterrabatter är något som många husägare är stolta över. Om du gör detta kan göra din varvet en mer attraktiv och trevlig plats att vara, medan föra dig närmare naturen. Du kan ytterligare förbättra din varvet genom att bygga en hemmagjord vattenfall. Ett vattenfall ger en aktiv funktion i din trädgård, med lugnande ljudet av rinnande vatten och synen av vatten som rinner över klipporna.

Instruktioner

1 Rita en grov skiss av vattenfallet och bäckfåra och dess plats i din trädgård. Att bygga den i en sluttning kan du dra nytta av markens naturliga sluttning. Också ta hänsyn till hur högt du vill vattenfallet att vara. Om du vill ha en lugn, mild vattenfall, begränsa höjden till mellan 2 och 4 inches. För ett vattenfall tillräckligt högt för att överrösta omgivande ljud, gör det minst 10 inches hög.

2 Markera placeringen av de övre och nedre dammar och strömmen säng på marken med sprayfärg. Efter det att vattnet rinner ner i vattenfall från den övre dammen in i den nedre dammen, kommer det att pumpas tillbaka till den övre dammen.

3 Gräv hål för dammarna. Den nedre dammen bör vara minst 6 inches djupare och 2 fot bredare än bassängen som ska innehålla pumpen.

4 Dela väggarna i plastbalja i tredjedelar genom att rita linjer på sidorna. Borra hål i sidorna av bassängen var 4 inches för att tillåta vatten att strömma igenom. Borra 2-tums-breda hål i den nedre tredjedelen av bassängen, en-tums-breda hål i centrum och 3/8-tums-breda hål i den övre tredjedelen.

5 Titta inuti hål grävde för dammarna och ta bort eventuella stenar eller andra vassa föremål. Täcka jorden i hålen med landskaps tyg, följt av gummifoder. Använd tillräckligt av varje material för att sträcka sig cirka 2 fot förbi kanterna av hålen på alla sidor.

6 Placera bassängen i mitten av den nedre dammen. Ställa in pumpen in i mitten av bassängen och fäst vattenlinjen.

7 Placera krossade stenar in i mellanrummen mellan sidorna av hålet och bassängen. Låta vattnet rinna linjen till den övre dammen.

8 Gräv marken mellan de två dammar för vattenfallet. Gräva djupt nog i marken för att matcha vattenfallet höjd - 8 inches för en 8-tums vattenfall, eller 10 inches för en 10-tums vattenfall. Bygga en platå vid början av vattenfall som mäter mellan 6 och 12 inches lång.

9 gräva ut strömmen säng till ett djup av 6 till 8 inches. Bygga ett plant område ca 12 inches lång vid botten av vattenfallet att bromsa hastigheten av det strömmande vattnet.

10 Lay landskaps tyg över jorden i bäckfåra med hjälp av tillräckligt för att sträcka sig cirka 2 fötterna på båda sidor. Täcka tyget landskap med ett gummifoder, lägga till en extra bit av gummifoder på botten av vattenfallet.

11 Placera stenblock längs kanten av bäckfåra där vattenfall ligger. Lägg en extra bit av liner under stenblocken.

12 Applicera svart expanderande skum tätningsmedel till botten av de flata stenar som kommer att vara spill stenar på botten av vattenfallet, sedan placera stenen på fodret på botten av vattenfallet.

13 Fyll mellanrummen mellan kanterna av bäckfåra och spill stenar med grus och småsten. Täck området med skum tätningsmedel för att fylla eventuella återstående luckor och tvingar vattnet att flöda över stenarna. Låt tätningsmedlet härda under den angivna tiden.

14 Kör vatten från trädgårdsslangen ner bäcken sängen för att se om det finns några platser där vattnet inte rinner över stenarna. Lägg mer tätningsmedel stenarna om det behövs.

15 Täck eventuella återstående synliga delar av fodret med små stenar och grus för att kamouflera den.

16 Fyll övre dammen med vatten, sedan placera slangen i toppen av bäckfåra och köra vatten ned den tills den nedre dammen är full.

17 Slå på pumpen och kör vatten från vattenpumpen linje ner strömmen sängen tills det är klart, sedan lägga vattenledningen tillbaka till den övre dammen.