hårfin spricka i betonggolv

Hur att reparera en hårfin spricka i betong

Hur att reparera en hårfin spricka i betong


En hårfin spricka är en mycket tunn spricka i betong. Du kan inte in något i en hårfin spricka, utom kanske en bit papper. Hårfina sprickor är ful, och kan bli större och svårare att reparera om de lämnas ensamma. Reparera ett hårfäste betong spricka är en enkel process, men det tar fem dagar. Starta reparations projektet under en vecka när du inte kommer att göra någon resa hemifrån.

Instruktioner

1 Svep området ovanför hårfästet spricka eller torka av den med en ren trasa.

2 Häll vatten över hårfästet sprickan så det pölar över den. Lämna vattnet stående i fem till sex timmar. Om betongen absorberar vatten, häll mer över det. Detta kommer att hindra betongen från att absorbera vattnet från sprickan filler.

3 Häll Portlandcement i 5-liters hink till ett djup av 3 inches. Häll långsamt i vatten och blanda cement med spackel tills den bildar en tjock pasta.

4 Torka upp stående vatten med en handduk.

5 Använd spackel för att sätta Portland cementpasta i sprickan, om du kan. Om inte, släta pastan över sprickan. Släta cementpastan ner med kniven så att den är i nivå med resten av betongen. Låt pastan i två timmar.

6 Täck med plastfolie under fem dagar. Stänka vatten över pastan en gång om dagen för att hålla betong fuktig.

Granit hårfin spricka reparation

Granit hårfin spricka reparation


Granit är dyrare än de flesta andra stenmaterial, men dess vackra utseende och allmänhetens uppfattning gör det en eftertraktad val för ytor såsom bänkskivor. Även granit är ganska robust och tålig, är det inte ovanligt att behöva göra en reparation någon gång. Hårfina sprickor är särskilt vanliga i granit som felaktigt har installerats eller när det har varit en plötslig och kraftig inverkan mot ytan. Hårfina sprickor är den enklaste formen av skador att reparera och gömma sig, och detta kommer att hjälpa dig att undvika en kostsam ersättning.

Instruktioner

1 Torka disken med en fuktig svamp för att avlägsna damm, smuts eller annat främmande material.

2 Applicera ett par droppar aceton på en ren trasa och torka den över scratch. Fjäder acetonet ut från scratch ungefär 1 tum på vardera sidan. Tillåta granit ytan lufttorka fullständigt.

3 Pressa en tunn linje av cyanoakrylat i sprickan. Limmet kommer att sippra in i sprickan och fyll den helt. Använd så mycket av ämnet så att det blir överfull och inte helt sjunka ner i defekten. Limmet kommer att sprida sig något när det torkar och flammar ut över granit.

4 Skrapa överskott cyanoakrylat bort med ett rakblad. Hålla rakbladet med kanten på en 90-graders vinkel mot granit yta och jämnt dra den över i en svepande rörelse för att avlägsna det upphöjda området och lämna granit slät. Var noga med att inte gräva rakbladet i cyanoakrylat. Om du skadar sprickan reparation med bladet, kan du behöva lägga till mer cyanoakrylat till sprickan och upprepa processen.

5 Färg sprickan med en permanent markör för att närmare matcha färgen på resten av granit. Detta är inte alltid behövs för hårfina sprickor, eftersom de ofta är svårare att se än större defekter är åter reparationen är klar. Låt reparationen torka helt över natten.

6 Täta sten med en granit vax eller sealer, följa produktens instruktioner. När sealer eller vax är torr, polera hela bit granit med en mjuk trasa tills ytan skiner och repa är nästan omöjlig att upptäcka.

Hur att reparera hårfina sprickor i betongväggar

Hur att reparera hårfina sprickor i betongväggar


Det är inte ovanligt att en betongvägg i källaren eller garaget för att upprätthålla en hårfin spricka. Denna typ av spricka är inte allvarlig skada; om den hanteras direkt kommer sprickan inte alltför påverka integriteten hos din betongvägg. Men du kommer att behöva anställa rätt strategier för att reparera hårfästet spricka för bästa resultat.

Instruktioner

1 Rensa löst skräp från insidan och runt hårfästet spricka med en stålborste. Använd sedan en dammsugarslangen förlängning vara säker på att du har tagit bort allt skräp och dammpartiklar.

2 Mät hela längd hårfästet spricka och markera om varje tolv inches med 3-tums efterbehandling naglar. Hammer naglarna i sprickan ungefär en tum.

3 Förbered spricka sealer. Använd tvåkomponentsepoxi spricka sealer, och grundligt blanda lika delar av var och en av de två delarna av sealer med hjälp av en spackel.

4 Borsta en liten mängd epoxi spricka sealer på baksidan av en injektionsport fläns, sedan placera flänsen över toppen spiken och mot väggen. Tryck bestämt för att säkra. Upprepa denna process för så många naglar som du hamras in hårfästet spricka.

5 Använd spackel för att fylla i hårfästet spricka på betongvägg. Skjut sealer i sprickan och sprida det minst 2 inches bred. Se till att du täcka botten potion av flänsen. Låt det torka i några timmar eller över natten.

6 Fyll en tätningspistol med flytande epoxi. Placera munstycket över bottenflänsen och skjut epoxi i nu omfattas hårfin spricka. Fortsätt denna process över varje fläns tills du inte kan sätta i mer flytande epoxi.

7 Tryck en plastplugg i flänsen som du använde för att injicera epoxi. Detta kommer att försegla det. Efter cirka fem dagar, avbröt de utskjutande delarna, inklusive flänsen och kontakten med en bågfil.

Vad gör man med gipsväggar

Vad gör man med gipsväggar


Fram till uppfinningen av blad rock, var gips vanligaste materialet som används för att avsluta innerväggar. Enligt National Park Services, de flesta byggnader, från bondgårdar till kontorsbyggnader, var putsade. Gips och kalk var de två vanligaste materialen som används. Om du har gipsväggar i ditt hem, måste du förstå vad de ska göra med gipsväggar, inklusive hur man målar och hänga bilder på ytan.

Restaurering

Gips väggar spricker ofta. Vid fastställandet en gips hårfin spricka, använda latex täta. Materialet kan målas när de fortfarande fuktig. För större områden, använd en fogmassa och applicera med en spackel. Låt områden torka och lätt sand. Rulla en primer över lappade området innan ommålning. Primer blockerar allt material från gips eller täta sipprar genom att färgskiktet och orsaka en fläck att uppträda.

hängande Bilder

Gips är mycket mjukare än gips att hamra en spik igenom. En gipsvägg ofta inte tar naglar mycket väl. Istället borra ett litet hål i väggen. Infoga ett väggankare, följt av en skruv. Väggen ankare expanderar och fäster sig till gips. Dra inte åt skruven hela vägen, så att du kan hänga bilden på den. Ankare köps ofta med den samordnande storlek skruv i förpackningen.

avlägsnande

Även historiska gips bör bevaras, kan gips vara skadad i vissa miljöer som det inte kan sparas. Detta är allmänt sett när hemmet har haft alltför fuktproblem genom åren. Avlägsnande gips är en tidskrävande process. Plåstret kan innehålla tung mängder kol sot, samt asbest. Ta bort gips endast om den inte innehåller några giftiga ämnen. Plåstret bör inspekteras av en EPA-godkänt laboratorium. Processen är mycket svårt och bör endast fyllas av någon utbildad i gips restaurering och reparation. När gips och tillhörande ribba tas bort, kan de områden sedan bytas ut mot gips.

ytterligare tips

Gipsväggar är mycket lika väggar skapats från gips. Färg och tapet tekniker förblir desamma. En mängd olika faux finish, väggmålning och stencil behandlingar fungerar väl över gipsväggar och har använts i århundraden för att dekorera den hårda ytan. Fördelarna med gips inkluderar starka brandsäkra egenskaper och hållbarhet.

Hur man kan blockera vattenläckor i Cement

Hur man kan blockera vattenläckor i Cement


Cement inte alltid blandas och hälls på rätt sätt, vilket orsakar sprickor utvecklas över tiden. När du upptäcker en läcka i cement, är det bäst att försegla det på snart du kan så att sprickan inte öka. Du kan blockera vatten tränger in i cementen genom att fylla utrymmet med en cement tätningsmedel så att du inte längre har en lucka för vattnet att rinna igenom.

Instruktioner

1 Öppna sprickan lite om det är mindre än 1/4 tum bred. Detta gäller inte för en hårfin spricka, som helt enkelt kan förslutas med en konkret vattentät färg. Öppna sprickan med hjälp av en router eller en mejsel.

2 Rengör området där läckan sker. Vänta tills en tid när du har haft något regn, så att vatten inte kommer ut ur sprickan. Skrubba reparationsområdet med en skurborste och tvålvatten för att avlägsna löst cement eller skräp. Låt cementen torka ut i två dagar.

3 Knacka på tätnings hamnar i sprickan i cementen. Portarna är plaströr med en bred skiva runt ena änden. Knacka portarna i dess att skivan är i jämnhöjd med utsidan av cementet. Placera en port var 10 till 12 inches. Portarna kommer med spricka reparationssats.

4 Täck sprickan med epoxi ur satsen. Borsta på över sprickan och skivorna i de hamnar helt täta området. Epoxi håller tätningsmedlet från att komma ut ur sprickan som du fyller reparationsområdet.

5 Starta i ena änden av cement spricka. Om sprickan är på en vägg, börja på botten. In spetsen av tätningsmedlet in i början port och pressa materialet in i sprickan. Sluta att fylla med fogmassa när det börjar komma ut nästa hamn. Detta är en indikation på att sprickan är fylld upp till den punkten.

6 Ta bort tätningsröret från hamnen och råga. Flytta röret till nästa. Upprepa processen genom att fylla sprickan tills tätningsmedlet börjar att komma ut ur nästa hamn. Fortsätt tills du har tätningsmedel komma ut i slutet porten.

7 Cap den sista hamnen och låt den torka i två till tre dagar.

8 Tryck på portar med en hammare för att ta bort dem från cement, och kantig eller sand från epoxi.

9 Fyll porthålen med tätnings upp till ytan av cement och låt den torka i två dagar.

Hur att reparera en läckande betong fågelbad

Hur att reparera en läckande betong fågelbad


Om vatten finns kvar i en konkret fågelbad på hösten och det fryser kan trycket orsaka en hårfin spricka bara stor nog att låta vattnet igenom. Skärande och lösa med tiden kan leda till cementen att försvagas och spricka också. Om du upptäcker vatten läcker från botten av din fågelbad, kan du reparera skålen så det håller vatten igen. Välj en tid då vädret kommer att bli torr under några dagar eller täcka fågelbad med plast för att hålla regnet utanför.

Instruktioner

1 Fyll fågelbad med vatten. Inspektera botten för att hitta den högsta punkten vattnet läcker från. Jämföra placeringen av våt fläck på insidan av skålen. Leta efter en spricka som kan sträcka sig ännu längre upp inredningen.

2 Töm ut vattnet ur fågelbad. Vid behov, tvätta badet med såpvatten för att bli av med avskum och låt den torka ordentligt.

3 Rengör sprickan med en skruvmejsel, mejsel eller slipverktyg om det är bredare än ett hårfäste spricka. Avlägsna eventuell lös betong, gräva ner till fast betong och vidga botten av sprickan något så det är åtminstone lika bred vid botten som toppen, för att ge en bra yta för kk-materialet att greppa. Blåsa ut eventuellt skräp.

4 Blanda epoxi betong lapp förening enligt etiketten riktningar. Med en spackel, trycker föreningen i sprickan och jämna ut överskottet till båda sidor. Täck insidan av fågelbad med ett tunt lager av föreningen till vattentät det, om du önskar.

5 Låt epoxin torka i 24 timmar eller så länge som etiketten antyder innan påfyllning av fågelbad.

Återställa en stenmur

Återställa en stenmur


Stenmurar är traditionella i rustika områden över hela världen. Även om de är tuffa och byggda för att hålla, de nöja sig med tiden, börjar flytta och även falla sönder. Reparera dem kan vara en utmaning, som kräver tålamod, öva, uthållighet och styrka i överkroppen, men i stort sett vem som helst kan göra det. Det finns två typer av stenmuren: de som använder mortel för att hålla dem samman och torra stenväggar, som håller upp ganska väl från gravitationen ensam. Båda typerna kräver liknande tekniker restaurerings när de börjar ålder och falla sönder.

Instruktioner

1 Bestäm skadans omfattning längs hela väggen innan projektet. Kontrollera särskilt för områden som börjar luta utöver de mer uppenbara delar som fallit till marken. Hårfina sprickor och andra tecken på mindre slitage är OK, men titta för problem med viktbärande stenar. Tänk på att fallna stenar utan synliga tecken på slitage kan återanvändas. Spara mindre stenar för att ersätta större och för att fylla i luckorna. Besök din lokala murare eller hårdvara utlopp för att matcha stenar som du vill ersätta med en liknande sort.

2 Ta bort stenar som behöver bytas ut. Om väggen hålls tillsammans med murbruk, gör skåror i den skadade delen med hjälp av en diamantklinga såg, sedan använda en hammare och mejsel för att lossa och slå bort de gamla stenarna. Använd en slägga och skyddsglasögon för tuffa områden. Gör tillräckligt med utrymme för nya bärande stenar. En stenmuren, även utan murbruk håller ihop, kan kräva en hammare och mejsel i vissa delar för att bända isär gamla stenar efter år av skiftande och sedimentering.

3 Lyft nya stenar på plats, skär dem när det är nödvändigt för en korrekt passform. Alltid lägga en sten på sin platt yta. För att göra en sten, markera den med en mejsel längs sidan du vill dela. Då slå försiktigt mejseln med en hammare tills en hårfin spricka utvecklas. Arbetet sprickan med hammare och mejsel med hjälp av kraftfulla men även stroke. Skicklighet kräver en viss finess, som kommer med praktiken, och inte en hel del muskler. Stenar som bryter oregelbundet kan fortfarande användas för att fylla i mindre hål och andra luckor i en stenvägg.

4 Applicera murbruk rikligt på en sten och murbruk vägg och tryck stenen ordentligt, rensa bort överflödigt murbruk som trycks ut. Använd mellanlägg, små träkilar, att utjämna varje lager av sten, medan bruket torkar. Bara bygga nästa nivå efter det föregående skiktet är helt torr. För en stenmuren, fortsätta att lägga stenar efter samma mönster som fastställts av den ursprungliga byggaren. Till exempel, om han hade överlappande hällar, som stenar prydligt tillsammans eller staplade på klippor i några slumpartat utseende sätt, göra detsamma. Det behöver inte vara perfekt. Faktum är att efter år av sedimentering och mossan börjar växa tillbaka, smärre brister kommer att se mer naturligt.

5 Fyll i luckorna mellan stenar på en mortel väggen med din cementblandningen, så utrymmena mellan stenarna är enhetliga. Stenmurarna har en slutlig nivå av coping stenar, som är plattor av sten som tyngd och stabilisera strukturen uppifrån. Avsluta med att ersätta de saknade klara stenar med nya, igen efter samma mönster som den ursprungliga builder. Vissa stenmuren beslutsfattare använder murbruk i hättan skiktet för att lägga till styrka och minimera skador under årens lopp.

Vad är orsakerna till sprickor i väggar och tak?

Vad är orsakerna till sprickor i väggar och tak?


Som en oönskad spindel bård över väggen visas en hårfin spricka, till synes över en natt, innan krypande över taket eller nedåt till en dörr eller fönsterkarm. Sprickor kan vara ytliga olägenheter som inträffar strax efter slutförandet av ett nytt hem, eller de kan vara resultatet av ett allvarligare problem. Med moderna gips Tejpning, kan du reparera de flesta sprickor, men om du inte tar itu med orsaken till sprickor, kan de visas igen - på samma ställen.

jord Rörelse

Olika frågor kan orsaka jordrörelse, som sedan resulterar i grunden sedimentering och sprickor i väggar och tak. Om byggaren inte adekvat packa jorden under hällde källare eller runt källarväggar, kan växling ske. Felaktig gård klass kan lägga på problemet. Jorden bör luta nedåt, bort från grunden. När den inte gör det kan vatten pool bredvid grunden, sipprar ner längs väggarna. När jorden torkar, kan det dras bort från väggen, som bildar en spalt. Efterföljande mättnad intensifierar mark svälla bredvid grunden, att sätta onödig press på källarväggar. Korrekt dränering, rännor och stuprör och inte plantera bredvid stiftelsen kan minska fuktrelaterade sprickbildning.

undermåliga Installation

Väggkonstruktion är inte rocket science, men några misstag kan öka risken för sprickbildning. Om regelvägg inte är i linje, kan gipsskiva böjas något under installationen, vilket skapar en svag punkt som kan spricka. Felaktig vägg inramning för fönster och dörrar kan bidra till sprickor som sträcker sig vertikalt från karmen.

Climate Control Issues

Saker expandera när det är varmt och kontrakt när den är kall, och väggarna är inget undantag. I ett hem som är klimat kontrollerade, där temperaturen inte varierar kraftigt, väggreglar och gipsskivor är mindre benägna att drabbas av temperaturrelaterade sprickor.

Nya Hem Sprickor

Att hitta hårfina sprickor i nya hem väggar och tak är inte ovanligt, särskilt om byggaren konstruerar hem snabbt. Ett nytt hem innehåller ett antal fuktkällor, som kan skapa hög luftfuktighet inomhus. När luftfuktigheten sjunker, kan gips krympa och spricka. Dessa sprickor är vanligtvis minimala och lätt repareras. Nyligen gjuten betong tar ett tag att helt bota. Även om det är att torka ut under en period av veckor, släpper den fukt i luften. En annan källa till hög luftfuktighet i hemmet kommer från fogmassa och måla. Används för att avsluta ut gips, fogmassa släpper fukt i luften när den torkar. Färg frigör också en del fukt. Lämnar fönster och dörrar öppna under byggtiden kan bidra till att minska luftfuktigheten inomhus och köra en luftkonditionering eller en värmare efter målgång är på plats kommer också att hjälpa.

lös Tape

Tejp ser ut ungefär som en spricka, men det är inte. Gips entreprenör gäller papperstejp över våt fogmassa när han avslutar ut gipsskivor. Ibland finns det inte tillräckligt förening att försegla tejpen på plats, och kanten av tejpen kan lossna, vilket gör det ser ut som väggen har en spricka. Retaping leden kommer att åtgärda problemet.

Hur tar man bort repor från färgade betonggolv

Hur tar man bort repor från färgade betonggolv


Färgade betonggolv kan lägga stil till alla rum i ditt hem, men förekomsten av repor kan mar ett betonggolv utseende. Innan du ringer i dyra yrkesverksamma, inspektera repa i betonggolvet för att se till att det är bara en yta ofullkomlighet. Om skadan är allvarligare än en enkel yta scratch, kommer du att kunna känna en spricka i betonggolvet yta. Om det bara är en ytlig repa, kan du ta bort det på egen hand med en gör-det-själv hem botemedel.

Instruktioner

1 Häll 907gr. av kommersiell kvalitet golvbeläggning i en stor trädgård stänk burk.

2 Häll en klick av den kommersiella golvfinish från trädgården vattenkanna på scratch. Strö ett tunt lager av produkten på hela golvet, inte bara det skadade området. Du kan tillämpa finish frikostigt, men kontrollera din lust att hälla ut hela sprinkler på din första ansökan. Det är osannolikt att du kommer att använda alla mål inte din betonggolv är särskilt stor, som ett garage eller källare.

3 Använd en loop-end mopp att sprida golvytan över hela golvet.

4 Låt åtminstone en timme för golvet torka.

Hur fauxfullföljande betonggolv

Hur fauxfullföljande betonggolv


Betong är hållbart, attraktivt och i de flesta områden, lätt att komma med. Måla betonggolv att se ut som den dyraste marmor, granit och skiffer sten. Stämplad betong ser unik och vacker. Stämpla betong medan den fortfarande är fuktig att uppnå tredimensionella konstruktioner. Ta hand om betong är enkel --- hålla sin yta ren, undvika starka kemikalier och inte dra tunga eller vassa föremål över den.

Instruktioner

1 Använd en robust kvast för att avlägsna stora partiklar. Dammsug golvet noggrant. Använd en ren, fuktig trasa för att avlägsna partiklar som damm. Glöm inte att rengöra alla sprickor och springor.

2 Fukta golvet och appliceras ett avfettningsmedel på hela ytan. Låt det sitta så länge som tillverkaren rekommenderar. Skölj golvet och låt det torka.

3 Fyll alla sprickor med en konkret spricka reparationsprodukt. Sand det spola med golvet. Ta bort eventuella kvarvarande skräp.

4 Applicera ett jämnt lager av god kvalitet primer till hela golvet. Låt den torka ordentligt.

5 Använd schabloner, stämplar eller frihand mönster på golvet. För faux marmor, applicera den mörkaste färgen. Lager och snurra varje ljusare nyans tills du uppnår önskat resultat.

6 Använd en linjal och målartejp för att markera geometriska och andra vassa kantade mönster. Peel bort tejpen när färgen har torkat.

7 Applicera ett tunt lager av polyuretan i golvet. Låt detta torka. Lätt sand golvet med en fin slippapper. Ren damm bort med fuktig trasa och låt den torka. Applicera några fler lager av polyuretan minnas att slipa lätt mellan varje. Inte sand sista lagret. Låt golvet torka helt innan du går på det.

8 Applicera ett tunt lager av god kvalitet golv vax, om så önskas. Varje två till tre år eller vid behov, lätt sand golvet och förslut med polyuretan.