har vingar men flyger inte

Djur som har vingar, men kan inte flyga

Djur som har vingar, men kan inte flyga


De flesta arter med vingar är kapabla av flyg, men det finns några som lever sina liv på marken eller i vattnet. Flight arter med vingar är främst fåglar; ett fåtal arter av flygfän är flightless på vissa ställen i sina livscykler, men fladdermöss verkar aldrig ha utvecklat flightlessness.

ratiter

Djur som har vingar, men kan inte flyga


De största flygande fåglar - och den största fåglar - i världen är medlemmar av strutsfåglar, en grupp av stora arter med små vingar. De största strutsfåglar strutsar, som kan växa till över 2,5 meter höga och väger över 150 kg. Även om de är flightless, biologer tror att strutsar fortfarande använder sina vingar för att hjälpa dem springa. Detta kan förklara varför fåglarnas dinosaurie förfäder utvecklats befjädrade vingar till att börja med.

pingviner

Djur som har vingar, men kan inte flyga


Den Sphenescidae, mer känd som pingviner, är en familj av flygande fåglar anpassade för livet i vattnet. Penguins använder sina vingar för att maneouvre vattens; klumpigt utseende på land, dessa fåglar förvandlas till snabba, smidiga rovdjur i vattnet. På land, pingviner använda sina vingar (även kallade simfötter) för att hjälpa dem att behålla sin balans och förhindra överhettning under varma dagar. Det finns 17 arter av pingvin, från den stora kejsaren Penguin, som kan överstiga en meter i höjd, till den lilla lilla Blue Penguin eller Fairy Penguin, som sällan väger mer än ett kilo.

tamboskap

Djur som har vingar, men kan inte flyga


Vissa domesticerade fågelarter härstammar från flygande arter men har förlorat sin flygförmåga. Kycklingar är ett exempel på detta fenomen; tekniskt, de är inte en flight arter, och några kycklingar med oklippta vingar är i stånd att korta humle. Icke desto mindre, de saknar förmågan att flyga långa sträckor. På samma sätt, vissa domestice Anka arter är för stora i förhållande till sina vingar storlek att flyga, medan deras vilda gräs förfäder är kända för långväga flygning.

utdöda arter

Många arter av flygande fåglar är nu utdöda. I vissa fall är detta på grund av mänsklig interaktion; flight Dodos, till exempel, var inte klara med införandet av nya arter, såsom råttor, deras livsmiljö. Något mer imponerande än den lilla dodo var de så kallade "terror fåglar," förhistoriska flightless fåglar som dött ut runt 15.000 år sedan. Dessa gigantiska rovdjur kan nå höjder på upp till 3 meter. Med långa, krokiga näbbar och starka ben, dessa gigantiska flygande fåglar var väl rustade för att jaga byten.

Hur felsöker jag en Poulan motorsåg som har Fuel & Spark men startar inte?

Hur felsöker jag en Poulan motorsåg som har Fuel & Spark men startar inte?


När en Poulan motorsåg har bränsle och en gnista men startar inte, kan allvarliga motorproblem vara att skylla. Tvåtaktsmotorer arbetar med tre huvudområden av funktionalitet: gnista, bränsle och komprimering. Om gnistan eldas vid rätt tidpunkt och rätt mängd bränsle når förgasaren, lämnar den kompression som den största boven. Förlust i kompression kan orsakas av slitna tätningar och packningar på förgasaren eller vevaxel, eller i närheten av kolven och cylindern. Dessa stora problem kan inte vara fastställbara.

Instruktioner

1 Dump någon gammal eller dålig gas. Fyll sågen med nyblandade bränsle. Se till att bränslet når förgasaren. Koppla huvudbränsleledningen från förgasaren med nål-nosed tänger och hålla motorn upp och ned. En liten mängd bränsle bör droppa ut ur förgasaren och bränsleledningen.

2 Byt bränsleledningar och bränslefiltret, eller rengöra förgasare med förgasare renare om bränsle inte är korrekt att nå din förgasare.

3 Se till att tändstiftet är ren, gapped och skjuta vid rätt tidpunkt. Byt ut tändstiftet om det är korroderade eller smutsiga. Kontrollera tändkablar att se till att de inte vidrör metall på motorn. Se till att tändningen är inte fel.

4 Testa motorn med kompressionsmätaren. Koppla loss tändstiftet gummiluckan och skruva av tändstiftet med hylsnyckel. Ta bort den från motorn. Sätt spetsen på kompressionsmätaren i tändstiftshålet.

5 Pumpa kompressionsmätaren till önskat motortryck. Gemensam Poulan motorsågs modeller använder 90-110 psi i sin motor (se modell servicemanual för specifikt tryck). Se till att trycket inte sjunker under det begärda beloppet under testperioden. Om trycket faller, är komprimering går förlorad i motorn.

6 Kroka luftfilterkåpan och cylinderkåpa från toppen av motorkroppen. Ta bort luftfiltret från dess monteringsposten. Skruva loss de två skruvarna ovanför och under luftfiltrets monteringsposten. Dra av choketäckplåten och spjäll skruvar.

7 Skruva förgasaren från dess monteringspackning. Ta bort den från motorn. Ta bort packningen under förgasaren. Inspektera insugningsröret på motorn. Ersätta packningen. Demontera, ren och serva din förgasare.

8 Sätt tillbaka delarna i omvänd ordning. Testa komprimering igen. Om komprimering fortfarande går förlorade, troligen har du ett problem i hålet, kolv eller cylinder eller packningarna på båda sidor av vevaxeln behöver bytas. Dessa reparationer bör endast utföras av behörig fackman.

Min utombordsmotor går med hög hastighet, men kommer inte att gå på tomgång

Min utombordsmotor går med hög hastighet, men kommer inte att gå på tomgång


När en utombordsmotor går i hög hastighet men kan inte hålla en inaktiv, betyder det oftast ett problem med förgasaren. Utombordsmotor mönster varierar beroende på märke och modell, men alla fungerar på liknande principer. Rådgör med din bruksanvisning för att kontrollera objekt som kan vara unika för din motor. De flesta handböcker kommer med en felsökningsguide som är specifik för produkten.

tomgång

Kontrollera och justera den yttre motorns tomgångs inställningar. Konsultera bruksanvisningen - olika modeller justera på olika sätt. Vissa har helt enkelt en justerbar skruv som kommer att ställa tomgång högre eller lägre. Andra kräver en justering direkt på förgasaren. I vissa modeller, inställning av tomgång medan motorn är i neutralläge gör det möjligt att på tomgång i neutralläge, men inte hålla en inaktiv när det aktiveras. I dessa modeller, måste du ställa in tomgång när motorn är inkopplad.

motorn problem

Förgasaren är oftast den skyldige när en motor inte kommer att hålla hastigheten eller tomgång till vilken den är inställd. Kontrollera förgasaren att se till att den är ren och fri från föroreningar. Kontrollera bränslefiltret och rengör eller byt ut den om den är smutsig eller igensatt. En delvis igensatt bränslefilter kan göra det möjligt för motorn att fungera när flödet är helt öppet, men har en sådan minskat flöde i viloläge att det kommer att dö. Kontrollera alla bränsleledningar att se till att de är ordentligt fastsatta.

problem drivmedels

Utombordsmotorer arbetar i vattnet, så det finns alltid en chans att vatten kan komma in i bränslet eller förorena bränsleledningar. Kontrollera att se till att inget vatten finns i bränsletillförseln. Om vatten är närvarande, rengör bränsletanken och slangarna ordentligt, sedan bort förgasaren och rengör den ordentligt innan du lägger nytt bränsle och försöker igen. Om din maskin är en mindre motor, vara noga med att använda en bränsleblandning som matchar tillverkarens rekommendationer.

Expertråd

Kontrollera med en båt butik som hanterar typ av motor du har. Kontaktpersoner som har samma motor som kan ha haft liknande problem. Du kan vanligtvis hitta dem i lokala båtlivet organisationer eller online-forum i samband med utombordsmotorn märke eller typ av båt du gör. Tillverkare av alla typer av produkter be om feedback och uppmuntra forum på sina produkter både för att få information och eftersom verklig erfarenhet är en stor handledare - och ofta felsökare. Utnyttja andras erfarenheter. Om du fortfarande inte kan hitta en praktisk lösning på problemet, ta motorn till en professionell båt mekaniker. Om det visar sig att problemet inte har ett enkelt svar, ofta krävs det att återuppbygga eller ersätta förgasaren.

Topp 10 rockers som borde vara död men är inte

Topp 10 rockers som borde vara död men är inte

Introduktion

Området rockmusik är en fylld till brädden med offer. Vare sig som ett resultat av droger, sprit, eller att "live fast och dör ung" attityd, kan livslängden för en rockstjärna vara så kort som det kan vara galen. Men inte alltid. Liksom de artister som bränner ut i god tid före sin tid, det finns de vilda tecken på scenen som hantera - ibland gång på gång - att slå Liemannen. De är de 10 brittiska rockers som många kan säga borde vara död ... men på något sätt är inte ...

Urkärnade men fortfarande rullande

Utan tvekan den ultimata rock and roll överlevande, Rolling Stones gitarrist Keith Richards - "Keef" till sina kompisar och pappa på skärmen av Johnny Depp i Pirates of the Caribbean filmerna - är svårare att döda än Reanimated, svindlande lik på gångavstånd Död. Han har sett allt, gjort allt, och även levde för att berätta sagan i en mycket underhållande självbiografi. Heroin, Jack Daniels, påstås fnysa sin gamla mannens aska, och även en nära rakning med döden efter att ha fallit ut ur en kokospalm har inte slutat denna sten från att rulla. Det är officiellt: Keith kan inte dö!

Vild man!

De säger att katter har nio liv. Tja, har denna katt mer. Från hans blygsamma början i Birmingham till en rymlig hem i Los Angeles, Black Sabbath sångare, definierar solo stjärna och verklighet TV hjälte Ozzy Osbourne vad det innebär att ha levt rock and roll livsstil. Efter årtionden av dans på kanten, Ozzy - fick som en gång berömda bet huvudet av en fladdermus, greps för att urinera hela vägen från Alamo (iklädd en klänning), och frustade myror med Motley Crue - är i dag, ren och nykter. Och, mest fantastiska av allt, fortfarande lever!

Seger odds

En rubrik i stil med "rockstjärna allvarligt sjuk på sjukhus" kanske, för många, provocera bilder av drog överskott eller groupie överbelastning. Men det är inte alltid fallet. 1984, rockers Def Leppard körde hög när katastrofen slog till. Det var nyårsafton när bandets trummis, Rick Allen, skadades allvarligt i en förödande bilolycka som slet av hans vänstra arm och satte honom på sjukhuset i flera veckor. Inte en att ge upp utan strid, Allen slog tillbaka, fick väl, och även återvände till trumma med en modifierad, futuristisk kit. Och han fortfarande gör det.

Ace i Pack

Känd för sin dunkande bas-gitarr, grus belagda sång, och supersnabb låtar, Lemmy - den Motorhead viktigaste man - kan skryta med att ha hängt med Jimi Hendrix och Sid Vicious. Jimi och Sid är döda. Lemmy, om du inte har märkt, är inte. Men rösten bakom spader ess har inte skyggat substans drivna kul. LSD, amfetamin och otaliga flaskor whisky har alla spelat roller i livet i denna nästan oförstörbar väg-krigare. Även utvecklingen av typ 2-diabetes i 2000 hindrade inte Lemmy från att delta i sitt dagliga Jack Daniels och koks. Han fortsätter att motorn framåt.

I en enda röra

Under större delen av 2000-talet, har en rock and roll namn varit synonymt med kontroverser: Pete Doherty, frontman för Libertines och Babyshambles och före detta pojkvän till uber-modellen Kate Moss. Otroligt, för allt han har gått igenom, Pete är fortfarande med oss. När allt kommer omkring, det är inte alla som har accepterat skuld till att besitta heroin, crack-kokain och ketamin. Lägg därtill en period tillbringas på Wormwood Scrubs i 2008, en fällande dom för rattfylleri, och ändlösa run-ins med lagen, och det är rättvist att säga att Pete liv har varit, minst sagt, en bit av en enda röra. Men han fortfarande andas.

Från sjukhus till pistol

Medan de flesta brittiska rockers som har en pensel med nära-döden göra det efter att de är i ett band, det är inte alltid fallet. Ta till exempel, har Sex Pistols legendariska sångare, och den största talesman Country Life smör någonsin haft, Johnny Rotten. Dag mer känd som John Lydon, och rösten bakom hans andra band, PIL punkveteran mycket nästan inte göra det av barndomen. På bara sju år gammal, var han slog ner med hjärnhinneinflammation, som lämnade honom på sjukhus och allvarligt sjuk under ett år. Lyckligtvis tar det mer än så för att stoppa en Sex Pistols!

Något att tänka på

Han föddes 1947 som Reginald Kenneth Dwight, senare blev känd när han gick under namnet Elton John, och har nu rätt att kalla sig Sir Elton Hercules John, CBE. Alla vet sin musik. Men hur bakom kulisserna? Det verkligen inte alla har varit roligt och spel. En del av det var rent ut sagt jobbigt. Till att börja med 1975 John drabbades av en drogöverdos. Mycket allvarligare, slogs han en kamp mot potentiellt dödliga bulimi. Lyckligtvis slog John sjukdomen som för ett stort antal bevisar tragiskt dödlig. Även för manliga rockers trycket är på att hålla mager.

Punk rock faror

Att vara en Sex Pistols är en osäker verksamhet. Vi har redan sett hur bly-sångaren John Lydon föll offer för hjärnhinneinflammation. Ovanpå det, bandets olämplig basisten Sid Vicious dog av en överdos heroin 1979. Även om offentligt synlig mindre än Lydon och Vicious, bandets gitarrist, Steve Jones, bosatt i Los Angeles sedan början av 80-talet, kämpade med en allvarliga heroin vana för år. Erkänna att hans missbruk nästan dödade honom, Jones lyckligtvis drog sig tillbaka från randen och har sedan dess skaffat sig en framgångsrik karriär i Kalifornien som en musiker och discjockey. Punkrock liv!

Slowhand hållplatser

Det verkar som heroin och rock-stjärnor är avsedda att gå ihop. Ta Eric Clapton. Som så många andra rockers, föll han under inflytande av den ofta dödliga drogen. Alkohol också tog ut sin rätt på mannen som kallas "Slowhand". Och för att visa hur illa det fick, i sin självbiografi Clapton medgav att det fanns en tid då det enda som hindrar honom från att begå självmord var insikten att om han gjorde det, skulle han aldrig kunna dricka igen. Det är då man vet att det är dags för en förändring. Och Clapton gjorde förändring - det är därför han är på denna lista!

Död eller levande?

Slutligen finns det en historia med en konstig twist. Det var 1995 som Richey James - gitarrist för Manic Street Preachers - försvann. Som i verkligen försvunnit. Det faktum att hans bil påträffades övergiven nära Severn Bridge föreslog självmord. Visst, Richie var en plågad själ, en fördärvad av självbefläckelse, äta-sjukdomar och depression. Men, enligt vissa, är Richie fortfarande med oss. I kölvattnet av hans försvinnande var gitarristen förmodligen sett i både Lanzarote och Goa, Indien, även om varken observation bekräftades. Officiellt och med 2008, är Richie förmodligen död. En rock and roll överlevande? Kanske.

En '96 Dodge Caravan Det vevar men startar inte

En '96 Dodge Caravan Det vevar men startar inte


1996 Caravan erbjöds med två motoralternativ, en in-line fyrcylindrig och en mer kraftfull V6. I endera konfigurationen finns det några enkla saker att kontrollera när fordonet vevar men startar inte. Varje fordon måste fem saker att börja: bränsle, luft, gnista, timing, och kompression. Bestämma vilken av dessa saknas kommer att avgöra nästa steg i att fastställa din Dodge Caravan.

Instruktioner

1 Kontrollera bränsle. Se till att din gas mätare fungerar, och att din van har faktiskt bränsle. Kontrollera då bränsletrycket. Fäst bränsletrycket testaren till monteringen på bränsleinsprutnings järnväg. Har en assistent starta motorn, eller använda en fjärrkontroll startmotor, sedan kontrollera avläsningen på tryckmätaren. Trycket bör vara 49-55 psi. Om du inte har rätt bränsletryck undersöka bränslefilter, bränsletrycksregulator och bränslepumpen. Bränsletrycksregulator problem är vanligast på denna modell.

2 Kontrollera gnista. Fäst timing ljus till antalet en tändstiftskabeln, och stänga av motorn över. Med tids ljus trigger deprimerad, bör ljuset blinka. Om den inte gör det, är motorn inte får gnista och tändning komponenter måste testas. Börja med tändstyrmodulen eftersom detta är den vanligaste fel på Dodge Caravan. Ta bort modulen och ha det testas på din lokala Biltema. Om modulen är bra, testa spolen och vev positionssensorn. Byt vid behov. Om det fortfarande ingen gnista bort fördelarlocket, och se till att distributör rotor roterar. Om det inte är, är den mest sannolika orsaken en trasig kamrem.

3 Kontrollera om timing. Om du har gnista, men fordonet kommer fortfarande inte startar, lämna timing ljus klämma runt nummer ett tändstiftskabeln, och starta motorn, som syftar tidpunkten ljuset i harmoniska fliken balanse och timing. Tidpunkten märken bör anpassas när tidpunkten blinkar. Timing styrs av motorstyrdator. Om timing är avstängd, antingen kamremmen har fallit och behöver bytas ut, eller datorn är felaktig och måste bytas ut.

4 Kontrollera komprimering. Om fordonet fortfarande inte startar, ta bort nummer ett tändstift och installera kompressionsprovare adapter. Stäng av motorn under några sekunder, och ta avläsningen från kompressionsprovare. Det bör vara inom 100 psi intervall. Ta en kompressions läsning från de återstående cylindrarna. Avläsningen bör inte variera mer än 10% från någon annan cylinder. Om den gör det, eller om tryckavläsningarna är låga, det finns ett internt problem motor som kommer att kräva omfattande motorn reparation. Konsultera en professionell för diagnos och alternativ för reparation.

Min torktumlare tumlar men kommer inte värme

Min torktumlare tumlar men kommer inte värme


Torktumlare som tumlar men inte torr är ett slöseri med energi. Om torktumlaren inte värms upp alls, kläderna kan så småningom torr ifrån luft föll, men först efter flera körningar av torken. Flera frågor kan orsaka detta problem. Vissa är enkla att åtgärda, medan andra kan kräva hjälp av en professionell.

om Heat

Många frågor kan orsaka en tork för att torka långsamt, såsom en ansamling av ludd i kanalen, överbelastning eller hög luftfuktighet. I sådana fall finns det emellertid vanligtvis någon mängd värme som produceras. Om torktumlaren är tumlande men det inte producerar någon värme alls, så är det sannolikt något fel på värmeelementet, strömförsörjning och säkringar, eller termostat.

Strömförsörjning

Gas torkar har en ventil som gör det möjligt för gasen att driva värmeelementet. Om ventilen är stängd, kommer tork fortfarande köra, men det kommer inte att värma upp. Hitta och vrid ventilen så att den är i det öppna läget. Om du har en elektrisk tork, kontrollera att ledningarna är korrekt - du kan behöva en elektriker för att göra detta. Kretsen kan kopplas på fel, vilket möjliggör torken att tumla men inte värme. Längs dessa linjer, i de flesta fall är en säkring reserverad för värmeelementet och en annan för tumling. Kontrollera att värmeelementet säkringen inte blåses eller att brytaren inte har kastats.

trasiga delar

Torkar har ett uppvärmningselement och termostat som styr värmenivåer. Med tiden kan värmeelementen helt eller delvis bränna ut. Hur att reparera värmeelementet beror på märke och modell av torktumlaren. Om du är bekväm med smarta hem reparationer, kan du konsultera din reparationsmanual torktumlare och ersätta värmeelementet själv, eller så kan du ringa en professionell för att göra det åt dig. Felaktiga termostater kan också orsaka torktumlaren att sluta producera värme, men det kommer fortfarande tumla. Återigen, om du är bekväm att göra reparationerna själv, kommer torktumlaren manual hur du byta ut en trasig termostat enligt din märke och modell av torktumlare.

andra överväganden

Ibland enkelt den mänskliga faktorn kan orsaka en hårtork för att värma men ej torktumlas. Vissa torktumlare har en "Air Dry" eller "Fluff" val på sina kontroller. Om du av misstag väljer denna funktion, kommer torktumlaren tumla utan uppvärmning. Dessutom, gas torkar behöver utrymme runt dem för att korrekt ventilera gasbrännare. Annars kommer det inte att fungera korrekt och torken kommer inte att producera värme. Placera inte gas torktumlare flush mot en vägg eller tillåta mattor eller draperier att röra den.

Felsökning en sundance spa som har makt men jets kommer inte att slå på

Felsökning en sundance spa som har makt men jets kommer inte att slå på


Sundance Spas har varit i branschen sedan 1979. Vissa Sundance spa har strålar med justerbar hastighetsinställningar. Strålarna kan vridas helt off, om så önskas. Det finns vissa situationer där spa kommer att ha makt, men strålarna inte fungerar korrekt. För att lösa problemet, måste du först att diagnostisera orsaken till problemet. Sedan kan du göra vad justeringar som behövs för att du kan njuta av din spa med jets fungerar igen.

Instruktioner

1 Tryck sensorn märkt "Jets" på kontrollpanelen för att koppla in jets.

2 Prime pumpen för att återställa vattenflödet till munstyckena. Stäng av strömmen till spa off. Vrid locket massage väljaren moturs för att lossa det tillräckligt för luft att sippra ut. Vrid locket medurs för att spänna den. Vrid spa strömmen igen.

3 Kontrollera hastighetsväljaren för pumpen. En låg hastighetsinställning kan se ut som om the jets inte fungerar. Försök med en högre inställning.

4 Kontrollera vattennivån i spa. Tillsätt mer vatten om vattnet inte täcker strålarna. Strålarna kommer inte att engagera om inte under vatten.

5 Kontrollera spa filtret. Byt ut filtret om det är smutsigt. Ett smutsigt filter kan begränsa vattenflödet, vilket hindrar strålarna från att arbeta.

Pool pumpmotorn Hums Men startar inte

Pool pumpmotorn Hums Men startar inte


Poolen pumpsystem fäst till en swimmingpool flyttar vatten genom poolens VVS att cirkulera vattnet. Cirkulationen av poolvatten förhindrar bakterietillväxt och stagnation, hjälper till att hålla vattnet hälsosamma och säkra för daglig simning. Om pumpsystemet fungerar hela tiden, med tiden kan systemet misslyckas eller upphör att fungera. Spinn impeller inne i en pool pump är den vanligaste orsaken till problem i pumpen, inklusive pumpar som inte fungerar men avger en surrande ljud i stället.

Instruktioner

1 Stäng av strömmen till poolen pumpen eller koppla bort pumpen från strömuttaget eller kopplingsdosa. Koppla bort pumpen från poolen VVS och ta bort bultarna på mitten av pumpen med en hylsnyckel.

2 Dra pumpen isär och avlägsna eventuella avledare eller O-ringar som täcker axelsektionen av pumpen. Undersök pumphjulet för sprickor, skevhet eller skräp lämnas in i den.

3 Spraya impellern med vatten eller använda en liten skruvmejsel för att ta bort all smuts eller skräp på impellern. Skräp i pumphjulet hindrar den från att vrida, vilket medför att motorn nynna men inte fungera fullt ut.

4 Installera en ny pumphjulet på axeln om den gamla har sprickor, skevhet eller andra synliga skador. En skadad impeller kommer inte att snurra ordentligt och kan potentiellt skada andra komponenter i pumpen.

5 Bolt pumpsektionerna tillbaka tillsammans med hylsnyckel och anslut pumpen till pool VVS. Återställa strömmen till pumpen eller anslut den till eluttaget eller kopplingsdosa.

Min BMW roterar men startar inte

Min BMW roterar men startar inte


Din BMW kanske inte starta för flera skäl. Generellt kan du begränsa den till ett bränslesystem problem, ett tändsystem problem eller en mekanisk motorproblem. När du bestämma det system som har problem, diagnostisera den felaktiga komponenten i systemet blir mycket enklare.

Instruktioner

1 Ta bort tändstiften från motorn. Kontakta din servicehandbok för exakta instruktioner om hur man gör detta för din motor och årsmodell. Ren och torr tändstiften om de är våta med bränsle, och installera dem.

2 Ta bort en tändkabeln från ett tändstift. Sätt en liten skruvmejsel i slutet av kabeln och håll den nära (inom en tum) till motorn. Har en hjälpare försök att starta motorn. Om en ljus stark gnista inte är närvarande under veva problemet är mest troligt i tändsystemet. Ta bort spolkabeln från tändspolen sitter på passagerarsidan fender väl. Har hjälpare veva runt motorn medan du håller spolen tråd nära spolen. En stark gnista bör vara närvarande. Om gnistan är närvarande vid spolen men inte på tändstiftet, byt fördelarlocket och rotorn sitter på framsidan av motorn. Om ingen gnista, byt vevaxeln lägesgivare sitter på undersidan framsidan av motorn bakom vevaxelns remskiva.

3 Ta bort luftrenaren, och tillhörande kanalisation, för att få tillgång till spjällhuset. Spraya en liberal mängd förgasare renare i spjällhuset. Försök att starta motorn. Om motorn startar och sedan går spiltor, är problemet i bränslesystemet. Leta bränslepumpens relä. Det ligger på den sida av under huven säkringsblock, grupperade med flera andra reläer. Bränslepumpens relä är den som är längst bort från brandväggen. Dra ut reläet från dess elektriskt kontaktdon. BMW använder en standard Bosche stil relä. Två av de fyra trådarna är anslutna till kontakten blir stora spårvidd ledningar som förser ström till bränslepumpen. De återstående två är mindre spårvidd och är styrkretsen som aktiverar reläet. Anslut de två stora trådar tillsammans med en annan bit av tråd. Försök att starta motorn. Om det börjar och körs använder kretsprovare för att kontrollera om någon av de återstående trådarna har makt och den andra kvarvarande tråden har marken. Om så är fallet, byt ut relät. Om inte, byt vevaxeln lägesgivare. Om det efter anslutning av två krafttrådar tillsammans motorn fortfarande inte startar, byt bränslepumpen.

4 Ta bort skruvarna som fäster transmissionskåpan på framsidan av motorn. Dra tillbaka transmissionskåpan och har en hjälpare starta motorn. Om kamremmen bryts, kommer motorn snurra över, men kamremmen kommer inte att flytta. Om kamremmen inte vrida kamaxeln, kommer tändsystemet inte fungerar heller. En annan kontrollampa tecken på en trasig kamrem är ljudet motorn gör under igångdragning. När bandet bryts, är ett kopplings ljudet från motorn i stället för det rytmiska ljudet det normalt gör. Om kamremmen befinns vara bruten, göra nödvändiga reparationer och testa systemen. Motorerna i BMW-bilar är störnings motorer, och om kamremmen raster, kommer ventilerna i cylinderhuvudet skadas.

Min 1982 Yamaha Virago 750 startar men kan inte köras

Min 1982 Yamaha Virago 750 startar men kan inte köras


Yamaha Virago infördes 1981. När den ersattes av den nuvarande V-Star 750 som fortfarande bär sin modellbeteckning, XV, prestanda och utseende av dess V-twin blivit en japansk motorcykel branschstandard. 1982 XV har dubbla 40mm Hitachi förgasare. När äldre motorcyklar sitta med bränsle i förgasarna, kommer den lilla mängden bränsle i bränsle skålar går dåligt i en relativt kort tid. En grundlig inspektion och rengöring av förgasare kommer vanligtvis att lösa problemet.

Instruktioner

1 Ta bort bränsletanken. Demontera sätet först. Sedan bort bulten på baksidan av tanken. Se till att omkopplaren bränsleväljaren är inställd på "off" -läge. Lossa klämmorna och ta bort bränsleledningen från båda förgasare. Lyft tanken fri, och ställ den åt sidan där det inte kommer att få stötte och faller eller repas.

2 Ta förgasarna från cykeln. Med hjälp av stjärnskruvmejsel, lossa klämmor på rören som leder till luftlådan, och de som leder till cylindrarna, och arbeta förgasarna av dessa. Loss gasvajern, och ta bort de förgasare som en uppsättning.

3 Använda stjärnskruvmejsel bort float skålar från förgasarna. Försiktigt dessa åt sidan. Med hjälp av en platt skruvmejsel, ta bort varje stråle, noga med att hålla strålarna med förgasaren det kom ut ur. Placera munstycken i en liten kopp fylld med förgasare renare. Använd en separat kopp för strålarna från varje förgasare. Använd spray förgasare för att rengöra kroppar förgasarna.

4 Inspektera jets. Låt jets blöt i förgasaren renare i en timme eller så. Ta bort varje stråle individuellt och använda förstoringsglas för att inspektera det. Kontrollera storlek som ska stämplas på jet, och se till att den överensstämmer med den storlek som anges i manualen för din höjd. Titta igenom strålen, håller upp till ett starkt ljus. Se till att det inte finns något skräp fortfarande blockerar strålen, och att hålet i strålen är rund och inte avlånga. Om det finns några frågor om strålen är fortfarande bra, eller det om det inte är möjligt att helt ren strålen, byt ut den. Upprepa denna process för varje stråle, installera det igen i rätt förgasaren när inspektionen är klar.

5 Montera förgasare, med nya packningar att installera flyta skålar. Installera förgasarna på motorcykeln, men inte installera bränsletanken. Dra åt alla klämmor, och se till att du har en ren luftfilter.

6 Synkronisera förgasarna. Om du är obekant med denna process, eller inte egna vakuummätare, har din lokala motorcykel butik göra det åt dig. Med hjälp av stjärnskruvmejsel, avlägsna vakuumporten skruven från varje grenrör. Montera vakuum adaptrar, och fästa slangarna från vakuummätare. Starta motorcykeln, och använda Phillips skruvmejsel för att ställa in tomgång vid rekommenderad RPM. Observera vakuumavläsningarna, och använda synkroniseringsskruven mellan förgasarna att justera förgasaren set tills vakuumavläsningarna är lika.

7 Demontera vakuummätare och installera bränsletanken och sits. Om bränslet i tanken är misstänkt, tömma den och installera en in-line bränslefilter för att fånga eventuella kvarvarande skräp från tanken innan den når förgasare. Starta motorcykeln och kontrollera om det finns bränsleläckage.