grekisk vas smal hals

Stilar av grekiska vaser

Stilar av grekiska vaser


Bland de skatter grekerna har lämnat oss, är vasen en användbar och vacker konstform. Används för att blanda, lagra, underhållande och ritual, dessa gamla behållarna kommer med eller utan handtag och i flera olika former. Från de stora fynd på Knossos på museer runt om i världen, belyser grekiska historia och kultur vasen.

Vaser i allmänhet

Även om det finns ett tiotal stora sortiment av vaser, är det giltigt att veta lite om hela gruppen. Grekiska vaser gjordes av lera, terrakotta, silver, brons, guld och stenar. En del av sten som används ingår marmor, alabaster, basalt, obsidian, porfyr och bergskristall. Varje enskild vas kan funktionen röda eller svarta siffror i målningar av vardagliga scener, scener från mytologin, och begravningar, bröllop eller andra ritualer. Människor, gudar, djur och geometriska mönster förekommer ofta i staplade rader terar en eller annan av dessa.

vatten vaser

Den Hydria är en utsmyckad tre handtag vattenbärare. Den Pseudostomos är en minoiska eran vas som används för vatten och andra vätskor. De Stamnos och Rhyton användes för transport av vatten och vätskor, om att konsumeras eller användas i ritualer. Den Loutroforos är en lång, lång hals, smala arbetsföra vas med två långa handtag från läppen till kroppen. Den användes för att hälla vatten och begravningar eller andra ritualer.

vin Vaser

En oinochoe är en kanna som används för vin; en äldre version av detta var Olpe. Den Krater är en stor skål eller bred mun kopp, med två stycken sido som tjänar som handtag. Kraters var vanligen används för blandning av vin och vatten. "Korrekt" greker föredrog att dricka sitt vin utspätt, eftersom berusning var rynkade på. Den kantharos och Kylix är grunda och breda dryckeskärl, och skyphos är en djup vin kopp med två handtag som kan vara horisontella öron former eller slingor. Den Psykter är en smal mynning, lökformig trehjulig behållare som används för att kyla vin i is eller snö.

Oljor och Kosmetika Vaser

Den Pyxis är en rund täckt låda används för att hålla kosmetika. Den Lekythos, som används för kroppsoljor, parfymer och kanske även för begravningar, har en lång smal kropp, en kort hals och ett enda handtag fäst vid halsen. Den Alabastron och aryballen var som små personliga flaskor för att hålla parfymer och doftande oljor. Idrottare bar ofta dessa knutna till sin kropp, eller hängande i närheten som de utnyttjas eller tävlat. Några av vaserna som används för vatten eller vin skulle också kunna användas för olivolja eller andra vätskor för matlagning och ritualer.

andra Vaser

Ingår i de återstående stilar är Pythos och Prochus. Den Pythos är en stor förvaringsburk i vilken nästan vad som helst kan placeras, men de användes främst av handel centra för lagring av frön, spannmål, oljor och vin. När gästerna besökte antika grekiska hem, skulle de föras de Prochus, en typ av kanna som att hälla vatten och tvätta händerna. Slutligen är Amfora en lätt igenkännlig vas som en lagringsbehållare. Den har två böjda handtag som fäster till en hel kropp. Många av dessa kan hittas kopieras i den moderna grekiska marknaden.

Grekiska Vas Målning Styles

Grekiska Vas Målning Styles


Grekiska vaser är kanske en av de äldsta typerna av skulpturkonst och är kända för sin särpräglade ornately målade detaljer, som går så långt tillbaka som bronsåldern, i 3,000BC. Det finns ett stort antal av dessa fantastiska lämningar för att studera, eftersom det material som används i keramik lätt kan motstå tidens tand. Detta har gett oss några av de tidigaste klassiska målningar i konsthistorien.

Geometrisk

Geometrisk keramik blomstrade i det nionde århundradet före Kristus. Den började med hårda och repetitiva abstrakta former, som utnyttjar en tung mängd svart lack, och senare omvandlas till en mängd olika djur såsom hästar, hjortar, getter och gäss, vanligtvis förekommer i parallella band. Många konstnärer under denna period undvikas tomrum och fylls ofta med dekorativa linjära motiv.

Oriental Style

Mellan 725 till 600BC, handelsförbindelserna mellan Grekland och Mellanöstern var stark, och den konstnärliga inflytande visade särskilt starkt inom keramisk konst. Denna stil firas mer krökt design och fantastiska varelser, som sfinxer, gripar och sirener. Exotiska växter och blommor var också förhärskande inom design, förekommer oftare än den mänskliga gestalten.

svart Figur

Den svarta figuren stil keramik design var populär mellan 620 till 480BC. Denna stil presenterade snidade silhuetter av djur och människofigurer i den parallella behandlingen av en fris. Före bränning, var siffrorna och motiv appliceras med en slip som skulle bli svart och bakgrunden skulle förbli färgen på lera. Vas målare ledade individuella former genom öppning slip, en teknik som blev känd i Aten, där bevis för första keramik konstnärens signatur erkändes.

Red Figur

Röd siffra målning uppfanns i det sjätte århundradet före Kristus, och snabbt blommat som konstnärer var plötsligt kunna måla direkt på vasen med detaljerade penseldrag, undvika mödosamma carving används flitigt i svart figur. Detta skapade nya möjligheter för att uttrycka anatomiska detaljer och fokusera på perspektiv. De dekorativa motiv på röd siffra vaser förblev färgen på lera, och bakgrunden förvandlas till svart. Detta är den mest populära och igenkännbara stil av antika grekiska vasmålningar.

Hur grekisk keramik görs?

Hur grekisk keramik görs?


De gamla grekiska folket var mästare på konsten att keramik. Många av deras lera artiklar är fortfarande fullständigt idag och tillgängliga för visning på museer runt om i världen. De gamla grekiska folket används lera för många olika uppgifter, och mycket av deras husgeråd var tillverkade av lera. Processen att göra antika grekiska keramik kan fortfarande replikeras idag med rätt utrustning och verktyg.

typer

Antika grekiska keramik var oftast formas till 10 grundformer. Dessa former användes för olika funktioner i det dagliga grekiskt liv. Stamnos krukor är formade som små tekannor utan pip. De har två små handtag för lättare att bära. Den Alabastron är en liten kruka som användes för att lagra parfym eller olja. Det är formad som en modern bud vas. Pyxis krukor är små cylindrar med lock används för att lagra små föremål eller pulver. Amphora krukor har en bred kropp, smal hals och stora handtag. Dessa krukor användes för transport av vätskor. Den oinochoe var Greken kanna. Det är stort och runt och har en pip och handtag. Aryballen är en liten kruka, formad som en boll med två handtag, och det användes för att hålla olja. Den Lekythos användes för att gjuta olja. Det är lång, smal och har ett stort handtag och pip. Den Hydria potten är rund med en smal bas och hals med två små handtag. Det användes för att lagra vatten. Den Kylix är en liten lera bägare som används för vin. Den har en smal stam och en grund skål. Den Kraters potten är stor med en liten stativet. Den användes för blandning av vätskor.

prepping

Alla grekiska keramik börjar med prepping. Detta är en process för att separera de stenar och slam från leran. Leran blandas med vatten och fick sedimentera. Föroreningarna sjunka till botten. Denna process upprepas flera gånger. Leran pressas sedan och knådas för att skapa en jämn, sammanhängande lera. Leran var traditionellt blandat både för hand och till fots.

kasta

När leran blandas, är det kastas. Detta är ett annat ord för formning. Leran är placerad på en plan drejskiva. Hjulet smörjs med vatten för att tillåta leran som skall formas. Krukmakaren snurrar hjulet och bildar leran med händerna när den snurrar. Många antika grekiska vaser bildades i separata sektioner, som sedan pressas samman med våt lera efter torkning i en dag, och det är fortfarande sker i dag. Svampar används för att jämna ut ytan av keramik.

dekorera

Grekisk keramik ofta dekorerade i en "svart siffra" design. Denna design visas som svarta silhuetter av objekt över en röd bakgrund. Designen för dekorationer är skissat i ytan av leran med en metallspets. Krukmakaren använder våt lera som färgen i konturerna. Färgen är röd på denna punkt. När sparken, blir färgen svart. Detaljer repas in i ytan med en skarp trä eller metallföremål.

Bränning

Bränningen av grekisk keramik tar tre stadier av bränning. För det första är keramik upphettas till ca 426 grader C i en ugn tills keramik vänder klarröd. Det andra steget är svårare. I detta skede stänger potter ventilerna till ugnen och lägger grönt trä och blad för att skapa rök. Ugnen värms ännu hetare, mer än 426 grader C. keramik blir svart i detta skede. I det sista steget, gör det möjligt för keramiker ugnen svalna och öppnar alla ventiler. Detta gör de omålade kanterna blir röda igen, medan den målade ytan förblir svart. Detta beror på den släta som sker över de målade områdena.

Mässing Urnor på grekiska Stages

Mässing Urnor på grekiska Stages


Poeten John Keats ökänt skrev en Ode till en grekisk urna. En urna är en typ av vas, med eller utan handtag. Praktiska, vardagliga urnor kallade amforor användes för att lagra allt från vin till olivolja. Urnor görs som konst eller för speciella ceremoniella funktioner har genomarbetade dekorativa motiv som speglar antika grekiska samhället och kulturen. Urnor var vanligtvis keramik, men kan också göras av trä och metall. Mässing urnor var sällsynta.

Användning av Urnor på scenen i den grekiska teatern

Urnor är ett vanligt prop används på scenen i grekiska teatern både i forna tider och idag. Detta speglar deras användning i det dagliga livet av grekerna som förvaring för både vardagliga föremål, samt mer värdefulla föremål såsom dyra parfym.

Utseende av Brass Urnor

Mässing urnor var sällsynta så de skulle ha varit för en speciell, ceremoniell funktion av något slag. En viktig användning var begravningss att hålla askan av döda. Urnor som kallas "lekythos" föredrogs - dessa urnor har en lång, smal cylindrisk form med en smal hals.

Användning av Brass Urn Props

När rekvisita används i den grekiska teatern, de brukar också ha en djupare betydelse och signalerade djupare teman. Den grekiska steget bestod av en cirkulär orkester eller "dans space" där kören utförs och en rektangulär scen bakom det där aktörerna utförs. Med publik på mer än 14.000 personer, iscensättningen var begränsad. Publiken skulle ha betalat stor uppmärksamhet åt något dyker upp och dramatiker skulle ha avsett varje prop att vara symboliskt.

Kända Användning av en mässing urna på grekiska Stages

Sofokles pjäs "Elektra" har en urna i en huvudroll. Elektra längtar efter hämnd mot sin mamma som dödade sin far, kung Agamemnon av Mykene, när han återvände från det trojanska kriget. Hon sörjer även för sin bror, Orestes, som hon hjälpte fly när deras mor försökte också döda honom. Orestes kläcker en plan att återvända till sin hämnd, tillkännager sin falska död och anländer med en urna som levererar sina egna förmodade aska till Elektra. När Elektra tar urna, beklagar hon för hans död långt borta och Orestes flyttas för att avslöja sig själv och den tomma urna. Det antecknades bekant att när antika grekiska skådespelaren Polus spelade den del av Elektra, placerade han askan av sin egen död son i urnan.

Hur man fyller Vaser

Hur man fyller Vaser


Om du har turen att få blommor varje år för Alla hjärtans dag, din födelsedag eller din bröllopsdag, kan du ha samlat en stor samling av vaser. Om du inte är den vanliga mottagare av blommor, kanske du vill träffa några yard försäljning för att se om du kan hitta några av dessa billiga behållare. Fylla en vas med vatten och blommor är bara ett av många sätt du kan använda mångsidiga fartyg.

Instruktioner

1 Layer olika typer av torkade bönor och baljväxter, såsom ärter, svarta bönor, gula linser och röda bönor, i en tydlig vas. Använd den som ett dekorativt objekt på köksbänken. För en liknande effekt, använder olika former och färger av pasta.

2 Fyll en smal hals vas med fjädrar som du hittar medan ute. Eller fylla en bredare vas med bitar av mossa, kottar och andra naturliga torkade skatter du hittar. Peta fjädrar till potpurri för en organisk mittpunkten.

3 Placera ett ljus i mitten av en kort, bred vas; fylla tomrummet med kaffebönor för en aromatisk ljusstake. Knyt en dekorband runt vasen för en extra touch. Prova samma teknik med polerade stenar eller andra ej brandfarliga föremål.

4 Gör ett matchande set av boken hållare genom att fylla två tydliga vaser med stenar eller sand toppade med några av dina favorit snäckskal.

5 Klipp huvudet ifrån tillräckligt färska blommor för att helt fylla en glasvas. Använd starka färger blommor, eller gå monokromatiskt med alla vita för ett elegant utseende. Arrangemanget kommer inte att vara länge utan vatten, men det kommer att göra en stark dekorativa uttalande för en supé.

6 Float en enda blomma i en överdimensionerad vas fylld med vatten. Eller hoppa blomman tillsammans; tillsätt en droppe karamellfärg till vattnet för en enkel dekoration i en klar vas.

7 Ställ ett udda antal identiska vaser på bordet. Fyll dem med godis för en nyckfull mittpunkten. Färg jelly beans, pepparmint och folieklädda choklad är några läckra val.

8 Gör en säsongs dekoration eller mitt genom att fylla en vas med färgade ägg, frukt, godis majs, tranbär eller juldekorationer. Klä upp din vas med en längd att samordna band eller båge.

9 Samla alla oanvända nycklar i ditt hus; fylla en liten vas med dem. Placera den på soffbordet för en one-of-a-kind konversation lappar. Vintage kulor, gamla mynt eller bitar av trasiga eller inkompatibla vintage smycken skulle också vara attraktivt.

10 Vänd en lång, tydlig vas upp och ned för att använda den som en glaskupa över en samlar objekt som du vill visa upp, såsom en antik docka eller leksak.

Grekiska konstprojekt för 6th årskursstudenter

Grekiska konstprojekt för 6th årskursstudenter

Grekiska konstprojekt för 6th årskursstudenter

Grekiska konstprojekt för sjätte klass elever omfattar en mängd olika aktiviteter centrerad på periodspecifika tekniker och objekt. Grekiska teatern masker ger en fantastisk möjlighet för sjätte klass studenter att lära sig om historien om grekiska teatern samtidigt som man skapar en tydlig minnessak. En grekisk historia vas aktivitet ger insikt om innebörden av genomarbetade keramik teknik. Grekiska keramik mönster som visar geometriska mönster efterliknar de som finns i det antika grekiska historia.

Grekiska teatern masker

Även unga studenter har svårt med röran och tid som behövs för att skapa grekiska teatern masker, sjätte klass studenter hitta projektet spännande. Cathy Gaul Haddon Friends School föreslår att diskutera syftet med masker, inklusive hur grekiska teatrar använde dem för överdrift av känslor. Studenterna visa exempel och få en allmän förståelse av grekiska teater masker innan en av gips gasväv och papper mache. Vaselin skyddar elevens ansikte medan klar plastfolie täcker och skyddar håret. Garn och färg öka ansiktsuttryck och design av maskerna en gång torkade, så att varje barn att skapa en one-of-a-kind konstverk.

Grekiska Story Vaser

Enligt den ideella organisation Unga Aggressiv Uppriktig Organiserad och United, grekiska berättelse vaser erbjuder en utvecklad form av klassiska dekorerade keramik. I stället för en enkel konstruktion, berättelse vaser skildra en viss saga eller berättelse. I detta konstprojekt, sjätte klass eleverna att utveckla kreativitet genom att göra miniatyrversioner av grekiska historien vaser med frigolit koppar och svarta och röda oljekritor. Efter att lära sig hur grekerna använde vaser för att illustrera berättelser, barnen har möjlighet att göra upp en berättelse, rista in den i skum med en vass penna och färg det med de färger som används i det antika Grekland, svart och rött. De beläten skapar en lättnad, eller imponerad bild, i koppen tillåter eleverna att skapa realistiska versioner av den grekiska historien vas.

Grekiska keramik Designs

Förutom berättelsen vaser, grekiska keramik ingår även fartyg dekorerade med geometriska mönster. Arkeologi webbplats från Stanford University noterar de olika stilar av de geometriska grekiska vaser, inklusive Dipylon, de mest ansedda av alla grekiska keramik vas mönster. Sexan studenter har den kompetens som krävs för att lägga detalj och replikera dessa grekiska vas mönster. Helt enkelt ge varje elev med en brun pappers- utklipp av en vas och svarta markörer eller kritor. Har varje elev skapa band runt vasen och lägga svarta kanter, geometriska mönster och silhuetter. Ge exempel på grekiska keramik så konstprojekt förblir giltig till den ursprungliga designen.

Grekisk Figur tracings

En annan bra konstprojekt för sjätte klass studenter inkluderar ritning grekiska siffror i svart och rött. Eleverna lär sig att använda storleken på figurens huvud för att skapa en proportionerade bilden. Enligt Dave Claudon använde klassisk grekisk figur längden på sex eller sju huvuden för att skapa höjd. När eleverna göra en bild i svart på en röd bakgrund som de kan vända färgerna och skapa en röd bild på en svart bakgrund. Vit gör den perfekta förbättring färg.

Hur man drar en sexig Mermaid

Hur man drar en sexig Mermaid


Sjöjungfrur är vackra och mystiska varelser i havet. I likhet med grekiska sirener över havet, är det sagt att sjöjungfrur skulle sjunga vackert att locka sjömän i havet för att drunkna. Rita en sexig sjöjungfru kommer naturligtvis komma med de grundläggande funktionerna vid utarbetandet en sjöjungfru. Deras långa flödande hår, busty bikini-topp och kurviga form väcker skönhet och sex appeal. Rita din sjöjungfru följer samma riktlinjer som du skulle dra en människa, är den enda skillnaden fisk svans som börjar strax under magen.

Instruktioner

1 Rita en cirkel för sjöjungfru huvudet. Efter denna form, använda en riktlinje för att dra de kvinnliga kurvor. Rita en smal hals. Dra en linje tvärs över botten av nacken med två cirklar på vardera änden av linjen för att skapa axlarna. Underneath rita en kurvig bröstet som sedan fortsätter inåt smal midja. Följande midjan rita två linjer ner till en krökt punkt för att skapa svansen.

2 Rita toppen av ett hjärta precis under naveln. Definierar den krökta svans. Vid slutet av den punkt, rita en huva svans form som visar två fiskar svans punkter kommer samman.

3 Rita en bikini över bröstet. Rita två cirklar som täcker bröstet med två smala linjer över axeln för att skapa banden. Rita två smala armar kommer ner från axlarna. Formerna blir smal ovala former som blir smalare vid skarven.

4 Rita ansiktet. Rita böjda fylliga läppar och en liten knapp näsa. Rita stora mandelformade ögon med långa ögonfransar linjer curling bort från ögonlocket. Rita en stor, lång oval form som når till midjan bakom huvudet för att skapa formen hos de luscious, långa lås. Lägg till information till håret. Lägga till rader av rörelse och rörelse.

5 Färg i sexig sjöjungfru. Färglägg din sjöjungfru läppar röda. Färga håret i gult och lägga slående blå ögon med tjocka svarta fransar. Tillsätt en liten rad av klyvning i-mellan bikini och en liten navel prick. Färg i berättelsen grönt och hennes hud rosa.

Krukväxter skuggande träd

Krukväxter skuggande träd


Träd i krukor ger skugga för en uteplats, däck eller balkong där plantera dem i marken är inte praktiskt. Många träd kan planteras, ger potten är stor nog, men träd som växer mindre än 15 fot lång är bäst.

välja Krukor

Välj en robust, keramik eller metall behållare tillräckligt stor för trädet mogna rotsystem och proportionell mot dess mogna höjd. Plantskola personalen kan hjälpa dig att avgöra vilken behållare är bäst för vilken typ av träd. Undvik behållare med smal hals. Plast och terrakottakrukor kommer inte att vara väderbeständig eller stark nog för en skugga träd.

träd~~POS=TRUNC

Ställ krukan ovanpå starka växt fötter eller tegel för att underlätta dränering. Använd planteringsjord, inte trädgårdsjord. Träd behöver inte mycket gödsel, så blanda en långsam frisättning pellet gödselmedel med planteringsjord vid plantering tid fungerar bra. Ge nya träd 5 liter vatten per vecka.

skuggande träd

Små träd som ger skugga inkluderar upprätt japanska lönnar, frans träd, trollhassel, Camellia, Amur lönn, Paperbark lönn, crabapples, blommande päron såsom Capital och Chanticleer, blommande körsbär som Akebono och Kwanzan, och blommande plommon såsom Princess Kay .

Hur man gör en Flamingo Out of Fun Foam

Hur man gör en Flamingo Out of Fun Foam


Den som har använt kul skum vet hur det fick sitt namn. Kul skum är en viskning. Dessa mjuka, böjliga ark av skum säljs i en rad färger, tjocklekar och storlekar på de flesta konst och hantverk butiker. Genom att välja ett par lakan och rätt leveranser, kan du göra en flamingo av roliga skum i flera enkla steg.

Instruktioner

1 Skissa din design. Rita en skiss av din flamingo på en bit papper. Flamingos bestå av en rund form för kroppen; två långa, smala stick ben; en lång, smal hals; annan rundad form för huvudet och en hooked näbb på slutet. Granska bilder av flamingos för hjälp (se Resurser avsnitt).

2 Överför mönstret. Använd sax eller en penna kniv för att skära ut din flamingo kontur. Placera konturen på en bit rosa roliga skum och lätt rita en ram runt konturerna med penna eller en ljuspenna.

3 Klipp ut din bas. Pile gamla tidningar och tidskrifter på en plan yta och placera din rosa kul skum på dem. Skär längs gränsen du ritade med en penna kniv.

4 Klipp ut andra flamingo delar. På den svarta roliga skum, lätt skissa konturerna av fågelns näbb, ögonglob, fötter, hög hatt och andra tillbehör som du vill inkludera. Använd din penna kniv för att skära ut formerna.

5 Limma samman delarna. Välj en kvalitet hantverk lim för att fästa de svarta former för att flamingo bas.

6 Lägg något extra. Inkludera extra detaljer, såsom små linjer på Flamingos ben eller andra små motiv, genom att utnyttja det roliga skum med en märkpenna.

Användningsområden för en konisk kolv

Användningsområden för en konisk kolv


E-kolvar - även känd som E-kolvar efter mannen som uppfann dem - är laboratorie fartyg som har en bred, platt bas och en smal hals. De är oftast används i laboratorier, men de kan också användas var som helst vätskor hanteras.

blandning av substans

Enligt Erlenmeyerkolv en av de vanligaste användningsområdena för koniska kolvar är titrering, då två ämnen successivt blandades under försöks klockor för en reaktion. Den smala halsen av blixten gör det enkelt för den som utför experimentet att virvla eller blanda lösningar inom kolven med mindre sannolikhet för att spilla dem.

uppvärmningsLösningar

Enligt Royal Society of Chemistry, den breda, platt bas i kolven gör den idealisk för uppvärmning av vätskor, såsom under en omkristallisering förfarande. Den breda basen snabbar upp uppvärmningsprocessen eftersom mer av den inneslutna lösningen ligger nära värmekällan.

A Stabila Receptacle

En annan fördel med kolven breda bas är stabiliteten det ger. Detta är särskilt viktigt i laboratoriet där laboratoriet ofta måste hantera mycket reaktiva och till och med farliga ämnen.

ölbryggning

Utanför labbet är koniska kolvar som används av bryggerier och vinmakare, enligt Erlenmeyerkolv. Återigen kolvarna vara användbar när det krävs stabil och spillfri hantering av olika vätskor och vätskeblandningar.