göra lejonmask

Barnaktiviteter för Daniel i lejongropen

Barnaktiviteter för Daniel i lejongropen


Daniel och lejongropen är en berättelse om en modig ung man med stark tro. Daniel ber till Gud i stället för kungen, och Gud skyddar honom från de hungriga lejon. Barn kan lära sig om Guds kraft, tro, bönens kraft och göra det som är rätt från denna berättelse. Aktiviteter kan användas för att lära barn dessa begrepp i ett kraftfullt och meningsfullt sätt.

Lion Mask

Ge varje barn med en skylt som papper för att skapa en lejonmask. Låt barnen rita och färga lejon ansikte. Klipp öron av kraftigare papper och limma dem på. Färg ytterkant papper plattan orange och skär remsor i kanterna, ca 2 inches djup och halv tum tjock, hela vägen runt plattan för att göra lejonman. Skär ut ögon hål och tejpa en bit snöre på baksidan av masken för att hålla den på barnets huvud.

Tillförordnad förordnad~~POS=HEADCOMP

Läs barnen berättelsen om Daniel och lejongropen från Bibeln (Daniel 6: 1-28) eller berätta historien med egna ord. Välj ett barn att vara kung, ett barn att vara Daniel; resten kommer att vara lejon. Klä barnen i enkla kostymer såsom ett pannband, badrockar och lejonmasker och utse ett område för den. Kungen tar Daniel till den och sätter honom i. Daniel är omgiven av lejon, som morra och morra på honom. Daniel börjar be och lejonen stänga munnen, oförmögen att skada honom. Efter en tid kungen avkastning och är överlycklig att se att Daniel har överlevt. Låt varje barn att ta en sväng är andra tecken i berättelsen i mån av tid.

brusande Game

Fråga barnen om de kommer att hjälpa berätta historien om Daniel. Barnen får bära lejon masker om du vill. Fråga barnen vad låter en hungrig lejon gör, och barnen kommer att ryta som ett lejon. Be dem att utöva detta några gånger. Be barnen roar varje gång du säger ordet "lejon." Säg berättelsen om Daniel i egna ord, säger "Lion" flera gånger och låta några sekunder för barnen att ryta varje gång.

Skulle vad Daniel gör?

Gör flera kort notering situationer som barn kan utsättas för, till exempel "Du vet att du ska göra dina läxor men dina vänner spelar utanför. Din mamma inte vet att du har läxor. Vad ska du göra?" eller "Du hittade en dollar på din broders sovrumsgolvet. Han skulle aldrig veta om du tog det. Vad ska du göra?" Förklara för barnen att Daniel var modig och lydde Gud i stället för kungen. Relatera denna berättelse till barnens liv och tala om för dem att de kan vara modig, ärlig och trogen precis som Daniel. Har varje barn dra ett kort och läsa den högt, och sedan berätta vad han skulle göra i denna situation och varför.

Tillit till Gud hantverk

Tillit till Gud hantverk


"Lita på Gud" är ett viktigt budskap för barn i alla åldrar. Använda hantverk och aktiviteter är ett beprövat sätt att undervisa och påminna dem om nyttan av att alltid lita på Herren. Du har många hantverk idéer att välja mellan. Fundera på hur mycket tid och resurser som du kan begå. Dessutom är colnfirm som hantverk eller aktivitet som passar bäst för gruppen ålder du försöker nå.

Småbarn - lejonmask

Tillit till Gud hantverk


Du kommer att behöva en papperstallrik, sax, snöre och kritor. Läs berättelsen om Daniel till barnen. Diskutera hur Daniel litade på Gud och på grund av att tillit och lydnad, sände Gud sina änglar att skydda Daniel medan i lejonets kula. Nu har varje barn ta en papperstallrik och dra en lejon ansikte med kritor. Låt dem använda bruna kritor runt kanterna för att skapa lejonman. Skär två ögon hål ut och stansa två hål på varje ytterkant. Trä snöret genom och storlek till barnets huvud.

Åldrarna 7 till 10 - lita på Gud halsband

Tillit till Gud hantverk


För denna enkla hantverk, behöver du några sträng, garn eller plast hantverk sträng, sax och några brev pärlor. Du kan oftast köpa dessa på en lokal hantverksbutik. Har varje barn bokstavera orden "lita på Gud" med sina kulor och glida pärlorna på strängen. De kan använda flera färger av pärlor att ljusna deras skapande.

Åldrarna 11 till 14 - Guds löfte väggbonad

Tillit till Gud hantverk


Få åtta 1,2 cm x 27,5 cm f (1/2 x 11 tum) ark av kartong (blå färg), markörer, garn eller band, två hantverk klubbor, lim och tomma stjärnan klistermärken. Har varje barn ta stjärnor och skriva en mening med hjälp av ett ord för varje stjärna. Till exempel kan de skriva ut "Lita på Guds löften" eller "Gud håller sina löften". Skala klistermärken och placera på den blå kartong. Limma band eller garn i en slinga till början av kortet. När limmet torkar, har ungdomarna nu en personlig "plack" att ta hem och hänga på deras sovrumsväggen.

Senior School - lita på Gud bildram

Tillit till Gud hantverk


Samla en engångspappers askkopp, lim, färg, markör, isglass pinne och ett foto. Låt varje tonåring ta ett foto av någon de litar på. Det kan vara en familjemedlem, vänner, pastor eller vem. Måla askkoppar någon färg som du väljer. Låt dem vara kreativa och göra någon design de vill. Låt dem skriva "Ordspråksboken 3: 5 ..." Lita på Herren av hela ditt hjärta ... "längs kanten, gå runt askkoppen Nu kan de limma deras foto i mitten Avsluta genom limning lolly hålla sig till.. baksidan av ramen i en vinkel så att den kommer att fungera som ett stativ. när det är alla torra, kan de visa sin fotoram varhelst de önskar. det kommer att fungera som en ständig påminnelse om vad förtroende verkligen är.

Förskoleverksamhet med hjälp av en cirkustema

Förskoleverksamhet med hjälp av en cirkustema


När det är dags att liva upp din förskola klassrummet, låt dina elever vet att cirkusen är i stan. Förutom att läsa berättelser och sjunga sånger om cirkusen, få din klass arbetar med hands-on hantverk, spel och snacks som ger cirkusen till livet medan hjälpa förskolebarn öva viktiga färdigheter.

elefant Craft

Hjälp förskolebarn föra största cirkus medlemmar till liv under din cirkus-tema klass genom att elefanter av toalettpappersrullar och kraftigare papper. Spåra eller skriva ut ansikte, öron och stammen av en elefant på tjockt papper, tillsammans med fyra ben och en svans. Låt barnen färgelefantdelar och skär dem med din hjälp vid behov. Wrap och limma en bit grå kraftigare papper runt toaletten pappersrullen för att skapa elefanten kropp och limma färgade elefanthuvud, ben och svans på elefanten. Förskolebarn kan använda sina mindre elefanter i dramatiska spela och även göra andra djur, om så önskas.

Papper Plate Lion

Gör en speciell lejon hantverk att använda i dramatisk pjäs eller att hänga på displayen för att skapa ditt klassrum cirkus menageri. Ge varje förskolebarn en papperstallrik och låta henne färglägga ett lejon ansikte på den släta mittcirkeln del hjälper vid behov. Slå hål runt den yttre kanten av plattan och binda bitar av rött, gult och orange garn för att skapa en vild lejonman. Klipp öron av kraftigare papper och limma dem på lejonhuvud. Du kan också hjälpa förskolebarn skära ögat hål av ansiktet för att skapa en mask för dramatisk pjäs.

Hula Hoop Jump

Dekorera hula hoops med orange, rött och gult färgat papper för att skapa brinnande hoops för din lilla lejon att hoppa igenom. Ordna bågarna i en hinderbana på golvet eller hålla dem en fot eller så från marken medan dina förskolebarn turas hoppa, hoppande eller klättra genom hoops utan att få "bränd". Utnyttja dina lejonmasker om du har gjort dem, eller bara uppmuntra barnen att utföra sina lejon ryter som de utövar sin grovmotoriska och förmåga att lyssna.

cirkus~~POS=TRUNC Ballonger

Använd ballonger för att dekorera din cirkus-tema klassrummet, men först använda dem för att visa vetenskapen om luft. Fyll några ballonger med helium och andra med luft för att demonstrera olika vikter och varför vissa ballonger flyta. Fäst en luftfylld ballong till en fest noisemaker (den typ du blåsa i) för att visa hur luft rusar ut ur ballongen och i noisemaker har samma effekt som blåser in i noisemaker.

cirkus~~POS=TRUNC Snacks

Bär cirkustema rakt in snack tid med godsaker som förskolebarn kan bidra till att förbereda. Ge varje barn en liten vit papperspåse att dekorera med röda markerings ränder, sedan fylla den med popcorn. Låt förskolebarn sprida glasyr eller sylt på en riskaka, lägga en lakrits sträng till botten för att göra en ätbar ballong. För en extra speciell behandling, ge varje elev en glass eller frusen yoghurt med en upp och ner glasstrut för en clown hatt, låt dem dekorera den med torkad frukt, nötter eller färgglada godis.