giftiga djur på fiji

Blommor som är giftiga för djur

Blommor som är giftiga för djur


Enligt Humane Society, det finns mer än 700 växter som besitter giftiga ämnen som orsakar skadliga effekter på djur. Från vanliga krukväxter till populära trädgårds sorter, kan blommor giftiga djur orsakar offren att uppleva en rad symptom, från lätt illamående till förlamning. De värsta fall leda till döden. Faktorer, såsom arten och vikten på ett djur, ofta spelar en viktig roll i strängheten av svaren till en giftig blomma.

Amaryllis

Även känd som Belladonna lilja, Saint Joseph lilja, Cape Belladonna och naken dam, är amaryllis giftiga för katter och hundar. Blomman är en enkel att växa blomma som kommer i olika nyanser av rött, vitt, rosa, lax och orange med en mängd attraktiva randiga och mångfärgade val. När djur kommer i kontakt med amaryllis, kan de uppleva kräkningar, depression, diarré, buksmärtor, hyper-salivering och skakningar.

Hyacint

Med långvariga blommor och en inbjudande doft, vissa djur faller offer för de giftiga alkaloider som finns i hyacint. Som ett populärt komplement till blomster, hyacinter dekorera landskap med nyanser av rosa, rött och lila. Hundar och katter som äter hyacint ofta kräks och får diarré, dermatit och allergiska reaktioner. Hyacintlökar innehåller de mest potenta mängden toxiner.

gladiola

Leverera visuella intryck av trattformade blommor till trädgården, gladiola lägger inslag av mörk fuchsia, violett, rött, ljusrosa eller gul. Många arter av gladiola innehåller toxinkomponenter som gör häst, katter och hundar sjuka. Djur svarar på gladiola förgiftning med kraftig salivavsöndring, kräkningar, dregling, letargi och diarré. De värsta fall innebär intag av rotknölar (eller glödlampor), som innehåller den högsta koncentrationen av gifter.

Geranium

De stora, färgglada blomningar av pelargoner är en omtyckt val för trädgårdar och rabatter och fungera som dekorativa krukväxter på grund av deras lätthet att växa i nästan alla miljöer. När ätit, den geraniol och linalool finns i många varianter av pelargoner utgör ett hot mot hälsan hos katter och hundar. Gemensamma svar på den giftiga blomman kräkningar, anorexi, depression och eksem.

Rhododendron

Även känd som Rosebay eller Azalea, finns det cirka 250 olika arter av blommande buske som sträcker sig från delstaten Kalifornien till Georgia. Djur, såsom hästar, katter och hundar påverkas av grayantoxin som ingår i anläggningen. Typiskt, inom några timmar efter intag, kan djuren lider akut mag upprörd, överdriven dreglande, minskad aptit, kolik, svaghet, förlust av koordination, ben förlamning och försvagat puls som varar i två eller flera dagar.

Riddarsporre

Med mer än 80 arter av riddarsporre i Nordamerika, djur som lever på låglänta sluttningar, gräsmarker och bergsområden är mer benägna att komma i kontakt med de giftiga diterpenalkaloider ingår i anläggningen. Katter, hundar och hästar kan drabbas av neuromuskulär paralys, förstoppning, kolik, ökad salivavsöndring, muskelryckningar, stelhet, svaghet och kramper. Vissa djur inför hjärtproblem och dör av andningsförlamning.

liljor

Liljor är ökända för att orsaka sjukdom och njursvikt hos katter, medan majoriteten av lilje arterna är icke-toxiska för hundar och hästar. Till exempel, är den Calla Lily (även känd som trumpet Lily) giftigt för hundar och katter på grund av olösliga kalciumoxalat. Djur som äter denna art av blommor upplever ofta oral irritation, intensiv brännande och irritation i munhålan, överdriven dreglande, kräkningar och svårigheter att svälja. Hela påsklilja växt är giftiga för katter, medan hundar och hästar är opåverkade. Kräkningar, letargi, njursvikt och död är vanliga följder när en katt äter någon del av en påsklilja.

Korallrev Växter & djur

Korallrev Växter & djur

Korallrev Växter & djur

Korallrev upptar endast cirka 0,2 procent av världshaven, men de bildar en livsmiljö för 25 procent av alla marina organismer. De sträcker sig över detStillahavs- och Karibien vatten som några av de mest tätt förbundna ekosystem i världen. Har genomgått miljontals år av samevolution, de flesta av dessa organismer är starkt beroende av korallreven som stöder dem.

koraller

Korallrev är marina konstruktioner som består av kalciumbikarbonat exoskelett utsöndras av koraller, en organism som är en del av den stora stammen Cnidaria som även inkluderar maneter (i jämförelse, är chordate en phylum som omfattar alla ryggradsdjur och vissa ryggradslösa djur, även om chordate omfattar mer än 60.000 arter till 9000 cnidaria). Varje korall huvud innehåller en koloni av genetiskt identiska polyper som är bara några millimeter i diameter. Det finns 600 kända arter av korall som upptar dessa rev.

Fisk

Mer än 3.000 arter av fisk lever korallreven. Många av dem är avsedda för manövrering så att de kan dart i sprickor och sprickor när rovdjur nalkas. Fjäril fisk och havsängel, till exempel, har djupa och sido organ som tillåter dem att dart snabbt. Fiskar har också lysande färgning att smälta in, varna rovdjur eller sätta på parnings skärmar.

Symbios

Symbiotiska förhållanden är vanliga i korallrev. Clownfishna, till exempel bor i havsanemoner, immun mot deras gift. Det darts snabbt ut och livnär sig på små ryggradslösa djur som utgör ett hot mot den anemon, medan anemon livnär sig på clownfiskar avfall. Hawkfish, också är immuna mot stickande celler av branden korall (som faktiskt hydror, inte korall) och fånga små ryggradslösa djur som flyter i närheten.

Giftighet

Toxicitet är en viktig egenskap som stöd i försvar eller förlamande byte. Familjen av skorpion, som omfattar lionfish arter, har vassa taggar belagda med slem, vilket gör dem en farlig organism. Andra arter som muränor kan orsaka förgiftning om ätit, eftersom deras toxiner inte kan förstöras av matsmältningen. Den giftigaste fisk är revet stonefish, som kan skjuta gift från var och en av sina 13 ryggar. Lådan maneter är en annan giftig djur som bebor Stora Barriärrevet.

hajar

Whitetip, Blacktip och grå revhajar i detStillahavs- och Karibien revhaj i Atlanten är de stora hajarter som lever i korallreven. De är mer strömlinjeformad än andra hajar och typiskt äter en blandning av benig fisk och bläckfisk. Galapagoshaj, tigerhajar, hammar och många andra patrullerar även korallrev för livsmedel.

andra organismer

Ryggradslösa djur, inklusive havssniglar och sjöborrar och reptiler såsom gröna eller oäkta sköldpaddor, havsormar och marina krokodiler gör korallrev deras hem. Fåglar som pelikaner, hägrar och boobies foder på revet fisk. Korallrev innehåller också ett varierat antal av alger, tång och växter som sjögräs som är hem för många andra typer av organismer.

Om orm hanteringsutrustning

Om orm hanteringsutrustning


När människor och vilda ormar rör sig allt närmare i närheten på grund av livsmiljöer intrång, chans möten med giftiga arter är på uppgång. Under de senaste 10 till 20 åren, herpetoculture eller hobby att hålla ormar, har vuxit med stormsteg i popularitet i många länder. Det finns även många amatörer som upprätthåller giftiga arter, som entusiaster hänvisar ofta till som "heta" ormar. Folk som upptäcker någon orm i deras trädgård är vanligtvis mycket intresserade av på ett säkert sätt flytta den objudna gästen mer lämpliga kvartal. Herpetoculturists ibland måste flytta ett prov för bur underhåll eller för en resa till veterinären. Båda situationerna kräver en del av samma typ av orm hanteringsutrustning.

typer

Om orm hanteringsutrustning


I de flesta fall är den äldsta traditionella metoden att hantera giftormar fortfarande ett av de enklaste. Ormen pinne eller krok, används för att hantera och lyfta giftormar. Det är en lång bit av låg vikt härdat stål och har en krökt krok i ena änden, och en gummi handtag liknar en golfklubba i den andra. Olika storlekar och längder är kommersiellt tillgängliga, inklusive hopfällbara modeller. Av säkerhetsskäl, välja krokar ungefär samma längd ormen i fråga. Modeller längre än tre till fem fötter är svårare att hantera, eftersom de kan vara ganska tung. För större ormar, måste du använda två krokar samtidigt för att styra djuret. Ormen tång, eller ta stick, är en enkel mekanisk verktyg med käftar som stänger runt ormens kropp och hålla den. Föraren håller den andra änden, som är en typ av pistolgrepp. Detta är inte den säkraste verktyg för ormen, dock. De flesta ormar thrash runt och motsätter häftigt att bli grep på detta sätt. Många kommer att upprätthålla hudflikar och skador, och ofta revben kommer att brytas, särskilt i händerna på oerfarna hanterare. Om du känner att du måste använda det här verktyget, lim någon form av stoppning, såsom skumgummi, på insidan av käftarna. Vid användning av tång, alltid ta tag i ormen runt mitten av sin kropp, aldrig nära huvudet. Gripande bakom huvudet kan medföra att vikten på djuret, i kombination med stryk, för att enkelt separera huvudet från ryggraden, vilket kommer att döda den direkt. En eller två par pincett är utmärkta allrengöringsmedel verktyg för entusiasten. De är bra för matdags, för att flytta vatten skålen eller för att plocka hud sheddings ut ur buren. Tång finns i olika storlekar och former. Vissa är stora låsning peanger. Andra ser mer ut som en pincett, och en del även ser ut som stora grilltång. Tång är ett måste för varje gång en hanterare måste hålla händerna borta från ormens strejk sortiment. För hållande uppgifter såsom medicinsk behandling, rör eller tydliga begränsningar akryl huvud är den mest effektiva av alla kommersiellt tillgängliga verktyg. De är mycket säkrare för föraren och mycket mindre stressande att ormen än fastlåsning och handhållande. Röret du väljer bör vara hälften så lång som längden och bara lite bredare än ormens kropp, och kommer att ha hål borrade längs dess längd. Det är bäst att ha någon hjälpa dig när du använder dessa. En ände av röret är öppen; den andra är förseglad. Ormen går den öppna röränden, och kommer inte att ha utrymme att vända huvudet runt. När kroppen är hela vägen in i röret, säkert tag i röret och ormen, fånga det inne. Du kan nu medicinera den, plocka bort parasiter eller helt enkelt flytta djur från en plats till en annan. Var försiktig och inte sätta fingrarna över något av hålen i röret som är nära huvudet av fångade ormen, för att undvika risken att komma i kontakt med en fang peta av en av dem.

överväganden

Användningen av pinning pinnar för hand besöksförbud är mycket motverkas. Även med de specialdesignade och välkända Postar pinnar, är fastlåsning farlig. Fästa och därefter besöksförbud huvudet av en giftig djur presentera den perfekta scenariot att vara värd för en otäck bett, och är det förfarande mest sannolikt att resultera i att envenomated hantering. Agile och aktiva arter såsom cobra motstå med våldsam stryk och vridning. Det är även svårt att få fastlåsning stick i rätt läge med all denna verksamhet. Om djuret lyckas lossa greppet på huvudet, du är i riktigt stora problem. Du måste fysiskt brottas med stora, kraftiga huggormar som gaboons och skallerormar, och de nästan alltid vinner. Om ditt grepp äventyras på att släppa rasande ormen, fingrarna är väldigt nära verksamheten slutet, som kommer att ta en otäck defensiv strejk för tillfället det fria. Det finns alternativa hanteringsmetoder som är säkrare för er båda. Endast de mest erfarna hundförare bör även försöka använda nålning, och det är bara om djurets liv är i fara.

Betydelse

Ormar är viktiga rovdjur i vår miljö, och har betydelse för det moderna jordbruket. Dessa djur kontrollera skadliga skadegörare och gnagare populationer, vilket gör dem till stor nytta för människor. Det är sant att en liten andel av dem kan innebära fara för människor, men deras fördelar uppväger riskerna de kan medföra. Ständigt ökande intrång av människans bostadsområden i de vilda livsmiljöer ormar garanterar enstaka möte med en farlig reptil. Villaägare kan finna det önskvärt att säkert flytta ormar från sina lokaler. Andra söker aktivt ut giftormar för personliga samlingar eller för reptil handel och vetenskapliga strävanden. För sådana individer, säkra och effektiva verktyg, samt kunskap om deras korrekt användning är av yttersta vikt.

missuppfattningar

Om orm hanteringsutrustning


Det är ett sorgligt faktum att ormar anses av de flesta vara den mest avskyvärda, hemska och skrämmande djur på planeten. Tristare fortfarande dessa missuppfattningar är till stor del av en rädsla för det okända, som föder okunnighet när det gäller dessa vackra och mycket nyttiga djur. Människan är inte en normal del av ormens kost, och de flesta kommer att attackera människor bara om de har överraskad, rädd eller skadade. De flesta av dem är mer rädda för människor än människor av dem. Av mer än 2700 arter av ormar kända, endast cirka 400 är giftig. Av dem, bara cirka 200 arter utgör en fara för människor. Folk underskattar allvarligt vikten av vilda ormar. Utan förmån för dessa rovdjur, skulle det ta ungefär 60 till 120 dagar för skadedjur och gnagare befolkningar att ödelägga de flesta områden i världen med sjukdomen och förstörelse av grödor, livsmedel och egendom. Människor som inte är vana orm hantering bör inte leka med ens ofarliga ormar utan sakkunnig ledning, och bör absolut aldrig hantera en giftig reptil. Ormar bör alltid behandlas med utrustning som är anpassad till arten, och giftormar bör aldrig hanteras av en ensam individ. I motsats till vad vissa tror, ​​är att hantera ormar inte "cool", inte heller är det en hobby för oerfarna personer intresserade av chock värde, bara för skojs skull eller för att visa upp. Det är inte värt det. Din första misstag som innebär en "het" kan lätt bli din sista. Var inte för bråttom i att förlita sig på antivenin att rädda ditt liv i en kris. Även om det är sant att serum rädda liv årligen, de flesta människor är inte medvetna om att det finns personer som är allergiska mot antivenin själv. Allergiska reaktioner mot serum kan vara dödlig, eller leda till allvarliga komplikationer och bestående biverkningar.

Geografi

Någonstans att man kan stöta på ormar, kan behövas lämplig hanteringsutrustning. Ormar lever på land, i träd och i haven. De bebor skogar, berg, savanner, grottor, hål, sand Burrows och öknar. Ormar är vanligast i Nordamerika, Sydamerika, Asien, Afrika, Europa och Australien. Bara om den enda stora landmassor där dessa djur inte hittas är Grönland och Antarktis. Och, enligt legenden, St Patrick förmodligen bli Irland av reptiler.

Varning

Om orm hanteringsutrustning


Hantera aldrig ormar, giftiga eller på annat sätt, under påverkan av någon sinnesförändrande substans. förblir alltid fokuserad och aldrig tillåta dig själv att bli distraherad, även för en bråkdels sekund. Inte snåla när man köper orm hanteringsutrustning. Använd gott omdöme där din säkerhet är berörda. Riskera inte död eller en £ 32.500 sjukhusräkning bara för att spara £ 16 genom att köpa billiga verktyg.

Miljörisker i Öknar

Miljörisker i Öknar


Öknar har ett rykte om att vara strama, svåra platser. Denna stereotyp är inte oförtjänt, eftersom öknar närvarande många faror för människor, inklusive isolering, fattigdom och exponering för väder och vind. Det gemensamma temat är en brist på vatten: A "öknen" definieras som ett område som får mindre än 10 inches regn per år. Denna brist på vatten leder till en öken många faror.

dehydrering

Människor kräver en hel del vatten för att stödja vår cellkemi. En anledning till att vi behöver så mycket vatten att vi inte är effektiva med det vatten vi har: Vår urin inte lika koncentrerad som för andra djur, som kräver att vi producera mer av det att utsöndra avfall. När vi andas, vi förlorar en stor mängd vatten genom utandning genom munnen. Och vi svettas lätt vatten i form av svettningar, nyckelmekanism för att sänka våra interna kroppstemperatur. Evolutionärt därför människor inte är väl anpassade för att leva i öknen. Vatten är en bristvara i öknen, vilket gör det särskilt farligt för någon som blir strandsatta där (kanske på grund av en motorstopp eller fel sin tur tagits medan backpacking) och saknar klar tillgång till hjälp. Dessutom, även när mycket vatten finns tillgängligt, bringar öknens låg luftfuktighet kroppens svettning mekanismer för att vara mer effektiv, eftersom vattnet vi svettas lättare avdunstar till den torra luften.

Solbränna

I motsats till vad många tror, ​​inte öknar inte i sig få mer solljus än någon annanstans. Men solbränna risker tenderar att vara högre i öknen på grund av bristande skugga, bristen på moln, och tendensen människor måste klä mycket minimalt när vädret är varmt. Solbränna har visat sig vara en direkt orsak till hudcancer, vilket skapar en stor hälsorisk för dem som går utan att skydda huden.

Värmeslag och Hypotermi

Temperaturer bland öknar variera inom vida gränser. I själva verket, öknar är både de hetaste och kallaste platserna på jorden. Saharaöknen, till exempel, är så varm att bara dess fransar beboelig för människor. Antarktis, under tiden, är den torraste kontinent på jorden och är ännu mer obeboeliga än Sahara. Dessutom dagliga temperaturvariationer inom öknar är mycket större än i andra klimat. Många öknar ofta dagliga temperaturvariationer av 10 grader eller mer mellan natt låg och eftermiddagen hög. Dessa enorma extrema temperaturer, både i absoluta tal och i svängningar mellan dagtid och nattetid temperaturer, är därför viktiga mekanismer som måttlig temperatur kraftigt minskas i en öken. Dessa mekanismer inkluderar molntäcke, vegetation och fuktighet. Alla tre tjänar till måttlig temperatur genom att blockera solljus eller absorbera värme. På grund av dessa extrema temperaturer, människor i öknen är mer sannolikt att vara i riskzonen för både värmeslag och hypotermi, beroende på årstid och tid på dygnet.

andra faror

Andra risker är gemensamma för öknar. De är känsliga för översvämningar, där en stor mängd regn faller snabbt och inte kan absorberas av marken. Blåser sanden är hårt på lungorna och ögonen; de flesta öknar tenderar att vara blåsigt grund av de stora temperaturväxlingar. Giftiga djur är en stor risk; öknarna är hem till några särskilt farliga skorpioner, spindlar och ormar, såsom svarta änkan och skallerormar. Och vissa öknar är mottagliga för åskväder.

Hur man gör hästsvans olja

Hur man gör hästsvans olja


Indianer har traditionellt använt hästsvans för att behandla magen sjukdom och biter från giftiga djur. Åkerfräken är en växt med antifungal och anti-inflammatoriska egenskaper. När det blandas med olja, kan den flytande formen av åkerfräken användas för att behandla sköra naglar, hudinfektioner, hudutslag, brännskador och mjäll. Hästsvans olja innehåller kisel, tros stärka ben, enligt University of Maryland Medical Center. Åkerfräken olja kan hjälpa till att bekämpa osteoporos.

Instruktioner

Utvinning av åkerfräken olja

1 Krossa tre koppar torkad hästsvans. Placera krossade hästsvans i en stekpanna.

2 Häll 2 tsk extra virgin olivolja i pannan. Olivolja extrakt fräken s medicinska egenskaper.

3 Värm blandningen vid låg värme i 20 minuter. Rör om blandningen var 3 minuter.

4 Häll oljan och åkerfräken blandningen genom en sil i glasburk. Utdrag bara oljan.

5 Förvara hästsvans olja för senare användning.

Hur man målar röda Scorpions

Hur man målar röda Scorpions


Enligt Journal of giftiga djur och toxiner Inklusive tropiska sjukdomar, är den röda scorpion hemma i Indien och är "en farligt giftig art, särskilt för barn." Dessa dödliga rovdjur, medlemmar av klassen Arachnida, är farliga men mycket spännande och kan göra ett intressant ämne i ett konstverk. Du kan måla röda skorpioner med grundläggande konst leveranser och rätt teknik.

Instruktioner

1 Doppa en pensel i den röda färgen, vilket gör att eventuellt överskott färg droppa av borsten innan du flyttar den till ett konstverk papper eller duk.

2 Måla en lång, avlång form som är något avsmalnande vid båda ändarna för att skapa kroppen av skorpion.

3 Måla en lång böjd linje som sträcker sig från den högra änden av skorpionen kroppen och bildar en baklänges "C" -form, med spetsen curling upp över toppen av skorpionen att skapa svansen. Bilda spetsen på svansen i en vass spets för Stinger. Skapa sektioner på undersidan av svansen genom att lägga till korta linjer mellan den övre och nedre raden av svansen, för totalt sex nästan rektangulära former ner längden av svansen.

4 Paint fyra krökta, jämnt tagna spindel liknande ben på varje sida av kroppen och två stora, hummer liknande klorna böjda runt från huvudsektionen tvärs över skorpionen för klor.

5 Doppa en pensel i svart färg, vilket gör att eventuellt överskott färg droppa av borsten innan du flyttar det till konst papper eller duk.

6 Måla en tunn linje över varje separat avsnitt på svansen, vertikala streck längs kroppen av skorpionen skapa ytterligare sektioner på toppen av stinger och på undersidan av skorpionen att skapa skuggning och lägga definition.

7 Paint två små prickar för ögonen på huvudet för att avsluta bilden. Upprepa för att skapa så många röda skorpioner som önskas.

Effekterna av Curare

Effekterna av Curare


Hittade i sydamerikanska regnskogar, är curare en giftig växt som används av olika Amazon stammar att beväpna gift pilar och pilar för jakt byten. En stor vinstockar, kan curare växa vara så tjock som 4 inches vid dess bas. De hjärtformade blad, som finns på golvet av regnskogen, är mellan 4 och 8 inches lång, med en mjuk grön topp och en hårig vit botten.

giftig Effekt

Sydamerikanska stammar utnyttjar curare anläggningen vid framställning av giftiga pilar jakt. Efter skörd anläggningen, jägare krossa och koka rötter och stjälkar lägga gift från andra giftiga djur och växter i potten. Blandningen värms upp tills den blir en ljusbrun sirap kallas "ampi." Pil och dart spetsar doppas i sirapen och används för att jaga spelet. Curare skapar förlamning i offren när det kommer in i blodomloppet. Dödliga doser resulterar i andningsförlamning, i huvudsak orsakar lungfunktionen minska till ett stopp. Det måste vara i blodsystemet att arbeta på detta sätt. Intag av curare är inte skadligt, och äta kött från djur som avlivats med en curare pil eller dart är också säker.

diuretiska effekter

Vissa brasilia använda curare medicinskt. Roten kan användas som ett diuretikum för att rensa systemet från skadliga gifter. Äta curare är säker, eftersom magen inte behandlar giftet in i blodströmmen. Det ökar urinering, febernedsättande och främjar menstruation. Dessutom kan den användas för att förbättra njurfunktionen och minskar inflammation i testiklarna. Curare - när det tas i små doser - renar kroppen från gifter som någon diuretikum skulle.

muskelavslappnande

Om de sväljs i en koncentrerad form, fungerar curare som en stark muskelavslappnande medel. Dessutom kan den användas externt i små doser för att behandla blåmärken. Alkaloiden i curare, d-tubokurarin, blockerar hjärnans signaler som skickar smärta genom kroppen. Används i anestesi på 1940-talet, curare var en viktig resurs för tidig modern kirurgi. Kemikalier utvinns ur curare används för att skapa många receptbelagda läkemedel som säljs idag.

Spindlar i Amazonas

Spindlar i Amazonas


Amazonas regnskog i Sydamerika omfattar mer än 3 miljoner kvadrat miles, sträcker sig över åtta länder. Trots sin fortsatta förstörelse, är det en av de mest biologisk mångfald platserna på jorden, och Mongabay.com uppskattar att mer än 30 procent av världens alla arter finns där. Inte överraskande, då mer än 3000 arter av spindlar har identifierats i regionen.

Brasilianska Wandering Spider

Den brasilianska vandrande spindel är mycket giftig och särskilt aggressiv. 2007 Guinness World Records rapporterar denna spindel som giftigaste i världen, även om arter som svarta änkan är ansvariga för många fler dödsfall. Som sagt, en enda spindel var ansvarig för dödandet av två barn i São Sebastião, enligt en studie av Wolfgang Bucheral publiceras i "giftiga djur och deras gifter, Vol. III."

tarantulas

Spindlar i Amazonas


Det finns mer än 900 arter av fågelspindlar i Amazonas regnskog. Dessa stora, håriga spindlar är imponerande att titta på, men de är inte farliga för människor, förutom de som har en stark allergisk reaktion. Den största fågelspindel, som finns i norra Brasilien och Venezuela är Goliat brdeater, Theraphosa blondi. Det är den näst största spindeln i världen, som väger in på 170gr med ett ben spännvidd på 12 inches. Det fick sitt namn med några viktorianska upptäcktsresande som såg en äter en kolibri.

Jumping Spindlar

Spindlar i Amazonas


Mer än 500 arter av hoppande spindlar ockupera skärmtak av Amazonas regnskog. Som namnet antyder, de kan navigera sin lummiga livsmiljö genom att hoppa, säkras genom en silk tjuder. De förlitar sig på god syn för denna lok teknik, något som de kan också användas vid jakt. Hoppning spindlar liten i storlek, som mäter från 3-5 mm i längd, och ofarlig för människor, även om de är kända för sin "nyfikenhet", och kommer att undersöka en utsträckt hand snarare än fly från den (Global Art Database).

Vilken typ av fågel Är Roadrunner?

Vilken typ av fågel Är Roadrunner?


Namnet roadrunner förmodligen oftast förknippas med Looney Tunes "seriefigur, the Road Runner. På grund av seriefiguren all-blåttplumage och dess karakteristiska "Meep, Meep" ljud, är det svårt att tro att det är en riktig fågel ute med samma namn. Sanningen är dock, är att seriefiguren baserades på den verkliga löpare.

Fysisk beskrivning

Roadrunner eller Geococcyx californianus familj består av två medlemmar: mindre tuppgök och större roadrunner. Båda har liknande utseende, förutom att större roadrunner är större och har en längre räkningen. Även seriefiguren är blåaktig utseende, är den verkliga roadrunner svart med ljusbrun och vita ränder.

egenskaper

Roadrunner är verkligen en snabb löpare. På plana ytor, kan den nå en hastighet på upp till 18mph, enligt Cornell Lab of Ornithology. En av anledningarna till Roadrunner föredrar körs att flyga är att hastigheten är användbar vid jakt. Denna fågel kan lätt fånga skallerormar, skorpioner och andra giftiga djur som är mer benägna att förvänta rovdjur från luften. Den roadrunner gör en "cyuk" ljud för att kommunicera, vanligen i form av låga, korta chirps.

habitat

Roadrunner bor i ökenområden i Mexiko och södra USA, särskilt delstaterna Nevada, Kansas, Utah och Kalifornien. Roadrunners tillhör Cuculidae familjen och är informellt känt som "mark gökar."

Seriefigur

De komiska Road Runner stjärnor med Wile E. Coyote i en serie episoder där coyote försöker desperat att fånga eller döda Road Runner. Han misslyckas alltid. Seriefiguren är baserad på Greater Roadrunner. Även fågel karaktär är ungefär samma storlek som prärievargen, är den verkliga Greater Roadrunner bara 12 inches hög. En prärievarg, å andra sidan, kan nå en höjd av 20 inches på axeln. I verkliga livet, skulle prärievarg torn över roadrunner, och inte vice versa.

Fiji Växter & djur

Fiji Växter & djur


Fiji är en ö land i södra Stilla havet. Sitter mindre än 2.000 miles nordost om Australien, mindre än 1.500 miles norr om Nya Zeeland, och ungefär 3000 miles sydväst om Hawaii, är det i mitten av tropikerna. De växter och djur som finns i Fiji är typiska för tropiska miljöer.

geckoödlor

Geckos är några av de vanligaste djuren på fijianska öarna. Men om du letar efter dem i fullt dagsljus, dina chanser att se en är små eftersom de kommer ut på natten för att festa på insekter. Geckos är mindre än storleken av den mänskliga handen. Flera arter av geckoödlor är på fijianska öarna, inklusive Gehrya oceanica, som har mörkgröna fjäll och svarta ränder, och lepidodactylus lugubris, som har ljusgröna fjäll med svarta fläckar.

Banded Sea Krait

Detta sjöorm strövar vattnen runt fijianska öarna och kan upptäckas genom sin svarta och vita ränder. Om du kommer i kontakt med detta djur, hålla avstånd eftersom det har gift med en gift nivå som rivaler som en kobra. Medan de flesta arter av detta djur inte är farliga, är hydrophis melanocephalus arter av djur till kända för att få aggressiv med människor. Den hydrophis melanocephalus kan upptäckas genom sin svarta pannan, medan alla andra arter av bandade havs Krait har gula pannor.

krabbor

Många typer av krabbor kan hittas på Fijis öar. Eremitkräfta finner slumpmässiga objekten som ska användas för snäckor, och är kända för att krypa runt på natten. En annan typ, landkrabbor, bara uppehålla sig på land och bara komma ut på natten. Till skillnad från eremitkräftor behöver landkrabbor inte använda skal och istället använda hål, hålor och andra sniderier ut landet. Spelmannen krabba delar ibland sin tid mellan havet och mark. Dessa krabbor kan upptäckas genom deras gula exoskelett.

mangrove

Dessa träd bebor kusterna i fijianska öar och är beroende av saltvatten för sin överlevnad. De stiger ut ur havsvatten och kan hittas i kluster som kallas mangroveträsk. Dessa träd har också ett komplext rotsystem, som är synlig från under vattenytan.

Blommor och frukter

Flera arter av blommor är på fijianska öarna. En art, orkidéer, redovisas av sina långa, gula pedaler. Hibiscus blommor, å andra sidan, finns i en mängd olika färger, men hur som helst, de kännetecknas av sina breda, fanlike pedaler som omger pollen av blomman. Bouganvillas är mindre blommor med mindre pedaler som vanligtvis finns i grupp. Några av de frukter som finns på träden i Fiji inkluderar ananas, bananer, papaya, soursaps och kokosnötter.