garmin gps skruvmejsel

Garmin GPS 45 Instruktioner

Garmin GPS 45 Instruktioner


Vädret i ditt område börjar värma upp och du väljer att ge sig ut på en vandring. En gång i skogen, du slutar att ta paus och inse att du har ett problem: du vet inte vilken väg som du kom ifrån. Tack och lov har du en Garmin GPS 45. Tyvärr, du vet inte hur man använder den. Låt inte dig själv att gå vilse i skogen. Läs funktioner i din GPS-enhet och förvara den på dina äventyr.

Instruktioner

1 Ta Garmin GPS 45 utanför och hitta en stor, öppen område som en park. Vänd antennen på framsidan av GPS så att den pekar mot himlen.

2 Håll strömbrytaren. Det är knappen med en cirkel i mitten som har linjer som härrör utåt från det. Vänta tills GPS-enhet för att avsluta sin självtest och för "statussidan" för att visa.

3 Vänta som GPS förvärvar satellitdata. Du behöver inte mata in något vid denna tidpunkt; GPS-enheten kommer att göra detta automatiskt. När GPS förvärvar satellituppgifter, "läget sidan" visas.

4 Tryck på tangenten "Mark" på GPS-enheten för att ställa in startpunkten. Tryck på "Enter" för att spara etappmål och för att återgå till läget skärmen.

5 Gå till en destination. Under "Position" titel, kan du se din latitud och longitud och notera din riktning. "Time" visar vilken tid på dagen det är. "Speed" visar hur snabbt du är ute och reser.

6 Tryck på "Page" för att ändra från läget för att kartsidan. På kartan sida kan du se hur långt du har rest och var du är i förhållande till hur punkten du anger i steg 4.

7 Tryck på knappen "Gå till" knappen för att återgå till etappmål. Observera att om flera etappmål är inställda, kan du använda riktningsknapp för att välja en specifik. När du väljer ett etappmål, gå mot det och notera GPS skärm. Hålla linjen rakt på GPS-enheten och du kommer tillbaka till etappmål.

Så här importerar TOPO till en Garmin GPS

Så här importerar TOPO till en Garmin GPS


GPS eller Global Positioning System, är användningen populär bland friluftsentusiaster, industri och i det dagliga livet. GPS integreras i bilar, båtar, mobiltelefoner och vissa specialiserade sport klockor. De flesta handhållna GPS-enheter utnyttjar topografisk (Topo) kartor som tillåter användare att navigera till eller från någonstans att topografisk karta omfattar. Topo kartor visar information såsom vägar, vegetationstäcke, städer, platser av intresse, vattendrag och floder och höjd. Enligt Garmin Knowledge Base, är mapping för Garmin GPS-enheter som finns på DVD, förprogrammerade datakort och genom Internet nedladdningar.

Instruktioner

1 Installera Garmin MapSource programvara. Denna programvara medföljer Garmin handhållen GPS-enheter och även kan hämtas från Garmins hemsida. Starta MapSource genom att dubbelklicka på ikonen MapSource.

2 Montera TOPO kartor från Garmin TOPO DVD eller Internet nedladdning till datorn. Sätt DVD i DVD-enheten och installationsalternativ visas automatiskt. Välj regionen som du vill kartorna är installerade på datorn, till exempel, Central Plains, som omfattar Arkansas, Kansas, Missouri och Oklahoma. Om du köpte topo kartor på ett datakort, sätt in datakortet i Garmin GPS-enheten och slå på enheten. Kartorna är tillgängliga direkt från datakortet.

3 Anslut Garmin GPS till datorn med USB eller seriell kabel och slå på strömmen. Klicka på "Verktyg" i huvudmenyn och välj "Get Unit ID" för att bekräfta att GPS är korrekt ansluten. MapSource känner automatiskt att enheten är ansluten.

4 Välj källan till kartor som du vill överföra till GPS-enheten. Zooma till en karta skala för att se flera mapsheets. Enligt MapSource användarhandboken, är lämpligt en skala från 30 till 70 miles. Klicka på "Karta" verktyg och klicka på en karta arket för att välja det. Dra musen medan du håller vänster musknapp eller håll "Ctrl" på tangentbordet för att välja flera ark på en gång. Valda kartblad visas i rosa.

5 Skicka valda kartor till Garmin GPS-enheten. Klicka på "Skicka till Device" och välj GPS-enheten, som kommer att visas i enhetsfönstret. I "Vad Skicka" fönstret, kryssa i rutan bredvid "Kartor" och klicka sedan på "Skicka". Markera kryssrutan bredvid "Inaktivera GPS efter överföring." Vrid GPS igen för att visa tillgängliga kartor.

Hur man laddar ner kartor till en Garmin GPS

Hur man laddar ner kartor till en Garmin GPS


Garmin International producerar ett brett sortiment av globala positioneringssystem som kan hjälpa dig att navigera under körning, vandring eller båt. Varje Garmin GPS-enhet kommer förinstallerad med en uppsättning av kartor för din region. Garmin har också periodvis uppdaterade kartor till användare som registrerar sig på myGarmin supportwebbplats. Om du vill hämta kartuppdateringar måste du ansluta din Garmin i en dator och ladda ner kartor från myGarmin webbplatsen via Garmins Communicator applet.

Instruktioner

1 Anslut en USB-kabel till din Garmin GPS-enhet. Anslut den andra änden av kabeln till en ledig USB-port på datorn.

2 Installera Garmin Communicator plugin för webbläsaren. Navigera din webbläsare för att Communicator plugin nedladdningssida. Garmins webbplats kommer automatiskt att försöka installera programmet; Klicka på "Tillåt" knappen längst upp i webbläsarfönstret om denna process är blockerad av säkerhetsinställningar i webbläsaren.

3 Klicka på "Install" när fönstret installationsprogrammet verkar installera Garmin Communicator. Stäng och starta om webbläsaren när installationen är klar.

4 Gå till myGarmin webbplats för att hämta kartuppdateringar är tillgängliga för din Garmin GPS-enhet.

5 Logga in på myGarmin webbplats på höger sida av skärmen. Skapa ett gratis konto med myGarmin genom att klicka på "Skapa konto" länken.

6 Klicka på "myDashboard" och sedan klicka på länken "Karta Downloads". Välj ditt operativsystem och Garmin Communicator kommer att upptäcka alla kartuppdateringar är tillgängliga för din GPS.

7 Hämta tillgängliga uppdateringar som upptäcks av Communicator plugin. Klicka på "Lanch Download Manager" och spara uppdateringsfilen på hårddisken. När filen har hämtats, dubbelklicka på den för att installera uppdateringen till den anslutna Garmin GPS-enhet. Installationsprogrammet kommer att installera alla nedladdade kartdata till GPS-enheten.

Hur man använder en Garmin GPS för att mäta avståndet

Hur man använder en Garmin GPS för att mäta avståndet


Garmin GPS-enheter har många funktioner och användningsområden. Den vanligaste användningen av en GPS-enhet blir steg-för-steg anvisningar från en plats till en annan med hjälp av satellitteknik. Genom att utnyttja denna gemensamma funktionen kan du också använda din Garmin GPS-enhet för att mäta avstånd. Avståndet mellan två punkter kan mätas med både Garmin Marine plotter enheter som används på vatten, och Garmin GPS Personal Navigation System, som används på vägar.

Instruktioner

marina plotter

1 Slå på Garmin Marine plotter.

2 Tryck "Sjökort" för att komma sjökortet sidan. Flytta kartan markören till startplatsen.

3 Hitta och välj "Mät Avstånd" alternativet.

4 Flytta kartan markören för att välja platsen för din slutdestination. Skärmen kommer nu att visa avståndet mellan den första plats du valt och andra.

Personal Navigation System

1 Slå på din Garmin Personal Navigation System och vänta för enheten för att lokalisera satellitsignalen. Detta kommer att precisera din aktuella position.

2 Tryck "Where to" och ange den exakta adressen till din destination. Du kan också välja en plats från dina sparade "favoriter" eller från listan över förinstallerade sevärdheter.

3 Tryck på "Verktyg" från huvudskärmen.

4 Hitta och välj "ecoRoute" och tryck på "körsträcka rapport." Nu kan du visa avståndet rutten du just skapade, liksom dina tidigare 19 rutter.

Så här ändrar hemlandet på ett Garmin GPS

Så här ändrar hemlandet på ett Garmin GPS


Garmin säljer många olika elektroniska produkter som är avsedda att göra livet lättare för konsumenterna som köper dem. Till exempel kan du använda en Garmin GPS för att hjälpa dig när du kör i din hemstad, hela staten eller till den andra sidan av landet. Om du ska resa i ett annat land, såsom Kanada eller om du flyttar dit, kan Garmin du ändra hemlandet på GPS-enheten när du anger en adress så att du har tillgång till dessa kartor.

Instruktioner

1 Slå på din Garmin GPS genom att trycka på strömbrytaren.

2 Välj "Where to" alternativ från huvudskärmen i din GPS genom att trycka på den.

3 Tryck "Adress" för att börja ange adressen till destinationen som du vill resa.

4 Ange land du valt när du uppmanas att välja ett land. Du kommer då att kunna välja en stat eller provins, är lämplig för ditt nya hemland beroende på vilken.

5 Ange stad, gatunamn och gatunummer för den specifika platsen som du reser i ditt hemland.

6 Tryck på "Klar" när du är klar att få vägbeskrivning till den nya platsen du angett.

Ta bort en plats på ett Garmin GPS

Ta bort en plats på ett Garmin GPS


Med en Garmin GPS-enhet, behöver du aldrig oroa dig för att hitta en ny restaurang, köpcentrum eller bio för att njuta av. Garmin-enheter är laddade med intressanta platser, och när du kör, kan du ange en specifik adress för vägbeskrivning till din destination. När du hittar en plats du vill besöka igen, kan du lägga till din "favoriter" lista. Om du inte längre vill lagra en viss adress, kan du ta bort det från favoritlistan genom "Vart?" meny. Du kan också ta bort adresser från den "senast hittade" lista.

Instruktioner

1 Slå på din Garmin GPS. När enheten startar trycker "Vart?"

2 Tryck "Favoriter" om du vill ta bort en adress du tidigare lagt till din favoritlista. Tryck på en kategori.

3 Tryck på adressen du vill ta bort och sedan på "Delete" och "Ja."

4 Tryck på "Vart?" och "Nyligen Found" om du vill ta bort alla adresser på denna lista. Listan lagrar de senaste 50 platser du hittade med Garmin.

5 Tryck på "Clear" och tryck sedan på "Ja" för att radera hela "senast hittade" lista.

Hur man ansluter en Garmin GPS 182 till VHF-DSC

Hur man ansluter en Garmin GPS 182 till VHF-DSC


Garmin GPS Företaget tillverkar ett antal GPS-enheter är speciellt utformade för användning med båtar. Garmin 182 samverkar automatiskt med en båt positionering och radiosystem, VHF-DSC, eller DSC för kort, för att bestämma båtens position och granska nödanrop. När du ansluter Garmin 180 till VHF-DSC-systemet, kan du enkelt få all relevant information som tillhandahålls av DSC-systemet direkt på din Garmin GPS-enhet.

Instruktioner

1 Anslut den vita och gröna ledningen av Garmin GPS till DSC VHF. Anslut den bruna kabeln till kontakten på NMEA-enheten med sonar. Anslut de röda, svarta och blå ledningarna till uttaget av NMEA-enheten med autopilot. Anslut den gula kabeln till uttaget på reläkabeln. Se kopplingsschemat som medföljer handboken för ytterligare riktlinjer.

2 Slå på GPS genom att hålla strömbrytaren.

3 Ställ in DSC. Gå till fliken DSC med hjälp av uppåt- och nedåtpilarna för GPS. Tryck på "ENTER" och använd pilarna för att växla DSC på och av. Växla till "ON" och tryck på "Enter".

4 Tryck på knappen "Meny" två gånger för att öppna fliken DSC.

5 Review positionsrapporter. Navigera genom DSC-menyn med piltangenterna. Markera raden som lyder "DSC positionsrapport" och tryck på "Enter". Granska informationen i rapporten. Tryck på "ENTER" för att lämna rapportskärmen.

6 Review nödanrop eller logga poster. Navigera genom DSC-menyn och markera "Entry Review Page." Tryck enter." Navigera till samtalslistan och trycka på "Enter". Tryck upp eller ned för att markera ett visst samtal. Markera den aktuella samtalet och trycker på "Enter".

Hur ladda upp kartor GeoTIFF till Garmin GPS-enheter

Hur ladda upp kartor GeoTIFF till Garmin GPS-enheter


En GeoTIFF fil är en typ av georefererad rasterbild som ofta används som format för kartor, inklusive topografiska kartor. Visa en GeoTIFF-format kartan på en Garmin GPS-enhet är problematisk, eftersom Garmin-enheter inte är riktigt utformade för att stödja rasterbilder. Däremot kan två program, Moagu och Mapwel, konvertera GeoTIFF filer till ett format som kan läsas av Garmin-enheter. Varken Programmet är gratis, men båda har en begränsad demoversion tillgänglig för gratis nedladdning.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera demoversionen av Moagu programmet från moagu.com. Kör testversionen och klicka på "Köp programmet" alternativet på den vänstra sidan av menyn för att köpa den fulla versionen av programmet.

2 Öppna den fullständiga versionen av Moagu. Från menyn Verktyg och välj "BMap2MP." Klicka på "Load GeoTIF" -knappen och bläddra till din GeoTIF karta. Klicka på "Skapa kod" och sedan "Göra karta."

3 Anslut Garmin-enhet till datorn och slå på den. Inom Moagu, klicka på "Skicka kartan till GPS" -knappen.

1 Ladda ner och installera Mapwel programmet från www.mapwel.eu. Öppna GeoTIFF kartan i Mapwel med kommandot Importera i menyn Bild.

2 Välj "Auto Vektorisera" på Bild-menyn i Mapwel att omvandla GeoTIFF till en Garmin IMG-fil. Se till att export till IMG fil är markerad. Klicka på "Vectorize."

3 Slå på din Garmin-enhet och anslut den till din dator. Välj "ladda upp bana till GPS" från Arkiv-menyn för att använda Mapwel att ladda upp nya IMG filen till enheten.

Så här visar TIFF Maps på ett Garmin GPS

Så här visar TIFF Maps på ett Garmin GPS


Du kan skapa en anpassad karta för din Garmin GPS från en TIFF-bild för användning i din Garmin-enhet. Du måste först konvertera bilden till JPEG-bild, sedan överlagra JPEG-bilden på en satellitbild med hjälp av Google Earth. Du kommer då att kunna ladda upp anpassad karta på din Garmin, och kartan kommer att visas som en del av Garmin kartan på enheten. Detta är särskilt användbart när vandring, eller när en mer detaljerad karta än standard Garmin kartor behövs.

Instruktioner

1 Konvertera TIFF-bild i en JPEG-bild med hjälp av grafikprogram (t.ex. Photoshop, Coreldraw eller öppen källkod, fritt tillgänglig Gimp). Öppna kartan i önskad grafik redigeringsprogram, klicka sedan på "Spara som" i menyn "File". Ta bort "TIFF" filändelsen från filen och lägger till en ".jpg" eller ".jpeg" filändelsen i dess ställe.

2 Öppna Google Earth. Leta rätt position kartan i Google Earth och klicka sedan på "Lägg till" uppifrån verktygsfältet. Klicka på "Bildöver" för att öppna en dialogruta.

3 Länka JPEG karta till Google Earth. I dialogrutan som visas anger du nödvändig information, inklusive ett namn på kartan länken platsen för JPEG-bilden och ange ett oavgjort storleksordningen 50 eller högre så anpassad karta visas ovanpå standard Garmin kartan.

4 Justera georeference (ett objekts existens i fysiska utrymme) av JPEG-bilden för att matcha satellitbild under bildöverlägg. Gör detta innan du stänger den nya bilden Overlay dialogrutan. Justera kanterna, mitten eller rotation av JPEG-bild genom att flytta den gröna märken i Google Earth. Klicka på "OK."

5 Anslut din Garmin till datorn, högerklicka på din egen karta i Google Earth (på vänster sida av skärmen.) Klicka på "Spara plats som" sedan hitta Garmin i dialogrutan som visas. Spara anpassad karta i / Garmin / CustomMaps / katalog i KMZ-format.

Hur man uppgraderar en gammal Garmin GPS 45 XL

Hur man uppgraderar en gammal Garmin GPS 45 XL


Garmin 45XL är ett globalt positioneringssystem (GPS) enhet som är konstruerad för marin navigering. Garmin 45XL ger information om placering, höjd och rörelsehastighet, och ger information om hur du navigerar till alla marina plats. Uppdatera din Garmin 45XL är en enkel process. Allt du behöver göra är att ladda ner Garmins WebUpdater programmet på datorn, anslut 45XL enheten i datorn, och ange uppgraderingar som du vill installera. Programmet WebUpdater kommer att hantera alla nödvändiga nedladdningar och installation.

Instruktioner

1 Anslut din Garmin 45XL i datorns USB-port med USB-kabeln som medföljde GPS-enhet.

2 Öppna en webbläsare och styra den till Garmin WebUpdater nedladdning webbplats. Välj länken till den version av programmet WebUpdater som kommer att arbeta på ditt operativsystem och klicka sedan på knappen Hämta för att visa användningsvillkoren för programmet.

3 Läs Garmin användarvillkor. Klicka på länken som säger "Jag godkänner ovanstående villkor och vill fortsätta till nedladdningssidan." Klicka på länken Hämta på nästa sida för att ladda ner WebUpdated installationsprogrammet.

4 Leta upp nedladdade installationsprogrammet på hårddisken och dubbelklicka på den. Detta startar en installationsguide program som installerar WebUpdater programmet på din hårddisk.

5 Kör WebUpdater programmet. Programmet kommer att upptäcka att en Garmin 45 XL är ansluten till datorn och kommer att söka efter uppdateringar till 45 XL programvara. När du har valt de uppdateringar som du vill installera, kommer programmet WebUpdater automatiskt hämta uppdateringsfilerna och överför och installera uppdateringarna på din GPS-enhet.