gardinia i trädgården

Idéer för Evergreen Hedges på gården

Idéer för Evergreen Hedges på gården


Säkringarna uppfyller flera syften i landskapet. Stora buskar och träd som används i häckar ger höga vindskydd och insynsskydd, medan mindre vintergröna buskar göra attraktiva kanter runt strukturer och rabatter. Till skillnad från lövfällande buskar, vintergröna visa sin färg under hela året. Dessa levande staket kan förbättra en gårdsplanen konstruktion genom att tillhandahålla en välkomnande utseende och binda samman en utomhusmiljö.

skärmar

Använda evergreens att bilda front yard skärmar är ett sätt att blockera gatan buller och ge ett mått av privatlivet. En av de viktigaste övervägandena i plantera vintergröna häckar nära gatan är storleken på de mogna träd. Mycket höga häckar kan störa kraftledningar. Buskiga häckar kan sträcka sig alltför långt in i trottoaren eller inkräkta på de utsedda bakslag. Använda evergreens i stället för lövträd sorter ger stor fördel av screening din trädgård under alla årstider.

Gränser

Häckar på gården är ett effektivt sätt att betona vissa delar av det omgivande landskapet. Välklippta häckar kan hjälpa kontur trottoarer och rabatter; medan lös, spretande häckar ger en finish i naturaliserade landskap och de med land stuga design. Använda vintergröna häckar längs framsidan av ditt hem kan lägga till färg och öka visuella intryck av denna permanent struktur.

Olika sorter

Tall sorter av evergreens som är lämplig för att skapa höga skärmar inkluderar amerikansk tuja, dvärg Rocky Mountain gran, Rocky Mountain enbär och Black Hills gran. Dessa träd har alla långsamma tillväxttakt. Snabbare växande träd inkluderar gran och sydvästra vit furu. Evergreens lämpar sig för odling så låga häckar inkluderar berberis, buxbom och dvärg enbär. Även om dessa sorter når mogna höjder mellan 5 och 15 fot lång, kan regelbunden beskärning hålla dem så lågt som tre till fyra fot i höjd.

Vård

Plantera vintergröna nära varandra ger säkringseffekten. Den allmänna tumregel i plantera häckar är till rymden träden mellan 1/2 och 1/3 av det rekommenderade Planteringsavstånd för varje sort. Gruppera dem tätt tillsammans kommer att producera den tjocka, täta utseende i samband med häckar. Hedges kräver ofta mer underhåll än träd som odlas för sig. Regelbunden beskärning kommer att hålla häckar attraktiv och minimera spridningen av sjukdomen.

Billiga Kant i trädgården

Billiga Kant i trädgården


Kantning längs en ​​gräns av en trädgård är en viktig del av det totala utseendet av en fastighet. Förutom att ge en gård en organiserad utseende, gör det lättare att underhålla genom att separera gräs från trädgården kant. Överväga några prisvärda kant idéer innan spendera en massa pengar.

Tegelstenar

Tegel ger ett rustikt utseende som en bård längs en trädgård. De håller också en lång tid och lätt förankra i marken. Tegelstenar är billiga och kan även användas även om de är skadade. Eftersom de är korta, kan du använda dem för att bilda en kurva.

River Rocks

Flodstenar kan oftast köpas till ett överkomligt pris i bulk. De ger ett naturligt utseende och har en permanent livslängd. Eftersom floden stenar finns i olika storlekar och former, kan du byta dem för att bilda en kant att passa.

plastremsor

Plastband finns på byggvaruhus för överkomliga priser. De finns i olika färger och olika höjder för att ge landscapers gott om alternativ. De är också lätta och kan böjas för att passa konturen av en trädgård.

Hur man identifierar Attityden värden och ideologier som tenderar att bevara ojämställdhet

Hur man identifierar Attityden värden och ideologier som tenderar att bevara ojämställdhet


Ojämlikhet mellan könen är attityder, handlingar, kommentarer eller idéer som innehas av en person eller större institution, såsom religion eller sjukvård, som antar att män och kvinnor utför sig vissa uppgifter bättre på grund av deras kön. Dessa tankar kan inte vara avsiktligt eller uppenbart för den person som tänker dem, men resultaten av deras handlingar kan vidmakthålla samhället omfattande idéer om hur varje kön ska agera. Bristande jämställdhet fortsätter eftersom människor, företag och andra inflytelserika personer fatta beslut och agera på stereotyper och antaganden kring män och kvinnor.

Instruktioner

Person-till-person interaktioner, Lara Method

1 Lyssna på de idéer och detaljer som kommunicerats i konversationen. Även om du inte håller, låta personen slutföra sin tanke. Anger att du lyssnar genom att nicka huvudet och erkänna hans uttalanden. Lyssna efter antaganden såsom: män är bättre lämpade att vara läkare och kvinnor att vara sjuksköterskor; kvinnor är bättre på städning och göra middag; män är mer lämpade för verksamheten industrin; kvinnor är bättre i biroller än ledande roller.

2 intygar att du förstår honom rätt. Klargöra sin poäng, så att du hör och förstå dem på rätt sätt. Vare sig i vardagligt samtal eller en diskussion om kön, miste personens punkten kan leda till att anklaga personen att tro något som han kanske inte tror.

3 bemöta uttalanden personen har gjort. I processen av att lyssna, att klargöra och bekräfta, kommer du att upptäcka om han har sagt något som skapar skillnad mellan män och kvinnor. Håll utkik efter breda påståenden om kön. Till exempel "kvinnor är naturligtvis inhemska" eller "män är bara mer aggressiva än kvinnor." Det finns så många undantag från dessa uttalanden som det finns människor som uppfyller dem.

4 Lägg till information. Använd populära nyhetsartiklar, personliga erfarenheter eller böcker som erbjuder en annan synvinkel. Om personen inte ta en kvinnostudier klass på universitetet, till exempel, eller plockade upp en bok om homosexuella rörelsen, kanske han inte har tillräckligt med information om fluiditet kön.

stora institutioner

1 Läs institutionens politik. Dessa kommer att vara i en anställd manual, skickas till bolagets hemsida eller på begäran. Kontrollera om icke-diskriminering uttalande. Det bör omfatta kön, men det inkluderar sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck? Alla dessa identiteter är kopplade och kan ligga till grund för diskriminering på ett företag.

2 Observera hur reglerna tillämpas och antas i institutionen. Fråga frågor. Till exempel är den sexuella trakasserier protokollet följs? Det kommer också att finnas inofficiella politik, såsom "Spela golf att vara på god fot med cheferna." Detta kan inte göras officiellt, men folk kanske märker att kampanjer är mer sannolikt när personen gör tid att spela golf på lördagar. Om så är fallet, vad som händer i de män omklädningsrum, en plats att kvinnor inte har tillgång till, kan vidmakthålla ojämställdheten i ledningen av organisationen.

3 Samla kvantitativa data. Kvantitativa data är siffror, demografi, befolkning och närvaro. Räkna hur många kvinnor i administrativa befattningar, ledarskap, fast partner, styrelseledamöter, frihetsberövande personal och chefer på mellannivå. Finns det en trend? Finns det färre kvinnor än män i ledande positioner? Detta kan bero på de värden som de nuvarande ledarna har om möjligheten för kvinnor att göra en adekvat jobb. De kanske tror att familjen kommer att minska hennes engagemang, eller att hon kommer att vara alltför känslomässigt eller inte tillräckligt hård i beslutsfattandet. Detta kan dock endast fastställas genom att känna till person, inte enbart baserat på hennes kön.

4 Ja inflytelserika personer om trender du märker. Inflytelserika personer är ledarna för våra samhällen. Detta är din VD, dina valda regeringstjänstemän, nyhetsreportrar, universitetsadministratörer, företag eller verkställande direktörer samhällsorganisationer.

Hur man skapar den perfekta fiskdamm i trädgården

En mini paradis ut tillbaka

Hur man skapar den perfekta fiskdamm i trädgården

"Do not tell fisk historier där folk känner dig, men framför allt, inte berätta om de vet fisken."

- Mark Twain, författare av Tom Sawyers äventyr

t's one of those things that seems easy enough to do, but, if you're not careful, it can all end in disaster, chaos and a big old mess. Jag t är en av de saker som verkar lätt att göra, men om du inte är försiktig, det kan alla sluta i katastrof, kaos och en stor gammal röra. Men om du tar det steg för steg, följa riktlinjerna, och göra lite forskning, kommer alla att vara bra och du har något att vara stolt över. Vad är det? Skapa den perfekta fiskdamm i trädgården!

Planera din damm

Hur man skapar den perfekta fiskdamm i trädgården

Ta en paus

Det är en myt att fisken andas vatten. De gör det inte. Precis som oss är det syre som gör fisk fästing. Så det är viktigt att du se till att vattnet i din damm är rikt på bra grejer. Om din fisk kommer till ytan oftare än normalt, och verkar vara kippar efter luft, det är ett tecken på att syrenivåerna är låga. Men allt är inte förlorat. Att se till att det finns tillräckligt med syre är faktiskt ganska enkelt.

Lager din damm med växter som faktiskt kommer att öka syrenivåer, såsom anacharis. Då och då, rengör botten av dammen några stora mängder ruttnande vegetation - som glupskt kommer att svälja syre. Och försöka hålla dammen cool. Ju lägre vattentemperatur, ju högre syrehalt, och gladare fisken.

Tvärtemot vad många kanske tror, ​​är uppgiften att göra den perfekta fiskdamm inte så enkelt som att bara gräva ett stort hål i trädgården, kastar i en plastfolie, och sedan fylla den med vatten. Om bara det var! För att säkerställa att din damm är allt det kan vara, och att din fisk frodas, är det nödvändigt att ta det steg för noggrann steg.

Den första sak att tänka på när du väljer att bygga din damm är där, exakt, du kommer att placera den. Det kanske inte verkar särskilt viktig fråga, men det är verkligen. Mer än några nybörjare damm byggare har kommit en Cropper genom att placera deras damm för nära den stora gamla träd vid slutet av trädgården.

Skugga kan vara mycket bra för fisk, som aldrig sinande solljus är en bestämd no-no. Men, med otaliga bladen ständigt faller i dammen inte rekommenderas. Och stora trädrötter som kan en dag, tvingar sig igenom både smuts och fodret är definitivt inte bra alls.

Du vill inte vakna upp en morgon och hitta din damm tom på vatten, din fisk dött, och en stor reva i fodret - alla tillstånd av dessa irriterande rötter. Platsen är av största vikt, så se till att du ger din damm visst utrymme att andas.

Nu när du har valt en plats som är perfekt, är det dags för nästa steg. Hur stor vill du att ditt damm att vara? Hur djupt ska det gå? Och bör du hålla fast vid det ovannämnda foder eller något mycket kraftigare?

Från liners till klor

Hur man skapar den perfekta fiskdamm i trädgården


Vissa människor, helt förståeligt, har frågor om hur man använder en liner för att skapa sin damm. När allt kommer omkring, är det sista du behöver för ett gapande hål visas en dag. En fiskdamm utan vatten är aldrig en positiv sak. Men de gamla dagarna av tunna, lätt sönderrivet, billigt gjorda liners långt borta. Dagens liners är tillverkade av starkt, fjädrande gummi eller polyeten, är mycket slitstarkt, och - de massiva trädrötter åt sidan - är punktering resistenta också. Köp en bra och det ska pågå.

Eller, om liners är inte för dig, det finns alltid de färdiga, glasfiber skapelser. När det gäller seghet de är idealiska. Det finns ett par nackdelar med att gå glasfiber, dock. För det första kan de vara mycket dyra. För det andra, de är inte alltid konstruerade för att vara av betydande djup. Din fisk kommer inte gillar det: på en varm, sommar dag de kommer att njuta dra sig tillbaka till de svalare, lägre djup dammen. Så säger vi liners.

Nu är det dags för nästa steg. Med dammen själv på plats är det dags att fylla den med vatten. Tja, du säger: "Det är lätt att: få en slang-pipe, slå på kranen, och voila!" Faktiskt, nej, det är inte så enkelt.

Kranvatten innehåller klor, ett grundämne som inte är bra för fisk. Det kan skada sina gälar, leda till stressrelaterade tillstånd, skapar andningsproblem och även leda till döden. Och, naturligtvis, när vädret blir varmt och avdunstnings sätter in, du är tvungen att lägga till mer vatten. Mer vatten innebär mer klor. Mer klor innebär mer skada på fisken. Jo, det gör det om du inte vidta nödvändiga åtgärder för att undvika katastrof.

Lyckligtvis är detta en enkel fråga att åtgärda. Det finns många, billigt prissatta, flytande detoxifiers tillgängliga som, bara genom att lägga den vanliga - och förvånansvärt liten - rekommenderas uppgår till din damm på regelbunden basis, kommer att se din fisk inte falla offer för klor överbelastning.

Välja fisk

Hur man skapar den perfekta fiskdamm i trädgården


Välja typ av fisk som du vill fylla dammen med är inte så enkelt som att bara gå till den lokala djur butik och säger: ". Ge mig två dussin av dessa guldfärgade kära, mate" Det finns flera viktiga faktorer att tänka på när det gäller frågan om att föra liv till vattnen i ryggen-trädgård.

Först hitta en seriös leverantör, som vet vad de talar om och som kan erbjuda goda råd när det gäller att lagerhålla din damm med fiskar. Precis som människor, kan fisken växa till vilt olika storlekar. Det färgglada chappy i hörnet av tanken på high-street pet-shop kan se perfekt när han är bara en tum lång. Men när han och de trettio andra av hans sort som du just har köpt, börjar växa och växa och ... väl du få bilden ... kan du vara i stora problem. Fisk behöver utrymme. Och stora fiskar behöver massor av det. Så, bara gå med dem av en storlek som gör det möjligt för dem att njuta av roliga, trånga fria liv i sitt nya hem.

Och också precis som människor, fisk inte alltid komma överens. Att införa två olika typer tillsammans kan resultera i våldsamma kiv, och med död. Dessutom har många typer av fisk är djupt territoriella. Det är inte alls ovanligt att se fisken allvarligt skadad när en främling eller ärkerival tillsätts till vattnet och kränker redan vidtagits områden av dammen.

Så, se till att du håller med ett ras. Eller, om du har för avsikt att blanda upp saker, ta expertråd och bara lagra din damm med fiskar som är osannolikt att komma till slag med varandra.

Innebörden av Flower Columbine

Innebörden av Flower Columbine


Columbine, eller akleja canaensis, är en del av smör familjen och anses vara en av de mest populära blommor för sin skönhet, historia och olika betydelser. När finns i vilt tillstånd i Klippiga bergen, är columbine blomma blå kronblad, medan i östra Nordamerika är röd; olika färger odlas kommersiellt. Fem- eller sju-petaled med spurlike blommor, symboliserar columbine egenskaper som sträcker sig från dumhet till oskuld.

Dåraktighet

Enligt webbplatsen Angelfire, vilket ger en kvinna en columbine blomma anses otur, eftersom de är en symbol för dumhet. Kända för att ha fem kronblad i naturen, var columbine blomman sägs att relatera till dumhet på grund av dess fysiska likheter med en gycklare fem fronter lock.

Oskuld och den Helige Ande

Columbine blomma är också en symbol för oskuld. Enligt webbplatsen Angelfire, de fallna sporrar i Columbine blomma likna Jungfru Maria skor, som bärs på hennes besök för att se Elizabeth. Enligt legenden Mary skor orsakade columbine blomma växa upp under henne, symboliserar hennes oskuld. De fallna kronblad liknade också små duvor, som är en symbol för den Helige Ande, och de sju kronblad av odlade columbine blomman representerar den Helige Andes sju gåvor.

Svek och Deserte

När de kombineras med daglilja, brutna halm, trollhassel och en tusensköna, är columbine blomman sägas representera en persons dårskap och koketteri bryta inflytande av deras attraktion, enligt hemsidan FAQS.org. Webbplatsen, typer av blommor Guide, konstaterar att de mest populära innebörden av columbine blomman är dess förhållande till cuckoldry och övergivna kärlek.

Färg och latinska betydelser

Enligt webbplatsen, VictorianBazaar, symboliserar en röd columbine blomma ångest, medan den lila columbine är associerad med en föresats att vinna. Columbine blomma härstammar från det latinska termen columba, eller duva, och etymologiskt det kan betyda "dove-" eller "duva-liknande", enligt hemsidan Podictionary.

sociala föreningar

Columbine blomma förknippas ofta med skolskjutningarna i Colorado Columbine High School i 1999. Andra konnotationer inkluderar Columbine massakern 1927, där maskingevär användes i en gruvarbetare strejk. (Se ref 5).

Innebörden av Tulip Flower

Innebörden av Tulip Flower


Tulpaner är tidig blommande, glada blommor som kommer i en mängd olika färger. De är populära i trädgårdar och som snittblommor för många olika tillfällen, såsom Alla hjärtans dag, påsk, årsdagar och get-well gåvor. Tulpan mångfald beror på dess skönhet och universalitet, liksom dess imponerande samling av betydelser.

Historia

Tulpan blomma har sitt ursprung århundraden sedan i Turkiet, där de var så framträdande att de blev en symbol för det turkiska imperiet. De infördes i Europa under 16-talet, där de fick namnet "tulpan", som är det persiska ordet för "turban." Blomman fick detta namn på grund av dess likhet med turbaner bärs i Turkiet, dess ursprungsland.

Betydelse i Europa

Tulpanen firades i Europa, framför allt i Nederländerna. I den 17: e århundradet, blomman nått en sådan vild popularitet att det användes som en form av valuta och iväg det fenomen som kallas "tulpanmanin." Det var en symbol för rikedom och berömmelse, och priset för en enda glödlampa skjutit i höjden. Men när tulpanmarknaden kraschade, ödelagt det landets ekonomi, i likhet med 1930-talet börskraschen. Ändå förblir tulpan en nationell symbol i Nederländerna i dag.

Totalt Betydelse

Även olika färger beteckna olika betydelser, är alla tulpaner i samband med fullkomlig kärlek, fantasi, evigt liv, och berömmelse eller showiness. Tulpan sammetsliknande mörka centrum sägs representera en älskare hjärta, förmörkas av passion. Deras brett utbud av ljusa färger sägs att inspirera fantasin. Eftersom de är en av de första blommorna att blomma på våren, de ses som "härolder våren" och därför representera återfödelse. Deras stora kronblad symbolisera showiness och berömmelse.

röda tulpan

Innebörden av Tulip Flower


Den röda tulpan mening tolkas från en turkisk legend, där prins Farhad förälskade sig jungfrun Shirin. På att lära av sin älskades död, dödade prinsen själv, och legenden säger att en röd tulpan sköt upp från varje droppe av hans blod. På grund av detta, röda tulpaner i synnerhet symboliserar perfekt kärlek och passion, liksom en kärleksförklaring.

gula tulpan

Innebörden av Tulip Flower


Innebörden av gula tulpaner har utvecklats över tiden. Medan de används för att representera hopplös, obesvarad kärlek, är de nu i samband med tvärtom: mod, hopp, glädje och solsken.

andra Färger

Innebörden av Tulip Flower


Vita tulpaner representerar himlen, renhet och värdighet. Lila tulpaner betyder kungligheter. Krämfärgade tulpaner beteckna evig kärlek. Rosa tulpaner förknippas med glädje, förtroende och tillgivenhet. Orange tulpaner, också innebära lycka, liksom energi, lust, värme och entusiasm. Brokiga tulpaner, unik i sina mångfärgade mönster, symbolisera vackra ögon.

Innebörden av Wisteria Flower

Innebörden av Wisteria Flower


Wisteria växer oftast i vinstockar form producera vackra, väldoftande blommor som sträcker sig i alla nyanser av blått, lavendel och röd-violett. Blomman har förekomsten i japansk tradition och har flera symboliska betydelser.

Ursprung

Bred i Kina och Japan för mer än 2000 år, blåregn kom i USA på 1830-talet som en prydnads vinstockar. Denna tålig växt kan utvecklas så långt norrut som New England.

buddhism

Wisteria är en symbol för ödmjukhet och reflektion i Shin buddhismen. Den Jodo Shinshu sekt använder två sammanflätade, uppochnervända blåregn blommor som dess krön.

japansk Tolkning

På 1820-talet, kabuki drama Fuji Musume, "The Wisteria Maiden", en ung kvinna väntar under ett Wisteriavinen för hennes älskare. I detta sammanhang ger det hållbara, långlivade Wisteriavinen en börden av uthållighet i ansiktet av sorg.

Victorian Tolkning

Enligt den viktorianska språket av blommor, representerar blåregn en varning mot över passionerad kärlek eller besatthet, en hänvisning till kvävning karaktär av vinstockar.

ytterligare tolkningar

Den Wisteriavinen växer glupskt och kan bli invasiva, även destruktivt. Blomman kan symbolisera kreativ expansion och spontanitet, även om det också påminner oss om vad som händer när vi lämnar dessa kvaliteter okontrollerat.

Lista över värden för barn

Lista över värden för barn


Barn börjar plocka upp beteende signaler från sina föräldrar och andra i en mycket tidig ålder. Huruvida dessa beteenden är positivt eller negativt, kommer barnen så småningom härma vad de ser. Av denna anledning är det viktigt för alla föräldrar att lära sina barn goda värderingar. Det finns flera grundläggande värden som du bör lära ditt barn tidigt, både genom lektioner och genom exempel.

Lydnad

Den första väsentliga värde som föräldrar bör föra vidare till sina barn är lydnad. Barn måste förstå att det finns gränser för acceptabelt beteende och att världen styrs av regler som alla människor måste lyda. Du kan visa dina barn om vikten av lydnad inte bara genom disciplin utan också genom att lyda reglerna själv och dra nytta av alla tillgängliga möjligheter att visa dina barn varför lydnad är viktigt.

Förtroende

Ett annat värde att alla barn ska få är förtroende. Ett barn som får rätt uppmuntran kommer att ha självförtroende och vara mindre rädd för att tala och volontär i skolan och i andra aktiviteter. Låt dina barn att göra enkla uppgifter självständigt och försiktigt gratulera dem när de räkna ut lösningar. Var noga med att bygga dina barns förtroende utan att göra dem arrogant eller självisk.

Tålamod

Barn behöver också lära sig tålamod. Ett barn som lär sig tidigt i livet att vänta på vissa saker utan att kasta vredesutbrott och bli upprörd kommer att kunna anpassa sig till livet lättare att byta och hantera besvikelser på ett moget sätt.

Generositet

Generositet är en annan nyckelvärde för varje barn att utvecklas. Barn bör lära sig att generositet är avgörande för funktion i samhället och att människor ska dela, eftersom de har möjlighet att hjälpa andra som kan vara mindre lyckligt lottade. Volontär med dina barn och uppmuntra dem att dela ofta.

Hur man gör en bricka Mosaik i trädgården

Hur man gör en bricka Mosaik i trädgården


Grekerna uppskattade kakel mosaiker, upplyftande dem till en konstform så tidigt som det fjärde århundradet. Mosaik har smyckat tempel och hem över hela världen och över kulturer sedan, och fortsätter att väcka elegant vädjan till trädgårdar och prydnadsföremål i dag. Skapa din egen mosaik i trädgården är ett innovativt sätt att ge liv åt betongplattor eller gångvägar, eller som en briljant tillbehör för att täcka lerkrukor, vattning burkar och andra trädgårdsobjekt.

Instruktioner

1 Börja med färgglada, målade porslin eller kakel. Du kan använda klipp som redan är trasiga, eller ha lite kul bryta dina egna krukor, kakel och plattor. Gör skärvor så stor eller liten som du önskar, med hjälp av en hammare för att bryta bitar med ett blad som täcker dem att skydda dig från flygande bitar.

2 Bestäm en design. Om du vill göra en bild av skärvor, arrangera de bitar enligt din design för din bild. Fjärilar och blommor är populära och enkla bilder för att skapa, eller så kan du göra abstrakta eller slumpmässiga mönster.

3 Mät längden och bredden på det område som du planerar att täcka. Se till att du har tillräckligt med rätt bitar för att slutföra din design genom att lägga ut samma mönster som du kommer att placera på din yta. Lägg till fler färger och ordna designen som behövs.

4 Sprid en generös mängd lim fogmassa på baksidan av varje platta stycke med en smörkniv. Placera bit på ytan genom ett lätt tryck. Placera försiktigt de andra plattorna i deras lämpliga platser lämnar lite utrymme mellan varje platta för bruket. Låt murbruket härda innan du slår några tredimensionella objekt du kan täcker.

5 Fine Trädgårds rekommenderar att applicera sealer med en liten pensel för att skydda din konst från elementen.

Innebörden av gerbera blommor

Innebörden av gerbera blommor


Gerbera blomma är en typ av daisy lätt igen på sin stora blommande huvud och mönster av ljusa färger. Dess pulserande skönhet bidrar till att göra det den femte mest populära blomman i världen, enligt den västerländska Oregon University hemsida. Liksom de flesta blommor, gerbera daisies är ett attraktivt komplement till hemmet buketter och de har också en särskild betydelse för dem.

Allmänt Betydelse

Gerbera blommor är en del av familjen Asteraceae, på samma sätt som prästkragar, vilket är varför de ofta kallas gerbera eller gerbertusenskönor. Förutom att vara av samma familj, delar de också samma innebörd, som är en för oskuld och varaktig renhet. Deras betydelse skiljer sig något, främst på grund av den stora variationen av levande färger som i allmänhet är förenade med känslor av lycka. Detta ger gerbera extra innebörden av glädje.

När Är de lämpliga

På grund av den ljusa karaktär Gerbera blommor, de är ett lämpligt val när du skickar dem som få väl bukett eller som en gåva av jubel. De kan också ges för födelsedagar eller i tider av firande, som en tankeväckande sätt att säga tack, för att visa din uppskattning eller gratulationer. Eftersom de betyder oskuld och renhet, gerbera är också acceptabla för baby buketter.

Betydelse efter färg

Vanliga färger för gerbera blommor är orange, rosa eller rött. Detta återspeglar endast ett litet antal av de färger som representeras av denna typ av blomma. I själva verket, enligt "The Knot Book of Wedding blommor," det finns nästan 350 olika nyanser av gerbera blommor tillgängliga. Färger av blommor har också olika betydelser. Den rosa gerbera, till exempel, har olika betydelser beroende på skuggan. Ljusrosa betyder sympati och beundran, medan mörkare rosa representerar tacksamhet. Den röda gerbera innebär romantik och kärlek, och orange representerar önskan.

Symbolism

Gerbera blommor symboliserar flera saker, beroende på de omständigheter under vilka de ges. Den stora, ljusa blomma som är utmärkande för gerbera är en symbol för skönhet, en ljus framtid, lek och glädje. Till Viktorianerna, ansågs det en symbol för vänskap. Eftersom gerbera är en av de dyrare typer av prästkragar, de också vara en symbol för överflöd och rikedom av vissa.