gångjärnsjigg

Typer av gångjärn för skåp

Typer av gångjärn för skåp


Skåp gångjärn kommer i en överraskande stor mängd för att passa många olika typer av skåp design. Dessa gångjärn väljs baserat på deras utseende, funktion och hållbarhet. Vissa köpare kan också överväga lagt till funktioner såsom pris och enkel installation.

Cabinet Design

Den viktigaste faktorn att beakta när man väljer skåp gångjärn är vilken typ av skåp design du har att göra med. Skåpdörrar kan vara full overlay, där hela ramen av skåpet omfattas av dörrarna. De kan också vara partiell överlagring, där en del av ramen är exponerad och den återstående delen är täckt av ansiktet av dörrarna. Slutligen kan skåpen även infällda eller flush, vilket innebär att dörren är inställd på insidan av skåpramen, lämnar ram helt exponerade. När man jämför olika typer av gångjärn, är det viktigt att välja enheter utformade för att arbeta med din specifika skåp design.

Surface Gångjärn

Surface gångjärn kan kallas H-gångjärn, T-remmar eller fjäril gångjärn. De installeras på ytan av dörren och ramen, och är helt synlig när skåpen är stängda. På grund av deras höga synlighet dessa gångjärn ofta väljs för deras utseende. De finns i en mängd olika stilar och ytbehandlingar för att komplettera inredningen i alla kök. Surface gångjärn kan användas på hela overlay skåp, medan offset versioner fungerar med de flesta partiella över.

kantgångjärn

Kantgångjärn erbjuda överkomliga och enkel installation för DIY husägare. De består av två metallblad förbundna med en ståltapp, eller rumpa. Endast stiftdelen av gångjärnet är synlig när skåpet är stängt. Dessa gångjärn kan fällas in i dörr och karm eller utanpåliggande för en enklare installation. Kantgångjärn fungerar bäst på flush eller full overlay dörrar.

wraparound Gångjärn

Wraparound gångjärn är konstruerade för ökad styrka och stabilitet. De är särskilt användbara för stora eller tunga skåpdörrar, och är kompatibla med alla tre grundläggande skåp design. Dessa gångjärn har en stor, U-formad design som sveper runt tre sidor av skåpramen för extra stöd.

overlay Gångjärn

Overlay gångjärn är konstruerade för dörrar med en partiell överlagring. Dessa gångjärn lindas runt två sidor av ramen och två sidor av dörren för att ge extra stöd. De har plattorna böjda i 90 graders vinkel så att de kan arbeta med delvis över.

europeiska Gångjärn

Europeiska gångjärn är en kraftig gångjärn utformad för heltäckande lucka eller infällda dörrar. De är lätta att installera, men är också justerbar, vilket gör att husägare att anpassa och utjämna skåpdörrar. Europeiska gångjärn är en av de mest populära gångjärns mönster för skåp.

SOSS Gångjärn

SOSS gångjärn är utformade för att vara osynlig när skåpet är stängt. De döljs innanför dörren och ramen, så att endast en liten del är synlig när dörren är öppen. Dessa gångjärn är dyra och svåra att installera. De kräver omfattande tapphål skäras i dörr och karm, som är en komplex uppgift bäst kvar att bemästra träarbetare. SOSS gångjärn används på high-end skåp, och är konstruerade för alla typer av skåp design.

Gångjärnstyper och namnger

Gångjärnstyper och namnger


Ett gångjärn är en enkel typ av lager som förbinder två objekt, så att de kan svänga vid gångjärnet. De flesta gångjärn tillåter rörelse längs endast ett plan kring en central axel, även naturligt förekommande gångjärn som leder i den mänskliga kroppen tillåter större rörelsefrihet. Gångjärnen kan konstrueras från flera komponenter som är sammanfogade eller från ett enda stycke av flexibelt material.

Naturligt förekommande Gångjärn

De vanligaste naturligt förekommande gångjärn är lederna i kroppen av ett djur. Det finns många typer av förband, men gångleden är den enklaste. Gångjärn kan hittas på den mänskliga kroppen i fingrar, tår, vrister, knän och armbågar, dock, är knäet gångled unikt genom att det gör det också möjligt för lätt rotation i leden. Återstoden av gångjärnslederna tillåter böjning bara i en riktning. Läder är ett naturmaterial som har använts för gångjärn i det förflutna; denna typ av gångjärn kallas en rem gångjärn. Hållbarheten hos en remsa av läder och dess förmåga att begränsa böjning endast en riktning gjort det ett populärt val för lätta dörrar och lock.

pianogångjärn

Pianogångjärn erhöll sitt namn från deras ursprungliga användning: agerar som ett gångjärn som tillät någon att lyfta upp på ett piano upp. Gångjärnen sprang hela längden av den plana kanten på toppen av pianot. Av denna anledning kallas de kontinuerliga gångjärn. I samtida användningsområden, driver den kontinuerliga gångjärn hela längden av de två objekten den ansluter. Den används fortfarande i piano konstruktion, men det är också användas i andra tillämpningar, såsom verktygslådor, duschdörrar, pistol skåp och vikvägg partitioner.

kantgångjärn

Butt gångjärn är den vanligaste typen av gångjärn. De används på dörrar, skåp, fönster och andra typer av möbler. De flesta kantgångjärn har öglor som anpassas för att bilda en central cylinder. En smorda bult är införd genom den ihåliga av den centrala cylindern som bildas av de två halvorna. Bulten är placerad vinkelrätt mot gångledsrotationsaxel och är centrum av axeln. Kullager tar ibland istället för bultar på tunga kantgångjärn; dessa används på tyngre dörrar såsom de som leder utanför och även om dörrar som upplever konstant användning.

Barrel Gångjärn

Pipan gångjärn är en enkel typ av gångjärn som hålls samman av tyngdkraften. Ena halvan av gångjärn har ett stift som sticker upp vertikalt, och den andra hälften har ett hål att stiftet passar in. Den största fördelen av gångjärnet är den enkel installation och enkelheten av dess utformning. Respektive halvor först anbringas på de objekt de kommer att ansluta, och sedan hälften av gångjärnet tappas ovanpå den andra. Denna typ av gångjärn måste användas i åtminstone en uppsättning av två gångjärn.

Hur man fixar ett trasigt skåp Gångjärn

Hur man fixar ett trasigt skåp Gångjärn


Trasiga köksskåp gångjärn är inte svårt att reparera. Wobby gångjärn som är för stora för skruvarna som fäster dem till skåp och trasiga interna källor är bland de ledande syndarna. Några material och verktyg kommer att avhjälpa dessa problem, så att du kan få mer liv ur ditt skåp gångjärn.

Instruktioner

Fastställande av en lös Gångjärn

1 Öppna och stäng dörren för att se om det fungerar korrekt. Om gångjärnet är löst, kommer dörren hänga ut gångjärnet och inte stänga ordentligt. Gångjärnet måste skärpas.

2 Lossa gångjärnsskruvarna med en skruvmejsel och dra leden bort från skåpet. Markera skruvhålen med en penna.

3 Cover flera trä tandpetare med ett skikt av trälim. In så många tandpetare som behövs i de lösa skruvhålen. Vänta tills trälim torka helt. Använda en dörrkarm såg för att skära de tandpetare ner så att de är i jämnhöjd med kanten av dörren.

4 Skapa nya skruvhål genom tandpetare, med hjälp av en borrmaskin. Borrkronan måste vara av samma storlek som de skruvar. Rikta gångjärnet med skruvhålen och sätt i skruvarna och dra åt dem med en skruvmejsel.

Reparera ett trasigt gångjärn våren

1 Öppna och stänga dörren. Om gångjärnet är i gott skick men dörren inte stanna stängda, kan brytas en inre fjäder. Även om du inte bara kan ersätta våren kan du infoga en liten bit av hårdvara för att stänga dörren.

2 Håll i rull änden av en rulle fångst på insidan övre kanten av skåpet. Valsarna bör vara jämn med skåpet ansiktet och bör passa inuti skåpet.

3 Rita varumärken med en penna där skruvhålen för rull fångsten ska gå. Skapa pilot hål för skruvarna med en borrmaskin utrustad med en bit av samma storlek som de skruvar. Säkra rullen delen av rull fångst med en skruvmejsel.

4 Ställ in metall låsparti av rullen fångst på insidan övre kanten av skåpets dörr. När dörren stängs, bör de två sektionerna av rullen fångsten möts.

5 Rita varumärken för skruvplacering för rull fångst med en penna och Borra hål. Fäst rull fånga och dra åt med en skruvmejsel.

Hur man mäter Gångjärn Overlay

Hur man mäter Gångjärn Overlay


Vid byte av skåp gångjärn eller installera nya skåp, är det nödvändigt att köpa gångjärn. Att köpa gångjärn kräver lite mer eftertanke än bara färg och design. Det är nödvändigt att fastställa gångjärns overlay nödvändigt för ditt skåp gångjärn. Överlagringen är mängden utrymme dörren överlappar framsidan av skåpet på gångjärnssidan av dörren. När du har det överliggande mätningen kan du köpa rätt storlek gångjärn i den stil du önskar.

Instruktioner

1 Stäng skåpdörren. Om man arbetar med nya skåp, placera den tomma luckan över skåpet öppning med sidorna överlappande jämnt. Be en vän att hålla dörren på plats.

2 Gör en markering på höljet vid kanten av dörren på gångjärnssidan med en blyertspenna. Märket endast behöver vara stor nog för dig att se.

3 Öppna skåpdörren eller ta bort ny dörr tom från skåpet. Mät från märket till kanten av öppningen med ett måttband. Detta är gångjärns overlay mätningen.

Hur man reparerar en Jeep Cherokee gångjärn

Hur man reparerar en Jeep Cherokee gångjärn


Gångjärnen på en Jeep Cherokee använda en kombination av en lång tapp och en uppsättning av mässingsbussningar. När de misslyckas, den bakre delen av dörren vinklar ner, vilket skapar en felaktig inriktning av dörren anfallare och dörregeln. Dörren kan lyftas något från den bakre, vilket indikerar närvaron av slitna bussningar. Även bussningarna kan ersättas av en person, är jobbet lättare när man har en assistent.

Instruktioner

1 Öppna dörren hela vägen, öppna fönstret helt och placera domkraft under mitten av dörren med ett par trasor på lyftpunkten. Höja domkraften precis tillräckligt för att ta upp dörren. Dörren är tung, så domkraften kommer att stödja dörren när stiften tas bort.

2 Kör nedre dörrtappen ut genom att placera drift under pinnen och köra den uppåt för att ta bort. Peka på drift med hammaren, undvika kontakt med dörren. Kör övre tappen på samma sätt. När stiften tas bort, är dörren frigörs, så håll din hand på tröskel för att hålla det på domkraften. Om du har en assistent, kan han hålla dörren.

3 Flytta gångjärnen bort från ramen gångjärn precis tillräckligt för att få tillgång till bussningarna. Flytta inte dörren för mycket. Låt gångjärnen kontakta dörrkarmen innehåller ram gångjärn för stöd. Bända mässingsbussningar ur sina gångjärn med hjälp av skruvmejseln. Installera de nya bussningarna och driva dem så långt som möjligt för hand. De har splines på dem för att hålla dem från att snurra som dörren öppnas. Räfflorna på de nya bussningarna ska rada upp med spåren som gjorts av de gamla bussningar. Innan du trycker den nya bussningar i, rotera dem och i linje med de gamla spåren. Bussningen kommer att falla in i spåren. Knacka mycket försiktigt på bussningen för att driva ner i jämnhöjd med gångjärn.

4 Ta dörren tillbaka och placera gångjärnen över ramen gångjärn. Rada upp hålen. Se till att bussningar kvar. Placera stiftet i det övre gångjärnet först. Det ska glida flesta av vägen ner. Innan knacka vidare, installera den nedre stift. När båda stift har trycker dem med en hammare försiktigt tills de är helt på plats.

Hur man hittar tyska Cabinet Gångjärn

Hur man hittar tyska Cabinet Gångjärn


Även för vissa, kan gångjärnen bara ser ut som små bitar av metall, uppfinningen av gångjärn revolutionerade verkligen hur människor bygga upp strukturer, skydda sina tillhörigheter och delta i resor. Även den bräckligaste gångjärn kan ge en stark bindning och lättillgänglighet. När det gäller skåp, hitta rätt gångjärn är viktigt, eftersom inte alla gångjärn kan göra jobbet; vissa gångjärn är avsedda just för portar, dörrar, fönster eller möbler. Tyska skåp gångjärn avser gångjärn som har tjockare metall, robust konstruktion, ofta dowelled, besitter snap-on montering och endast svagt liknar amerikanska gångjärn.

Instruktioner

1 Besök onlinebutiker som bär en rad europeiska skåp gångjärn, eftersom sådana affärer är garanterad att få stort utbud av tysktillverkade gångjärn. Onlinebutiker som Ovis Online, eDirect Hårdvara och hårdvara Source alla har stort utbud. Nätbutiker som Hafele är baserade i Europa men tjänar den amerikanska marknaden.

2 Besök din lokala hem leverans eller järnaffär eller stormarknad. Även om de kanske har ett litet eller begränsat urval av tyska gångjärn, om någon alls, de kan troligen hänvisa dig till närmaste snickar leverans butik som inte bär vad du behöver.

3 Ring faktiska järnaffärer runt om i landet som har ett brett spektrum av europeiska gångjärn, och fråga om att ha dem skickas till dig. Många av dessa butiker har online-kataloger. Butiker som Euro Concepts i Kalifornien och D. Lawless hårdvara i Illinois erbjuder stora val.

Bröstet Gångjärnstyper

Bröstet Gångjärnstyper


Även om det är lätt att förstå vad ett gångjärn gör att välja och installera ett på bröstet är en annan sak. En mängd olika grundläggande gångjärnstyper är väl anpassade för lock till box program, till exempel gångjärn som döljer, gångjärn som ger extra styrka och gångjärn som tillåter maximal öppning. Om du någonsin gått in i en välsorterad järnhandel gångjärns gången, förstår du hur överväldigande val kan vara. Men med en allmän kunskap om vad man ska leta efter, kommer du att kunna gå igenom den massiva utbud av gångjärn för att hitta den typ som är rätt för en kista.

Interiör Chest Hinge

Fäst vid en kista inredning, denna typ av gångjärn ger exteriören en slät, snyggare utseende. En inre bröst gångjärn fäster både undersidan av bröstet lock och baksidan av den interna lådan. Till skillnad från en gångjärn, kan stiftet för en inre bröst gångjärn inte tas bort. För att ta bort bröstet lock från sin låda, måste denna gångjärnsfästelement tas bort. Botten, eller box lösa del av denna typ av gångjärn visas ofta som en 90-graders vinkel så att det både vilar på lådans kant och lockar över till det inre av lådan för fastsättning. Denna typ av gångjärn är ibland helt enkelt kallas en "bröst gångjärn".

Utanpåliggande gångjärn

Den utanpåliggande gångjärn fäster en kista utsida. Denna typ av gångjärn har en stor sida, eller platta, med ett hål som tillåter införandet av den andra, mindre tallrik. Denna konstruktion gör den lilla plattan att lägga sig, passa in och vila i jämnhöjd med den stora plattan. Därför locket på en kista utrustad med utanpåliggande gångjärn kan öppnas, vik över och sitta tätt mot baksidan av fodralet. Ytmonterade gångjärn har sällan löstagbara stift.

Continuous Gångjärn

Den kontinuerliga gångjärn, även kallad "piano" gångjärn, sträcker sig över hela längden av en kista s baksida. Denna typ av gångjärn är bokstavligen en kontinuerlig, ledad metallbit. På grund av sina många fästpunkter och bredden av dess anslutning, skapar piano gångjärn en mycket pålitlig och stark koppling mellan en kista lock och låda. Piano gångjärn oftast bifogas som en "full-instick" gångjärn, vilket innebär att en av dess sidor, eller metallplattor, fäster locket bröstet överkant och den andra till rutan överkant. När bröstet är stängd den ledade delen av plattorna sticker ut på baksidan av bröstkorgen.

Hur man kan anpassa en Skruv Operated Gångjärn

Hur man kan anpassa en Skruv Operated Gångjärn


Skruvdrivna gångjärn är fullt justerbar på skåpsdörrar. Denna typ av gångjärn är utformat för att förbli på dörren medan du gör justeringar i höjd och djup. Standard gångjärn kräver avlägsnande från dörren för att flytta dem till justeringar, som lämnar extra skruvhål i skåpsdörrar och interiörer.

Instruktioner

djup~~POS=TRUNC

1 Lossa skruven i mitten av gångjärnet längst bort från kanten av skåpets dörr, med en stjärnskruvmejsel. Vrid skruven moturs delvis. Ta inte bort skruven helt.

2 Tryck skåpsdörren längre in i skåpet att justera den inåt.

3 Dra skåpsdörren ut från skåpet för att flytta den utåt.

4 Dra åt Phillips skruv med en skruvmejsel, vrida moturs.

höjd~~POS=TRUNC

1 Vrid den övre och nedre Phillips skruvar moturs på den justerbara gångjärnet så att gångjärnet kommer att flytta.

2 Skjut gångjärn uppåt eller nedåt så att det kommer att stängas mot slutbleck på skåpet och förblir stängd.

3 Vrid skruvarna moturs för att dra åt dem att hålla gångjärnet på skåpdörren ordentligt.

horisontell justering

1 Vrid den horisontella justeringsskruven för att flytta gångjärnet till vänster eller höger med en stjärnskruvmejsel. Den horisontella justeringsskruven är i centrum av gångjärnet som ligger närmast kanten av skåpets dörr.

2 Vrid skruven moturs för att flytta dörren till höger på ett höger gångjärn. Vrid skruven medurs för att flytta dörren till vänster på ett höger gångjärn.

3 Vrid skruven moturs för att flytta dörren kvar på en vänster gångjärn och medurs för att flytta dörren till höger på en vänster gångjärn.

Hur man fixar ett gångjärn på en glasburk

Hur man fixar ett gångjärn på en glasburk


Även om de traditionella konservburkar har skruvlock lock, glasburkar med gångjärn, som brukar kallas bale burkar, används också för konservering och lagring av livsmedel. Många människor använder bale burkar för att hålla häftklamrar som socker och mjöl färsk på bänk. Även med noggrann användning kan en bal burk gångjärn lossna eller missbildade och förhindra burken från att fungera ordentligt. Släng inte den dyra burk; rädda det genom att försöka fixa det själv med några få enkla steg.

Instruktioner

1 Släpp spaken på framsidan av burken. Om handtaget inte enkelt flytta uppåt, tryck ned på locket för att lossa motståndet. Flip klämman nedåt så att burken är helt öppen.

2 Titta på metallstycket som ansluter från burken locket till burken basen, på baksidan av burken. Om trådstyckena inte är parallella eller rak, böja dem tillbaka på plats. Knacka försiktigt kabeln i rätt riktning med en liten hammare. Var noga med att inte slå burken med hammaren.

3 Inspektera den nedre delen av gångjärnet för uppbyggnad eller rost.

4 Scrub rost eller rester med en bit stålull. Borsta bort eventuellt skräp med en ren handduk.

5 Doppa en några droppar olja på ledområdet och flytta burken locket och tillbaka. Detta säkerställer att oljan fungerar hela vägen in i gångjärnet. Torka bort överflödig olja med en handduk.

6 Tryck locket ner och engagera klämman i fronten.

Stift och Gångjärn Justerings Förfaranden

Stift och Gångjärn Justerings Förfaranden


Enkla stift och uttag gångjärn används på portar träkonstruktion. Du ofta hitta mer komplexa stilar som sväng pekar på hushålls dörrar. Du kan justera dessa gångjärn utan alltför stora svårigheter.

Börja med det uppenbara

Om gångjärn är pipig, kan några sprutar av WD40 efter avlägsnande av stiftet att lösa problemet. Om gångjärnet är slapp eller fogarna, måste du göra en mer djupgående diagnos. Stående på den sida av stiftet och uttag anslutning sätter stiftet och leta efter avskalade skruvarna som håller på tappen eller sockeln sidan av gångjärnet. Om du hittar en avskalad skruv orsakar en slapp gångjärn montera, måste du återställa leden på en annan plats.

Återställa Gångjärn

Flytta gångjärnet uppåt eller nedåt på grinden eller dörren och motsvarande post eller ram. Hitta nytt trä för dina gångjärnsfästen, istället för att använda gamla skruvhålen. Med porten eller dörren stängd, ta bort skruvarna från fästena på båda sidor av gångjärnet --- på stiftsidan och uttaget sidan. Med stiftet stängt på uttaget, lägg gångjärnet över den nya platsen och markera hål i direkt mitten av varje skruvhål. Dra åt skruvarna för att montera gångjärnet till den nya platsen. Testa grinden eller dörren med några gungor.

Svaj Gate eller Door

Enligt "Popular Mechanics" kan du lägga till friktion dina gångjärn för att hålla dem från svajande genom att sätta en liten böj på dina ledtappar. Ta bort dem en efter en från sina hålor, och sedan lägga dem över ett annat stift eller stor spik och hammare stiften att ge dem en liten böj. Hammer dem tillbaka till sina hålor, lägga friktion att undvika spöke dörrar. Emellertid kan denna process leda till fogarna om stiften är böjda för långt. Fortsätt med försiktighet.