fuktälskande orkideer

Hur ofta har du vatten en bonsaiträd?

Hur ofta har du vatten en bonsaiträd?


Anses vara den viktigaste aspekten att höja en bonsai är vattning ofta svårt att bemästra. Medan korrekt bevattning av ett bonsaiträd kommer säkert att hjälpa den blomstra, över- och under vattning kan skada eller till och med döda den. Vidare kan din trädets vattning behov förändras det upplever blommande, omplanteringen, beskärning eller omlokalisering. Titta på ditt träd nära och utveckla ett bevattnings schema för att säkerställa framgångsrik tillväxt.

överväganden

Vattna din bonsaiträd i enlighet med sina egna behov. Många aspekter kommer att avgöra bonsai s bevattnings behov, inklusive sin omgivning, specie och tillväxt. Medan kraftigt växande bonsai träd kräva mer frekvent bevattning, långsamt växande bonsai kräver mindre frekvent bevattning. Bonsai som växer på platser med torr luft och dålig cirkulation kräver ofta mer frekvent bevattning.

Markfuktighet

Det bästa sättet att avgöra om din bonsai träd behov bevattning är att kontrollera dess markfuktighet. Som ditt träd använder vatten, kommer jorden att börja torka ut. Genom att placera fingret i marken, kan du känna markfuktighet och i sin tur avgöra om trädet behöver bevattning. bör tillåtas jord torka toleranta bonsai träd som barrträd och almar torka lätt mellan vattningarna för att undvika övervattning och rotröta. Mättade jordar är fattiga för några bonsai. Därför bör marken i fuktälskande bonsai hållas konstant fuktig men inte mättade.

Metod

Hur du vatten din bonsai är lika viktigt som hur ofta du vatten. För bästa resultat bör bevattning vara långsam och djup, snarare än snabb och ytlig. Bevattning din bonsai långsamt och djupt kommer att se alla bonsai rötter får vatten, medan jorden får en chans att absorbera överskottet. Snabb eller grunt bevattning stör bonsai Bäst jordlager som vattnet passerar snabbt genom behållaren och ut dräneringshål. Vatten vid markytan för att hålla bladverket torrt.

Förändringar

Bonsai träd kommer att stöta på många förändringar under sin tillväxt så ändra dess bevattningsbehov. Säsongsmässiga förändringar är de vanligaste. Till exempel, bonsaiträd kräver i allmänhet mer frekvent bevattning under vår- och sommarmånaderna än hösten och vintern. Blomning, fruktutveckling, omplanteringen, beskärning och flytt kan också ändra bonsai vattenbehov. Därför är det viktigt att kontrollera din bonsai trädet jordfukthalter regelbundet och justera bevattning schema enligt eventuella ändringar trädet upplevelser.

Vård av Kimberly drottning Ferns

Vård av Kimberly drottning Ferns


Kimberly drottning ormbunkar, även känd som nephrolepis obliterata eller svärd ormbunkar, är upprätt växande ormbunkar med attraktiva, fjäder-liknande ormbunksblad. Eftersom Kimberly drottning ormbunkar är hemma i Australien och föredrar varma, fuktiga klimat, är de ofta odlas som en krukväxt i USA. Redovisas som en enastående interiör växt av Texas A & M University Agricultural Extension, Kimberly drottning ormbunkar är fuktälskande krukväxter som kan minska förekomsten av luftföroreningar inomhus såsom formaldehyd, toluen och xylen.

Instruktioner

1 Placera Kimberly drottning ormbunke i en position där den kan ta emot minst fyra timmars ljus, indirekt solljus varje dag. Välj en plats som är minst 6 meters avstånd från luftkonditionering, värmeelement eller utkast, som alla kan orsaka ormbunke växande mediet för att torka ut snabbare.

2 Kontrollera fukt av ormbunken växande medel varje två till tre dagar för att avgöra om vattning är nödvändig. Vatten så ofta som krävs för att hålla odlingssubstrat jämnt fuktig, men genomgående väldränerad.

3 Höj luftfuktigheten i rummet där din Kimberly drottning ormbunke hålls för att simulera sina idealiska odlingsförhållanden. Placera en kall dimma luftfuktare på motsatt sida av rummet; kör luftfuktare i minst två till tre timmar per dag.

4 Sänk temperaturen i ditt hem med -12,2 till -9,44 grader på natten för att efterlikna de kallare nattetid temperaturer som Kimberly drottning ormbunke skulle uppleva om odlas utomhus i dess naturliga klimat.

5 Gödsla din Kimberly drottningen var två till tre veckor, medan Fern aktivt växer. Använd en halv styrka lösning av en balanserad, vattenlösligt gödningsmedel, tillämpas enligt paketets anvisningar, för att ge ormbunke med de näringsämnen den behöver för friska, stark tillväxt.

Hur man odlar en Maiden Fern

Hur man odlar en Maiden Fern


Maiden ormbunke, även kallad Adiantum, växer samt både inomhus- och utomhusanläggning i varmare miljöer. Ljusgrön, fina blad fans från stjälkar av dessa fuktälskande växter. Den maiden ormbunke kan bara växa utanför i delar av landet där temperaturen inte sjunker under -1,11 grader Celsius. Oavsett om det odlas utomhus eller inomhus, men kräver maiden ormbunke uppmärksamhet och omsorg för att överleva.

Instruktioner

1 Sprid anläggningen genom att dela befintliga förvuxna växter eller genom att plantera sporer som finns på undersidan av bladet under sommaren. Om att dela, placera den nya anläggningen i marken på samma nivå som det planterades innan. Detta är det enklaste sätt att sprida den maiden ormbunke.

2 Plantera ormbunke delvis skugga eller placera den i ett fönster i filtrerat ljus. Ormbunke behöver väldränerad jord, med hög organisk materia. Innan man planterar utanför, blanda organisk kompost i jorden. När ingjutning inomhus, använder en potting medium halv torv och halv perlit.

3 Vatten i mossa, hålla det konsekvent fuktig men inte blöt. Inomhus odlare kanske vill placera grus och vatten i ett fack under potten för att öka luftfuktigheten. Denna typ av ormbunke behöver vatten året runt, till skillnad från andra växter som går vilande under vintermånaderna. Inte Overwater, eller dina ormbunkar vissnar och deras rötter kan ruttna.

4 Gödsla plantorna en gång i månaden från april till september. Bara gödsla vid halv-styrka med ett vattenlösligt gödningsmedel för att undvika brännande bladverk, men i övrigt följa anvisningarna på förpackningen för tillämpningsanvisningar.

Badrum Duschhytt Idéer

Badrum Duschhytt Idéer


Oavsett om du uppgraderar din befintliga duschkabin eller lägga till en ny, har du många alternativ. Fundera på om detta kommer att vara en daglig användning duschkabin eller en avsedd för tillfälliga gäster. Storleken och övergripande utformningen av ditt badrum kommer också att spela en roll i vad din duschkabin ser ut, men inte begränsa sig förrän du har checkat ut alla alternativ.

Duschkabin

För små badrum, kan utforma en duschkabin stall gör stor nytta av befintliga utrymmet. För större bad, kan det hålla rummet känner öppen och expansiv. Utforma hela badrumsgolvet i halksäkert kakel som sluttar något mot dusch avloppet, sedan kakel väggarna runt ena änden eller hörnet av badrummet upp till åtminstone 6 fot hög för din duschutrymme. Om ditt badrum är stor, kan du helt enkelt låta dusch spray falla fritt eller placera en vattenbeständig vikskärm mellan dusch och andra delar av rummet för privatlivet. För mindre bad, hänga en gardin för att blockera dusch spray från andra delar av badrummet.

Lägg till en chef

I uppgraderingar och nybyggda duschkabiner både kan multi-head duschar göra din dagliga rengöring kännas lyxigt. Installera till synes separata huvuden med dold VVS så regn stil duschmunstycke kastar vatten rakt ner för att tvätta håret. En justerbar höjd arm sedan kan användas för att ge fram- eller baksida spray. Gör den justerbara armen en handhållen duschmunstycke för ytterligare lyx. Installera en ratt som gör det möjligt att kontrollera om en eller båda duschmunstycken får vattnet och använda trycksättnings huvuden så att du inte offra vattentryck när du dela upp flödet. Du behöver inte stanna vid två duschmunstycken, heller. Modern europeisk stil duschar erbjuder full-bodyspray, eller till och med duschkabin som sprutar från varje vägg.

Skiffer och sten

Skiffer och natursten kakel erbjuder en bekväm, halkfria yta och en rik utseende för ditt badrum. Ge din duschkabin en grotta utseende genom kakel med natursten. Skapa en halv vägg, cirka 4 till 4,5 fot hög, med ena änden öppen. Använd detta för att innehålla sprayen snarare än en dusch dörr. Placera fuktälskande växter, såsom ormbunkar, i krukor längs toppen av halv vägg för att slutföra utseende. Var inte rädd för mörkret av natursten. De varma undertoner kommer att göra din duschkabin känner kuverte snarare än trånga, och lägga till en fuktbeständiga infällda ljus ovanför dusch kommer att ta hand om eventuella siktproblem.

Vilka är de Hardy Shady perenner?

Vilka är de Hardy Shady perenner?

Vilka är de Hardy Shady perenner?

Skuggiga delar av trädgården och mot norr gränser kan vara lika vacker som öppna, soliga platser. Välj växter som gillar inställningen, behandla dem väl, och du kan skapa kyla och lummiga hörn samt ljusa färger och rika kontraster. Det finns olika typer av skugga och jord för att tänka på när man planterar perenner i skuggade områden.

spräckligt Shade

Skuggan under lövträd och mogna buskar gör en perfekt miljö för gullvivor och många lundväxter som blommar i början av året. Vinter och vårlökar kommer naturalis glatt här: snödroppar, blåklockor, narcisser och krokus. The Windflower, Anemone nemorosa, en vit klockformade blommor ofta skiftar i rosa och Anemone blanda, en blå form kommer att ge en matta av blommor som ökar år efter år. De båda kan köpas som rotknölar eller växter. Spräckligt skugga under höga träd och en kalkfritt jord gör en perfekt miljö för rhododendron med sina vackra våren blommar och camelias, vars tidiga blommande blommor kan bli bortskämd av frost i ett öppet läge.

Tung Shade och torr Shade

Några växter kommer blomma bra i mycket tung skugga finns under tjocka tak av stora träd. Men du kan göra området attraktivt genom att blanda ivies och ormbunkar i former och olika nyanser av grönt, inklusive några med brokiga blad, såsom grönt och silver murgröna, Hedera canariensis variegata kontrasterande. I skuggiga områden där marken är torr under höga murar och häckar eller overhead lövverk, kommer en invasiv anläggning som gulplister täcka marken med gröna och silver blad och ljusare upp. De flesta former av murgröna kommer att blomstra, och vintergröna och tuffa, vedartade buskar är i allmänhet ett bättre val än växter med mjuk tillväxt. Och om din skugga producerande vägg är soligt på toppen, kommer Clematis Montana älska att hålla sina rötter cool som den når för värme och kommer att producera sina kluster av ljusrosa blommor i överflöd.

fuktig Shade

Många fuktälskande växter trivs i skuggan. Kandelaber primulas, kärr ring, globe blommor, Astrantia major, flera arter av iris, astilbes och de frodiga ormbunkar och gröna växter kommer alla ser fantastiska och naturliga planterade runt en damm eller myrområde. För marktäckare, prova Epimedium rubrum, en av de bästa vackra gröna växter. Spikar av röda blommor i maj blandning med de nya, brons rosa blad, som sedan vänder djupa gröna hela sommaren och orange och guld i höst. försöker också utbudet av Hardy pelargoner i blått, rosa, vitt eller lila. Dessa sprids, buskiga växter blomma fritt hela sommaren. Liljekonvalj, convallaria majaris, älskar fuktig skugga och, om glad, kommer att kolonisera stora områden med sina färska gröna blad och doftande vita klockformade blommor i maj. I dessa områden kan sniglar trivs också, så var beredd att plocka bort dem eller lägga ner snigelpellets.

Nordläge Border

Om en mot norr gränsen är skyddad från starka vindar, kommer det att göra ett bra hem för många perenner från julrosor, med rosa, plommon, vit eller gröna blommor i början av säsongen tills japanska anemoner och sorter av Sedum spectabile ge färg på hösten. För framsidan av gränsen, prova perenn blåklocka, karpaterklocka, Hostor eller Alchemilla mollis, och fyll resten med Paeonia officinalis, höstflox, Dicentra (blöda hjärta), Aquilegia och walesiska vallmo, som båda kommer att utsäde fritt.

Kan en rabatt sättas Runt en Magnolia Tree?

Kan en rabatt sättas Runt en Magnolia Tree?


De stora blommor av magnolior gör dem en allmänt planterade träd i trädgårdar över tempererade områden i USA Oftast blommar under våren, och varierar med växtart, växtälskare föreställa sig de blommande grenar av magnolior omgiven av färgglada blommor på marken. Medan en härlig designidé, placera rabatter runt basen av magnolia träd är inte en klok långsiktig val.

magnolia tillväxt

Magnolior växer långsamt och utvecklar grunda, känsliga rotsystem. Gräva runt basen av magnolia träd skärsår och jippon rottillväxt, vilket i sin tur resulterar i oregelbunden gren dieback eller lite ny tillväxt. Ytan rötter är också känsliga för värme och torka, vilket kan bli mer uttalade om jorden utsätts och andra växter är närvarande konkurrerar om och användning av matjord fukt. Magnolia träd måste också ha ett surt markens pH för god tillväxt och undvikande av brist på näringsämnen.

Problem med blomsterrabatter

Placera en bred rabatt runt basen av en magnolia är bättre än gräsmatta gräs, som är närings hungriga och snabbt absorberar eventuella spår av matjord fukt. Kräver dock en rabatt löpande underhåll, inklusive hackning och grävning, som sätter magnoliaträd i underläge. Perenna blommor är ett bättre val än ettåriga blommor under en magnoliaträd. Årliga blommor måste bytas hela tiden, vilket resulterar i mer gångtrafik och grävning. Vid någon punkt magnoliaträd rot kommer att spridas ut i områden där du vill att plantera blommor. Matrisen med grunda rötter kommer att göra det svårt att gräva hål för att plantera blommor. Skugga cast av magnolia kan hämma blommande växter nedan.

Lösning

I stället för en underhållskrävande blomma säng, skapa en expansiv kompost säng under ett magnoliaträd. Den organiska kompost, som hölls vid ett djup av 3 till 4 inches, kommer att avskräcka ogräs, skugga marken, behålla fukt, sönderdelas för att ge humus och näringsämnen och minska eventuella jordpackning. Detta gynnar de magnolia kraftigt. Växt små blommande buskar och perenner i kompost området så att deras rötter växa och etablera samtidigt som Magnolia. Bara plantera årliga blommor utanför avståndet mellan grenarna av magnolia, där trädet rötter är minsta och mest aktiva att växa tillbaka om någon skärs under blomma plantering.

tips

Det är lättare att gräva hål och växt buskar och perenner runt en liten, yngre magnolia än ett stort träd med en expansiv rotsystem. Om du planterar innan magnolia rötter nå området där du plantera buske eller perenn, kommer du att ha färre problem med trädrot störnings år senare. Växt sur jord toleranta växter nära magnolia. Endast växt långlivade växter under magnolia, såsom påskliljor, pioner och andra djupt rotade växter. Andra grunt rotade växter som azaleor, eller fukt-älskande växter som hostas och astilbes eller typer behöver massor av grävning och delande som iris och dagliljor, göra dåliga val. Deras rötter kommer att konkurrera direkt med magnolia, göra alla anläggningar som ingår inte ser eller växa sitt bästa.

Pondless vattenfall idéer

Pondless vattenfall idéer


Medan vanligtvis konstruerade bredvid en bakgård vatten trädgård, damm mindre vattenfall idéer är perfekt för små gårdar och de som njuta av sevärdheter och ljud utan mycket av underhållet. Skär bygga tid och pengar med ett vattenfall som inte behöver en damm för att köra.

Material som behövs för en damm mindre vattenfall

Damm mindre vattenfall fortfarande behöver en behållare för att fånga vattnet faller ner. Detta kan vara en liten, gjuten behållare speciellt konstruerade för vattenfall eller en underjordisk plastbalja eller stor hink. Det behövs en vattenfall pump och gällande rör och slangar, liksom en bred öppning kontakt i slutet av slangen. Projektet kräver även stenar, växter, metall armeringsjärn och behandlade metallstängsel med små hål.

Bygg Steg för ett vattenfall utan en damm

Om du inte använder en prefabricerad vattenfall behållare, gräva ett hål i marken där plastbalja eller hink kan passa. Sätt skopan i hålet och fyll i sidorna med smuts för att stödja den ordentligt. Den övre delen av behållaren bör vara jäms med marken. Sätt vattenfall pumpen i hinken och bifoga nödvändiga slangar. Slangen eller röret bör löpa upp ur skopan och vara tillräckligt lång för att nå till toppen av den föreslagna vattenfall. Lägg flera delar av armeringsjärn över hålet, placera den robusta nät eller skärm ovanpå och säkerställa detta med flera stenar på kanterna. Bygg vattenfall höjd runt vattenslang eller röret. Se till flat sten på toppen av nedgången kommer att sprida vattnet direkt över hinken du sjönk ner i marken. Använd lim för att fästa stenarna med varandra om så önskas. Fyll den underjordiska hink med vatten och slå på vattenfall pumpen. Justera flödet och position innan du avslutar dammen mindre vattenfall inrättas. När allt är där det ska vara, avsluta botten genom att lägga mindre stenar över metallstänger och mesh så att det ser naturligt. Vattenfallet kommer stänka glatt på marken och sedan köra ner till hinken att pumpas upp igen.

Landskapsplanering Idéer för en Pondless vattenfall

En damm-mindre vattenfall kommer att se mer naturligt med fuktälskande växter avslutande över klipporna. Sätta en avsevärd mängd jord nära baksidan och sidorna av sten högen och runt stenarna på botten av vattenflödet. Växt snabbt växande, släpande växter eller marken täcker. När dessa spridning, kommer de att försköna dammen mindre vattenfall samt bidra till att förhindra erosion av upprätt struktur.

Lera Vs. Plast blomkrukor

Lera Vs. Plast blomkrukor


Medan plast och lerkrukor har olika fördelar och nackdelar, att välja den bästa potten kommer ner till några grundläggande faktorer. Överväga pris, hållbarhet, estetik och förmågan hos varje typ av potten för att hålla dina växter glada och friska. Alla typer av behållare du använder måste ha en dränering hål i botten, så fuktig, dåligt dränerad jord innebär säker död för de flesta växter.

Fördelar med Clay

Lera är ett poröst material som tillåter fukt och luft för att tränga ned i marken. Om du har en tendens att Overwater dina växter kommer lera förhindra rotröta genom att tillåta fukt att avdunsta, torkning av jorden runt rötterna. Porositeten och tjockleken på väggarna moderera den marktemperatur, att hålla rötterna svalare i varmt väder. Lerkrukor är ett bra val för de flesta växter, särskilt växter som kräver torr jord, såsom kaktus eller suckulenter. Eftersom lera är tung, krukorna är stabila och inte lätt att tippa eller blåsa över. Estetiskt, lerkrukor har en traditionell, gammaldags utseende. De flesta lerkrukor är rimligt prissatta.

Nackdelar med Clay

Salter och mineraler kvar av hårt vatten eller gödsel ofta lämnar en knaprig vit fällning på lerkrukor. Med lite armbåge fett, kan de flesta insättningar tas bort, även om några krukor kan vara permanent färgas. Medan vissa trädgårdsmästare överväga insättningar del av charmen med trädgårdsarbete med lerkrukor, andra tycker de vita insättningar fula. Lerkrukor är ömtåliga och bryta om den tappas. Om den lämnas utomhus under vintern, kommer lerkrukor lätt spricka.

Fördelar med plast

Plastkrukor varierar kraftigt i kvalitet, men en god kvalitet plastkruka är robust och flexibel. Plastkrukor är också lätt, vilket gör att flytta stora anläggningar lättare. Ofta plastkrukor är det bästa valet för amplar, som behållare blir tung när den är fylld med växter och fuktig jord. Plastkrukor erbjuder obegränsade designmöjligheter, eftersom krukor finns i varje färg under regnbågen. Om du växer fuktälskande växter som ormbunkar eller fuchsia, plast kommer att hålla jorden fuktig längre, eftersom vatten inte avdunstar genom sidorna av behållaren.

Nackdelar med Plastic

Priset på plastkrukor variera inom vida gränser, beroende på kvalitet. Billig plastkrukor ofta sönder, chip eller bleknar och behöver bytas ut ofta, särskilt när de används utomhus. Eftersom plastkrukor är lätta, krukor tenderar att tippa när planterade med topptunga växter och kan blåsa över i en storm. Plastkrukor ge växterna utan skydd mot temperaturförändringar, och mörka färgade plastkrukor kan bli mycket varma. Under varma, soliga dagar, kan växternas rötter bli farligt överhettad.

De bästa fönstret boxas växter

De bästa fönstret boxas växter

De bästa fönstret boxas växter

Blomlådor överfyllda med färgglada blommor och grönska ljusnar hem fasader runt om i världen. Från inomhus, ramar fönsterrutan outdoor view och ger dofter av trädgården in genom det öppna fönstret. Från gatan, blommor blommar vid fönstret påminna åskådarna att naturen är aldrig långt borta. Sett från trädgården, är i linje med huset mjuknat där fönsterrutor visar glada sommarfärger.

årliga Geraniums

Årliga pelargoner är allmänt tillgängliga. Över 200 sorter finns inklusive några med en avslutande växtsätt. Många av dessa kommer att finnas i din lokala plantskola eller garden center. Pelargoner älskar en solig plats och en lätt, väldränerad jord. Ett fönster låda med god dränering ger en lämplig behållare. Välj bland rosa, röda, vita, korall och brokiga färger. Överväga färger som kompletterar eller harmonisera med inomhus inredning samt trädgård och hus utomhus.

årliga blommor

Årliga blommor visar för fönsterrutor har fördelen av mångsidighet, eftersom de återplanteras varje år. För en skuggig fönster exponering årliga begonia, penséer, amorbåge (Achimenes) och fuchsior är bra val. Dessa är fukt-älskande växter. Överväga att installera en enkel automatisk droppbevattningssystem om du inte kan vattna regelbundet. Miljoner Bells (Calibrocha), petunias, söt Alyssum, lobelia i vitt, rött eller blått är annueller för soliga exponeringar. En markis över söder eller väster fönster i varma klimat kommer att mildra effekterna av den reflekterade värmen från fönsterrutor och väggar.

Blad och blommor

Bladverk är inte beroende av blommor för att lägga intresse och textur till planterade trädgårdar. För gröna växter, dammig mjölnare, engelska murgröna, olika avslutande sedums och örter som timjan och avslutande rosmarin är lämpliga val för fönsterrutor. Kombinera dessa med sol-älskande pelargoner och rosor. I skuggade, skyddade platser, avslutande Philodendron arter och upprätt växter såsom färg coleus lägga årlig lövverk intresse. Blanda dessa med en årlig skugga toleranta blommor som pansies, fuchsior och begonia.

ro

Purple Sweet Chariot, orange Carnival Glas och rosa-vita gröna ormen är miniatyr rosor med avslutande växtsätt. Ge blomlådor med gott om utrymme för att rymma rötterna tillsammans med en generös buffert av jord. Sweet Chariot är starkt doftande, så plantera den i ett soligt fönster låda som är tillgänglig för sittgrupper eller källsortering rum, såsom under diskbänken fönstret. Vissa rosor kanske inte är perenn i din klimat. Övervintra dessa i ett skjul eller garage, eller välj sorter för din klimat.

Hur kan man förhindra mögel i ett tomt hus

Hur kan man förhindra mögel i ett tomt hus


Mögel är en fuktälskande svamp ... en farlig inkräktare som inte bara kan orsaka sjukdom, men också förvärra redan existerande medicinska tillstånd som astma och KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom). Mögelsporer kan hittas i fuktiga områden i ett hem, även om det är ledigt, så kök, badrum och källare. Ingen familj vill köpa ett hem som är en grogrund för mögel. Förbli vaksamma och vid första tecken på mögel, attack!

Instruktioner

Ett vakuum på en regelbunden basis. Detta bidrar till att eliminera alla mögelsporer gömmer sig i mattor och mattor.

2 Rengör badrum, kök, vind och någon annanstans det kan finnas någon samling av fukt. Mögel behöver fukt för att föröka sig, så att skära av alla källor till vatten kommer att hålla formen från föröknings. Reparera eventuella läckor i golv, väggar och tak som kan tillåter vatten i hemmet.

3 Rengör någon blad och hålla skräp som kan vara i utomhus rännor. Ett överflöd av ruttnande material i rännorna kan orsaka vatten att backa upp på taket, vilket kan orsaka vatten att komma in i hemmet.

4 rensa ut alla trädgårdar eller rabatter som är nära hemmet. Vattna dessa områden när de är fyllda med skräp kommer att hålla fukt och kan orsaka vätska att komma in i källare, i synnerhet om grunden inte är korrekt graderad.

5. Håll ventilerna i hemmet öppen om någon rengöring eller andra aktiviteter som utförs som kräver användning av vatten. Om det inte finns några ventiler, öppna fönstren eller prop öppna dörrarna tills allt är helt torr.

6 Håll någon luftfuktare som kan köras i hemmet på låg. Eventuellt överskott fuktighet i hemmet kan leda till mögel.

7 Placera en avfuktare i källaren, om hemmet har en. I källaren är den kallaste rummet i huset, och förändringen i temperatur mellan källaren och de övre våningarna kan orsaka fukt bildas på golv och väggar.

8 Städa upp omedelbart efter en översvämning eller om ett rörbrott.

9 Håll vinden ordentligt ventilerad under vintermånaderna.