förnya gelcoat båt

Båt Glasfiber Målning & Reparation

Båt Glasfiber Målning & Reparation


Reparation och målning glasfiber skrämmer många båtägare. Medan processen är inblandade, om du följer instruktionerna noga kan du göra snygga reparationer. Bara förnya gelcoat återställer den ursprungliga glans till båten och att det ser ut som ny. Eftersom glasfiber reparation innebär farliga kemikalier, måste du använda lämplig säkerhetsutrustning och arbeta i en väl ventilerad inomhus. Du behöver skydd för båten medan reparationer satt och bota, så försök inte storskaliga reparationer utomhus.

Instruktioner

Glasfiber Reparation

1 Rengör området kring de skadade glasfiber med tvål och vatten och sedan torka av den med en trasa fuktad med aceton. Använd handskar när du arbetar med aceton.

2 Trimma kanterna på ett hål med en kniv för att göra en jämn kant. Limma en bit av mesh och styv kartong bakom hålet för att stödja plåstret. Du kan skrapa bort kartongen efteråt. Skär en bit av glasfiber för att passa i hålet. Gör det något större för att möjliggöra 1/8 tum eller så för krympning. Om reparera en spricka, arbets harts i sprickan på denna punkt, sedan täcka med ett lager av glasfiber duk.

3 Blanda en liten sats av harts och härdare i en liten behållare. Blöt mesh, lägg sedan glasfiber plåstret på plats. Måla över glasfibermaterial med harts tills det blir klart. Överlappning kanterna med harts. Låt plåstret inrättades före applicering av nästa skikt.

4 Blanda mer harts och härdare, måla över den reparerade plats och lägga mer glasfiberväv over the top, överlappande på den omgivande skrov tre inches på varje sida. Bred ut blandningen med spridaren för att ta bort alla bubblor, till dess duken blir klar. Feather hartset in i skrovet runt plåstret.

5 Tryck på ytan av den härdade lappen med en fjärdedel. Lyssna efter ett ihåligt ljud som indikerar glasfiber misslyckades att binda med skrovet. Alla obundna delen bör tas bort, slipas och rengöras och göras om.

6 Sand plåstret för att avlägsna eventuella ojämna eller skarpa kanter. Sand hela skrovet med fint sandpapper och avsluta med lätta stålull. Tillåta glasfiber patch för att i solen härda, om möjligt. Du kan avsluta med en spray på epoxi klarlack, men du borde verkligen göra om gelcoat efter en reparation.

Gelcoating

1 Rengör skrovet med tvål och vatten och torka av den med aceton för att avlägsna eventuella vax, fett eller olja. Torka båten ner igen med styren för att aktivera befintliga gelcoat och förbättra den nya gelcoat efterlevnad.

2 Blanda upp fyra koppar gelcoat åt gången och tillsätt mängden färgpigment som rekommenderas av tillverkaren för att uppnå den färg du vill. Din gelcoat och glasfiber leverantören bära pigment som man blandar i specificerade proportioner för att matcha färgprover han kan visa dig i butiken. Var noga med att blanda samma mängd gelcoat och pigment för att få en enhetlig färg. Blanda tillräckligt gelcoat och katalysator för att täcka skrovet en gång om du spraya det på. Om borsta på gelcoat, bara göra 4 koppar åt gången så att den inte ställer upp i koppen innan du får den på båten.

3 Tunna gelcoat till konsistensen som rekommenderas för sprutan. Använd en gelcoat specifik tunnare eller tillsats. Använd gelcoat full styrka om du borsta det. En tjockare ansökan motstår penselränder. Tjockare gelcoat applikationer är bäst.

4 bota första gelcoat under fyra timmar tills ytan är klibbig röra. Applicera nästa skikt och vänta ytterligare fyra timmar. Applicera tredje och sista lagret och låt det härda och ställa över natten. Om sprutning, kanske du vill lägga till ytterligare en kappa eller två enligt dina önskemål. Om du gör, låt inte den tredje pälsen torr hårt.

5 Sand skrovet med våt / torr 1000-grit sandpapper för att ge det en tråkig lyster. Ladda en mjuk duk med fin gnugga förening och sprida den över ytan. Låt det in och sedan polera skrovet i vida cirkelrörelser. Börja med hårt tryck, sedan får gradvis ljusare tills skrovet lyser. låg sedan flera lager av båt vax över den nya gelcoat för att skydda den från skador och repor.

Glasfiber Målning

1 Sand av alla vax och grov yta gelcoat om du planerar att måla glasfiber i stället för att återställa gelcoaten. Färgen kommer inte att hålla sig till en slick gelcoat. Slipningen ger ytan några grab att hålla färgen.

2 Ta bort alla löstagbara metall och plastdelar. Om färgen broar till en del som kan flyttas eller störs kommer det att skapa en bro som kan spricka och dra färgen. Fyll eventuella hål eller repor med Epoxispackel.

3 Applicera ett tunt lager av primer med en roller och låt härda under två timmar. Blanda 2 delar epoxy glasfiber färg och applicera med en rulle eller spruta det på med sprayfärg utrustning. Låt sitta tills torr vid beröring, sedan använda ett andra skikt med en skum borste eller spruta för att förhindra uppsättning i penseldrag.

4 torka och härda båten för två dagar innan du sätter metall och plast hårdvara till båten.

5 Tvätta målarverktyg med en epoxi lösningsmedel eller tunnare innan färgen har en chans att ställa in.

Hur att förnya dina gamla NiCd uppladdningsbara batterier

Hur att förnya dina gamla NiCd uppladdningsbara batterier


Nickel kadmium eller NiCd var den första typen av bärbara uppladdningsbart batteri och på många sätt är ansvarig för att revolutionera användandet av elektriska apparater, i synnerhet sladdlösa elektriska handverktyg. Batteritekniken har utvecklats avsevärt sedan den första NiCd-batteri infördes och många enheter nu drivs med litiumbaserade celler som producerar ökad spänning, har mer uthållighet och särskilt inte benägna att drabbas av strömavbrott. Men om du har gamla NiCd-batterier som du tycker är död och inte längre kan användas, överväga att försöka förnya dem. Med hjälp av en process av djup urladdning kan återuppliva batterierna och ger dig upp till ett år av användning.

Instruktioner

1 Placera dina gamla NiCd uppladdningsbara batterier i din laddningsanordning. Även om du kanske har gett upp laddar batterierna, kan du hitta de fortfarande kan ta en avgift. Slå på laddaren och låt den ladda batterierna tills laddarens "batteri full" eller liknande tänds.

2 Ta bort de gamla NiCd-batterier från laddaren så snart laddaren indikerar att de är fulla. Det är viktigt att du startar den djupa ansvarsfrihetsförfarandet omedelbart. Sätt batterierna i enheten de makt.

3 Slå på enheten och ställa in den att använda så mycket energi som möjligt. Om enheten är ett trådlöst eldrivet verktyg ställa in den att köra på sin högsta hastighetsinställningen. Om det är ett program som drivs enhet såsom en iPod, mobiltelefon eller liknande, öppna så många ansökningar som du kan. Du måste enheten att använda energi från NiCd-batteri snabbt.

4 Stäng av enheten och ta bort de NiCd-batterier när den slutar fungera. Hur lång tid det tar innan det slutar fungera beror på batteriets kondition. Lämnar batteriet för att vila i 15 minuter.

5 Sätt NiCd batteriet i enheten igen och slå på den. Du kanske upptäcker att trots batteriet ser ut att vara döda stunder tidigare att det fortfarande har lite energi. Den djupa urladdningsprocess börjar att bryta ner den nickelbaserade cellstrukturen i batteriet. Anledningen din NiCd inte behålla en avgift för länge beror på att de interna batteri kristallerna har vuxit i storlek. Djupurladdning bryter kristallerna i små enheter; desto mindre kristallerna desto mer energi batteriet kan behålla.

6 Låt enhet som kör tills det slutar sedan upprepa processen tills du hittar NiCd-batteri kan inte driva enheten. Du kan behöva göra detta tre eller fyra gånger, men det är värt att göra.

7 Sätt dina gamla NiCd-batterier tillbaka på laddning så snart de är helt urladdade, en process som kan ta lång tid att slutföra. Låt batterierna laddas tills laddaren indikerar att de är fulla. Nästa gång du använder dina NiCd-batterier bör du hitta de har mer makt och håller längre.

Hur att förnya NiCd batterier

Hur att förnya NiCd batterier


NiCd batterier är batterier tillverkade av nickel och kadmium komponenter. Dessa är mycket populära batterier på marknaden idag eftersom de kan köra så många saker som golfbilar och båtar. Förnya, chockerande, återuppliva eller återuppväcka ett laddningsbart NiCd-batteri är inte så svårt. Till skillnad från vissa andra uppladdningsbara batterier på marknaden, dessa batterier inte bra i enheter som kräver en hög ström från början, till exempel digitalkameror.

Instruktioner

1 Läs igenom digital multimeter bruksanvisningen så att du vet hur man använder den här utrustningen. Olika mätare har olika tillämpningsanvisningar, så se till att du är uppdaterad om din modell.

2 Inspektera alla dina batterier för brott, sprickor eller skalar i höljet och höljet. Om du hittar en, kassera dem omedelbart.

3 Testa spänningen i batterierna med digital multimeter. Du behöver för att dela upp det totala betyget batterispänningen med antalet celler i batteriet. Läsningen ska vara 1,2 för bra batterier, och 1,0 eller lägre för batterier som måste förnyas. Använd penna och papper för att hjälpa dig att beräkna detta.

4 Tryck på den röda kabeln krokodilklämman av nätadaptern till den positiva änden av batteriet och den svarta kabelklämman till den negativa sidan. Polaritet är mycket viktigt, så ägna riktigt nära uppmärksamhet!

5 Låt verka batterierna för maximal en minut. Inte överstiga en minut eller så finns risk för skador batterierna.

6 testa den spänning batterierna. Resultatet bör vara 1,2 volt per cell. Om inte, upprepa processen.

7 Använd eller laddning som önskas. Placera i en förvaringsbehållare efter laddning och lagrar eller använder behag.

Hur man Gelcoat en Corvette

Hur man Gelcoat en Corvette


Gelcoat är som ett fint skal som kan skydda en Corvette från elementen samt komplikationer såsom blåsor under lackeringsprocessen. Gelcoat används i ytrenovering eller reskinning klassiska bilar kommer i en sprayform och måste blandas innan sidan med en härdande förening. Gelcoat hjälper försegla vandrande glasfiber fibrer när den tillämpas på rätt sätt, men processen är tidskrävande, kräver viss specialutrustning och en betydande insats i sand tapetsering innan den slutliga färg och avslut kan tillämpas på en Corvette.

Instruktioner

gelcoat

1 tejpen sömmarna i sektionen där gelcoat kommer att tillämpas. Tarp off de omgivande karosskomponenter för att förhindra gel coat stänk. Se till att den gamla färgen avdrives från sektionen som håller på att lackeras och att ytan slipas och smidig.

2 Blanda gel coat spray med härdare förening ingår i satsen. Blanda gel coat och härdare noggrant och fäster vid din färg spruta. Var noga med att inte blanda gelcoat med härdaren om gel coat inte kommer att tillämpas omedelbart. Applicera gelcoat till det avsnitt som är tejpade av för reparationslackering.

3 Sätt på en mask, skyddsglasögon och handskar. Lägg plastfolie under området för att skydda ytan och fånga alla avrinning. Spraya gelbeläggning på det avsnitt som skall lackeras, genom att använda enkelsvep från vänster till höger i kontrollerade rörelser för att applicera gelcoaten jämnt. Gå över området två eller flera gånger för att se till att alla områden är jämnt täckt.

4 Täck gelen belagda avsnittet i förseglade plast och tejpa fast plasten på plats. Värm försiktigt gelcoaten att påskynda torkningen. Om du använder varmluft, vara noga med att undvika damm eller hår blåser i gelcoaten där det kommer att ställa. Tillåt gelcoaten härda i minst 24 timmar.

5 Ta bort tätningsfilmen efter 24 timmar och testa gelcoat genom att applicera fingertopparna. Gelcoaten ska vara torr och slät. Om gelcoaten är fortfarande klibbig sedan återförsluta gelcoaten med tätnings plast och fortsätta torkning för ytterligare 8 till 24 timmar.

6 Använd 100-slippapper till sand ner några droppar i gelcoat och sand hela ytan av gelén belagda delen tills den är nivå. Använd din 220-grit sand området igen med en cirkelrörelse. Fortsätt att slipa med finare korn sandpapper tills ytan är slät vid beröring med en matt finish.

7 Fortsätt reparationslackering ytan av korvett, se till att det är gel belagda och slipas nivå. Corvette bör nu vara redo för primer, färg och finish.

Hur att förnya en portugisisk pass

Hur att förnya en portugisisk pass


Journalisten José Antónia Saraiva har minnen av svårigheterna i att förnya sin portugisiska pass som barn. "Alla dessa ändlösa varv (av) tid involverad i väntrum .... åratal av förlorad kvällar fruktlösa resor till registret", skrev han i en översatt version av sin artikel "O Passaporte" i April 25, 2008 , publicering av "O Sol." Men i samma historia, gick han med att säga hur lätt det var för honom att förnya sitt pass under 2008. "Det som en gång var en plåga är nu nästan ett nöje - allt fungerar så bra", skrev han. Eftersom Portugal anslöt sig till EU 1986 och på grund av den elektroniska pass, förnya en portugisisk pass från USA blev mycket lättare när man har rätt dokumentation.

Instruktioner

1 Registrera på portugisiska konsulatet i USA har jurisdiktion över den stat där du bor. Webbplatsen för ambassaden Portugal till USA listar av amerikanska konsulat och deras respektive stater jurisdiktion. Listan innehåller också flera honorärkonsulat. Hitta ytterligare information om Portugals amerikanska konsulat på sin medborgare hemsida, Portal das Comunidades Portuguesas.

2 Res till Washington, DC inställa sig personligen på konsulatet delen av Portugals ambassad. Vid denna punkt, om du inte redan har registrerat med en portugisisk konsulat, kan du registrera det.

3 Ta din nuvarande pass och din portugisiska ID-kort med dig. Förnyelsen pass förfarande kräver PIC. "Pass kan förnyas sex månader inom utgångsdatum", enligt ambassaden Portugal till USA.

4 fylla i en ansökningsblankett om förnyelse pass. Minderåriga under 18 år måste också ha en förälder underteckna sin ansökan. Föräldern måste ha ett giltigt PIC eller portugisisk pass.

5 Betala konsulär avgift med kontanter eller en postanvisning. Vid tidpunkten för offentliggörandet, är den ungefärliga avgift £ 45 för de 11 år gamla eller yngre, £ 64 från 12 till 65 års ålder och £ 55 för de 66 år och äldre. Betala en extra £ 11 för din nya pass för att komma med över natten leverans.

Hur kan jag förnya en Georgia Internetanslutning tillstånd?

Hur kan jag förnya en Georgia Internetanslutning tillstånd?


Georgiens statliga Department of Revenue övervakar fördelningen av handikappade parkeringstillstånd. Bilister kan förvärva och förnya tillstånden på lokal skatte commissioner tag kontor. Förnyelser gäller mest strikt tillfälliga tillstånd, vilket är bra för bara sex månader. Permanenta tillstånd behöver inte förnyas, även om tillståndsinnehavare är skyldiga att vända fönstret plakat vart fjärde år för att få en ny. Tillstånds förnyelser bär ingen avgift men funktionshindrade personer nummerskyltar kostar £ 13.

Instruktioner

1. Bestäm vilken typ av tillstånd du har och när den måste förnyas. Tillfälliga tillstånd, som är röda, skall förnyas var sjätte månad. Det finns två färger permanenta tillstånd, guld och blått, som måste vändas för en ersättare vart fjärde år.

2 Hitta ditt län tag kontor. Kontrollera Georgia Department of Revenue databas för en lista. Antalet närliggande platser kommer att bero på hur befolkade regionen. Till exempel har Glynn County i Sydgeorgien bara ett kontor i Brunswick medan Atlanta området har sju kontor i Fulton County.

3 Fyll i formuläret MV-9D. Blanketten kan laddas ner på nätet eller förvärvats från taggen kontoret. Du behöver din körkortsnummer och en läkare att certifiera informationen i avsnitt fyra, vilket förklarar funktionshinder. En läkare eller terapeut, en så kallad "utövare av helande konst" på blanketten, måste underteckna formuläret innan en notarius publicus.

4 Vrid i form på etiketten kontoret. De som har permanent tillstånd måste ta fönstret plakat att ha en ny utfärdas. Detta händer vart fjärde år på en förar födelsedag.

Hur man reparerar Gelcoat sprickbildning

Hur man reparerar Gelcoat sprickbildning


Gelcoat krackelering uppstår när lagret av gelcoat blir spruckna eller brutna men glasfiber under förblir oskadad. Gelcoat är en tjock glasfiber färg som används som en skyddande beläggning över glasfiber såväl som för kosmetiska skäl. Krackelering måste repareras så snart som möjligt för att undvika skador på glasfiber gelcoaten skyddar. Den skadade gelcoat måste slipas bort och ersattes med färskt gelcoat att täta ytan från vatten och andra föroreningar.

Instruktioner

1 Sand direkt på krackelering tills den skadade gelcoat är helt bort. Använd en palm slipmaskin med 80 slippapper för att ta bort den skadade gelcoat och sedan växla till 300-grit att jämna ut området ut.

2 Torka området rent, med en trasa fuktad med aceton för att ta bort damm eller rester som kan påverka gelcoat obligations.

3 Häll den mängd gelcoat du behöver för reparation i en liten hink. Tillsätt 1 till 2 procent katalysator till gelcoat och blanda det med en färg omrörare.

4 Applicera gelcoaten till det drabbade området, med användning av en 4-tums kände rullen. Låt det första skiktet börjar bli klibbig och applicera den andra beläggningen. Fortsätta att tillämpa lager gelcoat tills det område du slipat byggs tillbaka upp till den omgivande gelcoat yta. Låt gelcoaten härda under två till tre timmar.

5 Applicera ett tjockt skikt av båt vax till reparation och låt den torka. Polera ut det reparerade området, med användning av en elektrisk buffert.

Hur att förnya en koreansk pass

Hur att förnya en koreansk pass


Alla koreanska medborgare planerar att resa till Sydkorea för företag, familjefrågor eller nöje måste ha ett giltigt koreanska pass. Om ett befintligt pass har gått ut, måste det förnyas på närmaste koreanska konsulat. Pass förnyelse kräver fingeravtryck biometriska, så det måste göras av den person som begär pass, om han är över 18. Men innan du besöker kontoret, finns det ett antal förberedande åtgärder för att ta hand om.

Instruktioner

1 Kontakta den lokala koreanska konsulat via telefon eller e-post för att kontrollera kontorstid och boka tid, om det behövs, eller kontrollera dessa uppgifter på kontorets webbplats.

2 Samla all nödvändig dokumentation och programmaterial. Detta inkluderar utgångna pass som förnyas, en färsk passfoto med vit bakgrund, en kopia av grönt kort eller stämplats höll en kopia av en familj relation certifikat vid behov och £ 35 pass avgift i form av kontanter eller en personlig check.

3 Inköp Express Mail porto (18,30 $) på ett postkontor för att betala för transporten av det nya passet samtidigt som du får alla nödvändiga program material på koreanska konsulat.

4 Besök den lokala koreanska konsulat. Ta med dig alla ansökningshandlingar och uttryckligt postar porto. Genomgå ansökningsprocessen, vilket inkluderar att fylla i ansökningsformuläret och ge biometriska fingeravtryck.

5 Vänta tre till fyra veckor efter att ansökan för att ta emot den förnyade pass. Under tiden ett e-pass kommer att tillhandahållas.

Hur man fixar Gelcoat Oxidation

Hur man fixar Gelcoat Oxidation


Att hålla detta showroom glans på en båt är något som ger de flesta båtägare stor stolthet. Men på grund av olika omständigheter, några utanför deras kontroll, några båtägare låter sina båtar för att förfalla. Efter en säsong utan underhåll, gelcoaten på en båt oxiderar, förlora sin glans. Fastställande att oxidation tar lite tid och tålamod, men resultatet är alltid glädjande.

Instruktioner

1 Öppna en behållare med båt tvätt koncentrat. Häll den rekommenderade mängden av koncentrat i hinken och blanda med den rekommenderade mängden rent vatten. Tvätta oxiderade gelcoat och skölj med rent vatten. Låt den oxiderade gelcoat torr.

2 Applicera glasfiber gnugga förening jämnt till den oxiderade gelcoat med en butik trasa. Polera ytan med den elektriska buffert tills oxidationen är borta. Byt poleringsdynor som de täppa med gnugga förening.

3 Installera en ren pad på elektriska bufferten. Applicera ett lager båtpolish till det område som tidigare behandlats med gnugga förening. Båtpolish kommer att eliminera virvel märken kvar av gnugga föreningen. Polera båtpolish med elektrisk buffert, ändra kuddar eftersom de täppa med polish.

4 Installera en ny poleringsdyna på elektrisk buffert. Applicera ett lager vax till den polerade ytan med en ren butik trasa. Låt vaxet torka till en dis. Polera bort diset med elektrisk buffert, ändra kuddar som kuddar täppa med vax, slutföra gelcoat oxidation reparation.

Hur att förnya din inteckning

Hur att förnya din inteckning


Det finns tillfällen när du behöver tänka på att förnya dina lånekostnader. Du kan behöva refinansiera på grund av ändrade förhållanden, släpper eget kapital eller förlänga ditt hem. Kanske du vill förbättrade villkor. Om du har gjort dina återbetalningar i tid och ha en rimlig kredit post, förnya dina lånekostnader är okomplicerad.

Instruktioner

1 Träna din budget. Du måste veta att du bekvämt kan göra återbetalningar när förnya dina lånekostnader. Du vet att din nuvarande driftskostnader. Ta allt i beaktande.

2 Förnya din inteckning med din befintliga långivare eller leta efter en ny giv. Marknaden är konkurrenskraftig. Få ett citat från din nuvarande långivare och sedan jämföra det med andra företag. Du kan göra detta på nätet, genom att ringa eller besöka en långivare personligen. Anlita en mäklare. Mäklare använder en panel av företag, så att du kan få offerter från flera på ett ställe, vilket gör jämförelsen lättare.

3 Gör en lista över tre eller fyra långivare, inklusive din befintliga. Boka tider för att möta. Ifrågasätta långivarna om ränteoptioner. Avgifterna bör diskuteras. Kontrollera fullständiga villkoren. Låt varje långivare vet att du tittar runt. Förhandla om villkoren med dem. Långivare är mer benägna att vara mottaglig för förhandlings om du gör det tydligt att det finns konkurrens. Kom ihåg att du köper en produkt. Långivare säljer den.

4 Välj långivare som erbjuder den bästa totala paketet. Det kanske inte bara vara räntor: avgifter och kostnader för förtida inlösen kan vara viktigt när förnya dina lånekostnader.

5 Fyll i ansökningsblanketter. Tillhandahålla den nödvändiga dokumentationen. Post till önskad långivare och vänta på din inteckning förnyas.