förgasare nivå mikuni

1995 Sea-Doo SPX Specifikationer

1995 Sea-Doo SPX Specifikationer


Producerad av Bombardier Recreational Products i Kanada, den första Sea-Doo vattenskotrar - eller PWC - dök upp i 1968. År 1995, företaget släppt Sea-Doo SPX, en uppdaterad version av 1994 års modell. Att veta de exakta specifikationerna för din vattenskotrar kan göra reparationer, byte av delar och underhåll som enkelt och roligt som ridning vågorna.

Mått och Kapacitet

1995 Sea-Doo SPX är 100 inches i längd och 41,3 inches i bredd, och står 36,2 inches tall. När det är torrt, väger 180kg. Dess bränsletanken kan bära 9 liter bränsle, kan dess oljeinsprutningsbehållaren kan innehålla 1,2 liter olja, och dess impelleraxeln behållare innehåller 624gr. SPX kan bära högst två passagerare, med en total belastning gräns 160 kg.

Motor

Den sjöskotrar SPX använder en vattenkyld, vatten-injicerad Bombardier-Rotax 657X motor med en standard hålstorlek av 3.071 inches och en korrigerad kompressionsförhållande av 6,4: 1. Motorn har två cylindrar, använder en roterande ventil induktionstyp och startas elektriskt. Den 657X har en slaglängd på 68mm och en förskjutning av 650 mm. Oljeinsprutningspumpen är kugghjulsdriven och använder Bombardier-Rotax insprutningsolja.

Elektriska och frö förgasare

SPX har en magnetgeneratoreffekt på 160 watt vid 6000 varv per minut eller 4,0 ampere vid 2000 varv per minut. Den använder en CDI tändsystem med NGK BR8ES tändstift med en 0,02-tums lucka. Farkostens två förgasare är Mikuni BN-37i och den använder vanlig blyfri bensin med ett lägsta oktantal 87. Med en vidöppen trottel, kommer det att konsumera, på högst 8,4 liter bränsle per timme, och kan kryssning på fullgas 50 minuter från bränsletanken och ytterligare 10 minuter från reserven.

Framdrivning och kyla

SPX använder Bombardier Formula som sitt framdrivningssystem med en axial-flow, enda steg jet pump, som kan generera 30,8 hästkrafter. Pumphjulet roterar moturs. Transmission är direktdriven, och koppling sker med kron räfflor. Framdrivningssystemet använder SAE 75W90 olja och kräver ett minimum vattennivå av 35 inches. Båten kyls av en öppen krets - direkt flöde från njetaggregat.

material

Skrovet av SPX är en komposit. Inloppet galler, ljuddämpare och impellerhölje, venturi och munstycke är aluminium. Luftintagsljuddämpare är termoplastiskt, och flamskyddet är en flerskiktstrådskärm. Styr stoppning sker med termoplastisk elastomer med polystyrenskum. Både bränsletanken och tryckoljereservoaren är gjorda av polyeten. Vattenfarkosten stolen är tillverkad av polyuretanskum.

Hur man ställer in Mikuni förgasare flyta nivåer

Hur man ställer in Mikuni förgasare flyta nivåer


Mikuni förgasare, vanligen installerade på motorcyklar från små encylindrig smuts cyklar till V-twin motorcyklar, har en plast flottör för att reglera bränsleförbrukningen. Flottören i Mikuni förgasare ställer in höjden för bensin som vilar inuti skålen. Om du ställer in flottören för högt riskerar du bensin flödar från förgasaren och om du har det för lågt inställd, du riskerar att köra slut på bränsle när du har din motorcykel vid högre gaspådrag positioner. Mikuni har specifika mätningar för inställning av float nivåer.

Instruktioner

1 Ta bort de fyra skruvarna som håller flottören skål på botten av förgasaren. Dra flyt skål och flyta skål packning av förgasare. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort flyt skål skruvarna.

2 Placera förgasaren upp och ned och låt flyta vila mot flottörnål. Rör inte flyta vid denna tidpunkt.

3 Mät avståndet mellan packningsytan belägen på botten av förgasaren till kanten av flottören. På en 24 mm (1 tum) Mikuni-kort, bör avståndet mellan packningsytan och flottören vara 24 mm (1 tum). På en 20 mm Mikuni förgasare det ska vara 20 mm (7/8 tum). Använd en precisions linjal för detta.

4 Böj metallfliken på flottören som vilar mot flottörnål. Böja den mot flottörnål om mätningen är grunt och bort från nålen om mätningen är för mycket. Använd dig finger för att böja fliken. Om du inte kan böja den med fingrarna, använda ett par nål-tång. Gör mycket små justeringar av metallfliken och sedan kontrollera igen mätningen.

Hur att rengöra en Mikuni förgasare

Hur att rengöra en Mikuni förgasare


En förgasare är en mekanisk anordning som kombinerar luft och bränsle i en förbränningsmotor. Förgasaren styr flödet av luft in i en motor. Hastigheten på luften som kommer in i motorn bestämmer storleken av lufttrycket i motorn. Lufttryckseffekterna mängden bränsle att dras in i jetströmmen och slutligen komma in i motorn. En Mikuni förgasare är ett viktigt led i förgasare som främst används i motorcyklar och japanska bilar, inklusive några Toyota och Honda-modeller. Med jämna mellanrum för att upprätthålla prestandakrav, förgasaren bör rengöras.

Instruktioner

1 Ta bort luftfiltret från toppen av förgasaren. Om filtret är korroderat, bända loss den med skruvmejsel.

2 Scrub området runt filtret med stålborste. Pop det nya luftfiltret på plats.

3 Skruva chokespjället med hjälp av Phillips-skruvmejsel och ta bort den gamla skruven.

4 Olja chokespjället i området runt skruven med oljan kan och refasten chokeventilen till insidan av förgasaren med hjälp av den nya vridskruven. Tryck på chokeventilen ett par gånger för att se till att den roterar fritt.

5 Öppna bränsletillförseln facket och ta ur doseringsstången med hjälp av skiftnyckel. Kasta det gamla bulten som användes för att fästa doseringsstången till det mekaniska länksystemet.

6 Rengör doseringsstången noggrant med torr trasa för att avlägsna olja och andra rester. Om det är nödvändigt, tillämpa vissa WD-40 eller bikarbonat för att lossa resten.

7 Olja mekanisk koppling som fäster toppen av doseringsstången. Se till att det mekaniska länksystemet rör sig fritt genom att trycka på den några gånger.

8 Sätt tillbaka toppen av doseringsstången till det mekaniska länksystemet med användning av den nya 6-tums stålbult och den justerbara skiftnyckeln.

9 Skruva flottörventilen hjälp av skiftnyckel. Kontrollera fästområdet för korrosion. Du kanske kan rengöra fästområdet med hjälp av torr trasa, men om det är för mycket korrosion flottörventilen måste bytas ut.

10 Skrubba insidan av bränslemunstycket med stålborste för att säkerställa att munstyckets reaktionsvägen till luftintaget området är fritt. skrubba även insidan av flottörhuset med hjälp av stålborste. Sätt tillbaka flottörventilen till insidan av flottörhuset med hjälp av skiftnyckeln.

Hur man bygger en Mikuni Förgasare på en Yamaha Timber 250

Hur man bygger en Mikuni Förgasare på en Yamaha Timber 250


Yamaha Timber 250 ATV bär en liten bar, center hängde flyta stil Mikuni förgasare ansluten till luftlådan och insugningsröret. Återuppbyggnadsprocessen ingår demontering av förgasare, rengöring av inre kammare och ersätter packningarna. Med denna process klar har du en förgasare som utför som ny. Mikuni, en stor tillverkare av ATV, dirt bike och liten förskjutning motor förgasare, ger bygga kit med packningar och extra delar för att säkerställa din återuppbygga går smidigt.

Instruktioner

1 Skruva av bulten i botten av skålen, den lägsta komponenten i förgasaren. Dra skålen och skålen bulten bort från botten av förgasaren för att avslöja doseringsblocket, där strålarna är monterade.

2 Skruva strålarna med en skruvmejsel.

3 Spraya jets, skål och överkropp förgasaren med förgasare renare spray för att avlägsna allt bränsle rester och skräp. Sätt tillbaka strålarna, dra åt dem tills de ligger tätt.

4 Sätt skålen tillbaka på basen av förgasaren, se till att du placerar en ny skål packning mellan skålen och förgasare bas. Den nya packningen tätar förgasaren, ett jobb som packningen bara kan göra en gång, så försök inte att återanvända gamla packningen. Dra skålen bulten för att slutföra ombyggnaden och rengöringsprocessen.

Hur man bygger en Mikuni förgasare

Hur man bygger en Mikuni förgasare


En förgasare är en mekanisk anordning som kombinerar luft och bränsle i en förbränningsmotor. Förgasaren styr flödet av luft in i en motor; hastigheten på luften som kommer in i motorn bestämmer storleken av lufttrycket i motorn. Lufttryckseffekterna mängden bränsle att dras in i jetströmmen och slutligen, som kommer in i motorn. En Mikuni förgasare är ett viktigt led i förgasare som främst används i motorcyklar och japanska bilar, inklusive några Toyotas och Hondas. Återuppbygga ett Mikuni förgasare kan spara pengar om du vet hur.

Instruktioner

1 Ta bort luftfiltret från toppen av förgasaren. Om filtret är korroderat, bända loss den med skruvmejsel. Skrubba området runt filter med stålborste och pop det nya luftfiltret på plats.

2 Skruva chokespjället med hjälp av Phillips-skruvmejsel, och ta bort den gamla skruven. Olja chokespjället i området runt skruven med oljekanna. Åter fäst chokeventilen till insidan av förgasaren, med användning av den nya vridskruven. Tryck på chokeventilen ett par gånger för att se till att den roterar fritt.

3 Öppna bränsletillförseln facket och avlägsna doseringsstången, med hjälp av skiftnyckel. Kasta det gamla bulten som användes för att fästa doseringsstången till det mekaniska länksystemet.

4 Rengör doseringsstången ordentligt, med hjälp av torr trasa för att avlägsna olja och andra rester.

5 Olja det mekaniska länksystemet som fäster på toppen av doseringsstången. Se till att det mekaniska länksystemet rör sig fritt genom att trycka på den några gånger.

6 Sätt tillbaka toppen av doseringsstången till det mekaniska länksystemet, med användning av den nya 6-tums stålbult och den justerbara skiftnyckeln.

7 Skruva flottörventilen hjälp av skiftnyckel och kontrollera fästområdet för korrosion. Du kanske kan rengöra fästområdet med hjälp av torr trasa, men om det är för mycket korrosion, kommer flottörventilen måste bytas ut.

8 Scrub insidan av bränslemunstycket med stålborste för att säkerställa att munstyckets reaktionsvägen till luftintaget området är fritt. skrubba även insidan av flottörhuset med hjälp av stålborste. Sätt tillbaka flottörventilen till insidan av flottörhuset med hjälp av skiftnyckeln.

Så här ställer en Mikuni förgasare

Så här ställer en Mikuni förgasare


En Mikuni förgasare är förinställd på fabriken för att arbeta med din slagvolym. Detta innebär att huvudmunstycket och acceleratorstrålar är förinstallerade. För att ställa in en Mikuni förgasare du behöver justera två olika skruvar. Båda skruvar justera tomgångs / luftblandningen på förgasaren för att säkerställa din motorcykel på tomgång är rätt varvtal.

Instruktioner

1 Vrid motorn på och låt den värmas upp till rätt arbetstemperatur. Hålla motorn igång genom justeringsprocessen.

2 Leta reda på tomgångsskruven är ansluten till en svart gummislang på den vänstra sidan av förgasarhuset. Skruven är silver relativt lätt att lokalisera, eftersom det säkrar att den på änden av en fem-tums svart slang.

3 Vrid tomgångsskruven hela vägen motsols och vrid den sedan i medurs halvvägs. Detta kommer att påverka tomgång av motorn. Men detta ger dig möjlighet att snabbt höja eller sänka tomgång din motorcykel vid en senare tidpunkt med tanke på temperaturen utanför.

4 Leta reda på luft / bränsleblandning skruvgängade i den vänstra sidan av förgasarhuset. Skruven är gjord av mässing och krävs en vanlig skruvmejsel för justering.

5 Vrid skruven tills motorn går på tomgång mellan 1700 RPM och 1900 RPM. Detta ställer din motor på rätt varvtal tomgång när motorcykeln körs vid temperatur.

Felsökning Mikuni CV Förgasare Motorcykel

Felsökning Mikuni CV Förgasare Motorcykel


Den Mikuni CV motorcykel förgasare är inte en komplicerad tillbehör. CV är en term som används för att beskriva konstant hastighet, vilket är ett internt vakuumsystem som upprätthåller ett konstant tryck i förgasaren flottörhuset. Gasreglaget reglerar flödet av bensin till motorn och trycket genererar en snabbare respons än typiska förgasare. Den Mikuni CV är inte svårt att felsöka med hjälp av en assistent och några handverktyg. Proceduren sker med förgasaren på plats på motorn.

Instruktioner

1 Börja med motorcykeln motorn svalna och balanserad på cykelställ. Ta bort luftfilterkåpan och luftfiltret från framsidan av förgasaren. Beroende på den speciella omslag, kommer det att finnas en bult eller skruv i mitten av locket som håller fast locket till förgasaren. Dra locket och luftfiltret och ställ dem åt sidan.

2 Starta motorcykeln och låta motorn gå på tomgång i två minuter. Om tomgång blir ojämn, är inställningen bränsleblandningen OK och du kan byta ut filtret och locket. Om motorn går på tomgång smidigt utan filter och lock, är bränsleblandningen för rik och behöver justeras. Gå vidare till nästa steg.

3 Leta reda på pilotluftskruven som ligger strax under gaslänken. Skruven har en slits i huvudet och en liten fjäder på den gängade axeln på skruven. Ställ en skruvmejsel i närheten.

4 Låt cykeln fortsätta gå på tomgång och byta ut luftfiltret och locket. Detta är inte farlig och bör vara relativt lätt att göra med motorn på tomgång smidigt. Tomgångs blir grov igen med filtret och täcker på plats.

5 Använd skruvmejsel och vrid pilotluftskruven moturs ett halvt varv. Om tomgångs är fortfarande grov, fortsätter att vrida skruven på kvarts varv mellanrum moturs. Någonstans i detta skede av förfarandet skall motorn på tomgång smidigt. Om den inte gör det, det finns ett problem med huvudmunstycket inuti bränsle skål.

1 Låt en medhjälpare hålla gasspjälls vid 1500rpm. Lossa vakuumkammarlocket ovanpå förgasaren genom att vrida den ett helt varv moturs med justerbar tång. Ta inte bort locket på denna punkt. Ställ tången åt sidan.

2 Håll lätt nedåtriktat tryck på toppen av locket med en hand som du skruva den från toppen av förgasaren med den andra handen. Den nedåtgående tryck förhindrar glidreturfjäder under locket från växer ut.

3 Fortsätt att hålla press nedåt och lossa locket helt. Lyfta locket precis utanför upp i förgasaren. Om motorn börjar stall ut, skruva på locket igen på ett helt varv för hand. Om motorvarvtalet plockar upp igen, är vakuum membranet OK. Om motorn inte plocka upp, membranet och membranpackning behöver bytas ut.

4 Skaffa en förgasare ombyggnadssats och spraya förgasare renare om en eller båda problemen bestämdes. Se instruktionerna för satsen och rengör förgasaren. Byt huvudmunstycket i förgasaren skål. Ersätta vakuum membranet och membranpackning. Slutföra ombyggnaden som beskrivs i instruktionerna.

Hur man ställer in Float höjd på en Mikuni CV förgasare

Hur man ställer in Float höjd på en Mikuni CV förgasare


Finjustera din Mikuni konstant hastighet (CV) förgasare utrustad motorcykel är en balansgång att upprätthålla rätt bränslenivån jämfört med storleken på förgasare "olika strålar. Även om dessa strålar är den främsta källan till ström från en fjärdedel till full gas, kan bränslenivån kraftigt påverka prestanda vid låg hastighet, marschfart och vid fullgas. Justeringar av bränslenivån görs genom att justera höjden på förgasare interna flottar, som reglerar mängden bränsle som släpps in i förgasaren. Du måste vara helt bekväm med att ta bort och demontering dina förgasare för att utföra denna uppgift.

Instruktioner

1 Slå din motorcykel ventil bränsle till "Off" och dra bränsleledningarna från förgasaren. Koppla förgasaren från motorcykelns luftlåda och motor. Dra förgasaren ur motorcykeln och ta bort vajrarna.

2 Lossa avtappningsskruven på undersidan av förgasarens flyt skål med en skruvmejsel. Tappa av bränslet som finns i flyt skål i en lämplig behållare. Dra åt avtappningsskruven, ta bort flottören skål från förgasaren med en stjärnskruvmejsel för att få tillgång till flottören.

3 Vänd förgasaren över med flottören uppåt. Tången vid centrum av flottören skall vila på toppen av flottörventilen utan att komprimera fjädern vid slutet av ventilen. Om ventilen är komprimerad i detta läge, luta förgasare på sin sida för att lindra en del av det tryck som alstras genom vikten av flottören.

4 Ta bort packningen från förgasarens flottörhus parning yta. Mäta avståndet mellan kanten på passytan till toppen av flottören, med hjälp av ett skjutmått mätare eller en flottör höjd mätare. Jämför denna mätning till float höjd specifikationer hittades i din motorcykel servicemanual.

5 Justera float höjd och bränslenivån genom att böja metallen tang i mitten av flottören med ett par nål-tång. Böj tang ner - bort från flottörventilen - att sänka flythöjden och öka bränslenivån. Böja tången upp och närmare flottörventilen att höja flottören höjd och minskar bränslenivån. Mät float höjd igen och göra nödvändiga justeringar tills flythöjden är inställd på att flyta höjd anges av servicehandboken.

6 Sätt tillbaka float skål med en stjärnskruvmejsel. Sätt tillbaka förgasaren på din motorcykel, efter omvänd ordningsföljd.

Hur man ställer in flyta nivå på en Weber förgasare

Hur man ställer in flyta nivå på en Weber förgasare


Ställa in float höjd på en Weber förgasare är viktig för korrekt drift av motorn. Varje gång en ny eller ombyggd förgasare används, måste flottören höjden kontrolleras. En flottör nivå som är alltför hög kommer att orsaka att motorn går rik och kan översvämma förgasaren med för mycket gas. En flottör som är för låg kommer att göra motorn gå magert och leda till sämre prestanda. Justering av flythöjden är en lätt uppgift som inte kräver speciella verktyg eller expertis.

Instruktioner

1 Ta bort bränsleledningen, choke termostaten tråd och förgasarfläns monteringsbultar. Avlägsna gaslänken och lyft förgasaren utanför fordonet. Placera en ren butik trasa över den exponerade insugsgrenröret för att hindra smuts och skräp från att komma in i motorn.

2 Ta bort de sex skruvarna på toppen av förgasaren. Ta bort clipset som håller på choke kopplingen. Var noga med att inte skada klippet. Avlägsna toppen av förgasaren. Förgasaren kan ha bensin i flottören skål; dränera eventuellt kvarvarande gas i en bränslesäker behållare och kassera på lämpligt sätt.

3 Håll förgasaren på ungefär en 45-graders vinkel och låta flottören att hänga fritt. Mäta botten av flottören för att säkerställa båda sidor är parallella med packningsytan av förgasaren kroppen. Böj flottören att korrigera eventuella skevning mellan de två sidorna av flottören.

4 Håll förgasaren upp och ned så att flottören vilar på flottörventilen. Mät från bottenytan av flottören till den bearbetade packningsyta av förgasaren kroppen. Böj fliken flyta tills avläsningen är 1,5 inches eller 38.5mm.

5 Installera toppen av förgasaren och dra åt sex håll fast skruvarna. Fäst chokestången med låsclipset. Avlägsna butik trasa på insugsgrenröret och installera förgasaren på fordonet. Anslut bränsleledningen, gaslänken, chokevajer och hålla ned bultar. Starta fordonet och leta efter läckor.

Hur man justerar Idle på en Mikuni förgasare

Hur man justerar Idle på en Mikuni förgasare


Mikuni förgasare har blivit standard varumärke förgasare för kraftfulla motorcyklar. Leverera hög drivmedel och luftflöde kan Mikuni förgasare konkurrera och även överträffa några bränsleinsprutningssystem med sin effektivitet och effekt. Men om tomgång på förgasare inte justeras på rätt sätt för din motorcykel, kan du stöter på problem såsom hårda starter, sputtring och höga varvtal vid stillastående. Lär dig att justera tomgångs på Mikuni förgasare och gör din cykel kör smidigt alltid.

Instruktioner

1 Ställ din motorcykel på cykelställ på en plan yta. Lokalisera förgasaren belägen mellan luftlådan och cylinderhuvudet hos motorn. Om din motorcykel har flera förgasare (såsom vissa äldre Honda och Kawasaki modeller) måste du göra samma justeringar för varje när du utför den här proceduren.

2 Leta reda på små Phillips skruv sticker ut från förgasaren som är fäst vid spjällarmen. det ska vara lätt att känna igen eftersom det kommer att vara den enda med en liten fjäder lindad runt det. Detta är idle-justerskruven. Vrid tomgångsskruven medurs två hela varv med en stjärnmejsel.

3 Starta din motorcykel. Motorn kommer att låta som det är revving mycket snabbt för att helt enkelt sitta på uppfarten, är detta på grund av justering du just gjorde till tomgångsskruven. Låt cykeln för att köra i tio minuter så att motorn värms upp till normal arbetstemperatur.

4 Låt cykeln igång och vrida tomgångsskruven långsamt motsols med skruvmejsel. Du kommer att höra motorljud får mjukare och falla i tonhöjd som börjar löpa på en mer hanterbar tomgång. Håll vrida skruven moturs tills du hör motor sputter eller börjar dö.

5 Vrid tomgångsskruven medurs ett halvt varv. Lyssna på motorn för en hel minut. Om du hör det spotta eller dö igen i denna tidsperiod, vrid skruven ett halvt varv medsols. När du är klar, ta cykeln för en provtur. Det bör vara snabb och lyhörd, och bör återkomma till denna normal tomgång när du kommer till ett stopp eller dra in kopplingen.