förgasare briggs & stratton rengöring

Hur att rengöra en Briggs & Stratton Walbro Förgasare

Hur att rengöra en Briggs & Stratton Walbro Förgasare


Om din gräsklippare har en Briggs & Stratton motor och det kommer inte att starta eller det dör efter start, du sannolikt har en bränsle problem. Se alltid till att motorn har gas i den. Om det har gas och ändå inte kommer att starta, är det dags att rengöra Walbro förgasaren på motorn för att få det att fungera. Med tiden, varvid gas och skräp kan tandköttet upp förgasaren och förhindra att gas från sprutas in i motorn.

Instruktioner

1 Följ gasledningen från basen av bensintanken på Briggs & Stratton-motor till sidan av den Walbro förgasare.

2 Skruva av klämman som håller gasledningen till munstycket på sidan av förgasaren. Dra gasledningen bort och rikta den i hinken för att fånga någon gas.

3 Rikta burk carb renare spraya in i munstycket på förgasaren. Spraya burken för fyra till sex sekunder. Spänna gasledningen till munstycket.

4 Skruva loss skruven från botten av förgasaren. Dra bulten ut och dra bort skålen det höll. Dumpa gummy gas i skålen i hinken.

5 Spraya carb renare i skålen och på flottören och ventilen ovanför skålen. Skruva skålen igen.

Hur man rengör en förgasare av en Briggs & Stratton 500 Series Engine

Hur man rengör en förgasare av en Briggs & Stratton 500 Series Engine


Förgasaren på Briggs & Stratton 500-serien måste rengöras då och då. Du måste städa förgasaren på 500-serien, som på varje motor, på ett visst sätt så att du inte skadar renare eller förgasaren.

Instruktioner

1 Demontera förgasaren helt. Ta bort alla gummi- och plastdetaljer. Detta innefattar strypventiler och pickup rör.

2 Blötmetalldelar i en förgasare renare. Blötlägg alla metalldelar under en timme i förgasaren renare, som du kan få på din lokala bil butik.

3 Ta renare från förgasaren. Tvätta förgasare renare bort av förgasaren med fotogen. Låt förgasaren torka innan det sätts tillbaka tillsammans.

Hur man rengör och reparation förgasare på Briggs & Stratton små motorer

Hur man rengör och reparation förgasare på Briggs & Stratton små motorer


En förgasare blandar bränsle med luft och sänder denna blandningen i en motor som skall antändas av ett tändstift, som driver kolven och producerar uteffekten i en förbränningsmotor. Problem med förgasaren kan manifestera på många sätt, bland annat motorn inte startar, tomgång låg tomgång hög, sputtring, döende, och producera svart rök avgaser. Korrekt rengöring och underhåll förgasare kan lösa många problem motor eller belysa orsaken till problemet.

Instruktioner

1 Kontrollera luftflödet till förgasaren. Ta bort luftfilterkåpan och luftfilterpatronen. Leta efter smuts, skräp och olja som kan täppa till luftfiltret. Inspektera väg från filtret i förgasaren för eventuella blockeringar eller smuts bygga upp. Ta bort eventuella främmande föremål.

2 Rengör luftfiltret med en butik vakuum eller ersätta det med ett nytt. Spray förgasare renare på metalldelarna inuti förgasaren. Ser till att chokeplattan och gaspådrag rör sig fritt utan att fastna. Spraya dem med renare.

3 Ta bort bränsleledningen från bränsletanken och leta efter blockeringar i raden. blåsa försiktigt genom ledningen (vara noga med att inte svälja eller andas något av bränsle). Om bränslet rör sig lätt genom linjen finns det inga blockeringar. Om du måste blåsa hårt finns blockeringar. Spola ut bränsleledningen genom att blåsa blockeringen ut eller ersätta det om du inte kan få loss blocket.

4 Ta bort tändstiftet och inspektera plugg för kolning eller fukt. Om förgasaren körs alltför rika (för mycket bränsle i bränsle-luftblandningen) kan det finnas fukt kvar runt tändstiftet. Förkolning indikerar ofullständig förbränning på grund av för mycket luft i blandningen.

5 Justera luftbränsleblandningen genom att vrida tomgångsskruven. Först ihop motorn bränsleledning, tändstift och luftfilter (om det inte kommer att hindra din åtkomst till tomgångsskruven). Vrid tomgångsskruven medurs tills nålen berör bara sätet, sedan skruva moturs mellan en och två varv. Starta motorn och låt den gå i fem minuter för att värma upp. Justera tomgångsskruven medurs och moturs tills motorn börjar avta (i varje riktning) sväng sedan tillbaka skruven till den plats i mitten. Om du har en varvräknare kan du använda den för att testa hastigheten på motorn. Det bör vara rotera vid 1750 varv per minut.

Hur fixar Briggs & Stratton Float förgasare

Hur fixar Briggs & Stratton Float förgasare


Briggs & Stratton tillverkar små motorer för gräsklippare och trädgårdsutrustning. Bränsle strömmar in i en skål i en flottör förgasare. Flottören stiger som bränslenivån fyller skålen och sänker som bensinen används av motorn och tillåter mer flöde i skålen. Packningen i toppen och botten av flottören kan försämras på grund av ålder och tillåta gas att droppa från förgasaren botten. En felaktig nålventil med en spricka kommer också att möjliggöra gas droppa ut. Rengöring av delar och ställer nya packningar på skålen kommer att stoppa bränsleläckage.

Instruktioner

1 Stäng av motorn och dra tändkabeln bort.

2 Placera en skiftnyckel på nålventilen på bottnen av flottören förgasare. Vrid nyckeln moturs för att lossa nålventilen och dra den rakt ner från förgasaren. Gas kommer att börja strömma ut ur botten på skålen. Dra skålen rakt ner för att ta bort den.

3 Sätt i en skruvmejsel under flottören och kila den på motorn eller en slang för att höja upp och stoppa flödet av gas.

4 Skrapa de gamla packningarna utanför toppen och botten av flyt skål med en skruvmejsel.

5 Spraya en liberal mängd förgasare renare i flyt skål och skrubba det med stålull för att rengöra den. Torka float skål med en handduk. Spraya float skål frikostigt med spray smörjmedel. Rengöra nålventilen spetsen i denna samma sätt.

6 Placera en ny packning på toppen och botten av skålen.

7 Ta bort skruvmejseln från botten av flottören. Sätt skålen på flyt botten och tryck upp. Sätt nålventilen och dra åt den medurs. Dra nålventilen helt med en skiftnyckel.

8 Tryck på tändkabeln på tändstiftet.

Hur man rengör förgasaren på en 18hp Briggs & Stratton

Hur man rengör förgasaren på en 18hp Briggs & Stratton


Om du lämnar din gräsklippare motor sitter utan att köra under vintermånaderna, kan överblivna gasen i förgasaren börjar tuggummi upp och förhindra att gas kommer in i motorkolven och motorn startar inte eller springa. Rengöring av förgasaren på en 18 HP Briggs & Stratton motor är en stor underhåll steg för att utföra på din motor i början av varje klippning säsong.

Instruktioner

1 Pressa på klämman som håller gasledningen slangen till munstycket på sidan av förgasaren med tången. Skjut klämman ner slangen flera inches. Dra slangen från munstycket och rikta den in i skopan för att fånga gasen.

2 Spraya carb renare i detta munstycke under 10 sekunder. Åter gasledningen slangen.

3 Skruva bulten på basen av förgasaren med rätt storlek nyckel (vanligen 3/8 tum). Dra av bränsle skålen från basen av förgasaren.

4 Dump någon gummy gas i flottörhuset i hinken. Spray carb rengöringsmedel i skålen och på flottören över skålen.

5 Sätt tillbaka flottörhuset till basen på förgasaren.

6 Fyll gastank med gas.

rengörings Förgasare

rengörings Förgasare


Liksom andra motordelar som ser en hel del användning, förgasare måste rengöras regelbundet. En förgasare återuppbygga avlägsnar rester och tillåter enheten att blanda bränsle och luft på rätt sätt och rent. Många moderna motorer använder bränsleinsprutning och inte använder förgasare, men äldre motorer fortfarande använda dem och förlita sig på en regelbunden rengöring för dem att fungera effektivt.

Instruktioner

1 Placera förgasarpaketet i en metallpanna med butik trasa på botten. Börja sprutning enheten ned med carb rengöringsmedel när du borstar hårda avlagringar och smuts. Torka förgasaren bort. Börja ta bort förgasaren delar försiktigt med skruvmejslar och skiftnycklar. Placera delar i ett separat metallskål.

2 Tvätta varje del och förgasaren ram med carb renare. Kasta bort gamla packningsmaterial och gummitätningar. Använda en tryckluft kan rensa trånga kanaler av eventuella små partiklar. Spray envisa fläckar frikostigt och hålla skrubba tills gunk är borta. Låt den rengjorda delarna lufttorka.

3 Köp en förgasare ombyggnadssats från en Biltema specifika för din modell förgasare som rengörs. Montera förgasaren efter monterings diagram och steg i reparationshandboken för din bil. Ställ in jets och nålar i förgasaren till de justeringar som anges i reparationshandboken eller kit instruktioner. Tillämpa nya packningar förgasaren vid behov. Anslut delar och dra åt dem försiktigt med skruvmejslar och skiftnycklar.

4 Montera förgasaren tillbaka till bilen. Dra åt fästbultarna och anslutningar. Anslut insugningsslangen, gasvajern, chokevajer och bränsleledningar.

Rengöring en förgasare på en Kawasaki KE100

Rengöring en förgasare på en Kawasaki KE100


Att upprätthålla en ren förgasare är mycket viktigt för en Kawasaki KE100. En smutsig förgasare kommer att leda till din KE100 är mycket starkare än det behöver vara. Om det finns en massiv ansamling av smuts så kanske du upptäcker att din KE100 inte startar. Rengöring av förgasaren är en ganska enkel process, som inte bör ta för lång tid att slutföra.

Instruktioner

1 Skruva loss de två skruvarna på vardera sidan av sätet med en skruvmejsel och ta bort den från KE100. Detta kommer att ge dig full tillgång till KE100 förgasaren ovanifrån och från sidan.

2 Scrub hela KE100 förgasaren med tandborste för att avlägsna smuts och fett. En tandborste fungerar bra eftersom det kan passa i en hel del av de små sprickor i förgasaren.

3 Skruva loss de fyra skruvarna som håller fast KE100 förgasaren och placera skålen och de fyra skruvarna åt sidan. Detta kommer att ge dig tillgång till insidan av förgasaren.

4 Scrub insidan av förgasaren med tandborsten.

5 Häll en liten mängd av förgasare renare och skrubba KE100 förgasaren. Detta innebär att skura både utsidan och insidan av KE100 förgasare. Det är vanligt att förgasaren skålar att bygga upp en hel del smuts, så det kan ta en bit av fysiskt våld för att ta bort all smuts.

6 Häll lite förgasare renare på en ren trasa och polera ut några bitar av smuts inte avlägsnas från förgasaren utvändigt.

7 Sätt tillbaka KE100 förgasaren och sits. Du bör nu ha en ren och fullt fungerande KE100 förgasare.

Hur man justerar Briggs & Stratton förgasare

Hur man justerar Briggs & Stratton förgasare


Briggs & Stratton har funnits i nästan 100 år, banbrytande bensinmotor för utomhuskraftindustrin, enligt sin webbplats. Det har utvidgats till att erbjuda en mängd utrustning. Förgasare är viktiga komponenter i Briggs & Stratton förbränningsmotorer som används för varvet vård. En förgasare är utformad för att blanda bränsle med luft, reglera förhållandet mellan två och mata den in i motorn, där det antänds. Om förgasare har en skruv, sedan justera det är en enkel uppgift.

Instruktioner

1 Skruva låsmuttern med fingrarna ovanpå luftfilterboxen och kontrollera luftfiltret för att säkerställa att det är ren. Om filtret behöver bytas ut, gör det vid den här tiden.

2 Fyll bränsletanken ungefär hälften fullt.

3 Starta motorn och låt den värmas upp till driftstemperatur under cirka två minuter.

4 Stäng av choken när motorn startar.

5 Flytta varvtalsreglering eller strypa till max läge.

6 Slå med fingrarna justerings förgasare skruven långsamt medurs tills motorn börjar skära ut. Använd en vanlig skruvmejsel eller snäsa tång på justerskruven, om det inte blir för hand. Vänd en bråkdel av ett varv åt gången. Detta kan vara en och en halv till två varv beroende på vilken typ av Briggs & Stratton motor som du har. Kom ihåg antalet varv som behövs.

7 Justera skruven i moturs riktning tills motorvarvtalet sjunker till följd av alltför rika av en blandning. Kom ihåg att antalet av dessa varv också.

8 Vrid justerskruven till mittpunkten mellan de två numren.

9 Använd gasreglaget för att sätta motorn i tomgång.

10 Vrid tomgångsskruven medurs tills RPM minskar. Kom ihåg antalet varv. Inte alla Briggs och Stratton motorer har en ledig skruvjustering, så hoppa över följande steg, om de inte är tillämpliga.

11 Vrid tomgångsskruven moturs tills RPM sjunker. Kom ihåg antalet varv.

12 Vrid tomgångsskruven till mittpunkten mellan de två numren.

Hur man ställer en Briggs & Stratton förgasare

Hur man ställer en Briggs & Stratton förgasare


Briggs & Stratton är en liten motortillverkaren vars motorer är vanligt förekommande i trädgårdsutrustning, såsom gräsklippare, snöslungor, fräsar och mer. Dessa Briggs & Stratton-motorer använder en justerbar förgasare att skapa bensin och luftblandningen för kolven för att skjuta. Om motorn är igång ungefär, antingen med hög hastighet eller i viloläge, kan du behöva ställa in en Briggs & Stratton förgasare justering för att förbättra grov körbart skick.

Instruktioner

1 Stäng av motorn och låt den gott om tid att svalna helt.

2 Lossa den stora ställskruven ovanpå luftfiltret med en skruvmejsel och ta bort luftfiltret från förgasaren.

3 Leta tomgångsskruven på sidan av förgasaren. Vänd försiktigt skruven medurs med en skruvmejsel tills ventilen rör sätet. Sedan tillbaka skruven ut moturs ett och ett halvt varv.

4 Titta på den motsatta sidan av förgasaren, för höghastighetsjusteringsskruv - om din förgasare har en. Vänd försiktigt skruven medurs tills ventilen rör sätet, sedan tillbaka denna skruva av en och en halv vänder också.

5 Kontrollera om din motor har en stor skål på undersidan av förgasare som inrymmer flottören. Om så är fallet, kommer det att ha en enda skruv på botten av skålen. Vrid skruven medurs tills det slutar svarvning, sedan backa upp en och en halv varv.

6 Sätt tillbaka luftfiltret ovanpå förgasaren och säkra den genom att dra åt skruven i mitten av luftfiltret.

7 Starta motorn och låt den halv gas i ungefär fem minuter att värma upp. Sedan långsamt vrida tomgångsskruven - som du justeras i steg 3 - medurs tills motorn börjar sakta. Notera positionen för skruven och sedan börja vrida skruven moturs. Motorn kommer normaliseras, så småningom kommer att börja avta igen. Notera den position där det börjar sakta en andra gång och rotera skruven medurs till en punkt halvvägs mellan de två lägena där motorn började avta. Du har nu finjusterat tomgångs.

8 Öka gasreglaget till full hastighet. Upprepa justeringarna du gjort på tomgångsskruven på höghastighets skruv - på den motsatta sidan av förgasaren från tomgångsskruven.

9 Testa motorn under varierande arbetsbelastning. Om motorn går ojämnt under alla förhållanden, justera tomgångs eller höghastighets skruv för att finjustera inställningarna.

Hur tar jag bort en Briggs & Stratton 10 HP förgasare?

Hur tar jag bort en Briggs & Stratton 10 HP förgasare?


När förgasaren på din 10-hästkrafter Briggs & Stratton motor raster eller blir gummerat upp med gamla gas, rost och skräp, måste du ta bort och ersätta förgasaren att få motorn igång igen. Motorer ofta kastas bort när allt de behöver är en ny förgasare. Ta bort och byta ut en förgasare kan enkelt göras med några verktyg i ditt eget garage.

Instruktioner

1 Leta reda på bensintanken på 10 hästkrafter Briggs & Stratton motor.

2 Följ bränsleslangen fastklämd till basen av bensintanken till sidan av förgasaren.

3 Kläm den fjäderbelastade klämman som håller bränsleledningen på sidan av förgasaren med tången. Skjut klämman ner slang flera inches och dra slangen från sidan av förgasaren.

4 Haka av gaslänken stången från öglan på toppen av förgasaren.

5 Skruva loss de fyra skruvarna som håller förgasaren på motorblocket med uttag av rätt storlek --- tre åttondelar av en tum för de flesta 10-hästkrafter Briggs & Stratton-motorer.

6 Dra förgasaren vid sidan av motorn.