förbereda en degel

Hur man förbereder för gemensamma inträdesprov

Hur man förbereder för gemensamma inträdesprov


Grundades 1904 i England, är vanliga antagningsprov krävs tester för studenter i åldrarna 11 och 13 som är intresserade av att komma in en privat förberedande skola eller akademi. Vanliga inträdesprov testa studenter på grundläggande kunskaper, funktioner och färdigheter. Testet är obligatoriskt för åtta av tio prep skolor i England. Passerar den gemensamma inträdesprov är också nödvändigt för att delta i gymnasiet som du väljer.

Instruktioner

1 Förbered ansökan. Lämna in ansökan och avgiften i tid. Bidragen för olika gemensamma inträdesprov tester måste lämnas in före den 1 oktober 1 december eller 1 mars - beroende på vilken tid på året när eleven kommer att ta testet. Vare sig man tar examen modifierad för en 11 eller 13 år gammal, är avgiften för att ta hela testet £ 104. Avgiften för att genomgå en examen i endast ett akademiskt område är £ 15.

2 studera främmande språk. Koncentrera dig på latin och grekiska. Granska grammatiska regler, struktur och ordförråd. Memorera verb, substantiv och adjektiv och förbereda sig för att översätta grundläggande latinska eller grekiska meningar till engelska. Latin och grekiska är standard främmande språk om den gemensamma inträdesprov där studentens testet deras förståelse.

3 Undersök religiösa doktriner och historia. Greppa Biblisk kunskap. Förbered dig på att svara på frågor som rör till kristendomen och andra religioner i samband med historiska eller moderna England. Bli behöriga i religiösa etiska koder, filosofier och praxis. Förutse att skriva kort formulärsvar till frågor om religiösa seder och deras roll i det brittiska samhället.

4 Lär dig grundläggande begrepp inom grundläggande ämnen. Studie regler och fakta som rör historia, engelska, matematik, geografi och vetenskap. Besök friskolor Examinaverkets webbplats. Köp studiehjälpmedel och material genom fristående skolor Undersökningar styrelsen för aktuell läromedel i samband med aktuella versioner av testet. Kunskap om konst och musik är inte testade på den gemensamma inträdesprov.

Hur man förbereder ceder bältros för målning

Hur man förbereder ceder bältros för målning


Innan du kan måla ceder bältros, måste du förbereda dem, annars din lack får inte pågå. Förbereda ceder bältros för målning kommer att hjälpa till att bevara din bältros och bibehålla livslängden på din färg. Åldern och tillståndet av dina ceder bältros kommer att avgöra vilken typ av preparat som du behöver för att göra före målning.

Instruktioner

1 Rugga ytan på helt nya ceder bältros med 50- till 60-slippapper. Uppruggning hjälper bältros absorbera yta eller måla du planerar att använda, utan att förringa den släta utseende bältros.

2 Treat något vittrad och oavslutade bältros genom att först rengöra bort smuts och rester med en skurborste, mild tvål och sedan skölja med vatten. Torka bältros så att de inte böjs. Efter bältros torr, rugga dem genom att köra 50- till 60-slippapper över ytan för att absorbera färgen eller finish.

3 Skrapa bort gammal färg om du planerar att Refinish / måla och återanvända gamla bältros. Använd en färgskrapa för att ta bort färgen, och en värmepistol för att bli av envis färg. Du måste börja med en ren yta, annars din färg inte fastnar och du kommer att behöva göra om jobbet i några månader.

4 Ta bort gammal fläck med fin, 150-grit sandpapper. Sand bort ytan av målet tills ceder syns igenom. Torka damm från ytan med en fuktig trasa och torka ceder bältros före lackering eller målning.

5 Behandla bältros med ett skikt av vattenavvisande konserveringsmedel för att skydda dem från väder och vind.

6 Lägg ett lager primer på dina bältros innan du målar. Primer kommer bidra till att ge en absorberande yta och säkerställa jämn beläggning när du börjar lägga till din skikt av färg.

Hur man förbereder galvaniserat stål för målning

Hur man förbereder galvaniserat stål för målning


Vem som helst kan kasta måla över galvaniserat stål, men utan ordentlig förberedelse alla försök att göra detta kommer att bli en övning i ett misslyckande. Från båtar till dörrar och även utemöbler, veta hur man målar galvaniserat stål är en nödvändig färdighet för praktiskt taget alla listig person. Galvaniserat stål är behandlad för att motstå färgning genom tillsats av en zinkförening till stål i extremt höga temperaturer. För att kunna förbereda galvaniserat stål för målning, är det viktigt att använda rätt åtgärd för att delvis tömma denna zinkbeläggning ner och skapa en grövre yta att färgen kommer att kunna ansluta sig till.

Instruktioner

1 Tvätta stål med en vattenbaserad alkalisk rengörings lösning. Det är viktigt att rengöringsmedlet är vattenbaserat, eftersom detta är det enda sättet för att säkerställa att rengöringsmedlet inte lämnar några rester. Den alkaliska lösningen bör ha ett pH rating mellan 11 och 12. För nyligen galvaniserade stålytor (2 dagar eller mindre) detta steg bör vara allt prep arbete som krävs innan målning.

2 Slipa stålet med sandpapper med en mjuk, även stroke. Detta tar bort det mesta av den galvaniserade finish och ge en bättre yta för färgen att hålla sig till.

3 Torka av stål med en ren trasa för att avlägsna damm och löst skräp.

4 Prime ytan med en färg som kommer att fungera som en "tie coat" mellan galvaniserat stål och täckskiktet. Eftersom den kemiska sammansättningen av varje färg är olika, konsultera med en färg experten för färgtillverkaren för att bestämma den bästa färgen för att tillämpas på stål. Se avsnittet "Resurser" för en god referens för metallgrundfärger.

5 Måla täck över grundfärgsyta. Återigen, är varje färg görs på olika sätt så samråda med en expert innan du applicerar färgen. Måla ett litet testområde först för att kontrollera smärtan fäster ordentligt. Låt färgen gott om tid för att härda (härdningen på metall kan ta upp till två veckor). Generellt akryllatexfärg fungerar bra.

Hur man förbereder för Glastonbury

Hur man förbereder för Glastonbury


Glastonbury Festival är en av de största utomhus musikfestivaler i världen. Den årliga tre dagar långa evenemanget, som normalt hålls under den sista helgen i juni lockar över 100.000 besökare. När du har köpt din biljett, måste du planera för festivalen. Att veta hur man förbereda sig för Glastonbury kan göra en stor skillnad för din totala festivalupplevelse.

Instruktioner

Instruktioner

1 Planera dina resor för att komma till festivalen och bestämma när du kommer att anlända. De viktigaste musikevenemang börjar på en fredag, men vissa parter och andra aktiviteter börjar dagen innan. Festivalen grindar öppna tidigare i veckan, normalt på onsdag morgon; Om du anländer tidigt du kommer att undvika den tyngsta trafiken och du kommer att kunna hitta en bättre camping plats. Bil parkeringsplatser finns om du väljer att inte gå med kollektivtrafik.

2 Gör en checklista packning så att du inte glömmer något. Din viktigaste objektet kommer att vara din Glastonbury biljett.

3 Bestäm vilka kläder du ska ta till festivalen. Du bör förbereda sig för alla väderförhållanden. Ta t-shirts och shorts för varmt väder och en vattentät jacka för regn. Ett bra val av skor är också viktigt; många människor tar gummistövlar eller stadiga kängor för våta och leriga förhållanden. Ta inte några kläder som du inte vill förstöra; festival villkor är ökända för att förstöra kläder.

4 Packa vissa grundläggande förnödenheter såsom toalettpapper, solskyddskräm, plåster och paracetamol eller acetylsalicylsyra. Om du bär glasögon, är det en bra idé att packa en andra par i fall den första skadas. Soppåsar och plastpåsar tar upp väldigt lite utrymme och är perfekt för att skydda föremål mot vått väder. En ficklampa (med färska batterier) är också en ovärderlig objekt.

5 Förbered mat att ta med dig till Glastonbury. Det finns gott om matstånd på festivalen men de är i allmänhet dyra. mat med att du tar kommer att hjälpa till att hålla dina kostnader något lägre. Om du tar konserver, glöm inte att ta en burköppnare. Do not bring alla drycker i glasflaskor eftersom dessa inte är tillåtna på festivalen.

6 överväga att ta din mobiltelefon. Mobiltelefoner anses ibland att gå emot festivalen anda; men de kan vara mycket praktiskt för att kontakta dina vänner som är utspridda över festivalområdet.

7 Tänk på hur mycket pengar du behöver för festivalen. Det finns bankomater på festivalområdet, men köerna kan vara oerhört lång. Att ta kontanter är ett bra alternativ, men se till att hålla dessa pengar med dig hela tiden.

8 Montera ditt tält innan du lämnar för festivalen. Det finns inget värre än att sätta upp tältet när du anländer, bara för att upptäcka att du saknar några viktiga komponenter. Glöm inte din sovsäck.

Hur man förbereder IPE Wood

Hur man förbereder IPE Wood


IPE är en regnskog lövträ som vanligen används i exklusiva däck och andra utomhus byggprojekt. Egen bekostnad, i förhållande till andra produkter, gör det opraktiskt för många husägare. Även känd som järn trä och brasiliansk valnöt, är det värdefullt för sin vackra mörka korn och motståndskraft mot röta. Det är ett otroligt hårt trä med en mörk färg. Diamond sågklingor och borrkronor fungerar bäst för att förhindra konstant skärpning eller utbyte när man arbetar med IPE.

Instruktioner

1 Torka IPE av full sol under minst 48 timmar innan du tänker använda den. Ipe torkar snabbt och kommer varp om torkas för snabbt vid högre temperaturer. Torkning kan också orsaka små sprickor, så kallade kontroll, i ändarna på IPE.

2 Sand försiktigt med fina korn sandpapper, 150-grit eller högre. IPE säd lämpar sig för en jämnare än vanligt yta som inte kräver mycket slipning. Ta bara vad som behövs för att ge en finish, som slipning för djupt kan ta bort den naturliga oljor som bor strax under ytan bidrar till torkning.

3 Pensla på ett lager kokt linolja för att förbereda och mjuka träet något. Applicera oljan 8 till 10 timmar innan du skär för bästa resultat.

1 Använd endast metall eller diamant spets blad och bitar. Göra nedskärningar utan att tvinga, som orsakar ytterligare friktion, vilket bidrar till dulling. Använd finare tand lövträ blad för bästa resultat.

2 Förborra alla spik och skruvhål för att förhindra att bryta fästen och dela träet. A 1/8-tums tjock bit fungerar bra.

3 andningsskydd och ögonskydd för att hålla den hårda och irriterande damm från känsliga vävnad. Det kan orsaka irritation i luftvägarna och ögoninflammation.

1 fläckar på IPE en gång per år med en olja genomträngande fläck för att bibehålla konstant färg. Borste eller rulle på en fläck klassade för utomhusbruk. Applicera så snart väder upptäcks.

2 Rengör IPE med en högtryckstvätt, om inte färgas, att avlägsna grånande från ytan och återställa färgen. Använd inte starka vitmedel och blekmedel, eftersom dessa bidrar till att redan torra natur IPE.

3 Olja dina däck med kokt linolja om torkning, kontroll eller splittring uppstår. Applicera oljan med en vals eller lammull applikator. Linfrö är en naturlig växtolja och kan användas så ofta som du vill.

Hur man vinterförbereder ett hav doo gtx rfi

Hur man vinterförbereder ett hav doo gtx rfi


Förbereda Sea Doo GTX RFI för lagring under vintersäsongen är mer än en uppsättning av enkla underhållsåtgärder. Det är sista chansen du måste förbereda sig för nästa våren eller sommaren med Sea Doo vattenskotrar. Mer än en enkel rengöring och oljebyte, förbereder din Sea Doo för dess "lång vinter tupplur" ger dig möjlighet att rätta till de problem som du har stött på under båtsäsongen, om dessa problem är mekanisk eller kosmetisk.

Instruktioner

1 Inspektera motorns dräneringsslang - den lägsta slangen på motorn, enligt manual Sea Doo underhåll - se till att det inte är ansluten med sand eller grus. Använd en liten tråd för att rensa sand från slangen vid behov. Vrid bränsleventilen till "Off".

2 Anslut Sea Doo sköljadaptern till en trädgårdsslang. Anslut sköljadaptern till spolningspunkten i det övre högra bakre delen av motorn och vrid slangen på, full kraft. Starta motorn och kör motorn på tomgång under tre till fem minuter för att spola smuts, sand och små djur från motorns råvattensystem. Stäng av motorn och ta bort sköljadaptern.

3 Ta bort skruvarna - det finns två - som håller bränsle järnväg på plats, med en skiftnyckel. Lyfta bränslefördelningsröret och de tre bränsleinjektorer från motorn. Spray marin imma olja i take-portar och ställa in bränsle järnväg och injektorer åt sidan för en stund. Dra runt motorn på fullgas under några sekunder, sätta in den i "drunkna motorläget." Smörja insprutnings O-ringarna och ersätta dem efter behov. Sätt tillbaka injektorer. Applicera en gänglåsning medel till bränsleskenbultarna och dra åt skruvarna till 89 tum-pounds (10 Nm).

4 Dra motorhuven uppåt. Koppla kontakterna för tändspolarna. Ta spolarna - klipp inte buntband. Ta bort tändstiften. Spraya imma olja i cylindrarna och ersätta pluggarna och tändspolar.

5 Byt olja i motorn och oljefiltret. Lämnar ett smutsigt filter på plats kommer att förorena den nya oljan första gången motorn startar i följande båtsäsongen. Injicera syntetiskt fett i bröstvårtorna för PTO svänghjulet och drivaxeln stödtätningshållaren med en fettpistol endast tills fett börjar komma ut ur bröstvårtan.

6 Ta ut och förvara batteriet. Tvätta kroppen och läns of the Sea Doo med mild tvål och vatten. Utföra kosmetiska arbete.

Hur man förbereder för en professionell Flea Bombing

Hur man förbereder för en professionell Flea Bombing


Loppangrepp är en svår prövning för att ta itu med, särskilt om du leder en mycket upptagen liv. Om du inte har tid, skulle det vara bäst att ta hjälp av en professionell. Professionella exterminators gäller lopp bomber i ditt hem och de ofta tider kommer med en garanti. Men det är viktigt att veta vilka åtgärder att vidta för att förbereda ditt hem för professionell lopp gasning för att säkerställa att problemet elimineras.

Instruktioner

1 behandla ditt husdjur innan du gör något annat. Lopp professionella kommer att hantera loppor som har angripna ditt hem. Men de inte behandla problemet själv; vilket vanligtvis är loppor på ditt husdjur. Börja en regim för att eliminera loppor från ditt husdjur. Använd en loppa schampo eller gnugga livsmedelskvalitet DE (kiselgur) på ditt husdjur päls. Se till att ditt husdjur bär alltid en loppa krage.

2 Prep ditt hem. Vakuum alla dina mattor områden, inklusive mattor. Placera en loppa krage i vakuum påse, kommer det att se till att alla loppor sög upp är omedelbart dödas. Kasta bort dammsugarpåsen omedelbart en utanför soptunna.

3 Tvätta varje maskin tvättbart material i varmt vatten: husdjur sängkläder, gardiner, mattor och kläder. Om möjligt torka dem på hög värme.

4 Täck alla områden som används för beredning och förvaring av livsmedel. Lagra ditt husdjur mat och vatten rätter. Lopp gasning avger giftiga ångor som kan dröja sig kvar på dessa ytor. Det är bäst att skydda dessa ytor från att behålla kemikalierester.

5 Stäng av alla värme- och ljus piloter. Lopp bomber är mycket giftiga och kan vara brandfarligt.

6 Ta bort alla husdjur från hemmet dagen för ansökan. Det inkluderar reptiler och fåglar. Flea gasning är mycket giftigt och det kan vara ödesdigert för ditt husdjur. Om du har ett akvarium, kan du lämna den. Men se till att du stänga av luftpumpar och täta tanken och täck den med en fuktig handduk.

7 Gör arrangemang för dig, din familj och dina husdjur. Du måste lämna huset för en viss tidsperiod, som sträcker sig från åtta timmar till en dag, beroende på angrepp och storleken på ditt hem.

Hur man förbereder rostfritt stål för färg

Hur man förbereder rostfritt stål för färg


Till skillnad från trä, icke-porösa ytor, såsom plast och vinyl, måste slipas med sandpapper innan någon färg kommer att hålla fast dem. Metallisk yta har samma problem, förutom att de inte kan slipas med friktionstekniker. Om du planerar att måla rostfritt stål, måste du förbereda ytan genom att applicera en speciell typ av primer som gör det ytan. Du kommer också att behöva vidta särskilda åtgärder för att undanröja alla ytor rester som kan störa vidhäftning.

Instruktioner

En Scrub det rostfria stål med användning av ett vattenbaserat avfettningsmedel och en grov plastborste.

2 Skölj stål med en vattenslang om du arbetar utomhus. Skölj med våta trasor om du arbetar inomhus. Göra det möjligt för stålet att torka.

3 Skydda golv genom att täcka den med ett tyg damm ark. Täck delar av rostfritt stål som du inte vill målade med tejp.

4 Applicera ett tunt lager av etsning primer till det rostfria stålet. Applicera i intermittenta, korta skurar. Applicera inte i en lång, stadig ström, eftersom detta leder i allmänhet till hängande i den slutliga finishen.

5 Låt etsning primer härda i fyra timmar innan du använder någon färg på ytan.

Hur man förbereder pojkar för en bar mitzva

Hur man förbereder pojkar för en bar mitzva


En bar mitzva är coming-of-age fest där en ung judisk pojke blir ansvarig för att bud Torah. Vid tiden pojken är redo för sin bar mitzvah han kommer att ha slutfört omfattande hebreiska skolklasser och förberedelse för den stora händelsen. Dock kommer några pojkar fortfarande saknar fullständig förståelse som krävs för händelsen att vara meningsfullt för honom, så att föräldrar, vänner och andra familjemedlemmar bör ta på sig ansvaret för att förbereda honom för den stora dagen.

Instruktioner

1 kommunicera med honom om några reservationer, förväntningar och frågor som han kan ha om hans bar mitzvah. Låt honom veta att han kan prata med dig öppet och ärligt om eventuella kamp eller framgångar han upplever hela förberedelseprocessen. Till exempel, vara öppen för hans ankomst till dig om någon förvirring han har med sin tro, och vara villig att dela den glädje han känner som en del av processen.

2 Förklara vikten av bar mitzva till honom. Prata med honom om din egen bar eller bat mitzvah och förklara varför händelsen var viktigt i ditt liv, vad du minns mest om händelsen och hur händelsen hjälpt till att forma den person du är idag. Låt honom veta att bar mitzva är både ett viktigt uttryck för sin tro och en meningsfull insamling av familj och vänner.

3 Öva med honom avläsningarna från Tora att han kommer att krävas för att närvara vid sin bar mitzvah händelse. Du kan börja med att presentera läsningen till honom så att han kan lyssna. Hjälpa honom att förstå vad passagen innebär så att det blir lättare för honom att komma ihåg och recitera senare. Låt honom att ge tal till dig så många gånger som han vill så att han är bekväm med materialet.

4 Lär honom om vikten av att respektera hans tro. Ge honom exempel på hur han kan leva sin tro i sitt dagliga liv och låta honom veta att recitera från Tora är bara det första steget. Efter att ha reciterat från Toran, skulle han leva med de ord han har reciteras. Till exempel, prata med honom om vikten av att respektera andra, att upprätthålla en intim bön relation med Gud och fortsätter att växa i sin tro i hela sitt liv.

5 Ge honom en gåva som han kan använda efter sin bar mitzvah för att bygga vidare på sin tro. Den Tefillin, två svarta läder lådor som innehåller Torah verser, för en utmärkt gåva. Han kan använda Tefillin att fullgöra sitt uppdrag som en vuxen i den judiska tron ​​och kan också fortsätta att lära sig om de läror sin religion hela sitt liv.

Hur man vinterförbereder en fyrtakts Honda utombordare

Hur man vinterförbereder en fyrtakts Honda utombordare


Förbereder din utombordare och båten för vinterförvaring innebär att båtsäsongen är över, en hård faktum att svälja och ofta en tid för att återuppleva händelserna sommaren. Om du har en Honda fyrtakts utombordare, det är också en tid för att följa fabriks rekommendationer för lagring till punkt och pricka, så att du hittar din motor och båten i ordning när våren kommer och du börjar inredning för den kommande säsongen.

Instruktioner

1 Ta bort motorkåpan genom att trycka ned spärren på baksidan av locket, luta locket framåt och lyfta locket från motorn att exponera drivenhet.

2 Koppla bort bränsleslangen kontakten från ledningen kommer från bränsletanken. Flytta bort från motorn makt huvudet och låt den vila i en olje tråget.

3 Dra förgasaren avloppsslangen från antalet tre förgasare bort från motorenheten och ställ ett uppsamlingskärl under dess slut. Använd en skruvmejsel för att delvis skruva, men ta inte bort, nummer 3 förgasarens avtappningsskruven. När antalet 3 förgasaren har helt tömt sig av bränsle, dränera nummer 2 och nummer 1 förgasare genom nummer tre förgasare och avloppsslangen.

4 Dra åt avtappningsskruvarna och klipp slangarna på plats inne i motorn. Byt motorkåpan.

5 Flytta motorn till sin vinterförvaring stativ så som lagras upprätt, så att eventuell kvarvarande vatten i vattenpumpen rinna.