flygplansaluminium

Olika typer av flygplansaluminium

Olika typer av flygplansaluminium


Den metallplätering på flygplan och rymdfarkoster innehåller aluminium, den vanligaste metallen på jorden. När andra metaller blandas med aluminium, bildar de aluminiumlegeringar. Endast de starkaste aluminiumlegeringar används för att konstruera flygplan. Värmebehandling eller anlöp, toughens eller mjukar upp legeringen att producera olika mekaniska egenskaper.

Aluminium Alloy 7075

Denna flygplansaluminium legeringen innefattar zink, magnesium, koppar och andra metaller. Det är styrka gör den till den vanligaste flygplansaluminium. Den kan tempereras för att producera olika kvaliteter med varierande mekaniska egenskaper. De vanligaste typerna är 7075-O, 7075-T6 och 7075-T651.

Aluminium Alloy 6061

Aluminiumlegering 6061 innehåller magnesium, kisel, järn och andra element. Även om det inte lika stark som 7075, är det lättare att arbeta med och mer hållbara. Det kommer också i olika typer: 6061-O, 6061-T4 och 6061-T6.

Alluminum Legering 2024

Vissa flygplan innehåller också aluminiumlegering 2024, oftast tillsammans med 7075. Den innehåller koppar och magnesium och är mindre resistent mot korrosion än andra aluminiumlegeringar.

Kona Fire Mountain specifikation

Kona Fire Mountain specifikation


Kona Fire Mountainbike är en klassisk Kona producerar, och har funnits sedan företaget först öppnade över 20 år sedan. Kona Fire Mountain är fortfarande en väl ansedd mid-range inledande prestanda mountainbike. Det är rimligt prissatta (cirka £ 357 under 2011) för att uppmuntra nya ryttare att göra en investering de är bekväma med. Fire Mountain är snabb och tillräckligt lätt för att tävla, och är utformad för att utföra på varierad terräng, ned med kontroll och klättrar med relativ lätthet.

Ram

Kona Mountain Fire kommer i fem ramstorlekar: 14 tum, 16 tum, 18 tum, 20 tum och 22 tum. Denna mätning hänvisar till längden av "sadelröret", som är raden som sträcker sig från sätet till botten av cykelns ram. Ramen är tillverkad av butted 7005 aluminium, vilket är en flygplansaluminium legering. Hopfogade rör är tjockare och starkare i ändarna där rören är den mest stressade och tunnare i mitten för att spara vikt.

bromsar

2011 Kona berg avfyrar cykeln har 6-tums Shimano hydrauliska skivbromsar, modell M445. Hela bromssystemet använder Shimano delar, som är utformade för att spara vikt och motstå stötar och stress av robusta spår. Att skriva om sina erfarenheter med Kona Fire Mountain för Courier-Journal tidningen, nybörjare mountainbike-åkaren Gary Garth fann att bromskraft av detta system att vara snabb och bekväm, speciellt i nedförs spår och ojämn terräng.

hjul

2011 Kona Fire Mountain är utrustad med Vittoria Geax 26 x 2,0 däck. Geax är Vittoria linje mountainbike däck, och de är utformade för att tåla allvarlig bestraffning. De djupa "sidoknoppar," med hänvisning till slitbanan på ytterkanterna av däcket, låt grepp och stabilitet vid svängar.

Gears och Grips

Växelsystemet är standard Kona konstruktion, som är känd för mjuk, tyst växling och lyhördhet. Med 27 växel kombinationer möjliga, kan du experimentera med olika nivåer av motstånd under din ride. Styret är utrustade med Kona Mooseknuckle grepp, så att du kan flytta hela dagen och dina händer kommer inte vika från staplarna.

Typer av BMX Cyklar

Typer av BMX Cyklar


Cykel motocross (BMX) började på 1970-talet. Den första officiella BMX cykel företaget var GT cyklar, som skapades 1973 när Gary Turner byggde sin son en av de första lätta BMX ramar någonsin skapats. Från den enda bildruta och en önskan om hastighet, flera BMX företag uppstod i kölvattnet av GT att bygga många olika stilar och typer av BMX cyklar. De flesta BMX cykelramar är tillverkade av chromoly stål eller aluminium cykel rör.

Chromoly Frame BMX Cyklar

Stålrör särskilt utformade för cykel konstruktion är vanligen 4130 krom molybden stållegering, som kallas chromoly. Chromoly stållegering är starkare, lättare och mer korrosionsbeständigt än billigare hi-dragstållegeringar, såsom 1020 stål, som vanligtvis används i varuhus cyklar. Kvalitet chromoly BMX race ramar kan kosta ca £ 195 utan att inkludera en gaffel. Även tuffa och ljus, är chromoly typiskt tyngre än andra ramrören används för BMX konstruktion.

Aluminiumram BMX Bikes

Aluminium ram BMX cyklar fick sitt genombrott genom slutet av 1980 och början av 1990-talet. Rör tillverkade av 6061 flygplansaluminium-legering används ofta i BMX cykel ramkonstruktion. Aluminium är ett mer sprött material än stål. Aluminium BMX ramar den erfarenheten skadar bucklor eller utbuktningar typiskt sönder innan en lika skadad stålram skulle. Aluminium ram BMX cyklar använder box-formade eller droppformade rör för att öka styvheten, och därmed kraftöverföring, samtidigt som du sparar vikt.

Exotiska BMX Bikes

Många BMX företag har experimenterat med exotiska och dyra frame material samtidigt som man försöker tillverka lätta och stela cyklar. Sheldon Brown, en cykel expert från Harris Cyclery, säger att titan och kolfiber ofta används för cykel ramkonstruktion. Titan och kolfiber BMX cyklar är dyrt men. Ramen ensam vanligtvis kostar mer än £ 650 för dessa moderna lätta underverk av cykelteknologi. Andra exotiska frame legeringar innefattar skandium, en aluminiumlegering, och vanadin, en stållegering.

Airstream trailer specs

Airstream trailer specs


Airstream trailer är en ikonisk art deco-föreställning, som är typisk för 1930-talet. Baserat på flyg styling och starkt påverkad av den kulformad Bowlus-Teller husbil, Airstream blandas den polerad aluminium och rika lövträd älskad av Art Deco designers. Den aerodynamiska formen konstruerades i sektioner. Upphovsman Wally Byam populariserade hans uppfinning av ledande regelbundna Airstream "husvagnar" till avlägsna delar av världen. Väg-test på denna svår terräng lett till utforma förbättringar. Information om vintage utstrålande specifikationer är knapphändig --- produktionen inte är standardiserade, Företagets register saknas.

shell Konstruktion

Inre och yttre skal av flygplansaluminium nitas ihop. Vintage Airstream bildar sidor och tak i en jämn kurva, stärkta av hooped rörledningar, med separata slut lock i 13 avsnitt. Dagens Airstream använder samma dubbla skal aluminiumkonstruktion med glasfiberisolering utfyllnad, men tak och sidor görs separat. Byam experimenterade med "påsk-ägg färgade" skal i anodiserat aluminium --- kulminerade i sin egen 1957 "guld" Airstream. Anodisering ger ojämn resultat; tanken på färgade luftströmmar gavs.

Interiör

Aluminium liner var både dekorativ och funktionell, stödja skåp och inredning. skåp aluminium hade dörrar i björk eller mahogny. Tidiga interiörer tonade "anbud gröna" men kunderna kan begära oavslutade aluminium.

undantag

1930 Airstreams, medan Clipper och Airlight modeller uppvisar klassiska Zeppelin liknande former i aluminium, toppmodeller Silver Cloud hade en tvåfärgad Masonite utsidan över en träram. Interiör träpanel ingår en intarsia inlägg. Tidigaste Clippers presenterade också trä i stället för aluminium foder.

Efterkrigs Utvecklingen

Den första Airstream utfärdas efter uppehåll på grund av andra världskriget var Liner, 22 fot lång med klassisk, välvda aluminiumskal över 1930 rör-chassi. År 1951 var detta ersättas med Flying Cloud --- var pipe-ramkonstruktion bytt till en stege-ram 3-tums box-slang. Par av bakljus ersatte en central ljus. Aluminium inramade "Air-o-lite" fönster hittades på Liners, Trailwinds och Wee vindar. År 1966 var Corning ramlösa fönster införts för att alla andra modeller.

End-cap Variationer

Medan 1936: s Clipper var kulformad, 1948 Limited (senare omdöpt Cruiser) var hård, med vertikala ändar. Under 1951 gjordes några Airstreams tillverkas med 15, i stället för 13, paneler, men trenden generellt var att förenkla föreningen ändtätningen: 1954, den tidigare boxy Cruiser fick en sluttande 9-panel "whale svans." Bubble 1955 hade ytterligare nio-panel version --- den "holländaren cap"; 7-kassett mönster följde snart.

Axel specifikation

I mitten av 1950-talet Airstream presenterade axlar parvis --- tandemaxeln. År 1961 var Henschen Dura-momentgummifyllda axel introduceras till alla modeller. Detta hade testats på Byam personliga trailer sedan 1956, presterar bättre på "husvagnar" än den ursprungliga sprang axel. Tandem axlar gav bättre viktfördelning, enklare bogsering på sand eller kuperad terräng och överlägsen bromsning. En plan inte längre inaktiv fordonet. Båda axel förändringar var svar på svåra förhållanden som möter Byam s husvagnar.

Mindre utstrålande Modeller

Den 16-fots Wee Vind från 1948 ersattes 1951 av den 15-fots Cruisette. Vitmålad ovanför mittlinjen, var detta marknadsförs för kaliforniska öknen helgen användning. Det hade ingen badrum, inget kylskåp och ingen innerfoder. The Bambi från 1961 --- övergiven inom 10 år att fokusera på mer lönsamma stora modeller --- har nyligen på nytt.

Fakta om papper flygplan segelflygplan

Fakta om papper flygplan segelflygplan


Papper flygplan segelflygplan kan vara vikta papper du kastade på din bror som ett barn, eller en tillverkad modell som du monterar från ett kit. Papper flygplan glidare har en hängiven band av fläktar, såsom indikeras av de många festivaler och tävlingar genom åren.

Historia

Papper flygplan segelflygplan kan vara relaterade till drakar början, men som inte är känd för säker. Leonardo Da Vinci var känd för att vara intresserad av flygning, men enligt San Diego Aerospace Museum, om han faktiskt försökt att flyga ett papper plan är verifierad. Inte mycket annat är på rekord tills 1800-talet, när experimentors såsom George Cayley försökte flyga linne segelflygplan. Papper flygplan glidflygplan dök någon gång i början av 1900-talet.

Fördelar med papper

Före andra världskriget, leksaksplan som vanligtvis används balsaträ som huvudmaterial. Kriget sugits balsa virkesförsörjning från allmänheten, och leksakstillverkare vände sig till papper. Även om detta kan ha tett sig som en förlust på ytan, som papper är inte så aerodynamiska som huggen balsaträ, är det tekniskt starkare än balsaträ när du står för omfattningen av planet. Enligt AviationExplorer.com, "ett ark av kontors kvalitet 80 g kopiator / laserskrivare papper, till exempel, har i skala styrka flygplansaluminium," och pappers segelflygplan har visat sig vara acceptabla ersättningsmodeller för real- livsplan när man testar nya konstruktioner. I själva verket, Jack Northrup, en av grundarna av Lockheed använde pappersmodeller för att undersöka nya idéer för flygplan.

avancerade Planes

De olika sätten att vika ett papper på ett plan, eller bifoga flikar och paneler för ett papper plan från ett kit, är mer än estetik. Dessa variationer kan påverka hur planet flyger och vilken typ av trick man kan göra. Tillverkare och entusiaster lika raffinerade plan längst till flygande modeller, såsom Whitewings and Paper Pilot glidare.

pappers helikoptrar

Pappers helikoptrar gick med papper flygplan segelflygplan 1967. Som med segelflygplan, helikoptrar hade olika modeller. De hade roterande blad på axlarna och beroende på modell, kunde flyga i upp till 49 fot. Den tidigaste modellen flöt helt enkelt nedåt, men senare modeller faktiskt drivs sig framåt.

Spela flyg

Papper flygplan segelflygplan är inte begränsade till leksaker eller enkla helgen hobbies; de är vana att sträva efter historieböckerna också. År 1992 byggde NASA en rekord papper segelflygplan med ett vingspann på 30 fot 6 inches. I maj 2009 var världsrekord för lång tid i luften bestäms av Takuo Toda i Japan, vars papper plan gled med på 27,9 sekunder.