flaska smågris

Hur att steka en hel gris på öppen eld

Hur att steka en hel gris på öppen eld


Oavsett om du har en Hawaii-tema luau eller en Southern gris stek, synen och lukten av en gris bara bort från ett spett är en unik upplevelse. Rostning en gris över öppen eld har vissa utmaningar - temperaturen i köttet, rotation spettet, och bevara värmen av branden bidrar till antingen göra eller bryta din gris stekt.

Instruktioner

framställningsstegen

1 Blanda saltlösningen om två dagar innan grisen steken är att börja. Receptet du använder är upp till dig och din smak, men du behöver nog saltlake för att helt täcka grisen. Brine yrar köttet med smak och fukt så att köttet inte blir för torr under tillagningen öppen eld. Du behöver en kopp salt och en kopp farinsocker för varje gallon vätska som används. En del människor föredrar en blandning av vatten och äppeljuice eller cider. Vissa lägger peppar, salvia, bitar av äpplen och lök till mixen.

2 Sänk grisen i saltlake helt och kyla det under minst 24 timmar och högst 48 timmar.

3 Ta grisen från saltlaken på dagen för matlagning och klappa den torr med trasa handdukar. Hushållspapper kommer att slita och hålla sig till grisen.

4 Skär en lång slits ner i mitten av grisens rygg och två mer över och under gris revben på båda sidor.

5 Gnid grisen hela med olivolja eller jordnötsolja, med särskild uppmärksamhet på öronen, eftersom dessa kommer att torka ut först under tillagningen. Om så önskas, fylla kroppshåligheter med hackade äpplen, lök och fyllning, och sy kaviteterna stängs med snöre.

tillagningssteg

1 Sprid träkol eller ved i gropen, och spraya en generös mängd tändvätska på bitarna. Tänd eld och vänta tills kolen glöder röd innan du placerar grisen över elden. Helst ska din gris-rostning grop har en muromgärdad struktur runt det så att ingen smuts eller sand blåser på djuret under tillagningen. En muromgärdad struktur kan vara så enkelt som en serie betongblock som omger gropen på tre sidor. Dessa kommer att hjälpa till att hålla värmen runt grisen jämn och minska risken för en svampiga gris.

2 Kontrollera värmen från elden med hjälp av en grill termometer. När värmen håller stadigt på 121 till 176 grader C cirka tre fot ovanför branden, är branden redo för grisen. Ställ en metallbehållare eller gryta med grisfett nära elden så att den smälter.

3 Sätt spotta stavar genom den bakre delen av gris och ut i andra änden och för in stavarna i spettet pol för att hålla djuret från marken. Grisen bör vara ca tre fot från toppen av kolen.

4 Baste grisen med det smälta fettet från behållaren efter de första 30 minuterna av matlagning. Vänd spettet och tråckla den andra sidan. Fortsätt tråckla var 15 minuter, vrida spotta varje gång. Övervakning av temperaturen i elden och tillsätt ved eller träkol när det behövs för att upprätthålla en jämn temperatur.

5 Fortsätt matlagning på detta sätt tills den inre kött temperaturen i gris är på 71,1 grader C. tillagningstiden varierar beroende på storleken på grisen och temperaturen i elden. Lita temperaturen, inte utseendet av köttet. Ta grisen från elden och låt köttet vila en halvtimme. Ta spettet och garn och servera din gris på ett fat.

Hur man startar en flaska juice företag

Hur man startar en flaska juice företag


Medan det brukade bara vara några få märken av saft i de flesta livsmedelsbutiker, idag kan man hitta en uppsjö av oberoende juice varumärken i en mängd olika smaker. Allmänhetens växande efterfrågan på juice med några konserveringsmedel, konstgjorda smakämnen och färgämnen har lett till en ny våg av hantverkare juice företag. Om du funderar på att starta en flaska juice företag, finns det några saker du behöver tänka på.

Instruktioner

1 Formulera out-of-the-vanliga juice smaker som kunder vanligtvis inte kan hitta i deras lokala snabbköp eller livsmedelsbutik. Till exempel kan du sälja lavendel saft, smaksatt kokosvatten eller te naturligt smaksatt och sötad med exotiska frukter.

2 Bekanta dig med staden och statliga hälsobestämmelser som gäller livsmedelsproduktionen. Ring din lokala hälsovårdsmyndigheten och begära informationsbroschyrer eller manualer kod. De kan också ha denna information publiceras online på deras officiella hemsida.

3 Läs USFDA s (United States Food and Drug Administration) riktlinjer om märkning av juice genom att titta på deras officiella hemsida. Du kommer att krävas för att inkludera näringsinnehåll, kalori och ingrediens information på etiketten, liksom vikten av dina safter.

4 Få affärsdokument som krävs för att starta en detaljhandel i din stad. Kontakta din lokala Small Business Administration kontor för att se vad som krävs. Du kan behöva ett antaget namn certifikat (DBA), statliga skattenummer eller identifierings arbetsgivare nummer från IRS.

5 Skaffa livsmedelstillverknings tillstånd som krävs i ditt område för att starta en juice företag. Kontakta din lokala folkhälsan att ta reda på vad du behöver. Du kan behöva skaffa en livsmedelshantering tillstånd, ett livsmedel chef certifiering eller ett livsmedelsföretag licens.

6 Fäst en möjlighet att flaska och producera din juice. De flesta områden förbjuda hem tillverkning av juice, och det skulle vara svårt att passa all utrustning som behövs i den typiska hem kök. Att hyra en kommersiell kök är ett prisvärt alternativ.

7 Köpa flaskor, lock och tätningar som behövs för att tillverka din juice grossist från en leverantör såsom specialflaska eller SKS flaska.

8 Gör en lista över potentiella återförsäljare för din juice. Detta skulle kunna omfatta hälsokostbutiker, gym och gym, lokala snabbköp eller saft butiker. Kontakta dessa återförsäljare förklarar varför du känner din juice skulle vara en bra passform med sin butik och målgrupp, och erbjuder sig att ta prover av dina safter till dem.

9 Främja din juice företag för allmänheten. Starta en PR-hemsida och blogg; erbjuda prover av dina safter på lokala mässor, festivaler, jordbrukare marknader och loppmarknader; skicka pressmeddelanden till medier som täcker lokala småföretag; publicera recept som använder din juice på hälsa och fitness hemsidor och forum; eller öppna sociala medier konton att få kontakt med potentiella kunder.

Hur man skära ett spett-grillat hel gris

Hur man skära ett spett-grillat hel gris


Helstekt gris är en högtidlig måltid i många kulturer runt om i världen, inklusive många delar av Storbritannien. Förr i tiden var detta ofta sker i eller över en grop full av glödande kol, men idag många entreprenörsföretag erbjuder prefabricerade gris-rostning uppsättningar som gör processen relativt lätt. För många trädgård grillentusiaster kommer sanningens ögonblick i slutet av processen, när grisen har framgångsrikt kokta och de står inför nödvändigheten att lyfta mer kött än de någonsin sett på ett ställe.

Instruktioner

Ställa in carving området

1 Förbered en lämpligt stor och hållbar yta för carving grisen. En picknick bord täckt med flera lager av aluminiumfolie kommer att tjäna syftet.

2 Lyft grisen genom sin spott, och flytta den till den väntande tabellen. Detta kommer att kräva minst två personer, och kanske så många som sex, beroende på storleken på din gris.

3 Ta bort spettet och eventuella andra ledningar, grillspett eller bindningar från grisen. Ta tre stora skärbrädor till arbetsområdet, tillsammans med en vass kniv, carving gaffel och en leverans av engångshanddukar att torka din arbetsyta ren som du tälja.

4 Skär bort den skarpa hud, eller sprakande, från grisen. Detta kan serveras omedelbart till de av dina gäster som gillar den, eller hållas varm bredvid kolen tills resten av grisen är huggen.

5 Låt grisen att vila i 20 till 30 minuter innan du skär. Detta ger tid att avsluta göra och ställa ut några såser och sidorätter.

Carving spett-grillat gris

1 Börja med att skära bort ett framben och skuldra. Håll benet på en av dina skärbrädor och skiva köttet tvärs fiberriktningen. Vrid benet när du tälja att få köttet från alla sidor. Torka din arbetsplats med engångshanddukar så ofta som behövs för att hålla den ren.

2 skiva ner längs ryggraden och sedan horisontellt över toppen av revbenen att frigöra en ländryggen. Placera på din andra skärbräda och skär den tvärs fiberriktningen i prydliga, benfria delar.

3 Skär bort ett bakben, och placera den på din tredje skärbräda. Du kan behöva en andra person att hålla detta för dig, beroende på storleken på grisen. Återigen, skiva köttet över säden att skapa en hög av delar på din skärbräda.

4 Har dina gäster börjar sitta själva, sedan bryta revbenen från ryggraden eller skära bort dem med en steriliserad såg, eller par av steriliserade sekatör. Separera revbenen och dela dem mellan de tre skärbrädor. Gör samma sak med den mjuka, feta magen kött.

5 Fyll serverar fat med griskött från alla tre skärbrädor, och antingen få dem tjänade ut eller placera dem där dina gäster kan tjäna sig själva. Skicka dina såser och sidorätter till borden tillsammans med fläsk.

6 Upprepa samma process på den andra sidan av grisen. Resterna kan förpackas och frysas för senare användning.

Hur man identifierar en gammal 9 oz. ribbad flaska

Hur man identifierar en gammal 9 oz. ribbad flaska


Antik ribbade flaskor användes främst för att hålla bitter, vilket var ett hopkok av örter, kryddor och rot extrakt blandas med alkohol. De var populära från 1840 till början av 1900-talet. Bitter ursprungligen skapades och flaska i England för att undvika gin skatt under den tidsperioden. Det ansågs vara en "medicin" för många typer av sjukdomar. Många gamla västerländska filmer skildrar "medicinmannen" med sin vagnslast av varor som bestod mestadels av flaskor bitter. Det är där vi får ordet "medicin" vid hänvisning till alkoholhaltiga drycker.

Instruktioner

1 Kontrollera flaskans botten för alla märken eller skrift. Om det har resterna av en pappersetikett kan du kunna bestämma tillverkaren eller innehållet i flaskan.

2 Inspektera utformningen av flaskan. CW Robacks magen bitter flaskor hade runda revben som gick runt flaskan. Den sura mash figural fat flaska 1867 hade också cirkulära revben, men de var bredare och det fanns färre av dem. Denna flaska kan ha namnet Chapin och Gore på botten eller på etiketten. Tillverkarna använde oliv- och gula färger för att göra dessa flaskor.

3 Räkna antalet ribbor på flaskan och märker om de är runda eller vertikalt. Det fanns flera varianter av bitter flaskor och kolvar. Pitkin Kolven kan ha 32 eller 36 revben i grönt eller olivgröna färg. Det fanns också en 12-ribba klar glaskolv. Den engelska producerade en 36-revben kolv i en oliv gul färg. Pitkin kolvar är antingen gröna eller olivgrön färg med en bruten virvelmönster.

4 Fyll flaskan eller kolven du försöker identifiera sig med vatten, sedan häll det i ett mått. Fyll inte det hela vägen till toppen, lämna ca 1 tum huvudutrymme. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra hur många uns flaskan hållas. Du kan sedan ange rätt storlek på flaskan.

Hur gör jag steka en diande gris på en utomhus Spit?

Hur gör jag steka en diande gris på en utomhus Spit?


Ingenting säger "fest" som en hel stekt gris för att markera ett speciellt tillfälle. Medan en hel hog väger 45.4kg. eller mer och kräver speciell utrustning och lång tillagningstid kan en spädgris hanteras av en måttligt robust spett på en stor grill eller bakgård eldstaden, och kan tillagas i två till tre timmar. Den naturliga ömhet och saftighet av en spädgris kommer att ge en måltid dina gäster kommer att minnas länge.

Instruktioner

1 Köp en spädgris från en slaktare, lokal bonde eller Internet leverantör (se Resurser). Kubanska eller andra specialitet köttmarknader kan ha möjlighet att beställa en för dig. Om det är möjligt, har grisen som framställts i förväg genom att rengöra den och ta bort hår från huden.

2 Skjut spettet genom munnen av grisen på baksidan, vistas nära ryggraden. Fäst spotta gaffel tätt bakom grisen. Med användning av en tross nål och kök surrborra genom baksidan av grisen och gänga garn runt spettet och tillbaka genom huden på den andra sidan av ryggraden. Knyt garn tätt säkert fästa ryggraden till spett. Upprepa detta längs baksidan av grisen ungefär var 6 inches. Fäst benen ordentligt spett med garn.

3 Vänd grisen över att avslöja hålrummet. Lägg till alla kryddor, vitlök, rosmarin kvistar eller andra ingredienser till kaviteten. Fläskstek har en underbar smak på egen hand; kanske du vill helt enkelt salt och peppar köttet och lägg ingenting annat. Med hjälp av tross nål och tvinna, sy kaviteten av grisen stängd.

4 Bygg en brand med kol eller trä i eldstaden eller grill. Ordna elden så att kol kommer att ge indirekt värme, på ena sidan av spett. På en gasgrill, kan detta göras genom att tända endast en brännare, som lämnar brännaren direkt under spettet släckt. Justera elden så att det ger en ganska låg temperatur; 107 till 121 grader C är idealiskt.

5 Placera gris på spett och starta motorn. Tråckelsömmen är valfritt, som en gris innehåller tillräckligt med fett för att stanna fuktig utan basting. Tillagningstiden beror på storleken på din gris och värmen från elden. En bra tumregel skulle vara en timme för varje 4.54kg. Använd en omedelbar läsa termometer; grisen sker när den inre temperaturen når 62,8 grader C.

6 Låt grisen att vila i 30 minuter innan du skär. Skär garn och ta bort spettet. Dra av huden, skära köttet och servera.

Hur man berättar en ålder av en gammal flaska

Hur man berättar en ålder av en gammal flaska


Om du har snubblat över en antik flaska, kan det vara intressant att försöka räkna ut när den gjordes. Även om flaskan dating är ingalunda en exakt vetenskap, kan du kolla över några enkla punkter på flaska för att bilda en allmän uppfattning om den period det tillverkats i. Det finns ingen anledning att se en professionell för en allmän uppskattning, eftersom det kan göras av vem som helst. Om du vill ha en mer exakt bedömning, kan du behöva konsultera en professionell.

Instruktioner

1 Undersök läppen av flaskan. Detta är den allra översta punkten av flaskan. Under hela nittonde århundradet, de olika metoder som används för att göra en flaska lämnade en distinkt intryck på flaskans läpp. Till exempel, kommer sannolikt att göras 1830-1850 en läpp som vidgar sig något ut på toppen, med några andra utmärkande kännetecken (förutom att vara lite deformerade, kanske).

2 Undersök halsen. Senare modeller har tjocka band av glas runt halsen. Halsen är den tunnare delen vid toppen av flaskan, som leder fram till läppen på toppen. Mellan 1840 och 1870 var det vanligt att flaskor att ha glas kragar runt halsen eller att ha tjockare "blobs" av glas mot toppen. Oegentligheter är vanliga i flaskor från tiden före 1870, och så eventuella brister i dessa typer är ytterligare ett tecken på deras ålder.

3 Inspektera halsen noggrant för att leta efter svaga ringar på den övre delen av halsen. Detta visar att halsen bildades med användning av ett "kant av verktyg", som bildade flaskhalsar med hjälp av en vridande rörelse, och användes efter 1870. kantlist verktyget raderas också den söm som löper upp på sidan av flaskan mot toppen av halsen.

4 Kontrollera kroppen av flaskan för sömmarna kör upp sidan. Om det inte finns några sömmar, så kan det vara en fri-blåst eller doppgjutna flaskan. Detta är ganska osannolikt, men skulle göra din flaska en mer intressant fynd. Fri-blåst och doppgjutna flaskor sannolikt datum från början av artonhundratalet, om inte förr. Men vrida märken på kroppen gör att flaskan troligen tillverkad i en turn-form, och kan datera från runt sekelskiftet det tjugonde århundradet.

5 Känsla för de vertikala ömmar runt läppen av flaskan. Om sömmarna sträcka sig ända till toppen som betyder flaskan gjordes av en automatisk maskin, och är mest sannolikt att vara från det tjugonde århundradet.

6 Vänd flaskan upp och ned och inspektera basen. Om det finns en cirkulär spricka i mitten, då flaskan sannolikt går tillbaka till före 1858. Detta kallas en "pontil" märke, och kommer från minnet som används för att fästas på flaskan under formningen.

Vad är en gris i en vägg i murning?

Vad är en gris i en vägg i murning?


En gris i en vägg är en mardröm för en murare. Antingen en felbedömning har resulterat i dålig matchning av antalet kurser, eller rader av tegelstenar, längs en ​​vägg, eller en av två sidor av en skalmur har glidit under installationen av en fuktig bevis kurs, vilket gör det fuktiga proofing ineffektiv. I båda fallen det arbete som krävs för att rätta till det är sannolikt att vara omfattande och kostsamma.

Gris i fuktig kurs

Byggnaden fast Cavity fack beskriver en "grisen i väggen" som glidning mellan två skinn av en fuktig bevis kurs eller DPC under en ny byggnad. Skinn är två väggar med hålrummet för isolering mellan. Den yttre väggen är vanligtvis två eller tre tegelstenar hög för installation av ett DPC och innerväggs iis tillverkade av billigare material såsom slaggblock. Inre väggtegelstenar bör vardera vara samma höjd som den översta nivån i de två eller tre tegelstenar som används för den yttre väggen.

Effekter av glidning

Glidning inträffar när en eller annan av de två skinn handfat eller på annat sätt lägger sig, vilket gör att fukt att resa upp väggen med hydrostatiska trycket handling, förbi DPC barriären och gör det ineffektivt. Om du inte kan FLL gapet med murbruk eller vattentät tätningsmedel läggas till som en extra felsäkert runt glidning, är du sannolikt att behöva omfattande byggnadsarbeten att korrigera tegel nivåerna och stabilisera vägg grunden.

Gris i en vägg

Ordboken utgiven av tegel och Paver Institute (eller CBPI) beskriver en gris i en vägg som en byggnad fel, där antalet horisontella kurser, eller skikt, av tegel längs ena änden av en ny vägg inte matchar numret på den andra änden. När murare bygga muren från utsidan, inte kurserna matchar inte upp när de träffas, även om höjden från marknivån kan vara densamma. Felet orsakas genom att ställa in en sida av tegel något lägre än den andra.

regionala variationer

Murare kräver också grisar "quelks" och "gorrets", regionala variationer i Storbritannien som hänvisar till samma byggnad anomali, men etymologin av alternativen är inte klar och de kan helt enkelt vara dialekt. Murare kan också hänvisa till en kurs av tegel som "a-grymta" eller "a-gris" i enlighet med "Dictionary of Slang och okonventionella engelska".

Hur att täcka en flaska med rep

Hur att täcka en flaska med rep


Om du gillar att dekorera ditt hem att se ut som en strand hus eller ocean-side lägenhet, kan du spara pengar genom att skapa en del av beach house dekorationer själv med hjälp av material som kan köpas från en hårdvara eller hem förbättring butik. Till exempel kan du göra ett rep täckt flaska som konstaterades i high-end dekorera kataloger till en bråkdel av kostnaden genom att använda hårdvara och hantverk leveranser, såsom rep och varmt lim.

Instruktioner

1 Tryck en varm limstift i en limpistol. Anslut limpistol för värme under 10 minuter.

2 Placera en glasflaska på en bordsskiva. Välj en glasflaska som är ca 10 till 12 inches hög och fyra till sex inches bred.

3 Skär en hamprep att mäta 48 inches lång. Skära ändarna av repet i en vinkel med användning av sekatör.

4 Pressa en ärtstora klick varmt lim på en av de skurna ändarna av repet, och tryck på limmade änden på den nedre kanten av glasflaska. Håll i slutet av repet på flaskan under 2 minuter, så att limmet kan svalna och hårdna.

5 Pressa en linje av varmt lim längs 12 inches av rep och linda repet runt flaskan i en tät spiral. Håll repet så nära varandra som möjligt, och se till att den varma limmet vistas på glaset. Håller i repet på plats under 2 minuter för att kyla och härda.

6 Kläm en rad av varmt lim längs ytterligare 12 inches av rep och linda repet runt flaskan som tidigare. Fortsätta tills hela linan har lindats runt glasflaska.

7 Pressa en klick av varmt lim på änden av repet, som skärs i en vinkel, och tryck på flaskan så att den är i jämnhöjd med flaskan. Håller i repet änden på flaskan under 2 min för att låta limmet härda innan de visas repet flaskan.

Hur får man en gris slaktad

Hur får man en gris slaktad


När du köper en gris från en gård för att äta, är det första du får det slaktade. Att få en gris slaktad består i att slaktkroppen till slaktare butik och besluta om vilka köttbitar du behöver. Denna process är ganska lätt eftersom du inte är en styckning av gris själv, är en expert gör det åt dig. Slaktaren kommer att kunna rekommendera vissa delar av grisen och de kommer också att veta hur man ska hantera varje snitt. Att få en gris slaktad kan du få skräddarsydda bitar av fläsk som du annars inte kommer att få på en stormarknad.

Instruktioner

1 Köp en gris från din lokala gård. Det kan vara bäst att få en gris som matas en organisk diet - det kan vara hälsosammare för dig och din familj. Grisar som inte finns på en ekologisk gård tenderar att matas en diet som kan ha spår av bekämpningsmedel och andra saker som är ohälsosamt. När du går till gården, kommer du att kunna plocka grisen. Jordbrukaren slakta den, rengör den och packa det upp för dig.

2 Ta grisen till din lokala slaktare. Om du har problem med att hitta en slaktare, kan grisuppfödare kunna rekommendera en. Du kanske vill kontakta din lokala slaktare först och fråga om att föra in kött. Slaktaren kan debitera dig mer eftersom du föra in en hel gris.

3 Diskutera vad du vill göra med grisen. Välj de olika köttbitar som du vill ha från den. Du kan få bacon, fläskkotletter, fläskkarré, revben och andra nedskärningar. Slaktaren kan också slipa en del av köttet för att göra korv och använda tarmar som korvskinn. Slaktaren kommer att skriva upp ordern och ge dig en tid när ditt kött kommer att vara redo.

4 Plocka upp ditt kött från slaktaren när den är klar. Din kött kommer insvept i den traditionella brunt papper. Du kommer att ha olika styckningsdelar av griskött som du kan röka, steka, baka, grill och stek.

Hur man ger en gris ett skott

Hur man ger en gris ett skott


Grisar så unga som 6 veckor gamla kan få vaccin för att skydda dem från vanliga sjukdomar som svinpest, Aujeszkys sjukdom, och mul- och klövsjuka. Majoriteten av vacciner administreras genom subkutan injektion, vilket innebär att det är under huden men över muskeln. Intramuskulär är det näst bästa alternativet. Veterinärer erbjuder dessa vacciner, men du kan använda dem själv i några få steg.

Instruktioner

1 Dra tillbaka på sprutan så att du ritar i lite luft som motsvarar den dos som behövs för vaccinet. Till exempel, om din svinpest vaccin kräver 3CC tals medicin, dra i 3CC tals luft.

2 Stick injektionsnålen genom medicin flaskan och tryck ner så att luften är fylld. Dra tillbaka på kolven att suga medicinen i sprutan. Lätt rycka den sida av sprutan för att bli av med eventuella luftfickor som kan ha bildats.

3 Gå upp till grisen och backa ner, att inte låta det gå förbi dig. När utrymmet är avskurna och du har grisen backas in i ett hörn, kommer de flesta luta sig tillbaka på sina bakben.

4 Leta reda på mest genomförbara området injektion. Den bästa punkten för injektion för en subkutan injektion är bakom grisens axeln eller huden på insidan av låret. De två bästa ställena att injicera en gris för en intramusclar injektionen är på halsen bakom örat, och på skinkorna.

5 Tryck in nålen i insprutningspunkten i en snabb rörelse i 90-graders vinkel, snabbt trycka ner sprutspaken så att läkemedlet injiceras. Dra sprutan rakt ut när det är tomt av vaccin.