fjordar i sverige

Fjordar i Sverige

Fjordar i Sverige


Ordet "fjärden" beskriver en smal och långsträckt inlopp vatten till ett markområde. Land sidor av fiords är ofta på en vinkel för att skapa en dal, där fiord upptar botten av dalen. Det finns många fjordar i Skandinavien, till exempel Norge och Danmark, men några existerar på Sveriges västra kusten.

Askims Fjord

Askims fiord ligger på den västra kostnaden för Sverige. Det ligger söder om Göteborg, en av Sveriges största städer. Fjorden består av många mindre öar och båtliv vägar, vilket gör det lätt för handels fartyg att gå in och avsluta Göteborg. Den naturliga inställningen Askims fjord är idyllisk, eftersom det är strax utanför kusten av Sandsjöbacka, en naturreservat för Sveriges träd, vilda liv och växter, inklusive blommor.

Gullmarn

Gullmar fjord ligger norr om Göteborg och direkt nordost om den yttersta spetsen av Danmark. Fjorden in den västra kusten mellan Langgaps udde och staden Lysekil. Den sträcker sig nordost i den svenska landsbygden fram till Björnholmen öarna, där fjorden delar sig sedan i tre riktningar. Det gränsar till staden Lysekil, som är känd för sin vackra natur, små klippiga öar och utsökta båtliv klubbar. Gullmars fiord är särskilt populär på grund av upptäckten av alltför höga kvävenivåer i vattnet.

Sundsvall Fjord

Sundsvall fjord är uppkallad efter staden Sundsvall. Staden ligger på Sveriges östra omkrets, mittemot Finland. Mer specifikt är Sundsvall ligger i mitten av hela östra svenska kusten. Sundsvall fjord är namnet på den smala kroppen av vatten som sträcker sig i vattnet runt staden Sundsvall och det omgivande området. Fjorden är känd på grund av stadens idylliskt läge bland bergen, inbäddad i den svenska naturen träd, vatten och djurliv.

Nattklubbar i Lund, Sverige

Nattklubbar i Lund, Sverige


Lund ligger på den södra spetsen av Sverige över sundet från Köpenhamn, mindre än en timmes bilfärd bort. Även om endast ca 100.000 människor bor i Lund-området, har staden sin egen andel av nattklubbar som lockar både studenter från den lokala Lunds universitet och invånare i närliggande danska huvudstaden.

Herkules Bar

Herkules Bar, en intimt storlek cocktailbar i centrala Lund, är bara tre kvarter från centralstationen, vilket gör det till en bekväm plats för dem som kommer in från bortrest. Utom för tisdagar och onsdagar, när arenan är lågmäld, är Herkules nattklubb läge. Klubben är tillsammans med den exklusiva Stor restaurang intill, i hopp om att fånga publiken efter middagen. Denna aspekt, tillsammans med uppsättningen av champagne drinkar Herkules erbjuder lockar en chic uppsättning, både lokalt och från så långt bort som Köpenhamn. Herkules Bar Stortorget 1 Lund 011-46-46-139-293 stortorget.net

Tegnérs Matsalar

Medan tillgång till caféet serveras varje kväll i veckan, det är bara på fredagar och lördagar som Tegnérs blir en full-on nattklubb. På dessa nätter, går det under namnet T-bar. Den stora plats har två separata dansgolv, var och en med en DJ-båset samt en discokula, enligt vilken en skara Lunds universitetsstuderande dansar vanligen en blandning av pop, hip-hop och R & B. Tegnérs Matsalar Sandg. 2, Lund, Sverige 223 50 011-46-46131-333 tegners.com

Glorias Sportsbar

Även arenor är inte ofta både sportbarer och nattklubbar, Glorias Sportsbar i centrala Lund, verkar vara ett undantag. Under veckan serverar Glorias drycker och visar sportevenemang från hela världen; på helgerna, officiellt omvandlar den till en nattklubb där det är fri entré. På dessa få dagar, tjänar bar fortfarande upp drycker, med en specialitet i whisky, medan klubbrummet öppnas upp och förvandlas till en "discotek." Gloria s Sportsbar St Petrikyrkog. 9 Lund 222 21 011-46-46-15-985 glorias.gastrogate.com

Mattor från Sverige

Mattor från Sverige


Mattor är en integrerad del av den svenska livsstilen. Rya är en mycket gammal matta stil som var vid ett tillfälle användas som en säng textil och ett ben täcker under transport resa. Moderna svenska skinnfällar härma stilen på den indiska Dhurrie men med en intressant twist. Banbrytande svenska designers på Hensel Studio har skapat moderna, visuella intriger med deras handtuftade mattor.

ryor

Rya är en månghundraårig matta fattandet teknik som används i Sverige och i hela Skandinavien. Tekniken är liknande de som används skapar orientaliska mattor, men den ytterligare användningen av mycket långa fibrer (som liknar shag mattor) placerar en rya bortsett från en orientalisk. Rya innebar lurvig eller grov i det gamla skandinaviskt språk och är en hänvisning till den lång lugg. Mattorna använder vävda och knutna tekniker och ibland kombinera lång lugg med platt vävning för att producera en varierad, texturerad yta. De flesta moderna versioner av rya är maskintillverkade.

plast Mattor

Alltid nyskapande i sin inställning till material, har svenskarna skapat flera versioner av plastmattor. Den ena är en maskinvävd, fransar matta som liknar en bomulls Dhurrie som kommer i en mängd olika färger och mönster. Mattorna är vanligtvis en kombination av tunna trådar av plast och en varp av nylon och bomull. Den andra plastmatta tillverkad i Sverige är utvecklad och tillverkad av Brita Sweden och gjorda av plast och polyester. Mönstren är vävda geometriska "designer som skapas i två klangfärger, full av energi och fungerar bra som hall löpare, badrumsmattor eller för att skydda golven i familjen eller lekrum.

Handtuftade Mattor

Den svenska designstudion Henzel producerar handtuftade mattor med en painterly look. Mattorna kan enkelt hänga på en vägg och passera som en version av punk eller popkonst. Mattorna kräver en interiör som kommer att visa upp det unika i mönster och färgkombinationer. Henzel skapar mattor med hjälp av en fyrkantig modulsystem som möjliggör en oändlig kombination av möjliga resultat. Mattor kan bildas i oregelbundna former och kan vara vilken som helst grupp av befintliga eller kund levereras mönster (fotografier, ord, samtida målningar) och färger.

Hur man bokar tåg från Norge till Sverige

Hur man bokar tåg från Norge till Sverige


Om man betänker att på bara sex timmar du kan gå från centrala Oslo till hjärtat av Stockholm utan att behöva ta sig till och från en flygplats, utan att komma en timme före avgång, utan att behöva gå igenom den vanliga incheckningen på flygplatsen rutin och samtidigt njuta spektakulära landskap, skulle du definitivt ta tåget. Och boka din plats är lika enkelt.

Instruktioner

Bokning på nätet, via telefon och personligen

1 varning på nätet är ett snabbt och effektivt sätt att kontrollera scheman och tillgänglighet, samt boka dina biljetter. Du kan skriva ut din biljett efter köpet, har det skickas till dig eller, om du föredrar, bara reservera din plats och betala vid järnvägsstationen. Två brittiska bokning webbplatser som är lätta och pålitliga är Loco2 och Rail Europe, men du måste göra ditt köp flera dagar i förväg som biljetter kommer att skickas till dig. Detsamma gäller för biljetter som köps på ScandinavianRail webbplats. Du kan skriva ut din biljett, men när du köper via SJ: s hemsida, den svenska nationella tågtrafiken - eller, om du lämnar från Oslo centralstation, kan du hämta det och betala på stationen.

2 Beställ per telefon om du föredrar att inte använda internet. Var och en av boknings områden som anges ovan har ett avgiftsfritt nummer som du kan ringa för information särskilda boende och bokning. Köpta biljetter kommer att skickas till dig eller, som med online-bokningar, kan du betala på stationen.

3 Besök Rail Europa (www.raileurope.co.uk) och Trainseurope (www.trainseurope.co.uk) resecentrum i London om du vill boka i person.You'll kunna få information och göra din bokning. Det finns några andra resebyråer över hela Storbritannien som hanterar europeiska tåg, så om du har en nära dig, stoppa in och fråga.

4 Om du vill tala med NSB, norska järnvägen, medan i eller utanför Norge, kan du ringa 00 815 888 / (+ 47) 23 62 00 00, och tryck på 4 för information på engelska. De hjälper dig med tåg information och bokning.

Hur att fiska i Åbo, Åland och Finland

Hur att fiska i Åbo, Åland och Finland


Finland är ett land med naturskönt. Med sina orörda sjöar, fjordar, floder och hav vatten, cirka 40 procent av sin medborgarskap har regelbundet fritidsfiske. Lokala arter inkluderar lax, gädda, öring, röding och abborre. Med denna typ av överflöd, har Finland utvecklat en fisketuristnäringen som vänder sig till erfarna och första gången fiskare.

Instruktioner

1 Välj den typ av fiske och önskat område. Du kan bläddra fisketuristländerna vid fiske i Finland eller gör din egen arrangemang.

2 Köp lämpliga fiskelicenser vid ankomsten i Finland. Du måste betala en fiskevårdsavgift på 6 euro för sex dagar, och där typen av fiske diktat, ett lockbete fiskekort till samma pris.

3 Börja i Åbo, som är en hoppande-off plats i sydvästra Finland för fiske destinationer i Scandinavian Islands. Med floder och hav kust, Åbo vattnen vimlar havsöring, gädda och abborre som växer upp till fem pounds. Stugorna är ett populärt val av boende, och många kommer komplett med fiskeutrustning, guider och turer. Från Åbo tar du en färja till Åland, andra öar i skärgården eller till och med till Stockholm, Sverige.

4 Boka en tur från Åland Island, en av de vackraste i Åbo skärgård. Denna fascinerande region av Scandinavian Islands är en del av Finland, men dess invånare talar svenska. Detta är ett komplicerat område när det gäller fiske - många platser kräver uttryckligt tillstånd från privata ägare, och Åland frågor över 60 specifika fiskelicenser. Därför är det bäst att boka en tur eller guide. Några av de bästa turer här kommer under våren - när isen har smält och gädda finns det gott om.

Norge Ferry Cruises

Norge Ferry Cruises


Norge är känd för sin dramatiska landskap som erbjuder utsikt över fjordar, klippor och fantastiska solnedgångar. På grund av landets låga befolknings och lång kustlinje, är dess transport mindre utvecklade än i andra europeiska länder. På grund av detta, är gammaldags och traditionell vattentransporter och färjor fortfarande hur många norrmän får från stad till stad. Resenärer kan ange färjor som passagerare eller köra sina bilar ombord.

Färg Linje

Colour Line är den största kryssningsfartyg och färjelinje i Norge. Linjen erbjuder färjor mellan Norge, Danmark, Tyskland och Sverige, och är ett bekvämt sätt att besöka mer skandinaviska länderna. Linjen viktigaste hamnar är i Oslo, Kristiansand, Larvik och Sandefjord. Färjan fungerar inte några inrikeslinjer. Färg Linje Hjortneskaia, N-0250 Oslo PO Box 1422 Vika, N-0115 Oslo 47 8100 0811 colorline.no

Hurtigruten

Hurtigruten är en inhemsk Norwegian Cruise Line som besöker 34 hamnar varje dag längs den norska kusten. Det besöker några av de mest avlägsna hamnar. Detta ger en upplevelse för en resenär att se mer autentiska norska fjorden städer som internationella kryssningsrederier inte besöka. Hurtigruten fartyg transportera passagerare, bilar och gods till några av dessa avlägsna städer. Linjen erbjuder turer i den norska kusten och möjlighet för resenärer att välja sina egna portar och hoppa på och av färjan. Hurtigruten Havnegata 2, N-8500 Narvik 47 7696 7696 hurtigruten.com

fjord Line

Fjord Line är den enda norska linje som erbjuder vägar från västra norska kusten till England och Danmark. Linjen färjor last, passagerare och bilar i Nordsjön. Deras norska hamnar är Stavanger och Bergen. Den Cruise Line erbjuder lyxhytter för längre resor. Fjord Line Vestre Strand 31B, N-4611 Kristian S 47 8152 6500

Tidvatten

Tide erbjuder färjetrafik mellan Trondelag, Møre og Romsdal, Hordaland, Rogaland och Agder. Färjan kommer att rymma bilar. Tide erbjuder också resor på express båtar, men den här tjänsten inte rymma bilar. Företaget erbjuder en engelsk webbplats med lätt tryckta ombordstigning biljetter och en e-postadress för kundtjänstfrågor. De flesta av deras fartyg har en kiosk där man kan köpa mat och dryck. Tide Tide ASA, postbox 6300 N-5893 Bergen 47 55 23 87 00 eng.tide.no/Default.aspx?pageid=756

Landforms i Skandinavien

Landforms i Skandinavien


Skandinavien är en distinkt isolerade etnisk och geografisk region som ligger i norra Europa, som täcker hela skandinaviska halvön. Den består av Sverige, Norge, Finland, Island och Danmark. De mest intressanta och framstående landformer i Skandinavien inkluderar berg, fjordar, dalar och glaciärer.

berg

De skandinaviska fjällen köra över Norge, Sverige och Finland. Denna bergskedja är ofta kallad "The Keel," eftersom det liknar en båtens köl. De flesta av bergen på kölen är cirka 3000 till 6000 fot, även om den högsta toppen, Galdho Peak, når upp till 8100 fot. De högsta topparna är mestadels belägna i Norge. De flesta av fjällkedjan är fylld med glaciärer och isfält.

fjordar

De norska fjordar är en av de vackraste landformer i den skandinaviska halvön. Fjordar bildar grund av is- aktiviteter, lyfta ut en vattenförekomst omgiven av höga klippor och branta bergssidor. Fjordarna i Norge inkluderar Romsdalsfjorden, Geiranger och Sognefjorden. Romsdalsfjorden och Geiranger har snöiga branta klippor och gröna kuster, medan Sognefjorden är den längsta fjorden i Norge.

dalar

Även Norge är fylld med fjordar och berg, de flesta av Skandinavien har också dalar. Dalar är låglandet och slätterna mellan berg och kullar, typiskt ligger nära en flod eller en kropp av vatten. I Sverige, välkända dalar inkluderar Lapporten, Rapa och Tarfaladalen. Tornedalen är en glacial dal belägen mellan Sveriges gränser och Finland.

Vulkaniska Landforms och glaciärer

Den vulkaniska regionen på Island gör upp en annan landformer ligger i Skandinavien. Island är en ö fylld med aktiva vulkaniska områden, vilket ger en unik landform gjord av lava, liknande den process som skapade Hawaiiöarna. I genomsnitt bryter ut åtminstone en vulkan vart femte till 10 år. Enorma glaciärer kan också hittas i ön. Glaciärer är en kombination av stenar, jord, snö och is som bildas på platser där isen ackumuleras eftersom snön som smälter är mycket mindre än den snö som former. Även Island är fylld med vulkaner, är cirka 11,5% av sin landyta täckt med is is.

Vad är Markasit smycken?

Vad är Markasit smycken?


Medan de flesta smycken säljs under namnet Markasit, är det faktiskt en pyrit sten. Markasit är sprött och lätt och kan lätt brytas eller smulas sönder och därför är det inte faktiskt används i smycken. Pyrit har en hårdhet av 6-6,5 på Mohs skala, vilket är svårt nog att använda i smycken inställningar. Markasit är populär för sin mörka brons metallisk lyster. Det kan hittas på en mycket rimlig kostnad eftersom den bryts och tillverkas på flera platser över hela världen.

föreningar

Markasit användes först i smycken i början av 1700-talet av den schweiziska som använde det som en ersättning för diamanter. Det blev också populär i viktoriansk tid 1837-1901 och förknippas med vintage, gammaldags eller egendom smycken. Andra mineraler som är associerade med markasit är kvarts, pyrit, kalcit, dolomit, fluorit och andra sulfider.

Inställning smycken

För det mesta är Markasit fast i smycken inställningar genom juvelerare cement. Det är alltför skör och instabil för att kunna säkras med stift. Oftast är Markasit satt i sterling silver inställningar.

Rengöring

Markasit smycken kan rengöras med en mjuk, torr trasa för att hålla det ser blanka och ljus. Markasit smycken får aldrig placeras i ett ultraljud eller används under en ångbåt. Starka kemikalier bör aldrig tillämpas på markasit stenar.

Färg

Färgen på Markasit kan vara fräck gul med en grönaktig nyans. Markasit kan ha en flerfärgad missfärgning som är en följd av oxidation. Den unika metallicfärg på Markasit sten typiskt kompletteras med ett silver eller vitt guld smycken inställning. Stenarna är ofta ihopkopplade med onyx i smycken samt. Eftersom Markasit ser antik i naturen, nya smycken stil i en antik eller årgång sätt är en populär användning för Markasit smycken.

Brytning

Markasit användas till smycken bryts hela världen. I USA kan Markasit finns främst i Utah, Missouri, Pennsylvania och Illinois. Internationellt kan Markasit finns i Peru, Tyskland, Spanien, Ryssland, Sydafrika, Sverige och Italien.

Vad är historien om den Duvet?

Vad är historien om den Duvet?


Vara både mjuk och lätt, täcken som används i kallare områden för värme; de är löst vadderade med ett eller flera stoppningsmaterial, såsom ner eller bomull. Även kallad "duntäcken" eller "kontinentala täcken," det exakta ursprunget av denna sängkläder är oklar, men har noterats under olika punkter i historien, särskilt i områden med hårda klimat.

förvirrat Origins

När och var täcket ursprung exakt är svårt att sätta fingret på. Vissa källor uppger kineserna var de första att använda täcken i 3000 f.Kr. med hjälp av silke för att stoppa det --- en lyx som tydligen bara de styrande hade råd. De flesta källor, dock citera Paul Rycraut som den första att försöka marknadsföra täcke runt AD 1700, men tanken inte fånga den. Engelsk författare Thomas Nugent 1749 gjorde not under sina resor i fjäder fyllda sängkläder som används av landsbygden europeiska familjer i kallt klimat, som Nugent inte hade sett gjort förut.

Victorian Storbritannien och Duvet

Täcket, en stil av täcke, såg några popularitet i viktorianska England i mitten av 1800-talet som det var marknadsförs som en lätt ersättning för filtar gjorda av tunga ull. Samtidigt som objektet mer välkända, gjorde det ännu inte avsätta andra former av sängkläder från sin traditionella plats i hemmet som denna stil var tätt vadderade och tillsammans med andra filtar.

Popularising den Duvet

Det var inte förrän på 1970-talet att täcket tog faktiskt bort att bli en av de mest vanliga sängtyper i Storbritannien och USA Sir Terence Conran bodde i Sverige när han märkte sängar liknar en eiderdown men inte användas med andra filtar . Han blev först med att sälja täcken i Storbritannien 1964. Men de var inte direkt populär som många var ovilliga att ge upp sin nuvarande sängkläder. Idén började fånga på som duvet var marknadsförs som "10-sekunders säng" på grund av hur lätt det är att göra en säng med en sådan sängkläder, enligt en artikel i "The Independent." Vid första, täcken var mest populära för barns sängar och senare fångas för vuxna, så småningom hitta en marknad i USA och andra länder.

Förändringar i Duvet Fyllning

Fjädrar var den gemensamma fyllning av täcke sängkläder mellan landsbygds delar av Europa, och kan ha fyllts med silke när kinesiska härskare började använda dem. Medan fjädrar och silke fortfarande används idag, har billigare alternativ utvecklats inklusive bomull, ull och syntetiska fibrer, såsom polyester vadd.

Jonsered 70E specifikationer

Jonsered 70E specifikationer


Jonsered 70E motorsåg började tillverkas i Sverige 1979 och har en röd och silver färgsättning. Denna motorsåg är lämplig för fällning av träd och skära av trädet lemmar. Jonsered har infört flera motorsågsmodeller sedan lanseringen av 70E, men reservdelar för Jonsered 70E sågar är fortfarande tillgängliga från och med 2010.

Motor, cylindrar och kolvar

Denna motor har en cylindervolym på 69 kubikcentimeter (4,2 kubiktum). Den har en enda borrning cylinder som pläteras i aluminium och krom och har en diameter av 5 cm (1.968 tum). Kolven-porte intag metod har en slaglängd på 3,5 cm (1.378 tum).

Operativsystem, start typ, förgasare och reparationssatser

Denna motorsåg är avsedd för drift av en person och har en anti-vibrations styret systemet. Den har en Jonsered automatisk startsnöret med en automatisk, snäckväxel driven oljepump. Den 70E har en direktdriven centrifugalkoppling, och dess förgasare är från Tillotson HS serien. Den stora reparationssats är RK-23HS, och mindre reparationssats är GD 5HS / T.

Tändstift, bränsle specifikationer och diverse

Den 70E använder Bosch WS7F tändstift med 0,5 mm (0,02 tum) lock. Det tar regelbunden bränsle med ett förhållande bränsle-olja av 25: 1. Kedjans delning är 9,5 mm (3/8 tum). Den kortaste svärdet försedd med kedjesågen är 40 cm (16 tum), och den längsta svärdet levereras är 60 cm (24 tum). Luftfiltret Systemet har en nylonnät patron.