färga kork

Hur man färga kork

Hur man färga kork


Oavsett om du använder kork för hantverksprojekt, försöker skapa dina egna anslagstavlan eller göra vin korkar lite mer färgglad för att visa, färga korken att ge projektet en rolig, nytt utseende. Kork är ett mycket poröst material och kan lätt färgas med vissa tyg surt färgämne. Tyg surt färgämne kan hittas på någon tygaffär eller din lokala konsthantverk butik.

Instruktioner

1 Häll ett paket med pulver tyg färg i en liten skål. Tillsätt 2 koppar av mycket hett vatten till pulvret för att lösa upp den.

2 Fyll en gallon hink halvvägs upp med varmt vatten. Lägga det upplösta färgämnet till hinken. Om du färgning anslagstavlan, använd en djup ugnsform.

3 Släpp korkar i hinken. Rör korkarna i hinken med en rostfri sked i 15 minuter. Låt korkar i blöt i färgen i ytterligare 45 minuter.

4 Dra ut en kork efter 45 minuter, och skölj den under kallt vatten. Om korken har färgats till önskad färg, ta bort alla andra korkar du har blötläggning. Om färgen inte är lika levande, släpp korken tillbaka i vattnet och låta korken blöt under ytterligare 30 minuter.

5 Upprepa steg 4 tills korkar har nått önskad färg. Ljusare färg vin korkar kan färgas önskad färg efter bara en timme. Mörkare board kan ta två eller tre timmar.

6 Ta bort dina korkar när önskad färg uppnåtts. Skölj korken under kallt vatten tills färgen inte längre löper från korken. Ställ korken på pappershandduk för att helt torr innan den används.

Hur man gör kork tabeller

Hur man gör kork tabeller


Vin korkar kan vara lika intressant som vinet; varje kork som kommer ut ur en vinflaska är unik i sig själv. Eftersom kork är en naturlig produkt, färg, densitet och lukten av varje kork är lite annorlunda. Vingårdar och vingårdar kommer ofta märka sina korkar med sina egna distinkta etikett eller logotyp; några av dessa markeringar är mycket utsmyckade och dekorativa. Detta varumärke kan leda till överklagandet av korken, särskilt om varumärket är från en vingård av åtskillnad.

Instruktioner

1 Besluta om storleken och formen på din kork bord. Du kommer att vilja visa korkar "dekorativa markeringar, så en offentlig rektangulärt bord kommer sannolikt att vara den bästa formen för att arbeta med.

2 Skär botten av tabellen från plywood. Sand alla skärlinjerna och färga basen med bets av dina önskemål. Låt fläcken torka enligt instruktionerna på burken.

3 Förbered korkar som du kommer att använda för att skapa dig bord. Skär korkar i längden; detta kommer att tjäna två syften. Först genom att skära korkarna du kommer att ha en helt platt sida som kommer att göra säkra korkar till bordsskivan lättare; andra, dubbelt hur många korkar du måste bifoga till ditt bord.

4 Placera en kork hälften i det övre vänstra hörnet av bordet. Använd denna kork för att bestämma djupet varje rad måste vara. För att hålla varje rad av kork rakt kan du använda ett lod eller helt enkelt dra en linje med hjälp av en linjal och en bit krita. När väl den första raden är på plats de efterföljande raderna kommer lätt butt upp mot den första raden för att hålla kvar en rak linje.

5 Applicera en sträng av varmt lim till den första kork. Placera den och hålla den på plats i det övre vänstra hörnet av bordet. Upprepa detta steg tills hela raden är klar

6 Skapa en "sick-sack" utseende på bordet, om du vill, genom att starta nästa rad med hjälp av en kork som du skär igen på mitten, så att bredden av korken som startar den andra raden är hälften av korken som startade den första raden. Applicera en sträng lim till denna mindre kork, placera den och hålla den på plats. Upprepa processen med de fullstora korkar; När du når slutet av raden, limma den andra halvan av samma kork som startade raden för att slutföra det.

7 Upprepa de två sista stegen till dess att hela ytan av korkbordsskivan är klar. Låta limmet torka över natten. Fäst benen på bordet och din dekorativa kork tabellen är klar att användas.

Fördelar och nackdelar med kork golv

Fördelar och nackdelar med kork golv


Kork golv erbjuder en fjädrande alternativ till traditionella matta och trägolv. En produkt av träd som kan leva i 500 år, det material som används för kork golv är faktiskt skälla naturligtvis kasta varje nio till 15 år. Att välja en kork golv kan ge fördelar och nackdelar. Här är några saker att tänka på när man beslutar om en kork golv är rätt för dina behov.

Först de goda nyheterna

Kork golv ger och attraktiva och fjädrande alternativ till traditionella golvmaterial. Det kan också användas som undergolv för att ge "våren" under lövträd och heltäckningsmattor. När den används som en golvyta, ger det dyna och "ge" som inte tillhandahålls av mindre flexibla golvmaterial, inklusive keramiska plattor, lövträd och cement.

allergivänliga

Kork golv är allergivänliga och motståndskraftig mot mögel och mjöldagg vanligen förknippas med andra typer av golv. Kork golv görs från bark av kork ekar, som är resistent mot invasiva organismer som ett sätt att skydda träden Detta betyder inte att korkgolv fortfarande 100 procent problemfritt. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar för installation och underhåll av kork golv.

Mångsidig och hållbart golv

Om du letar efter attraktiva golv som smälter samman med din inredning och står upp till en upptagen hushåll, kan en kork golv vara ett utmärkt val. Finns i massor av naturliga toner och konstgjorda färger, kräver kork golv lite underhåll och är vanligtvis mer hållbart än trä. Kork ger mer "ge" än lövträ, och är varmare vid beröring också.

potentiella nackdelar

Kork golv kostar mer än linoleum och mattor, och det finns potentiella problem som rör dess användning och placering. En viktig fråga med kork golv kan uppstå när tunga möbler placeras på det. Om du ska placera tunga föremål på kork golv, är det viktigt att använda underlägg under möbler ben att fördela vikten, eller din kork golv kan bli indragen med avtryck från tunga möbler. Liknande skador kan uppstå om tunga föremål tappas på korkgolv.

Ingen Wet-moppning

Du kan inte använda en våt mopp att rengöra kork golv som någon vattenabsorption kan skada kork golv. Spill och fläckar kan rengöras med en fuktig trasa. Kork golv är vanligtvis klar med polyuretan, som skyddar den från skada, men som med andra golv, ta bort spill omedelbart kan minska risken för permanenta skador.

potentiell Missfärgning

Kork golv kan ändra färg om de utsätts för direkt solljus, och kan gradvis missfärgas på grund av ålder. När du planerar hur man använder kork golv, anser exponering för solljus. Skydda din kork golv från långa timmar av starkt solljus kan förhindra missfärgning.

Flytande kork golv nackdelar och nackdelar

Flytande kork golv nackdelar och nackdelar


Hållbara byggprodukter som kork golv som används allt oftare i många hem. Kork är ett naturligt elastisk och vattenavvisande material som ger en mjukare känsla under fötterna. Eftersom kork styrelser och brickor kan också flöt, eller som ovan undergolvet snarare än att fästa det, kan de användas för att täcka äldre golv. Medan korkgolv har vissa fördelar, de har också flera nackdelar som kan uppstå på grund av felaktig användning eller installation.

Vattenfast, Inte Vattentät

Kork innehåller en naturligt förekommande ämne som kallas suberin, vilket gör materialet naturligtvis vattentät. Detta kan vara förvirrande för vissa husägare som kanske inte inser att genom flytande deras golv, de skapar sprickor mellan plankorna där fukt kan komma in och orsaka skador på golvet och undergolvet. Även kork är vattenavvisande, är det inte vattentät och kan missfärga, förvränga eller upprätthålla annan skada om vatten sipprar mellan brädor.

Svullnad och Buckling

Varje flytande golv, inklusive kork, har exponerade kanter till skivorna. När fukt absorberas vid dessa punkter, kanterna på skivorna svälla. Detta orsakar golvet puckel och spänne. Cork flytande golv installeras i kök och badrum, eller i områden som är utsatta för fukt är i riskzonen för svullnad sömmar och buck styrelser.

Underhåll och kostnader

För att hålla kork flytande golv från skadelidande antingen på grund av fukt, spill eller UV-strålar, ska golven tätas och vårdas på ett löpande. Vissa tillverkare erbjuder pre-förseglade kork brädorna, vilket bidrar till bekostnad av golvet. Oavsett om golvet var pre-förseglade, bör det tätas efter installationen för att täta luckorna mellan brädorna. Skivorna kräver också periodiska återförslutning, vilket kan leda till höga underhållskostnader och kostnader över golvet liv.

Hur att färga Mask of Zorro

Hur att färga Mask of Zorro


Masken av Zorro är en ikon i en värld av film och TV. Liksom mask Batman, är Zorro mask lätt kan identifieras när det gäller färg och form. Zorro mask tjänar till att sätta skräck i hjärtat på sina fiender. Färga en mask av Zorro kan verka svårt i början. Detta beror på att masken är skarp svart. Dock kommer att föra masken av Zorro till liv kräver att du använder många andra färger än svart.

Instruktioner

1 Rita masken med penna på ett tomt pappersark. Skapa toppen av hatten med en något rundad rektangel. Rita brädden med en lång tunn skivform. Lägg masken med en rektangulär form under brättet. Tillsätt eyeholes med två ovaler på masken. Rita ett uppochnedvänt "V" -form vid basen av masken för näsan. Lägg strängar till botten vänster och höger sida av hatten med en diagonal linje som kommer ner och sedan loopar runt till baksidan av masken.

2 Färg bakgrundsområdet röd. Detta kommer att skapa en spännande sammansättning och hjälpa till att lägga punch till den svarta masken av Zorro. Lägg mörkröd till toppen av bakgrunden för att skapa en liten nyanseffekt. Detta kommer att bidra till den röda bakgrunden att framstå som mindre skarp.

3 Färg hela mask och hatt av Zorro ljusgrå. Låt bläcket torka och till mellangrå över nästan hela masken. Färga inte mellangrå över de delar som utsätts för de mest ljus. Dessa områden är toppen av hatten, brädden, den näsryggen, och basen av eyeholes.

4 Lägg skuggor till masken med mörkgrå. Placera dessa skuggor på de områden som minst utsätts för ljus, såsom under brättet, längst ner till vänster och höger sida av hatten, och längst ned till vänster och höger av masken. Använd svart inuti centrum av dessa skuggor för att ge djup.

5 Låt bläcket torka och lägga till höjdpunkter med hjälp av en ljusgrå färgpenna. Lägga till en krökt linje av ljusgrått till toppen av hatten och brädden. Lägg en böjd linje av grå till basen på varje ögonhålan och näsryggen.

Hur man färga Cordura

Hur man färga Cordura


Cordura är en tuff, tålig och slitstark nylon som används i stor utsträckning i militära kläder, motorcykel jackor, ytterkläder och ryggsäckar. Även tuffa kan detta tyg färgas med hjälp av en surt färgämne, som Rit Dye. För att uppnå den färg som du vill, måste du färga Cordura i nästan kokande vatten. Färgning av tyget i varmt vatten kommer inte att ge dig samma resultat. Tänk på att du bara kommer att kunna färga tyget mörkare än färgen det redan är. För lysande färger, börja med vitt eller benvitt Cordura; men om du vill färga tyget mörkbrun, mörkgrön, marin eller svart, valfri färg Cordura ljusare än svart kommer att fungera alldeles utmärkt.

Instruktioner

1 Häll två paket av syra pulver färg i en medelstor skål. Två paket med pulver färg kommer att vara tillräckligt för att färga en stor motorcykel jacka, ytterkläder eller tyg som väger upp till två pounds. Om Cordura är mindre än en motorcykel jacka eller vinterkappa, kan du halvera färgen "recept".

2 Lägg två koppar hett vatten till medelstor skål att lösa upp pulvret färgämne.

3 Fyll beståndet potten med sex liter vatten, häll sedan den upplösta färgämnet i lager potten. Du kommer att vilja tillräckligt med vatten och tillräckligt med utrymme i potten för tyget att röra sig fritt. Om tyget inte kommer att kunna röra sig fritt, kan du färga tyget i tvättmaskinen på de hetaste inställning.

4 Placera lager potten på en stor brännare på hällen. Vrid brännaren till medelhöga och placera termometern i vattnet. Du vill vattnet att vara ca 200 grader Fahrenheit.

5 Blötlägg Cordura tyget under vatten. Uncrumple tyget, och placera den i sjudande vatten.

6 Rör tyget ständigt med en rostfri sked i 30 minuter. Om färgen på tyget är inte så djup, mörk eller ljus som du vill att det ska vara, lämna den i 50 minuter.

7 Ta bort tyget från färgbadet och skölj det under ljummet vatten, skölj sedan tyget under kallt vatten tills vattnet är klart.

8 Lägg tyget platt för att torka eller använda torktumlare för snabbare resultat.

Hur man färga en fjäder

Hur man färga en fjäder


Om du tycker om att använda fjädrar i dina hantverk projekt, kan du göra projekten ser mer levande och distinkta med färgglada fjädrar i stället för naturligt färgade sådana. Även om du kan köpa färgade fjädrar från en farkost butik, kanske du inte kan hitta den exakta färg du letar efter. En lösning är att färga dina egna fjädrar med hjälp av basmaterial. Detta gör det möjligt att anpassa fjädrarna precis som du behöver för ditt projekt.

Instruktioner

1 Fyll en kastrull med en liter vatten, och värma upp vattnet på medelhög värme tills det kokar. Sänk värmen till medium låg så att det sjuder.

2 Häll 1/2 kopp tyg färg avsedd för sidentyger i det kokande vattnet. Välj någon färg färgämne du föredrar.

3 Lägg till 1/4 kopp bordssalt i färgbadet. Salt hjälpa tyget färgämnet vidhäfta lättare på fjädrarna.

4 Rör om blandningen under 2 minuter för att kombinera dem helt.

5 Sänk fjädrarna in i färgbadet, och tillåta dem att sjuda i färgämnet under 10 minuter.

6 Skölj av de färgade fjädrar i klart vatten i 5 minuter, eller tills vattnet är klart.

7 Lay fjädrarna i ett enda lager på toppen av en handduk, och klappa fjädrarna ned med handduken.

8 Smooth de fuktiga fjädrar ut med fingrarna, efter det naturliga flödet av fjädrarna. Låt fjädrarna lufttorka i 2 timmar.

9 Fluff ut de torra, färgade fjädrar med fingrarna.

Hur man färga en chiffongklänning

Hur man färga en chiffongklänning


Chiffong är en lätt, luftigt material vanligen tillverkade av polyester eller silke. Även polyester chiffong inte kan färgas tar sidenchiffong färga vackert. Du kan använda allrengöringsmedel apotek färgämne med sidenchiffong, men för bästa resultat och ljus färg utan Avtrubbning glans av silke, sura färgämnen är idealiska. Grundläggande vit vinäger fungerar som ett fixativ för sura färgämnen, så att du kan färga sidenchiffongklänning med ett minimum av giftiga ingredienser.

Instruktioner

1 Fyll en diskho eller hink med tillräckligt outspätt vit vinäger för att täcka klänning. Blöt klänning med vatten, pressa överflödigt vatten ut och dra klänningen i outspädd ättika i 30 minuter.

2 Ställ tvättmaskinen i den känsliga cykeln med en varm tvätt och kall sköljning. Fyll maskinen med bara tillräckligt varmt vatten för att täcka klänning. Häll i en kopp vit vinäger.

3 Lägg till 7 till 8 gram färgämne till tvättvattnet för att uppnå en medel skugga på ljus tyg. De flesta pulver sura färgämnen säljs i 15-grams burkar, så använd ungefär en halv burk. Använd mer färgämne för mörkare färger, mindre för pastell. Låt maskinen agitera för en minut för att fullständigt blanda färgämnet.

4 Tillsätt vinäger-indränkt klänning, fortfarande är våt, till maskinen. Låt maskinen gå igenom hela cykeln.

5 Ta bort klänning från maskinen. Färgen kommer att vara något mörkare när tyget är våt än när det är torrt. Om du är nöjd med skuggan, tvätta klänning i den känsliga cykeln med ull tvätt och häng den att torka. Om du vill ha mörkare resultat, eller om färgen är ojämn, upprepa processen tills du uppnår önskad färg.

Hur man gör en kork hatt

Hur man gör en kork hatt


Korken hatt är en typ av hatt som historiskt bars av bönder, jackaroos och swagmen i den australiensiska vildmarken. Den breda brätte på hatten avskärmade solen från bärarens ögon, medan de hängande korkar borta flugor. I dagens moderna, är korken hatten mer av en nyhet objekt och har blivit en internationellt erkänd symbol för Australien. En kork hatt är lätt att göra med några få grundläggande hushållsartiklar.

Instruktioner

1 Peta sex till åtta hål, ungefär tre inches isär, runt kanten på hatten med sax. Om du inte vill korkar hänger ner på baksidan av hatten, kan du peta hål bara på den främre delen av brädden.

2 Skär snören ca 20 cm (8 tum) långa vardera. Skär samma mängd sträng som du har flera hål.

3 Knyt en kork tätt mot slutet av varje snöre.

4 Trä den andra änden av varje snöre genom ett hål på hatten så att korkarna nu dinglar runt brädden. Se till att säkra varje sträng med en knut så att det inte lossnar hatten.

Hur gör jag färga och avsluta gummiträ?

Hur gör jag färga och avsluta gummiträ?


Med gummiträd är källan till gummi sav, den primära komponenten i naturgummi. Dessa träd är också skördas för att skapa möbler. Rubber är billigare än många typer av lövträ, vilket gör det till ett populärt val för dem som en budget. Rubber accepterar fläck likt andra vanliga lövträd som ek och lönn. Emellertid tillåter dess blek färg applikatorn för att färga träet i en mängd olika nyanser. Innan du börjar färgning din gummiträ, kan du behöva använda vissa framställningssteg, beroende på tillståndet hos träet.

Instruktioner

1 Sand skyddslackbeläggningen av gummiträ, med hjälp av 120-grit sandpapper. Sand tillsammans med korn av gummiträ tills målet verkar matt. Hoppa över detta steg om gummiträ är olackerad.

2 Torka sågspån från rubber med please dukar.

3 Täck delar av gummiträ du inte vill målade med professionell målartejp. Täck ytor under gummiträ med plast damm blad. Lägg tygklädsel ovanpå plast som.

4 Täck gummiträ med oljebaserade fläck, med hjälp av en pensel, tillverkade för användning med oljebaserade beläggningar. Vänta två timmar för fläcken torka. Lägg till ytterligare rockar till gummiträ för mörkare resultat.

5 Tvätta penseln med lacknafta.

6 Vänta åtta timmar för sista lagret av färg torka. Avsluta färgade gummiträ med lack. Applicera lack, med användning av ren pensel. Vänta åtta timmar för lacken att bota.