färga fuskpäls

Hur man färga fuskpäls

Hur man färga fuskpäls


Fuskpäls är en låg kostnad och djurvänligt alternativ till äkta päls kläder. För att uppnå den äkta päls utseende, är fuskpäls tillverkad av konstgjorda material som polyester och akryl. Dessa typer av material inte färga med traditionell textil eller syrabaserade färgämnen, men färgen på akryl eller polyester fuskpäls kan ändras med akrylfärg. En lätt sprutning av akrylfärg kan permanent ändra färgen på de individuella fuskpäls fibrer utan mattor eller klumpar ihop dem.

Instruktioner

1 Lägg ut ett skikt av plastfolie för att skydda arbetsytan från färg. Du kan också använda en målare damm ark eller tidning. Sätt på målar mask för att skydda lungorna från måla rök.

2 Lägg ut tyget fuskpäls med pälssidan i ett enda skikt. Se till att det inte finns några veck eller överlappande bitar, så färgen kan belägga ytan jämnt.

3 Ta bort locket från sprayfärg burken och peka munstycket bort från kroppen. Håll kan cirka 12 till 18 inches från ytan av fuskpäls och spraya ett jämnt, tunt lager färg på pälsen.

4 Borsta pälsen med den fina tand kam att separera fibrerna innan de torkar ihop. När färgen är mestadels torrt, flytta pälsen för att exponera omålade delar och applicera sprayfärg igen.

5 Låt färgen torka helt innan du använder eller arbetar med fuskpäls tyger för att förhindra färgen från att överföra till dina händer eller kläder ..

Hur att färga Mask of Zorro

Hur att färga Mask of Zorro


Masken av Zorro är en ikon i en värld av film och TV. Liksom mask Batman, är Zorro mask lätt kan identifieras när det gäller färg och form. Zorro mask tjänar till att sätta skräck i hjärtat på sina fiender. Färga en mask av Zorro kan verka svårt i början. Detta beror på att masken är skarp svart. Dock kommer att föra masken av Zorro till liv kräver att du använder många andra färger än svart.

Instruktioner

1 Rita masken med penna på ett tomt pappersark. Skapa toppen av hatten med en något rundad rektangel. Rita brädden med en lång tunn skivform. Lägg masken med en rektangulär form under brättet. Tillsätt eyeholes med två ovaler på masken. Rita ett uppochnedvänt "V" -form vid basen av masken för näsan. Lägg strängar till botten vänster och höger sida av hatten med en diagonal linje som kommer ner och sedan loopar runt till baksidan av masken.

2 Färg bakgrundsområdet röd. Detta kommer att skapa en spännande sammansättning och hjälpa till att lägga punch till den svarta masken av Zorro. Lägg mörkröd till toppen av bakgrunden för att skapa en liten nyanseffekt. Detta kommer att bidra till den röda bakgrunden att framstå som mindre skarp.

3 Färg hela mask och hatt av Zorro ljusgrå. Låt bläcket torka och till mellangrå över nästan hela masken. Färga inte mellangrå över de delar som utsätts för de mest ljus. Dessa områden är toppen av hatten, brädden, den näsryggen, och basen av eyeholes.

4 Lägg skuggor till masken med mörkgrå. Placera dessa skuggor på de områden som minst utsätts för ljus, såsom under brättet, längst ner till vänster och höger sida av hatten, och längst ned till vänster och höger av masken. Använd svart inuti centrum av dessa skuggor för att ge djup.

5 Låt bläcket torka och lägga till höjdpunkter med hjälp av en ljusgrå färgpenna. Lägga till en krökt linje av ljusgrått till toppen av hatten och brädden. Lägg en böjd linje av grå till basen på varje ögonhålan och näsryggen.

Hur man färga Cordura

Hur man färga Cordura


Cordura är en tuff, tålig och slitstark nylon som används i stor utsträckning i militära kläder, motorcykel jackor, ytterkläder och ryggsäckar. Även tuffa kan detta tyg färgas med hjälp av en surt färgämne, som Rit Dye. För att uppnå den färg som du vill, måste du färga Cordura i nästan kokande vatten. Färgning av tyget i varmt vatten kommer inte att ge dig samma resultat. Tänk på att du bara kommer att kunna färga tyget mörkare än färgen det redan är. För lysande färger, börja med vitt eller benvitt Cordura; men om du vill färga tyget mörkbrun, mörkgrön, marin eller svart, valfri färg Cordura ljusare än svart kommer att fungera alldeles utmärkt.

Instruktioner

1 Häll två paket av syra pulver färg i en medelstor skål. Två paket med pulver färg kommer att vara tillräckligt för att färga en stor motorcykel jacka, ytterkläder eller tyg som väger upp till två pounds. Om Cordura är mindre än en motorcykel jacka eller vinterkappa, kan du halvera färgen "recept".

2 Lägg två koppar hett vatten till medelstor skål att lösa upp pulvret färgämne.

3 Fyll beståndet potten med sex liter vatten, häll sedan den upplösta färgämnet i lager potten. Du kommer att vilja tillräckligt med vatten och tillräckligt med utrymme i potten för tyget att röra sig fritt. Om tyget inte kommer att kunna röra sig fritt, kan du färga tyget i tvättmaskinen på de hetaste inställning.

4 Placera lager potten på en stor brännare på hällen. Vrid brännaren till medelhöga och placera termometern i vattnet. Du vill vattnet att vara ca 200 grader Fahrenheit.

5 Blötlägg Cordura tyget under vatten. Uncrumple tyget, och placera den i sjudande vatten.

6 Rör tyget ständigt med en rostfri sked i 30 minuter. Om färgen på tyget är inte så djup, mörk eller ljus som du vill att det ska vara, lämna den i 50 minuter.

7 Ta bort tyget från färgbadet och skölj det under ljummet vatten, skölj sedan tyget under kallt vatten tills vattnet är klart.

8 Lägg tyget platt för att torka eller använda torktumlare för snabbare resultat.

Hur man färga en fjäder

Hur man färga en fjäder


Om du tycker om att använda fjädrar i dina hantverk projekt, kan du göra projekten ser mer levande och distinkta med färgglada fjädrar i stället för naturligt färgade sådana. Även om du kan köpa färgade fjädrar från en farkost butik, kanske du inte kan hitta den exakta färg du letar efter. En lösning är att färga dina egna fjädrar med hjälp av basmaterial. Detta gör det möjligt att anpassa fjädrarna precis som du behöver för ditt projekt.

Instruktioner

1 Fyll en kastrull med en liter vatten, och värma upp vattnet på medelhög värme tills det kokar. Sänk värmen till medium låg så att det sjuder.

2 Häll 1/2 kopp tyg färg avsedd för sidentyger i det kokande vattnet. Välj någon färg färgämne du föredrar.

3 Lägg till 1/4 kopp bordssalt i färgbadet. Salt hjälpa tyget färgämnet vidhäfta lättare på fjädrarna.

4 Rör om blandningen under 2 minuter för att kombinera dem helt.

5 Sänk fjädrarna in i färgbadet, och tillåta dem att sjuda i färgämnet under 10 minuter.

6 Skölj av de färgade fjädrar i klart vatten i 5 minuter, eller tills vattnet är klart.

7 Lay fjädrarna i ett enda lager på toppen av en handduk, och klappa fjädrarna ned med handduken.

8 Smooth de fuktiga fjädrar ut med fingrarna, efter det naturliga flödet av fjädrarna. Låt fjädrarna lufttorka i 2 timmar.

9 Fluff ut de torra, färgade fjädrar med fingrarna.

Hur man färga en chiffongklänning

Hur man färga en chiffongklänning


Chiffong är en lätt, luftigt material vanligen tillverkade av polyester eller silke. Även polyester chiffong inte kan färgas tar sidenchiffong färga vackert. Du kan använda allrengöringsmedel apotek färgämne med sidenchiffong, men för bästa resultat och ljus färg utan Avtrubbning glans av silke, sura färgämnen är idealiska. Grundläggande vit vinäger fungerar som ett fixativ för sura färgämnen, så att du kan färga sidenchiffongklänning med ett minimum av giftiga ingredienser.

Instruktioner

1 Fyll en diskho eller hink med tillräckligt outspätt vit vinäger för att täcka klänning. Blöt klänning med vatten, pressa överflödigt vatten ut och dra klänningen i outspädd ättika i 30 minuter.

2 Ställ tvättmaskinen i den känsliga cykeln med en varm tvätt och kall sköljning. Fyll maskinen med bara tillräckligt varmt vatten för att täcka klänning. Häll i en kopp vit vinäger.

3 Lägg till 7 till 8 gram färgämne till tvättvattnet för att uppnå en medel skugga på ljus tyg. De flesta pulver sura färgämnen säljs i 15-grams burkar, så använd ungefär en halv burk. Använd mer färgämne för mörkare färger, mindre för pastell. Låt maskinen agitera för en minut för att fullständigt blanda färgämnet.

4 Tillsätt vinäger-indränkt klänning, fortfarande är våt, till maskinen. Låt maskinen gå igenom hela cykeln.

5 Ta bort klänning från maskinen. Färgen kommer att vara något mörkare när tyget är våt än när det är torrt. Om du är nöjd med skuggan, tvätta klänning i den känsliga cykeln med ull tvätt och häng den att torka. Om du vill ha mörkare resultat, eller om färgen är ojämn, upprepa processen tills du uppnår önskad färg.

Hur gör jag färga och avsluta gummiträ?

Hur gör jag färga och avsluta gummiträ?


Med gummiträd är källan till gummi sav, den primära komponenten i naturgummi. Dessa träd är också skördas för att skapa möbler. Rubber är billigare än många typer av lövträ, vilket gör det till ett populärt val för dem som en budget. Rubber accepterar fläck likt andra vanliga lövträd som ek och lönn. Emellertid tillåter dess blek färg applikatorn för att färga träet i en mängd olika nyanser. Innan du börjar färgning din gummiträ, kan du behöva använda vissa framställningssteg, beroende på tillståndet hos träet.

Instruktioner

1 Sand skyddslackbeläggningen av gummiträ, med hjälp av 120-grit sandpapper. Sand tillsammans med korn av gummiträ tills målet verkar matt. Hoppa över detta steg om gummiträ är olackerad.

2 Torka sågspån från rubber med please dukar.

3 Täck delar av gummiträ du inte vill målade med professionell målartejp. Täck ytor under gummiträ med plast damm blad. Lägg tygklädsel ovanpå plast som.

4 Täck gummiträ med oljebaserade fläck, med hjälp av en pensel, tillverkade för användning med oljebaserade beläggningar. Vänta två timmar för fläcken torka. Lägg till ytterligare rockar till gummiträ för mörkare resultat.

5 Tvätta penseln med lacknafta.

6 Vänta åtta timmar för sista lagret av färg torka. Avsluta färgade gummiträ med lack. Applicera lack, med användning av ren pensel. Vänta åtta timmar för lacken att bota.

Hur man färga grå ögonbryn

Hur man färga grå ögonbryn


Förvisa de gråa ögonbryn hår att avslöja en mer ungdomlig utseende. Ögonbryn, som hår, förändras över tiden för att avslöja grå eller vita hårstrån i stället för den ursprungliga hårfärg. Stoppa omvandlingen är enkel och lätt med lite hjälp från en professionell, eller göra det själv hemma med en låda färg. Ögonbryn kan vara svårt att arbeta med på grund av deras placering; Därför väljer en väl upplyst område att arbeta i, med en spegel, för att ge varje hårstrå full täckning.

Instruktioner

En borsta ögonbryn genom tweezing, vaxning eller trimning med grooming sax. Vänta 24 timmar för att färga ögonbrynen efter tweezing eller vaxning.

2 Välj ett ögonbryn färg som matchar ditt hår. Ögonbryn och hårfärg går hand i hand; Därför har två olika färger på ditt ansikte ser falska och föga smickrande.

3 Blanda hårfärg enligt förpackningens anvisningar. Häll en liten mängd av hårfärg i en skål; du behöver bara en liten mängd färg på ögonbrynen. Detta lämnar gott om hårfärg vänster om du planerar att röra upp dina rötter också.

4 Doppa bomullstops i vaselin och beskriva omkretsen av ögonbryn. Vaselin hindrar färgen från färgning av huden under och över ögonbrynet. Får inte vaselin på ögonbrynet själv, eftersom färgen inte färgar håret.

5 Applicera en liten mängd av färgämnet till gamla tandborste och borsta längs ögonbrynet linjen. En gammal, ren mascaraborste kan ersätta tandborsten om det behövs. Färgen bör helt mätta håren längs ögonbrynet linjen. Använda tandborsten att arbeta färgämnet till rötterna av håren.

6 Vänta den tilldelade tiden anges på hårfärg riktningar. För att ta bort färg, helt enkelt våt en tvättlapp med varmt vatten och torka färgen från ögonbryn, en ögonbrynen åt gången. Tvättlapp bör inte vara droppande våt, endast fuktig för att förhindra färg kör ner ansiktet och i ögonen.

Hur man färga orkidé blommar

Hur man färga orkidé blommar


Använd mat färg för att ändra färg på orkidén blommar. Denna process fungerar bäst med vita orkidéer. Färgen ändras när vatten rör sig upp stammen genom xylem fartyg. Vattnet bär färgämnet till alla delar av växten. Kronbladen själva är den enda delen av den blomma som ändrar färg. Eftersom blommor vissnar snabbt utan vatten, är det viktigt att färga dem snart efter kapning.

Instruktioner

1 Fyll en vas eller lång burk 2/3 full av vatten.

2 Lägg två till tre droppar karamellfärg. Rör om färgämnet i vattnet.

3 Skär ändarna av orkidé blommar i en vinkel och placera dem i vattnet.

4 Ställ in blommor i en solig plats. Vattnet kommer att röra sig upp skaftet och till kronbladen, vilket orsakar en färgförändring. Ta bort från vattnet när de når önskad färg.

Hur att färga fast gummiträ

Hur att färga fast gummiträ


Rubber är en typ av träd, från vilken tillverkare extrahera saven att göra gummi. Tillverkarna använder också trä för att göra möbler, golv, eller andra möbler i ditt hem. Rubber är en relativt stark typ av trä som också är flexibel och motståndskraftig mot svampangrepp, bakterier, mögel och mjöldagg. Du kan färga gummiträ så att det ser mer raffinerad och dyr. Processen för färgning rubber är som processen för färgning någon annan typ av trä.

Instruktioner

1 Sand ytan av rubber med en 100-grit slip svamp och sandpapper. Använd slip svamp sand slät och plan yta och sand rundade kanter med sandpapper. Gnugga i fiberriktn tills hela ytan är slät och jämn.

2 Torka upp gummiträ med en vattenfuktad trasa för att avlägsna sågspån. Sågspån rester kommer att förstöra fläck eller sealer.

3 Doppa en pensel i träet fläcken. Pensla ett jämnt lager av färg på träet tills det är helt mättad.

4 Torka av fläcken med en ren trasa i samma ordning som du har använt den. Detta kommer att säkerställa att fläcken har dränkts in i varje område lika lång tid.

5 Låt fläcken torka helt.

6 Applicera ytterligare ett lager av färg och torka av det i den ordning som du har använt den.

7 Låt fläcken torka helt över natten.

8 Brush slipning sealer direkt på färgade gummiträ. Låt den torka helt.

9 Sand hela ytan med 280-slippapper. Detta kommer att jämna ut ytan.

10 Torka av området med en vatten-fuktad trasa.

11 Brush ett jämnt lager av lack på gummiträ. Lacken kommer att skydda träet från repor och hack.

12 Låt gummiträ torka helt.

Hur man färga lövträ trappor

Hur man färga lövträ trappor


Färgning trappor är en fyrdelad process. Trappan måste slipas, rengöras, färgas, och överdragna med polyuretan. Du måste också bestämma om du kommer att färga eller måla stammarna. En stigar är den vertikala delen av varje steg. Om man tittar på den första nedersta trappsteget, kommer du att se en stigare som möter golvet, och sedan steget, eller vad är annars känd som slitbanan. Det här jobbet är inte att vara rusade, och kommer att ta tre till fem dagar att slutföra.

Instruktioner

1 Sand varje trappa slitbanan med 150-grit sandpapper, och efter den första slipning med 220-slippapper. Sand endast i riktningen av träfibrerna. Träfibrerna på trappsteg och pigga kommer att flöda från sida till sida. Slipning mot strömmen i träet kommer att skapa repor som är svåra att ta bort.

2 Dammsug trappan med en butik vakuum, och sedan torka dem med en tackcloth eller duk som har fuktats med thinner. Slipdammet ska tas bort helt eller det kommer att lämna en märkbar grynig titta på finish.

3 Täck kanterna på stammarna med målartejp om du planerar att måla dem. Bandet kommer att hålla fläcken av stammarna. Linda en remsa av målartejp runt botten av ståndare för att hålla fläcken bort dem.

4 Rör fläcken med en omrörningsstav. Skaka inte fläcken att blanda. Skaka fläck kommer att skapa bubblor i fläcken som också kommer att tillämpas på trappan.

5 Fläck det översta steget, och använda 2-tums vinklad pensel för att applicera bets på varje trappa slitbanan, och den undertill kanten av trappan slitbanan näsa som uppfyller stigaren. Stain stammarna om de inte ska målas. Som du färga varje steg, torka av överskottet fläcken med en mjuk luddfri trasa. Tillåt fläcken torka över natten.

6 Applicera ett andra skikt av färg om det första skiktet är inte tillräckligt mörkt. Stain kommer att lätta när det torkar, och ibland behövs en andra skikt. Låt det andra skiktet av färg att torka över natten innan de ansöker polyuretan.

7 Applicera ett lager av polyuretan till varje steg, med hjälp av två-tums vinklad pensel. Arbeta dig från det översta steget till nedersta trappsteget. Göra det möjligt för polyuretan torka under den tid som rekommenderas av tillverkaren. Bättre prestanda polyuretan kräver längre tid att torka.

8 Sand det första skiktet av polyuretan, och torka bort allt slipdamm. När trappan är fri från damm, applicera ett andra skikt av polyuretan. Låt andra pälsen torka, sand och ren igen, och tillämpa en slutlig beläggning av polyuretan. Tre lager av polyuretan ger en god skyddsnivå för trappan.