fakta om afrika för barn

Intressanta fakta om Afrika för barn

Intressanta fakta om Afrika för barn

Intressanta fakta om Afrika för barn

Afrika är den näst största kontinenten på jorden, med en yta på 11,7 miljoner kvadrat miles (18,8 miljoner kvadratmeter km). Inte överraskande för en sådan enorm landmassa, är det hem till en otrolig mängd klimat, kulturer, djur och växter. Det finns 53 länder i Afrika och cirka 1 miljard människor. Afrika anses allmänt vara där människor först utvecklades.

geografiska fakta

Det högsta berget i Afrika är Mt. Kilimanjaro som är 19,340ft (5895m) hög. Även om det sitter nästan på ekvatorn, är Kilimanjaro så högt att glaciärer bildas vid sitt toppmöte. Sahara är världens största öken, på 3,5 miljoner kvadrat miles (5,6 miljoner kvadratmeter km), nästan storleken på USA. Den största staden i Afrika är Kairo, huvudstad i Egypten. Den totala tätort runt Kairo har en befolkning på 17 miljoner. Nilen är den längsta floden i världen, på 4,132 miles (6650 km).

Vilda djur och växter

De öknar, djungler och slätter i Afrika är hem för några av jordens mest fantastiska djur. Den afrikanska elefanten är världens största landdjur. Giraffen är världens högsta djur. Geparden är världens snabbaste landdjur. Gorillan är världens största primat.

human Historia

De flesta evolutionära forskare tror moderna människan utvecklats i Afrika cirka 200.000 år sedan och flyttade till resten av världen omkring 60.000 år sedan. Den första stora civilisationen i Afrika var Egypten, poster där går tillbaka till 3300BC. Stora delar av Nordafrika senare erövrades av och integreras i det romerska riket. I den 7: e århundradet, den islamiska kalifatet erövrade också stora delar av Nordafrika och islam sprids därefter längre genom kontinenten. I den 18: e århundradet, en stor del av Afrika erövrades av europeiska makter; större delen av kontinenten inte återfå självständighet förrän efter andra världskriget.

Befolkning

Befolkningen i Afrika har vuxit snabbt, från 220 miljoner 1950 till en miljard år 2009. Den står för 15% av världens befolkningen. I många afrikanska länder, särskilt de under Sahara, mer än 40 procent av befolkningen är under 15 år. I Storbritannien, är denna siffra 18 procent och i USA, är denna siffra 20 procent.

Sport

Fotboll eller fotboll är den mest populära sporten i Afrika. Många afrikanska spelare är superstjärnor i de europeiska fotbollsligorna. Kamerun, Nigeria, Senegal och Ghana har alla utvecklats väl under de senaste FIFA VM. Cricket är populär i vissa afrikanska länder, särskilt de med tidigare koloniala band till Storbritannien. Sydafrika, Zimbabwe och Kenya är de mest anmärkningsvärda cricket spelande afrikanska nationer. Sydafrika är också en av världens ledande rugby union nationer.

Roliga fakta om husdjur för barn

Roliga fakta om husdjur för barn

Roliga fakta om husdjur för barn

Kor, grisar, får, höns och getter är häftklamrar i barndomen lärande genom leksaker, pedagogiska TV-program och serier. Men det finns mer att veta om dessa djur än bara ljud som de gör och hur de ser ut. Oavsett om du tar en klassresa till en gård eller bara vill underhålla dina barn, kan roliga fakta om husdjur lämna ett bestående intryck.

grisar

De flesta barn vet att grisar gillar att rulla runt i leran, men de kanske inte vet grisar gör detta att svalka eftersom de inte svettas. Trots att stereotypa som smutsiga, grisar är faktiskt ganska ren. Ges tillräckligt utrymme, kommer grisar befria sig så långt från sitt sovande område som möjligt. Liksom valpar, unga grisar leka med leksaker och andra smågrisar. De gillar också att vara runt människor och njuta av en god repa bakom öronen eller på magen. Medan grisar föredrar att tillbringa större delen av sin tid i vila, de kan köra ungefär 11 miles per timme. Grisar kommunicerar också med varandra med hjälp av mer än 20 olika ljud.

kor

Precis som bilder som barnen rita kor, är varje ko mönster av fläckar annorlunda. En manlig ko horn har ringar, vars antal ungefär lika dess ålder. Förutsätt inte en ko är trött eller lat, eftersom det ligger ner. Detta är ibland en reaktion på en ändring i atmosfäriskt tryck innan en storm. Med en känsla av lukt så stark, kor kan upptäcka dofter upp till fem eller sex miles away. Liksom många domesticerade djur, kor lära och reagera på de namn som de ges av människor. De är även kända för att bilda ko "gäng" i besättningen.

Får

Även om en fåren kan se ut som alla andra till en person, har medlemmar i samma flock varit kända för att känna igen en annan även efter år av separation. En flock är en samhällsgrupp och en försvarsmekanism, inför hot tillsammans. När ett får fleece är rakat, måste det göras i ett stycke, med den person som gör det också hålla fåren fortfarande.

Get

Getter har skägg, precis som män. Vissa föds med horn och mycket som mänskliga naglar som är gjorda av samma material, hornen fortsätter att växa för get hela liv. Getter är inte bara duktiga simmare; De kan också klättra i träd och korsa en avsats som skickligt som en cirkus med hög tråd artist.

kycklingar

"Upp-en-klotter-do" är ofta ett av de första ljud som småbarn lära. Tupp gala som signalerar soluppgången kan höras innan något ljus ses som kycklingar plats avbrottet ljus nästan en timme innan människor gör. Grupper av kycklingar som lever fritt etablera en rangordning sinsemellan för att avgöra vem som äter först och som sover där. Kycklingar tvätta med damm snarare än vatten och rengöra sina fjädrar med näbben.

Fakta om blommor för barn

Fakta om blommor för barn


Medan du trädgårdsarbete med ditt barn eller ta en promenad med honom i ditt närområde, passa på att lära honom om blommor. Istället för tråkiga honom med information som han kan vara för ung för att förstå, väcker hans intresse genom att dela roliga fakta om de olika blommorna han ser. Detta kommer att engagera honom och uppmuntra honom att lära sig mer om sin omgivning.

historiska fakta

Människan har prisade blommor sedan urminnes tider. Dela några historiska godbitar med dina barn. Faraonerna i Egypten, till exempel värdesatte deras blomma trädgårdar. De gamla romarna använde ringblommor med ättika att krydda sallader och kött och bar kronor av nejlikor vid ceremoniella ritualer. På 1600-talet i Holland, kan en enda tulpanlök kosta mer än ett hus.

Användning av blommor

Blommor är inte bara vacker, men också utilitaristisk. Berätta för dina barn hur blommor används som livsmedel. Daylily knoppar, till exempel, är i asiatiska rätter, och fyllda squash blommar är vanliga i italienska och spansktalande mat. För skojs skull, förbereda en maträtt som införlivar blomma blommar med dina barn. Djur, också hitta blommor mycket välsmakande. När du trädgårdsarbete, visa dina barn där kaniner, rådjur eller kanske till och med insekter har knapra. Om ekorrar är upptagna på gården, visa dina barn några perenner som har sprang från lökar ekorrar har grävt upp och transplanterade. Visa dina barn också, hur bin pollinerar blommor och göra honung.

Innebörden av blommor under den viktorianska tiden

Blommor hade speciella betydelser under den viktorianska tiden. Dela intressanta bitar av information med dina barn. Till exempel var örter tros ha magiska krafter, så att de ofta används i läkemedel. Iklädd en ny blomma eller luktar blommor var ett uttalande av status. Rosen var särskilt viktigt under den viktorianska eran. Med sina ljusa färger, mjuka kronblad och taggiga stam, rosen representerade kärlek. Någon som presenterade en bukett av hyacinter gjorde en ursäkt, och ett arrangemang av nejlikor innebar att givaren aldrig skulle glömma dig.

Slumpmässig Flower Fakta

Använd lägliga tillfällen att dela ytterligare information om blommor med dina barn. Skulle de vara intresserade av att veta att i tropikerna orkidéer växer högt uppe i träden snarare än i skogen? Vet de att broccoli är en blomma, liksom en grönsak? Nästa gång du förbereder en curry, berätta för dina barn att saffran kommer från en typ av krokus.

Fakta om Lemurer för barn

Fakta om Lemurer för barn


Lemurer är en varelse som du kanske se djurparken. Den mest kända är ring tailed lemurer, men det finns många andra typer också. De är släkt med apor och apor och har långa, spetsiga näsor, yviga svansar och flexibla tår och fingrar. De äter frukt, blad, ägg och små fåglar och djur. Deras långa tår och svans gör dem lättrörliga klättrare, och deras långa näsor hjälpa dem att lukta riktigt bra.

Typer av lemurer

Det finns 50 olika typer av lemurer. Några av dem är mycket små, såsom pygmé musmakier som väger endast 28.4gr. Små lemurer tenderar att se ut ungefär som möss. Några av dem är lika stor som ett stort hus katt, såsom diademsifaka lemur, som väger 6,8 kilogram. De kan vara rödaktigt brun, grå eller svart och vitt. Varje ser annorlunda än de andra. Ringen-tailed lemur kallas att eftersom det har svarta ringar hela vägen ner sin svans.

habitat

De enda platser lemurer lever i det vilda är några öar utanför Afrikas kust: Madagaskar och Komorerna öarna. Vissa lever i regnskogar och några i torra, ökenområden, men de alla tillbringar en stor del av sin tid i träd. Ringen-tailed lemur spenderar mer tid på marken än någon av de andra. Det finns flera typer av lemurer som riskerar att dö ut eftersom deras skogar fortsätter att få skära ner.

socialt liv

Större lemurer lever i grupper om cirka 20. Honorna är dominerande, vilket innebär att det är de ansvariga. Vanligtvis kommer honorna stanna i gruppen de föddes in hela sitt liv, medan hannarna kan röra sig mellan olika grupper. Om det finns någon slåss, honorna är de som kommer att göra det. Bland männen finns en prioritetsordning, också. Den dominerande lemurer kommer att gå runt med sina huvuden upp och deras svansar i luften, medan de andra hanar har sina huvuden och svansar ner.

Vanor

Alla lemurer älskar solen, och de kommer att sitta med armarna utsträckta mot himlen som de tillber det. Lemurer som lever i grupper kommer att sitta i en cirkel som de gör det. De kommunicerar genom att vifta på svansen på varandra och genom sitt luktsinne. Kvinnliga lemurer lämnar sin doft på träden för att markera sitt territorium. Baby lemurer gillar att åka runt på sin mammas rygg eller mage, med undantag för dvärg och musmakier. Deras barn föds för ung för att klättra runt så mamman sätter dem i ett bo tills de blir större.

Fakta om svanar för barn

Fakta om svanar för barn


Svanar är stannfåglar med arter på nästan varje kontinent, och de är en av de största flygande fåglar på planeten. Bortsett från deras storlek och styrka, fåglarna ofta ses som en symbol för evig kärlek på grund av deras monogama praxis. Flera fakta om svanar ska bli intressant att studenter.

Typer av Swans

Fakta om svanar för barn


Flera arter av svanar existerar. Den vanligaste sett svan är den eurasiska knölsvan, som har vita fjädrar och en orange räkning. I Nordamerika är populations hotade trumpetareswanen, som också är vitt, men har en svart räkning, infödd. Sångsvan, som är lika till utseendet att stänga svanar, har en gul näbb och hagel från subarktiska. Mindre sångsvan, från Kanada, också ha en gul räkningen, även om änden är svart. Svarthalsad svanar är hemma i Sydamerika, medan svarta svanar kommer från Australien.

Beteende och egenskaper

Svanar är territoriella djur. Hanarna uppvisar aggressivt beteende i detta avseende hela tiden, medan honorna uppvisar en mer akut territoriella sida när deras unge föds. Deras diet består av växter, vanligen rötter, blad och knölar av vattenvegetation. Manliga svanar, som är större och tyngre än sina kvinnliga motsvarigheter, kan växa för att ha ett vingspann på 9 fot. När svanar är unga, har de bruna fjädrar. Men runt ålder 2, deras fjädrar växa som vitt eller svart.

Svanar och deras unga

Kvinnliga svanar låg i allmänhet fem till åtta ägg per år, allt inom dagar från varandra. Dock kommer hon inte starta inkubera dem till sista ägget är lagt, så alla kycklingar att kläckas samtidigt. Unga svanar, som kallas cygnets, kläcks efter 36 dagars inkubation; Men bara hälften gör det genom sin första levnadsveckan. Svanar växa upp för att bilda monogama obligationer som vanligtvis varar resten av deras liv. Detta kan ändras om parets häckande slutar i ett misslyckande.

Svanar i Legends och populärkultur

Svanar har spelat en stor roll i den europeiska legend, från historien om Leda och svanen till "Children of Lir." Delar av dessa legender ses i baletten "Svansjön", som baserades på en tysk saga. Men historien som de flesta barn känner är "Den fula ankungen", en berättelse om en cygnet vars ägg kläcks vid sidan de ankungar. Han är utstött för att inte vara så attraktiv som hans avelskamrater, men han växer snart att vara vackrare än resten.

Fakta om Vintergatan för barn

Fakta om Vintergatan för barn


De flesta av de stjärnor synliga från jorden är i Vintergatan, vår galax. Galaxen har fått sitt namn från dess utseende. Det finns en "mjölkig" glöd till bandet av stjärnor ovanför jorden. Detta orsakas av ljusstyrka och avstånd av stjärnorna i kombination med atmosfären av jorden som man måste titta igenom för att se stjärnorna.

Vad det är

Vintergatan är en spiralgalax som innehåller solen och planeterna i solsystemet, liksom miljarder andra stjärnor, gas, stoft och andra kosmisk materia. Stjärnorna har organiserats i många olika grupper som kallas konstellationer. Dessa är "stjärnmönster" sett från jorden, men i verkligheten, stjärnor som är delar av konstellationer är ofta stora avstånd från varandra och oberoende av andra stjärnor i samma konstellationer.

Storlek

Enligt astrofysiker Eric Christian och Samar Safi-Harb av NASA, är Vintergatan cirka 1000 ljusår tjock och cirka 100.000 ljusår i diameter. Ljusets hastighet är 299,792,458 meter per sekund. Därför, om du kunde resa på nästan 300.000 meter per sekund, skulle det ändå ta dig 100.000 år att komma från ena änden av Vintergatan till den andra.

Ålder

Vintergatan är miljarder år gammal. Även NASA är inte helt säker på riktigt hur gammal Vintergatan är, men det kan vara 13,5 miljarder år gammal. Några av stjärnorna i den inre gloria är 11,5 miljarder år gammal. Detta visar att stjärnorna i Vintergatan bildas över mycket långa tidsperioder. Vintergatan har varit på himlen mycket längre än människor har varit på planeten Jorden.

Solen

Den viktigaste stjärnan i Vintergatan till jordlingar är solen Detta är cirka 150 miljoner km från jorden. Solen gör det möjligt för livet att existera på jorden genom att hålla temperaturen någorlunda stabil och tillhandahålla energi för levande ting i form av värme och ljus. Andra stjärnor i Vintergatan är sannolikt att likna solen på vissa sätt, men ytterligare vetenskapliga studier är nödvändiga för att fastställa deras exakta egenskaper.

Fakta om vesslor för barn

Fakta om vesslor för barn


Vesslan är en liten vild djur som liknar en hermelin eller en iller och kan hittas i hela Europa, Asien, vissa delar av Nord- och Sydamerika samt i Nordafrika. Vesslor infördes i Nya Zeeland för att styra gnagare befolkningen där, men de har också minskat antal av vissa inhemska fåglar i Nya Zeeland.

Fysiska egenskaper

Vuxna vesslor har en långsträckt kropp av cirka 12 till 18 inches lång med ett litet huvud med svarta ögon och runda öron. De har korta ben och är täckta med en tät päls brun päls. Vissa vesslor har en krämig gul lapp av päls under magen. Vesslor har förmågan att ändra sin färg säsongs i vissa livsmiljöer och på vintern några vesslor kan vända helt vit som en kamouflage mot rovdjur i snön. Vesslor har doftkörtlar nära anus, som ger ut en stark stickande lukt, som används för att markera sitt territorium och som ett försvar mot rovdjur.

Klassificering och arter

Vesslor är från familjen Mustela, och det finns olika arter av vessla från olika delar av världen. Arter innefattar berget vessla, den tropiska vessla, den japanska vessla, den Columbian vesslan och på kort och lång-tailed vessla. Det finns också den indonesiska berget vessla, sibirisk vessla, den svarta randiga vessla, den egyptiska vesslan och barfotsvessla.

Jakt och matvanor

Vesslor är köttätande, vilket innebär att de äter kött och vanligtvis lever på unga kaniner, råttor, möss, grodor och fåglar. De är utmärkta jägare och dödar med en effektiv bett i halsen. Vesslor förbrukar en tredjedel av sin egen kroppsvikt i livsmedel med 24 timmars mellanrum. Vesslor vilja att jaga på natten när de är mest aktiva, men de kommer också att fånga byten under dagen. Deras form tillåter dem att klämma in smala hålor i marken för att hitta mat, och de kan också klättra i träd för att nå fågelbon och sina ungar.

Livscykel Weasel

När vesslor föder de ofta tar över hålor av andra djur, foder dem med päls från sitt byte. De producerar kullar på upp till sex unga vid en tidpunkt som kallas vessla kattungar. Kattungarna föds utan päls, blind och döv, men utvecklas snabbt och är oftast avvanda efter den första månaden. Unga vesslor börja jaga i förpackningar på ca åtta veckors ålder med modern, och när de är 3 månader gammal, de lämnar familjen pack och gå iväg för att klara sig själva. Den genomsnittliga livslängden för en vessla är cirka två år, eftersom de ofta faller offer för rovdjur som räv, ugglor och katter.

Fakta om fotosyntes för barn

Fakta om fotosyntes för barn


Fotosyntesen är ganska stort ord, men delas upp i två delar är det lätt att se vad det betyder. I grekiska "foto" betyder ljus och "syntes" gör något, eller att sätta något tillsammans; "fotosyntes" gör något genom ljus. Växter absorberar solens energi genom sina blad och omvandlar den till mat för sig själva; detta kallas fotosyntes. Så länge som en anläggning blir koldioxid från luft, vatten (vanligen från jorden) och ljus från solen, har det vad den behöver för att överleva.

Löv

För att en växt eller ett träd för att genomgå fotosyntesen den behöver för att ha blad. Bladen innehåller allt som behövs för att absorbera solens strålar och låta fotosyntesen sker. Bladen är som små solpaneler, alla pekade mot solen, insupa dess energi och omvandla den till praktisk mat för anläggningen. Bladen absorbera råvaror som behövs för fotosyntesen, koldioxid och vatten, och efter fotosyntesen produkter av fotosyntes, socker (glukos) och syre, lämnar genom bladet.

Ljus

Ljus är det tredje elementet behövs för fotosyntesen efter koldioxid och vatten. Ljus färdas i vågor från solen, absorberas i jordens atmosfär och slutligen slår växterna, vilket ger den energi som behövs för fotosyntesen.

Klorofyll

Ljuset från solen absorberas av pigment i bladen kallade klorofyll. Klorofyll är det ämne som griper tag i energi från solen och startar hela processen för fotosyntesen. Det aktiverar elektroner i bladen med hjälp av specifika våglängder av ljus från solen, som möjliggör skapandet av glukos och syre.

stadier

Fotosyntesen sker i etapper. Vatten hämtas från rötterna och överförs genom anläggningen på bladen; Samtidigt är bladen absorberar koldioxid från atmosfären. I nästa steg, bladen fånga solens strålar genom de gröna klorofyllpigment och lagrar energi för senare bruk. Småningom fotosyntes omvandlar vatten till väte och syre. Den väte används som livsmedel för anläggningen och syre släpps ut i atmosfären genom bladen.

Fakta om Himalaya för barn

Fakta om Himalaya för barn


Oavsett hur mycket forskning som du har sammanställt på Himalaya - taket i världen - fortfarande mycket att lära om de yngsta bergskedjan på jorden. Himalaya, betyder boning snö, fick sitt namn från det gamla indiska språket sanskrit. Detta spektakel är hem till Mount Everest, som kallas Chomolungma av tibetaner, det vill säga gudinna Moder världen. En effektiv rapport om Himalaya kräver information om en mängd olika ämnen.

Plats

Himalaya är i Asien, söder om tibetanska platån och sträcker sig från väst till öst genom Pakistan, Kina, Indien, Nepal och Bhutan.

Historia

Himalaya utvecklas som två tektoniska plattor - den eurasiska och Indo-australiska plattor - kolliderade. Samspelet mellan de två plattorna omkring 20 miljoner år sedan knuffade Indien och Tibet tillsammans bildar Himalaya.

Religion

Religioner i Himalaya inkluderar hinduism, buddhism, islam och kristendom. Himalaya är väl känd för att vara hem till buddhistiska kloster och hinduiska pilgrimsfärder.

Storlek och höjd

Himalaya täcka 380,292 kvadrat miles. Bergskedjan varierar i bredd från 62 till 248 miles bred. Den högsta höjden är Mt. Everest på 8.848 meter (29.029 fot). Den äldsta intervall kallad Himalaya sträcker sig ca 5998 meter (19,678 fot) och den yngsta intervall kallas under Himalaya varierar mellan 914 meter (3000 fot) och 1,219 meter (4000 fot).

Klimat och väder

Himalaya upplever somrar och vintrar. Klimatet, nederbörd och temperatur av bergsområdena beror på höjden. Foten varierar från 17.8C på vintern till 30C under sommaren. Mellan fluktuerar under -17.8C under vintern och runt 15,6 under sommaren. Himalaya alpregioner, på höjder över 4,877 meter (16.000 fot), är minusgrader och täckt med snö året runt. Monsoonsäsong ger nederbörd i Himalaya från juni till september.

Topografi

Himalaya består av varierande topografi som främjar olika ekologiska system. Gräsmarker, buskvegetation och barrskogar finns på högre höjder i den alpina och subalpina regioner. Tempererade och subtropiska lövskog är spridda mellan mitten höjder. Tropiska och subtropiska regnskogar finns på lägre höjder i närheten av foten. Himalaya är hem till 15.000 glaciärer och ett stort flodsystem som källor ett nummer eller floder i Asien, inklusive Ganges, Indus och Yarlung.

Växter och djur

Majoriteten av växter och djur förekommer på lägre höjder eftersom miljön är mer gynnsam för överlevnad. Gräsmarker och buskvegetation är hem för rhododendron växter, snöleoparder, mysk rådjur och jakar. Barrskogar erbjuder en livsmiljö för tall, gran, odört och granar, röda pandor, mysk rådjur och antiloper. Tempererade skogar växer ek och lönn träd och växter som orkidéer och ormbunkar. Denna region bebos av en samling av vilda djur från fåglar till apor. Den tropiska och våtmarksområden domineras av lövträd och tropiska lövträd inklusive evergreens och teak. Elefanter, tigrar, krokodiler och fåglar strövar denna region.

noter~~POS=TRUNC toppar

Himalaya är hem till berömda bergstoppar som är de första, andra och tredje högsta topparna på planeten och populära klättring destinationer. Dessa toppar inkluderar Mount Everest, Karakoram (K2) och Kanchenjunga, respektive.

Intressanta fakta om solen för barn

Intressanta fakta om solen för barn


Solen är en genomsnittlig medelålders stjärna, uppskattas till cirka 4,6 miljarder år gammal, enligt "National Audubon Society Field Guide to natthimlen." Solen är den centrala punkten i vad astronomerna kallar solsystemet, en samling av planeter, månar, asteroider, kometer och annat material som flyter genom rymden som går runt solen. Ljuset och värmen som genereras av solen värmer jorden och gör livet att existera på denna planet.

Storlek

Solen, som kallas "Sol" av forskare som studerar stjärnor och andra föremål i rymden, är en av många stjärnor som finns i rymden. Vår sol är bara medelstora jämfört med andra stjärnor. Men jämfört med en planet som jorden är solen otroligt stort. Diametern (bredden) av solen är 864,938 miles, och 1.300.000 planeter storleken på jorden skulle kunna passa inuti det om stjärnan var helt enkelt en ihålig boll, i enlighet med den Enchanted Learning webbplats.

Distans

I genomsnitt är solen 93,026,724 miles från jorden. Stjärnan är längst bort från jorden varje 2 juli när det är ca 94.800.000 miles away. På 2 januari varje år, jorden och solen är närmast varandra, på 91,4 miljoner miles. Ljuset från solen tar åtta minuter att nå ögonen. Nästa närmast stjärna till jorden, som kallas Proxima Centauri, är fortfarande så långt borta att det tar fyra år för sin lätta att nå jorden.

Allvar

Gravity är det som hindrar jorden från spinning bort i mörkret av utrymme, vilket gör jorden cirkeln solen, vilket tar cirka 365 dagar. Allvaret i solen är mycket kraftfullare än det av jord på grund av solens storlek. Om du vägde 45.4kg. här på jorden, på solen - om du på något sätt kunde överleva villkoren - du skulle väga 1270kg.

temperaturer

Solen är en blandning av ungefär tre fjärdedelar vätgas och en fjärdedel heliumgas, som genomgår ständiga kemiska reaktioner. I centrum eller kärna, i solen, väte förvandlas till heliumgas skapar så höga temperaturer som 22,5 miljoner grader Fahrenheit. Den yttre ytan av solen är mycket svalare, men är fortfarande cirka 5482 grader C. Vidare från ytan, i solens yttre atmosfär, temperaturen ökar igen till cirka 2 miljoner grader F. Cooler områden på solens yta, så kallade solfläckar, är ca 4038 grader C.

förmörkelser

Intressanta fakta om solen för barn


Eftersom solen är så mycket ljus, är det inte lätt att studera. Du ska aldrig titta direkt på solen, särskilt med kikare eller ett teleskop, eftersom det kan skada ögonen. Forskare har chanser att studera solen i detalj under solförmörkelser, när månen kommer direkt mellan solen och jorden och verkar blockera ut ljuset från solen under en mycket kort tid.