få bort fläckar av murgröna på tegel

Hur tar man bort oljefläckar på nubuck

Hur tar man bort oljefläckar på nubuck


Nubuck är läder från toppen dölja hos ett djur. Huden har kratsade tills det är mjukare och smidigare än mocka. Liksom mocka, har nubuck en tupplur, som bildas av de fina hårstrån som står upp från lädret själv, och som ger dess mjuka konsistens. Nubuck är hårdare än mocka, och tenderar att räcka längre, men vård av nubuck är mycket lik den vård som behövs för mocka.

Instruktioner

1 Skydda dina nubuck skor eller kläder med en läder skyddsmedel speciellt utformad för nubuck eller mocka. Den skyddande ger ett lager av säkerhet över nubuck yta, och gör det möjligt att torka av de flesta fläckar. Applicera skyddande igen varje halvår.

2 Svara på någon olja eller fett fläck på nubuck omedelbart. Om du vänta flera timmar, kan fläcken in och bli permanent.

3 Blot upp olja eller fett från din nubuck tills ingen fukt kvar. Använd en luddfri duk gjord av mikrofiber om möjligt, för att inte skada nubuck tupplur. Använd inte något vatten, eftersom det kan orsaka fläcken att ställa in.

4 Strö fett eller oljefläck med babypuder. Om du inte har någon babypuder, kommer riven eller mark upp bitar av krita också fungera. Barnet pulver eller krita bör absorbera oljan. Gnugga inte babypuder. Täck fläcken och låt det sitta över natten. På morgonen, skaka av babypuder eller krita. Borsta det område av fläcken med en mockaborste och se om någon fläck är kvar.

5 Använd en kommersiell avfettningsmedel för att försöka ta bort eventuella kvarvarande fläck. När du är klar, borsta nubuck tupplur att ta upp det igen.

6 Använd en slipblocket utformat för att ta bort fläckar från mocka och nubuck, såsom Suede Block eller rengöring Gum. Gnugga dem direkt på fläcken som om du försökte radera blyertsmarkeringarna med ett radergummi. När du tar bort fläcken, kan det hända att det område där fläcken var, är nu renare och ljusare i färgen än resten av skon eller plagget. Om så är fallet, fortsätter att rengöra hela skon eller plagg med slipande rengöringsmedel tills färgen är enhetlig i hela. När du är klar, borsta tupplur i nubuck med en mockaborste.

7 Om du fortfarande inte har kunnat ta bort olja eller fett fläck från dina nubuck skor av kläder, ta den färgade artikeln till en professionell renare för att se om det finns något de kan göra.

Hur man tar bort fläckar från en Plasma-TV

Hur man tar bort fläckar från en Plasma-TV


Skärmen på en plasma-TV är känslig och kan repa om de hanteras. Rengöring fläckar på skärmen kräver extra omsorg, att inte låta vätska sippra in i ramen av den inställda, potentiellt skada elektroniken eller fosfor gas som lyser upp bilden. Microfiber dukar, till kamerabutiker och datorbutiker, rena fina skärmar utan risk för repor. En enkel rengöring lösning gjord av husgeråd kan ta bort fläckar.

Instruktioner

1 Häll lika delar tvättsprit och destillerat vatten i en plast sprayflaska och skaka för att blanda ordentligt.

2 Spraya en mikrofiberduk med rengöringslösning tills duken är fuktig. Spraya inte direkt på plasmaskärm.

3 Torka fläckar från skärmen med trasan. Eventuellt kvarvarande rengöringslösning kommer att avdunsta från skärmen i cirka 10 minuter.

Hur tar man bort motoroljefläckar från en tegelsten uppfart

Hur tar man bort motoroljefläckar från en tegelsten uppfart


Motoroljefläckar kan uppstå på uppfarter när olja läggs på ett fordon eller om en bil har ett oljeläckage. På tegel uppfarter, absorberar oljan i den porösa ytan och lämnar en ful märke. Ta bort oljefläckar från en tegelsten uppfart åstadkoms genom att först bli av med överflödig olja, sedan koncentrera sig på fläckarna. Tyvärr, vid sanering motoroljefläckar, du får bara lätta märket, men även det ser bättre ut än lämnade olja fläck.

Instruktioner

1 Täck motoroljefläckar med kattsand, sågspån eller en svepande förening. Tillåta den absorberande att stanna kvar på oljefläck över natten. Svep absorberande från tegel uppfart med en kvast och sopskyffel.

2 Häll 35 ml (2 msk) fettsänkande diskmedel direkt på motoroljefläckar. Fyll en hink med varmt vatten. Doppa en skurborste i varmt vatten och skrubba oljefläckar. Skölj skurborste i hink med vatten som du fortsätter skura.

3 Skölj med varmt vatten, och inspektera fläckarna. Om oljan kvar på tegel, häll pulveriserad tvättmedel på fläckarna. Tillsätt 60 ml (1/4 cup) av hett vatten eller tillräckligt med vatten för att bilda en tjock pasta. Skrubba området med skurborsten, och låt det förbli natten.

4 Skölj området nästa morgon med varmt vatten. Om fläckar kvar, upprepa fläckborttagningsprocessen.

Hur man tar bort oljefläckar från en vägg

Hur man tar bort oljefläckar från en vägg


Olja kan komma i kontakt med väggarna i en mängd olika sätt. Kroppsoljor kan överföras från huden när väggarna är rörd. Matlagning kan också orsaka oljan splatter på dina väggar skapar en rörig situation. Oavsett hur oljan kom dit, kan det skapa svåra att ta bort fläckar. Fläckarna kommer att göra dina väggar ser gamla, smutsiga och talande. Oljan suger in i väggen och typiskt kan inte tas bort med tvål och vatten.

Instruktioner

Vit vinäger

1 Mätta en svamp i vinäger. Vrid ur överskottsvätska så att svampen är fuktig men inte fuktig.

2 Gnid oljefläckar från väggen med svampen tills fläckarna är inte längre syns.

3 Fukta en ren svamp i vatten och torka området för att ta bort vinäger. Torka väggarna med en torr trasa.

Majsstärkelse

1 Skapa en pasta genom att blanda en del vatten med 3 delar majsstärkelse.

2 Sprid pastan direkt på oljefläckar. Tillåta pastan att sitta i flera minuter.

3 Torka pastan från väggen med en fuktig trasa. Upprepa processen tills du har tagit bort alla oljefläckar.

Värme

1 Ställ en järn på den lägsta inställningen och tillåta det att förvärma i flera minuter. Vik flera pappershanddukar i en liten bunt.

2 Håll pappershanddukar över oljefläck med ena handen och gnugga järnet över pappershanddukar med den andra handen.

3 Gnid järnet över pappershanddukar i flera passager. Se till att inte vidröra väggen eller din hand med den heta järnplåt. Värmen från järnet värmer oljan och pappershanddukar med absorbera det.

4 Upprepa processen tills du har tagit bort oljefläckar från väggarna. Tvätta väggen med varmt tvålvatten, skölj med en fuktig trasa och torka med en handduk.

Ta bort fettfläckar från granit

Ta bort fettfläckar från granit


Granit bänkskivor kan vara ett vackert komplement till alla räknare. Men granit är en mycket poröst material, enligt Mrs Clean, vilket gör är särskilt känsliga för fläckar, särskilt fläckar från fett och olja. Kort för att inte laga mat i köket längre, kan det kännas som om det finns inget du kan göra för att förhindra fläckar. Men det finns några knep för att ta bort fettfläckar från granit.

Instruktioner

1 Blanda mjöl och väteperoxid tillsammans i en skål. Tillsätt vatten tills blandningen är konsekvensen av pasta, vilket skapar en grötomslag.

2 Applicera grötomslag till fläcken, ca 1/4 tum tjock över hela fläcken. Täck med plastfolie och tejp på plats. Låt sitta över natten.

3 avslöja plastfolie efter 24 timmar. Skölj grötomslag med vatten och torka med en mjuk trasa. Fläcken bör tas bort.

Hur får man bort oljefläckar från en Blacktop uppfart?

Hur får man bort oljefläckar från en Blacktop uppfart?


Trots dina bästa avsikter, oljeläckage kan inte alltid förhindras. Om du har haft problem med bilen, och följaktligen märkte en ful, mörk oljefläck på blacktop uppfart, kan du bli överväldigad över hur att ta itu med fläcken. Lyckligtvis har flera vardagsprodukter varit framgångsrika på att ta bort oljefläckar från uppfarter. För bästa resultat, behandla fläcken så snart som möjligt.

Instruktioner

1 Strö området med kattsand, och låt sitta i flera timmar. Detta kommer att hjälpa till att absorbera kvarvarande olja.

2 Sopa upp kattsand med en kvast och sopskyffel, och lägg i en plastpåse.

3 Täck färgade området med diskmedel. Låt sitta i en timme. Fyll din hink med varmt vatten. Sätt handskar på att skydda huden.

4 Scrub fläcken, med hjälp av skurborsten. Skölj borsten som behövs, skölj området väl med slangen. Om du fortfarande kan se fläcken, upprepa steg 3 och 4 tills fläcken är inte längre syns.

Hur man tar bort fläckar från en vinylgolv

Hur man tar bort fläckar från en vinylgolv


Vinylgolv tätas med en klar akryl, vinyl eller uretan sealer som orsakar golvytan för att hålla hållbara och enkla att underhålla. Sög vanligtvis rengör och tar bort de flesta fläckar från plastgolv, men svåra fläckar kan förbli även efter rengöring. Det finns lösningar som effektivt kan ta bort fläckar från vinylgolv som grundläggande rengöring kan inte. Testa lösningarna på ett dolt område av golvet för att säkerställa att ingen missfärgning eller annan skada uppstår.

Instruktioner

1 Sätt på gummihandskar för att skydda händerna vid rengöring. Fukta en vit trasa med isopropylalkohol.

2 Ta bort sko skav genom att gnugga trasan över de mörka märken på golvet. Applicera mer isopropylalkohol trasan, och skrubba varumärkena tills de är helt bort.

3 Skölj av isopropylalkohol genom att torka golvet med en fuktig handduk. Torka golvet med en ren handduk.

4 Blanda en kopp blekmedel med 4 koppar vatten i en hink. Blekmedelslösningar är effektiva på att ta bort svåra flytande fläckar, såsom fruktjuicer, tomatsås och vin.

5 Blöt en vit trasa i bleklösningen. Låg trasan över fläcken, och hålla trasa på fläcken i en timme för att tillåta blekmedel för att absorbera i fläcken.

6 Scrub vätske fläcken med trasan tills helt bort. Skölj av blekmedelslösningen genom att torka golvet med en fuktig tvättlapp.

7 Torka av golvet med en ren handduk. Fukta en vit trasa med oxalsyra, för att ta bort rostfläckar.

8 Gnid trasa över rost fläcken tills den är helt bort. Du kan behöva åter väta trasa och lägga trasa över rost i 10 minuter, om fläcken är svår att få bort.

9 Skölj av oxalsyra genom att torka golvet med en fuktig handduk. Torka golvet med en ren handduk.

Hur man tar bort fläckar från Patio Stones

Hur man tar bort fläckar från Patio Stones


Uteplats stenar är utomhus och utsatt för mänsklig trafik, så att de är känsliga för smuts och spill. Om inte städas upp direkt, kan spill färga den porösa stenen, vilket resulterar i ett mindre attraktivt uteplats. Det finns flera metoder för rengöring stenarna och ta bort fläckar från ytan.

Instruktioner

1 Spola uteplatsen stenar med så mycket vatten tryck som du kan generera. Använd en högtryckstvätt om du har en.

2 Applicera oxalsyra till rost-färgade områden. Följ anvisningarna på etiketten för användning. Skölj området väl när du är klar, och använda handdukar för att blockera vatten från att rinna utanför uteplatsen och i växtområden.

3 Scrub mat fläckar med en skurborste och tvålvatten. Använd en olje kämpar flytande tvål. Detta kommer att lyfta ut fettfläckar och rengör ytan. Om fläckarna inte komma upp med grunderna, prova att använda en bakpulver pasta. För envisa fettfläckar, blanda gips med vatten som riktas på förpackningen och tillsätt en tesked diskmedel. Sprid denna blandning över fett fläcken och låt den torka. När den torkar blir det smulig, och du kan sopa upp. Den gips kommer att dra fettet ur gatstenar.

4 Rengör med vinäger och vatten för att bli av vegetation fläckar såsom alger, mossa eller blad. Låt lösningen stå i 15 minuter och sedan skrubba med en borste.

Hur tar jag bort fläckar från en plast badkar?

Hur tar jag bort fläckar från en plast badkar?


Badkar är ständigt i kontakt med smuts, tvål och kroppsoljor, som snabbt färgas och försämras deras utseende. Plast badkar är lätta att rengöra och underhålla, eftersom plasten är en icke-porös yta som gör att du kan ta bort fläckar och återstoden i några få enkla steg. Det viktiga är att agera snabbt för att ta bort fläcken, sedan genomföra en regelbunden rengöring rutin som kommer att bryta sönder återstoden som den utvecklas.

Instruktioner

1 Häll lika delar av pulveriserad diskmedel och bakpulver i en skål.

2 Häll i vatten långsamt under omrörning de pulveriserade ingredienserna tills du har bildat en tjock pasta.

3 Häll vanligt pulveriserad diskmedel på fläcken, sedan skrubba med en fuktig nylonskurborste. Detta kommer att lossa en stor del av den överskjutande rest.

4 Skölj området, spred sig sedan ett tjockt lager av pastan på fläcken. Låt sitta tills det är torrt.

5 Scrub den torkade pastan bort med en nylonskurborste, skölj området. Upprepa fläckborttagningsprocessen tills hela fläcken har tagits bort.

Hur man tar bort oljefläckar från Klädsel

Hur man tar bort oljefläckar från Klädsel


Oljefläckar är ett problem som förekommer i många hem från tid till annan. Stoppning på möblerna är särskilt känsliga för dessa fläckar, som fet mat, body lotion eller ens hår oljor kan lätt smitta av sig och producera en fläck på din klädsel. Lyckligtvis kan du ta bort fläckar snabbt och effektivt med de rätta produkterna. Istället för att betala för höga priser kommersiella produkter, ta ett par artiklar från köksskåpet.

Instruktioner

1 Strö en tjock beläggning av majsmjöl eller bakpulver på fläcken och låt det sitta i 15 minuter. Endera av dessa objekt är ett absorberande medel, som kommer att dra de flesta om inte alla av olja ur den stoppning utan att skada klädseln själv.

2 Samla bakpulver med en pappershandduk och kasse.

3 Häll en droppe flytande diskmedel på en gammal tandborste och skrubba diskmedel i fläcken. Tvålen kommer naturligtvis att bryta upp och ta bort fett eller olja. Upprepa tills hela fläcken har avlägsnats, ansöka om ett nytt färskt diskmedel och skrubb mer efter behov.

4 Fukta en pappershandduk med vatten och torka det färgade området för att avlägsna eventuella kvarvarande diskmedel eller olja, och låta området lufttorka.