eXimo olja

Produkter för att ta bort olja från Concrete

Produkter för att ta bort olja från Concrete


Det är nästan oundvikligt om du har en bil, traktor eller gräsklippare som du kommer att sluta med en oljefläck på konkreta uppfart eller garage golv. Även olja kan besvärligt att rengöra, det finns flera produkter som har skapats antingen särskilt för olja eller med möjligheten att ta bort olja från betong. Prova någon av dessa produkter för att lindra själv av ful fläck.

Olja Gone Easy

Olja Gone Easy är en produkt speciellt avsedd för oljefläckar om de är på betong, asfalt, tegel, stenplatta, kullersten, asfaltläggare, jord, eller till och med slaget av båten. Olja Gone Easy använder en process som kallas bioremediering som lockar kolväte som äter bakterier från luften för att börja attackera olje problemet vid källan. Produkten är helt biologiskt nedbrytbara och kräver ingen rengöring. Olja Gone Easy påstår sig även kunna ta bort gamla oljefläckar från ett betonggolv.

Goo Gone

Om du är orolig att du kommer att köpa en olja ta bort produkten och sedan aldrig använda den igen, kanske Goo Gone vara ditt bästa val. Goo Gone är en extremt mångsidig produkt som fungerar på problem som olja, fett, tjära, klistermärken, etiketter, tejprester, läppstift, krita, och etiketter och kan användas på betong, mattor, kläder, stoppning, och cement. Spraya Goo Gone på oljefläck och sedan tvätta ut.

Eximo

Den produkt som heter Eximo är en av de enda kommersiella ämnen som gjorts speciellt för oljefläckar på betong. Produkten har använts av bensinstationer som ett alternativ till högtryckstvätt med positiva resultat. Mekanismen för Eximo är att bryta ner den kolväte av oljefläck i vatten och koldioxid. Du sveper helt enkelt Eximo på betongen och låt det att fungera. Efter några applikationer oljefläck ska vara borta. Eximo hävdar också att vara säkra för miljön.

Simple Green

Simple Green är liknande i dess funktion Goo gått så den kan användas på många olika fläckar från läppstift till olja, men det är giftfri och säkra för miljön. Dessutom, till skillnad Goo Gone, det kan spädas för att ta itu mindre problem. Spraya renare på oljefläck, låt det sjunka in, och tvätta den. Du kan också använda Simple Green som ett tvättmedel, tvätt Förblötning, eller någon annan rengöringsmedel du använder oftast.

Kattsand och torr cement

Hälla ett tjockt skikt av kattsand (eller sågspån) på oljefläck för att ta bort den övre delen av fläcken när kvar på två dagar. Efter sopa upp det smutsiga kattsand, kan du hälla torr cement på fläcken för att suga upp resten av det. Sopa upp cement och du kanske upptäcker att lösningen har sugit upp hela fläcken.

Vad som orsakar olja att läcka från en bil?

Vad som orsakar olja att läcka från en bil?


Ett oljeläckage från bilen är obekvämt och kan vara skadligt för din bil. Det är en olägenhet eftersom det kan lämna fläckar på ditt garage golvet, på din uppfart, eller på uppfarten till någon du besöker. Det kan också leda till skador på motorn om din olja nivåerna blir för låg. Det första steget att fastställa ett oljeläckage är att identifiera orsaken korrekt.

Saknas eller trasiga påfyllningslocket

Oljepåfyllnings är där du lägger olja till motorn. Om locket är löst, saknas eller har en skadad tätning, kommer trycket från motorn störa oljan. Utan en säker lock för att hålla den på plats, kommer olja läcker ut medan motorns drift, men inte när bilen är avstängd. Ersätt en saknad mössa eller rengör locket och ersätta en trasig tätning för att åtgärda denna typ av läckan.

Felaktig Filter Fit

Varje motor har ett oljefilter som filtrerar bort biprodukter som skapats under förbränningsprocessen. När oljeläckage från runt filtret, är det oftast på grund av att filtret är inte på plats tätt nog. En andra orsak till filter läckor är att en mekaniker inte bort det gamla filtret packningen vid byte av filter. Ibland själva filtret utvecklar en läcka trots att korrekt installerad, men detta är en sällsynt företeelse. Installera filtret så att det passar ordentligt vanligtvis korrigerar detta problem.

Lös Drain Plug

Du hittar avtappningspluggen på botten av oljetråget på undersidan av bilen. Om avtappningspluggen inte gängas på rätt sätt, om det är löst, eller om dess bricka saknas eller slitna, då oljan kommer att läcka från oljetråget. Justera avtappningspluggen eller ersätta brickan att åtgärda denna typ av läckan.

Lösa tätningar eller ventiler

Det finns flera ställen i motorn där lösa ventiler eller tätningar kan orsaka oljeläckage. Den ventilkåpan packning kan försämra, vilket skapar en felaktig tätning som läcker olja. Tätningen mellan motorblocket och insugningsröret kan försvagas, vilket leder till ett oljeläckage. Försämrade axeltätningar, en skadad O-ring i fördelardrivport, eller en sviktande packning mellan oljetråget och motorblocket kan alla vara den skyldige bakom ett oljeläckage. Dessa typer av läckor är svårare att identifiera och åtgärda. Vanligtvis behöver du hjälp av en professionell mekaniker.

Hur mycket olja att sätta in i motorn i min grop cykel

Hur mycket olja att sätta in i motorn i min grop cykel


Pit cyklar var ursprungligen bara vad namnet antyder: en liten cykel eller motorcykel för att ta sig runt i depån för en motorcykel race. Deras ringa storlek gjorde dem perfekt transport runt trångt gropar. Idag finns även tävlingar för dessa mini cyklar.

History of the Pit Bike

Den ursprungliga grop cykel i början av 1950-talet var faktiskt bara en liten cykel. I början av 1960-talet de japanska tillverkarna producerade små 50-cc mini cyklar som var stor för att komma runt groparna på motor-cross raser. Sedan cyklarna har blivit mer sofistikerade, men fortfarande små. Den maximala storleken motor idag är 125cc.

The Pit Bike dag

Pit cyklar används inte bara i depån under 2011, men har också blivit populär nog att det finns faktiskt lopp för dessa mini hogs. Även om du ser ut som en överfylld docka när du kommer fram till startlinjen, den lilla storleken av gropen cykel erbjuder dig en utmanande ritt med bara en kort nedgång om du kommer av cykeln.

Grop cykel Care

Liksom alla bitar av maskiner kräver gropen cykel behöriga underhåll om du förväntar sig att köra starkt och pågå under lång tid. Du bör alltid hålla oljan på en korrekt nivå. Varje cykel har något olika krav på hur mycket olja som krävs. I allmänhet kräver en 100-cc, 4-taktsmotor en qt. olja.

Hur Till Ändra olja i en Prius

Hur Till Ändra olja i en Prius


Den enda skillnaden mellan oljebyte i en Toyota Prius och ändra det i vanliga bensin bil är att en flik blockerar åtkomst till oljetanken. Syftet med klaffen är att hålla värmen i motorns batteriområdet, vilket gör att mer batterianvändning jämfört med bensin användning. Klaffen öppnas bred, så det bidrar till att höja bilen flera inches först. Detta är inte nödvändigt, men det tillåter oljan att tömmas i ett uppsamlingskärl placeras under klaffen.

Instruktioner

1 Låt motorn svalna så att oljan inte är för varmt att hantera.

2 Placera jack enligt en sida av Prius, och använda den för att höja bilen. Placera pallbockar under så att du kan glida jack ut och använda den för att jack upp den andra sidan lika hög. Sätt stoppklossar på motsatta sidor av en av de bakre hjulen för att förhindra rörelse som skulle kunna göra bilen instabil.

3 Öppna luckan olja under motorn. Denna dörr kommer att ha tre stift som håller den på plats. De inte är utbytbara, så hålla reda på vilken tapp går in i vilket hål. Ta bort dessa stift genom att dra, och sedan vrida med fingrarna. Luckan öppnas 90 grader om du har höjt bilen tillräckligt högt från marken.

4 Placera ett uppsamlingskärl under dräneringsbulten i botten av oljetanken. Om åtkomstolje dörren är i vägen och du kan inte höja bilen längre, kan du antingen hålla pannan upp till avloppet bulten eller låt oljan gör en röra på luckan innan du häller ut i pannan.

5 Ta bort avtappningsskruven med hjälp av en skiftnyckel. Oljan kommer att hälla ner i pannan.

6 Ta bort oljefilterhuset, med hjälp av en 65 mm oljefilternyckel - alltid byta filter när du byter olja. Filtret är en cylinder i samma område, på passagerarsidan.

7 Ta bort filtret genom att vrida det moturs, liksom dess packning (gummi O-ring som bildar en tätning mellan filtret och motorn). Coat den nya packningen med olja, och sätta den på plats på filtret. Sätt det nya filtret på plats och sätt tillbaka huset.

8 Skruva dräneringsbulten igen. Glöm inte att ta med brickan. Du kanske vill byta brickan; det kallas en "krossbart" bricka och är inte avsedd att på obestämd tid.

9 Öppna motorhuven och häll 4,4 liter ny olja i oljetanken, eller tillräckligt så mätstickan läser mellan minimum och maximum. Häll oljan i där du ser en svart mössa på den vänstra sidan av en silvermetalltank. Använd en tratt, och inte för mycket, eftersom detta minskar gas körsträcka, besegra syftet för att få en Prius i första hand.

10 Kör bilen under fem minuter. Kontrollera om oljeavtappningsskruven läcker.

11 Stäng av motorn och stäng åtkomstolje dörren, placera stiften i hålen de varje kom från.

12 Sänk bilen och tar hand om den gamla oljan och filtret.

Vilken typ av olja går i en Seadoo?

Vilken typ av olja går i en Seadoo?


Hålla din Sea-Doo vattenskotrar väl underhållna är nyckeln till din njutning och fordonets livslängd. Eftersom den har en gasdriven motor, en viktig del av försörjning medför motoroljan. Även bruksanvisningen rekommenderar att du tar din Sea-Doo till återförsäljare för service, kan du byta olja och filter själv. Köpa rätt motorolja så att man inte skadar motorn eller upphäver tillverkarens garanti.

Upprätthålla god vätskenivåer

Kontrollera oljenivån ofta och fyll på vid behov. Fyll inte. Om motorn körs med en felaktig nivå kan allvarligt skada motorn.

Ändra din olja var 100 timmar eller varje år

Instruktionsboken innehåller en detaljerad underhållsschema för varje aspekt av din jet ski. Den manuella rekommenderar att du ändrar din motorolja efter 100 timmars användning, eller efter ett år --- vilket som kommer först.

Modeller med 155 Engine

Bruksanvisningen rekommenderar starkt att du använder XPS Synthetic Blend Oil (Summer Grade; P / N 293 600 121). Om XPS motorolja inte är tillgänglig, sedan använda en 5W40 eller 10W40 motorolja som uppfyller kraven för API-klassificering SM, SL eller SJ. Certifierings klassificering API är på oljebehållaren. Använd inte olja som inte har någon av dessa API klassificeringar.

Modeller med 215 och 255 motorer

Som med 155 Engine rekommenderar instruktionsboken starkt att du använder XPS Synthetic Blend Oil (Summer Grade; P / N 293 600 121) för både 215 och 255 motorer. Dessa motorer har utvecklats med hjälp av XPS olja, och med hjälp av något annat märke kommer inte att omfattas av garantin. Om däremot är XPS olja tillgänglig, använd 10W40 mineralmotorolja kompatibel med våta kopplingar. Se till att 10W40 mineralmotorolja inte har en SM API-klassificering, eftersom det innehåller tillsatser kan skada din motor, orsakar friktion och garantin upphör att gälla.

Hur man byter olja i en 2005 Hyundai Tucson

Hur man byter olja i en 2005 Hyundai Tucson


Du bör byta olja i 2005 Hyundai Tucson var 3000 miles. Om du kör i hög efterfrågan situationer, kan du byta olja oftare. Hyundai rekommenderar att du använder 5W-20 eller 5W-30 olja i Tucson motor. Du behöver 5 liter. När du byta olja i bilen, bör du byta ut filtret samt att undvika att införa föroreningar från filtret. Köpa olja och filter för Tucson från en bildelar återförsäljare. Detta förfarande kommer att fungera för både fyra- och sexcylindriga motorer.

Instruktioner

1 Parkera Tucson på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Starta motorn och vänta på indikatorn motortemperatur på din Tucson instrumentpanel att stiga strax ovanför botten av temperaturmätaren. Stäng av motorn.

2 Höj huven på din Tucson och ta bort oljelocket. Placera ett oljedräneringskärl under oljepluggen, ungefär halvvägs tillbaka från framsidan av motorn. Krypa under bilen, lossa och ta bort oljeavtappningspluggen moturs med en skiftnyckel. Vänta tills oljan rinna. Byt avtappningspluggen med en ny tvättmaskin och vrid den medurs med en skiftnyckel för att dra åt den. Vridmoment avtappningspluggen på Tucson till 27 foot-pounds med din momentnyckel.

3 Flytta din olja drain pan under oljefiltret. Oljefiltret ligger mot framsidan av motorn på passagerarsidan av din Tucson. Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel. Vänd filtret upp och ner i avloppet formen så att oljan rinna ut.

4 Kontrollera monteringsområdet för att vara säker på att gamla packningen lossnade med filtret. Skrapa eventuella återstående delar av packningen med en spackel. Torka av monteringsområdet med en ren, torr trasa. Sprid ett tunt lager av ren olja på packningen av det nya filtret. Installera det nya filtret för hand tills det är bara knappt tätt. Vrid den ytterligare 3/4 varv för att säkerställa att packningstätningar.

5 Ta bort oljestickan från röret under motorhuven. Tillsätt fyra liter 5W-20 eller 5W-30 motorolja sedan starta motorn. Låt motorn gå på tomgång i minst en minut. Stäng av motorn och vänta 2 minuter för oljan att bosätta sig i pannan för en korrekt behandling. Kontrollera olje läsning och lägga till ytterligare olja vid behov. Den fyrcylindriga motorn har en oljekapacitet på 4 1/3 liter och sexcylindriga motorn har en oljekapacitet på 4 3/4 liter. Börja Tucson motorn igen och kontrollera eventuella oljeläckage.

Hur ren olja på Suede

Hur ren olja på Suede


Autentiska mocka är gjord av djurhud och är en slitstark, men ändå känslig tyg. Man måste vara försiktig vid rengöring och ta bort fläckar från mocka. En oljefläck på mocka kan vara bekymmersamt, särskilt med tanke på hur bräcklig tyget. Den feta karaktär olja gör det svårt att ta bort. Med hjälp av rätt produkter och tekniker för att ta bort olja från mocka kommer inte bara att få fläcken ut, men kommer att bevara integriteten i tyget.

Instruktioner

1 Strö majsstärkelse eller talk över oljan vid första ögonkastet. Knacka pulvret lätt med fingret för att trycka ner den i oljan. Pulvret kommer att hjälpa till att absorbera olja från mocka. Göra det möjligt för pulvret att sitta på mocka i minst en timme. Ju längre kan du lämna den på bättre.

2 Borsta pulvret från mocka med en torr trasa. Köra trasan mycket lätt över mocka för att avlägsna pulvret och att olja som det absorberas.

3 Placera en liten mängd destillerat vit vinäger i en skål. Doppa en gammal tandborste i skålen med vinäger. Gnugga olja-färgade område av mocka med ättika-dränkts tandborste. Gnid försiktigt, med en cirkelrörelse.

4 Blot mocka med en ren, torr trasa för att absorbera fukt. Låt mocka lufttorka och inspektera eventuella spår av olja.

5 Använd lacknafta om oljefläck kvarstår. Fukta en ren trasa med lacknafta. Torka en måttlig beläggning av lacknafta över oljefläck. Strö ytterligare talk eller majsstärkelse över lacknafta. Vänta flera timmar tills lacknafta torkar helt. Borsta bort pulvret med en torr trasa.

6 Gnid fläcken med ättika och tandborste igen. Upprepa denna process, om så behövs, tills du har tagit bort all olja.

7 Använd en konstgummi suddgummi som en sista utväg för att ta bort olja från mocka. Suga upp så mycket av oljan som möjligt med ett absorberande pulver. Försiktigt gnugga en konst suddgummi över mocka tills fläcken försvinner. Undvik att gnugga för hårt eller du kan skada tyget.

8 Återställ tupplur på mocka genom att gnugga över tyget med en mockaborste.

Hur man byter olja i en Ford V10

Hur man byter olja i en Ford V10


Ford V10 motorer är kraftfulla och industriella enheter. Med 6,8 liter bränsleinsprutning, har denna 10-cylindrig motor gott vridmoment och kraft för att dra tunga arbeten. Som med alla motorer kräver V10 rutinunderhåll för att fortsätta utföra på optimala nivåer. Den viktigaste rutinunderhåll är oljebyte. Ändra din olja ofta ser de inre delarna av motorn förblir smorda och rena. Byte av oljan i en Ford V10 tar cirka 20 minuter.

Instruktioner

1 Ta bort oljelocket och placera oljelångpannan under oljetråget på motorn. Med hjälp av en hylsnyckel, lossa oljepluggen ligger på baksidan av pannan och ta bort. Ställ åt sidan. Se till att oljan tränger in i långpannan.

2 Lossa oljefiltret belägen på förarens sida av motorblocket som ligger mot undersidan nära fronten. Du kan behöva använda ett filter skiftnyckel för att lossa filtret.

3 Inspektera avtappningspluggen. Om kontakten ser skadade eller slitna eller om gummigenomföringen ser skadad eller sliten, byt ut med en ny plugg eller genomföring finns på någon Biltema. Annars installerar kontakten till fingrarna.

4 Ta bort oljefiltret fånga någon droppar olja i långpannan. Torka några färska olja på gummitätningen på den nya oljefiltret och installera för att med handkraft. När stram, slå en mer kvarts varv för hand för att korrekt sittplats filtret. Dra åt oljepluggen till 15 till 20 fot pounds vridmoment med hjälp av momentnyckel. Om en momentnyckel inte är tillgänglig, dra åt med en hylsnyckel till fast och sedan ett kvarts varv mer.

5 Fyll motorn med sju liter 5w20 olja, med hjälp av tratten för att undvika spill. När full, sätta tillbaka locket och starta bilen. Titta på oljepluggen och oljefiltret efter att fordonet har körde för cirka två hela minuter. Inspektera de två platserna för tecken på läckage.

Rekommenderad olja för Yanmar Traktorer

Rekommenderad olja för Yanmar Traktorer


Drivs av dieselmotorer som produceras av Yanmar American Corporation, Yanmar traktorer är utbredd över amerikanska jordbrukssamhällen. Som med alla förbränningsmotor, är olja avgörande för god funktion och lång livslängd Yanmar motorer. Att försumma oljebyten eller välja fel olja leder till flera problem och haverier. Med ett så brett utbud av olja på marknaden, att välja rätt olja till en Yanmar motor kan vara skrämmande.

olja betydelse

Till skillnad från bensinmotorer som använder olja bara för smörjning, dieselmotorer kräver också olja för motorkylning och rengöring sot från kolvarna. Låg eller ingen oljetryck leder till motorns lock-up, vilket resulterar i en motor ombyggnad. Förhindra oljetryck problem kräver regelbunden kontroll och byte av olja. För Yanmar dieseldrivna traktorer, behöver oljebyte var 100 timmar eller var 3000 miles, Emellertid kan vilken typ av olja som valts påverkar frekvensen av oljebyten.

Typer och Viskositet

Olja finns i två grundtyper: mineraloljor, raffinerade från råolja, och kemisk-baserade syntetiska oljor, som även innehåller en viss mängd av mineralolja. De flesta mineralolja är bra nog för en dieselmotor som en Yanmar, men kräver mer frekvent byte än syntetisk olja. Mätt vid olika temperaturer, motorolja viskositet betyg inkluderar 5W-30, 10W-40 och 15W-50. Siffran före W indikerar viskositeten i en kall motor; numret efter är en varm motor. Ju lägre tal, desto bättre skydd på kallstarter och lång användning.

olje kategorier

För en Yanmar traktor, är en viktigare fråga än viskositeten och typ av olja med olja avsedd för dieselmotorer. Olje kategorier varierar beroende på ålder och stil av motorn. Vanliga kategorier som lämpar sig för en Yanmar dieselmotor inkluderar CG, som utvecklats för låga utsläpp, hög hastighet, fyrtaktsdieselmotorer; CF, som vanligen används för off-road och tunga dieselmotorer; och CE för tunga dieselmotorer med turboladdare. Några av dessa kategorier har nummer kopplade till betyg som indikerar högre prestandanivåer.

Byte av olja

Bortsett från den typ och kategori av olja som valts ger en högre frekvens av oljebyten ökad tillförlitlighet hos en motor. Byte av olja på en Yanmar motor innebär att ta bort avtappningspluggen under motorn, vilket gör att oljan rinna in ett oljetråg; byte av oljefiltret och filterpackningen; rengöring av filterhuset med en ren oljefilm; ersätta avtappningspluggen och påfyllning med ren olja.

Science projekt på att separera olja och vatten

Science projekt på att separera olja och vatten


Medan olja och vatten inte blanda och så kommer naturligtvis separera, kan det vara svårt att faktiskt ta bort oljan från vattnet. Stora oljeutsläpp, såsom Exxon Valdez tankfartyg spill 1989 och BP Deepwater Horizon incident i 2010, betona vikten av denna fråga. Det finns flera intressanta naturvetenskapliga projekt, allt från enkla till avancerade, som illustrerar olika metoder för oljeseparation.

naturliga Separation

Ett projekt som du kan göra med olja och vatten är att visa den naturliga separationen av de två vätskorna. Sätt lite vatten i en klar behållare och lägga karamellfärg för att göra separationen mer uppenbara. Häll i lite olja; det kan vara matolja, motorolja eller någon annan typ. Oljan kan initialt sjunka till botten på grund av att den kraft för att falla, men det kommer snabbt att stiga till ligga ovanpå vattnet. Om du cap behållaren och vänd den upp och ned, kommer oljan fortfarande göra sin väg till toppen. Detta experiment visar två vetenskapliga principer. Först av allt, vattnet och oljan inte blandas eftersom de är mycket olika kemiskt. Vattnet är polära, vilket innebär att varje molekyl har delar med små positiva och negativa elektriska laddningar. Olja är mycket opolära, vilket är varför det inte blanda väl med polära vätskor. Som väl är tätheten av olja lägre än vatten, så den stiger naturligtvis upp, precis som en heliumballong stiger i luften.

Separation av en emulsion

Ta behållare som innehåller vatten och olja och skaka den kraftigt. Blandningen blir grumlig och du kommer inte att se två tydliga lager längre. Du tagit vad som kallas en emulsion. En emulsion är en blandning av olja och vatten i form av små droppar av de två vätskorna. Några vanliga livsmedel vi äter är emulsioner av olja och vatten, som salladsdressing. Ett oljeutsläpp i en vågig havet kan bilda en emulsion, vilket gör oljan svåra att separera. Du kan experimentera med olika sätt att bryta emulsionen. Låt din emulsion sitta ostört på ett tag och oljan kan återigen bilda ett separat lager. Tillsätta salt till blandningen är ett sätt att påskynda processen; saltet löser sig i vattnet och gör det ännu mer polär och mindre benägna att blanda med oljan.

absorbans

Ett annat sätt att separera olja från vatten är att suga upp oljan. De flesta absorberande material som vi använder, som pappershanddukar, är bättre på att insupa vatten, men kuddar gjorda av polypropylen fungerar på motsatt sätt. Detta beror på att polypropen är opolär som oljan och så föredrar att absorbera oljeskiktet. Polypropylen kuddar kan köpas på auto leverans butiker och andra försäljningsställen. Möjliga experiment kan omfatta testning vilket märke av kuddar fungerar bäst och hur lång tid det tar att absorbera en bestämd kvantitet av olja.

Temperatur

Vatten kommer att bli mindre tät när frysta i is och detta ger oss en annan teknik för att separera olja och vatten. Även om detta inte skulle vara praktiskt i stor skala, kan du använda den i liten skala för att illustrera hur densiteter förändras med temperaturen. Placera lite vatten och olja i en konkav behållare, som en plastskål. Oljan kommer att stiga till toppen. Sätta behållaren i frysen i några timmar och sedan ta ut den. Behållaren kommer nu att få oljan på botten, under en platta av fruset vatten som du bör kunna ta bort, vilket skiljer de två.

bioremediering

Konstigt nog, det finns bakterier som kommer att äta oljeutsläpp. En sådana bakterier som forskare har experimenterat med är Pseudomonas. En utmanande men fascinerande experiment kan utföras genom att blanda kolonier av Pseudomonas med olika typer av oljor och näringsämnen och ser vilka villkor ger de bästa bakterietillväxttakt. Denna typ av experiment bör alltid ske med försiktighet men eftersom vissa stammar av Pseudomonas kan orsaka sjukdom hos människor.