engelsk blåklocka

Hur att plantera engelska blåklockor

Hur att plantera engelska blåklockor


Engelska blåklocka (Engelsk Klockhyacint) är en tålig, fjäder blommande glödlampa som kommer att blomma med ljusa blå-lila, klockformade blommor i april eller maj. Varje engelska blåklocka anläggningen kan idrotten så många som 15 känsliga blommor. Engelska blåklockor är speciellt älskad i Storbritannien, där de har odlats i engelska trädgårdar i århundraden. Även om engelska blåklocka är en skog växt ofta växer vilt i skuggiga, fuktiga marken under lövträd, är anläggningen tuff och anpassningsbar till hemmet trädgården.

Instruktioner

1 Förbered en planteringspunkt i full sol eller partiell eller spräckligt skugga. Odla jorden till ett djup av 6 till 8 inches, med användning av en spade eller en trädgård gaffel. Förbättra jordkvaliteten och dränering genom att sprida 2 till 3 inches av organiskt material såsom jord bark, nedbrutet gödsel eller kompost ovanpå marken, sedan gräva materialet i marken.

2 Gräv ett hål för varje engelsk blåklocka glödlampa. Växt varje litet, rundade lampa 4 inches djupt med den spetsiga sidan uppåt, sedan fylla hålet med jord. Tillåt 4 inches mellan varje lampa.

3 Vatten plantering område djupt så att jorden är mättad. De engelska blåklockor kommer att blomma på våren.

4 Låt bladen dö ned naturligt efter de engelska blåklockor är klar blommar. Den gröna bladverk absorberar solens energi, hålla lökarna hälsosamt för det kommande året. Ta bort bladen när det dör ner och blir gul. De engelska blåklockor kommer att blomma igen följande våren.

Bluebell Växter

Bluebell Växter


Ett av de bästa sätten att en skapa färgglada, lite underhåll, är torka toleranta trädgård att plantera en äng av skogsmark blommor. En mosaik av färger och texturer skapar en estetiskt tilltalande landskap. En av de mest intressanta skogsmark blommor är blåklockor eftersom amid de många röda, apelsiner, gula, rosa och vitt, blåklockor lägga till en levande violett värde till mixen. Blåklockor växer inbyggt i skogar, gräsmarker och bergs över hela världen, och är favorit av nektar-älskande vilda djur som bin, fjärilar och kolibrier.

Virginia blåklockor

Virginia blåklockor, "pärlemorfjärva" skiljer sig från andra blåklocka växter eftersom de är en medlem av gurkört familjen. De finns växer vilt i Mellanvästern runt floder, sjöar och andra våtmarker i semi-skuggade områden. De har stora, avlånga, ljus eller gråaktigt gröna blad med upprätt stjälkar som blommar kluster av små, rörformiga, trumpetformade blå, lavendel och violetta blommor. Virginia blåklockor blommar hela våren och försommaren.

spanska Blåklockor

"Spansk klockhyacint" eller spanska blåklockor, hör hemma i västra Medelhavsområdet, inklusive Spanien, Marocko och Algeriet. De är medlemmar i Liliaceae familjen och växa från lökar med långa, magra blad och lång, kraftiga stjälkar. De blommar i kluster av fem till 15 doftande, klockformade blommor som är en pulserande lila eller lavendel färg. Spanska blåklockor frodas i fuktig jord som är rik på organiskt material, och föredrar halvskugga. De gör särskilt väl odlas under ljusdunkel skuggan av lövträd.

engelskt Blåklockor

Engelska blåklockor, "Engelsk Klockhyacint", eller den gemensamma blåklocka, är en annan medlem av Liliaceae familjen som är mycket lika den spanska blåklocka, som är en hybrid av det engelska blåklocka. De blommar från vår till tidig sommar och är perenner som blommar varje år. Engelska blåklockor tolerera en rad olika tillstånd, med undantag av varma och torra områden, men trivs bäst i fuktiga jordar med halvskugga. Engelska blåklockor är skyddade arter i Storbritannien där de ofta plockas från sin naturliga miljö och grävde upp för sina lampor.

blåklocka blåklocka

Bluebell blåklocka, "Campanula rotunifolia," är också allmänt känt som blåklocka eller bluebell-of-Skottland. Denna blåklocka sorten är mer besvärliga och trådiga än andra blåklocka arter med små, runda blad och lösa kluster av bara en eller 2 lila, violett eller lavendel. Denna art av blåklocka gör särskilt bra i stenpartier och kan hittas växer inbyggt i grunda steniga jordar längs vattendrag i de nordliga regionerna. Det gillar inte de rika, bördiga jordar sina kusiner och sprids genom underjordiska löpare.

Engelska bröllopsklänningar av 1960-talet

Engelska bröllopsklänningar av 1960-talet


Vintage klänningar verkar vara "i" sak för engelska brudar. Maj 2010 frågan om "BBC Homes och antikviteter Magazine" sprang en sju-sida-funktionen på vintage-tema bröllop. Om du råkar bo i England eller planerar att besöka, försöka fånga en av sina vintage bröllopsmässor. Många av dessa har brudklänningar från olika årtionden, inklusive 1960-talet.

British Style

Brittiska modedesigners påverkades av "swinging '60s" och som ingår bröllop klädsel. Brudklänningar varierade från minikjol längder till maxi klänningar. Långa ärmar ersattes utan ärmar eller trekvarts ärm och långa handskar bars med ärmlösa klänningar. En enkel, elegant stil var mode. En båge kan bäras på Empire midjan. Fler hippie-stil klänningar kan prydas med broderade blommor.

hippie Style

1960 introducerade hippierörelsen, som omfattar långt, unstyled hår och hemlines som varierade från mini, midi och maxi längder. Denna typ av brittiska brudklänning kombinerat viktorianska A-linje har med imperium midjan. Många hade flyter klocka ärmar med blomma trim. Blommor skulle bäras i håret och ett halsband av blommor kan bäras för att pryda klänning. Långa slöjor tillverkade av ren nät med spets var fäst på baksidan axeln.

Tulip Dress

En tulpan klänning var en typisk engelsk 1960 brudklänning. Det var ofta bärs några inches ovanför knäet, ärmlös och hade en hög halsringning. Den hade en linning och var mycket enkel och elegant utan spets eller pärlor. Detta kallades en tulpan klänning eftersom den nedre halvan av den är konstruerad för att replikera en upp och ner öppen tulpan.

British Pop Star Look

Många bröllop klänningar i 1960-talet tävlade den brittiska popstjärnan utseende. En typisk brudklänning i denna stil skulle vara en tätt monterad vanlig satin klänning några inches ovanför knät utan ärmar och en hög hals. Klänningen skulle sedan täckas med en vit spets jacka som täcker det nästan cape-liknande, med trekvartslånga ärmar. Det skulle omfatta klänningen och vara ungefär två eller tre inches längre än klänningen under. Håret skulle bäras högt på huvudet med ett par vita blommor.

Vanligast engelska fel för arabisktalande personer

Vanligast engelska fel för arabisktalande personer


Arabiska och engelska är två mycket olika språk, och detta kan orsaka en mängd problem för infödda arabisktalande försöker att lära sig engelska. Det finns få cognates eller delad ordförråd och skrivsystem inte bara använda olika alfabet, men skrivs och läses i motsatta riktningar. Dessutom är arabiska en konsonant tunga språk där vokaler ofta utelämnas i skriftlig form, och detta gör arabiska studenter utbyta eller tilldela vokaler i engelska ord ofta.

adjektiv

Liksom spanska placerar arabiska språket adjektivet efter substantivet det beskriver. Detta leder till gemensamma muntliga och skriftliga misstag, till exempel "Katten vita" eller "Huset liten."

vokaler

Inklusive diftonger, engelska har 22 vokalljud jämfört med åtta finns i arabiska. För ett otränat öra, många av dessa ljud liknande, och infödda arabisktalande missförstår ofta eller missbruk vokaler. Eftersom arabisktalande nya till engelska inte kan urskilja dessa subtila skillnader, "bet" kan bli "bat" eller "ball" kan höras som "klocka".

Påfrestning

Det finns ingen stress på ordklasser i arabiska. Alla ord talas i ett regelbundet sätt utan betoning. Detta leder sällan till missförstånd när man lär sig engelska men kan orsaka många uttal problem. Utan ordentlig belastning på enskilda stavelser, låter varje ord monoton och krystat.

Skrift

Arabiska skrivs från höger till vänster och ofta utelämnar vokaler, beroende på konsonant mönster och sammanhang, för att överföra mening. Skiljetecken reglerna är ganska slappa jämfört med engelska, och det finns ingen övre eller undre fall i arabiska. Många arabiska studenter försöker överföra dessa språk beteenden till deras engelska skrift. Dessa faktorer kan leda till en hel del svårigheter för infödda arabisktalande att lära sig läsa och skriva engelska.

Hur man reparerar en Ecko Klocka

Hur man reparerar en Ecko Klocka


Klockor från Marc Ecko samlingen finns i en mängd olika stilar och mönster, som sträcker sig från sport klockor till eleganta klockor till och med "hund-tagg" halsband klockor. Det är lätt att få hjälp från företaget när det finns ett problem med en av sina klockor.

Instruktioner

Fastställande av Klockan av själv

1 Ta bort bakstycket på klockan. Du kan behöva använda ett mynt eller något vasst för att lyfta locket. När öppna, ta ur batteriet. Om batteriet är gammalt, ändra det kan lösa dina problem med klockan.

2 Installera ett nytt batteri. Batterier kan köpas på smycken butiker eller några butiker som säljer batterier; bara se till att få en som är av samma storlek och typ som den gamla. Kontrollera serienumret på baksidan av din gamla batteriet, och hitta ett nytt batteri som matchar. Innan du sätter tillbaka bakstycket genom att hålla klockan i handen medan du trycker på batteriet. Om händerna på klockan flytta, lägga bakstycket på och ställa in tiden. Om de inte gör det, måste klockan mer fixering.

3 Se till att klockan inte är våt inuti. Om den är våt, måste du torka den fullständigt. Du kan låta det lufttorka eller badda den med en pappershandduk. Du kan även fördjupa klockan i några torra, okokt ris, som kommer att suga upp all fukt. Ta bort batteriet först. När torr, sätta i batteriet och kontrollera om klockan fungerar.

4 Kontrollera om klockan är inte bara smutsig inuti. Du behöver en liten skruvmejsel från en klocka reparationssats att ta bort skruvarna och demontera klockan. Du ska bara försöka detta om du har en hel del erfarenhet av att arbeta med klockor. För mer komplexa reparationer, besöka en klocka serviceverkstad eller en plats där Ecko klockor säljs, eller maila din klocka till Ecko företaget för reparationer, som kan omfattas av din klocka garanti. Om du väljer att ta isär klockan själv, uppmärksamma där varje del går och se till att inte förlora någon av delarna. Rena allt med hjälp av en liten borste eller trasa, medan blåser in den för att ta bort damm.

5 Sätt klockan delar tillsammans igen. Sätta i batteriet och locket igen. Klockan bör arbeta nu.

6 Ring Ecko: s kundtjänst på 800-248- 3775, måndag till fredag, från 09:00 till 05:00, om du behöver detaljerad information om att reparera din klocka.

Fastställande av Watch Genom Ecko Company

1 Hitta din ursprungliga Ecko titta garanti och daterat kvitto. Alla Ecko klockor har en begränsad två års garanti från inköpsdatum. Denna garanti täcker alla material- och tillverkningsfel. Klockan kommer att repareras eller bytas ut om felet uppträder under denna period. Garantin täcker inte slitage och-tår, missbruk, missbruk eller vattenskador. Det omfattar inte heller batterier, fallet, kristall, bandet eller armband.

2 Besök Marc Ecko Time hemsida och ladda ner klockan garanti. Skriv ut garantiinformation.

3 Fyll i rutan i övre högra sidan av klockan garanti, som lyder "Urmakare" och har platser för att skriva kontaktuppgifter och orsaken till reparation. Du kanske redan har denna form på baksidan av din ursprungliga garanti. Ange om du behöver ett batteri, ett mål eller en kristall, eller om din klocka är trasig. Klipp denna form av garanti sidan. Det bör vara storleken på ett vykort.

4 Packa klockan försiktigt i en liten kartong fylld med skyddande fyllmedel, såsom bubbelplast eller tidningar, eller i en skyddande kuvert. Bifoga en kopia av kvittot, tillsammans med "Urmakare" formuläret och någon form av betalning för att täcka de £ 4,80 frakt-och hanteringsavgift. Du kan betala detta via check, postanvisning eller kreditkort. Om du betalar med kort, också komplett, klippa ut och inkludera formuläret på garanti sida frågar efter din korttyp, kortnummer, utgångsdatum och underskrift.

5 Tillslut lådan eller kuvertet tätt och skicka det, försäkrade, till följande adress: Callanen International 145 Woodward Ave. Norwalk, CT 06.854 Observera: Reparation Department

6 Ring Ecko företaget kundtjänst, antingen före eller efter utskick i din klocka, om du har några frågor om reparationer. Du kommer inte att debiteras för reparationer om klockan fortfarande täcks av garantin.

Hur man tar bort den härrör från en kvarts Movemant klocka

Hur man tar bort den härrör från en kvarts Movemant klocka


Stammen är den lilla ratten som du använder för att ändra tiden på klockan. Ta bort det tar några steg, men de är steg som kräver precision, omsorg och tålamod. Även quartz klockor är inte så komplicerat och känsligt som mekaniska klockor, kan de ändå vara skadad, särskilt när du tar bort baksidan av klockan och exponera själva rörelsen.

Instruktioner

Instruktioner

1 Öppna målet. Använd endast rätt sorts öppnare för klockan. Annars kan du repa klockan tillbaka. Om ditt ärende har slots, använd en JAXA Universal Case öppnare, en Meikosha 19400, eller en BERGEON 5338-1 F. För fall med spår, som Rolex, använd en BERGEON 5537. Dessa är alla handhållna fall-back öppnare. En professionell fall tillbaka öppnare, den BERGEON 5700Z, sitter på arbetsbänken av nästan alla urmakare i landet och kör ca £ 227,50. Självfallet, köpa en handhållen eller ficka etui öppnare om du inte gör en levande fastställande kvarts-rörelsen klockor. För snap-on fall kommer BERGEON verktyget fungerar. Oavsett typ av fall du har - Snap-on eller skruv på - endast använda rätt verktyg för din klocka Annars kommer du att repa höljet.

2 Ta tag i fallet hårt i handen, i ett skruvstäd eller i ett fall krabba.

3 Skruv öppna datorlådan med hjälp av skruvmejsel eller, i förekommande fall är snap-on, bända upp den genom att hitta spår eller slitsar på sidan av målet. Ta klockan locket och placera den åt sidan.

4 Leta reda på stammen tryckknapp. I många japanska klockor, är tryckknappen märkt. Tryck ner ungefär en halv millimeter med skruvmejsel eller tummen, och med den andra handen dra ut skaftet. Om klockan inte har en tryckknapp, kommer det att ha en skruv spak. Skruv Spaken är fjäderbelastad och håller stammen till kronan för att ställa in tid och datum. Vrid skruven spaken 00:59 och en halv gånger och dra ut skaftet.

Engelska Essay Tips för GCSE

Engelska Essay Tips för GCSE


Den General Certificate of Secondary Education (Gymnasium) är den viktigaste kvalifikation ges till elever i gymnasieskolor i England, Wales och Nordirland. Studenter läser typiskt för deras GCSE prov för två år och ta examen runt ålder 16. Även GCSEs finns i mer än 40 individer, är den engelska examen krävs för varje studerande som vill gå vidare till universitetet. Det finns flera olika engelska tentor, men eleverna behöver i allmänhet att svara åtminstone en essäfråga.

Planera Struktur

Kritisk planering är nyckeln till att göra bra på engelska GCSE uppsats. Se till att du förstår och den typ av uppsats som krävs, såsom en uppsats som syftar till att övertyga, eller en kreativ uppsats. Bestäm hur du kommer att närma början, mitten och slutet av uppsatsen, innan du börjar skriva. Skriv en inledande meningen som påverkar och drar läsaren i. Hitta lämpliga citat och exempel för att fylla i köttet av uppsatsen. Inte bara låta uppsats spår av vid slutet - vet hur din uppsats kommer att sluta och planera en avslutande punkt eller sista meningen som sammanfattar informationen i uppsatsen.

Grammatik och vokabulär

Variera struktur och vokabulär som används i din uppsats för att hålla läsaren intresserad. Håll läsaren i åtanke vid alla tidpunkter och använda lämplig ton och ordförråd för ditt ämne. Till exempel, kan slang vara lämpligt för en kreativt skrivande uppsats, men inte för ett formellt argument. När du är klar med uppsatsen, gå tillbaka till ditt arbete och kontrollera din grammatik - se till att alla dina apostrof s är på rätt plats, och korrigera eventuella stavfel.

Skriva att argumentera, övertyga eller Instruera

Detta är en populär typ av essäfråga på engelska GCSE examen. Denna uppsats ämne kräver att du vanligtvis att skriva ett brev eller ett informativt artikel. Om du skriver ett brev, kom ihåg att använda lämpliga ändelser och början, såsom "Kära" och "Med vänliga hälsningar," adress och datum. Kontrollera att du använder rätt ton för din målgrupp. Din uppsats bör innehålla en introduktion som anger anledningen till att du skriver, följt av bevisen för dina argument och sluta med en redogörelse för vad du vill ska hända.

Uppsats att informera, förklara eller beskriva

Denna typ av essäfråga kommer ofta upp på den engelska GCSE. Frågan kommer att berätta om din uppsats skall skrivas för att informera, förklara eller beskriva. Om informera, använder enkelt språk och se till att du förmedla all nödvändig information tydligt. Hålla läsarna intresserade av att lägga till mer information än som är absolut nödvändigt. Om du skriver att förklara, se till att du skriver till publiken specificerade och att du till fullo förklara ämnet. Om skrift att beskriva, kan du använda dina egna tankar och känslor för att lägga intresse för din uppsats. Använd enheter som metafor och bildspråk för att lägga till ytterligare intresse och fokus på de viktiga delarna av berättelsen.

Hur man bygger en enkel vatten klocka

Hur man bygger en enkel vatten klocka


Skapa en vattenklocka kräver en stadig vattenflöde för att mäta tid. Vatten klockor var bland de första tidtagare som inte är beroende av att observera himlakroppar, enligt National Institute of Standards and Technology. Grekerna heter vatten klockor clepsydras, "vatten tjuvar." Grav egyptisk farao Amenhotep I innehöll en av de tidigaste vatten klockor. Vattenur fungerar på samma princip som ett timglas. Det uppmätta flödet av vatten från en behållare till en annan spårar tidens gång. En hemmagjord vatten klocka erbjuder en trädgård funktion med den lugna flödet av vatten och ekon av gamla kulturer.

Instruktioner

1 Välj två behållare, såsom två krukor eller en kruka och en stor burk. Med hjälp av en tydlig behållare har fördelen att du kan läsa tiden från ett större avstånd, men det kommer att visa trädgårdsjord och alger. För ogenomskinliga behållare, kontrollera att de passar på en anläggning stativ, så att du kommer att kunna se vattennivån i den nedre behållaren för att läsa tiden. Om du vill använda en burk, kontrollera att den är tillräckligt stark för att stödja kruka full av vatten.

2 Fyll dräneringshål i potten som kommer att fungera som ovanpå vattnet klocka med rörmokare kitt. Försiktigt peta en spik genom kitt.

3 Ställ in andra kruka eller burk för vattnet klockan på lägre nivå av anläggningen monter.

4 Fyll topp gryta med vatten. Observera vattnet droppande från botten. Den behöver för att droppa i jämn takt, råder Harvard University. En långsam upptining gör att klockan att köra längre än en stadig ström. Om flödet är ostadig kommer tidtagning inte vara korrekt. Tömma potten och justera hålet, om så är nödvändigt. Använd en större spik för att förstora hålet om spill var inte stabil. Tillsätt mer kitt och använda en mindre spik om potten läckte en ström av vatten.

5 Fyll krukan med vatten och täcka hålet försiktigt med fingret. Sätta potten på toppskiktet av växt stativ eller direkt på en burk. Titta på din klocka eller armbandsur när du flyttar fingret och vattnet börjar droppa in i den nedre behållaren.

6 Markera vattennivån på den nedre behållaren med jämna mellanrum av tid, såsom halvtimme eller en timme mellanrum. Använda en vattentät markör för att markera på utsidan av en burk i fronten, eller markera insidan av en kruka i ryggen. Du kan också skapa en mer rustik eller gamla utseende vatten klocka genom att skrapa tidslinjer på baksidan av potten med en mejsel.

7 Se till vattnet klockan för att mäta hur länge du har varit ogräsrensning, leka med barnen eller läsa på gården.

8 Ställ klockan genom att tömma den undre behållaren och påfyllning den övre behållaren.

Hur man drar en farfar klocka

Hur man drar en farfar klocka


Farfar klockor är en typ av klocka också kända som "lång case" klockor, vilket innebär denna typ av klockan är en fristående klocka med en lång pendel inom midjan som håller tiden. Golvur slå ofta en klocka i timmen, kvart, halvtimme och tre fjärdedelar timme. Rita en grundläggande farfar klocka kräver lite faktiska konstnärlig förmåga, endast en linjal och en mycket grundläggande förståelse för former och klockor.

Instruktioner

1 Rita en rektangel som är ungefär två inches hög och 3/4 av en tum bred. Rita detta lätt - du kommer att behöva radera vissa delar senare. Detta är kroppen av farfar klockan.

2 Rita en halvcirkel ovanpå farfar klockan, drygt en halv tum lång. Denna halvcirkel ska centreras på toppen av kroppen av klockan. Det bör inte vara så bred som själva klockan, så att kanterna hos klock peta ut på endera sidan av halvcirkeln. Radera den horisontella linjen som bildar den nedre kanten av halvcirkeln, så att halvcirkeln verkar vara en kontinuerlig del av farfar klockan. Denna dekoration på toppen av farfar klockan är en standard konstruktionsval.

3 Rita en mörkare linje hela farfar dygnet runt, inklusive halvcirkeln du ritade i steg två.

4 Rita en rektangel horisontellt centrerad inuti midja farfar klockan. Denna rektangel blir 1/2 av en tum bred och 1 tum hög och kommer att ligga nästan en halv tum från botten av farfar klockan. Detta är dörren som visar pendeln inuti farfar klockan. Denna del är vanligtvis gjord av glas för att avslöja vad som ligger bakom den.

5 Rita en cirkel, 1/4 tum i diameter, horisontellt centrerad inuti rektangeln du ritade i steg 4. Denna cirkel bör vara belägen 1/4 av en tum, eller mindre, från botten av rektangeln du ritade i steg 4. sedan dra två parallella vertikala linjer längs mitten av rektangeln tills de möter cirkeln. Detta är pendeln.

6 Rita en kvadrat som är 1/2 av en tum lång, 1/8 av en tum ovanför rektangeln du ritat i steg 4.

7 Rita en cirkel inuti torget du ritade i steg 6. Detta är urtavlan. Placera en prick i mitten och dra två händer som pekar ut den tid som du vill visa.

Hur man reparerar en klocka Crystal

Hur man reparerar en klocka Crystal


De vanligaste typerna av skador för urtavlor är repor i kristallen - de vanliga fläckar av vardagsbruk. Många repor lätt kan repareras genom polering ut dem, särskilt för akryl- eller plastkristaller. Större sprickor och raster, eller djupa repor i mineral- eller safir kristaller kan kräva kristallen bytas ut, men prova den här metoden för att se om kristall skadan är repareras. Du kanske kan göra din klocka ser blanka och nya igen och spara dig en resa till juvelerare.

Instruktioner

1 Undersök kristall och se till att den är fri från partiklar och skräp.

2 Applicera en liten mängd av mässing renare till en ren trasa.

3 Gnid polska trasa mot ansiktet av klockan kristall, lätt men kraftfullt. Prova en cirkulär rörelse först, sedan gnugga längs korn av några envisa repor. Detta bör fylla i de flesta repor i kristallen.

4 Torka av eventuellt överskott mässing renare med en trasa, torka sedan ansiktet på klockan med en fuktig bomull disktrasa. Detta kommer att säkerställa att det inte finns några rester kvar på klockan kristall. Var noga med att kristallen är oklanderligt ren. Alla överblivna renare på kristallen kan attrahera smuts och störa tydligheten i urtavlan.