duschvägg av laminat

Hur man använder laminat för duschväggar

Hur man använder laminat för duschväggar


När du väljer laminat väggpaneler för användning i duschen, du uppgradera utseendet på ditt badrum och gör det lätt att rengöra. Inte längre behöver du oroa dig för missfärgade fogarna eller tvål avskum i spåren av din sida vid sida. Laminat duschväggar ger en slät yta, och de finns i hundratals design alternativ så att du kan välja badrum laminat som passar din inredning

Instruktioner

1 Rengör dina väggar. Laminatväggpaneler följer dina väggar med ett bindemedel. För att vara säker klister pinnar väl, se till att dina väggar är släta och rena.

2 Skär panelen som du vill installera runt dusch kontroller först. Först skär laminatduschpanel så det är lämplig höjd och bredd för den väggen. Ta bort fixturer. Mät placeringen av dusch styrrören och markera sin plats på laminatpanelen. Vrid badrum laminat för framsidan nedåt och använd en sticksåg att skära ut hålen för att passa dusch kontrollerna.

3 Applicera laminat vägg lim på baksidan av ditt badrum laminat. Placera den upp mot väggen med början längst ner. Sakta satte badrummet laminatpusselbiten på plats, rada upp hålen du skär för kontrollerna dusch.

4 Ta bort skyddsfilmen ovanpå laminatet innan du installerar nästa vägg.

5 Mät höjden och bredden av varje ytterligare väggen i duschen, och skär laminatduschväggar i storlek. Använda en panel för varje vägg. Upprepa installationsprocessen för varje vägg, ta bort skyddsfilmen på varje vägg innan du fortsätter.

6 Klipp dina hörnstycken storlek. Hörn bitar passar i hörnen för att dölja sömmen skapas där två paneler möts. Hörn ska köras från toppen av badrummet laminatet hela vägen till botten.

7 Kör en sträng av laminat vägg lim på baksidan av hörnstycken och tillämpa dem på hörnen på toppen av laminatduschväggar. Byt ut duscharmaturer.

Hur man använder laminatskivor för duschväggar

Hur man använder laminatskivor för duschväggar


För en lätt att rengöra, låga underhållskostnader och vackert tillskott till ditt badrum, överväga laminatduschväggar. Den släta konsistens gör det enkelt att ta bort tvål avskum och hårt vatten uppbyggnad och laminat väggpaneler finns i nästan vilken färg eller design som du kan tänka dig. Välj en stil som passar din befintliga inredning, eller möblera med ett djärvt uttalande som gör att din dusch att bli brännpunkten i rummet. Badrum laminat eliminerar oro fogarna eller ojämna plattor, vilket gör dina laminatduschväggar lätt att underhålla i många år framöver.

Instruktioner

1 Använd en trasa och rengöringsmedel för att rengöra duschväggar. Laminatväggpaneler följer dina väggar med ett bindemedel, som sticker bäst väggar som är slät och ren.

2 Klipp din laminat dusch väggpaneler innan du installerar dem. Börja med dusch väggen som rymmer din dusch kontroller. Mäta placeringen av dusch kontrollerna och markera var på laminatpanelen blir de. Vrid badrummet laminatframsidan nedåt och använd en sticksåg för att skära ut skårorna för kontrollerna dusch. Dessutom skär laminatet duschvägg så det är lämplig höjd och bredd för den väggen.

3 Applicera laminat vägg lim generöst på baksidan av ditt badrum laminat. Se till att du använder massor av lim runt kanterna så att laminatet inte skala bort med tiden. Placera laminatet väggspanelen upp mot väggen med början längst ner. Sakta satte badrummet laminatpusselbiten på plats, rada upp hålen du skär för kontrollerna dusch.

4 Ta bort skyddsfilmen ovanpå laminatet innan du installerar varje väggdelen.

5 Mät höjden och längden för varje ytterligare väggen i duschen och skär laminatduschväggar i storlek. Använda en panel för varje vägg. Upprepa installationsprocessen för varje vägg, ta bort skyddsfilmen på varje vägg innan du fortsätter.

6 Klipp dina hörnstycken storlek. De hörnstycken passar inne hörnen för att dölja sömmen skapas där två paneler möts. Hörn ska köras från toppen av badrummet laminatet hela vägen till botten.

7 Kör en sträng av laminat vägg lim på baksidan av hörnstycken och tillämpa den på hörnet på toppen av laminatduschväggar.

Billig badrum duschvägg idéer

Billig badrum duschvägg idéer


En attraktiv dusch kan förbättra ditt hem värde samt göra din dagliga dusch en mer njutbar upplevelse. När du väljer det bästa alternativet för ditt hem, överväga om utseende eller enkelt underhåll är viktigast för dig, och sedan välja material av högsta kvalitet inom din prisklass.

Laminera

Laminat dusch omger har kommit en lång väg sedan de granna utseende på 1970-talet. I stället för guld ådring, kan du hitta enkla solida färger, ganska realistiska marmor och granit utseende och andra stilar för att passa nästan alla dekor. Laminat omger är enkla att installera och enkel att rengöra. Vissa företag säljer ett stycke enheter som är förbockad att passa din dusch, minska antalet sömmar som potentiellt kan läcka och förstöra din gips. Den viktigaste delen av laminat installationen är att få en god tätning i området där laminatet möter badkar eller dusch golvet, så ta några av de dollar som du har sparat genom att välja laminat och spendera dem på bästa kvalitet täta du kan hitta .

anpassade kakel

Designer kakel är dyra, men om du har en kreativ strimma och inte har något emot att sätta i extra ansträngning, kan du skapa en anpassad mosaik för din duschvägg på en mycket låg kostnad. Kontakta alla kakel tillverkare och byggvaruhus i ditt område och be om eventuella trasiga eller rest badrum och kök kakel. När du har en bra bit över ytor som behövs för att täcka din duschvägg, bryta brickor i små bitar med en hammare och jämna ut kanterna med en fil. Ställ bitarna i mönstret för ditt val - antingen oregelbunden eller en specifik design - och använda hög kvalitet injekteringsbruk att ställa in dem i din duschvägg. Upprepas processen kommer att vara tråkiga, men utseendet kommer att bli svårt att överträffa.

Måla och gardiner

Även om du inte har en fristående klo-fots tub, kan du lägga till klo-fots stil till din dusch och spara pengar på samma gång. Börja med slät, primas Gips i hela badrummet, och måla hela rummet i valfri färg. Köp en full surround dusch gardinstång eller göra en själv från aluminiumledning eller - för ett något högre pris men trevligare utseende - kopparrör. Häng en duschdraperi längs baksidan av din duschutrymme och en längs fronten som vanligt. Se till att de överlappar varandra ganska lite på väggen mittemot duschmunstycke samt på duschhuvudet själv. Den här metoden fungerar bara bra om ditt badrum har en bra vent eller om du bor i ett torrt område där mögel inte kommer att bygga upp bakom gardinerna. Öppna duschdraperier på alla sidor med jämna mellanrum och rengör väggarna ordentligt. Använd klara eller genomskinliga duschdraperier att visa upp din vägg och hålla ett öga på eventuella fuktproblem att fånga dem tidigt.

Hur man gör laminat fanér bänkskivor

Hur man gör laminat fanér bänkskivor


Laminat fanér appliceras på en mängd olika substrat, inklusive spånskivor och plywood. De val av färger och mönster gör att konstruera ett laminat bänkskivan ett lönsamt alternativ till förformade bänkskivor laminat. Laminat fanér bänkskivor är klädda med matchande laminatremsor, aluminium eller trä trim. Tjockare laminat fanér håller längre och är mer reptålig. Faner som imiterar säden av dyra trä bänkskivor är lättare att ta hand om och billigare.

Instruktioner

1 Sand räknaren substratet slät. Avlägsna slipdammet genom dammsugning ytan. Torka substratet med en klibbduk för att avlägsna eventuellt kvarvarande damm.

2 Mät ytan av substratet topp, lägga 1/8 tum för trimning. Mäta de främre kanterna av substratet på samma sätt. Markera snittlinjerna för dina pjäser på baksidan av fanerskivor. Applicera en remsa av maskeringstejp för att de linjer du kommer att skära att undvika flisning. Skär faner med en cirkelsåg och en fintandad kniv, eller med en brukskniv laddad med en laminatblad. Guide bladet brukskniv med en metall linjal, då snäpp laminat faner på den skurna linjen.

3 Borsta en slät, jämnt lager av klister på substratet och på baksidan av faneret med en pensel. Göra det möjligt för kontakt cement att torka vid beröring. Kontrollera den rekommenderade torktiden på etiketten. Undvik att låta kontakt cement torka alltför länge, eftersom det försvagar bindningen.

4 Lägg bitar av skrot timmer eller dymlingar över underlaget ca 12 inches isär. Placera laminat faner över substratet, rikta in kanterna noggrant innan man tillåter de limmade områdena röra. Ta bort timmer eller tappar en i taget och tryck den del av faner på substratet. Fortsätt tills alla faner har tryckts på substratet. Rulla laminatets yta faner från mitten och utåt med en torr rollern eller kavel för att avlägsna luftbubblor.

5 Applicera två lager av klister till remsor av laminat fanér och framkanterna av substratet. Göra det möjligt för cement att torka ordentligt. Applicera ett extra skikt av klister endast fanér. Tryck på faner remsan till den främre kanten av substratet, att rikta in de övre kanterna. Rulla faner remsorna för att ta bort luftbubblor. Låt torka innan trimning.

6 smidig början framkant laminatet faner med en fil eller en router med en laminat bit. Kör routern långsamt längs kanten av faner, eftersom försöker skynda routern chip faner. Ta bort överskotts kontakt cement med nagellacksremover.

Om i förväg bildad laminat bänkskivor

Om i förväg bildad laminat bänkskivor


Förformade bänkskivor laminat är en av de många val i dagens kök och badrum renoveringar. De är mångsidiga, låga underhållskostnader och mycket kostnadseffektiv. Om du är på en stram budget, kan du uppdatera ditt kök utan att spendera en massa pengar bara genom att ersätta gamla kakel bänkskivor med slankare utseende förformade laminat bänkskivor.

Fungera

Förformade bänkskivor laminat erbjuda billigare alternativ till granit eller andra fast yta bänkskivor. Du kan använda dem för ditt kök eller badrum i granit. De är funktionella och hållbara, och ger en sömlös yta, vilket eliminerar behovet av injekteringsbruk i kakel installationer. Använda förformade bänkskivor laminat i ett kök ger en vacker yta att arbeta på som är hållbar och säker nog att hantera varma spill och även enstaka kniv repor. De brinner inte lätt även när du sätter en värmeplatta på toppen.

Funktioner

Förformade bänkskivor kommer med olika kant, såsom raka kanter, rundade kanter och tjur-näsa kanter. Vissa äldre stilar har spånskivor under redo för installation på toppen av en bas räknare. De mer avancerade stilar kommer färdiga från tillverkaren, ofta med backsplashes redan är anslutna liksom en gjuten sjunker för att skapa en sömlös formulär. De kommer med hål för armaturer redan förborrade - allt du behöver göra är att sätta VVS-armaturer. De har en slät yta med flera färgval av ytbehandlingar.

typer

Om i förväg bildad laminat bänkskivor


Förformade bänkskivor laminat finns i olika stilar och färger. Några har ingjuten i backsplashes som kommer i viken form eller längre stilar. Man kan välja en ingjuten i diskhon förformade laminat bänkskiva vilket ger en sömlös utseende, innefattande diskbänken och räknare som en hel bit. De olika färger att välja mellan är jordnära färger, trä korn finish, granit look, marmor utseende och fast yta utseende.

överväganden

En av de faktorer att tänka på innan du beställer förformade bänkskivor laminat är noggranna mätningar. Eftersom de kommer förformad av tillverkaren, skulle du behöva noggrant mäta och dubbelkolla varje mätning innan du skickar in din beställning bladet. Du kan beställa förformade laminat bänkskivor om din disk är av medelstorlek (8 till 12 fot lång). Om du har en överdimensionerad eller egendomligt formade disk, kan du vara bättre att köpa laminatskivor som du kan installera enkelt på egen hand.

fördelar

Det är billigare att köpa de förformade bänkskivor än granit och marmor. Det är lättare för en gör-det-självare att installera det än de flesta bänkskivor. Det eliminerar användningen av injekteringsbruk, såsom med kakel installationer. Det är lättare i vikt än granitplattor, därför lättare att hantera och installera. Du kan uppdatera ditt kök eller badrum med hjälp av förformade laminat bänkskivor i en kortare period jämfört med granit och kakel installationer. Det är lättare att rengöra och underhålla jämfört med kakel, och vissa stilar är värmebeständiga.

Vad är en duschvägg Surround?

Vad är en duschvägg Surround?


När du uppdaterar eller inrätta ett nytt badrum, måste du installera en dusch surround på insidan av en dusch. Dusch omger komma i en mängd olika material, storlekar och modeller, men de alla tjänar samma huvudsakliga syfte att skydda mot vattenskador i området dusch i ditt badrum.

Skydd

Duschvägg omger erbjuda skydd för väggen, hålla väggarna torr. Om en dusch hade ingen surround, skulle väggen i duschen blir mättade med vatten under en kort tidsperiod. Gips kommer att bli mjuk och mosig som den utsätts för fukt. En våt vägg kommer också att börja växa mögel och mögel och så småningom kommer att försämras. Dusch omger komma i en mängd olika stilar och material, var och en med sina egna fördelar och nackdelar.

kakel omger

Kakel omger tillåter dig att införliva mer än en design eller färg på din dusch surround, eftersom du kan använda mångfärgade plattor eller flera olika färger av kakel i surround. Kakel för omger komma i en mängd olika material såsom sten, glas och porslin. Tile kommer också i en mängd olika storlekar, så att du kan även använda olika storlekar plattor tillsammans för att skapa olika designeffekter. Du måste rengöra injekteringsbruk mellan plattorna regelbundet, eftersom bruket kan vara en grogrund för mögel och mjöldagg. Installationen tar flera timmar, beroende på installations erfarenhet med kakel och storlek och antal plattor för surround.

Plast och glasfiber omger

Glasfiber och plast omger komma i paneler, en för varje vägg i duschen, vilket gör att en husägare att installera panelerna på kortare tid och färre steg än andra typer av omger. Surround förankrar på väggreglar med hårdvara som ingår av tillverkaren. Installationsprogrammet använder täta för att täta runt surroundpanelerna och i hörnen på dusch. Surround materiella kommer att böja eller buga om man trycker på den, och kan spricka om hit med ett hårt slag. Repor kommer att visa den vita materialet under den färgade ytan.

akryl Surrounds

Akryl omger komma som tunna paneler som plast eller glasfiber paneler, men att de inte spricker så lätt under tryck. En professionell installatör måste sätta i akryl omger, men de kan installera surround över gamla kakel omger eftersom värmen installatören gäller akryl surround kommer att få den att överensstämma med någon yta. Akryl omger komma i en mängd olika färger som löper genom hela surround material så repor inte visa vitt.

Fast yta omger

Fast yta omger komma i en mängd olika konstgjorda material såsom gjutmarmor eller konstruerad sten. Surround material är tjockare än akryl eller glasfiber omger och det väger mer. En professionell måste installera surround eftersom installationsprocessen kräver special verktyg. Den omramningssatsen kan vara skräddarsydd till duschen eller köpas i standardstorlekar från byggvaruhus.

Hur man Refinish en Laminat Dresser

Hur man Refinish en Laminat Dresser


En billig vitt eller faux trä-grain laminat byrå är en praktisk möbel, men det är sällan en brännpunkt i någon inredning. De hala ytor av dessa bitar var svåra att Refinish i det förflutna. Under de senaste åren har paint företag utvecklat nya formler som syftar till att binda till laminat och andra plaster. Färger gjorda speciellt för laminat och Formica finns i en regnbåge av färger. Välj en nyans som kompletterar din inredning till refinish din laminat byrå i ett stycke som du kan vara stolt.

Instruktioner

1 Lägg ut en presenning i ett skyddat utomhus eller inomhus med god ventilation. Ställa in laminat byrå ovanpå presenning.

2 Lätt sand alla ytor som du vill måla. Torka bort sliprester med en putstrasa.

3 Ta bort alla lådorna. Använd en skruvmejsel för att lossa dem från lådan spår hårdvara, i förekommande fall. Ta bort alla låda pull hårdvara och ställ åt sidan. Ställ lådorna på tarp med sina fronter upp.

4 Rör måla noggrant med en färg pinne. Häll lite av färgen i en färg-valsfacket. Applicera färgen till boxy bildrutan i skänk, med början i toppen. Använd en låg-nap rulle för större ytor och en borste med flaggade eller kluvna toppar för mindre områden. Måla lådfronter och kanter samt.

5 Applicera ett andra skikt när det första skiktet är torrt. Processen kan ta upp till 24 timmar, beroende på den färgtillverkarens rekommendationer.

6 Låt färgen torka och härda i minst tre dagar. Sätt lådor tillbaka i byrå ramen. Reattach hårdvara.

Hur fixar ett laminat bänkskiva

Hur fixar ett laminat bänkskiva


Laminat bänkskivor fortfarande en populär kök och badrum motverka val. Med en sömlös utseende, en variation av färgval och motståndskraft mot fläckar, är laminat anses ganska robust. Men med ålder, slitage eller exponering för mycket vatten eller värme, kan laminat börja att skala bort eller chip. Repor, skadade kanter och andra ärr kan repareras i många fall utan att byta ut hela ytan.

Instruktioner

Sprickor, chips och repor

1 Fukta en mjuk trasa i varmt tvålvatten och vrida väl för att undvika översvämningar laminatet, orsakar mer skada på disken yta. Torka av bänkskivan med cirkelrörelser. Använd en mjuk borste, såsom en vegetabilisk pensel, för att ta bort inbäddade smuts, fett och olja - särskilt i sömmarna eller texture mönster. Skölj med rent vatten och låt torka en timme eller två.

2 Fyll chips, sprickor och stora repor med laminatreparationspasta eller färgad epoxi, köpt i en sats. Blanda efter behov och applicera en liten mängd pasta eller epoxi, med användning av en spatel eller liknande verktyg för att trycka in i tomrummet. Fyll hålet helt och sedan skrapa bort överflödigt att jämna reparationen med bänkskivan. Låt torka helt.

3 Sand över den reparerade delen, undvika oskadade områden. Använd en fin slippapper och använd inte en slipmaskin. Rengör med en mjuk trasa när du är klar för att ta bort eventuella sliprester kvar på bänken.

4 Sprid en bil eller möbelvax över bänkytan för att fylla små repor, gnugga in med en mjuk trasa med cirkulära rörelser. Tillämpa regelbundet efter reparationer är klar; en gång per månad polish kommer att hjälpa din laminat bänk ser skinande nya.

5 Spraya eller borsta på ett laminat täck till hela bänkytan för en klar, skyddande yta. Låt täck torka ordentligt innan du använder bänkskivan, typiskt fyra till sex timmar.

peeling kanter

1 Dra en lös laminatkanten bort från bänkskivan för att kontrollera om någon mat eller skräp bakom laminatremsor; undvika att dra ut för långt, eftersom du inte vill att bända loss den återstående bandet också. Skrapa bort eventuellt skräp närvarande med en spatel eller liknande föremål.

2 Värm en kläder järn på inställningen "bomull", utan ånga. Tryck på curling laminatkanten mot disken och tillämpa den uppvärmda järnet tillräckligt länge för att återaktivera någon lim närvarande för att åter fästa kanten. Ta järnet efter fyra eller fem sekunder och inspektera; ansöka om ett par sekunder mer om det behövs. Undvik att lämna järnet på plats för länge för att undvika brännhet laminatet.

3 Applicera ett tunt lager av klister till både bänkkanten och baksidan av laminatstycket om enbart värme misslyckas att binda kanten till disken. Låt cementen torka tre eller fyra minuter, och tryck sedan på kant på plats och hålla ytterligare två eller tre minuter. Använd kontakt cement sparsamt; för mycket cement kommer att orsaka laminatkant torka böjt ut ur disken.

Brutet, saknas kanter

1 Mät saknas eller trasiga laminat kant område du vill ersätta. "Stjäl ersättningsdelar från en undanskymd plats på bänken", föreslår Tom Silva "This Old House" att ersätta saknade pusselbiten. Mark, enligt mätningar, och skära en motsvarande bit utanför bänkkanten där den står inför en vägg, kylskåp eller liknande omärkbart område. Betyg det område du vill ta bort med hjälp av en linjal och brukskniv, skär flera gånger för att successivt skära igenom kanter.

2 Håll ett strykjärn, upphettas till hög utan ånga, mot ersättning kant du bara klippa. Värm område för fyra eller fem sekunder för att lossa lim, sedan försiktigt bända upp för att ta bort.

3 Placera ersättnings kanten mot bänkskivan över den saknade eller skadade kantstycke. Gör det skadade området med en mattkniv med hjälp av ersättnings kanten som en mall; Detta garanterar att både ersättningsstycket och den saknade området eller skadade bit är identiska. Värm det skadade området med ett strykjärn igen för att lossa lim, sedan bända bort någon kant närvarande.

4 Håll ersättnings bit upp till kanten där den skadade bit togs bort. Använd den uppvärmda järn för att värma området igen, återinförande av lim för att fästa nya pjäs. Applicera kontakt cement lätt på båda ytorna och tryck fast om kanten inte att följa.

Hur man väljer ytan för duschväggar

Hur man väljer ytan för duschväggar


De planerar att ge sin bad utrymme en ansiktslyftning, eller lägga till en helt ny dusch till ett hem, har ett sortiment av dusch yta alternativ att välja. Dessa alternativ varierar i pris, enkel rengöring och estetiskt tilltalande. Genom att noggrant överväger din dusch yta alternativ innan du gör ditt slutliga val, kan du se till att ytan du sluta med passar både din budget och ditt badrum behov.

Instruktioner

1 Bestäm en budget. Medan vissa dusch omger är mycket prisvärd, andra, såsom dekorerade keramiska plattor kan vara budget bustingly dyrt. Innan du börjar att utforska dina alternativ, bestämma exakt hur mycket du vill investera i din dusch yta inköp och begränsa sökningen till alternativ som faller inom denna budget.

2 Mät ditt utrymme. Vissa dusch ytor kommer i ett sortiment av storlekar, medan andra är endast avsedda för duschar i vissa dimensioner. Mät dimensionerna av duschen yta du behöver för att täcka innan du besöker butiken, och ge sig ut på din sökning beväpnade med dessa siffror.

3 Välj en önskad form. Medan rektangulära dusch ytor är den vanligaste, vissa tillverkare erbjuder mer samtida former, såsom runda eller ovala duschväggar. Bestäm vilken form passar bäst i din tillgängligt utrymme och matcha din inredning estetiska, sedan söka material som kommer i dessa önskade former.

4 Tänk på din städning vanor. Groutless dusch ytor - såsom plast dusch omger - är lättare att rengöra och kräver mindre regelbundet underhåll. Om du inte är förtjust i fogmassa rengöring, och inte vill investera tid i duschen underhåll, överväga en plast surround, eftersom det inte kräver samma uppmärksam rengöringsschema.

5 Bestäm en önskad nyans. Bestäm vilken färg passar bäst in i ditt badrum design och välja ett material tillgängligt i detta nyans. Om du vill att din dusch vara en diskret närvaro i rymden, gå med en vit eller grädde. Om du istället vill du din dusch att vara en samlingspunkt, välj en djärvare, mer uppseendeväckande skugga.

6 Tänk på enkel installation, och hur länge du vill att din dusch ombyggnads att ta. Vissa dusch ytor kan installeras på en dag, medan andra kräver upp till en vecka av arbete. Kontakta din planerade ombyggnads schema för att avgöra hur mycket tid du kan budgeten, och välja ett material som kan installeras i detta tilldelade tid.

Hur reface Laminat Bänkskivor

Hur reface Laminat Bänkskivor


Skrapar från kastruller och stekpannor, kniv repor och heta föremål är bara några av de potentiellt skadliga element som laminat bänkskivor möter. Med tiden repor, bucklor och Dings tar sin tribut och din gång vackra kök behöver en ansiktslyftning. I stället för att bryta banken att installera nya bänkskivor, överväga refacing dina laminat bänkskivor. Nya laminat kan läggas direkt över den gamla med ett skikt av klister.

Instruktioner

1 Scuff upp det ursprungliga laminatet med en bandslip och en 80 grit bälte. Hålla slipmaskin rörelse för att förhindra att gräva genom laminatet helt. Scuff hela bänkskivan, inklusive kanterna. Sand hand kanterna bandslip inte kommer att nå.

2 Mät och skär bitar av laminat att passa toppen och kanterna av din bänkskiva. Gör dem ½ tum större än ansikten bänkskivan. Göra nedskärningar på ett bord såg med en fintandad klinga vände bakåt för att minimera chipping.

3 Rulla ett skikt av kontaktcement på kanten av bänkskivan med hjälp av ett medium tupplur rollern. Täcka hela ytan. Applicera ett lager på baksidan av laminatstycket du skär för kanten också. Låt kontakt cement för att ställa in för femton till tjugo minuter, eller tills helt torr.

4 Rikta in laminat med bänkskivan kant och tryck lim nedåt mot det. Tryck på laminatet stadigt på bänkkanten med en J rulle för att eliminera eventuella luftfickor och säkerställa tillräcklig vidhäftning.

5 Trimma kanten av laminat med en router utrustad med en flush cut lager bit. Justera bitdjupet så att skäreggen rider under laminatet med lagret rullande längs den övre och nedre delen av bänkskivan. Starta routern och kör den moturs runt kanterna av laminatet för att trimma den flush.

6 Lim och tryck ändkanten bitar och toppen av disken på plats med samma teknik. Vaxa lagret med bivax när man kör den längs nya laminat för att förhindra friktionsskador.

7 Kör en fil längs den främre kanten av laminatskiva för att jämna sömmen där den möter laminatkanten beklädnad. Håll filen i 45 graders vinkel till toppen och lutas med början av filen något till höger. Flytta filen från vänster till höger, kontrollera kant med ett finger för jämnhet.

8 Rengör kontakt cement rester från bänkskiva laminat med en trasa fuktad i aceton eller nagellacksborttagningsmedel.