dräneringsslang tvättmaskin

Hur att rengöra en tvättmaskin dräneringsslang

Hur att rengöra en tvättmaskin dräneringsslang


Tvättmaskiner är en sann tidsbesparing - för det mesta. Ibland tvättmaskiner tillbaka upp, vilket ger en tubful av smutsigt vatten och smutsiga kläder. Gärningsmannen i dessa fall är en igensatt tvättmaskin slang, som bär det smutsiga vattnet från din tvätt i hemmet avloppssystem. Inte panik, men som rensa tvättmaskinen avloppsslangen är en ganska enkel process.

Instruktioner

1 Koppla bort tvättmaskinen från väggen. Detta kommer att bidra till att förhindra oavsiktliga electrocutions medan du arbetar.

2 Flytta tvättmaskinen bort från väggen tillräckligt långt för att du ska kunna arbeta bakom det.

3 Lossa slangen från baksidan av brickan. I de flesta modeller, kommer du skruva kopplingen som håller brickan på plats och ta bort slangen. Vissa modeller har en slang som skruvar rakt in i baksidan av brickan. Låt inte slangen falla till marken efter avlägsnande, eller har du ett golv indränkt med smutsigt diskvatten.

4 Ta bort den andra änden av slangen från dräneringsröret. Det kan klippas eller bundna på plats, så ta bort den första.

5 Töm slangen utanför eller i ett handfat, ta bort så mycket av vattnet och något utöka den som du kan.

6 Fäst en spruta till trädgårdsslang om det inte redan är där. Rikta sprutan ner mynningen av brickan slangen och ge det en full blast vatten. Om slangen fortfarande inte töms ordentligt, ta en bit ståltråd eller klädhängare och köra det genom slangen för att driva något inuti ut i andra änden.

Felsökning en GE profil tvättmaskin

Felsökning en GE profil tvättmaskin


En GE Profile tvättmaskin som inte fungerar som den ska inte nödvändigtvis betyda att du måste gå till kostnader och olägenheter för att ringa en servicetekniker. Många faktorer påverkar hur väl brickan fungerar och det finns tillfällen när mindre buggar kan orsaka stora problem, såsom brickan läcker eller inte spinning vid centrifugering. Du kan enkelt felsöka tvättmaskinen själv och identifiera många problem som du snabbt kan åtgärda själv utan kostnad.

Instruktioner

1 Koppla brickan eller utlösa brytaren så att brickan inte startar oväntat.

2 Kontrollera avloppsslangen för veck. Räta en snodd dräneringsslang. Inspektera hur avloppsslangen går in i avloppet. Tömningsslangen bör inte vara fyllda i avloppet; istället bör det finnas ett mellanrum mellan dem. Dessutom bör avloppsslangen böjas till en U-form strax innan det kommer in i avloppet. Om det inte är, böj avloppsslangen i rätt form och hålla den på plats med buntband.

3 Kontrollera din huvudsakliga hushållsavlopps för att se om det är igensatt. Ett bra sätt att göra detta är att kontrollera andra avlopp i huset för att se om de fungerar. Om flera av avloppet inte fungerar, ringa en rörmokare om du inte har erfarenhet rensa huvuddränerings till ditt hus.

4 Öppna luckan och undersöka brickan pumpfiltret för att se om det är igensatt. Åtkomstluckan, som ligger i centrum av den nedre panelen av framsidan av brickan, kan öppnas genom att man placerar ett mynt i skåran och vrida. Placera ett tråg eller skål och handdukar under luckan innan du öppnar den.

5 Vrid spolarpumpfiltret moturs för att ta bort den. Rensa ut skräp i pumpfiltret. Sätt den på plats igen och vrid den medurs. Stäng luckan och relatch det.

6 Öppna brickan och för att se om lasten är balanserad (kläder fördelas jämnt i trumman på brickan). Omfördela kläderna i trumman om det behövs. Kör avloppet och snurra eller skölja och centrifugera cykler.

7 Antag att motorn är överhettad. När motorn blir överhettad, stannar brickan automatiskt i två timmar eller så för att svalna. Anslut brickan tillbaka och justera brytaren till på. Maskinen kan starta igen automatiskt. Vänta ett par timmar för att se om det startar.

1 Kontrollera dörrtätningen för att se om den är skadad, sliten, eller rivas. Om det är, byt ut den.

2 Titta bakom brickan. Om det finns vatten, är maskinen oversudsing. Använd mindre tvättmedel.

3 Kontrollera slanganslutningarna för att se om de är täta. Tömningsslangen måste sättas in i avloppet på rätt sätt (se ovan). Kontrollera hushållsavlopps att se om det är igensatt.

1 Kontrollera att maskinen för att se om det är i nivå front-to-back och sida till sida. Använd en vattenpass. Använd gummi utjämning ben att korrigera eventuella problem.

2 Öppna dörren och se om belastningen av kläder är balanserad. Omfördela poster i brickan vid behov.

3 Blanda tunga och lätta föremål i varje tvätt. En bricka full av tunga föremål kommer sannolikt att bli obalanserad och stopp.

1 Välj rätt tvättcykeln för den typ av kläder i tvättmaskinen. Separata kläder efter typ av tyg och färg för tvätt.

2 Använd rätt mängd tvättmedel för varje last. Detta är särskilt viktigt om du använder HE tvättmedel. För mycket HE diskmedel kan orsaka oversudsing och en dålig lukt i tvättmaskinen och på kläderna.

3 Använd en vatten balsam eller installera en avhärdare om du har hårt vatten i ditt hem.

Hur man fixar en tvättmaskin Avloppsslang

Hur man fixar en tvättmaskin Avloppsslang


Sedan introduktionen på 1920-talet, har tvättmaskiner snabbt blivit en fixtur i de flesta amerikanska hem. Dessa maskiner hålla en tvättbalja där kläderna som skall rengöras är placerade. Vatten och tvål blandas i maskinen som den rengör kläderna, och sedan detta vatten pumpas ut och in i ditt hem avloppssystem genom en dräneringsslang. Ibland dessa slangar kan läcka eller tår, i vilket fall, bör du fixa tvättmaskinen avloppsslangen för att förhindra en källare eller tvättstuga full av vatten.

Instruktioner

1 Koppla ur tvättmaskinen ur vägguttaget. Detta kommer att bidra till att förhindra oavsiktlig stöt.

2 Dra brickan bort från väggen så att du kan arbeta bakom det. Ge dig själv gott om utrymme så att du kan undersöka slangen och rinna av ordentligt.

3 Torka bort slangen och undersöka det. Leta efter några krökar eller hål i slangen. Dessa resultat när slangen är böjd eller vikt.

4 Reparera eventuella läckor med vattentät tejp. Det finns många olika typer av vattentät tejp. Följ tillverkarens anvisningar i inslag läckan plats med bandet.

5 Se till att i slutet av tvättmaskinens dräneringsslangen är ordentligt placerad i dräneringsröret öppning. Säkra slutet av avloppsslangen i röret med en plast buntband eller ståltråd.

6 Skjut brickan på plats, se till att du inte böjer eller vikas slangen. Anslut brickan igen.

Hur man installerar avloppsslangen till ett uppsamlingskärl på en tvättmaskin

Hur man installerar avloppsslangen till ett uppsamlingskärl på en tvättmaskin


Även tvättmaskiner är avsedda för att hålla vattnet på insidan av maskinen, ibland olyckor kan inträffa. Du kan minimera skadan från en tvättmaskin läcka genom att installera en dräneringspanna under maskinen. Ett brett pan fungerar som en bassäng för att fånga något vatten läcker ut från maskinen ovan. En dräneringsslang som är ansluten till den sida av pannan bär bort vattnet och tömmer den i en annan plats, till exempel en källare avlopp.

Instruktioner

1 Koppla ur tvättmaskinen eller stänga av strömmen vid huvudkretsen för utlopp där maskinen är inkopplad.

2 Applicera ett par droppar diskmaskin tvål till bröstvårtan på tråget. Gnid detta runt med fingrarna.

3 Sätt i slutet av avloppsslangen över inloppet på sidan av tråget.

4 Fäst avloppsslangen till tråget med en slangklämma. Dra klämman vid behov med en skruvmejsel. Om du använder en nypa typ klämma, tryck på sidorna tillsammans med en tång och trä den över änden av slangen innan den placeras på bröstvårtan.

5 Kör den andra änden av avloppsslangen till en närliggande avlopp, såsom en källare avlopp, sump pump eller avloppsslangen. Om du ansluter till en annan avloppsslangen, använd en koppling för att fästa ihop slangarna. Hålla kopplingen på plats med ett par slang clamps.Tighten klämmorna efter behov.

6 Fyll upp en container full av vatten. Storleken är inte viktigt, men det bör hålla minst en pint. Häll vatten i dräneringstråget under tvättmaskinen. Se till att vattnet rinner ur pannan, genom slangen och in i avloppet.

7 Återställ strömmen till tvättmaskinen.

En Rag har fastnat i min frontmatad tvättmaskin

En Rag har fastnat i min frontmatad tvättmaskin


Frontmatade tvättmaskiner är utformade för att förhindra att tvätten fastnar i maskinen. Men mindre objekt, till exempel trasor, strumpor och underkläder, ibland fastna i mellan maskinens två washtubs - inre och yttre - och ibland hamna i dräneringsledningen. Om du misstänker att en trasa har fastnat i din bricka, inte panik. Beroende på var trasan är placerad, det finns sätt att hämta det utan att behöva kontakta en tvättmaskin reparatör.

Frontmatade tvättmaskin Design

En front-load tvättmaskin har en inre och en yttre tub. Den yttre tub håller vatten och omger den inre tub som innehåller tvätt. Syftet med att ha två tråg är att separera tvätten ur vatten för att förhindra att tvätten kommer in i dräneringsledningen och hindrat vatten från att lämna maskinen. Tyvärr är den dubbla konfiguration badkaret inte perfekt, och varje så ofta en bit av kläder kommer in i yttre badkar och fastnar.

Töm Tvättmaskin

En av de första tecknen på en täppa är att vatten kvar i badkaret även efter tvättcykeln avslutas. I detta fall förhindrar en trasa vatten från att rinna. Stäng av strömmen till tvättmaskinen. Ta ut tvätten ur maskinen, och placera den i en vattentät behållare. Gå till baksidan av tvättmaskinen och lokalisera vattenpumpen filtret. Se tvättmaskinens handbok för att få hjälp. När du har hittat den, ta bort slangen och placera den i en 5-liters sopor hink eller sjunka och låt vattnet tom från maskinen.

rag Removal

Rådgör tvättmaskinen häftet igen var att hitta den primära åtkomstpanelen på frontlastaren om det inte är uppenbart. Öppna panelen för att avslöja den yttre avloppet badkar och dräneringsslang. Om trasan är synlig, ta bort den med händerna och återmontera. Om du inte omedelbart se trasa, kanske är det nära portalen entré för vattenpumpen. Lossa och ta bort avloppsslangen ansluta sig till yttre badkar och vattenpump. Använd en tång eller fingrarna för att nå in i portalen hålet för att ta bort trasan. I vissa fall kan en trasa fastna längre ner i dräneringsledningen och kommer att kräva att du tar ut agitatorn att nå den. Ring en bricka reparation specialist när detta händer snarare än försök att ta bort komponenten själv.

överväganden

Beroende på var du hittar täppa slutändan kommer att avgöra om mer betydande skada har uppstått på maskinen. Till exempel, om trasan kommer in i vattenpumpen, kan den bryta den. De vatten pumpfunktioner med hjälp av en trissa system för att driva vatten från den yttre tub. Om en trasa kommer in i vattenpumpen och fastnar runt trissan, kan det frysa mekanismen. Som ett resultat, måste du byta remskivan systemet och eventuellt vattenpumpen också.

Hur man reparerar en tvättmaskin Avloppsslang

Hur man reparerar en tvättmaskin Avloppsslang


En läckande avloppsslangen på tvättmaskinen kommer att resultera i en vattniga röra varje gång du tvättar dina kläder. Den läckande slang kan vara särskilt problematiskt på vintern när vattnet kan vända sig till is, vilket orsakar en halkrisk. Det är viktigt att du vet hur man reparera en tvättmaskin dräneringsslang så att du kan tvätta dina kläder utan att behöva oroa behöva torka upp efteråt eller falla ner.

Instruktioner

1 Lossa klämman som håller avloppsslangen på plats. Två typer av klämmorna håller dräneringsröret till tvättmaskinen och de kräver olika metoder för borttagning. Å ena, pressa samman handtagen och dra bort från torken för att ta bort den. För det andra, montera en skruvmejsel i spåret och vrid den moturs tills klämman sitter löst, dra sedan klämman bort från tvättmaskinen.

2 Vrid och skaka dräneringsröret loss från tvättmaskinens anslutningsröret. Avloppsslangen kommer tätt inpassad runt maskinens anslutningsröret. När dräneringsslangen avlägsnas från tvättmaskinen, ta bort den andra änden av slangen från dräneringsröret. Den andra änden av slangen kommer inte att kräva klämmorna lossade eftersom det helt enkelt ligger i dräneringshålet.

3 Sätt en klämma i slutet av den nya avloppsslangen och placera änden av avloppsslangen runt kopplingsröret. Placera klämman på plats över både avloppsslangen och anslutningsröret och dra åt den med hjälp av motsvarande metod för din typ av klämma. För en klämma klämma, pressa de två ändarna tillsammans, placera klämman och släpp. För en skruvklämma, placera klämman och skruva fast den medurs. Placera den andra änden av dräneringsslangen i avloppsröret.

Hur du ansluter två tvättmaskiner

Hur du ansluter två tvättmaskiner


Tvättmaskiner ansluta till tvättstugan med två vattenförsörjnings slangar, en dräneringsslang och en elektrisk sladd för vägguttaget. Med en typisk hem installationen, tvättstuga utrustad med en uppsättning av vattenventiler och ett avloppsrör. Om du behöver koppla in två tvättmaskiner, göra en resa till järnaffären för material som låter dig ändra anslutningar för ett par brickor.

Instruktioner

1 Stäng av vattnet i tvättstugan genom att vrida ventilvreden på väggen medurs tills tight.

2 Fäst varmvattenslangen från varje tvättmaskin till kontakterna på vattenslangen T-ventil. Dra åt med tång.

3 Anslut den återstående kopplare på T-ventilen till varmvattenventilen i tvättstugan och dra åt med en tång.

4 Anslut kallvattenslangen från varje bricka till den andra T-ventil och sedan bifoga till kallvattenventilen i tvättstugan.

5 Skjut en rund klämman över varje ände av en 1/2-tums diameter Y-slang. För in avloppsslangen från varje bricka i Y-slangen och dra åt klämmorna med en skruvmejsel.

6 Sänk den andra änden av Y-slangen i avloppsröret i tvättstugan.

7 Öppna vattenventiler i tvättstugan för att släppa vatten till två apparater.

Bosch tvättmaskin inte tömningBosch är ett tyskt företag som erbjuder konsument apparater, inklusive frontmatade tvättmaskiner och stapelbara brickor. Ett vanligt Bosch tvättmaskin problem är att vattnet inte rinna ut ur badkaret. Felsöka problemet innan du kontaktar Bosch för att få hjälp. Du kan ofta åtgärda detta problem och undvika väntar på reparation eller betala för out-of-garanti serviceavgifter.

dränering blockerad

Den "Dränering blockerad?" felkod indikerar att antingen dräneringsslangen eller röret dräneringsvattnet är igensatt. Stoppa brickan och rensa ut slangen. Ibland kläder kan blockera slangen. Nå in i badkaret och ta bort alla kläder som fångats i slangen. Om du inte kan se några blockeringar i slangen, öppna huvudåtkomstpanelen och undersöka den del av slangen är ansluten till pumpen. Använd tång för att dra ut alla kläder eller skräp.

pumpen blockerad

Den "Pumpen blockerad?" felkod innebär att skräp eller kläder har kommit in i själva pumpen. Rengör pumpen. Kontrollera remskiva om ingenting har fastnat i det, särskilt om badkaret inte snurrar eller pumpa vatten ut. Försök att vrida remskiva. Om det inte blir, då måste du byta ut den.

Andra dräneringsslang frågor

Om vatten återvänder till din Bosch tvättmaskin efter att den pumpas ut, mäta hur mycket av avloppsslangen sträcker sig in i badkaret. Om det är mer än 10 cm (4 tum), ta bort överskottet. Verifiera att ståndröret är inte mer än 240 cm (96 tum) ovanför golvet. Avloppsslangen måste passa väl in i stigröret men inte för hårt. Om anslutningen är mycket snäv, lossa den.

ytterligare problem

Bosch tvättmaskin kommer inte att gå igenom centrifugering om du tvättar små och stora kläd ihop bitarna. Dessa poster kan fastna ihop och skapar en obalanserad last. Brickan hoppar centrifugeringen för att förhindra tvättmaskinen skada. Om tvättmaskinen inte gå igenom centrifugeringen, då kläderna kan vara alltför blöt. Förlänga torkningstiden för att kompensera för den våta kläder eller köra cykeln igen, separation av den tunga och lätta kläder. Om tvättmaskinen stoppas medan dränering, kan din makt har gått ut. Vänta på att komma igen och starta om cykeln. Kontrollera att du inte har löst ut en strömbrytare eller blåst en säkring. Om tvättmaskinen fortfarande inte startar, koppla ur den och öppna upp huvudhuset. Undersök locket omkopplaren, som är en svart låda med kablar. Byt ut brytaren om anslutningarna bryts eller utbränd.

Varför fungerar inte min Tvättmaskin tömma vattnet?

Varför fungerar inte min Tvättmaskin tömma vattnet?


De två mest sannolika skälen till en tvättmaskin låta att dränera vatten från dess trumma är en blockering vid någon punkt i systemet dränering eller misslyckande av brickan pumpmekanism.

Ta bort vatten

Innan du gör något för att avhjälpa felet, måste du tömma vattnet ur maskinen och ta bort kläder. Hur du gör detta beror på om tvättmaskinen har en tvätt pumpfiltret och filterdräneringsslang eller inte. Tvättmaskinen manual kommer att identifiera platsen för dessa funktioner. Om din maskin har en pump filter och en filterdräneringsslang, öppna pumpfiltret klaffen och dra den lilla avloppsslangen framåt. Har en stor bassäng på plats för att fånga vattnet. Vattnet ska sedan tömmas i bassängen.

Maskiner utan Pump Filter

Om maskinen har ingen pump filter och små avloppsslangen, måste du komma åt slangen genom vilken tvätt- och sköljvatten utgångar på baksidan av maskinen. Denna slang bör skiljas från sitt avloppsvatten rör och sänks ner i en hink eller stor bassäng så att vattnet kan rinna ut ur tvättmaskinen.

Snurra Kläder

När vattnet dräneras bör maskinen kunna snurra kläder i trumman. För att göra detta måste du börja med en helt tom hink eller bassäng, med reservdelar nära till hands. Efter detta kommer du att kunna öppna dörren och ta bort poster.

Felsökning och reparation en Maytag tvättmaskin

Felsökning och reparation en Maytag tvättmaskin


Maytag tvättmaskiner måste servas över tiden. Vanliga problem som dränering eller spinning frågor, kan snabbt åtgärdas med enkla, felsökningstips. Större problem, som ett avlopp läckage, till exempel, kan kräva ersättning av Maytag dränerings delar. Har din Maytag tvättmaskin manual redo att hjälpa dig att lösa dessa ibland modellspecifika problem. Kontakta tillverkaren för reservdelar som är lämpliga för din Maytag tvättmaskin.

Instruktioner

1 Bedöm lasten. Överbeläggning din tvätt med alltför många kläder (eller inte tillräckligt) kan påverka vattenfyllning. Se också till att fördela kläder jämnt före användning.

2 Ta reda på om brickan är ansluten till vägguttaget. Återställa brytaren om det behövs.

3 Ta bort alla veck från avloppsslangen. Rensa verktyget badkar avloppet vid behov.

4 Stäng brickan lock säkert att lägga tryck på locket omkopplaren. Locket omkopplaren hindrar brickan från operativsystemet när locket är öppet. Om den är stängd men fortfarande inte fungerar, kan växeln vara defekt. Enligt Maytag, brickan inbyggda fel funktion kommer att hålla den från spinning eller dränering tills locket omkopplaren ersättas. Kontakta en auktoriserad Maytag leverantör för att få hjälp om du misstänker en felaktig lock switch.

1 Undvik överbeläggning din last; en obalanserad, tung last kan bidra till överdriven vatten fyllning som kan läcka. Skjut brickan bort från väggen för att se baksidan. Kontrollera om vattenslangen är ordentligt ansluten till maskinen.

2 Byt ut hela slangen om du ser punkteringar. Om slangen är i gott skick, byt bara den interna brickor. Investera i ny stål eller plast yttre baljor om de rostiga, punkterade eller split.

3 Skruva av åtkomstpanelen och leta efter läckor i det interna utrymmet som maskinen fylls. Om läckor visas som cykeln fortsätter, byt pumpen. Stäng av brickan och koppla bort den från eluttaget. Försiktigt luta brickan uppåt för att komma åt under enheten använda en domkraft så brickan inte välter när du utför arbetet.

4 Lossa de två motorfästbultar med en skiftnyckel för att minska spänningen på remmen. Koppla bort pumpslangen och skruva dess monteringsbultar med en momentnyckel. Lossa remskiva med händerna. När hela pumpen och slangen tas bort, installera den nya pumpen genom att först, skjuta pumpspaken i agitatorn platsen och anpassa bältet med remskiva.

5 Rikta in skruvhålen och dra åt fästskruvarna. Anslut alla slangar och snäpp i klämmor. Dra mot motorn för att skapa spänning på bandet, sedan dra den bakre motorfästbult. Fästa monteringsbulten ligger på motorns motsatta sida. Placera brickan tillbaka på golvet och koppla in den igen.