domino regler poäng

Officiella domino regler

Officiella domino regler


Du minns förmodligen står alla domino i långa ormlika linjer, sedan skjuta den första att skapa en kaskad spår av fallna rektanglar. Kanske du såg människor på tv med tusentals domino racing och faller i fantastiska mönster. Men visste du att det finns en verklig domino spelet? I själva verket finns det massor av dem.

Historia

Domino var troligen utvecklats i Kina runt 12-talet, även om vissa källor kredit Egypten eller Saudiarabien med sin skapelse. Kinesiska domino har hittats i platser i Kina som går till de tidiga 1100-talet. Domino är baserade på sexsidig tärning, och en dubbel-6 uppsättning domino representerar alla rullar av två sex-sidiga tärningar. Traditionell kinesisk domino använda alla möjliga kombinationer, inklusive dubbletter, medan de gemensamma europeiska domino använda varje kombination endast en gång och lägg ämnen. I början av 18-talet, hade domino migrerat till Italien, och i slutet av 18-talet hade de sprids över hela Europa. De är särskilt populära i latinamerikanska länder och i hela Karibien. Turneringar hålls över hela världen.

Domino Grunderna

Domino, även kallade ben, är små plattor med prickar, eller kärnor, i varje ände. Prickarna är åtskilda av en linje. Den vanligaste uppsättningen, dubbel-6, har 28 plattor med alla nummer från 0 (blank) till 6. Varje platta är namngivna enligt pips på brickan. Så om en domino visar en 4 och 5, det kallas en 4-5. Det lägsta antalet alltid namnges först. Domino med samma nummer på varje ände kallas dubbel, så en domino med två 6s är en dubbel-sex, därav namnet på uppsättningen. Dubbel 6s är "tyngsta" kakel i uppsättningen, medan dubbel ämnen är den lättaste. Större uppsättningar domino finns tillgängliga, inklusive dubbel 9s, dubbel-12s, dubbel-15s och dubbla 18s. Dessa större uppsättningar används i mer komplicerade spel. Det är brukligt för dubbel som skall placeras i sidled. Men du behöver inte spela ut de exponerade ändarna av dubbel. Domino kan placeras ände mot ände eller ände mot sida. Detta är en ren bekvämlighet för att hålla dem från att köra från bordet.

Grundläggande Spelets - Rita Domino

Rita domino är ett av de enklaste dominospel och ligger till grund för många av de mer komplicerade spel. Domino blandas genom att placera dem nedåt på bordet och flytta runt dem för att blanda upp dem. Detta kallas ben varvet. Om endast två spelare spelar, de varje dragning sju domino från benet gården. Om tre eller fyra spelar de varje dragning fem domino. Resten av domino är kvar på bordet. Varje spelare placerar sina dominobrickor på sina sidor framför honom så att andra spelare inte kan se sina plattor. Personen med de högsta dubbla startar och spelar en bricka. Om ingen har en dubbel, den person som har den högsta pip går först. Den person till vänster spelar sedan en bricka av vardera änden av den första plattan. Till exempel, om den första kakel är en 1-3, kan nästa spelare spela antingen en eller 3. Om en spelare inte kan göra en pjäs, måste han dra benet gården tills han kan spela. Om det inte finns några domino kvar, måste han passera. Den runda slutar när en spelare har slut på plattor eller ingen kan spela en bricka. Då spelet kallas "blockeras" och slutar.

scoring

När en runda ändar, personen med det lägsta antalet kärnor kvar i handen (den lättaste handen) vinner poäng är lika med alla punkter som återstår i händerna på alla sina konkurrenter. Ett spel är vanligtvis spelas tills en spelare har 100 poäng.

strategi Tips

Spela dina dubbel så fort du får chansen att du bara har hälften så många chanser att spela dem. Försök att hålla en mängd olika punkter i handen hela tiden för att öka dina chanser att kunna spela utan att behöva dra. Försöka blockera din motståndare genom att räkna ut vad pips han kan hålla, sedan spela för att inte tillåta honom att spela. Försök att blockera andra spelare genom att spela punkter du har en hel del. Ju fler 6s du har, desto mindre chans att de kommer att ha några.

domino regler

domino regler


Domino är en av de klassiska grupp spel som spelas av alla åldrar av människor över hela världen. Det finns många olika typer av dominospel, några med vinnare per spel och en del som håller poäng per match, men grunderna i domino är ganska universella. Grund domino spelet kallas Block Game, vilket är vad de flesta börjar domino spelarna lär sig först.

pregame

Börja med åtminstone två spelare, sedan placera alla domino nedåt och blandas på bordet, gör en bekant spottar ljud. Då varje spelare drar 6 domino, som kort och placerar dem så att motståndarna inte kan se dem. Alla brickor har ett antal punkter på varje halv "ansikte" av dem, som sträcker sig från noll till sex. Det finns dubbla plattor, med matchande nummer på varje halva ansiktet.

Speltid

Starten av spelet börjar med vem har den högsta dubbel kakel, som börjar med 6-6 ,. Om ingen har dragit som kakel, då den som har dragit 5-5 börjar, och så vidare. Av start kakel, skulle någon måste placera en bricka med åtminstone en sida av numrerade punkter för att matcha kakel som är på bordet. Om de inte kan placera en bricka, måste de dra en bricka från outnyttjade domino. När en bricka har placerats eller dras, måste den andra spelaren rita eller placera en bricka. Detta skapar en lång kedja av domino. Dubbla plattor kan placeras mot en enda platta, som ändrar riktning på de domino, med en vinkelrät kakel mot de raka.

End Game

Målet med spelet är att bli av med alla dina brickor innan någon av dina motståndare och sedan räkna upp de punkter (punkter) om de återstående plattorna ännu inte spelas på bordet. I spel där ingen kan gå vidare, de återstående plattor för varje spelare räknas individuellt och den som har minst antal poäng (punkter) vinner. Fullständiga spel av domino ofta spelas tills en spelare får 100 poäng, eller ibland 121 poäng, att följa cribbage scoring.

Regler för att spela mexikanska Train domino spelet

Regler för att spela mexikanska Train domino spelet


Mexican Train är en domino spelet som kan spelas med 4 till 10 spelare. Målet med spelet är att bygga "tåg" från en uppsättning av 91 domino i ett försök att vara den första spelaren att bli av med dina pjäser. Spelet kräver endast en uppsättning av domino och märkning polletter för att spela.

Början

Spelet börjar med varje spelare tar ett utvalt antal domino från 91 tillgängliga. Beroende på antalet spelare, kommer antalet domino tagna i början av spelet skiljer sig åt. För ett spel som spelas av fyra spelare är 15 domino fattas av varje spelare. Tolv domino fattas av varje spelare om fem eller sex spelar. Spel med sju eller åtta spelare tar 10 domino styck och 9 och 10 spelare spel tar åtta domino.

Den första biten

Efter varje spelare tar sina domino, placerar hon dem på deras sidor så att framsidan är synlig endast till ägaren. Eventuella överblivna domino är kvar med framsidan nedåt i en hög. Den första spelaren att ha en sväng är ägare till 12-12 domino. Om ingen spelare besitter det domino, sedan turas ritning från överblivna domino, har alla spelare plockar samtidigt, tills pjäsen påträffats. Spelet fortsätter medurs från den första spelaren.

första Turn

Den första spelaren placerar sin 12-12 domino ner. Varven framsteg med varje spelare placera en domino åt gången för att skapa ett tåg, eller en rad med dominobrickor som sträcker sig i hans riktning. Stycket de släpper måste matcha en av siffrorna redan är i spel, så till exempel, efter den första bit, en domino med en 12 sida måste placeras för att fortsätta från tåget. Den initiala Spelaren har ett val: hon kan antingen skapa sin egen tåg en bit i taget, eller skapa en mexikansk tåg, placera så många bitar som hon kan på den första svängen. Alla spelare kan spela ut av en mexikansk tåg, men kan inte spela ut motståndarnas tåg om en markör har placerats.

Det går inte att placera

Om du någon gång en spelare inte kan spela en domino på hans tåg, placerar han en token där nästa domino ska placeras. Detta token innebär alla spelare kan nu bygga av tåget, börjar med någon domino de väljer. Spelaren som placeras en token måste dra en ny domino från kvarvarande högen. Om du spelar en dubbel domino, placera den i sidled på bordet och ta en annan vändning. Den dubbla domino kan läggas på i endera riktningen.

Avsluta en runda

Den runda fortsätter tills en spelare har använt upp alla sina dominobrickor. Vid denna punkt rundan är över och alla spelare räkna upp de punkter på sina återstående domino. En spelare bör spela dessa siffror på en poängark. Samla alla domino och distribuera dem igen. För nästa omgång, spelaren med dubbla 11 går först. Spelet kommer att gå för totalt 13 omgångar, med varje efterföljande runda börjar med den näst lägsta dubbel domino. Spelaren med lägst poäng i slutet av spelet vinner.

Så spelar jamaicansk-stil Domino

Så spelar jamaicansk-stil Domino


Domino är små, platta, rektangulära plattor vanligen tillverkade av ben, plast, trä, elfenben eller sten. Ena sidan av varje domino är tom, och den andra sidan har två uppsättningar av punkter, som är punkter som representerar siffror. Det finns massor av olika typer av domino matcher spelade över hela världen, ofta utnyttjar olika regler för olika regioner. Den jamaicanska stil domino använder en dubbel-sex däck, som är en uppsättning av domino som sträcker sig från en dubbel tom bricka till en dubbel-sex plattor (två uppsättningar av sex punkter på sin yta), och alla kombinationer av noll till sex.

Instruktioner

Inrätta

En Seat fyra spelare runt ett bord. Spelare som sitter mittemot varandra spel som partner.

2 Placera alla domino nedåt på bordet.

3 Blanda domino ordentligt.

4 Deal sju domino till var och en av de fyra spelare.

Spelets

1 Spelaren med dubbel sex (två uppsättningar av sex punkter i ansiktet) placerar denna domino i mitten av bordet.

2 Spelaren till höger placerar alla domino med ett motsvarande antal punkter mot de exponerade domino i centrum. Domino kan bara spela mot en exponerad domino, förgrening en lång kedja utåt. Till exempel, den andra person att spela behöver ha en domino med en uppsättning av sex punkter för att spela mot den dubbel sex domino i centrum.

3 Fortsätt spela domino med varje spelare till höger tar en tur att sätta en domino på vardera sidan av kedjan. Om en spelare inte har en dominoeffekt med samma antal kärnor som de exponerade ändarna av kedjan måste den spelaren passera.

Vinnande

1 vinna handen genom att vara den första spelaren att få slut på dominobrickor. Om alla spelare passerar genom en komplett runda, vinner den personen med minst antal punkter som visar på hans dominobrickor.

2 Vinn "sex-kärlek" version av spelet genom att vinna sex händer i rad.

3 Vinn "rak sex" version av spelet genom att vara det första laget att vinna sex händer.

Hur man spelar domino spelet mexikanska Train

Hur man spelar domino spelet mexikanska Train


Det finns många typer och variationer av dominospel. Alla av dem följer denna grundregel: en domino kan endast röra en annan domino om en av dess sidor har samma antal punkter som vid sidan av domino det är rörande. Till exempel, kan du bara spela en domino med sex punkter på en sida om den vidrör en annan domino med sex punkter på sin sida. I mexikanska Tåg domino, är denna regel mycket en del av spelet, men mexikanska Train har sin egen unika uppsättning regler.

Instruktioner

1 Börja med två uppsättningar av 91 domino och har varje spelare dra 15. Låt återstående domino i en hög. Detta kallas ben varvet.

2 Placera plastnavet i mitten av tabellen. Navet är mittpunkten som har åtta startplatser för varje spelares domino tåg och den mexikanska Train. Den har också en plats för en dubbel. En dubbel är en domino som har samma nummer på varje ände.

3 Använd markörer för att identifiera en startlucka för varje spelare och den mexikanska Train.

4 Titta på dina domino. Spelaren med dubbla 12 domino startar spelet genom att placera det domino i mitten av navet.

5 Flytta medsols, kommer varje spelare turas om fastställande av en domino som matchar tidigare nummer i tåget. Spelare kan bara spela på sin egen tåg eller den mexikanska Train. Alla spelare kan starta den mexikanska Train.

6 Spela en dubbel genom att placera den vinkelrätt mot och centrerad, vilket gör en T-form. Om en spelare spelar en dubbel, att spelaren får en annan vändning.

7 Rita från Boneyard om du inte har en domino som du kan spela. Spela domino du ritar om du kan. Om du inte kan lägga till Domino i din lugg och placera en markör på tåget.

8 Spelare kan spela på alla spelares tåg som har en markör på den. Ta markören bort en gång att spelaren spelar på sin tåg igen.

9 spela tills en spelare gör sig av alla sina dominobrickor. Denna spelare är vinnaren.

10 Räkna antalet prickar på dina återstående domino. Målet är att få den lägsta poängen. Spelaren som blir av med sina dominobrickor först får noll poäng. De flesta spel spelas i en serie som kombinerar poängen för varje spel för att se vem som vinner matchen.

Spel att spela med Domino

Spel att spela med Domino


Domino har funnits ända sedan King Tut. Spelet var populär nog i 1350BC att han begravdes med en uppsättning, förmodligen så att han kunde spela det i livet efter detta. Sedan dess har variationer i regler och spelet utvecklats nästan nonstop fram till i dag. Även antalet domino i en uppsättning varierar beroende på om apparaten går upp till sexor, dubbel nior, dubbla 12s, dubbla 15s eller dubbla 18s.

Mexican Train

Spel att spela med Domino


Mexican Train domino är en av de nyare varianter av spelet, som utvecklats i Nordamerika. Det ursprungliga spelet spelades med en uppsättning av dubbel-12 domino och pennies. När spelet växte i popularitet, var uppsättningar säljs som inkluderade olika färg plast tåg. Spelet börjar med en dubbel-12 domino spelas. Varje spelare måste då starta ett eget tåg linje från att dubbel-12. Spelare kan spela ut endast deras tåg tills en "mexikansk tåg" startas som är tillgänglig för alla att spela på. Dessutom, om en spelare inte kan spela på antingen hennes linje eller tåget, då hennes tåg blir öppen för andra att spela på. Rundan är över när du har möjlighet att bli av med alla dina brickor. Alla andra sedan får dock många punkter i sin hand - en poäng per pip på domino. Nästa omgång fortsätter med nästa lägsta dubbel och fortsätter i 13 omgångar. Mexican Train stödjer ett stort antal aktörer, vilket bidrar till dess framgång som en partyspel.

Matador

Spel att spela med Domino


Matador, även känd som ryska Domino, spelas med en dubbel-sex set. Hellre än att matcha samma nummer till samma siffror, måste varje spelare ansluta brickor för att bilda summor sju. Vissa plattor räknas som vilda plattor och kan anslutas till någon bricka som helst. De vilda plattor är de som lägger upp till sju - 1-6, 2-5, 3-4 - och "matador" som är 0-0. Det här spelet stöder två till fyra spelare.

Fyrtiotvå

Fyrtiotvå, även känd som Texas 42, är mer av ett kortspel än en traditionell domino spelet, men det spelas med kakel set. Medan spelet stöder två till sju spelare är standard spel för fyra spelare som spelar som partner. Liksom andra kortspel, handlar det om budgivning, trumf och ta poäng. Trumf kostymer är tal, och budgivning börjar med den person som innehar 0-1 kakel. Varje spelare drar sju domino att börja, och det finns ingen ben gård. Målet är att ta tillräckligt med trick att göra mål ditt bud - eller för att ställa de spelare som vann budet genom att hindra dem från att göra mål. Rundor fortsätta tills en lag gör 250 poäng.

kyckling Foot

Spel att spela med Domino


Chicken Foot domino, även känd som Chickie och kyckling Domino, tillhör den mexikanska Train familjen domino. Spelet börjar med den högsta dubbel i uppsättningen som spelas. Varje omgång börjar sedan med den näst lägsta dubbel spelas. Spelare måste spela kakel på alla fyra sidor av dubbel innan spelet kan fortsätta. Närhelst en dubbel spelas, spelaren kallar "Chickie" och antalet dubbelt. Detta startar en kyckling fot, och spela kan inte fortsätta förrän tre matchande domino har spelats på kyckling fot. Spela fortsätter sedan av alla tre rader av kyckling foten. Det här spelet kan spelas med två till åtta spelare med någon av de vanliga domino set.

muggins

Spel att spela med Domino


Muggins är en variation av dominobrickor som tillhör den "punkt" familj. Det är en version spelas främst i Europa, med störst popularitet är i England. Målet är att spela domino som inte bara matchar anslutnings kakel men orsakar alla de öppna ändarna för att lägga till upp till multiplar av fem. Spelare poäng bara när plattorna lägga till upp till en multipel av fem. Om en spelare inte gör mål sina egna punkter, kan en annan spelare kallar "Muggins" och gör de punkter som den andra personen som spelas. Muggins spelas vanligtvis med två till fyra spelare och använder en dubbel-sex uppsättning domino, ehuru större uppsättningar kan också användas. Cribbage boards används ofta för poäng hålla.

SCUBA Tank Regler

SCUBA Tank Regler


Dykning är ett populärt tidsfördriv som låter folk med rätt utrustning och utbildning upplever världen under havsytan och andra vattendrag. Dykare ofta används i brottsbekämpningen, offshore arkeologi, räddning, havsforskning och olika andra områden. Att njuta av dykning, antingen fritiden eller professionellt, är det viktigt att följa några viktiga regler.

Förvara Tank försiktigt

Förvara alltid scuba tank vertikalt i en sval, torr plats, säkert fastsatt på en vägg eller annan fristående struktur. Förvara tanken bort från alla värmekällor. En tank som välter kan upprätthålla potentiellt farlig skada och kan skada någon i närheten.

Transportera Tank Korrekt

Kör försiktigt när du transporterar en scuba tank, med tanken säkrade tätt mot varje rörelse. Detta förhindrar skador på ventilen och tankväggarna. När du bär tanken, aldrig bära den över axeln. Tappa balansen kan lätt resultera i tanken landar på sin ventil. Se alltid till att ventilen är ordentligt skyddad när du bär tanken.

Bibehålla tankväggen Integrity

Tappa aldrig tanken eller skjut på ett sätt som kan skada tankens väggar. Om väggarna är skadade, det finns en potentiell explosionsrisk. Skulle väggarna genomborras, är explosion en visshet. Tänk på att en scuba tank, när den är fylld till den normala 3000 psi används av dykare, har den explosiva kraften i en handgranat och kan allvarligt skada åskådare eller döda dem.

Skydda Valve

Kontrollera alltid att tanken inte kommer att skjutas, sjönk eller hanteras på ett sätt som kan få den att falla på sin ventil. Om ventil skjuvning bort av en tank fylld till normal 3000 psi, kommer tanken omedelbart bli en stor, luftdriven missil med en kinetisk energipotential på 1,3 miljoner foot-pounds av kraft. Med så mycket energi en scuba tank kan lyfta en 100-tons tåg utanför dess spår i luften, eller stansa rent genom en solid betongvägg.

Bibehålla minimitryck

Scuba tankar är fyllda med extremt torr luft, eftersom fukt på insidan kan orsaka rost bildas. En tank bör aldrig vara tom: Minst 100 psi tryck bör lämnas in. Detta förhindrar fukt från att komma in när ventilerna öppnas.

Årlig visuell inspektion

Har din scuba visuellt inspekteras årligen. Detta innebär avlägsnande av ventilen och en visuell inspektion av insidan av tanken för tecken på korrosion eller skada. Om tanken passerar inspektion, är ett bevis på inspektion klistermärke tillämpas, visar det datum det inspekterades.

Femårs inspektion

Scuba tankar kräver en hydrostatisk kontroll vart femte år. Denna inspektion bestämmer förmågan hos tanken för att innehålla trycksatt gas. Detta test vanligen utförs av en certifierad testanläggningen, som kommer att stämpla passerar tankar på axeln, under ventilen, med det datum det passerade inspektion.

Få Professional Service

Om du äger din egen tank eller tankar, se till att de är fyllda och inspekteras av personal. Detta är det bästa sättet att förhindra potentiellt dödliga säkerhetsfrågor.

Hyres Tanks försiktigt

Kontrollera Bevis på inspektion klistermärke och det hydrostatiska prov stämpel på varje tank du tänker hyra. Om de inte uppfyller de ettåriga och femåriga riktlinjerna vägra tanken. Det kan inte vara säkra att använda.

Höjd regler för strålkastare

Höjd regler för strålkastare


Vid ett tillfälle, de enda restriktionerna på fordonets höjd hade att göra med storleken på dess däck och totalhöjd (aka, bro clearance). National Highway Transportation Safety Administration fann en tid sedan att sådana uppdrag var otillräckliga för att säkerställa att den förändrade bilen behållit sin fabriks rankade krasch betyg, eller att andra fordon skulle kunna se dem alls. Flera stater har lagar om strålkastare höjd, och många använder sådana lagar i samband med sådana som omfattar stötfångaren och bakljus höjd också.

Syfte

Headlight lagar tjänar ett dubbelt syfte. Den första är att de ser till att en förändrad fordon kan ses från backspeglar av ett framförvarande fordon, vilket kan vara ett problem för ram-dra egna bilar. För det andra fungerar strålkastare plats som en referenspunkt för stötfångare plats, genom att reglera att strålkastarna endast kan vara över eller under en viss punkt.

Krav strålkastare Höjd

Headlight höjder mäts alltid från marknivån till centrum av det lägsta lampa på ett fordons strålkastare montering. Efterföljaren påstår mandat att strålkastarna höjd vara mellan 24 och 54 inches från marknivå: Alaska, Arkansas, Washington DC, Indiana, Kansas, Louisiana, Maine, New Mexico, New York, Oklahoma, Oregon och Texas. Colorado mandat en maximal ljus höjd (44 inches), men inte ett minimum.

konsekvens Effekter

Strålkastare höjd har mer att göra med stötfångarhöjden än något annat, som har allt att göra med krockskydd. Stötfångare som är för hög kommer att drabba de svaga glas eller B-stolpe (mitt takstöd) på ett annat fordon bör dessa fordon kolliderar i en sidokollision. Det omvända gäller för alltför sänkt fordon, som blir ett mål för alla andras stötfångare i händelse av en sidokollision.

Dimljus och strålkastare

Headlight höjder mäts från den plats där den lägsta av ett fordons lager strålkastare plats, inte från galler eller stötfångare monterade dimljus (som anses "extra" av de flesta stater). Vad som utgör en "dimma-light" kontra en "strålkastare" kan få lite oklar när man diskuterar fordon som Subaru STi eller Mitsubishi Evolution, som har rikligt monterade dimljus samma storlek eller större än de faktiska strålkastarna. I allmänhet är det säkert att anta att en sådan fordonets "strålkastare" är exakt där du vill ta de är. Naturligtvis skulle du ha svårt att lyfta en Mitsubishi Evo främre stötfångare 4 fot från marken, men poängen kvarstår.

ytterligare Lights

Ingen stat förbjuder uttryckligen montera extraljus på ett fordons tak, huv eller roll-bar för användning i terräng. Vissa lokala jurisdiktioner reglerar hur hög lamporna kan monteras, men de flesta är bra så länge de är under 13 fot 6 tum. I allmänhet kan du montera så många ljus som du vill var du vill förutsatt att du aldrig aktivera dem på allmänna vägar. Det enda undantaget från denna regel är svängbara monterade spotlights, som kan eller inte kan vara lagligt i din kommun eller församling.

Hur man gör Halsband från Dominos utan att borra

Hur man gör Halsband från Dominos utan att borra


Nästa gång du befinner dig i en sparsamhet butik stirrar på låda domino, oroa dig inte om huruvida alla bitar är där, men tänk i stället för alla hemlagad halsband du kan hantverk själv och kära. Göra halsband från domino kan tyckas vara en skrämmande uppgift som först; trots allt, det är inte en självklar plats att trä en kedja genom, men oroa dig inte. Du behöver inte bryta ut några elverktyg för farkoster din egen snygg hals slitage, bara lite lim.

Instruktioner

1 Rita domino på fel sida av en bit tyg eller papper med hjälp av en penna. Skär spårning ut.

2 Applicera ett generöst lager av decoupage medium till baksidan av domino med en skumpensel; du inte vill använda det främre grund av kärnor. Placera utskurna bit tyg eller papper på baksidan av domino med den tryckta sidan vänd utåt. Jämna ut papper eller tyg med fingrarna för att ta bort eventuella rynkor eller luftbubblor. Låt stycket torka under 2 timmar.

3 Måla ett andra lager - detta en tunn - av decoupage mediet över toppen av papper eller tyg, återigen med en skumpensel. Borsta mediet över kanterna på domino rygg för att fullständigt försegla papperet eller tyget till kakel. Låt bit torka över natten.

4 Bifoga en borgen på framsidan av domino - baksidan av hänge - i mitten högst upp med hjälp av en prick klar tork epoxi. Låt epoxin sitta i 24 timmar.

5 Trä ett halsband kedja genom borgen för att slutföra din hemgjorda domino halsband.

Volleyboll Domare Regler & handsignaler

Volleyboll Domare Regler & handsignaler


Fyra tjänstemän övervaka en volleyboll spel, förutom att en officiell räknar poängen. Den huvudsakliga domaren tar ett högt läge längs nätet motsatt lagens bänkar och poängtabellen. En andra domare är placerad på golvet på nätet, direkt framför poängtabellen. Två tjänstemän linjer ta positioner i hörnen av domstolen, diagonala från varandra, för att hjälpa till att göra samtal om landning av bollen inne eller utanför linjerna. Tjänstemännen styra spelet genom att genomdriva regler och använda handsignaler för att indikera de flesta av de samtal de gör.

gränslinjer

Volleyboll tjänstemän övervaka gränslinjer på banan, ringer bollar in eller ut beroende på var de slår domstolen. Linje tjänstemän är oftast den första att ringa, men huvuddomaren vid nätet kan upphäva linjesamtal. Två händer utsträckt framåt vid ungefär midjehöjd med handflatorna vända nedåt mot domstolen tyder på att en boll är innanför linjen. Två armarna utsträckta rakt upp över huvudet med handflatorna vända bakåt tyder på att bollen är ute.

Punkt

Huvuddomaren indikerar när en punkt har ingåtts och till vilken punkt tilldelas. Efter blåser visselpipa, kommer hon pekar med ena handen vid hovet på den sida av nätet där bollen slog i golvet. Detta signalerar slutet av denna punkt. Hon sträcker sig då armen och pekar på servisledningen i laget som vann den punkten - med hjälp av armen som motsvarar den sida av domstolen - vilket visar att det har tjänat kontroll över serven för nästa punkt.

Spelare i nätet

Volleybollspelare får inte gå sönder planet av nätet antingen genom att ta kontakt med nätet eller trampa förbi mittlinjen på banan. När en spelare bryter mot denna regel är den punkt tilldelas det andra laget. Domaren kommer att utnyttja nätet med en öppen hand på den sida av nätet som överträdelsen ägt rum för att bekräfta samtalet.

Tjäna

Spelaren tjänar bollen kan inte initiera spela förrän du uppmanas att göra det av huvudnetto domaren. Den officiella signalerar spelaren att tjäna genom att förlänga sin arm i riktning mot servern med är handflatan uppåt. Efter blåser i visselpipan, flyttar han sedan sin hand i en svepande riktning över huvudet mot den andra sidan av nätet.

Spel

Volleyboll matcher är uppdelade i spel. Den vanliga match spelas i en bäst-tre-av-fem format som matchen slutar när ett lag vinner tre matcher. De första fyra matcher i en match spelas till 25 poäng. När ett lag når 25, måste den leder med åtminstone två punkter för att fånga spelet. När det inträffar, visar huvud officiellt att spelet är över genom att korsa armarna över bröstet. Hon visar då att de två lagen byta ändarna av domstol för nästa spel genom att en arm över framsidan av hennes kropp i midjehöjd, och den andra armen över hennes rygg i midjehöjd. Om en best-of-fem match går till en femte spelet, lagen inte byta ändar för femte spelet, och att spelet spelas till 15 poäng i stället för 25.