diskuskastning

Diskuskastning tips

Diskuskastning tips


Diskus kasta är en friidrott händelse som går tillbaka till det femte århundradet f.Kr. män diskus har en diameter på 22 cm och väger 2 kg. Damernas diskus har en något mindre diameter och väger 1 kg. Diskus i sig kan vara av metall, trä eller gummi. Konkurrenter kasta diskus från en 2,5 ringen i den markerade landningszonen. Längst kast vinner.

Grunderna

Enligt National Utlöser Coaches Association, måste en kastare först behärska grepp och frisättning av diskus. Håll diskus i kasta handen, hålla fingrarna isär. De första knogar på fingrarna bör vara över den nedre kanten av diskusen. Handflatan måste vara vänd mot marken när du släpper diskus under ett kast. Pressa diskus ur handen. Det bör komma bort från indexet eller långfingret, och snurra i medurs om du är högerhänt. Diskus bowling med en partner är en bra övning för att öva grepp och släpp. Parter bör möta varandra, står cirka 15 fot isär. Kasta "skålar" diskus längs marken till sin partner, med fokus på en jämn frisättning som rullar av fingret. Som ni skål, kommer handflatan att åt vänster om du är högerhänt. Flytta längre ifrån varandra som du blir skickligare.

effekt Position

Den maktposition är en stationär position används i praktiken för att fullända den sista etappen av diskus kast. Stå åt sidan i den främre halvan av ringen. Om du är en högerhänt kastare, kommer du att ha din vänstra fot närmast framsidan av ringen. Fötterna ska vara axelbrett du förlänga din kastarmen, vrida överkroppen från kastriktningen. Den arm som inte innehar den diskus bör förbli i rät vinkel mot kastarmen. Som du vrider tillbaka runt för att kasta, bör höfterna komma först, sedan benen och slutligen kastarmen. Dra nonthrowing armen nära kroppen när du vrider runt och släpp diskus. Fokusera på att vrida hälen under praktiken för att säkerställa att höfterna kommer runt innan benen och arm. Att arbeta på detta, gör häl tur borrar utan diskus. Få i maktposition medan en partner lägger sin hand nära ryggen hälen (höger om du är högerhänt). När du vrider, försöka träffa och driva hälen genom din partners hand.

komplett Throw

Diskuskastning tips


För att utföra en komplett roterande kast, måste du öva tills du är bekväm med rörelsen. Börja med att inför baksidan av ringen, bort från riktningen för kast. Sedan svänger på vänster fot, kör fram till mitten, vrida på höger fot att göra en 180-graders sväng. Placera vänster fot ner i maktställning och slutföra kastet. Detta bör alla vara en vätska rörelse. Hitta ett kvastskaft eller något liknande, och placera den över ryggen på dina axlar, gripande den med händerna på vardera sidan av huvudet. Då övningsköra genom ringen bakifrån och framåt. Denna övning hjälper dig att hålla överkroppen i linje och tvingar dina höfter för att driva igenom på framsidan. Utan kvast och utan diskus, öva varje skede av rotation, med början från mitten tills du är redo att gå vidare till hela kast.

Hur man gör en diskuskastning sektor

Hur man gör en diskuskastning sektor


Diskus kasta är ett populärt evenemang i friidrott konkurrens. Diskus är en gammal sport, och var en av händelserna i den gamla femkamp, ​​som går tillbaka åtminstone så långt som 708 BC Konkurrenter måste kasta diskus från en något försänkt cirkel som är 8 fot, 2-1 / 2 inches i diameter. Diskus måste landa inom ett 34,92-graders båge markeras på marken med krita eller färg. Denna båge är diskus sektorn. Det kan vara av valfri längd, men vänster och höger gränser alltid definieras av 34,92-graders båge. Märka ut en diskus sektor är enkel, men kräver åtminstone fyra personer.

Instruktioner

1 Mät upp till ett avstånd på 66 fot från mitten av kastcirkel. Göra detta med en person som står i kast cirkel, som håller en ände av ett måttband, och en andra person som tar måttbandet ut till 66-fot märke. Den andra personen bör förbli på plats, hålla bandet vid 66-fots märke.

2 Har två personer går ut till 66 fot märket och mäta en linje 39 fot över, vinkelrät mot den första måttbandet. Placera insatser vid båda ändarna av denna linje - på noll fötter och vid 39 fot. I mitten av denna linje (vid 19 fot, sex tum) bör korsa första måttband, som sedan kan tas bort.

3 Mät ut från centrum av kast cirkel med två band. Person "A" står i centrum av kast cirkel, håller ändarna av två band. Två andra personer, personer "B" och "C" och sedan gå banden ut till 66 fot. Vid 66 fot, person B linjer deras band med en av insatserna placerade 39 fot isär medan personen C linjer deras band med den andra insatsen. De tre personer bör nu bildar en "V" form som är 66 fot lång och 39 fot bred upptill.

4 Gå sektorlinjer (sidorna av "V" -form) ut till 100 fot. För att göra detta, person B och Person C fortsätter att gå till ett avstånd av 100 fot. Vid 100 fot, de var placera en påle i marken. Alla tre personer kan nu släppa sina måttband.

5 Måla linjerna. En av de personer kan nu måla eller krita sektor linjer på marken med en burk sprayfärg, eller atletisk krita, med hjälp av insatserna som en guide. Linjerna definierar en båge på 34,92 grader som är 100 fot lång.

Diskus kasta träning

Diskus kasta träning


Diskus är en friidrott händelse där en tävlande kastar en skiva för avstånd. Kastet är gjord av en liten cirkulär yta, tvingar konkurrenter att utnyttja lämplig form och alla muskler i kroppen för att nå en bra kastavstånd. Diskus innebär en plötslig explosion av hastighet och kraft för att generera vridmoment som krävs för att kasta skivan. För att förbättra deras kast, måste tävlande utföra övningar för att träna de nödvändiga muskler på rätt sätt.

Tyngdlyftning

Träning för diskus kastare bör innehålla överkropp och underkropp övningar. För överkroppen, utför träning som tränar de nödvändiga muskler för diskuskastning. Dessa inkluderar bänkpress, axel press, triceps extensions, och axel hissar, övningar som förbättrar styrkan i axlar och armar för att generera en längre kast. För underkroppen, utför knäböj, utfall, och box hoppar för att förbättra ben makt och explosivitet. Diskuskastning innebär en hög intensitet och en plötslig explosion av hastighet för en kort tidsintervall. Utför träning på samma sätt. För varje övning, göra fyra uppsättningar av tre till fem reps på extremt hög intensitet.

medicin Ball

Din utbildning bör spegla rörelserna i diskuskastning. Använd en medicin boll för att utföra övningar som efterliknar kastar skivan. För att förbättra din vridmoment och öka sned styrka, kasta en medicin boll från höften mot en vägg och fånga på motsatt sida av kroppen. Upprepa för att stärka båda sidor av kroppen. Dessutom kasta medicin boll till en partner från en sittande ställning från olika vinklar. Detta stärker överkroppen genom att simulera liknande rörelser till diskuskastning. Som med styrketräning bör medicin boll övningar utföras vid maximal intensitet.

Spänst

Spänst övningar ökar hastigheten och explosivitet under korta skurar av energi. Dessa övningar är avgörande för diskus träning eftersom de tillåter kroppen att generera mer fart och vridmoment under diskuskast. Utföra övningar såsom tuck hopp, låda hoppa och djup hoppa åtminstone två gånger i veckan under fyra uppsättningar av åtta till tio repetitioner med maximal intensitet. Spänst träning träna kroppen för explosivitet och utveckla kärnan för bättre balans och smidighet rörlighet.

däck Flip

Däcket flip förbättrar explosivitet, uthållighet och hela kroppen muskelstyrka. Med däcket liggande på sin sida, gå upp till det och vända det med händerna under däcket. När du har lyft upp däcket till ett vertikalt läge, använda dina armar och axlar för att driva däcket tillbaka till marken. Böj knäna och hålla ryggen rak för att undvika skador. Vänd däcket så många gånger som möjligt med full intensitet. Däcket flip fungerar musklerna som krävs för diskus kasta och kraftigt förbättrar konditionering.

Stretching

Utför en komplett stretching rutin före och efter varje träningspass. Eftersom diskuskastning omfattar alla muskler i kroppen, tar sig tid att sträcka varje muskelgrupp ordentligt. Att kasta en diskus är en extremt intensiv rörelse, tvingar kroppen att vrida och ryck i hög hastighet. Konkurrenter kan lätt skada ett antal muskelgrupper om de misslyckas med att förbereda musklerna för rörelser genom att sträcka och värma upp.

Den Sandbag Carry

Sandsäck bär kommer att utveckla din kärna och stärka magmusklerna. Som ni kasta skivan, är din kropp vriden med hög hastighet för att generera vridmoment och effekt. Magmuskulaturen generera denna twist som armen svänger runt. Sandsäck bär utvecklar styrka och uthållighet för denna muskelgrupp. Fyll en påse med en mängd sand som du kan bära i minst 30 sekunder. Ta tag i påsen mot bröstet och gå framåt tills dina muskler trötthet helt och du tappar väskan. Denna övning stärker också axlar och armar.

Anrikningen för Bok & # 34; The Lightning Thief & # 34;

Anrikningen för Bok & # 34; The Lightning Thief & # 34;


Härrör från hans egen erfarenhet av undervisning, Rick Riordan bästsäljande bok, "The Lightning Thief" och dess uppföljare lätt lämpar sig för användning i klassrummet. Anrikningen kan förlänga studiet av den grekiska mytologin som ligger bakom böckerna i språk och skrift, drama, konst, PE och integrerade teknikprojekt. Utmana eleverna att sträcka sig bortom enkla ordförråd och förståelse övningarna och att gräva i de rika bakgrund av kultur och mytologi som ger sammanhanget för Percy Jackson, Grover och Anna episka äventyr och bedrifter.

tecken Letter

Eleverna väljer en karaktär och skriva ett brev från den karaktär till en annan karaktär. Till exempel skriver Percy till Gabe förklarar hur hans bil blev totalt, eller Grover kan skriva till satyr råd att övertala dem att ge honom hans sökare licens. Vilken som helst av de campare kan skriva till sin olympiska förälder om föräldrar och barn frågor, ändra dåliga vanor eller att plädera för deras hjälp med ett uppdrag.

Brev till författaren

Skriv bokrecension brev till Rick Riordan. På hans myt och Mystery sida, visar Mr Riordan ett exempel på en smart klass skrivprojekt som fälls upp för att likna Camp Half Blood hytter med brevet till författaren på insidan.

Läsarens Theater

Låt eleverna välja en favorit kapitel ur "Percy Jackson och The Lightning Thief" och skapa en läsarens teater manus. Låt dem tilldela delar, praktik och utför för klassen.

Lär dig grekiska

Percy får veta att anledningen till att han kämpar med dyslexi är att hans "hjärna är hard-wired för antika grekiska." Försök att se saker och ting som Percy gör genom att lära sig grekiska alfabetet och några ord på grekiska.

grekisk Art

Ta en online-tur genom den grekiska konstsamling på Metropolitan Museum of Art. Då skulptera och måla en grekisk vas eller en modell av en av gudarna eller gudinnor av Olympus. Rita en fyrfärg detaljerad illustration av gudar och gudinnor i sina gamla och moderna former, såsom Ares på sin motorcykel. Konststuderande kan också dra varelser och monster i den grekiska mytologin. Blivande serietecknare kan skapa en tecknad serie eller serietidning inspirerad av mytologi. Skapa en önskad affisch för Luke, en karta över underjorden eller en illustration av en favoritscen. Låt eleverna bygga dioramor av Olympus eller Camp Halvblods.

digital bildspel

Eleverna kan arbeta individuellt eller i team för att skapa digitala bildspel som visar bilder och beskrivningar av gudar, gudinnor, monster och andra mytiska varelser i den grekiska mytologin. Beskrivningar bör innehålla gudarnas och gudinna "influensområde, hans eller hennes symbol, historien om varje tecken födelse eller skapelse, och en sammanfattning av de viktiga fakta och berättelser om varje som framhäver befogenheter och personlighets egenheter.

Textmeddelande

Tala om för eleverna att låtsas att du är Chiron, och ge dem ett nummer där de kan texten du. Låt dem låtsas vara en av karaktärerna i sådan nöd att han finner det nödvändigt att bryta den nödvändiga förbudet mot mobiltelefon användning av halvgudar. De bör skriva ett textmeddelande som förmedlar situationen i 150 tecken eller mindre för att köra det under monster "upptäckt nätet och skicka den till ditt nummer.

turnering Day

Håll ett fält dag med Camp Halvblods-stil spel som Capture the Flag (minus dödliga vapen, naturligtvis) och fingerad fäktning. Lägg till andra händelser såsom fot racing, kvast spjut kasta, trebenta racing, armbrytning och frisbee diskuskastning. Uppmuntra eleverna att klä sig i grekisk stil och servera grekiska förfriskningar.