dipladenia hur tar man sticklingar

Hur tar man bort en veranda ljus täckmantel för att byta glödlampan

Hur tar man bort en veranda ljus täckmantel för att byta glödlampan


Stäng av strömmen vid brytaren innan du börjar arbeta på din veranda ljus för att garantera din säkerhet. Att byta en glödlampa är i allmänhet inte farligt, men om du inte är bekant med din fixtur, kan du av misstag utsätter dig för elektricitet. Det finns över 400 electrocutions i USA varje år, enligt US Consumer Product Safety Commission, så skydda dig tills du är bekant med din fixtur. Hur tar man bort din veranda ljus täcka beror på din fixtur stil, men de grundläggande principerna är desamma för de flesta lampor.

Instruktioner

1 Stå på en stege som placerar dig på en bekväm höjd för att inspektera din veranda ljus bostäder.

2 Testa övre och nedre ändbeslag (dekorativa knoppar eller punkter) på lykta-stil veranda ljus genom att vrida dem moturs. Dessa är ofta bultar som håller ljuset täcker på. Om en av de finials vänder fortsätter att vrida det tills du har möjlighet att ta bort locket och byt glödlampan.

3 Shine en ficklampa stråle runt kanterna på veranda ljus locket om finials inte vända eller om du har en icke-lykta stil ljus. Leta efter skruv- eller bultskallar runt där det klart eller frostat del av ljuset locket möter armaturens inramning.

4 Stäng alla skruvar moturs med en skruvmejsel, eller slå skruvskallar moturs med hjälp av fingrarna. De flesta armaturer har mellan en och tre skruvar som håller locket på plats.

5 Stöd ljuskåpan med den lediga handen medan du tar bort skruvar, sedan ut det när de tas bort. Ta det försiktigt så att du inte hit och bryta glödlampan med locket.

Hur tar man bort gigi vax

Hur tar man bort gigi vax


Vaxning är en av de enklaste sätten att ta bort oönskat hår från kroppen. Företaget GiGi har gjort vaxning tillgänglig för massorna genom att skapa hem vax krukor och vax. Även om många människor kan vara bra på vaxning sig själva eller andra i deras hem, kan de inte vet hur man tar bort vaxet rester från deras hud. Avlägsnande GiGi vax är faktiskt en enkel process.

Instruktioner

1 Doppa hörnet av en tvättlapp i GiGi Wax Off Remover för hud eller i det billigare alternativet, babyolja. Badda huden med det vätta hörn av tvättlapp. Låt borttagningsmedel eller babyolja sitta i några sekunder för att mjuka upp vaxet, torka sedan bort resten vax. Det ska glida rätt ut.

2 Blöt en bomullstuss med toner. Torka det område där återstoden vaxet var. Detta tar bort borttagningsmedel eller babyolja från huden. Om den är kvar på huden, kan den täppa till porerna och skapa finnar.

3 Tvätta vaxade området med ansiktsrengöring, eller kroppsrengöring om området vaxade var inte i ansiktet. Detta tar bort all överbliven vax eller borttagningsmedel på huden. Skölj huden med kallt vatten för att stänga alla porer och hålla dem fria från smitta.

Hur tar man bort avgasgrenrör bultar

Hur tar man bort avgasgrenrör bultar


De avgasgrenrör för bilen är det som tar höga värmegaserna från motorn och fördriver dem för att hålla motorn sval och kör på topp prestanda. Stock avgasgrenrör är gjorda av gjutjärn som samtidigt långvarig, inte göra jobbet för att få värme ut samt en prestationsgrenrör (vilket kan vara keramisk fodrad eller stål belagt). En av de svåraste jobb på en bil är hur man tar bort avgasgrenröret bultar. Avlägsnandet i sig är inte svårt. Men att lära sig några knep att göra det utan att bryta bultarna och med ett minimum av ansträngning är nödvändig för att hålla denna uppgift måttligt lätt.

Instruktioner

1 Fäst den röda sprut halm till munstycket av PB Blaster, och spraya avgasgrenrör bultar, nedifrån och arbetar hela vägen runt skruvhuvudet. När du är klar att spruta varje skruvhuvudet trycker bulten med en fast nyckel för att skicka vibrationer genom att hjälpa PB arbeta sig in i gängorna.

2 Välj en ringnyckel som passar muttern huvudet och placera nyckeln på muttern. Om du inte har trådar från bulten utsätts, men en platt bulthuvud, använda en stud avdragare i stället för en fast nyckel. Om du använder en stud avdragare, hoppa över resten av stegen och börja arbeta stud avdragare i en moturs sätt att lossa bulten.

3 Spin en låsmutter på de exponerade trådar, men gör det med den gjutna lås muttern utåt. Du sätter låsmuttern på bakåt. Lägg den andra låsmuttern på på normalt sätt. Se till att de är tätt ihop.

4 Bifoga en hylsnyckel till toppen låsmutter. Se till att handtaget på hylsnyckel är uppradade med handtag hylsnyckeln du sätter på bulten i steg två.

5 Grab båda skiftnyckel hanterar samtidigt och dra i en moturs riktning. Om skruven inte bryta omedelbart genom att trycka på handtaget på hylsnyckeln lätt med en hammare i samma riktning, upprepa detta tills bult lossnar.

Hur tar man bort repor från läsglasögon

Hur tar man bort repor från läsglasögon


Försöker läsa igenom repade linser kan ge dig en huvudvärk och kan vara dåligt för din syn. Plast läsglasögon är billiga och lätta att ersätta. Spara själv lite pengar och hålla dina favorit bekväma glasögon genom att ta bort lins repor säkert. Om du vet hur man tar bort glasögon märken, kommer du aldrig att kasta bort en repad par igen. Glasögon som har djupa repor kan inte vara repareras.

Instruktioner

1 Spraya skrapat ytan med DVD / CD reparationsåtgärd. Du hittar den här puts lösning DVD / CD reparationssatser.

2 Gnid glaset med en cheesecloth torka. Linda torka runt linsen, gnugga den fram och tillbaka över ytan av glasen.

3 Undersök glasögonen i starkt ljus. Om scratch kvarstår, spraya lösningen på linserna igen och fortsätta gnugga tills repor är borta.

1 Spraya en mjuk trasa med en viskning eller två av möbelpolish renare.

2 Gnugga repade linser med renare att polera bort ärren.

3 polska linserna med ren trasa; Torka bort överflödigt rengöringsmedel.

Hur tar man bort ett badkar avloppsgaller

Hur tar man bort ett badkar avloppsgaller


Oavsett om du kollar efter källan till en täppa eller bara vill ta bort några bebyggda hår eller rester från silen, ta bort ett badkar avloppsgaller är enkel och snabb. Den svåraste delen av processen, om man kan kalla det svårt, är att räkna ut hur avloppsgaller är fäst så att du vet hur man tar bort det. De flesta omslagen är fästa med antingen en skruv i mitten eller med två skruvar längs kanten. Vissa stilar är dock inte riktigt fäst med något annat än ett par metallflänsar som tillåter avloppsgaller att slinka in och ut ur plats. Innan du börjar undersöka din avlopps att se hur den är fäst. Om du inte ser några skruvar, är det säkert att säga att det har utformats för att dyka på och av.

Instruktioner

Drain fäst med en skruv

1 Vrid skruven eller skruvarna motsols med hjälp av skruvmejseln. Om skruvarna har fastnat eller svåra att slå, försök att sätta press med handflatan med en hand på slutet av handtaget på skruvmejsel samtidigt som du vrider den med den andra handen.

2 Ställ in skruven eller skruvarna åt sidan på en säker plats, som en liten kopp.

3 Bänd avloppsgaller loss genom att försiktigt föra in skruvmejseln mellan badkaret och kanten av avloppet.

4 Lyft avloppsgaller rakt upp och ut ur avloppet.

Pop-in Style Drain

1 Placera änden av skruvmejsel i ett av hålen i avloppet.

2 Dra försiktigt eller bända dräneringslocket tills det lyfter något.

3 Dra skruvmejseln ut ur hålet utan att trycka avloppet tillbaka.

4 Bänd avloppet täcka upp genom att placera en skruvmejsel mellan badkaret och kanten av avloppet. Dränerings täcka bör dyka upp på sin plats.

5 Lyft locket rakt upp ur avloppet.

Hur tar man bort färg från metallskåp

Hur tar man bort färg från metallskåp


Metallskåp är gjorda av plåt och används för ett antal ändamål, såsom kontorsmöbler och kök lagring. Generellt kan möbel av metall ser mycket tråkig. Du kan alltid välja att måla metallskåp och lägg glans rockar. Så länge metall är skyddad från rost, är allt annat helt enkelt en fråga om estetik. Om du vill måla eller Refinish dina metallskåp, är det en bra idé att lära sig hur man korrekt band färg från metal först.

Instruktioner

1 Placera plastark eller damm ark under skåpet så att du inte skadar golvet.

2 Ta bort dörrhandtagen och annan hårdvara från plåtskåp med en skruvmejsel.

3 Rengör hela metallskåp med vatten och milt rengöringsmedel eller ett mångsidigt rengöringsmedel. Doppa en svamp i rengöringsmedel och torka av ytan av metallskåp. Torka en torr trasa på ytorna och låt skåpet torka helt.

4 Ta försiktigt bort lös färg med en färgskrapa. Applicera en liten mängd thinner på en trasa och torka skåpet ordentligt. Gummihandskar eftersom thinner kan skada känslig hud.

5 Häll kemisk färgborttagnings i en plasthink. Applicera ett generöst lager av stripper på skåpet ytan med en tjock, bred pensel. Låt strippa att suga på skåpets yta. Kontrollera instruktionerna på färgborttagningsmedel om hur lång tid det bör förbli på ytan. Det tar i allmänhet fem till sju minuter i blöt färgborttagnings; när färgen börjar rynka, är den redo att tas bort.

6 Skrapa den gamla färgen med en färgskrapa. Ta bort all färg du kan från skåpet.

7 Applicera mer färgborttagningsmedel på svåråtkomliga ställen och hörn i skåpet.

8 Rengör avskalade metallytan noggrant med en hård svamp och rengöringsmedel. Skrapa bort eventuella färgrester från skåpet ytan.

9 Smooth och avsluta ytan av metallskåp med sandpapper.

Hur tar man bort svart mögel från Gips

Hur tar man bort svart mögel från Gips


Medan de flesta mögel inte innehåller farliga mykotoxiner, kan alla mögel utlösa astma eller förkylningsliknande symptom hos känsliga personer. Mögel är inte hälsosamt. Svart mögel kan avlägsnas från målade gips men om Gips är omålad, bör den bytas ut så du aldrig kommer att få formen ut från insidan eller bakom gips.

Instruktioner

1 Bedöm gips. Om svartmögel är tung och omfattande, gips genomvätning, böjt, eller smulas sönder, måste gips tas bort och ersättas eftersom formen inte kan tas bort helt. Sök på denna webbplats för anvisningar om hur man tar bort mögliga gipsskivor eller ringa en professionell. Om formen är bara en fläck på den målade ytan som är vanligt i badrum, kan den tas bort på ett säkert sätt och fullständigt.

2 Skydda dig från störda mögelsporer och frätande klorin lösning när du tar bort mögel. Bära en OSHA godkänd respirator, inte en av pappersdammskydd som inte kommer att skydda dig från sporer eller rök. Bär ögonskydd, särskilt vid arbete över huvudet i taket. Eftersom även en mild blekmedel lösning kan bränna och irritera huden, skyddshandskar samt.

3 Skydda omgivande ytor eftersom blekmedel kan förstöra tyger och mattor. Använd plast, tejpade på plats. Täck det med gamla handdukar eller damm ark för att hålla den på plats om du kommer att gå på den.

4 Tillsätt ca en halv kopp hushållsklorblekning till en liter vatten. För hårt smutsad eller smutsiga miljöer, upp till 1 1/2 koppar blekmedel kan tillsättas till vattnet men inte mer än så. Svamp blandningen noggrant på de mögliga områden och låt det sitta i minst 15 minuter.

5 Tillsätt lite diskmedel till rent vatten och tvätta området ner. Skölj det helt med rent vatten och torka den med gamla handdukar.

6 Gips ska nu se ren med några tecken på svart mögel. Rengöringen kan ha missfärgade det och om du behöver måla, använd endast vattenbaserade primer och färg eftersom oljebaserade färger innehåller organiska föreningar som ger näring för mögel att växa på. Om formen håller återkommande bör du installera ett ventilationssystem eller en avfuktare i området eftersom mögel trivs i fuktiga miljöer.

Hur tar man bort hårbotten uppbyggd

Hur tar man bort hårbotten uppbyggd


Hårvårdsprodukter, smuts och hårbotten olja kan alla bidra till hårbotten uppbyggnad. Hårbotten uppbyggnad sker när mineraler ackumuleras och sätta sig på huden. Detta kan leda till tilltäppta porer och matt utseende hår. Hår är också svårt att stil när det är nedtyngd av produkten. Det är viktigt att med jämna mellanrum ta bort hårbotten uppbyggnad för att förbättra hälsan och utseendet på ditt hår. Gör detta ungefär en gång i veckan om du använder en massa hårstyling produkter.

Instruktioner

Hur man tar bort hårbotten Ansamling

1 Använd en måttkopp att blanda en del äppelcidervinäger med tre delar vatten i en plast applikatorn flaskan. Mängden äppelcidervinäger blandning du använder beror på längden på ditt hår. Ställ blandningen åt sidan.

2 Blöt håret. Ta en klick eller två av schampo och arbeta i håret. Använd schampo på hela längden på ditt hår och din hårbotten. Du bör få en liten lödder från schampo. Ta ett schampo borste och försiktigt borsta hårbotten i en liten cirkelrörelse. Detta kommer att stimulera hårbotten.

3 Skölj schampo ur håret med kallt vatten. Det kalla vattnet hjälper till att behålla en del av din hårbotten naturligt producerad olja, talg.

4 Applicera äppelcidervinäger blandning med applikatorn. Använd dina händer för att arbeta blandningen i håret, med fokus på hårbotten. Massera huvudet med kuddar på fingrarna för två minuter för grundlig täckning. Undvik att repa för att förhindra irritation.

5 Skölj håret med kallt vatten för att avlägsna äppelcidervinäger blandning. Du bör märka en minskning av rester på hår och hårbotten.

6 Applicera en fuktgivande balsam. Äppelcidervinäger blandning och schampo remsor håret i hårbotten uppbyggnad. Efteråt till fuktgivande balsam stegen i återställa en del fukt till håret. Kamma fuktgivande balsam i håret från rot till topp. Täck håret med en duschmössa och låt fuktgivande balsam sitta i minst 30 minuter för djup penetration.

7 Skölj håret med kallt vatten, torka den med en handduk eller fön och forma håret som du vill.

Hur tar man bort hund repor från laminatgolv

Hur tar man bort hund repor från laminatgolv


Laminatgolv i hemmen är snygga, relativt enkelt att ta hand om och kan lätt klä upp ett rum. Men om du har en hund som tillbringar någon tid på ditt laminatgolv, du kommer sannolikt att börja märka några repor från sina tånaglar. Oroa dig inte om det händer dig eftersom det finns några ganska enkla sätt att ta bort hund repor från laminatgolv.

Instruktioner

Hur man tar bort hund repor från laminatgolv

1 Tvätta laminatgolv noggrant för att avlägsna eventuellt överskott smuts, och bedöma den fulla omfattningen av skadorna. Det kan finnas fler hund repor än du från början känner så se och göra en fullständig promenad runt i rummet så att du kan ta itu med alla repor på en gång.

2 Anteckna stil och färg på laminatgolv och besöka butiken där du köpte dem. Fråga en anställd om butiken bär en reparationssats som går med just din färg och stil golv. Om det inte finns en exakt matchning finns, bör den anställde erbjuda en reparationssats som kan blandas med färg för att matcha ditt golv. Det kommer också att vara till nytta för att plocka upp några filt markörer som kan användas för att dölja mindre repor på laminatgolv.

3 Använd tuschpenna på några mindre repor som du märker. Följ anvisningarna på markören och dra försiktigt en linje över det område där repa finns att blanda den i resten av golvet. Hinna markören torka innan du går på det område där repa ligger.

4 Förbered kitt som medföljde reparationssats för de mer betydande hund repor på din laminatgolv. Om reparationssats är avsedd för just din golv, kommer det att vara klar att använda. Om du var tvungen att köpa en icke-specifik reparationssats, blanda kittet i kit med färg färg rekommenderas i butiken tills du får rätt färg för att matcha ditt golv. Skopa en liten mängd av kitt på det område där repan är och sprida det på golvet med en spackelkniv, tills den är slät. Torka bort eventuella överskott kitt från golvet med en pappershandduk och låt den torka.

5 Fortsätta att tillämpa kitt på alla hund repor på din laminatgolv.

6 Förhindra återkommande hund repor på din laminatgolvet genom att hålla din hunds tånaglar trim och begränsa aktiviteter såsom hämta medan din hund är på laminatgolv.

Hur tar man bort målarfärg orange från en airsoftvapen

Hur tar man bort målarfärg orange från en airsoftvapen


Airsoftvapen kommer nästan alltid med orange färg på toppen av cylindern för att indikera att det inte är en riktig pistol. Medan airsoftvapen kan vara farliga, de inte utgör samma hot som en riktig pistol. Det är viktigt att alltid hålla denna orange spets på airsoftvapen när du bär den eller använda den på en offentlig plats så att folk inte förväxla det med en äkta skjutvapen. Ändå kan airsoftvapen användas som en livskraftig kopia av en riktig pistol som en film prop eller i annan produktion. Så att det ser mer realistiskt, kan du ta bort den orange spetsen ganska enkelt. Även om det är olagligt för en återförsäljare att sälja dig en airsoftvapen utan en orange spets, är inte olagligt för dig att ta bort det i de flesta stater.

Instruktioner

Hur man tar bort Orange Paint från en Airsoft Gun

1 lasta airsoftvapen att minimera risken för en oavsiktlig skytte skada. Se till att det inte finns några Airsoft BBs i klippet eller pistolkammaren.

2 Ta bort pipan på pistolen om möjligt. Om du inte kan ta bort pipan, täcker det omgivande området med tejp för att undvika att ta bort någon annan färg på pistolen.

3 Blötlägg en liten del av en trasa i färgborttagningsmedel, aceton, Goo Gone eller nagellacksremover samtidigt bär gummihandskar.

4 gnugga försiktigt den orange färgen med det blötlagda delen av trasan utan att gnugga någon annan del av pistolen. Blötlägg rag flera gånger, och upprepa processen så många gånger som krävs för att avlägsna all färg.

5 Torka pipan med en del av trasan som inte har dränkts, och måla över den del som har blivit missfärgade från färgborttagningsmedel.

6 Sätt tillbaka trumman och testa vapnet för att se pipan inte har blockerats.