desinficera fjädrar

Hur desinficera Fjädrar

Hur desinficera Fjädrar


Vare sig du tittar på långa vingpennor eller fluffiga duniga fjädrar, fjädrar är ett populärt komplement till hantverk. Deras naturliga färger och deras blad form gör dem användbara i hantverk som sträcker sig från masker till smycken. Samla fjädrar på marken där fåglar hönshus, men innan du använder dem, är det viktigt att rengöra dem. Fjädrar kan vara smutsig från marken utanför och de kan bära parasiter, så desinficera dem innan du använder dem i dina projekt.

Instruktioner

1 Fyll en plastbalja med kallt vatten.

2 Placera fjädrarna i det kalla vattnet.

3 Scrub någon smuts eller skräp bort fjädrar med fingrarna.

4 Häll ut det smutsiga kallt vatten och fylla badkaret med rent vatten.

5 Låt fjädrar i badkaret i två dagar.

6 Fyll en skål med ljummet vatten och en skvätt mild flytande tvål.

7 Blöt en ren trasa i tvållösning.

8 Pat fjädrarna med tvål och trasa, ta bort det sista av smuts.

9 Skölj fjädrar i ljummet vatten. Om fjädrarna är små och fluffig, låt dem torka i solen. Om de är stora, fortsätta till nästa steg.

10 Placera fjädrarna i en grund låda.

11 Täck fjädrarna lätt med sågspån och lämna dem täckt för några timmar. Sågspånet suger upp fukt.

12 Borsta sågspånet utanför fjädrar med en mjuk borste. De är nu helt ren och torr.

Hur man desinficera sovrum

Hur man desinficera sovrum


Vi spenderar vanligtvis mer oavbruten tidsblock i sovrummet än i något annat rum i huset. Medan du sover, vi är i nära kontakt med våra madrass, kuddar och andra sängkläder, så det är viktigt att hålla dessa poster desinficeras som möjligt för den allmänna hälsan. Desinficering går utöver regelbunden rengöring eftersom det dödar sjukdomsalstrande mikroorganismer som bakterier, svampar och virus. Sovrummet ska desinficeras vecka eller månad, vid behov. Om sovrummet används som ett sjukrum, så borde det desinficeras oftare.

Instruktioner

1 Ta bort kuddar och lakan från sängen. Tvätta lakan och örngott i varmt vatten.

2 Dammsug kuddar och sedan ånga dem eller spray med en desinficerande sprej tills fuktig. Låt kuddar torr.

3 Dammsug madrassen på varje sida och sedan ånga varje sida eller spray med en desinficerande sprej tills fuktig. Låt den ena sidan av madrassen torka innan ångkokta eller spraya den andra sidan.

4 Vakuum gardiner och antingen sedan med ånga dem eller spray med desinficerande sprayen tills fuktig.

5 Ånga eller användning desinficering våtservetter på hårda ytor som dörrknoppar, fönsterbrädor, drar möbler / knoppar och låta ytorna torka.

6 Dammsug golvet och ånga (eller spray) mattor och mattor.

Hur man kan bli av kvalster på fjädrar från kycklingar

Hur man kan bli av kvalster på fjädrar från kycklingar


Kyckling kvalster är små spindeldjur som livnär sig på kyckling blod under natten och gömmer sig bland Coops sängkläder under dagen. En infekterad kyckling förlorar sina fjädrar och bildar sårskorpor på bitit områden. Kyckling kvalster bita också människor om personen kommer in i coop under natten. Bettet är smärtsamt och ger en röd hudförändring. Eftersom kvalster lever i sängkläder samt kyckling, innebär behandling en grundlig rengöring av hela coop.

Instruktioner

1 Ta bort alla hönshuset är bomaterial. Skrota bort så mycket av hönan avfall som möjligt. En spade fungerar bra i stora coops. I mindre coops är en isskrapa lättare att manipulera sängkläder.

2 Fyll en hink med varmt vatten och tillsätt ca 1/4 kopp mild diskmedel. Rör vattnet så det blir tvål. Rengör coop hela interiören inklusive väggar och tak, med en skurborste. Använd en trädgårdsslang för att skölja bort tvålvatten.

3 Desinficera coop med ett desinfektionsmedel avsett för fjäderfä. Följ tillverkarens anvisningar om hur man sanera coop och hur länge den kyckling bör hålla sig borta efter applicering. Lägg nya sängkläder.

4 Häll en pulver läkemedel används för att behandla kvalster smittade fjäderfän i en stor sopsäck. Placera kycklingen i soppåsen, med halsen och huvudet sticker ut från påsens öppning.

5 Skaka försiktigt och snurra påsen så att pulvret rockar kyckling kropp. Bära en ansiktsmask samtidigt behandla kycklingarna så att du inte andas pulvret.

6 Desinficera coop och pulver kycklingarna igen i två veckor. Om problemet kvarstår, kontakta en veterinär att förskriva en högre hållfasthet medicinering.

Hur man sterilisera fjädrar

Hur man sterilisera fjädrar


Fåglar kan bära en mängd av kvalster och bakterier på sina fjädrar. Sterilisera dem med torr värme, desinfektionsmedel eller ultraviolett ljus behandlingar. Kommersiellt, är fjädrar steriliseras med formaldehyd eller svaveldioxid. I hemmet, kan små organismer elimineras med hjälp av alla andra metoder.

Instruktioner

Torr hetta

1 Sätt ugnen till 110 grader.

2 Placera fjädrar 10 cm (4 tum) från varandra på en bakplåt. Detta gör att varm luft att cirkulera fritt runt varje fjäder.

3 Grädda i två och en halv timme.

4 Ta bort från ugnen svalna.

Kokande

1 Orts fjädrar i en kastrull.

2 Tillsätt vatten för att täcka fjädrarna och vara 2,5 cm (1 tum) ovanför dem.

3 Värm vattnet på hög värme tills det bubblar.

4 Koka under 20 minuter. Vissa svampsporer kan överleva denna behandling.

5 omforma fjädrar försiktigt med fingrarna. Sina fibrer kommer att komprimera från den kokande verkan.

Dekorera idéer för påfågelfjädrar

Dekorera idéer för påfågelfjädrar


Påfåglar är några av naturens mest briljant utsmyckade fåglar, så det är inte konstigt att dekoratörer ser till de färgglada fjädrar för inspiration. Den kricka, svart och guld av en påfågelfjäder kan ge en elegant känsla till ett rum. Som ni utkast mönster för ombyggnads, eller om du bara tänker på att lägga till några tillbehör till din matsal väggar, överväga att använda påfågelfjädrar som en bas för din inredning Fjädrarna finns i långa eller korta sorter från de flesta båtar butiker.

buketter

Ett av de enklaste sätten att dekorera med påfågelfjädrar är att hitta en behållare som koordinerar med färgsättning av ett rum och lägga påfågelfjädrar till det som en bukett. Du kan göra detta med mycket små behållare och placera dem på slutet tabeller, eller så kan du använda höga vaser eller paraplyställ och placera långa plymer i behållaren. Klara behållare kan fyllas med färgad grus eller ornament och sedan har påfågelfjädrar som sträcker sig upp ur substratet.

kransar

Gör en krans att hänga som helst på året med hjälp av en vanlig halm krans som utgångspunkt. Skär fjädrarna mycket kort och hålla ändarna i en klick hantverk lim; sedan peta fjädrarna på plats. Överlappning fjädrarna så mycket som möjligt för att täcka halmen bakom dem, men vara noga med att inte få lim på någon del av fjädern utom stjälkarna. Du kommer att behöva ett par dussin fjädrar för ett projekt som detta, eller så kan du lägga band och falska blad att fylla ut kransen.

Ornament

Dekorera idéer för påfågelfjädrar


Köpa den typ av genomskinlig plast prydnad tillgänglig vid jul, som du kan använda för att göra dina egna dekorationer för någon tid av året. Skär påfågelfjädrar vara exakt längden på de lökar. Dessa ornament har ett hål i toppen, så skjut försiktigt fjäder i lampan och limma på locket. Du kan limma stammen av fjädern till toppen av prydnaden för att stabilisera den. Använd krickabandet för att göra en slinga för att hänga prydnad var du vill.

Ramar och masker

Klä upp gamla tavelramar eller speglarna genom att klä dem med påfågelfjädrar. Du kan klippa och limma så många fjädrar som det tar att gå hela vägen runt ramarna, eller bara placera några fjädrar strategiskt i hörnen. En annan vägg hängande du kan göra själv är att köpa en vanlig Halloween mask, lim knippen av fjädrar till det som en Mardi Gras mask och hänga den för en festlig look.

Varför är Fjädrar goda termiska isolatorer?

Varför är Fjädrar goda termiska isolatorer?


Om du någonsin har undangömt i ett duntäcke eller täcke, vet du att fjädrar är mycket effektiva på att fånga värme. Det är hur fåglar kan trotsa kalla vindar och ändå hålla tillräckligt varmt för att överleva. Strukturen för fågelfjädrar är nyckeln till de egenskaper som gör dem så stora termiska isolatorer.

keratin

Fjädrar består av keratin, samma typ av protein som du har i ditt hår och naglar. Trots likheterna, men det finns en viktig skillnad. Keratin du har antar en helix-baserad konfiguration som kallas alfa-keratin, medan beta-keratin i fjädrar har massor av staplade ark. Om sträcks under rätt förutsättningar, kan alfa-keratin anta beta-keratin konfiguration, så beta-keratin är lite som en utsträckt starkare version av alfa-keratin. I fågelfjädrar, dessa beta-keratin fibrer kopplade för att bilda varaktiga trådar.

Strukturera

Fjädrar har en stark central axel med mindre axlar kallas hullingar förgreningar på vardera sidan. Varje hulling i sin tur sport otaliga smala grenar kallas barbules. Om du undersökte barbules på en vinge fjäder på nära håll - till exempel under ett mikroskop - du skulle upptäcka att barbules från intilliggande hullingar är förbundna med små krokar. Dessa krokar hjälpa skogen av barbules att bilda ett sammanhängande tyg. Under deras släta yttre kontur fjädrar, fåglar har mjuka fjädrar kallade. Dessa fjädrar ser fluffiga eftersom de saknar krokar på sina barbules, så de små barbule filament inte kopplas samman.

Luft

Luft är en mycket dålig ledare av värme. Det beror på kollisioner mellan molekyler överföra värme genom ett material. I en gas som luft, molekylerna är vitt åtskilda och inte kolliderar så ofta som molekyler i en solid. Följaktligen gaser som luft ta längre tid än fasta ämnen för att överföra värme. Det är därför material och produkter tillverkade med skumplast är sådana goda isolatorer - plastskum innehåller många små bubblor eller luftfickor, och värmen tar längre tid att arbeta sig igenom.

Roll of Feathers

Fjädrar fälla många små fickor av luft i omedelbar närhet till fågelns hud. Dessa luftfickor retardera flödet av värme, så genom att fånga luft, fjädrar tjäna som mycket effektiva termiska isolatorer. Strukturen spelar en nyckelroll. Medan det fina nätet av en kontur fjäder fällor lite luft, fluffiga, oorganiserade barbules av dun fälla ännu mer. Det är därför fåglar har ner fjädrar som ett slags inre jacka för att hålla värmen.

Hur man målar fjädrar på Canvas

Hur man målar fjädrar på Canvas


Fåglar har en framträdande plats i många målningar, vilket är ingen överraskning med tanke på hur många konstnärer har inspirerats av naturen. Varje typ av fågel har en annan storlek och stil fjäder. Påfåglar har stora fjädrar i flera färger, medan Robins har mindre fjädrar som består av endast en eller två färger. För att noggrant måla varje fågel, måste du veta vad fjädrarna ser ut. Enkel observation kan hjälpa dig att avgöra vilka färger som ska användas.

Instruktioner

1 Häll en kvarts storlek klick varje lacken på paletten.

2 Blanda flera färger tillsammans med klubban tills du har nyanser som du behöver.

3 Måla huvuddelen, eller centrum, av fjädern med en medelstor borste.

4 Häll vattnet i koppen och rengör borsten med det. Torka med en trasa.

5 Måla utsidan av fjädern med en fin borste doppad i valfri färg. Använd en pensel som lätt beläggs med färg och försiktigt gnugga upp från mitten av fjäder med streck som börjar fet och sedan blekna.

6 Rengör penseln i vattnet när du är klar att måla de yttre delarna av varje fjäder.

7 Måla höjdpunkterna på insidan av fjädern, med hjälp av en tredje borste och lacken. Höjdpunkterna kommer att variera beroende på vilken typ av fågel. En fin borste kommer att ge dig mest kontroll. Upprepa tills alla fjädrarna är klara.

Hur Trim svanfjädrar

Hur Trim svanfjädrar


Den främsta orsaken till att människor skära stjärtfjädrar av fåglar är att det försvårar fåglarnas flygning på samma sätt som att skära vingpennor gör. När gjort rätt, orsakar detta ingen smärta till fågeln. Många fåglar har två uppsättningar av stjärtfjädrar: de som syns hela tiden och de som bara ses under flygning. Det är bäst att skära fjädrar som bara ses under flygning så att fågeln förblir attraktiv.

Instruktioner

1 Sätt fågel på en björk utanför sin bur men i ett säkert område. Närma sig fågeln bakifrån.

2 Fåglar har två uppsättningar av stjärtfjädrar: det är en samling av fjädrar i mitten av bakom och en samling av mindre dolda fjädrar på vardera sida. Dessa mindre sido fjädrar är de som du vill ta bort.

3 En sida i taget, sprida noggrant dessa fjädrar och hålla dem i spridningen läge.

4 Observera att fjädrarna har olika delar: den långa rörformiga del som kommer ut ur fågeln kallas spindeln och den del där fuzz är på spindel kallas hulling.

5 Klipp av dessa sprids sido fjädrar, en i taget, åtminstone 1 cm efter fjäderpenna blir hulling. Klippning fjäder för nära fågeln kommer att orsaka blödningar, så det är bättre att fel på sidan av försiktighet.

6 Nu börjar på andra sidan följande steg 3-5.

Idéer för bröllop center med vita fjädrar

Idéer för bröllop center med vita fjädrar


Om du vill wow dina gäster men skydda din budget, leta efter något annat än fjädrar för dina center. De är i allmänhet billigare än blommor och tillgängliga på hantverk och trädgårdsbutiker. Fjädrar kan se klibbig eller överväldigande om de exploderar från varje yta, så använd dem sparsamt. Vita fjädrar är mjuka, romantiska och perfekt för ett bröllop.

Blommor

Lägga fjädrar till en blommig bukett mitt kan antingen mjuka eller slå upp utseendet, beroende på blommorna du väljer. Hugg några vita fjädrar i en bukett av mjuka vita hortensior lägger en bit av textur och visuellt intresse utan att vara alltför märkbar. Lägga fjädrar till en bukett röda rosor kommer att skapa mer av ett uttalande. Oavsett blommor du väljer, hålla några fjädrar hela buketten så toppar kika ut, eller plats fjädrar endast runt kanten av buketten.

vaser

Hoppa blommorna helt och låt fjädrarna vara stjärnorna i dina tabeller. För att göra en kort, frodigt mittpunkten, börjar med en kort silver vas. Du kan också använda en målad keramik vas för att lägga till mer färg till mittpunkten. Placera en "bukett" av fjädrar inuti vasen. Fortsätta att lägga fjädrar tills vasen är packade tätt och det finns inga utrymmen synliga mellan fjädrar. För en stor och dramatisk mitt använda höga, tunna vaser. Häll färgade kulor i botten. Placera några långa, vita strutsfjädrar inuti, trycka på ändarna i kulor för att hålla dem på plats.

ljus

Gör en central del av ljus extra speciell genom att lägga fjädrar. Köp en grupp av fyra till sex ljus pelaren för varje bord i en mängd olika höjder. Lägg en fjäder mot sidan av ljuset, sedan lägga en fjäder på toppen så det något överlappar. Fortsätta att lägga till fjädrar tills ljuset är kantad med dem. Överdelen av fjädrarna ska vara kortare än ljuset. Medan du håller fjädrarna på plats, be en vän att knyta en sammetsband i mitten av ljuset för att säkra dem. Använd vitt band så fjädrarna sticker ut.

Bas

Om dina center ser lite tråkig, lägga till några detaljer genom att lägga ut en bas av vita fjädrar först. En vas fylls med blommor eller en skål fylld med frukt kommer att se mer speciellt när de placeras på toppen av ett skikt av fjädrar. Att knyta mitt in med fjädrar, köpa en tråd fågelbur för varje tabell. Placera buren på toppen av fjädrar, sedan placera ett ljus inuti varje bur.

Vad Fjädrar Mean till Cherokee

Vad Fjädrar Mean till Cherokee


Fjädrar var allestädes närvarande i Cherokee miljö och slås samman till många aspekter av Cherokee kultur. Förvärv, förberedelse och användning av vissa typer av fjädrar blev traditionella ritualer och i många fall förpassas till specifika medlemmar av stammen. Vissa traditioner måste följas som den om att alla fjädrar utom de av en örn måste hittas av en slump och inte förvärvats för specifika behov. Närvaron av fjädrar av vissa fåglar tillskrevs vissa sjukdomar.

örnfjädrar

Örnfjädrar, särskilt de 12 svanfjädrar, var betydelse för Cherokee. Kungsörn, som kallades "pretty befjädrade örn" av Cherokee folk, var den heliga budbärare mellan jord och himmel. Dess fjädrar användes för dekoration och ceremoniella ritualer. I vissa stammar, skulle en enda eagle svans vara värt en häst. Endast stora krigare eller medicin män fick inneha eller bära kungsörn stjärtfjädrar. Vit skallig örn stjärtfjädrar, symboliserar makt och andlig renhet, bars endast av andliga ledare som en klan mor, en chef eller en medicin helig man. Medan andra i stammen kunde bära eller bära eagle vingfjädrar eller plymer, kan alla bära vanliga fågelfjädrar; andfåglar och kalkon fjädrar var också helig men gemensamt.

Owl fjädrar

Owls ansågs häxor eller förkroppsligade spöken och natt rop screechowl, horned uggla och hooting Uggla ansågs onda omen, så deras fjädrar inte slitna. Dock en lång uggla ving fjäder eller stjärtfjäder indränkt i vatten och används för att bada ett barns ögon för att hålla honom vaken hela natten.

Blue Jay Feather

Blue Jays inte särskilt uppskattade av Cherokees, men indränkt Blue Jay fjädrar tillämpades på ögonen för att göra ett barn en tidig utbyggnad.

Buzzard Fjädrar

Till Cherokee var ormvråk vara en läkare fågel som kunde skydda dem från sjukdomar som smittkoppor. Därför fjädrar från en vråk måste tas på allvar. Även boll spelare trodde att bära ormvråk fjädrar orsakade skallighet, ormvråk fjädrar placerade över dörrar hålls häxor ut. Ett rör skära från en vråk quill var transport används för att blåsa medicin på en skottskada; därefter blev ormvråk ner placerades över såret.

Great White / American Egret

De stora vita eller amerikanska egret fjädrar som bärs av boll spelare kan ha sitt ursprung som freds emblem.

Turkiet fjädrar

Även Turkiet fjädrar inte hålla mycket betyder för Cherokee, var de ofta används i dekoration. Kvinnor bar kalkon fjäder mantlar i början av 1700-talet. Men de var inte bärs av boll spelare av rädsla för att odla en wattle.

hök fjädrar

Hökar i Cherokee mytologi representerade enhet mot en gemensam fiende. De första fjädrar bundna till kronan av alla basebollspelare och krigare inte målade, och om det inte tas från en högern av en korp eller örn, togs de från rightwings av hökar som berget hök, sparvhök, stor kyckling hök eller långstjärtad hök. Den andra fjäder vävs in i första fjäder i en krigares hårtofs var tre till fyra inches lång och målade eller färgade röda. Dessa fjädrar togs från området direkt under stjärten av en hök eller en örn.