dållig syn av cysta på äggstockar

Intressanta fakta om Hubble-teleskopet

Intressanta fakta om Hubble-teleskopet


NASA heter Hubble Space Telescope efter astronomen Edwin P. Hubble (1889-1953). Det utplacerades från rymdfärjan Discovery under STS-31 den 25 april 1990. Under de senaste 20 åren har de vetenskapliga data och bilder samlat av Hubble lett till stora genombrott inom astrofysik.

Att föreslå en teleskop

Lyman Spitzer, en professor vid Yale University, föreställde den första rymdteleskop. År 1946 skrev han en uppsats med titeln "Astronomiska Fördelar med en Extra-Terrestrial Observatory." Spitzer noteras att jordens atmosfär snedvrider ljus som kommer från stjärnorna, blockerar röntgen och annan hög energi ljus helt. Han levde tillräckligt länge för att titta på lanseringen av Hubble från Kennedy Space Center i Florida

första bilderna

De första bilderna skickas tillbaka av Hubble var suddig. Dess ursprungliga kamera, Wide Field Planetary Camera hade deformerade primer spegel. Medan du tar en dusch på ett europeiskt hotell, var en ingenjör svänga dusch när han hade en idé till ett optiskt instrument för att korrigera Hubbles bristfällig syn. En ny kameran med inbyggda korrigerande optik ersatte kameran i 1993.

Statistik

Hubble skickas tillbaka sin första bild av stjärnhopen NGC 3532 den 20 maj 1990. Sedan dess har det tagit över 570.000 bilder av 30.000 himlakroppar. Hubble har samlat tillräckligt med data för att fylla 5800 DVD-filmer. Hubble har gjort mer än 110.000 resor runt jorden, omdragning upp 2,8 miljarder miles, motsvarande Neptune genomsnittliga avstånd från solen.

astronomiska Achievements

Tack vare Hubble, har forskare sett de första dagarna av en ung och utveckla universum. Hubble har fångat bilder av gamla galaxer i olika stadier av utveckling. Hubble närmar sig slutet av sin livslängd. Dess efterföljare, James Webb Space Telescope, är planerad för lansering under 2013.

Några orsaker till tillfällig blindhet

Några orsaker till tillfällig blindhet


Orsakerna till tillfällig blindhet är många och kan påverkas av en mängd olika faktorer. Olika störningar i kroppen är de vanligaste orsakerna till flyktig blindhet. Däremot kan psykologiska faktorer spelar också en roll. Olika kemikalier och ätbara material kan också orsaka blindhet hos en person. Denna förlust av syn i allmänhet lätt åtgärdas genom ingripande av en utbildad läkare eller omedelbart första hjälpen.

Optic Nerve Avbrott

En av de viktigaste orsakerna till tillfällig blindhet hos individer är en ansamling av vätska i hjärnskålen. Denna vätska pressar mot membranen i huvudet och kan påverka en väl fungerande nervänden och den optiska kaviteten själv.

hjärt Issues

Enligt American Heart Association, kan en mängd olika hjärtproblem leda till tillfällig blindhet också. Aortadissektion, i vilken blodet strömmar in i aorta vägg, och förändringar i blodviskositetsnivåer är de vanligaste faktorerna i denna fråga.

Bältros

Om en person kontrakt herpes zoster, kan immunsystemet angripas i en sjukdom som kallas bältros. Detta är förenat med en reaktivering av det virus som orsakar vattkoppor och kommer att resultera i flyktig blindhet.

Psykologisk

Psykologiska effekterna av en extremt känslomässig eller stressande situation kan leda till tillfällig blindhet också. Detta koncept kallas konvertering och det hänför sig till det faktum att personens hjärna kommer att förändra de psykologiska effekterna i en fysisk abnormitet såsom blindhet.

Chemical Burns

Rengöringsprodukter och andra kemikalier är en av de viktigaste orsakerna till tillfällig blindhet i hela USA, enligt utskottet för kemikaliesäkerhet. Några av dessa är avsiktligt, vilket är fallet med pepparspray eller muskotblomma.

farliga Växter

Det finns en mängd olika giftiga växter i hela världen som också orsaka tillfällig blindhet. Blommor kallas spurges från familjen Euphorbiaceae av blommor samt en anläggning som kallas Daphne både påverka en persons syn vid förtäring.

Komplex Cysta Perimenopause Symtom

Komplex Cysta Perimenopause Symtom


Cystor på äggstockarna, som är antingen enkla (follikulär) eller komplex, orsaka symptom som kan härma andra sjukdomar, såsom ektopisk graviditet och endometrios. Oregelbunden menstruation och bäckensmärta, tillsammans med hormonell obalans, ofta fel diagnos. Komplexa cystor på äggstockarna är vanligare hos kvinnor i barnafödande eller "peri" menopausal ålder eftersom cystor på äggstockarna uppträder vanligen från den misslyckade lanseringen av ett ägg som ligger i hårsäcken i äggstockarna. Medan den verkliga orsaken till komplexa cystor på äggstockarna är okända och med juli 2010 misstänks det att genetik, vikt, livsstil och menstruationscykeln är alla faktorer.

komplexa Cystor

En cysta på äggstockarna är antingen funktionell (follikulär) eller komplex. Av den komplexa typen, kan cystor vara cystasdenoma, endometrioma eller dermoid (septated). En septated äggstockscysta är en form av komplexa cystor på äggstockarna, som innehåller en kombination av halvfasta, fasta och flytande komponenter, som liknar den hos andra komplexa cystor. Till skillnad från de andra, är en septated cysta separeras och vanligtvis identifieras som "två cystor i ett." Svårighetsgraden av cysta bestäms på tjockleken av väggen som skiljer de två massorna. Standardstorleken på en komplex cysta på äggstockarna är vanligtvis 2-1 / 2 cm och högre. Men den genomsnittliga storleken på en sund äggstock är 3 cm med 1-1 / 2 cm. Komplex (septated) cystor på äggstockarna har en högre risk att bli maligna än enkla (funktionella) cystor på äggstockarna, på grund av septumbildning och läckage av ascites. Funktionella cystor är cykliska, eftersom de bildas under nya menstruationscykler. Komplexa cystor kan dock utveckla och förbli, växer till häpnadsväckande storlekar. Överdriven smärta orsakas av tvinningen av äggstockarna som ett resultat av inflammation och tillväxt, samt läckage av friflytande vätska in i bassängen av bäckenet.

perimenopause

Komplex Cysta Perimenopause Symtom


Etymologin av ordet härstammar perimenopause från de grekiska orden peri- "före" mens- "månatliga" och pausis- betyder "upphör." Enligt Perimenopause Symptoms.org är perimenopause skede process där en kvinnas kropp förbereder sig för att gå in klimakteriet eller slutlig och fullständigt upphörande av menstruation. Under denna tid, hormonella förändringar sker i kroppen, vilket orsakar en fluktuation i nivåer av reproduktiva hormoner (östrogen och progesteron). Dessa förändringar kan uppstå 10 till 15 år innan faktiskt går igenom klimakteriet.

Symtom och diagnoser

Komplex Cysta Perimenopause Symtom


Klimakteriet symtom ångestattacker, koncentrationssvårigheter, minnesförlust, yrsel, hjärtklappning, oregelbundna, kraftiga blödningar (eller ingen blödning), oförklarlig viktökning, bäcken kramper, värmevallningar och nattliga svettningar, gastrointestinala problem, trötthet, huvudvärk, gallring av hår och många andra sjukdomar. Enligt webbplatsen Complex cystor på äggstockarna, tecken på komplexa cystor på äggstockarna liknar dem av endometrios eller utomkvedshavandeskap. Smärta i bäcken och buken når ända upp till låren och skinkorna området är typisk, som är oegentligheter under perioden eller menstruationscykeln, tillsammans med för- och postmenstrual smärta (kraftiga blödningar eller total avsaknad av perioden). Det finns också oförklarlig viktökning, smärta vid samlag, smärta i nedre ryggen, och gastrointestinala (mag) problem med fullhet i buken (utspänd buk). Omedelbar medicinsk hjälp bör vidtas på den plötsliga ökningen av buksmärtor, illamående, kräkningar och andra invalidiserande symptom. En transvaginalt ultraljud kan göras för ett skopiska syn på äggstockarna, följt av ett graviditetstest för att utesluta ett utomkvedshavandeskap.

Läkemedel och behandlingar

Komplex Cysta Perimenopause Symtom


Flera holistiska lösningar kan användas för klimakteriet, inklusive kostförändringar med avskaffandet av vissa livsmedel och drycker, såsom koffein, alkohol och höga sura livsmedel och drycker. En gynekolog kan ordinera hormoner för att minska en del av de långvariga besvär av övergången till klimakteriet. Eftersom komplexa cystor är allvarligare än enkla, follikulära cystor, med potential att bli maligna, måste de övervakas och testas. En CA-125 protein test kan administreras för att avgöra om cysta är elakartad. Som tillval kan en gynekolog föreslå en ooforektomi (avlägsnande av den drabbade äggstocken), eller helt enkelt övervaka cysta, eftersom vissa cystor resorberas i blodsystemet, och därmed försvinner på egen hand. Sammantaget läkaren styrs av beslut av patienten. En ensidig ooforektomi (avlägsnande av en äggstock) hindrar inte naturlig reproduktion för dem som ännu är intresserade av att föda barn, som en äggstock räcker för befruktning, så länge livmodern och en äggledare förbli intakt.

Naturopathy och Komplexa Cystor

Komplex Cysta Perimenopause Symtom


Brusten äggstocks Cysts.com ger resurser för naturliga och holistiska lösningar för komplexa cystor. Även ROC främjar naturläkemedel, betonas också vikten av biomedicinska ingripande. "Diagnosen av en komplex cysta på äggstockarna bör inte tas på allvar och långlivade eller plötslig smärta i buken eller bäckenoptioner grundlig medicinsk utredning," enligt hemsidan. Slutligen frågar noggranna och precisa frågor. Vara aggressiv med din egen behandling.

Varför kan fel glasögon försvaga din syn?

Varför kan fel glasögon försvaga din syn?


Försvagad syn kan korrigeras genom en mängd olika sätt från icke-invasiva glasögon till laser ögonoperationer. Det är en missuppfattning att bära felaktiga glasögon eller kontaktlinser kan orsaka bestående skador på synen kvalitet. Den största nackdelen att bära felaktiga glasögon är helt enkelt oförmåga att se ordentligt. Om du tror att du kan dra nytta av korrigerande linser, konsultera en optiker och de kan ordinera ett par speciellt för dig. Om du bär glasögon helt enkelt som en modeaccessoar och njuta av perfekt syn, helt enkelt passa ramarna med klara linser och din vision kommer att förbli perfekt.

överväganden

Bär korrekt föreskrivna glasögon eller kontaktlinser bör ge dig optimal syn och förbättra tydligheten i din vision. Väljer att gå utan glasögon, dock eller bär ett par som inte löser dina ögon adekvat, inte kommer att förvärra din syn. Ingen permanent skada kommer att inträffa om de glasögon eller linser är svagare eller starkare än sina krav. Personer med perfekt syn kan också bära felaktigt föreskrivna glasögon utan att riskera skador.

orsaker

Misslyckas syn kan orsakas av en rad genetiska faktorer, uppkomsten av ålderdom eller ögonskador på grund av allvarliga olyckor. Bär fel typ av glasögon kan sätta tillfällig belastning på dina ögon och även orsaka huvudvärk, men kommer att ha någon varaktig inverkan på kvaliteten på din vision.

vuxna

Idén om fel glasögon orsakar ögonskada är en myt, men vidmakthålls med goda skäl. Även ögonen kapacitet kommer att förbli intakt, kommer de att sättas under mycket mer påfrestning kämpar för att anpassa sig till linser som är olämpliga. Detta kan leda till frekventa mild till måttlig huvudvärk. Skymd sikt kan också leda till olyckor, särskilt när de deltar i farliga aktiviteter såsom bilkörning.

Barn

Yngre barn kan vara känsliga för lida skada av bär fel glasögon eller kontaktlinser. Amblyopi, som ofta kallas "lata öga" är ett ärftligt tillstånd och inträffar när nervbanor från ögat inte ansluta med hjärnan under barndomen. Detta orsakar suddiga eller felaktiga bilder som ska matas från ögat till hjärnan och kan förvärras genom att bära felaktiga glasögon.

korrekta recept

En annan vanlig missuppfattning är att synkvalitet kan försämras med tiden genom att bära linser som är rätt föreskrivna. Detta är också osant och bygger på antagandet att eftersom linser rätt öga vision, dina ögon "förlorar sin naturliga förmåga att dechiffrera föremål som de helt enkelt inte behöver. Även om det kan tyckas dina ögon har försvagats efter bär glasögon, helt enkelt att du har vant sig den optimala vision som glasögon ger. För att återgå till ett tillstånd utan glasögon därför kommer som en chock för systemet, och orsakar många människor att tro sina ögon har försämrats under tiden.

Hur skapar jag en tillfällig ramp under Trappor till en lastbil för att flytta tunga grejer?

Hur skapar jag en tillfällig ramp under Trappor till en lastbil för att flytta tunga grejer?


Så du flyttar och behöver ett enkelt sätt att få din tunga möbler på baksidan av en lastbil. Du vill inte att behöva bära din soffa, fåtölj, matsalsbord och utrustning ner din främre steg, sedan upp en ramp på baksidan av lastbilen - det är bara för mycket arbete och är chansen, kommer dina vänner att hitta något annat att göra på rörliga dag. Det enklaste sättet att få din tunga grejer flyttas från ditt hem dörren till din lastbil är att bygga en tillfällig ramp från dörröppningen eller från veranda direkt till baksidan av lastbilen.

Instruktioner

1 Tillbaka lastbilen upp till trappan. Mät hur lång och bred plywood måste vara att nå från det översta steget i lastbilen. Låt ytterligare 18 inches på varje ände för stöd och överlappning. Beroende på avståndet från det översta steget i lastbilen, kan du behöva flera 2-by-4 skivor för ytterligare stöd under plywood.

2 Gå till brädgård och köpa plywood och vid behov, 2-av-4 skivor. Rester av 2-by4s bör fungera bra om du får tillräckligt av dem, men plywood bör vara av god kvalitet. Ta mätningar med dig för att se till att du köper rätt längd och belopp.

3 Place 2-by-4s platt på en av de veranda steg, en ovanpå en annan, tills stapeln av 2-by-4s är lika med höjden av veranda. Cirka 24 inches bort, eller halvvägs till lastbilen bakluckan om avståndet mellan lastbil bakluckan och veranda är mindre än 48 inches, placera en annan stapel av 2-by-4s som är ungefär höjden på lastbilens flak. Fortsätt att placera två-för-4s i staplar var 24 tum mellan verandan och lastbilen.

4 Lägg den ena änden av plywood på verandan däck och den andra änden på baksidan av lastbilen. Se till att 12 till 18 inches av plywood sträcker sig in i lastbilen och på verandan. Justera staplar av 2-by-4s, så att varje stapel passar perfekt under plywood; Använd kartong eller trä shims vid behov. Testa rampen genom att gå över den för att få en känsla av det. Studsa lite för att avgöra om de två-gånger-4 staplar kommer att stanna på plats eller om du ska säkra dem med spikar, skruvar eller silvertejp. Du kommer att kunna berätta om det är stark nog att stå emot tyngden av dina tyngsta poster.

5 Flytta tillhörigheter, möbler och bruksföremål i baksidan av lastbilen.

Sköldkörtel cysta symptom

Sköldkörtel cysta symptom


Sköldkörteln är en liten butterfly-formade körtel vid basen av halsen. Även små, är det jobb enorma: att reglera och tillverka hormoner som styr tillväxt och ämnesomsättning. Ibland kan en onormal tillväxt visas på sköldkörteln. En läkare kan upptäcka det genom att känna det med händerna eller en person kan se den när man tittar i spegeln. Chansen finns, denna tillväxt är en cysta. Enligt Mayo Clinic, ungefär hälften av alla människor har en sköldkörtel cysta (även kallad en "sköldkörtel knöl"), även om många människor vet aldrig det är där.

Vad är en sköldkörtel cysta?

En sköldkörtel cysta är en vätskefylld säck som har vuxit på sköldkörteln. Den cysta kan vara mycket liten (mindre än 1 mm i diameter) eller så stor att det kan vara synlig för blotta ögat, uppträder som en knöl på halsen. Vissa cystor helt fylld med vätska ( "cystisk") och andra består av både vätskor och fasta ämnen ( "komplex"). Om cysta är stora och komplexa, kan en läkare vilja biopsi dess komponenter för att se till att det inte är cancer.

Symtom på en liten cysta

Personer med mindre cystor (3mm eller mindre) på sin sköldkörtel normalt inte har några symptom. De flesta av dessa människor kommer inte inser att de har en cysta tills en läkare upptäcker det under en tenta.

Symtom på en stor cystor

Personer med större cystor inte nödvändigtvis har några symptom heller, även om de kan känna eller se en klump vid basen av deras hals. Men ibland de med stora cystor kan känna det trycker mot deras luftstrupen, har smärtor i nacken, har problem med att svälja, eller mindre ofta, har en förändring i tonen och kvaliteten på deras röst eftersom det pressar mot sina stämband. Cystor är sällan cancer, men maligna cystor tenderar att känna hårt, växa sig stora snabbt och orsaka en förändring i din röst oftare än godartade cystor. Ibland stora cystor kan påverka funktionen hos sköldkörteln och få dig att överproducera eller underproduce det hormon som stimulerar sköldkörteln (vilket orsakar en hyperaktiv eller underaktiv sköldkörtel).

Orsaker / Riskfaktorer

Ingen vet säkert vad som orsakar sköldkörteln cystor att utveckla, men det förmodas att följande faktorer kan ha en viss relation: en brist på jod i kosten, en autoimmun sjukdom som orsakar inflammation i sköldkörteln (Hashimotos sjukdom), en genetisk defekt, exponering för strålning i barndomen. Vidare är det mer sannolikt att utveckla en sköldkörtel cysta om du är: en kvinna, över 40 års ålder, eller om någon av dina föräldrar eller syskon har en sköldkörtel cysta.

Diagnos

Om cysta är stor, snabbväxande, komplex eller på annat sätt "misstänkt" din läkare kanske vill göra en fin nål aspiration (FNA) biopsi för att säkerställa att det inte är cancer. I denna 20-minuters förfarande kommer din läkare infoga en mycket tunn nål i liten knöl och dra ett urval av dess komponenter. Provet kommer att analyseras i ett laboratorium. Om komponenterna är fast beslutna att vara maligna eller misstänkt, skulle du sannolikt att behöva genomgå en operation för att avlägsna cystan och fastställa omfattningen av malignitet. Läkaren kan också bedöma knöl genom ett ultraljud eller blodprov för att fastställa huruvida och / eller i vilken utsträckning det påverkar funktionen hos sköldkörteln. Dessa metoder dock inte avgöra om eller inte cysta är elakartad.

Behandling

Vanligtvis finns det ingen behandling som krävs för cystor, särskilt om cysta är liten och vätskefylld. Din läkare kan vilja att du komma in för uppföljningsbesök, men att övervaka tillväxt och arten av cysta, plus ta regelbundna blodprov för att försäkra cysta inte påverkar funktionen hos sköldkörteln. Alternativt kan du placeras på sköldkörtel hormonsuppressionsbehandling att krympa cysta (även om många läkare finner detta onödigt, om cysta är liten och bestämt sig för att vara icke-maligna). Om cysta påverkar funktionen hos din sköldkörtel, kan du behöva ta radioaktivt jod för ett par månader. Joden kan hjälpa krympa nodulerna.

Interstitiell cystit matrestriktioner

Interstitiell cystit matrestriktioner


Interstitiell cystit (IC) är en sjukdom som kännetecknas av kronisk inflammation i blåsväggen. Dess symtom är smärtsamma brådskande och täta urinträngningar, obehag vid samlag och bäckensmärta. Det finns inget känt botemedel för interstitiell cystit, men patienter kan minska sina symptom genom att undvika vissa livsmedel som är kända för att orsaka irritation i urinblåsan.

matar

Livsmedel som innehåller mycket syra känd för att förvärra IC. Människor som har interstitiell cystit bör undvika livsmedel som frukt och tomatsaft, frukt (med undantag för blåbär, päron och honungsmelon), lök, tomater, rågbröd, surdegsbröd, yoghurt, gräddfil och lagrade ostar. Nötter (utom för mandlar, cashewnötter och pinjenötter), Lima och bondbönor och soja bör undvikas också. Härdad, rökt, åldern, bearbetas och konserverade kött orsakar också irritation i urinblåsan. Choklad är också en boven i urinblåsan irritation, men johannesbröd godis är en rekommenderad ersättning.

drycker

Drycker som kaffe och te stimulerar nerverna i hela kroppen, inklusive de känsliga nerverna i urinblåsan. Dricka dem orsakar urinblåsan blir överaktiv, vilket resulterar i akut och täta urinträngningar. IC sjuka bör också inte förbruka soda eftersom det innehåller höga halter av citronsyra och konstgjorda sötningsmedel, som även förvärra blåsan. Alkohol bör undvikas också.

Andra Saker att undvika

Konstgjorda sötningsmedel, såsom aspartam, är en ledande orsak till blåsirritation i IC-patienter. Patienterna bör också avstå produkter som innehåller MSG. IC sjuka bör inte ta multivitaminer om de behövs för en annan sjukdom.

Cystit Behandling för Män

Cystit Behandling för Män


Cystit uppträder hos män när en infektion i urinröret gör sin väg in i prostata och därefter blåsan. Män som har cystit kommer att uppleva smärta vid urinering och ett behov av att urinera ofta. Det finns behandlingsalternativ som finns för män som lider av blåskatarr.

typer

För män som har mild cystit, är antibiotika allt som behövs. Kirurgi rekommenderas för män som har svår återkommande cystit.

Tidsram

Antibiotika används för att behandla cystit tas flera gånger om dagen under minst 3 dagar.

effekter

Antibiotika befria kroppen av de bakterier som orsakar infektionen. Kirurgiska ingrepp kommer att stimulera blåsan och lindra symtom på cystit.

överväganden

För cystit som börjar i prostatan, kommer antibiotika måste tas i flera veckor i taget för att effektivt döda bakterier.

Varning

Om en läkare ordinerar ett antibiotikum att behandla cystit, är det viktigt att ta medicinen för den tid som rekommenderas av läkaren, även om symptomen inte längre föreligger. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i infektions upprepas.

Kronisk interstitiell cystit hos hundar

Kronisk interstitiell cystit hos hundar


Canine interstitiell cystit är när en hund blåsa och blåsväggen är inflammerad, men inte på grund av infektion. Ibland kallas det sterila återkommande cystit. Canine interstitiell cystit kan vara svårare att behandla än cystit orsakas av bakteriell infektion.

orsaker

Enligt veterinären Dr. Bari Spielman, kan kronisk interstitiell cystit hos hundar utlösas av skada, kroniska njurproblem, urinsten, missbildningar i urinvägarna, vissa mediciner som cyklofosfamid, urinblåsa polyper eller tumörer.

tidiga symtom

Hunden kan ropa när man kissar och vill att urinera oftare. Men urinen kommer att vara i små mängder, ibland flecked med blod och slem.

senare Symtom

Hundägaren hem veterinär handbok konstaterar att när cystit fortskrider, kommer en hund ofta förlorar sin aptit, blir slö och kan kräkas.

Diagnos

Diagnostiska verktyg inkluderar kontroll vilka mediciner hunden är på, urinanalys, röntgen och ultraljud. Ibland stenar eller tumörer kan kännas av veterinären när klappande hundens kropp.

Behandling

Kirurgi behövs i fall av stenar, polyper, små tumörer eller födelsedefekter. Om hunden har lymfom eller annan cancer, kemoterapi och medicin för att krympa alla tumörer kan vara nödvändig.

Syftet med hål testet för syn

Syftet med hål testet för syn


Ögonläkare genomföra synundersökningar och synundersökningar för att upptäcka dålig syn och ögonsjukdomar innan de blir alltför problematisk för patienten. Pinhole testet är en enkel men viktig del av en omfattande undersökning.

Syfte

Syftet med hål testet för syn


Pinhole testet hjälper till att skilja mellan två typer av dimsyn. En patients dimsyn kan orsakas av en fokuserings problem, som kan korrigeras genom glasögon eller kontaktlinser, eller det kan orsakas av en sjukdom. Ett korrekt genomfört hål test kommer lokalisera källan till problemet.

Metod

Syftet med hål testet för syn


En pinhole test är mycket enkelt men mycket användbar; det kan även utföras i hemmet med en bit kartong materialet perforeras med ett stift spets för att skapa ett litet hål ca 2 mm i diameter. Den person som lider av dimsyn bör välja och fokusera på ett avlägset föremål. Sedan, med ett öga åt gången, bör hon koncentrera sig på att samma avlägset föremål genom pinhole i kortet.

Resultat

Syftet med hål testet för syn


Om det avlägsna objektet visas skarpare genom hål, har sedan ämnet sannolikt en enkel fokusera problem som kan lösas med korrigerande linser. Men om det avlägsna objektet är fortfarande suddig genom hål, bör ämnet kontakta en ögonläkare omedelbart, eftersom detta kan vara en indikator på sjukdom.