cotton giftorm i usa

Fakta om Cotton Snake

Fakta om Cotton Snake


Den cotton (vattenmockasin) är en tjock arbetsföra giftig näsgropsormens som når längder på mer än sex fot och trivs i akvatiska miljöer. Tre underarter av cottonmouths finns i hela sydöstra USA, som alla är lika i sin ekologi: Eastern cottonmouths (A. piscivorus piscivorus), Florida cottonmouths (A. piscivorus conanti) och västerländska cottonmouths (A. piscivorus leucostoma). Även känd som vatten mockasiner i vissa delar av sitt sortiment, är cottonmouths uppkallad efter den distinkta, bomull vit innerfoder av munnen, som de visar lätt under stereotypa defensiv (varning) ämnen.

Distribution

Den cotton utbud inkluderar alla Florida, Alabama, Mississippi, Louisiana och Arkansas, liksom kustslätten delar av Georgia, South Carolina, North Carolina och Virginia. Cottonmouths bebor också centrala och östra Texas, den östra halvan av Oklahoma, den sydöstra spetsen av Kansas, södra Missouri, västra Tennessee, västra West Virginia och delar av södra Indiana.

habitat

Ubiquitous inom akvatiska livsmiljöer, cottonmouths frodas i träsk, åar, floder, sjöar, dammar, stöts, bygdens floder, diken eller andra sötvatten akvatiska livsmiljöer. Cottonmouths är också inte främmande för bräckt kust våtmarker och kan vara ganska rikligt på kustnära öar som har få eller inga sötvatten våtmarker. Till skillnad från andra vattenlevande ormar, cottonmouths är ganska immuna mot torka, eftersom de har mindre genomsläpplig hud (vilket gör dem mindre känsliga för uttorkning) och som toppredatorer, de samlas runt tork våtmarker, smaska ​​sig på instängd vatten byte.

Diet

Cottonmouths är opportunistiska rovdjur som äter en mängd olika bytesdjur, inklusive kadaver. Prey omfattar bara om någon sort av fisk, grodor, salamandrar, ödlor, ormar, sköldpaddor, fåglar, däggdjur eller insekter som en cotton kan svälja. Cottonmouths har även setts äta roadkill från motorvägar.

Fortplantning

Liksom andra Näsgropsormar, cottonmouths föder levande ungar i augusti och september, med några kullar födda så sent som i oktober. Under dräktigheten, som vanligtvis varar 150 dagar (intervall från 120 till 170 dagar), mödrar ge embryon med vissa näring och syre. De flesta mödrar föder kullar av 07:55 avkomma, men kullstorlek kan variera från en till 20.

rovdjur

Stora rovfåglar, såsom häger, hägrar, storkar, tranor, hökar, örnar och ugglor, är vanliga rovdjur av cottonmouths. Andra vanliga rovdjur inkluderar stora ROVLYSTEN fisk, alligatorer, kungssnokar, indigo ormar, knäppa sköldpaddor, och ROVLYSTEN däggdjur, såsom tvättbjörnar, utter, Bobcats, hus katter och hundar. Cottonmouths också kommer att äta deras egen art. De flesta depredated cottonmouths är antingen barn eller ungdomar. Vuxna tenderar att bara ätas av den största av rovdjur.

Cotton orm livsmiljö fakta

Cotton orm livsmiljö fakta


Cotton ormar kräver en varm miljö som innehåller bräckt, långsamma vatten som dammar, diken, sjöar, myrar och lugna floder. De hör hemma i sydöstra USA från Virginia till Florida, och så långt västerut som östra Texas.

Geografi

Cotton ormar hör hemma i sydöstra USA. De är vanliga i de södra delstaterna Virginia, South Carolina, Georgia, Mississippi, Florida och Louisiana, och östra Texas, och är vanligen nära varma kroppar av stillastående vatten.

typer

Cotton ormar kallas ofta Vatten Mockasiner eller Mockasiner. Två underarter hör hemma i USA, östra cotton och Florida cotton. Florida cotton är begränsad till den djupa södern.

missuppfattningar

Cotton ormar är giftiga Näsgropsormar som har stora trekantiga huvuden och vita munnar med distinkta huggtänder. De är simmare, jakt på natten och sola sig på stenar och trädgrenar dag. De gör en dramatisk öppen mun displayen när hotade men inte bita om upprörd.

Identifiering

Cotton ormar växa till 30 till 48 inches lång och har tydliga bruna bandad markeringar på ryggen medan de är unga som sakta bleknar med åldern. Deras magar är olivgrå och trynet är blekare att resten av huvudet, med mörka linjer bredvid varje näsborre.

Varning

Cotton ormar har ett rykte om att vara mycket aggressiv, men oftast kommer de inte att bita om de inte trampar på eller plockas upp. Deras gift hindrar blodet från att koagulera i bitit område och inte påverka nervsystemet. Om en cotton påträffas i naturen, lämna den ensam och gå vidare.

Livscykel Cotton Plant

Livscykel Cotton Plant


USA har fjorton stora bomullsproducenter som producerar en av fem arter av bomull: Egyptiskt, Sea Island, American Pima, asiatiska och Upland. Bomull är en långsamt växande växt och kräver minst 160 dagar som är frostfritt. Bomull är normalt odlas i den södra delen av USA, inklusive Texas, Kalifornien, New Mexico, Arizona, Oklahoma, Alabama, Arkansas, Georgia, Louisiana, Mississippi, North Carolina, South Carolina, Tennessee, Virginia och Missouri. Dessa stater har en hel del sol, bördig jord, mycket vatten och en lång växtsäsong.

Groning

Efter fröet planteras, tar det upp till fem till tio dagar för att gro och gro. Bomullsplantan växer två små blad, som kallas hjärtbladen, som kommer att fånga solen och vänder den till näring för anläggningen genom en process som kallas fotosyntes. Processen samlar näringsämnen som hjälper växten växa och utveckla ett rotsystem. Mississippi State University visar att fröna inte bör planteras tills temperaturen når mer än 16,1 grader Celsius under minst 10 dagar. Om det tar mer än 10 dagar för fröet att producera starka hjärtblad, kan grödan vara endast 1/3 av den potentiella avkastningen från anläggningen, enligt MSU.

Fröplanta

De första bladen kommer att hjälpa rotsystemet i sin utveckling. Detta rotsystem är viktigt, eftersom bomull är en snabbt växande växt och behöver stöd vid rötterna. När systemet är utvecklat fler blad börjar dyka upp. Detta kommer att ta två till fyra veckor. Efter den andra uppsättningen av blad visas, växer anläggningen snabbt nå två till fem fot hög medan den tillför mer blad snabbt. Styrkan hos plantan kommer att avgöra bomullsskörden utgång.

Blomning eller Squares

Blomknoppar, som kallas torg, kommer att visas på fabriken inom fem till sju veckor efter det att planteras. De kommer att vara vit, krämig blommor och pollinering Processen börjar inom 24 timmar efter knoppar utseende. Torra, varma dagar är nödvändig för pollinering. Hundra grader Fahrenheit temperaturer och lite vatten är nödvändigt under pollinering dagar. Om någon villkoret inte uppfylls, kommer bomullsplantan produktionen minskar kraftigt.

Boll

Bomullsfibrer växa från frön inuti kapseln. Den boll börjar visas i 20 dagar efter pollinering, och anläggningen fokuserar sin näring i detta område. Efter boll slutar växa, 15 till 25 dagar efter pollinering, fyller boll med cellulosa.

Mognad

Efter cellulosan har fyllt boll, de Boll skurar och bomullen spiller ut. Dessa kallas carpels, enligt Cotton färd. Bomullen som spiller ut kallas lås, och när carpels torr, kallas de Burr, enligt Cotton färd. Detta kommer att ske 105 till 130 dagar efter den första fröet planteras. Som bomullen torkar, är det fluffas och mognar.

Varför Cotton Material Shrink?

Varför Cotton Material Shrink?


Bomull är en av de vanligaste materialen som används för att göra kläder runt om i världen, enligt Tyger Net webbplats. Dess popularitet kan tillskrivas dess komfort, mjukhet och mångsidighet. Bomullsfibrer kommer från frö pod av bomullsplantan och är ganska lätta att skörda. Det finns flera typer av bomullsmaterial som finns på marknaden idag, inklusive 100 procent bomull, bomullsblandningar, absorberande bomull och ekologisk bomull. Kanske de stora nackdelarna till bomullsmaterial är att den rynkor och har en tendens att krympa.

bomull Historia

Enligt Cotton Incorporated hemsida har bomullstyger varit i bruk i mer än 7000 år. De äldsta fragment av bomull gjorda material upptäcktes av arkeologer i Mexiko. Tyget dateras tillbaka till 3500 f.Kr. De äldsta fragment som finns i USA gjordes omkring 500 f.Kr. Under många år var bomullsskörden i USA plockas för hand, eventuellt genom slavarbete. Idag är skörden plockas med hjälp av maskiner. Bomull odlas fortfarande i 17 södra USA, som sträcker sig från Virginia till Kalifornien.

progressiv Krympning

Progressiv krympning definieras av Cotton Incorporated webbplats som tyger som krymper gradvis övertid. Bomull brukar inte upplever progressiv krympning om den inte kombineras med andra tyger. Ull är känd för progressiv krympning. Var uppmärksam på etiketter. Om bomull blandat tyg plaggets etikett säger "endast kemtvätt" är kan innehålla progressiva krympande fibrer.

avkoppling Krympning

Relaxa krympning sker när tyget i sig krymper, enligt den Cotton Incorporated webbplats. Den skiljer sig från progressiv krympning eftersom den orsakas av spänning som appliceras på vävnaden i tillverkningsprocessen. När tvättas, progressiva krympande tyger typiskt krympa tillbaka till sin naturliga storlek. Bomull är en väv känd för avkoppling krympning.

tvättning Bomull

Enligt Boden hemsida krymper bomull när tvättas i varmt vatten. Mängden krympning kan variera beroende på tillverkaren av bomullsmaterial. Vissa tillverkare står för avkoppling krympning när du skapar sina produkter. Bomull krymper under den första tvätten till sin normala storlek, vilket skapar en bättre passform. Tvätt bomullsmaterial i kallt vatten är det bästa sättet att förhindra större krympning. Maskintorkning kan också bidra till den krympning av en bomullsplagg. Var noga med att redogöra för detta när de köper varor.

Förkrympt Tyger

Idag har vissa bomullstillverkare skapat material som är förkrympt. T-tröja Köpguide hemsida säger att förkrympt bomull är bomull som har förtvättad innan de säljs. Många plagg beslutsfattare ägnar sig åt denna process som ett sätt att förhindra material från att krympa. Emellertid är krympning fortfarande möjligt. Bomull är mindre sannolikt att uppleva en drastisk krympning, men det kommer fortfarande att krympa något. Undvik att torka kläder i en het torktumlare, tvätta i kallt vatten, eller köpa kläder lite större än normalt för att redogöra för denna process.

Supima Cotton Vs. egyptisk bomull

Supima Cotton Vs. egyptisk bomull


Bomull har varit tyget av våra liv i århundraden. Egyptisk bomull kallas ibland för att vara lyx bomull inom vår kultur medan andra bomullstyger kan vara lika, om inte bättre, i kvalitet. Att vara en utbildad konsument på vad skillnaderna är mellan varje typ är hur man kan få den bästa produkten.

Definition

Namnet "supima" är en förkortad förkortning för Superior Pima, och ett registrerat varumärke som tillhör Supima (www.supima.com). Det är ett namn för att främja textilkvalitet och användning av 100 procent amerikansk Pima bomull. Pima bomull är en typ av extra långa stapelvara eller ELS bomull. Bomull anses ELS om det är 3/8 inches eller längre i USA och är ett sätt att definiera en premie bomull. Egyptisk bomull är alla bomull odlas inom landet av Egypten.

Historia

Egyptisk bomull har några av de äldsta historia. Det skördades nära Nilen och bärs som kläder så sent som 5000 f.Kr. och möjligen så tidigt som 12.000 BC, även om det är spekulativ. Bomulls fibrer skördas i vad som är känt i dag som Pakistan, i 3000 f.Kr. Det reste från araberna till Europa någon gång runt 800 AD Bomull växer bäst i varma klimat, och kan odlas från ett land till ett annat, beviljat är inom ett område av temperaturer. Odlas främst i USA, kom Pima bomull för att vara, någon gång runt 1700-talet. Det var korsavlade med egyptisk bomull för att få sin ELS status. Ursprungligen kallad amerikansk-egyptisk bomull, ändrades namnet för att hedra de Pima indierna i 1900-talet med stöd från amerikanska odlare.

användningar

När bomullen skördas, har en mängd olika användningsområden. Det spinns i tyg för kläder, lakan, handdukar, tält eller används i finpapper. Fröna används för att mata boskap, medan en annan del av fröna krossas för att ge matolja eller matfett.

Identifiering

Växande låga till mitten höjd, är bomull en perenn buske. Det ger en vit boll som innehåller fibrer för bomull, och är vad som skördas från anläggningen. Den växer i varma, soliga klimat.

överväganden

När du väljer mellan två typer av bomull som egyptiska och Supima, bör man försäkra sig om ett par saker. Se till att det är 100 procent. Om det inte ange detta, kan det innebära att det är sämre bomull sätts, oavsett vilken typ. Håll trådtäthet i åtanke, för extremt fin bomull kan ha mer fibrer spunna i sin duk, vilket gör en högre thread count. Detta, i sin tur, skapar mer mjukhet.

Hur man ringer Egypten från USA

Hur man ringer Egypten från USA


Om du är på semester i USA från Storbritannien och behöver tala med en vän, släkting, arbetskamrat eller kund i Egypten kan du använda en fast telefon eller mobiltelefon för att komma i kontakt med dem. Med tanke på det större avståndet mellan USA och Egypten än Storbritannien och nordafrikanska landet, kommer samtalet troligen att bli betydligt dyrare än om du ringer från Storbritannien. Du kanske vill dra nytta av speciella accessnummer än att ge dig tillgång till låga samtalspriser snarare än att riskera att köra upp en enorm räkning.

Instruktioner

1 Slå USA exit kod 011 från din telefon eller mobiltelefon för att få tillgång till internationella nätverk. Du kanske vill ange 011 efter att du har ringt en leverantör av billiga internationella telefontjänster för att minska kostnaden för samtalet.

2 Ange den egyptiska landskod 20 följt av en eller två siffror stad riktnummer. I juni 2013 fanns det 17 olika stads riktnummer, inklusive två för huvudstaden Kairo, tre för kuststaden Alexandria, och 95 för turistområde i Luxor.

3 Ange det specifika telefonnumret person eller företag du vill tala med och vänta på att samtalet kopplas.

De bästa platserna i USA för att vaska guld

De bästa platserna i USA för att vaska guld


Långt innan guldrushen drog miljonär förhoppningar till Sacramento i 1849, en remsa av guld-berikade mark mellan Washington, DC, och Montgomery, AL, var den huvudsakliga källan till guld i USA Tillstånden genom vilken denna anda går fortfarande dra guld panners och mudderverk idag, liksom Kalifornien. Några av de platser är etablerade "läger", medan andra är bara stora fläckar längs en ​​flod eller bäck kända för att visa en hel del "gul". Ta ditt guld pan och gå - det finns fortfarande "guld i dem thar hills."

Alabama Gold Camp

Alabama Gold Camp i Lineville, AL, säljer besökare pass som gör att du kan panorera, sluss (tvätta jorden genom en ruta med åsar på botten för att samla guld), och använda metalldetektorer. Muddring (schaktning vattens att gräva upp guldfyndigheter) och hög-banking (användning av en kraftfull, självmatande sluicer) är också tillåtet för en extra avgift. Muddra och hög bank utrustning finns att hyra på lägret. De erbjuder platser för tält camping eller full-hookup RV camping. Alabama Gold Camp 1398 County Road 5 Lineville, AL 36266 256-396-1389 alabamagoldcamp.com/home

Roaring Camp Mining Co.

Roaring Camp var en "49ers" camp men det var så svårt att få till det att det mesta av guldet finns kvar. Tills nyligen, kunde du bara få till det på hästryggen. Det finns en operativ gruva på webbplatsen, och besökare kan prova på panorering, sluicing, muddring, eller torr tvätt. Det finns stugor och tältcampingplatser tillgängliga; I priset ingår gruvinstruktions klasser och en lördag kväll grill. Roaring Camp Mining Co. 13010 Tabeau Road Pine Grove, Kalifornien 95.665 209-296-4100 roaringcampgold.com

Crisson Gold Mine

Crisson guldgruva i Dahlonega, GA, var en kommersiell dagbrott från mitten av 1800-talet fram till början av 1980-talet. De har en stämpel kvarn som är över 125 år gammal som de använder för att krossa guld innehåller kvarts sten som de sedan säljer i 5-gallon hinkar. Du kan panorera guld där eller ta bort med dig. Crisson Gold Mine 2736 Morrison Moore Parkway East Dahlonega, GA 30533 706-864-6363. crissongoldmine.com

Reed Gold Mine

En 12-årig pojke, Conrad Reed, fann den första guldklimp i USA - en 7.71kg. "Rock" att hans familj som används för tre år för att stötta sin dörr öppen. Hans upptäckt utlöste den första amerikanska guldrushen, och du kan fortfarande vaska guld vid gruvan som namngavs efter honom. Panorering är tillåten från våren till hösten; ingången till parken är gratis. Reed Gold Mine 9621 Reed Mine Road Midland, NC 28.107 704-721-4653 reedmine.com

Hur man skriver en inbjudan för att besöka USA

Hur man skriver en inbjudan för att besöka USA


Det finns flera nationer vars medborgare kan komma in i USA med endast ett giltigt pass; alla andra måste skaffa ett turistvisum innan ankomst i USA (referens 7). En turistvisum är ett officiellt dokument som ger innehavaren tillstånd att resa in och stanna i det utfärdande landet under en given tidsperiod i syfte att turism och näringsliv. För att erhålla ett amerikanskt turistvisum de sökande lämna in en inbjudan från sin värdfamilj ange detaljer om besöket och hävdar ansvar för den besökande parten medan de är i landet (Referens 2).

Instruktioner

Stegen för att få ett turistvisum

1 Besök en online hjälp visum webbplats och granska det rekommenderade formatet för visum inbjudningsbrev (Resource 1). Inkludera inom ramen för brevet: ditt fullständiga namn, födelsedatum, adress och telefonnummer, din relation till den besökande parten, ditt yrke och din status som en amerikansk bostad eller medborgare. Du måste också bifoga bevis på din status till punkt och pricka vid inlämning (referens 3). Bevis på din status kan vara en kopia av ditt pass, födelsebevis eller grönt kort.

2 Skriv kroppen av brevet till innehålla ett uttalande om inbjudan till den besökande parten, syftet med besöket, en beskrivning av vilka aktiviteter du tänker genomföra med den besökande parten medan de är i landet och vilka fördelar besöket kommer att ge för båda parter. Den viktigaste delen av brevet är en förklaring av angivna uppgifter, som du tänker ta till stöd för den besökande parten. Denna förteckning bör vara specificerade och kan omfatta uppehälle, returbiljetter, hälsovård medan i landet, till datum för besöket och den adress där du tänker hysa dina besökare (Referens 3, 6). Brevet ska skrivas till den besökande parten och inte till myndigheterna.

3 Översätt ditt brev till modersmål av besökande parten och skicka den tillsammans med den engelska versionen. Dina besökare kan frågor om besöket, och de bör kunna läsa vad du har skrivit på deras vägnar så att alla parter är på samma sida (Referens 2). Den översatta brev bör inte ingå i visumansökan.

4 Attestera ditt visum inbjudan på en lokal bank eller juridisk byrå. Intygande nota dokumentet utgör juridiskt bindande bevis att du är författare och juridiskt binder dig till uttalanden inom.

Vilket är Better Cotton: Pima eller egyptisk?

Vilket är Better Cotton: Pima eller egyptisk?


Pima är den höga kvaliteten amerikanska versionen av egyptisk bomull. Den odlas i sydvästra USA. Det är extremt absorberande och tjock, och det gör en slitstarkt tyg. Alla Pima bomull görs med de långa fibrerna av extra lång Staple bomull. Supima, ett ledande varumärke, kan lita på att uppfylla vissa tillverkningsnormer.

egyptisk bomull

Egyptisk bomull oftast gjorda med ESL fibrer men inte alltid, även om märkt egyptisk bomull. Termen "100 procent egyptisk bomull" avser endast om produkten är gjord, inte nödvändigtvis kvaliteten. Egyptisk bomullstyger med hög tråd räkna använda tunnare trådar, vilket resulterar i en högre kvalitet, mer hållbara och mjukare - men inte tjockare - tyg.

Slutsats

Det finns några egentliga skillnader mellan egyptiska och Pima bomull. När du handlar för kvalitet lakan eller handdukar vi rekommenderar att du känner bomull för att avgöra kvaliteten: En hög tråd räkna resulterar i en mer lyxig, högre kvalitet och mer slitstarkt tyg. Det är också dyrare. Både Pima och egyptiska är kvalitet bomull; det kommer helt enkelt ner till tråd räkna och pris.

Stora arter av fjärilar i USA

Stora arter av fjärilar i USA


Fjärilar är insekter familjemedlemmar Lepidoptera, som även inkluderar nattfjärilar. De största fjärilsarter i världen kan nå 12 inches i spännvidd och är en del av släktet Ornithoptera, men dessa fjärilar finns inte i USA. Den största i landet är en del av familjen Papilionidae, och har ett vingspann på ca 6 inches. Andra stora fjärilar som bor i USA är en del av familjerna Pieridae, Nymphalidae och Hesperiidae.

Papilionidae

Den Papilionidae omfattar alla Parnassians och swallowtails, med mer än 40 arter i Nordamerika. Jätten swallowtail (Papilio Cresphontes) och östlig tigerSwallowtail (Papilio glaucusis) finns i olika delar av USA, men är vanligare i söder och öster. Dessa är de största fjärilar som bor i det land, som har 4 till 6 inches av wingspans. Andra stora arter i denna familj inkluderar zebra swallowtail (Eurytides marcellus), och den svarta swallowtail (Papilio polyxenes Fabricius), med en genomsnittlig wingspans av 4 inches.

pieridae

Familjen Pieridae, vilket inkluderar vita och svavel fjärilar, har några stora arter som lever i Nordamerika, inklusive den gigantiska vita (Ganyra Josephina), som har upp till 3 3/4 inches i vingbredd; den stora södra vita (ascia monuste), med ett vingspann på 3 3/8 inches; Florida vit (Glutophrissa Drusilla), når upp till 3 inches i vingbredd; och den gigantiska svavel (Colias gigantea), som kan vara gul eller vit, med ett vingspann på två till tre inches.

nymphalidae

Fjärilar av de många familjen Nymphalidae har minskat framben, ofta visar brunt, orange, gult och svarta vingar. Denna familj innehåller längsta bodde fjärilsarter, några överlevande upp till 11 månader som en vuxen. Stora arter som finns i Förenta staterna inkluderar monarken (Danausplexippus), med fyra till fem inches i vingspann, zebra Heliconian (Heliconius Charithonia), Diana (speyeria diana) och drottning (Danaus gilippus), med cirka fyra inches av spännvidd.

hesperiidae

Även om de flesta av de 3500 arter av familjen Hesperiidae finns i tropikerna, bor 275 arter i Nordamerika, speciellt i Arizona och Texas. Även känd som skeppare, dessa fjärilar har brunt, orange, vitt, svart eller grå vingar. De flesta arter har wingspans från 1 till 2 inches, men stora befälhavare som finns i Förenta Staterna innefattar den brasilianska skeppare (calpodes ethlius), den långa-tailed skeppare (Urbanus proteus), den orange jätte-skeppare (agathymus neumoegeni) och ursine jätte -skipper (megathymus ursus), alla med mer än 2 inches i vingspann.