chilivatten mot bladlöss

Vilande Oil Spray recept

Vilande Oil Spray recept


Vilande olja är en substans betrodd av många trädgårdsmästare som en organisk metod för att kontrollera skadedjur som kan förstöra en trädgård. Det är enkelt, billigt och lätt att applicera utan att behöva oroa de farliga effekterna det kan ha på miljön eller på de personer som tillämpar det. Du kan göra din egen genom att följa några fundamenta.

Förstå hur det fungerar

Vilande olja fungerar genom att belägga de skadedjur och deras ägg med ett tunt skikt av olja, kvävande dem. Eftersom oljan inte förgifta skadedjur, du behöva spruta bra för att det är effektivt. Du kan använda den mot bladlöss, skala, kvalster, frukt nattfjärilar och vita flygare. Termen "vilande" avser tidpunkten för ansökan, inte vilken typ av olja.

Hur man gör det

Eftersom du vill kväva skadedjur och inte växterna, har du att belägga dem med ett tunt lager olja. Om du besprutas med bara olja, skulle det kväva växterna eftersom beläggningen skulle vara alltför tjock. Späd oljan med vatten och använd en liten mängd mild tvål för att tillfälligt emulgera det. Förhållandet mellan olja och vatten är en kopp olja till två matskedar av någon vegetabilisk olja, kombinerat den långsamt och sedan lägga till en liter vatten. För en kombinerad användning som en fungicid, lägga en kopp bakpulver till mixen och skaka väl.

När man ansöker det

De flesta skadedjur har en livscykel som börjar som ett ägg, men de kan lägga dem mer än en gång per år. Buggar har svårt att leva under frysning temperaturer på vintern, men så fort det tina upp, kan du räkna med buggar som återvänder till din trädgård. Spraya i början av våren, beläggning av stammar av dina fruktträd medan de fortfarande är vilande. Vänta tills trädet är torr, är luften över frys och inget regn är i prognosen.

Om Beech Tree

Om Beech Tree


Släktet som björk (Fagus spp.) Tillhör består av 10 arter av lövträd infödda till Europa, Asien och Nordamerika. Bokträd kännetecknas av sin imponerande storlek, slät grå bark och blanka blad. Odlade arter inkluderar den amerikanska bok (Fagus grandifolia), Europeiska bok (Fagus sylvatica) och orientalisk bok (Fagus orient).

Utseende

Bokträd kan bli upp till 100 fot lång, uppvisande slät, grå bark och gröna blad som gradvis övergå till gul, orange eller röd i höst. Den europeiska beech är en långsamt växande arter som producerar ett brett krona av upp till 50 fot i bredd. Den amerikanska bok har en liknande form, som producerar något luddiga, sågtand blad och taggiga frökapslar. Den orientaliska bok har större blad än europeiska och amerikanska bokträd.

Plats

Amerikanska bokträd växer från sydöstra Kanada till norra Florida och östra Texas. Trädet är en lämplig för landskapsplanering ändamål i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 8. Både orientalisk bok och den europeiska bok är hardy i zonerna 4 till 7. bokträd föredrar ljusa, full sol platser, men de kommer också växa i halvskugga. Unga träd är toleranta mot tunga skugga.

Jord

Bokträd kräver lös, väldränerad och lätt sur jord. Jorden runt rötterna måste vara fria från gräs, som konkurrerar om vatten med trädets grunt rotsystem. Tillräckligt med vatten för att hålla jorden fuktig vid beröring krävs. Vatten är särskilt viktigt för unga träd, som måste utveckla friska rötter. I extrem värme, bör bokträd vattnas minst en gång i veckan. Stora, etablerade träd kan hantera korta perioder av torka.

problem

Gemensam bok träd skadedjur inkluderar bladlöss och bok skala, en insekt som kan vara särskilt problematiskt i nordöstra USA. Insekterna bildar en ojämn massa på grenar och stammen. Skala insekter kan styras med trädgårds olja. En stadig, direkt ström av vatten är vanligtvis effektiv mot bladlöss kolonier, som visas på ny tillväxt. De flesta sjukdomar är inte allvarligt om trädet har väldränerad jord och korrekt bevattning. Tillämpning av en generell gödselmedel varje vår och lätt beskärning på vintern förbättrar träd vigör.

Vad äter min spenat i min trädgård?

Vad äter min spenat i min trädgård?

Vad äter min spenat i min trädgård?

Spenat är en gröda som kan tilltala trädgårdsmästare och en mängd insekter och djur på grund av dess snabba grobarhet (37 till 45 dagar) och förmåga att motstå ett brett spektrum av temperaturer. Det kan planteras i både våren och hösten och utsätts för skadedjur som är dominerande under hela året. Scouting för problem och förebyggande åtgärder är de bästa sätten att hålla skadedjur från att äta spenat i trädgården.

Blad-ätande insekter

Majoriteten av skadedjur som äter spenat är bladätande insekter. Cutworms, kål griparna, majs earworms, sniglar, sniglar och kålmal larver är alla vanliga skadedjur av spenat. Symptom är oregelbundet formade hål på antingen bladkanterna eller i mitten av bladen. I fallet med cutworms, kommer de äter spenaten vid basen av växten genom att äta genom stammen ca 1/2 tum över marknivån. Kontroll kan uppnås med organiska kontroller såsom neem-olja, sackaros-vatten och andra bekämpningsmedel märkta för användning på ätbara grödor.

sugande insekter

Bladlöss är en särskild olägenhet insekt som kan livnära sig på spenatblad genom att suga näringsämnen. Berörda blad kommer att ha en förvrängd och böjt utseende. Leaf gruvarbetare är en annan blad skadedjur som kan angripa spenatblad inifrån. Naturliga predatorer såsom nyckelpiga och bönsyrsa är effektiva mot bladlöss. Bladminerare kan förhindras genom att placera ett fint nät över toppen av de spenatblad och drabbade bladen ska plockas bort och förstöras.

andra problem

Det finns några andra orsaksfaktorer som kan tyckas vara sjukdomsrelaterade men är inte. Tip brännskada kan vara ett problem som orsakas av höga temperaturer och ojämna vattning. Det orsakar kanterna av spenat att försämras, vilket kan verka som om bladen äts. Spenat kan också kontrakt gurkmosaikvirus, som visas som en bladtorka. Drabbade blad bör tas bort. I svåra fall kan en organisk fungicid appliceras.

andra skadedjur

Inte alla skadedjur av spenat är insekter eller sjukdom. Djurlivet kan vara ett skadedjur, liksom. Hjort, gophers, kaniner och andra fyrbenta däggdjur kan äta spenat blad. Uteslutning är den bästa metoden för att avskräcka djur från att äta spenat. Ett metallnät staket delvis begravd kommer att bidra till att avskräcka mindre och grävande däggdjur. En högre staket som en plastnät minst 7 fot hög kan byggas för att förhindra hjort från betar på spenat.

Besprutning Schema för Fruktträd

Besprutning Schema för Fruktträd

Besprutning Schema för Fruktträd

Majoriteten av backyard fruktträd måste sprutas för att undvika sjukdomar och parasiter. Anta en regelbunden besprutning schema för varje mini-fruktträdgård är lätt, kräver endast en liten investering av pengar och tid, och kommer att resultera i friska, läcker, opåverkad frukt. Men en spray "inte passar alla" typer av träd.

Allmänt ändamål Sprayer

Vanliga sjukdomar och parasiter kan stoppas med regelbunden applicering av en för allmänna ändamål spray. Dessa fungerar bra för äpplen, päron, körsbär, och mycket mer. De hjälper inte med den beryktade "persika träd curl" och "persika träd provtagare", inte heller kommer de att sluta svart knut av plommon eller ceder apple rost. Dessa generella sprayer kan hittas på de flesta järnaffärer och trädgårdscenter. De innehåller bekämpningsmedel. När och hur ofta sprayen används beror på vilken typ av fruktträdet. Läsa etiketten.

Att ta itu med skadedjur

En mängd olika insekter vex fruktodlare eftersom de kan skära ett träd produktion. Dessa inkluderar äpple och blåbär fluglarver, ihållande japanska skalbaggar som liknar dam fåglar, larver och zigenare mal. Spray stoppa dessa skadedjur från knapra på blad och unga frukt. Som en extra fördel, spray fungera som repellent för rådjur och kaniner, som vände bort av smaken. Vissa sprutoljor arbetar mot bladlöss, kvalster och våg.

Persikoträd kräver extra försiktighet

"Peach tree curl" är i huvudsak en defoliatorn. Det vetenskapliga namnet för sjukdomen är taphirna deformans, och det resulterar i bladen av persika och nektarinträd curling, crinkling och blir deformerade. Ibland bara en del av ett blad, eller en del av ett träd, påverkas. Ibland kommer bladen också ändra färg, blir lila eller rött-färgad. Det orsakar blommar att falla under våren, skär utbytet, och det kan också angripa själva frukten. Trots dess svårighetsgrad, är persika träd curl lätt att förhindra med en svampmedel sprutning på hösten efter att de flesta bladen har sjunkit eller tidigt på våren innan knopparna uppsluka. Specifika sprayer är tillgängliga eller kan blandas. Trädet måste vara helt besprutas.

Ett schema för äpplen

Besprutning äppelträd åtta till tio gånger per år kan tyckas som en hel del arbete, men kommer att ge bra resultat. Besprutning med olja vart tredje år i april kommer att stoppa kvalster. Slåss sårskorpor kräver en fungicid, och i början av maj när knopparna i trånga kluster, är optimal tid. Steklar och tält larver attack i mitten till slutet av maj, och måste behandlas för. I slutet av maj, och igen i mitten av juni en fungicid åter hålla sårskorpor i schack. Apple fluglarver strejk i juli och augusti, och bör sprayas ungefär varannan vecka.

Päronträd Behöver Spray Too

Fast inte som "hög underhåll" som ett äppelträd, päron ändå måste sprutas regelbundet för att stoppa sårskorpor, bladlöss, bladfläcksjuka och Äpplevecklare. Den första sessionen bör vara i mitten till slutet av april, följt av efterföljande besprutningar i början av maj, mitten av maj till början av juni, mitten till slutet av juni, och speciellt för äppelvecknattfjärilar i mitten av juli och mitten av augusti.

Plommonträd Face Brown Rot

Brunröta är en av de mest ökända fiender plommonträd. Det slår under ett träd blommande scen, och skadorna kan bli omfattande. Det kan också vara ett problem strax innan skörd. Sjukdomen verkar som en skada, och eftersom det fortskrider, grå svampsporer visas. Det kan också skada andra fruktträd. Frukt med brunröta ska kasseras omedelbart. Plommon träd faller också offer för bladfläcksjuka och kvalster. En sprut schema går från någonsin fyra till sex veckor från mitten av maj till början av juli, med ytterligare behandlingar i mitten av augusti till början av september när frukten mognar.

Läs etiketter

Som växande gånger varierar beroende på regionerna träden planteras i, är det viktigt att läsa etiketterna på några spray. Vindförhållanden är också viktiga. Spraya inte mot blåsiga dagar, som vinden kommer att bära bekämpningsmedel på annat håll. Lugna dagar kommer att hålla sprut bekämpningsmedel på trädet där de hör hemma.

Bladlöss på Citrus träd

Bladlöss på Citrus träd


Bladlöss är små, päronformad insekter som livnär sig på knoppar och blad, och kan snabbt förstöra din citrus träd. Dessa små skadedjur kommer att suga saven av bladen, lämnar rynkade märken och, såsom infestationen förskott, släpp löv och döda grenar. Vissa bladlöss arter kan också överföra citrus tristeza virus (CTV), en sjukdom som kan döda trädet inom några år. Lyckligtvis är de flesta bladlöss populationer styrs av naturliga fiender och, när buggar är i litet antal, kommer de att göra lite skador på träd.

egenskaper

Bladlöss är lätt att känna igen på grund av sina karaktäristiska päronformade kroppar, som ibland har vingar. De fyra arter som finns i de flesta av de citrusfruktproducerande områden i USA varierar i storlek från ca 1,8 mm till 3,2 mm och varierar i färg från ljust grönt till svart. Den mest försåtliga sorten, den bruna citrus aphid, är den största, enligt University of Florida IFAS förlängning. Den vuxna, vinglösa brun citrus bladlöss är mycket blank svart, och nymferna är mörkt rödbrun.

Tecken på angrepp

Aphid infestationer är lätta att identifiera, eftersom de lämnar bladen ser rynkiga, gulnat och vridna. I svåra fall, kommer de att orsaka bladen att släppa och grenarna för att dö. Bladen på en infekterad träd i allmänhet droppa en SAP-liknande substans som kallas honungsdagg, som du kan hitta på andra blad, andra växter eller på marken under ditt träd. Detta ämne lockar myror, som livnär sig på det men inte skadar trädet.

Gynnsamma förhållanden

För det mesta är bladlöss populationer naturligtvis kontrolleras av biologiska rovdjur, inklusive nyckelpigor, svampar, lady skalbaggar, och två arter av parasitsteklar som använder bladlöss som sina värdar. Men i avsaknad av dessa naturliga fiender, kan bladlöss snabbt reproducera, orsakar stora skador på ditt träd. Bladlöss frodas när temperaturen är 20 grader C och högre, enligt University of Florida Extension. Vid 25 grader C och i avsaknad av naturliga fiender, rapporterna universitets kan en enda bladlus producera en population av mer än 4000.

Skada

I de flesta fall kommer bladlöss angrepp orsaka endast minimal skada på mogna träd, eftersom deras befolkningar minskar när bladen härdar ut, enligt University of California Statewide integrerat växtskydd Management Program. Men om förhållandena är idealiska för att de sprids, bladlöss - kan särskilt brun citrus bladlöss, gör stor skada. Förutom blad curl och släpp, kan de flesta arter av citrusätande bladlöss också överföra en sjukdom som kallas citrus tristeza virus. CTV kan vara symptomfria, men i vissa fall kommer det att leda till att trädet att vissna och dö inom några år. Brun citrus bladlöss är 25 gånger större risk att överföra CTV än andra bladlöss arter, enligt University of Florida Extension.

Kontrollera

Om inte din aphid angrepp är allvarlig, rekommenderar University of California Statewide Pest Management Program mot besprutning för bladlöss. I själva verket, rapporter universitets kan små populationer av bladlöss vara till nytta för vuxna citrusträd eftersom honungsdagg de producerar lockar naturliga fiender till andra skadedjur. Men andra källor rapporterar att insektsmedel kan hjälpa till att kontrollera svåra angrepp eller skydda yngre arter. University of Florida IFAS förlängning rapporterar att insekts endast kommer att vara effektiva när de appliceras på unga tillväxt, innan bladen curl, och angripna träd kommer sannolikt att behöva isoleras från andra lager. Treehelp.com, en kanadensisk trädgård leverans distributör, rekommenderar att man använder nyare insektsmedel på undersidan av bladen och i områden med synliga utfodring och insekts koncentrationer. Bara en eller två sprayer kan vara effektiva och tidiga angrepp kan behandlas med insektsbekämpning tvål, som även kan användas som en förebyggande åtgärd i början av sommaren.

Vilka blommor är resistenta mot vita flygare?

Vilka blommor är resistenta mot vita flygare?


Whiteflies är vanliga trädgård skadedjur som angriper ett brett utbud av blommor och växter, inklusive ficus, julstjärnor, tomater och hibiskus. Dessa små insekter är nära besläktade med bladlöss och belägga sina kroppar i en vaxartad, vit substans. Enligt University of California s Kearny Agricultural Center, vita flygare "skada växter genom att suga saft från dem orsakar vissnande, dvärgväxt eller dödsfall." Lyckligtvis flera blomarter avvärja flygare från trädgården på grund av deras särskilda doft och andra attribut.

ringblommor

Carroll County, Georgia, hävdar mästare trädgårdsmästare Gail Woody ringblommor, särskilt i Afrika och franska ringblommor, är resistenta mot whitefly och kommer även stöta bort skadedjur från din trädgård. Franska ring växa mellan 6 och 12 inches tall och producerar färgglada gul, orange och brons blommor. Dessa blommor blommar vanligen under våren, sommaren och hösten fram till ankomsten av den första frosten. Afrikanska ringblommor växa till ungefär 3 fot lång och har större blommor än sina franska kusiner. Deras blommor är också olika nyanser av gult, orange, rött och brunt. Båda sorterna behöver full sol, men kommer att anpassa sig till de flesta jordar i USDA zoner 9-11.

nasturtiums

Dessa infödda peruanska växter är flygare resistenta och producerar ljust orange, gula och röda blommor som blev populär i Europa efter ankomsten på 16-talet. Inte bara krasse avvärja vita flygare, de också locka kolibrier med sin söta nektar och ljusa färger. Deras knoppar visas i slutet av våren och kan betas att använda i sallader och andra vegetariska rätter. Krasse behöver mycket sol för att producera stora blommor, men kan överleva bara bra i fuktiga, skuggiga områden i trädgården. Plantera dina nasturtiums mellan 1/2 och 3/4 inches djupt för bästa resultat.

Calendula

Whiteflies hatar också blomma, en nära släkting till de franska och afrikanska ring som ofta går under namnet Svensk ringblomma. Dessa växter växer till höjder mellan 12 och 30 inches och ungefär samma bredd. Native till södra Europa och Medelhavsområdet, producerar blomma blek till ljust gul och orange daisy-liknande blommor. Calendula är i allmänhet en härdig växt, men kan inte tolerera mycket extrema temperaturer eller frost. För bästa resultat, plantera din ringblomma på en plats med sol eller halvskugga. Denna anläggning stöter bort en mängd andra skadedjur förutom vita flygare, vilket gör det ett smart val för alla trädgårdar.

Lagar mot Bowie Knife

Lagar mot Bowie Knife


Bowie kniv, en lång bladig överlevnad och jaktkniv, har gjort ganska känd i Amerika genom sin skildring i populära fiction, filmer och TV. Men medan det inte finns några lagar mot har en Bowie kniv, det finns gott om lagar om att ha en på din person eller reser med den.

Flygande

Ingenstans i USA är det lagligt att ta din Bowie kniv på ett flygplan, antingen på din person eller i din bär på. Bladet stål skulle vara lätt upptäckas och det tenderar att orsaka en scen med säkerhet. Men om absolut måste du ta din Bowie kniv med dig när du flyger, kan den sättas in i en påse som kommer att kontrolleras och förvaras separat. Din Bowie kniv bör även vara inramad och mantlad för att säkerställa att den inte skadas under transporten och att inget annat är skadat av det heller.

Texas Law

En av de mest ironiska lagar om Bowie kniv är att de är uttryckligen förbjudna i delstaten Texas. Den stat som är känd för Alamo, Jim Bowie och ett antal andra kända gamla väst historier och legender är staten som de flesta amerikaner förknippar med Bowie kniv, enligt donath.org. Andra knivar som är specifikt olagligt i delstaten Texas kastar knivar, fäll, svärd, spjut och dolkar i allmänhet.

blad Gränser

Kniv lag är en ganska invecklad del av amerikanska vapen lag, och det varierar från stat till stat. Bowie kniv är en mycket stor blad som kan vara toppning 10 inches eller mer. De flesta stater, enligt donath.org, har gränserna för inte mer än 6 inches bladlängd (om det finns ett krav bladlängd). Om Bowie knivar inte nämns specifikt (som de är i Texas), sedan kniv ägare bör bedöma lagligheten av lagar bladlängd. I delstaten Indiana, till exempel, det finns ingen längd gräns blad, och så en Bowie kniv skulle teoretiskt sett vara bra att ha och bära.

Bladlöss på utplanteringsväxter

Bladlöss på utplanteringsväxter


Bladlöss, en gemensam skadegörare är också känd som växt löss. Bladlöss kan infektera någon typ av anläggning, inklusive utplanteringsväxter. Denna skadegörare är vanligtvis mäter mindre än 1/8 tum och har en päronformad kropp. Enligt University of Florida, IFAS Extension, bladlöss är oftast grön färg, men kan vara rosa, gul, blå, vit, svart, brunt och rosa.

lejongap

Lejongap används ofta som utplanteringsväxter, för snittblommor och i containrar. Denna färgstarka blomma blommar under en lång tid och trivs i kallt väder. Lejongap finns i olika färger, inklusive rött, orange, gult och lila. Traditionellt har Snapdragon använts för snittblommor och landskapsväxter men införandet av dvärg sorter har gjort det till ett populärt val som en sängkläder anläggning. Enligt Alabama Cooperative Extension, lejongap är resistenta mot många sjukdomar och skadedjur. Det finns dock några insekter som kan skada lejongap. Bladlöss skadar ofta lejongap när de når mognad. Bekämpningsmedel är ofta effektiva för att kontrollera bladlöss, men kan skada lejongap.

pelargoner

Pelargoner, en populär blommande växt, används ofta utomhus i amplar och rabatter. Några vanliga odlade typer av pelargoner inkluderar Martha Washington pelargon, Ivy-leaved geranium och doftande leaved geranium. Plantor lockar ofta insekter och skadedjur. Enligt North Carolina Cooperative Extension Service, bladlöss angriper ofta pelargoner och orsaka skador på sina blad, stjälkar och blommor av livnär sig på dem. Vissa typer av rovdjur livnär sig på bladlöss, såsom Lady Bird, bakhåll buggar och bladlöss lejon. Besprutning pelargoner med speciella tvålar eller oljor kan hjälpa till att eliminera och kontrollera bladlöss angrepp på sängkläder områden.

Zinnia

Zinnias är ett populärt val bland hem trädgårdsmästare för rabatter och behållare, och som gränser. Den zinnia kommer i en mängd olika färger som gult, vitt, grönt, kräm, aprikos, apelsin, rött, lila och brons. Tyvärr, Zinnia locka insekter som bladlöss. Andra insekter som ofta angriper den zinnia är vita flygare och trips. Bladlöss orsakar skador på zinnia genom att mata på blad, stjälkar och blommor. Styra bladlöss angrepp i utplanteringsväxter såsom zinnia bäst uppnås med god kulturella sedvänjor och växt övervakning. Svåra bladlöss angrepp kan kräva användning av bekämpningsmedel för att bekämpa skadedjur och minska skador på zinnia. Undvik att bekämpningsmedel i områden där nyttiga rovdjur förekommer.

Viburnum och Leaf Curl Bladlöss

Viburnum och Leaf Curl Bladlöss


Viburnum (Viburnum spp) träd och buskar har tät grönska och prålig, ofta doftande, vita eller rosa våren blommar. Många cultivarer 'bär sätta stänk av gult, orange, rosa, röd, blå eller svart till hösten trädgården. De fåglar locka bär kompletterar växternas röd till lila faller löv. Europeiska tranbär buske (V. opulus) och snöboll (V. opulus var sterilis.) Viburnums - två av de mest odlade sorter - är mycket känsliga för leaf curl bladlöss angrepp.

Identifiering

Vuxen snöboll bladlöss (Neoceruraphis viburnicola, Ceruraphis viburnicola) först visas på Viburnum buskar stjälkar som ljusblå till grå, vita dammas insekter. Feeding insekter utvecklar en mörkare grön till grön-blå färg. Snöboll aphid larver är vita till ljusgrönt. Leaf curl bladlöss utveckla vingar endast när de är redo att migrera från viburnums till en annan värdväxt.

Livscykel

Den Viburnum leaf curl bladlöss ägg övervintra på buskar "knoppar och kvistar. Larverna kläcks och livnär sig på de nyöppnade våren knoppar innan fästa sig till stjälkarna och - utan parning - att producera levande larver. Asexuell reproduktion låter bladlöss producerar flera generationer i ett par veckor. Insekterna foder i upp till två månader innan hela befolkningen utvecklar vingar och migrera till en sekundär, oidentifierad värdväxt. De återvänder i början av hösten och föda kvinnliga larver. Hanar anländer strax efter det att para sig. Honorna lägger fler ägg att övervintra på viburnum knoppar och kvistar.

symptom

Curling, deformerade bladen är de klassiska symptomen på leaf curl aphid angrepp. De vätskesugande insekter kan också orsaka allvarligt vridna eller böjda grenar. I tillräckligt stora siffror, kan de konsumera tillräckligt sav för att stoppa en Viburnum tillväxt. Bladlöss utsöndrar också en klibbig, klar avfall kallas honungsdagg. Honeydew lockar en svamp som kallas sotiga mögel. Som sotiga mögel livnär sig på honungsdagg, täcker det buske blad med en grå till svart, pulverbeläggning. Denna beläggning kan störa fotosyntes och ytterligare försvaga Viburnum.

naturliga Kontroll

Högtrycksspruta med en trädgårdsslang är ofta tillräcklig för att avlägsna ljus leaf curl bladlöss angrepp och honungsdagg. Nyckelpigor, parasitsteklar, lacewings och syrphid flyger alla angrepp leaf curl bladlöss. De kan vara tillräckligt för att kontrollera mild angrepp. Kontrollera om deras närvaro innan man tar till kemiska bekämpningsmedel som en kontrollåtgärd.

Horticultural Oil Control

Spray dina viburnums med växtbaserad trädgårds olja innan de dyker upp från dvala tidigt på våren. Dessa oljor kommer att hindra äggen övervintrande på växternas kvistar och knoppar från kläckning.

kemisk Kontroll

System kemiska bekämpningsmedel tillämpas på bladen eller jord och transporteras in i viburnums är mest effektiva mot leaf curl bladlus. Acephate- och imidaklopridbaserade systemiska insekticider är kommersiellt tillgängliga för husägare.

Kampen mot barnfetma hemma

Att hålla barn i köket

Kampen mot barnfetma hemma

Hitta ett sätt att göra motion och fitness kul och lekfull, inte fungerar eller en uppgift. Sikta på friska mönster som omfattar alla livsmedel med måtta. Gör inte vissa livsmedel absolut no-nos. Hitta ett sätt att passa favoriter i på tillfällig basis.

- Dr. Mary Jones Verbovski, pediatrisk dietist

ore and more children are considered obese in the United Kingdom. M malm och fler barn anses lida av fetma i Förenade kungariket. Medan regeringen arbetar med program för att stoppa denna trend, experter understryka att förebygga börjar hemma. Och insatserna är höga eftersom dessa barn löper större risk för ben och ledproblem, sömnapné och dålig självkänsla. "Föräldrar och lärare måste ge barnen så att de kan göra hälsosamma val av mat," sade Kim Beach, en barnpsykolog. "Barn bombarderas av annonser för ohälsosamma livsmedel på en mycket tidig ålder, så det är viktigt att lita på vuxna ge dem tillräckligt med information för att göra positiva val för sin egen hälsa."

enkel handla

Kampen mot barnfetma hemma

Hemlagad snacks barnen kommer att fånga

Göra hälsosamma måltider är en sak, men hur kan du ta kontroll över ditt barns mellanmål? "För många människor är det så mycket lättare att ge barn färdigförpackade livsmedel", klagade Barn i köket volontär Nancy Walsh. Hon säger att hälsosamma mellanmål tillgängliga är enkel, och hon erbjöd flera förslag.

Myror på en stock:

Skär selleristjälkar i 8 cm sektioner för en vegetabilisk bas. Fyll tråget med jordnötssmör för friska fett och protein. Sätta russin ovanpå.

Friska trail mix:

Jordnötter, cashewnötter och mandel ger ett krispigt protein bas till denna mellanmål. Russin, torkade tranbär och andra torkade frukter ger det lite frisk sötma, Hoppa över choklad godis; i deras ställe, kasta i osötad kokos strimlor.

Turkiet rullar:

Sprid honung senap eller mango chutney på skivor av kalkon.

Linda kalkon skiva runt en sesambread, med hjälp av såsen som fastnar agent.

Det första steget till ett hälsosamt hem är att förenkla din inköpslista. Mary Jones Verbovski, en pediatrisk dietist, säger att undvika livsmedel som innehåller härdade oljor (mättat fett) och hög majssirap. "Målet för färre saker som är helt enkelt svårt att uttala på ingredienslistan", sade hon. "Ju mer bevarade och hylla vänlig en produkt är, desto mer sannolikt är högre i natrium, fett och socker -. Tre ingredienser till måttliga i din dagliga livsmedel"

Verbovski rekommenderar färska mjölkprodukter, kött och producerar - den ljusare, desto bättre. "Titta mot naturligt färgrika livsmedel", sade hon. "Fler näringsämnen, vitaminer och mineraler förekommer naturligt där." Hälsosam kost börjar på lokala livsmedelsaffär och bondemarknader, säger Matt Gräsand, en personlig tränare. "Om maten kan sitta på en livsmedelsbutik hylla okylda, inte hör hemma i din kropp", sade han.

Få dina barn i köket

Kampen mot barnfetma hemma


Föräldrar kan bli förebilder för sina barn genom att njuta av processen för matlagning själva och översätta det till sina barn. "När barn växer upp med en positiv, kärleksfull miljö runt matlagning och äta måltider tillsammans, de är mer benägna att införliva det i sina egna liv och familjer när de växer", säger Verbovski.

När stressnivån i köket är lägre, bjuda in dina barn att hjälpa dig med enklare uppgifter. Beach sade att det är nyckeln bakom barnen i köket program, som används för att lära barn och deras familjer om vikten av sunda kostvanor. "Det ger ungdomar att ta ansvar för sin egen hälsa genom att göra hälsosamma val om maten de äter," sa hon.

Inbjudande barnen att delta i köket också hjälper föräldrarna, konstaterar Verbovski, som rekommenderar att låta barnen välja grönsaker, rör ingredienser och läsa receptet. "Om ditt barn hjälper till med matlagning och matlagning, får du en uppfattning om vad de vill och vad de kan vara villiga att försöka", sade hon.

Utbilda och samtidigt ha roligt

Det är viktigt att ge näringsmässiga fakta på dina barn på ett sätt som de kommer ihåg det. Barn i köket använder en mängd olika livsmedel pyramid spel, spelkort och enkel matematik, såsom beräkning av hur många jumping jacks det tar att bränna bort kalorier i en munk, sade Alee Gunderson, som är en volontär.

Nancy Walsh, en annan volontär, säger hålla barnen inblandade från början till slut hjälper dem att lära sig närings och motion tips. "De sätta ihop bitarna och det alla klick", sade hon. "De kommer ihåg vad de lärt sig genom lek och bär den med dem när de växer upp."

Det viktiga är att göra det roligt, och samtidigt uppmuntra god disciplin och återhållsamhet. "Hitta ett sätt att göra motion och fitness kul och lekfull, inte fungerar eller en börda", säger Verbovski. "Sikta för friska mönster som omfattar alla livsmedel med måtta. Gör inte vissa livsmedel absolut no-nos. Hitta ett sätt att passa favoriter i på tillfällig basis."