cheva blazer 2000 värme

Hur man byter värmeelementet i en 2000 Chevy Blazer

Hur man byter värmeelementet i en 2000 Chevy Blazer


Den 2000 Chevrolet Blazer värmaren kärna är en allmänt ersatt en del av värme- och kylsystem, på grund av problem med dess placering och utformning. När bilen sitter nivå, är skräp dras till kärnan, eftersom det är den lägsta punkten i motorns kylsystem. Efter upprepade skräp insättningar samlas där kommer det plug and antingen läcka eller sluta fungera. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta värmeelementet i 2000 Blazer i cirka fyra timmar.

Instruktioner

1 Koppla bort batteriet genom att vrida den positiva polen bult moturs. Stuva terminaltråden bort från batteriet.

2 Leta reda på värmeelementet slangar på passagerarsidan brandvägg i motorrummet och ta bort dem. De hålls på plats med slangklämmor, som har små skruvar som kan vridas motsols för att lossa spänningen. Vanligtvis har de slangar fastnar till värmaren kärna bröstvårtor på grund av värmen, och de kan vridas bort med tång eller skurna. De är dimensionerade endast för nippeln de är konstruerade för, och den övre slangen är på värmeelementets rens ingång. Den nedre slangen är avkastningen. Koppla dessa slangar på värmeelementet kommer att sprida kylvätska ned brandväggen; sikta de öppna slangarna vid avtappningskärl under och låta kylvätskan rinna ut. 4,3 liters V-6 i 2000 Blazer har tillräckligt med utrymme för att tillåta dränering från denna punkt, men det bör ske med en kall motor. Linda öppna slangar med en handduk och lägg dem åt sidan, uppåt.

3 Ta bort instrumentpanelen för att komma åt värmeelementet från insidan. Detta måste göras i bitar. Först vrid bultarna på undersidan av kickpanelen moturs, ta bort enda skruv på undersidan av mätaren klustret. Dra den främre instrumentpanelen försiktigt från det övre högra hörnet för att frigöra klämmorna, sedan dra jämnt på resten av panelen för att frigöra resten av dem. Skjut locket över rattstången och förvara den på en säker plats.

4 Ta bort alla "dra ut" växlar och fack, som inkluderar bakre torkar switch, 4x4 brytarenheten, handskfack och askfat (dra sladden isär där så krävs).

5 Ta bort radion genom att vrida fästet skruvar moturs och dra radion direkt ut. Koppla den bildar ledningsnätet genom att dra ur sladden ur baksidan av radio kroppen.

6 Ta bort mätaren klustret och strålkastare switch enheten genom att vrida bultarna moturs och dra dem direkt ur instrumentbrädan. Kontrollerna luftkonditionerings kan förbli på plats.

7 Ta bort de stora bultarna mellan vindrutan och instrumentbrädan genom att vrida dem moturs. Instrumentbrädan kommer att bli lösare med varje bult som tas ut. När bultarna är ute, dra streck försiktigt tills den har om en fot lucka på passagerarsidan. Ratten kan placeras i den lägsta lutning läge för att tillåta det maximala avståndet på passagerarsidan.

8 Ta bort värmaren kärna bakom instrumentbrädan genom att vrida fästet bultarna moturs och dra enheten uppåt i kupén. Nipplarna kommer att sticka ut genom brandväggen och borttagning kan vara svårt. Den lägsta mount bolt kan kräva en kardanknut uttag förare och en lång extender, men det är löstagbar. Manövrera värmeelementet ut ur lastbilen och ersätta den med en ny enhet.

9 Installationen är återföring av avlägsnande, börjar med själva kärnan. Placera den genom instrumentbrädan lucka, sätta det bröstvårtor genom brandväggen. Fäst monteringsbultarna. Sätt ihop instrumentpanelen, som börjar med de stora montera bultarna mellan vindrutan. Anslut slangarna och dra åt slangklämmorna medurs. Splash en liten mängd vatten på slangar och området för att ta bort någon kylvätska lukt, och låt den torka. Anslut batteriet och kör Blazer med aggregatet på sin högsta inställningen, att lägga kylmedel till systemet vid behov.

Vad är Torque specifikation för front Caliper monteringsfäste Bolts på en 2000 Chevy Blazer?

Vad är Torque specifikation för front Caliper monteringsfäste Bolts på en 2000 Chevy Blazer?


Chevrolet Blazers i 2000 begagnade hydrauliska skivbromsar för att stoppa framhjulen. Detta system använder ett bromsok som pressar bromsbeläggen mot rotorn att bromsa hjulen. Bromsrotorn är en stor stålskiva som snurrar med hjulet. Bromsok fästen till Blazer med två skruvar som måste dras åt till ett visst vridmoment att säkerställa att den fungerar ordentligt.

Enstaka kolvsok

Enstaka kolvsok har bara en glidande stång som griper in i bromsbelägget. Monteringsbultarna för denna design ska dras åt till 37 foot-pounds.

Dubbel kolvsok

Dessa bromsok har två glidstänger som engagerar bromsklossen. Dess bultar måste dras åt till 85 foot-pounds. Användningen av två kolvar bidrar till att säkerställa jämn bromsbeläggens slitage.

konvertera enheter

Vissa momentnycklar endast mäta i tum-pounds. För att konvertera från foot-pounds till tum-pounds, helt enkelt multiplicera med 12. Till exempel 37 foot-pounds är lika med 444 tum-pounds.

Lägga till freon till en 2000 Blazer

Lägga till freon till en 2000 Blazer


Även utan betydande läckor i systemet, kommer freon småningom fly en 2000 Chevrolet Blazer luftkonditioneringssystem. Detta är en händelse alla fordonsägare måste så småningom konfrontera. Normalt är det bäst att låta certifierade mekanik hantera luftkonditionering reparation, men uppladdning är enkel och billig nog, och vem som helst kan göra det från sitt hem garage. Behövs endast en refill kit, och de är sålda på bara om någon plats som säljer fordonskomponenter. För en 2000 Chevy Blazer, är R134a typ av freon du behöver.

Instruktioner

1 Montera R134a kit. Kitet innehåller en behållare, en slang och ventil. Slangen ansluts till ventilen, och ventilen skruvas på toppen av R134a freon kapseln. Var noga med att inte skruva ventilen hela vägen, eftersom det kommer att punktera tätningen och släpp freon.

2 Öppna 2000 Chevrolet Blazer s motorhuven och lokalisera aluminiumluftkonditioneringsrören. Dessa rör kommer att ha en låg och hög sidoöppning. Låt överkant porten ensam, eftersom det har ingenting att göra med denna uppgift. Dessutom kommer refill kit passar inte det ändå. Avslöja underkant port och lägg locket åt sidan för senare återanvändning. Montera påfyllnings satsens slang till underkant porten.

3 Placera påfyllning kit i en plats långt ifrån bälten, fläktar, eller något som kommer att flytta när motorn är i drift. När du hittar en bra plats, ställa satsen ner och få bakom ratten.

4 Starta motorn och slå på Blazer A / C. Ställ in temperaturen till den lägsta inställningen. Ställ in fläkten på sin högsta inställningen. Placera en termometer i en luftkonditionering på framsidan, och titta på temperaturfall. Så snart som den når sitt lägsta punkt, avlägsna termometern och gå tillbaka till påfyllning kit i motorrummet.

5 Vrid ventilen ovanpå R134a kapseln och frigöra freon. Du kommer att höra freon rusa ut ur burken, genom röret och in i luftkonditionerings s aluminiumrör. Det buller som är inte en orsak till oro. Om burken blir för kallt att hantera, kan du linda kapseln i en varm handduk och / eller bära tjockare handskar.

6 Skruva ventilen ovanpå burken, men inte hela vägen, det stopp flödet av freon. Detta gör att du kan titta på satsens mätare. Låt en minut för att systemet ska stabiliseras innan du lägger en annan freon laddning i systemet.

7 Titta på luftkonditioneringen är aluminiumrör. När det är helt kallt du är nästan färdigt. Placera din termometer i en A / C kanal. 2000 Chevrolet Blazer operativa temperatur, luftkonditioneringar på Full Tilt är 4,44 grader C.

8 Stäng av ventilen på toppen av R134a uppladdning kit när uppgiften når slutförande eller freon kan blir helt slut. Ta bort påfyllnings satsens slang från underkant port och ersätta hamnens locket. Stäng huven. Vrid A / C off, och sedan stänga av motorn.

Hur man byter värmeelementet i en 2000 Jeep Cherokee

Hur man byter värmeelementet i en 2000 Jeep Cherokee


Värmarkärnan av ett fordon är utformat för att ge värme till det inre av fordonet, och som alla andra delar i en bil eller lastbil det är föremål för slitage över tiden. Om värmaren i din 2000 Jeep Cherokee slutar fungera, är chansen din värmare kärna har blivit korroderade med skräp över tiden eller har helt enkelt utsliten, i vilket fall det behöver bytas ut. Processen är ganska komplex och kräver en fungerande kunskap om fordon, samt tillgång till lämpliga kanaler för att göra sig av med den giftiga vätskan i kärnan.

Instruktioner

1 Öppna huven på din 2000 Jeep Cherokee och demontera batterikablarna med en skiftnyckel eller uttag. Lokalisera tömningsventilen vid botten av radiatorn reservoaren och placera en dräneringstråget direkt under. Skruva ventil lägret och låta kylvätskan tömmas helt. Dessutom dränera överflödet tanken på passagerarsidan av Jeep, och ställa kylmediet åt sidan.

2 Ange passagerarsidan av Jeep och skjut ryggstödet så långt det går. Använd en skruvmejsel för att lossa och ta bort skruvarna som håller instrumentpanelen trim och streck pad på plats och ställ allt åt sidan. Avlägsna defroster vent samt eventuella skruvarna som håller skärmen för ventilations på plats, och leta efter plastlådan vilar under strecket på passagerarsidan.

3 Ta bort skruvarna som håller värmaren kärna och dess hölje på brandväggen, med önskad verktyg. När skruvarna tas bort, ta höljet ur jeepen och tillgång till klämmorna som håller värmeelementet på plats. Ta bort dessa klämmor och lägga en gammal handduk eller något på passagerar brädan att innehålla eventuella läckor.

4 Dra värmeelementet ut från brandväggen, långsamt och försiktigt, tills du kan komma åt slangarna som är anslutna till enheten (inlopps- och utloppsslangar), och ta bort dem genom att skruva loss klämmorna som håller dem på plats. Dra försiktigt slangarna bort av rören på kärnan, och låt dem rinna av i en sluten behållare. Ta den gamla värmeelementet ut och ersätta den med en ny.

5 Omvänd hela processen att installera den nya värmeelement, och fyll behållarna med ny kylvätska. Fyll din sluten behållare med den gamla kylvätska från dräneringskärlet och kontakta din lokala bilhandlare att hitta en certifierad återhämtning för destruktion av den gamla kylvätskan samt värmeelementet själv.

Var är den hastighetssensor på 2000 Ford Ranger?

Var är den hastighetssensor på 2000 Ford Ranger?


2000 Ranger är ett medelstort pickup säljs över hela världen av Ford Motor Co. Ett viktigt inslag i 2000 Ranger är fordonets hastighetssensor, som styr gaspedalen förmåga att anpassa hastighets mängder. Veta hastighetssensorn läge ger fordonsägaren att kunna dra hastighetssensorn om gaspedalen hastighet nivå trycket verkar felaktig.

Plats

Hastighetssensorn på två-wheel-drive 2000 Ford Ranger är monterad på växellådan. Sensorn kan hittas på samma plats på fyra-hjulsdrivna modellen.

Hur hittar man hastighetssensorn

Placera en handflata-ner över Fords huven för att känna efter värmen stiger från motorn. Om du känner värme, vänta tills huven är sval vid beröring innan du fortsätter att undvika eventuell risk för brännskador. Koppla bort Hoods låsklammerna och höja huven. Anslut fläktkåpan till stödstången, en tunn metallstav i den främre motorområdet, för att hålla huven upprätt. Shine en ficklampa, om nödvändigt, för att undersöka området direkt framför motorblocket - transmissionen. 2000 Ford Ranger fordonshastighetsgivare är monterad på växellådan, identifieras som en tjock, utvidgas, sfäriska järn bit av maskiner, som liknar en locktång.

Betydelsen av fordonshastighetssensorn

Ranger hastighet sensor aktier hastighetsinformation mellan gaspedalen och servostyrning, för att hjälpa vid körning i låga hastigheter. Sensorerna att göra parkeringsmanövrar lättare att utföra genom att utse låga utbrott av kraft när det behövs.

Hur du ändrar transmissionsolja på en 2000 Honda Accord

Hur du ändrar transmissionsolja på en 2000 Honda Accord


Transmissionsolja i 2000 Honda Accord håller de rörliga delarna i transmissionen smörjs så att de inte brinner upp. Vätskan håller också sändnings kallt så att ingen av delarna kommer att bryta på grund av värme friktion. När transmissionsolja bryts ned, kan det inte effektivt skydda transmissionens delar, och detta kommer att leda till att överföringen till låsa upp. Du kan ändra transmissionsolja i 2000 Honda Accord själv i ungefär en halvtimme.

Instruktioner

En Jack framsidan av bilen upp och placera pallbockar under framaxlarna. Låt domkraften ner så att de främre axlarna vilar säkert på pallbockar.

2 Leta reda på sändningsavtappningspluggen på undersidan av överföringen. Pluggen kommer att vara en 3/8 tums fyrkantiga hålet. Placera drain pan under överföring avtappningspluggen.

3 Sätt den fyrkantiga delen av 3/8 spärr i det fyrkantiga hålet och vrida kontakten moturs för att dra ut kontakten ur transmissionen. Låt vätskan rinna in i dräneringstråget tills vätskan stannar kommer ut ur transmissionen.

4 Torka avtappningspluggen med en trasa för att avlägsna eventuella metallspån. Skruva tillbaka pluggen i växellådan och dra åt den med 3/8 spärr. Dra dräneringstråget ut från under bilen.

5 Jack bilen tillbaka upp och ta bort domkraften från framaxeln. Låt bilen tillbaka och ta bort domkraften.

6 Leta upp transmissionsstickan på vänster baksida av motorn. Mätstickan kommer att ha en röd handtag. Ta ur oljestickan och placera tratten i påfyllningshålet.

7 Tillsätt 3 liter automatisk transmissionsolja för överföring. Ta bort tratten och sätta oljestickan tillbaka i påfyllningshålet.

8 Veva bilen och kontrollera transmissionsvätskenivån på mätstickan när motorn är igång. Manualen för 2000 Honda Accord kräver 2,8 liter men 3 liter kommer att bli bra. Inspektera avtappningspluggen för eventuella läckor, sedan vända bilen av.

Så här ändrar värmeelementet i en Chevy Blazer

Så här ändrar värmeelementet i en Chevy Blazer


Chevrolet Blazer använder ett kylmedel uppvärmd kylar monterad i instrumentbrädan för att ge uppvärmd luft in i kupén. Denna värmeelementet kan bli igensatta och att läcka, eftersom det vanligtvis är den lägsta punkten i kylvattensystemet och skräp stannar i den. Ersättning av värmarkärnan kommer att ta den genomsnittliga bakgård mekaniker cirka två timmar att slutföra.

Instruktioner

1 Ta bort frontinstrumentbrädan genom att vrida de nedre skruvarna i en moturs riktning, sedan skruva den enda bult på kanten av kombiinstrumentet och dra panelen ut. Ta bort den bakre torkarbrytaren och 4x4 växlar, i förekommande fall. Sänkning av tippratten kommer att tillåta den panel som skall avlägsnas helt.

2 Ta radion, strålkastare switch modul och handskfacket genom att vrida sina skruvar i en moturs riktning.

3 Ta bort huvudpanelen genom unbolting det på framsidan, mellan vindrutan och brandvägg. Det finns sex till åtta bultar som håller den på, och, när de tas bort, kan dras undan från brandväggen instrumentbrädan. Var noga med att inte dra för mycket, eftersom kablaget kan skadas.

4 Töm kylsystemet genom att vrida avtappningspluggen på det nedre vänstra hörnet av radiatorn och låta vätskan att falla in i tråget. Avtäckning radiatorn kan minska det inre trycket.

5 Ta bort värmeelementet slangar på övre vänstra delen av motorrummet, genom att klämma sina slangklämmor med en tång och dra dem. Vissa modeller kommer att ha skruvslangklämmor; vrida dem moturs kommer att lossna dem. Ålder och värme kan ha fastnat slangarna till kärnbröstvårtor, och slangarna kan skäras rätt på dessa nipplar om det behövs. Lämna tillräckligt slang för att återansluta den nya kärnan.

6 Unbolt värmaren kärnans fästen med en hylsnyckel i en moturs riktning. När bultarna är gratis, kan värmeelementet manövreras mot vindrutan och gled ut. Vissa kylvätska kan stänka ut, så har en handduk till hands.

7 Byt ut värmaren kärna med en ny genom att skjuta den på plats och säkra bultar.

8 Anslut värmeelement slangar, vrid kylarens avtappningspluggen medurs för att stänga den och sedan fylla kylsystemet med en 50/50 procent blandning av kylmedel och vatten.

9 Anslut instrumentbrädan till brandväggen, sedan tillbaka frontinstrumentbrädan och fäst dess kombiinstrumentet skruv och bottenbultar.

10 Veva upp lastbilen och tillsätt kylvätska tills värmaren kärna är fylld och blåser varm luft.

11 Sätt tillbaka kylarlocket.

Hur man byter en värmeelement i en 1998 S10 Blazer

Hur man byter en värmeelement i en 1998 S10 Blazer


Värmeelementet i 1998 Chevy S10 Blazer är radiator stil enhet, som används för att värma insidan hytt din lastbil. Motorns kylvätska strömmar kontinuerligt från den undre kylarslangen till och igenom värmaren kärna, vilket gör att enheten att värma. En bifogad fläkt krafter uppvärmd luft genom värmaren kärna fenor och in i kabinen när värmaren är på. En felaktig värmeelement läcker kylvätska på insidan brädan på passagerarsidan, vilket signalerar att en ersättare behövs. Ersätter värmarkärnan kan vara en komplicerad, tidskrävande reparation, eftersom den är dold bakom passagerarsidan instrumentbräda.

Instruktioner

1 Sätt på dig skyddsglasögon och gummihandskar. Lyft motorhuven, och demontera batterikablarna med hjälp av hylsnyckel. Placera återvinning behållare under kylaren avtappningspluggen för att fånga den avrunna kylvätskan.

2 Ta av kylarpåfyllningslocket för att lätta på trycket i kylsystemet. Lossa kylaravtappningsplugg, med hjälp av en hylsnyckel, att rinna ut kylarvätska, och åter dra åt den. Lämna återvinningsbehållaren på plats för att fånga överskottet kylvätska sitter i nedre kylarslangen.

3 Koppla bort nedre kylarslangen, där den fäster kylaren. Dränera överflödig vätska i återvinningsbehållaren.

4 Leta reda på värmaren kärna intag och retur slangar som sticker igenom passagerarsidan brandvägg i motorrummet. Lossa slangarna från kärnbröstvårtan genom att trycka på Frikopplingsklämma med en skruvmejsel, samtidigt som du vrider slangen moturs och dra bort det, för hand.

5 Ta ut torxskruvarna, som ligger under den främre instrumentpanelen läppen, som håller instrumentpanelen mjukt omslag på plats. Ta bort under bultar, som fäster på instrumentbrädan ramen till det inre brandväggen. Detta medger att hela instrumentbrädan aggregatet att svänga fritt, vilket ger tillgång till värmeöverdraget och kärnaggregat nedåt från vindrutan.

6 Ta bort värmaren kärna intag och returslangar från kärnbröstvårtan genom att lossa klämmorna squeeze, med hjälp av kanal lock tång. Pressa klämman och skjut och vrid slangen, när du drar dem.

7 Ta bort fästbultar som håller värmeelementet locket på plats, med hjälp av sväng uttag och tillägg. Ta ut bultar som fäster värmaren kärnan till inre brandväggen. Koppla den elektriska kablaget. Manövrera den gamla enheten uppåt och utåt, mot vindrutan.

1 Installera det nya värmeelementet nedåt från vindrutan. Montera enheten med hjälp av dess bultar.

2 Sätt tillbaka retur och insugsslangar. Slangarna är olika storlekar, så att du kan inte felaktigt korsa dem. Reattach värmarkärnan locket och bulten på plats. Anslut den elektriska ledningsnätet. Sätt tillbaka, montera och bult på plats instrumentbrädan ramen och mjukt omslag.

3 Anslut intaget och returslangar, som ligger i motorrummet, i brandväggen. Snäpp slangarna in i kärnan nippeln. Anslut nedre kylarslangen till kylaren, och säkra den på plats, med hjälp av squeeze-typ slangklämma.

4 Fyll kylaren med en 55/45 blandning av nya frostskyddsvätska och destillerat vatten. Anslut batteriet och starta motorn. Låt den gå i tio minuter för att spola ut instängd luft inuti kylsystemet.

5 Test ersättnings värmarkärnan genom att vrida på värmaren på och av, kontinuerligt, utan att frångå förändring i temperatur. Kolla efter läckor vid alla slanganslutningar och passagerarsidan golv.

Hur man tillbaka avluftningsventil Magnet på en 2000 Silverado

Hur man tillbaka avluftningsventil Magnet på en 2000 Silverado


Avluftningsventilen Magnet är en del av utsläpp genom avdunstning styrsystem som absorberar bränsleångor från bränsletanken innan den kan släppas ut i miljön. Avluftningsventilen öppnas för att rensa ångorna i bränslesystemet där de bränns i förbränningskamrarna. Systemsjälvdiagnoser när motorn startas, och eventuella fel rapporteras till fordonets huvuddator. Byte av ventilations solenoid i en 2000 Silverado är enkel och okomplicerad.

Instruktioner

1 Park Silverado på en plan yta. Blockera framhjulen, och sedan höja den bakre delen av trucken med en domkraft. Placera jack står under axeln, och sedan sänka fordonet att vila säkert på dem.

2 Skjut under förarens sida av fordonet. Ventilerings solenoiden är monterad på en konsol som är i nivå med den övre delen av bränsletanken.

3 Dra den elektriska kontakten ut i slutet av ventilationsmagnet. Tryck hållflikarna som håller slangen till solenoiden, och dra sedan slangen av.

4 Dra plasthållarna isär som håller ventilations solenoiden till konsolen med ena handen, och dra sedan ut ur fästet med den andra handen och bort från fordonet.

1 Skjut den nya ventilationsmagnet i hållarna på fästet; när det är korrekt det kommer att klicka på plats.

2 Tryck in slangen i fästet på ventilationsmagnet och tryck sedan den elektriska kontakten i terminalen.

3 Starta och kör motorn; om den nya magnet fungerar korrekt, bör "Service Engine Soon" ljus slocknar när motorn uppnår normal arbetstemperatur.

Hur man använder Windows för passiv solvärme

Hur man använder Windows för passiv solvärme


Använda fönster för passiv solvärme kan vara så komplicerat som att kombinera fönster solljus med genomarbetade värme insamling och lagringsstrukturer, eller det kan vara så enkelt som att använda selektivt placerade mörka ytor framtagna för att absorbera värmen från solen och kanalisera den uppvärmda luftflödet in i rum. Processen är förvånansvärt lätt, kräver mycket få material och endast grundläggande kunskaper och verktyg. Inom några minuter att sätta enheten i ett soligt fönster, kommer du att känna värmen stiger upp från toppen av det.

Instruktioner

1 Skär styrofoam ark med en fintandad handsåg eller mattkniv. Gör den horisontella bredd lika med bredden av den inre öppningen av ett söderfönster. Skär den vertikala längden 1 tum kortare än den inre höjden på fönstret.

2 Skär en tum från botten och ställ åt sidan för senare användning. Testa passform. Det bör finnas en 1-tums utrymme både över och under skummet, och det bör passa väl från sida till sida utan att böjas.

3 Placera frigolit på ett plant underlag. Applicera en-tums maskeringstejp i långa remsor längs den vertikala längden av ytan vänd mot dig. Starta vid ena kanten och utrymme remsorna om varje 3 tum, eller jämnt fördelade över ytan, och slog upp med den sista remsa längs den bortre kanten.

4 Ta skummet utanför och spraya öppningar mellan remsorna med svart lackfärg. Applicera flera lager tittar på som skummet upplöses så att kanaler bildas som är mellan 1/2 och 1 tum djup. Låt färgen torka över natten.

5 Placera den svarta sidan av skummet i fönsteröppningen med kanalerna kör vertikalt. Lämna en-tums blanksteg i toppen och botten så att luft kan cirkulera mellan fönstret och skum. Känner den varma luft som kommer ut från toppen inom några minuter efter att sätta skummet i fönstret.

6 Placera en tum remsa av skum i utrymmet längst ner när solen är inte längre på fönstret. Detta kommer att stoppa luftflödet och minska värmeförlusterna från rummet genom fönstret.

7 Lagra former bort på ett säkert ställe när vädret blir varmare, och återanvända dem år efter år när det blir kallt igen.