canna skötselråd

Canna Lily Skötselråd

Canna Lily Skötselråd


Canna Lily är inte tekniskt en lilja och är en växtfamilj alla sina egna. Det är en perenn växt och kommer tillbaka år efter år för att producera stora blomningar som har en tropisk utseende och kommer att lysa upp alla trädgårdar. De stora bladen gör det ännu mer imponerande. Canna liljor växer bäst i varmare delar av landet och trivs bäst i USDA zon åtta.

Instruktioner

1 Växt Canna liljor i ett område som tar emot hela solen för hela dagen. Gräva upp en fullständig skyfflar full av jorden före plantering för att kontrollera att det är löst och kommer att rinna lätt.

2 Plantera lily rotstockar fyra till sex inches djup med en 1-4 fot utrymme mellan var och en. Täcka löst med jord.

3 Vatten området väl med en sprinkler eller genom att lägga en slang på marken. Spraya inte kraftigt eftersom detta kan skada rhizomer.

4 Täck den odlade arealen med kompost eller tall halm att bekämpa ogräs och hjälper till att hålla jorden fuktig.

5 Vatten vecka när det finns en brist på regn för att hålla jorden fuktig. Låt inte jorden torka ut mellan vattningarna.

6 Ta bort bleknar blommorna från anläggningen för att uppmuntra ny tillväxt. Detta gör det möjligt för fabriken att koncentrera sin energi på god tillväxt.

7 Efter den första frosten, skär plantorna ner till marknivå och gräva rhizomer upp. Placera dem i en låda full av jord eller torv. Se till att de är flera inches isär och inte röra. Plantera under våren.

Winter Care of Canna Glödlampor

Winter Care of Canna Glödlampor


Canna lilja är en tropisk perenn växt hemma i delar av Sydamerika. Anläggningen växer från en rhizom rot struktur som liknar en glödlampa och producerar höga skott av lövverk med stora blad och ljusa blommor blommar. Canna lilja rhizomer är vinterhärdig i USDA anläggningen Hardiness zoner 8 till 11, beroende på sort. Skydda rhizom under vintersäsongen genom att ta bort dem från marken och lagra dem inne till våren.

Instruktioner

1 Ta bort canna växtbladverk på hösten efter den första hård frost. Skär stjälkarna och blad till en höjd av 6 inches.

2 Gräv Canna rotstockar från marken och borsta bort överflödigt jordklumpar. Placera cannas i en sval, skuggig plats, såsom ett garage för 48 timmar.

3 Hitta kartong stor nog att rymma de canna rhizomer utan att vidröra varandra. Fyll lådan med torv.

4 Placera canna rhizomer i torvmosse så att de täcks och inte vidrör varandra.

5 Förvara lådan i en torr plats med en temperatur av från 7,22 till 12,8 grader Celsius. Ställ in rutan på blocken så det är inte direkt på golvet där fukt kan bygga upp.

6 Kontrollera fuktnivåer rhizomer flera gånger under vintermånaderna. Spraya torvmosse med vatten för att lägga fukt om det behövs. Ta bort canna rhizomer, inspektera varje rhizom och kassera som är ruttnade eller mögliga. Uppdatera torvmosse om det finns för mycket fukt.

7 plantera canna rhizomer på våren när det inte längre finns risk för frost och jorden har börjat värma.

Canna Bulb Care & Transplant

Canna Bulb Care & Transplant


Canna liljor, som vanliga och dag liljor, är sommarblommor som dör ner och gå vilande under vintern. På vintern, deras lampor kräver ett visst skydd, som kan sträcka sig till direkt lagring för en fjäder återplantering.

vinter Protection

Enligt Old House Gardens, den bästa tiden att gräva upp canna rhizom för skydd efter frost "svartnar" bladverk. Vid den tidpunkten kommer rhizomer ange sin dvala och vara redo för förflyttning. Gräva jordstammar med sin jord, lägg dem i en säker låda, täcka lådan med ett lager av plastfolie och förvara dem för vintern.

Lagring

Canna lilja lökar lagra väl vid temperaturer mellan 4,44 och 12,8 grader i torra, skyddade områden. Lämna dem i lådan, inte tillåter dem att frysa och kontrollera lökarna regelbundet för fukt eller röta.

Återplantering

Plantera canna lökar när utomhustemperaturen har stigit till 15,6 grader Celsius, eller starta dem inomhus i krukor ett par veckor för tidigt. Alltid växt cannas i snabb dränering jord blandad med rik kompost i områden som får full sol och fullständig dränering. Växt cannas med spirande ögon lökarna pekar uppåt.

Canna Bulb Care

Canna Bulb Care


Känd för sin livliga färger blommor, stora bananalike blad och kärlek till värme och markfuktighet är canna en tropisk perenn växt i frostfria månader. Medan människor kallar det för en glödlampa, är det, mer exakt, en knöl - en köttig horisontell stam som lagrar mat och förblir under jorden. I US Department of Agriculture anläggningen Hardiness zoner 8 och varmare (högre), kan du lämna dessa knölar i marken under vintern.

plantering

Canna knölar är bäst planteras i bördig jord som är rik på organiskt material som kompost eller väl ruttnade gödsel. Markens struktur bör vara lös och smulig när grävde. Plantera knölarna på ett djup av 5 inches, lägger dem horisontellt med alla spirande ögon pekade uppåt. Space knölar minst 10 inches isär om du plantera dem i en fåra rad eller flera plantering hål. I USDA anläggningen Hardiness zoner 3 till 6, där vintrarna är för kallt för dem att överleva utomhus, överväga att plantera dem inomhus i krukor med undervärme tidigt på våren för att få dem att gro tidigt, sedan transplantera dem utomhus när risken för frost passerar, som rekommenderas av Brent Heath av en glödlampa detaljhandelsföretag i Virginia.

Fukt

Medan canna knölen kommer att gro och växa i genomsnitt trädgård markförhållanden, dessa växter uppskattar och svara med frodigare tillväxt när varma jordar är fuktig till mättad / fuktig. Under växtsäsongen, se knölarna är väl vattnas så att de kan växa health och få näring från alla de ovan jord lövverk. Under vintermånaderna, antingen i marken eller när den lagras inomhus, de bör förbli i en fuktig medium, inte lika våt som under sommarens värme.

övervintring

I USDA Pant härdighet zoner 7 och varmare, tillåter knölarna att stanna kvar i jorden i trädgården för att övervintra. De lätta frost och fryser inte kommer att skada knölarna i marken. Överväga att hålla bladverket på växterna under vintern, eftersom det kan fungera som en isolator för knölarna under särskilt kalla nätter, avskärmning marken. I kyliga vintrar eller vara aktivt säker i zonerna 7 och 8, gärna kompost jorden över knölarna för att isolera dem från kylan. I zonerna 6 och kallare, låt den första nedgången frost att döda ovan jord blad och blommor. Försiktigt gräva upp knölarna och avbröt blad stjälkar med en klippverktyg, vilket innebär att ungefär en till två inches av stamceller bredvid deras fastsättning på knölen. Låt någon klängande jord att stanna kvar på knölar. Förvara dem i en kraftig plastbehållare eller en stor plast sopsäck som lämnas löst öppet. Placera knölarna i en mörk plats där temperaturen är mellan 7,22 och 12,7 grader C, såsom i källaren eller i en sval, frostfria delen av garaget. Ibland kontrollera fukten över vintern och spraya jorden med vatten för att hålla jorden fuktig, varken knaprig torr eller fuktig våt. Canna odlas i behållare kan helt enkelt föras inomhus och placeras i ett soligt fönster för att övervintra. Vatten dem lätt för att hålla marken knappt fuktig medan i huset.

Division

Vid något tillfälle knölarna blir stor eller skapa en förgrening matris sido knölar. När klumpen grävs upp efter nedgången frost eller när du vill lyfta och dela klump i trädgården plats undersöka knölarna. Med en vass kniv kan du klippa bort sido knölar som har ögon groddar, att plantera. Skär bort och förstöra alla knölar delar som är ruttet, är mjuka, lukt av svavel eller ser skrumpna och ohälsosamt. Vissa knölar bli smittad med virus efter att ha ökat i trädgården. Spray dina kapskivor med tvättsprit för att desinficera dem och förhindra spridning av virus eller andra patogener bland knölarna under division.

Spring Care

Canna knölar överlever inte bra i kalla, våta jordar. I USDA anläggningen Hardiness zoner 7 och varmare - där canna knölar kan övervintra i marken - är motiverat några fjäder uppgifter. I mitten av våren när intensiteten av solljuset är mer uppenbar, beskära bort eventuella kvardröjande återvändsgränd stjälkar från canna växter. Dra tillbaka någon vintern kompost placeras över det område för att låta solen för att värma jorden. Ny tillväxt framträder snabbare när sol och jordvärme är uppenbar. Om du övervintrat växter i behållare i huset i kallare klimat, transplantera dem utomhus endast efter risk för frost har gått. Lätt gödsla växter endast när temperaturen genomgående få över 23,9 grader C dagligen.

Cannas Bulb lagringstekniker

Cannas Bulb lagringstekniker


Canna liljor är perenna växter och kommer att producera blommor varje år och föröka sig. I söder är canna lökar inte lyfts upp ur marken, men i USDA hardiness zoner 1 till 6, måste du lyfta lökarna och förvara dem för vintern. Våt, fuktig jord under vintern kommer att orsaka lökar att ruttna, om de lämnas i marken.

Grävning

gräva försiktigt lökarna när stjälkarna blir gula under senhösten eller strax efter den första frosten. Låt lökar i klumpar eller dela dem vid denna tidpunkt. Vissa trädgårdsmästare föredrar att separera lökar under lagring, i stället för på våren före plantering.

Metod

Cannas Bulb lagringstekniker


Skölj lökarna med vatten för avlägsnande av jord. Hänga lökarna genom stjälkar av anläggningen så att lökarna kommer att absorbera den sista av fukten från stjälken och bladen och börja dvala. Låt lökarna hänga i en vecka, ta ner dem och skär stjälkarna av. Förvara inga mjuka, sjuka eller skadade glödlampor. Kassera lampor som ser mindre än friska. Damm lökarna med svavel för att styra kvalster, svart fläck och mögel och placera lökarna i en terrakotta kruka, glödlampa bricka eller plastpåse med små hål i hela påsen. Lägg lökarna i ett enda lager och täck med torv eller vermiculit. Lämna utrymmen mellan lökarna, som luftcirkulation är nödvändig. Blöt inte torvmosse för canna lökar. De kräver torr jord.

Lagring

Förvara canna lökar i ett svalt, mörkt rum med temperaturen runt 10,0 till 12,7 grader C. källare, garage och skjul är idealiska rum. Låt inte lökarna att frysa. Kontrollera lökar varje månad för mögel, svamp och / eller kvalster och gnagare skador. Ta bort eventuella skadade lökar och flytta eller byta ut lagringsbehållare. Låt inte torvmosse blir våt. Byt ut våta torv eller vermiculit med torr.

Vår

Ta lökarna ut ungefär fyra veckor före sista frosten och växt i krukor inomhus. Dela några glödlampor grupperingar i enskilda lampor, om du inte dela upp dem innan lagring. Genom att dela lökarna kan du plantera canna lökar i fler områden. Vänta med att plantera lökarna direkt utanför efter sista frost eller när marken temperaturen når 4,44 grader C. Lökarna kommer att skrumpna på grund av den vilande period, men kommer att fylla ut och växer bra.

Hur man lagrar canna lökar på vintern

Hur man lagrar canna lökar på vintern


Canna ofta kallad canna lilja, om det inte är en lilja alls. Blommorna liknar en lilja blomma, även om de är ofta mindre. Medan blommorna är slående, deras stora, djupa gröna blad är en attraktiv bakgrund till andra sommarblommor i trädgården. Canna anses vara en sommar glödlampa, även om det faktiskt växer från en tuberös rotsystem. Canna är ett anbud perenn, och måste lagras under vintern eftersom det inte kan tolerera frysa i trädgården sängen.

Instruktioner

1 Skär tillbaka de döda, gulnade blad med sax till inom tre till fyra inches i marken två till tre dagar efter bladverket dör tillbaka. Inte gräva upp canna tills stammen och bladverk dör tillbaka naturligt.

2 Gräva runt canna rötter med en murslev, noga med att inte slå rot som du gräver. Skjut glättaren under canna rot och lyft från marken.

3 Borsta bort överflödigt jord på rötterna och lägga rötter upp och ned i ett torrt område bort från direkt solljus. Lämna rötterna härda i tre till sex timmar.

4 Borsta rötterna med en canna eller glödlampa växt svampmedel, efter fungiciden etikett instruktioner. Svamp behandlingar förbättra chansen att lyckas lagring och hämma röta.

5 Placera de behandlade rötter i en mask säck, finns på plantskolor. Häng säcken är en mörk, 50 graders F rummet tills du plantera dem på våren.

Hur man tar hand om canna lillies

Hur man tar hand om canna lillies


När du vill lägga till en tropisk känsla till din trädgård, växt färgglada canna liljor. Canna liljor trivs i solljus, och komma i ljusa, djärva färger. Även om det inte i själva verket en medlem av liljefamiljen, canna blommor liknar stora, exotiska utseende lilja blommor. Den rikliga canna lily är en lättskött växt. Med vissa grundläggande vård, kan canna liljor planteras år efter år så att du kan njuta av deras skönhet under lång tid.

Instruktioner

1 Växt canna liljor där de kommer att få full sol eller mestadels full sol. Liljor kan överleva några timmar av skugga en dag, men för bästa blommande resultat hålla dem i en solig plats.

2 Håll jorden fuktig och väldränerad. Daglig vattning kommer att ge dig bästa resultat, men du kan vattna vid minst en gång i veckan under sommaren. Men låt inte jorden torka ut.

3 Använd ett gödselmedel som innehåller organiskt material om en gång i månaden. Också, vid basen av plantorna använda kompostmaterial som består av organiskt material, såsom strimlad bark.

4 Ta bort döda blommor och blad för att göra blommorna ser bättre och att uppmuntra nya sommaren.

5 Winterise din canna liljor så att du kan plantera dem nästa år. Gräva upp växtrötter klumpar nedanför marken och lämnar en liten bit av jorden runt rhizom (den horisontella stammen under jord att rötterna växa ur). Lämna dem att prova i flera timmar, sedan lagra dem i lådor eller lådor i en sval och torr plats.

Hur gör jag winterize Canna Lily lökar?

Hur gör jag winterize Canna Lily lökar?


Canna lilja (Canna gener) växer från en tjock rhizom och producerar ett brett grönt, brons, lila eller röda blad, beroende på sort, och färgglada blommor av orange, rött eller gult. De är i allmänhet lågt underhåll växter som bara kräver en solig, väldränerad plats berikad med organiskt material att frodas. Medan torka tolerant, canna liljor växer bäst om vattnas djupt en gång i veckan under den varmaste delen av sommaren. Canna liljor dör till marken under vintern, men i områden kallare än USDA trädgårds zon 8, rhizomer måste grävas och lagras tills våren.

Instruktioner

1 Låt bladen av canna liljor att dö tillbaka efter den första frosten. Gräva rotstockar när bladen har blivit brun och torkade.

2 gräva upp jordstammar med en spade. Börja gräva omkring sex inches från anläggningen för att säkerställa att du gräva upp hela jordstammar och de inte är skadade i processen. Skärning eller blåmärken rhizomer tillåter svampen och mögel att komma in i skadade området. Mögel eller svamp kan döda rhizom under lagring. Rhizomer kommer att komma ut ur marken som klumpar. Dra inte klumpar isär som skador kan uppstå. Skär av bladverket med skarpa trädgård sax och kasta.

3 Tvätta klumpar och rhizomer med en stark stråle av vatten, skölja av så mycket smuts som möjligt. Några av de rhizomer kommer att separera från de andra med försiktig hantering under tvättprocessen.

4 Torr, eller bota, rhizomer under tre dagar i en varm (60 eller 70 graders F) torr plats. Sprida dem över en plan yta. Vänd rhizomer över efter 24 eller 48 timmar för att vara säker på att de torkar på alla sidor.

5 Förvaras torrt kartong fylld med vermikulit. Rotstockar bör vara helt omgiven av torr vermikulit, så sprider vermikulit på botten av lådan innan du lägger rhizomer. Lagringstemperaturen skall vara 4,44 till 10,0 grader C. plantera på våren efter all fara för frost har gått.

Röd Canna Sorter

Röd Canna Sorter


Canna liljor är höga, sommar-blommande tropiska och subtropiska blommor som är uppskattad för sina färgglada blommor. Canna liljor hör hemma i sydöstra USA och Centralamerika, men de kan odlas nästan var som helst. Canna liljor kan växa så högt som 5 fot, även om de flesta sorter genomsnitt cirka tre fot. Canna liljor "blommar växa i fetstil gult, orange och röda nyanser. Blommorna lockar kolibrier och fjärilar. Red canna sorter lägga till färg och liv till trädgårdar.

indian Shot

Indiska Shot canna liljor, Canna indica, växa breda, färgglada löv som liknar bananblad. Bladen och kronblad av indiska sköt canna liljor är rödaktig i färgen. Kronbladen växer asymmetriskt, med tre kronblad per blomma. Väx indiska skott canna liljor i fullt solljus till halvskugga, och hålla jorden fuktig. Canna liljor växer bra i myrar, så förhindra jord torkning för att hålla blommor blomstrande. Lägg ett tjockt lager av kompost när temperaturen blir tillräckligt kallt från frost för att skydda canna liljor. Indiska Shot canna liljor är lämpliga för plantering i USDA härdighet zoner 7 till 10. Jorden bör förbli varm och ekologiskt rik, så befrukta ofta och växt indisk Shot där det kommer att få fullt solljus under större delen av dagen.

President

Ordföranden olika canna lilja, även känd som Mr President, växer färgglada röda blommor med mörkgröna blad. President canna liljor måste odlas i väldränerad jord med fullt solljus för bästa resultat. President canna liljor växa två till fyra fot i höjd vid full mognad. President canna liljor är idealiska för tillväxt i zoner 6 till 9. VD canna liljor blommar på våren, sommaren och hösten. Blommorna behöver massor av vatten regelbundet, vilket gör dem lämpliga för vatten trädgårdar och sumpiga miljöer.

Svart riddare

Den svarta riddaren canna lily hör hemma i södra USA och norra Argentina. Blommorna växer bäst i fullt solljus, hamnat på 4 till 6 fot hög när fullvuxen. Den svarta riddaren växer mörkröd blommar med mörkt lila blad. Black Knight canna liljor måste förbli fuktig, så kontrollera marken ofta för tecken på torrhet för att hålla dessa blommor blomstrande. Black Knight canna liljor behöver cirka sex timmars fullt solljus varje dag och rik jord. De frodas i zoner 7 till 11.

choklad Cherry

Choklad körsbär canna lillies når fyra till sex fot i höjd när den är helt mogen. Blommorna är klarröda i färg, bladen mycket mörkgröna. Choklad körsbär cannas måste odlas i sin helhet till partiell solljus. Choklad körsbär canna liljor är bäst lämpade zoner 6 till 10. Blommorna kommer att blomma under hela året i varma klimat, blomning på våren, sommaren och hösten.

rosa Futurity

Rosa futurity canna liljor växer djupt rosa eller ljusröda blommor med mörkgrönt och rödaktig lövverk. Rosa Futurity cannas växer bäst i zoner 8 till 11. Plantorna växer tre till fyra fot hög, med en spridning av 2 fötter. Rosa Futurity canna liljor bör planteras i fullt solljus med fuktig, väldränerad jord. Lera och sandiga jordar är bäst för rosa Futurity blommor. Blommorna blommar flera gånger och snabbt under våren, sommaren och hösten.

canna Information

canna Information


Canna, eller Canna X gener, är också kända som "canna liljor", även om de inte är en del av liljefamiljen. Populär för deras "tropisk" utseende, stora blommor, tjocka blad och färgglada blommor, cannas är en lättodlad perenn som trivs i varma områden i USA.

Geografi

Cannas är vanligast i den sydöstra delen av USA och i Centralamerika, enligt Floridata.com. De växer bäst i USDA hardiness zoner 8 till 12, men kan också överleva i kallare områden.

Identifiering

Cannas växer ganska snabbt och landscapers ofta använda dem för att fylla ut trädgårdar, parker och till och med mittremsa. Det finns många sorter av cannas, växer någonstans mellan 2 och 10 fot lång, enligt Alabama Cooperative Extension System. Blommorna varierar i färg från vitt till gult till rött och människor likna sina tjocka blad till de bananträd.

odlingsförhållanden

Canna växer bäst i varma klimat där det finns gott om vatten. De föredrar fullt solljus, men kan också växa i halvskugga. Cannas som jord som är väl dränerad med gott om befruktning, enligt Alabama Cooperative Extension System.

överväganden

Liksom de flesta växter, canna lockar skadedjur. Canna blad rullar får sitt namn eftersom de rullar upp bladen innan man äter dem. Skära av drabbade blad eller användning av insektsmedel är det bästa sättet att bekämpa dessa skadedjur. Andra skadedjur inkluderar spinnkvalster, sniglar och trips.