canine planter ligaments

Canine Plantar Ligament Rupture Symtom

Canine Plantar Ligament Rupture Symtom


Plantar ligament är hundar (hundar) är belägna i foten (tass). Enligt dvm360 finns tre ligament: medial, mitt och lateral. Dessa ligament ansluta benet till foten. Liksom alla ligament, de är nödvändiga och viktiga för hundens fot rörelse. När en plantar ligament bristningar (tårar), kommer en hund uppvisar hälta, svullnad och när du står, kommer att vara handfallen, i motsats till sin normala hållning på tårna.

Hälta

En brusten plantar ligament kommer att orsaka hälta i en hund. När ett ligament sönder, kan det inte läka sig själv, och så hunden kommer att ha problem med promenader, än mindre springa eller hoppa. Det bästa du kan hoppas på är att röra sig långsamt. Detta symptom är uppenbart, och bör lämna inget tvivel om att det är en skada som kräver läkarvård.

Svullnad

Tassen kommer att svälla med brott och det kommer att vara öm vid beröring. En hund med denna skada kommer inte vill att någon röra tassen eller någon annanstans nära bristning. Enligt DVM360, är ​​vanligast i mitten plantar ligament skadan, är inte så smärtsamt, men det är fortfarande en allvarlig skada som inte kommer att rätta sig.

Ställning

Den kanadensiska Veterinary Journal, tillsammans med dvm360, nämna att en hund med en brusten plantar ligament kommer att ha en HÄLGÅNGAR- hållning. Det innebär att hunden kommer att stå plant på sin fot, och när man går, kommer att ha hälen på foten vidrör marken, som en människa. Hundar gå normalt på tårna, så denna åtgärd är en bra indikator på en bristning.

Hur man sköter om en Canine Post Ligament Surgery

Hur man sköter om en Canine Post Ligament Surgery


Hundar, precis som människor, är känsliga för brustna ledband i lederna. Ägare av stora raser, de som väger mer än 22,7 kilo, måste vara särskilt försiktig om sin hunds vikt och aktiviteter för att skydda lederna. Om en hund gör skada ett ligament, är operation ofta den enda lösningen. Efter operation, finns det särskilda åtgärder en ägare måste vidta för att säkerställa hundens fullständig återhämtning.

Instruktioner

1 Håll hunden begränsad till en bur för de första två veckorna efter operationen. Håll hundens matskålar och vatten skålen i buren. Bara låta din hund ut ur buren för att använda toaletten. Detta säkerställer att din hund stannar utanför skadade benet så mycket som möjligt för de första två veckorna.

2 Börja införa mycket lätt vandra in din hunds dagliga rutin efter de första två veckorna. Låt inte hunden springa, hoppa, eller spela. Inte ta hunden utanför under dåligt väder där det kan glida och ytterligare skada benet. Håll hunden borta från andra hundar, små barn, och främlingar som kan försöka att spela med honom.

3 Prata med din veterinär om låg ÖLJDER övningar och knä sträcker du kan göra börjar vid sex till åtta veckor efter operationen. Vissa veterinärer ger ägare små sjukgymnastik regimer för sina hundar i detta skede. Din veterinär kan rekommendera dig ta din hund simning. Endast utöva hundens ben när man går, eller när man gör veterinären föreskrivna övningar. Håll hunden tyst för hela åtta-veckors återhämtningsperiod.

4 Ge din hund smärtstillande enligt anvisningar från veterinär under läkningsfasen.

5. Håll ett öga på hundens andra knäet. Hundar med ligament frågor i ena benet har ofta samma fråga i det andra benet. När det skadade benet läker, leta efter haltande eller tecken på att hunden gynnar det andra benet.

Hur att plantera Crataegus Whitethorn Säkring

Hur att plantera Crataegus Whitethorn Säkring


Whitethorn, ett släkte som innehåller cirka 280 lövfällande buskar och träd som normalt presenterar taggar, är en medlem av Rosaceae familjen. Vanliga namn på Whitethorn (rundhagtorn) inkluderar engelska hagtorn, Midland hagtorn, Haw, hagtorn, kan, kan buske och mayflower. Native till Europa, dessa växter växer upp till 24 inches per säsong, med mogna höjder över 20 fot och lika stora bredder. Typiskt odlas för deras prydnads skönhet - som inkluderar mörkgröna blad, vita prålig våren blommar och röda höstfrukter - blommor, bär och blad används ibland för medicinska ändamål också. Växtwhitethorn häckar i USDA hardiness zoner 4B genom 8B för bästa resultat.

Instruktioner

En plan för att plantera din säkring på hösten eller tidigt på våren efter att du kan arbeta i marken. Välj ett område som ger full sol och väldränerad jord.

2 Markera planteringsplatser med stakes, avstånd de Whitethorn växter 4 till 8 fot isär. Förbered hela säkringslinjen område eller varje planta separat.

3 Gräva hål samma djup av rotsystemet eller behållaren som innehåller den buske, och åtminstone dubbelt så bred. Bryta upp eventuella stora bitar av jord för att tillåta rötterna att sprida ut lättare.

4 Vattna Whitethorn häckar ordentligt. Ta bort växter från behållaren, skära av eventuella svaga rötter, och reda ut eller ta bort omslutande rottillväxt.

5 Placera anläggningen i mitten av hålet. Kontrollera för att se till toppen av rotklumpen sitter på marknivå eller något däröver, och att anläggningen står rakt.

6 Återfyllning hålet medan fastare jorden runt rötterna tills mer än halvvägs full. Fylla hålet med vatten för att reglera växterna på plats och för att bli av eventuella luftfickor. Avsluta fylla hålet och blöt mark med vatten igen.

7 Täck en diameter område 4 till 6 fot runt varje planterade whitethorn med tre till sex inches av kompost. Håll kompost klart av anläggningens stjälkar.

8 Supply varje växt med 5 till 7 liter vatten per vecka. Använd en trädgård eller soaker slang till vatten säkrings mycket långsamt under en lång period under den första växtsäsongen. Håll jorden fuktig, men inte fuktig.

Hur att plantera en halm bal trädgård

Hur att plantera en halm bal trädgård


Perfekt för urbana trädgårdsmästare med begränsat utrymme, ofruktbar jord eller dålig dränering, halm bal trädgårdar är lätt att ställa upp. Du kan ordna halmbalar i praktiskt taget alla konfiguration. Lägg kompost eller kommersiell planteringsjord och frön eller transplantationer för att slutföra din trädgård. Halm bal trädgårdar är utmärkt för dem i de nordliga områden som vill starta trädgårds tidigt på säsongen, innan marken har tinat och värmas upp helt.

Instruktioner

1 Välj en plats att bygga halm bal trädgården i full sol eller en plats som tar emot minst sex timmar direkt sol per dag.

2 Ordna halmbalar med sin cut-sidan nedåt i den konfiguration du önskar. Den enklaste halm bal trädgård är en enda bal, men du kan placera flera balar tillsammans i en mängd olika former och storlekar.

3 Fäst balar till varandra med stark snöre. Linda garn runt utsidan av balar efter att du har ordnat dem i önskad konfiguration. Anbringa en förbindelseledningen nära marknivå och en andra fästlinje om 4 inches från toppen.

4 Applicera halv-kopp kväverik granulerade gödningsmedel, såsom 32-0-0 (även känd som ammoniaknitrat), för att varje bal. Strö gödseln jämnt över ytan av balar.

5 Vatten i gödselmedel med en slang för att grundligt fukta halm bal att minst hälften dess djup. Vattna halm bal igen på samma sätt följande dag.

6 Upprepa tillämpningen av gödselmedel varannan dag, tillsätta vatten dagligen under totalt 12 dagar.

7 Lägg till en balanserad granulerad 10-10-10 gödningsmedel på den 13: e dagen och vatten det väl.

8 Lägg välruttnad kompost eller kommersiell krukväxtjord till topparna av halmbalar för att skapa odlingssubstrat, efter att du har använt den sista användningen av gödningsmedel. Lägg ner tillräckligt växande mix så ytan verkar jämn, utan några synliga hål eller halm visar.

9 Plantera frön och transplantationer omedelbart efter att sätta ned odlingssubstrat. Växtfrön och transplantationer med samma utrymmeskraven som växter som odlas i en traditionell trädgård i marken.

Hur sent i säsong kan du plantera penséer?

Hur sent i säsong kan du plantera penséer?


Varje dag på året, är någonstans i Nordamerika penséer blommar. En sann anläggning för alla årstider, penséer växa under sommaren i norr och vintern i söder. Plantering råd beror på var du bor.

Beskrivning

Färgglada penséer är favoriter i amplar, blomlådor och rabatter. Den känsliga utseende blomma med ett "ansikte" är faktiskt tålig och slitstark. Pansies växer 6 till 8 inches tall med en liknande spridning.

Northern Tidsplan

Börja pensé frö inne sex till åtta veckor innan du dem utanför. För norra delstaterna, föreslår Iowa State University hemsida börjar frön i juni för transplantation i augusti. Detta gör det möjligt för pensé att utveckla rötter innan vintern fryser.

Södra Time-Frame

Men är geografi avgörande för att fastställa planteringssäsongen. Om du bor i en mer sydlig clime - inte mer norra än Arkansas - du kan plantera penséer från slutet av september till november som en vinter årlig. Även när penséer fryser fast, kommer de att tina upp i solen och fortsätta att blomma hela vintern.

Sena Plantering Tips

Om du planterar att plantera penséer sent på säsongen, väljer starka, friska plantor med blommor eller åtminstone knoppar redan bildats. Unga, mindre anläggningar kan inte ge goda blommor till våren.

Canine megaesophagus Symtom

Canine megaesophagus Symtom


Matstrupen, röret genom vilket mat och vatten rör sig från halsen till magen, normalt kontrakt och slappnar för att kunna fungera. Om dessa normala rörelser avbryts, maten har problem med att flytta genom matstrupen och kan komma tillbaka upp i munnen. Detta tillstånd kallas megaesophagus. Canine megaesophagus är vanligtvis genetiska eller orsakas av Praa (ihållande Right aortabågen), vilken operation kan reparera. Megaesophagus kan också vara ett resultat av andra neurologiska sjukdomar såsom myasthenia gravis eller Addisons sjukdom eller kan uppstå av okänd anledning. Hund megaesophagus symptom kan leda till andningssvårigheter och allvarlig komplikation av aspirationspneumoni.

regurgitation

Reflux av vatten, slemhinnor eller livsmedel är den vanligaste hund megaesophagus symptom. Hunden kan också ha överdriven salivering.

problem med att äta

Svårighet att svälja är ett annat symptom. Hunden kan också förlora sin aptit eller vägrar att äta, vilket kan leda till plötslig viktminskning.

Dålig andedräkt

Hunden kan ha sura eller illaluktande andedräkt.

hosta

Hunden kan ofta hosta eller försöker rensa strupen med en hacka ljud.

andra symptom

Feber, snuva eller en övergripande dåliga kondition alla är ytterligare symtom.

Hur att plantera potatis i upphöjda bäddar

Hur att plantera potatis i upphöjda bäddar


Potatis är en lättskött växt i trädgården så länge som deras grundläggande behov tillgodoses. De kräver i första hand bra, lös jord för att producera sina ätliga knölar. Hårda jordar eller de med massor av stenar tenderar att hämma tillväxten av de potatisknölar eller producerar oätliga rötter. En upphöjd bädd kan du ge rätt markförhållanden till dina potatisplantor även om du bor i ett område med dåliga markförhållanden.

Instruktioner

1 Lägg färsk kompost till den upphöjda och arbeta i marken. Tillsätt tillräckligt kompost så att djupet av bädden ovanför markytan är minst 8 inches. Jorden i upphöjda bäddar bryter ner varje år och måste fyllas på före varje vårsådden.

2 Applicera 1,36. av 10-10-10 analys gödselmedel på varje 100 kvadratfot trädgård säng. Arbeta gödseln i marken i upphöjd bädd med en kratta efter applicering.

3 släta ytan av jorden i sängen, sedan använda en murslev för att göra 4-tums-djupa plantering diken för varje rad av potatis. Utrymme dikena en fot isär.

4 Placera utsädespotatis i botten av dikena, avstånd dem 9 inches från varandra längs varje dike. Plantera potatis så sin linda eller gro är vänd uppåt. Täck fröet bitar med 4 inches av jord när de är alla planteras.

5 Vatten den upphöjda sängen omedelbart efter plantering. Fukta marken i den upphöjda till åtminstone marknivå, men undvika över vattning och fuktig jord.

6 Täck upphöjd bädd med en två-tums lager av halm kompost när potatisplantor är 4 inches tall. Kompost bevarar markfuktighet och förhindrar knölarna bildar strax under markytan blir solskadad.

När ni plantera nakna damer?

När ni plantera nakna damer?


"Nakna damer" är ett samlingsnamn för flera arter av släktet Lycoris. Växterna, som växer från lökar, är medlemmar i Amaryllidaceae eller Amaryllis familj, i samband med belladonna lilja och den gemensamma semester amaryllis eller Hippeastrum. Den "nakna" del av det gemensamma namnet kommer från det faktum att blommorna visas på kala eller nakna stjälkar, med bladverk visas senare. De mest populära arter, inklusive tempellilja, Lycoris sprengeri, Lycoris sanguinea och Lycoris radiata är härdiga i kalla vinterklimat genom USDA zon 6 och bör planteras på hösten.

tempellilja

Ibland kallas "uppståndelsen blomma" eller "magiska lilja" tempellilja blommar i slutet av sommaren. Liknar några andra medlemmar av amaryllis familjen, producerar anläggningen hög (upp till två fot) stadiga stjälkar toppad med fyra till sju trumpetformade blommor. Dessa blommor är i allmänhet rosa lila och doftande. De fot långa, smala blad visas under våren och dör tillbaka i god tid innan blommorna visas.

Lycoris radiata

En gammal södra favorit som har naturaliserad i vissa delar av södra, Lycoris radiata skiljer sig från andra arter i släktet genom att ha stora, runda blom består av många små, trumpetformade blommor. Lycoris radiata kallas ibland "spindel lilja" eftersom långa ståndare som skjuter ut från blomman rören stråla ut runt blom som spindlar ben. Som med andra Lycoris arter är de blom bäras atop stout, en till två-fots stjälkar. Medan prålig, blomningarna är inte doftande.

andra Lycoris

Lycoris sprengeri har rosa-lila throated blommor påminner om tempellilja, men med en twist. De kronbladsliknande tepals har nyanser av blått, fördjupning mot tips. Denna färgning gav upphov till en av anläggningens smeknamn, "tie färgade överraskning lilja. Är Blommorna född i mycket lösa blomflockar eller kluster. En annan vanlig Lycoris är Lycoris sanguinea eller röd överraskning lilja, med orangeröda blomningar av Lycoris radiata, Borne i lösa blomflockar som de i Lycoris sprengeri.

Kultur

Alla Lycoris som lerig, väldränerad jord. Plantera stora lökar fem till sex inches djup, med gott om utrymme mellan dem - sex eller fler tum - för att rymma de stora, lång-blad växter och att ge utrymme för att utvidga klumpar. Lycoris växer bra i full sol till halvskugga och kan användas på ett effektivt sätt under höga, lövträd. Vid plantering Lycoris sprengeri, låt ca 1/4 tum av lökens halsen att skjuta ut från jorden. Lycoris arter som odlas norr om USDA zon 6 kan planteras i krukor och övervintrat inomhus.

Hur att plantera Hawaiian blomma träd

Hur att plantera Hawaiian blomma träd


De många sorter av Hawaiian blommande träd ger trädgårdsmästare i tropiska förhållanden ett överflöd av doftande och ofta frukt alternativ för plantering utomhus. Det finns även en mängd olika hibiskus, den statliga blomman av Hawaii, som blomstrar utomhus i nordliga klimat. Mimosa eller silke träd är en annan Hawaiian blommande träd med sorter som är härdiga i svalt väder klimat. Du måste dock odla dem i krukor snarare än utomhus, eftersom de anses vara en invasiva arter. Om du lär dig att plantera Hawaiian blommande träd i ditt område, kan du njuta av sin fruktsamma, färgglada blommor året runt.

Instruktioner

1 Välj en Hawaiian blommande träd som är lämplig för din USDA zon för plantering utomhus. En USDA zon är ett nummer som tilldelas en geografisk region som anger hur tåliga växter måste vara att överleva genomsnittliga vinterförhållanden där. Växter märkt "Hardy till zon 9" kommer att överleva genomsnittliga vinterförhållanden i zon 9 och högre, inklusive zoner 10, 11, etc., men kommer att dödas av frost i lägre numrerade zoner som zon 6. Bestäm din USDA zon genom att konsultera en USDA zon karta. Välj tropicals såsom Cherimoya (Annona cherimola) till zon 10, Oleander (Nerium oleander) till zon 11, eller hardy hibiskus (rosenhibiskus) till zon 4. Lokala plantskolor kommer att lagra träd som är anpassade till de klimat- och miljöförhållanden i ditt område .

2 Välj en plats för ditt träd. De flesta Hawaiian blommande träd kräver massor av solljus och bör planteras tillräckligt avstånd från andra träd så att träden inte stör varandra tillväxt. Bestämma detta avstånd genom att konsultera etiketten på specifika träd du väljer, som kommer att föreslå en säker plantering närhet. Etiketten på ditt träd kan också föreslå andra plats överväganden, såsom att undvika stenig mark eller att plantera i halvskugga snarare än full sol. Ring din lokala verktyg bolag för att säkerställa att gräva kommer inte att störa någon tunnelbanelinjer.

3 gräva ett hål som är två till tre gånger bredden av trädets rotklumpen och en något grundare djup. Rugga upp sidorna och botten av hålet för att hjälpa i trädet rötter tränga ned i marken.

4 Ta bort trädet från sin kruka. Om rötterna cirklar bollen, separera dem försiktigt. Placera trädet i hålet så att rotklumpen träder ungefär en halv tum till en tum ovanför marken.

5 Använd skyffel för att fylla hålet med jord. Stöt ner marken runt trädet så att det är stadigt och inga luftfickor utvecklas.

6 Blöt marken runt trädet noggrant för att ge den mycket vatten som den anpassar sig till sin nya miljö. Vattna ditt träd regelbundet och djupt, beroende på regn i ditt område. Målet är att hålla rötterna fuktig utan drenching dem. För mycket vatten kan orsaka rötterna att ruttna.

7 Täck utsatt smuts runt trädet med kompost för att säkerställa vätskeansamling och motverka tillväxt av ogräs.

Hur att plantera en smygande Fig att täcka en byggnad

Hur att plantera en smygande Fig att täcka en byggnad


Creeping figur är en tålig klängväxt som kommer att växa upp sidorna av byggnader utan hjälp av strängar eller en spaljé. Denna anläggning kan växa sina egna små klistermärken som befäster den till en yta och gör det möjligt att klättra. Det är en vacker växt som kan erbjuda ett alternativ till fula väggar med liten kostnad och ansträngning.

Instruktioner

En växt en smygande fikon vinstockar bredvid byggnaden som du vill täcka på en plats som får full sol eller halvskugga och har väldränerad jord.

2 Vatten den smygande fikon vinstockar väl, omedelbart efter plantering, för att hjälpa den övervinna chocken att bli transplanterade.

3 Träna vinrankorna på byggnaden genom att binda ett snöre över anläggningen och inslag vinstockar runt den. Krypande fig tar till väggen utan strängar, men med en i början kommer att ge det ett uppsving.

4 växt krypande fikon på olika ställen runt om i byggnaden för att täcka den med vinstockar och blad snabbare. Du kan plantera några på norra sidan av byggnaden, men de kommer förmodligen inte att växa som entusiastiskt på grund av bristen på solen.

5 Håll vinstockar väl vattnas under perioder med låg nederbörd. Om du är osäker, sätta ett finger i jorden bredvid vinstockar. Om jorden känns torr snarare än dämpa några inches ner, vatten anläggningen.