candida smärtsamt

Gastrointestinal Candida symptom

Gastrointestinal Candida symptom


Mag-tarmkanalen börjar vid munnen, innefattar matstrupen, magen och tarmarna, och slutar vid anus. De nyttiga mikroorganismer som lever i mag-tarmkanalen, som kallas "flora och fauna," kan störas av antibiotika, olika läkemedel, eller en dålig kost och låta andra skadliga arter att blomstra. Candida albicans är en opportunistisk jästarter som kan över växa inom mag-tarmkanalen och andra områden under perioder av störningar och orsaka symptom, särskilt om kroppens immunförsvar försvagas.

Symtom på oral candidiasis

Candida överväxt eller candidiasis, sker oftast hos personer med försvagat eller nedsatt immunförsvar. Oral candidiasis, som vanligtvis kallas "muntorsk", är en överväxt av Candida albicans jäst i munnen. Jäst formen vita eller ljusgula fläckar på insidan av kinderna, tungan, tandköttet och ibland uvula. Plåstren beskrivs ofta som "ostliknande". Dessa fläckar kan bli inflammerad, blöda, ändra storlek, och orsaka minskad smak sensation och mögliga luktade andetag. Domningar nämns ibland med muntorsk, som "en munfull bomullstussar". På grund av dessa symptom, kan tugga och tandhygien vara smärtsamt. Oral candidiasis är ofta märkt i barn som är på antibiotika på grund av störningar till sina normala flora och fauna, och i HIV-infekterade människor på grund av deras skadade immunsystem. "Svampinfektion: diagnos och behandling" citerar att över 90 procent av personer med fullt utvecklad aids utveckla oral candidiasis.

Symtom på Candida esofagit

Candida esofagit är en svampinfektion i röret som går från munnen till magsäcken. Inte överraskande, kan många människor med muntorsk snart utveckla esofagit, som svampinfektion lätt spridas från munnen ner i halsen. Liksom alla typer av candidiasis, är Candida esofagit oftast resultatet av ett nedsatt immunförsvar, som kan förekomma i AIDS och cancerpatienter, diabetiker och de som fått organtransplantationer. Vanliga symptom av Candida esofagit inkluderar inflammation med svårighet att svälja, smärta vid sväljning, enstaka anfall av feber, och vissa ost-liknande jäst lesioner. Komplikationer i samband med Candida esofagit kan innefatta perforering av matstrupen, återkommande infektion och spridning av svampinfektion till andra platser i kroppen. Candida albicans jäst ofta ändras till sin svamp-formen under överväxt, som sedan kan gräva in i vävnaden och släppa skadliga gifter. Detta förklarar symtomen på inflammation, smärta och potentiell perforering upplevs med candidiasis.

Symtom på intestinal candidiasis

Eftersom Candida jäst gör sin väg ner mag-tarmkanalen, kan infektioner ta tag i tarmarna, både små och stora, inklusive tarmen. Intestinal candidiasis kan orsaka uppsvälldhet, kramper, gasbildning, diarré, Irritable Bowel Syndrome, rektal klåda, liksom mer diffusa symtom som kronisk trötthet, sjukdomskänsla, depression och allergiska reaktioner. Ibland den vita Candida jäst kan ses i avföringen. CandidaGuide.co.uk konstaterar att en gång i tarmarna, kan svamp-formen av Candida håla genom väggar, orsakar så kallad Leaky Gut Syndrome, och eventuellt sprids i kroppen som leder till systemisk candidiasis, som är livshotande.

Hur man förstör candida

Hur man förstör candida


Candida är en typ av svampinfektion i huden som förekommer i hudveck och våta utrymmen på kroppen, enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket. Det sker oftast runt könsorganen, nagelband och i munnen. Vaginal jäst infektioner och mun trast är två smärtsamma tillstånd som resulterar från Candida överväxt i kroppen, även om candida är alltid närvarande i systemet. Det är bara när överväxt uppstår - ofta på grund av dålig hälsa och hygien - att candida blir kliande och smärtsamt. Använda interna och externa metoder för att döda candida överväxt liksom spolning av systemet med mycket vatten.

Instruktioner

1 Ta växtbaserade kosttillskott såsom olja av oregano, vitlök kapslar eller olivolja blad. Välj en oregano olja med hög carvacrol halt, en aktiv ingrediens för att döda candida, enligt funktionshindrade World. Vitlök är en stor kämpe av candida och kan tas oralt liksom appliceras lokalt för nästan omedelbar lättnad. Olive Leaf är en kraftfull ört med många hälsofördelar bland annat minska candida i kroppen.

2 Applicera utspädd rå, obearbetad äppelcidervinäger till drabbade områden som dödar candida. Leta efter äppelcidervinäger som läser "med modern." Detta ämne är full av de enzymer som är nödvändiga för att hålla äppelcidervinäger potent och effektiv. Prova att tillsätta några teskedar äppelcidervinäger till vatten som det kan tas internt. Försök också att lägga till en kopp äppelcidervinäger till din badvattnet för lugnande lättnad.

3 Lägg naturliga behandlingar till tamponger. Alternativen är att lägga tre eller fyra droppar tea tree-olja till en tampong och lämna det i ungefär en timme. Tea tree eterisk olja är svampdödande och används i många medel mot svamp. Vitlöksklyftor arbetar också som en effektiv vaginal behandling, eller prova en tampong indränkt i vanlig yoghurt för lättnad.

4 Drick mycket vatten. Som med någon sjukdom eller tillstånd, spola systemet med vatten är en av de bästa sätten att befria kroppen av svamp, bakterier och virusinfektioner. Drick minst åtta 236ml. glas vatten om dagen för att spola socker från kroppen, som orsakar candida uppbyggnad. Drick mer om möjligt.

5 Underhåll god hygien och bära löst sittande, bomullskläder. Tight, restriktiv icke-bomullskläder, särskilt i kombination med dålig hygien, ger en grogrund för candida.

6 Minska, om inte eliminera socker, alkohol och kolhydrater livsmedel från din kost tills du är fri från överväxt. Socker från dessa livsmedel foder candida och kommer att förlänga din infektion.

Kan candida paronyki evigt?

Kan candida paronyki evigt?


Paronyki, en infektion eller inflammation i huden runt en spik, kan vara både smärtsamt och irriterande. Paronyki candida, som orsakas av en svamp jäst, kan vara särskilt svåra att bota.

orsaker

Kronisk nagelbitning och kronisk exponering för fukt är de vanligaste orsakerna till paronyki, enligt University of Chicago School of Medicine webbplats. Candida albicans, jästen ansvarig för paronyki candida, växer bra i varma, fuktiga förhållanden som dessa, vilket gör det lätt för infektionen att dröja kvar och även förvärras om det inte behandlas på rätt sätt.

Tidsram

Medan bakterie paronyki svarar snabbt och bra på behandlingen, kan svamp sorter som paronyki candida ta flera månader att läka även med behandling, enligt en rapport från University of Maryland Medical Center.

lösningar

University of California, San Francisco hemsida säger att kronisk paronyki candida kräver läkemedel mot svamp och undvika exponering för fukt. Detta skulle innebära att en diskmaskin i en restaurang kan behöva en karriär förändring, och vanliga spiken biter behöver en ny dålig vana. Någon exponering för fukt eller trauma kan orsaka återinfektion och behovet av ytterligare behandling.

Candida och Reiters syndrom

Candida och Reiters syndrom


Reiters syndrom är också känd som reaktiv artrit. Det är en ovanlig sjukdom som orsakar allvarlig inflammation i lederna, liksom hudskador och inflammation i slemhinnorna. Reaktiv artrit förekommer vanligen som en konsekvens av en till synes orelaterade infektion, vanligen av tarm eller genito-urinary organ. Diagnos kan vara svårt, och Reiters syndrom är ibland felaktigt förväxlas med jäst infektion som orsakas av Candida.

reaktiv artrit

Reiters syndrom identifierades först av Dr Hans Reiter, en läkare som arbetade i Nazityskland och som genomförde sina experiment på judar och andra rasistiskt profilerade ämnen. Termen Reiters syndrom har nu till stor del ersatts av begreppet reaktiv artrit. Reaktiv artrit drabbar vanligtvis lederna i knän, tår och fotleder, men de som lider av sjukdomen kan också uppleva svåra hudbesvär i form av inflammation, fjällning och skador, särskilt runt slemhinnor (ögon, mun och könsorgan) som liksom sulorna av händer och fötter.

Post-infektiös

Reaktiv artrit är en post-infektiös sjukdom visat sig resultera från virus- eller bakterieinfektion som påverkar mag-tarmkanalen eller könsorgan. Reaktiv artrit i sig är inte smittsam, men är en ovanlig efterverkning av orelaterade "trigger" infektioner, ofta matförgiftning eller en sexuellt överförd infektion .. Kända "triggers" inkluderar Chlamydia liksom salmonella och campylobacter, men ibland en viral halsinfektion kan vara den utlösande faktorn. Patient Storbritannien rapporterar att omkring 10 procent av fallen sägs ske utan identifierbar trigger.

feldiagnos

Reaktiv artrit är ibland feldiagnosticeras som mukokutan candidiasis (Candida infektion i slemhinnor). Detta beror på att syndromet uppvisar ibland som crusted och fjällande hud infektioner, särskilt i penis eller vulva områden, samt händer, fötter och ögon. I några av dessa fall lidanden huden liknar hudåkommor som är gemensamma för candidiasis eller psoriasis, men det finns inga bevis som tyder på att sjukdomen orsakas av Candida jäst.

septisk artrit

Även reaktiv artrit orsakas ofta av en "trigger" infektion, är det inte samma sak som infektiös artrit, annars känd som septisk artrit. Septisk artrit orsakas av en infektion i leden själv. Omvänt uppträder reaktiv artrit i oinfekterade delar av kroppen. Det bör noteras att septisk artrit kan orsakas direkt av Candida-infektion i skarven. Detta kan vara Candida albicans eller en annan typ av Candida jäst. Denna mångfald av septisk artrit kallas ibland Candida Artrit, men bör inte förväxlas med Reiters syndrom.

Behandling

Varför reaktiv artrit sker är inte helt klarlagt, och diagnosen baseras på symptom snarare än tester. Behandlingen är palliativ; symptom kan tillfälligt lindras genom antiinflammatoriska. Underliggande infektioner, om de fortfarande är närvarande, kan behandlas med antibiotika. Feldiagnos är vanligt, men eftersom reaktiv artrit är inte känd för att orsakas av Candida-infektion kommer den inte svara på medel mot svamp. Reaktiv artrit blir oftast bättre av sig själv efter några månader.

Vad betyder candida se ut i avföringen?

Vad betyder candida se ut i avföringen?


Candida albicans är en typ av jäst, eller tarmfloran, som normalt lever i mag-tarmkanalen. Jäst kan reproducera och föröka sig om immunförsvaret blir nedsatt eller från att äta en diet för hög i socker. Som jäst blir overabundant kan en infektion uppstå i matsmältningssystemet, liksom andra delar av kroppen, inklusive mun och reproduktionsorganen. En av de första tecknen på en svampinfektion är uppenbar candida urladdning i avföringen.

Identifiering

Överdriven candida kan vara närvarande i avföringen under perioder av extrem jästtillväxt eller die-off, även kallad Herxheimer syndrom. Die-off inträffar när din kropp är att bli av med överflödigt jäst. Avföring med ett överflöd av jäst kan innehålla en vit, trådiga material som liknar tunna bitar av sträng ost. Denna ostliknande substans är en av de vanligaste tecknen på alltför mycket candida i avföring. Jäst i avföringen har också jämförts med keso. Candida kan också se "skummande" liknar jäst i bröd mix när den stiger, eller candida kan se ut som en slem-liknande substans.

Betydelse

Att veta vad som är och inte är jäst i avföring är viktigt eftersom andra substanser kan likna candida men tyder på olika förhållanden. Grå, blek avföring kan tyda gallblåsa sjukdomar, hepatit eller problem med utnyttjandet. Grönfärgad avföring kan vara relaterade till bakterier, men är oftast orsakas av karamellfärg eller grönsaker och frukt av färg.

överväganden

Ett överflöd av candida kan vara symptomatiskt för många villkor, inklusive kroniskt trötthetssyndrom, beteendestörningar, depression och humörsvängningar, minnesproblem, ledbesvär, colon irritabile och kronisk bihåleinflammation.

Varning

En ökning av candida i avföringen kan förekomma med förstoppning eller diarré. Men om jäst överväxt ökar för veckor i taget eller med blödning, kontakta din läkare för en utvärdering för mycket slem kan vara ett symptom på Crohns sjukdom eller ulcerös kolit.

Förebyggande / Lösning

Om du märker alltför candida i avföringen och tror att orsaken är från alltför mycket jäst, minska mängden brödprodukter i din kost kan hjälpa. Äta yoghurt och ta probiotika kommer bidra till att balansera candida och andra tarmfloran också.

Systemiska Candida Behandlingar

Systemiska Candida Behandlingar


Systemisk Candida eller candidiasis, är en mycket vanligt hälsoproblem. Mayo Clinic rapporterar att uppskattningsvis tre av fyra kvinnor kommer att uppleva en mängd olika system Candida under sin livstid. Candidiasis är också vanligt förekommande hos personer med nedsatt immunförsvar, såsom cancer och HIV-patienter. Med rätt diagnos och kraftig behandling, kan candidiasis vara säkert och helt elimineras.

orsaker

Candida, en typ av jäst, finns naturligt i tarmkanalen och undertrycks av goda bakterier och immunsystemet. Enligt Marc Pick, OB / GYN Nurse Practitioner och grundare av "kvinnor för kvinnor", "När Candida sprider ändrar den från sin enkla, relativt ofarlig form en invasiv form med lång rot-liknande strukturer som penetrerar tarmvägg. penetration kan bryta ner gränsen mellan tarmkanalen och cirkulationssystemet. " När strängarna in i blodomloppet, vidare koloniserar det områden där livsmedelsförsörjningen är mest koncentrerade, såsom vagina, urinblåsa, hals och i allvarliga fall, hjärtklaffarna.

symptom

Systemisk Candida kan orsaka många olika symptom på många olika system i kroppen. När påverkar magtarmkanalen, är Candida lätt diagnostiseras och kallas trast. Trast uppstår när svampen implantat sig i halsen och munnen och bildar vita fläckar som den multiplicerar. Denna typ av infektion är vanligare hos spädbarn, gravida och ammande kvinnor, personer med undertryckta immunsystem, och de som tar orala steroider för behandling av astma. Enligt Pick, när systemiska Candida effekter reproduktionssystemet symptom kan inkludera, "menstruation och premenstruella problem, urinblåsan inflammation, kroniska urinvägsinfektioner (UTI s), inflammation i urinblåsan, cystit, PMS." Merck Manual listar också symtom som en "keso som" utsläpp med en "fishy" lukt och eventuellt klåda eller irritation i underlivet. Systemisk Candida kan också påverka huden, cirkulationssystemet och i sällsynta fall, visar inga yttre symtom. I dessa fall patienter kommer att klaga på känsla i allmänhet dåligt. Symptom i dessa fall inkluderar, migrän, trötthet, huvudvärk, svaghet, yrsel, känselstörningar, hypoglykemi, muskelsmärta, andningsproblem och kemisk känslighet. "Dessa symtom kommer att fortsätta tills den systemiska Candida utbrott elimineras.

Långsiktiga Infektioner

Enligt "Merck Manuel", "Om infektionen sprider sig till andra delar av kroppen, är det allvarligare. Det kan orsaka feber, en blåsljud, förstorad mjälte, farligt lågt blodtryck (chock), och minskad urin produktion. En infektion av näthinnan och inre delar av ögat kan leda till blindhet. Om infektionen är allvarlig, flera organ kan sluta fungera, och död kan förekomma. " När långvarig infektion är ett problem, patienter vanligen på sjukhus och behandlas under en läkares övervakning för att säkerställa fullständig eliminering av infektionen.

behandlingar

Den bästa behandlingen för systemisk Candida inkluderar orala anti-svamp recept och en restriktiv Candida rengöra diet (eliminering av alla bearbetade socker och livsmedel) samt höga doser av probiotiska och immun öka vitaminer som vitamin C, B, och E. I mer allvarliga, livshotande fall, IV behandlingar såsom amfotericin-B används. De med diabetes eller andra blodsockersjukdomar uppmanas att noggrant övervaka och kontrollera blodsockernivåer för att bättre underlätta läkning. För hud och vaginal irritation, kan läkare också förskriva antiinflammatoriska krämer till kallare vävnaden medan infektionen läker. Slutligen kan de med undertryckta immunsystem behöver ytterligare IV vitamin behandlingar för att ytterligare stärka immunsystemets förmåga att eliminera överväxt.

Candida albicans symptom

Candida albicans symptom


Candida albicans är en art av jäst som lever på och inom människor. Normalt är Candida albicans i symbios med människor och inte orsakar uppenbara symptom. Emellertid, när inre eller yttre miljöer av människor är tillräckligt stört, kan överväxt av Candida albicans uppträder i förutsägbara platser och orsaka en mängd olika symptom. De flesta av obehag av Candida albicans är på grund av sin svamp form som kan gräva i vävnad och giftiga kemikalier.

Orsaker till Candida albicans infektion

Den främsta orsaken till Candida albicans infektion, eller "candidiasis" äventyras immunitet. Immuniteten kan bli äventyras av sjukdomar som HIV-infektion eller cancer, från behandlingsprotokoll såsom läkemedelsbehandling eller strålning, eller från livsstilsval som otillräcklig näring eller höga nivåer av stress. Andra orsaker som kan störa de "goda" flora och fauna inkluderar användning av antibiotika, p-piller, kortikosteroider, raffinerat socker och sura livsmedel och drycker.

Genitala candidiasis symtom

Candida albicans föredrar varma, fuktiga och dolda områden, vilket är anledningen till candidiasis i slidan är vanligt förekommande inom kvinnor. De viktigaste symptomen på vaginal jäst infektioner inkluderar intern klåda; inflammation; obehag vid samlag och tamponganvändning; brännande känsla vid urinering; unken lukt; och vitt, keso-liknande flytningar. Män kan drabbas av candidiasis i och kring deras penisar. Symptomen på penis candidiasis inkluderar inflammation, eller "balanit"; extern klåda; ömhet; rödaktiga fläckar; obehag vid samlag, brännande känsla vid urinering; klart flytningar från urinröret; unken lukt; och vitt, keso-liknande jäst samlingar under förhuden.

Oral candidiasis symtom

Oral candidiasis, även kallad "torsk", växer inne i munnen, främst på slemhinnorna i kinderna, tungan och tandköttet, även om tonsiller och matstrupen kan också påverkas. Symtom på muntorsk inkluderar vita, upphöjda, ost-liknande skador som kan inflammerade; förlust av smak; och unken lukt andetag. Muntorsk kan göra tänderna borstas, tugga och svälja obekväm. Trast är oftast ses hos barn på antibiotika och personer med svår immunbrist, såsom AIDS och cancerpatienter. "Svampinfektion: diagnos och behandling" uppskattar att majoriteten av patienter med framskriden AIDS erfarenhet muntorsk.

Topiska candidiasis symtom

Topisk candidiasis är svampinfektion i huden. Externt, Candida albicans föredrar svettiga områden, såsom armhålorna, ljumskarna, kluven mellan skinkorna och under stora bröst och rullar av huden. Följaktligen överviktiga och äldre löper större risk för lokal candidiasis om hygien är ett problem. Symtom på aktuell candidiasis inkluderar kliande hudutslag som kan vara gråaktig, brun eller röd; hudinflammation; blåsor med eller utan pustler; follikulit; och unken lukt.

Candida albicans och dödlighet risker

Candida albicans kan spridas över hela kroppen av svårt immundefekta personer, via blodomloppet, och bli en livshotande systemisk infektion. Enligt en 1987 Candida översiktsartikel i Critical Reviews in Microbiology, blir cirka 15 procent av candidiasis inom allvarligt immun äventyras personer systemiska infektioner, och cirka 40 procent av denna grupp dör från komplikationer, vanligtvis endokardit, nefrit eller hjärnhinneinflammation.

Candida hudproblem

Candida hudproblem


Candida är en typ av jäst svamp som lever i kolon, matsmältningskanalen, mun och hud. Ofta kan en överväxt av candida i tarmarna orsaka candida att överproducera andra ställen i kroppen. Varma och fuktiga förhållanden kan också störa candida balans. Candida hudåkommor kan vara både ful och irriterande.

Jock Itch

Jock kliar kan vara gemensam med pojkar och män, men kvinnor kan också få det. Fukt och fukt från kläder sporrar ofta denna candida hudåkomma. Personer som använder alltför många antibiotika och kortikosteroider även kan ha problem med Jock kliar. Diabetiker får Jock kliar eftersom deras saliv, urin och systemet har höga glukosnivåer, som matar jästen. Jock kliar uppträder vanligen i veck i ljumsken och inne i låren, men det kan spridas till skinkorna och buken. Det verkar oftast som en rödbrun, fjällande utslag som ibland festers och har blåsor på kanterna.

Fotsvamp

Fotsvamp (tinea pedis), som orsakas av Candida överväxt eller varma och fuktiga förhållanden, producerar skalning, flagning och klåda mellan och på toppen och botten av tårna, och på botten av fötterna. Du också kan bli sprucken hud och blåsor. Människor kan plocka upp runt offentliga duschar och från att bära våta eller svettiga strumpor för lång. Det är oftast behandlas med svampdödande krämer, även om orala läkemedel kan behövas för svåra fall.

Revorm

Ringorm är en candida svamp som visas som en kliande, ringformad utslag i hudveck av ljumsken och på låren och skinkorna. Det kan också visas på hårbotten och händer. Vuxna och barn får ofta runt simbassänger och från våt, fuktiga kläder. Det kan också spridas från handdukar och genom att vidröra en katt eller hund med tillståndet. Om den lämnas obehandlad kan ringorm-infekterade områden blåsor och skapa pustler. Ringorm kan behandlas med svampdödande krämer eller tablettbehandling.

blöjeksem

Blöjeksem visas normalt i ljusa röda fläckar eller nabb gupp på en bebis botten, ljumskarna, inre lår eller nedre delen av buken. De flesta fall inträffar på grund av hudirritationer orsakade av våta eller åtsittande blöjor. Det kan också orsakas av tvålar eller parfymerade våtservetter. Kvinnor som ammar sina barn kan sprida det till dem också, speciellt om mamman har tagit antibiotika, vilket kan bidra till candida överväxt. Förhindra blöjeksem genom att kontrollera en bebis blöjor ofta och genom att använda vaseline eller zinkoxid produkter för att skydda de drabbade områdena från fukt.

candidal Balinitis

Candida balinitis visas på axeln och huvudet av en mans penis eller under förhuden (för dem som är oomskurna). Det har vanligtvis en torr, glazy utseende med vita papler och gråvitt insättningar. Utvärtes läkemedel används för att behandla detta tillstånd. Men om man misstänker en svampinfektion, läkare vanligtvis kommer att förskriva den muntliga svampdödande flukonazol.

intertrigo

Intertrigo liknar blöjeksem hos barn men också kan visas under armen, under hakan och i de områden där hudvecken. Det kan påverka vuxna och barn. Det verkar oftast som röda fläckar och ofta sporras av varm fukt. Överviktiga människor är benägna att detta villkor i veck i huden.

Hur man läka ett barn med överväxt av Candida

Hur man läka ett barn med överväxt av Candida


Candida albicans, en typ av jäst som infekterar djur och människor, slår vanligen barn och kan leda till allvarlig blöjeksem eller trast (oral candidiasis). Candida organismen kan passera från en mor till hennes barn genom amning, men det förekommer också naturligt i barnets kropp i små mängder. När förutsättningarna för en candida utbrott är optimala på grund av konstant värme och fukt, kommer organismen reproducera snabbt på de delar av barnets kropp som ger en gästfri miljö. Helande en överväxt av candida omfattar eliminering av triggers som orsakar jäst att sprida sig.

Instruktioner

1 Kontrollera noga ditt barns blöja område. En Candida utslag kan vara allvarligare än andra vanliga blöja utslag och har tydliga markeringar. Utslagen kan pågå längre än tre dagar, även med tillämpning av blöjeksem salvor, och det kan verka torr eller knaprig med upphöjda röda lesioner. Ta ditt barns blöja och låta sin botten till luft bada så mycket som möjligt. Använd en lanolin baserad salva på ren och torr hud för att stänga ute fukt som förvärrar tillväxt av jästorganism. Din läkare kan rekommendera att använda en over-the-counter svampinfektion grädde på utslag.

2 Kontrollera ditt barns mun om du misstänker att hon har en candida blöjeksem. Enligt PediatricAdvice.net, kan en muntlig infektion vara en sekundär tecken på att ditt barn lider av en överväxt av jäst. Trast är ofta ett symptom hos spädbarn som redan har en candida blöjeksem men det kan förekomma först om jästorganism passerar från mor till barn genom amning. Ammande mödrar kan kräva behandling för jäst för att stoppa återkommande trast cykler i deras barn. Dessutom ger barnet en vattenflaska efter omvårdnad för att tvätta återstående mjölk från munnen och minska risken för en candida infektion.

3 Besök ditt barns barnläkare om trast varar längre än tre dagar om barnets mun är så ont att han inte kan äta. Hans läkare kan ordinera anti-svamp medicin eller salva för att främja läkning. Fortsätta att administrera medicinering under minst 48 timmar efter det att symptomen av candida är borta. Enligt WebMD, jästorganismen kan inte i tillräcklig utsträckning förstöras och det kan reinfect ditt barn om du avbryta behandlingen för tidigt.

4 Undvik att ge ditt barn en smak av sötsaker. Vissa föräldrar vilja låta sitt barn prova en droppe honung eller flaska äppeljuice men under en candida infektion, men det kan förvärra symtomen och förlänga infektionen.

5 Rapport återkommande fall av candida infektioner med din läkare. Om ditt barn fortsätter att lida av anfall av svampinfektion eller blöjeksem orsakas av jäst, kan det signalera en sjukdom i immunsystemet. Läkaren kommer att undersöka ditt barn för att utesluta en underliggande sjukdom.

candida diet

candida diet


Candida diet är en specialiserad diet används för att behandla överväxt av Candida albicans i kroppen. Symtom på candida överväxt inkluderar kroniska svampinfektioner, migrän, akne, kolhydratintolerans, nagelsvamp, och trötthet. Denna organism bor vanligtvis i samklang med andra mikroorganismer i vår mag-tarmkanalen och kan bli ett problem om miljön i kroppen kan överväxt.

Vad orsakar Candida överväxt?

Långvarig och upprepad användning av antibiotika verkar vara den största boven i att låta candida att frodas i kroppen. Bredspektrumantibiotika inte inrikta sig på specifika bakterier vid behandling av en infektion. De kommer att döda de dåliga bakterier som orsakar dig att vara sjuk, men kan också döda de goda bakterierna som håller candida från igenväxning. Stress och en kost rik på socker och förädlade livsmedel har varit kopplade till candida överväxt, liksom användningen av p-piller, enligt en artikel i Företrädes 5, volym 51 av "contraception".

Detox Diet Fas

candida diet


Detox fasen fokuserar på att ta bort alla livsmedel som förvandlas till socker och foder candida svampen. Livsmedel som elimineras omfattar frukt, alla bearbetade livsmedel, mejeriprodukter, stärkelserika grönsaker, nötter, alkohol, svamp, te och kaffe, bröd och alla typer av socker, enligt TheCandidaDiet.com. Läs livsmedelsmärkningen för hydrolyserade jästextrakt, dolda socker och sötningsmedel, såsom majssirap och hög majssirap. Efter två veckor kan du börja långsamt återinföra elimineras livsmedel en efter en.

Eliminering Diet Fas

Denna fas av dieten är låg sockerhalt och lägger till en ny mat i taget, enligt YeastInfectionAdvisor.com. Under denna fas är det tillåtet att återinföra icke-klibbig kolhydratrika livsmedel, börjar med baljväxter / bönor, quinoa, bovete och hirs. Frukter, potatis, ris och pasta är sedan återinföras, innan du lägger bearbetade livsmedel som framställts utan socker. Om du har en reaktion, såsom uppblåsthet, klåda eller illamående, eliminera mat och återinföra den i två till tre veckor. Detta innebär att maten kan fortfarande mata candida och måste undvikas längre.

Återpopulations Diet Fas

När du har upplevt tillräckligt candida die-off, det YeastInfectionAdvisor.com säger att det är dags att återupprätta din tarmfloran. Detta kommer att bidra till att förhindra ytterligare candida överväxt inträffar. Probiotika är recommendrd att lägga till "goda" bakterier tillbaka och kan hittas på din lokala hälsokostbutik. Medan du återupprätta din tarmfloran, fortsätter du att följa dieten. Du kan fortfarande uppleva reaktioner på vissa livsmedel. Om detta skulle inträffa, undvika den felande mat för två till tre veckor.

Mat att äta under dieten

Candida kost är en restriktiv diet för att hjälpa ditt tillstånd. Mat du behöver för att fokusera på när du följer dieten omfattar färska grönsaker, brunt ris, ekologiska och frigående kött, bur-ägg, kefir yoghurt och örter / kryddor. Denna diet är tung i protein tills din kropp tål kolhydrater och bearbetade livsmedel igen. Om du är gravid eller har problem med njurarna, tala med din läkare innan du följer denna diet program.

Långtidsbehandling

candida diet


Vissa livsmedel bör undvikas till varje pris, som sockerhaltiga livsmedel. Att äta mat så nära som möjligt till sitt naturliga tillstånd kommer att hjälpa kroppen att hålla candida svampen under kontroll. Candida är sällan livshotande organism, men att kontrollera dess tillväxt kan göra livet enklare och bekvämare.