bygga vattenfall trädgård

Hur man bygger ett vattenfall aquascape

Hur man bygger ett vattenfall aquascape


Aquascape är ett företag som tillverkar kit för villaägare som vill skapa sina egna landskaps vattenfall. Du kan göra ett vattenfall som försvinner in i ett område med grus eller sten täcker en vattenbassäng. Kitet innefattar en Centipede Module, ett plasthölje som tillåter vattnet att strömma in i snorkel valv, en vertikal struktur som inrymmer vattenpumpen. Vattnet pumpas till MicroFalls, en mini bassäng som sitter på toppen av vattenfallet.

Instruktioner

1 Bestäm var din vattenfall startar, och där bassängen kommer att gå. Bassängen kommer att täckas med grus och landskaps sten och blir osynlig. Markera platsen för bassängen och placeringen av MicroFalls, som är där vattenfall startar. Du kan markera dessa platser med sprayfärg eller en krita linje, eller så kan du trycka på toppen av din spade i marken tillräckligt hårt för att göra en markering du kan se. Eftersom MicroFalls enheten har lite höjd till det, kan du sätta MicroFalls på marken och lugg smuts runt den, eller så kan du begrava det i ett högt område nära bassängen, beroende på lutningen på marken.

2 Fäst slangen till kontakten längst ned i MicroFalls enheten. Vrid den gängade anslutningen tills den sitter fast. Sätta MicroFalls enheten på plats. Det bör tippa något framåt från nivå. Tillbaka fylla runt den med smuts.

3 Skapa bassängen, gräva till ett djup av 18 inches under marknivå. Placera sedan snorklar och Centipede på botten av bassängen och göra märken runt sina ytterkanter. Ta bort dessa enheter och gräva ett tråg flera inches djupare än botten av bassängen, för att hålla Snorkel och Centipede. Installera underlag och bassängen liner som kommer med satsen, placera sedan Centipede och snorklar i tråget.

4 Fyll i bassängen. Först lägger större stenar i ett dubbelt lager ovanpå Centipede. Använd stenar ungefär storleken på din näve för detta skede. Lägg sedan till ett lager av större grus täcker hela botten av bassängen för flera inches. Slutligen, lägga ett lager av mindre grus ovanpå den större grus. Denna sista skiktet bör fylla bassängen ungefär till samma nivå som marken. Lämna utrymme för ett lager av dekorativa landskapssten, om så önskas.

5 Fyll bassängen med vatten. Först skölj grus över hela sin yta som du fyller upp bassängen. När den är full, placera pumpen i Snorkel och pumpa ut det smutsiga vattnet, gör det möjligt att strömma ut och absorbera i den omgivande marken. Fyll sedan bassängen igen med rent vatten.

6 Fäst liner till MicroFalls. Placera fodret över utloppskanten och se till att det finns slack i fronten. Pre-punch hålen på båda sidor om nosen. Nosen är en extra bilaga där vattnet rinner ut. Tillfälligt ta bort fodret och sätta kisel på det längs den nedre kanten där nosen kommer att ansluta. Sedan ersätta fodret och skruva fast nosen på. Skär bort den extra liner och vänta en timme innan du hämtar detta område blöt, för att göra det möjligt för kisel för att ställa upp.

7 Bygg vattenfall. Placera stenar runt kanterna och någon annanstans önskas. Fyll i eventuella luckor mellan stenarna med vattenfall skum, i synnerhet som helst som inte omfattas av fodret. Använda stenar, smuts och kompost för att täcka kanterna av fodret, efter trimning den till sex inches bortom kanten på vattenfall.

8 Anslut pumpen. Fäst VVS aggregatet till utloppsventilen på pumpen, och placera pumpen i botten av snorklar valv. Den andra änden av den VVS aggregatet passar i ett fäste på toppen av den snorklar, och toppen av den Snorkel går ovanpå. Använd gängade för att ansluta slangen som leder till MicroFalls till utsidan av Snorkel, där pumpens VVS enheten slutar. Begrava någon synlig slang och toppen av snorklar enligt grus och landskaps sten. Anteckna platsen för Snorkel så att du kan komma åt pumpen för att ta bort det på vintern eller inte fungerar. Lägg ett lager av landskaps stenar längst upp i bassängen området, om så önskas.

9 Tillsätt vatten till MicroFalls enheten. Anslut pumpen och slå på den.

Hemlagad små vattenfall

Hemlagad små vattenfall


Lägga ett vattenfall till din bakgård damm eller skapa en damm med ett vattenfall kan lägga till en härlig, avkopplande touch till din bakgård. Damm och vattenfall kit finns att köpa och kan göra bygg vattenfall mycket mindre tidskrävande. Använd din egen kreativa touch för att bygga vattenfall; skulpturer, tunnor och stora stenar kan alla läggas till beroende på din personliga smak. Men du väljer att bygga din vattenfall, notera att utsiktspunkt är viktig. Välj ett område på din bakgård som kan ses från kök, vardagsrum, matsal eller något område där det kan vara helt avnjutas.

Instruktioner

1 När du har valt en bra plats för din vattenfall, bestämma hur du vill att vattenfall ska börja. Det rekommenderas ofta att en häll över utskovet systemet användas på toppen av din vattenfall. Ett häll över systemet kommer att öka briljans av det strömmande vattnet. Sådana system finns i byggsats, hitta dem på din lokala trädgård leverans butik.

2 När du har bestämt hur du vill att din vattenfall att börja gräva ut ett område på marken för att fungera som en vattenkärl. Linje detta hål med damm liner. Att bygga vatten kurs antingen använda en förformad vattenfall eller stapla flata stenar, floden stenar och skiffer till önskad höjd. Om vattenfall går in i en damm se bredden av vattenfallet inte överstiger dammen.

3 Placera en dränkbar vattenfall och filterpumpen (från kit) i fodrad behållaren. Det bör finnas en plugg slut på detta lilla system som måste vara ansluten till ett vägguttag. Filterpumpen bör innehålla en GFI brytare för säkerhetsändamål. Din kit bör också innehålla flexibel slang, som ska bifogas till den andra änden av pumpen. Denna pump avlägsnar vatten från behållaren.

4 Göm alla rörledningar antingen bakom vattenfall eller under stenar där vattnet kommer att köra sitt lopp.

Pondless vattenfall idéer

Pondless vattenfall idéer


Medan vanligtvis konstruerade bredvid en bakgård vatten trädgård, damm mindre vattenfall idéer är perfekt för små gårdar och de som njuta av sevärdheter och ljud utan mycket av underhållet. Skär bygga tid och pengar med ett vattenfall som inte behöver en damm för att köra.

Material som behövs för en damm mindre vattenfall

Damm mindre vattenfall fortfarande behöver en behållare för att fånga vattnet faller ner. Detta kan vara en liten, gjuten behållare speciellt konstruerade för vattenfall eller en underjordisk plastbalja eller stor hink. Det behövs en vattenfall pump och gällande rör och slangar, liksom en bred öppning kontakt i slutet av slangen. Projektet kräver även stenar, växter, metall armeringsjärn och behandlade metallstängsel med små hål.

Bygg Steg för ett vattenfall utan en damm

Om du inte använder en prefabricerad vattenfall behållare, gräva ett hål i marken där plastbalja eller hink kan passa. Sätt skopan i hålet och fyll i sidorna med smuts för att stödja den ordentligt. Den övre delen av behållaren bör vara jäms med marken. Sätt vattenfall pumpen i hinken och bifoga nödvändiga slangar. Slangen eller röret bör löpa upp ur skopan och vara tillräckligt lång för att nå till toppen av den föreslagna vattenfall. Lägg flera delar av armeringsjärn över hålet, placera den robusta nät eller skärm ovanpå och säkerställa detta med flera stenar på kanterna. Bygg vattenfall höjd runt vattenslang eller röret. Se till flat sten på toppen av nedgången kommer att sprida vattnet direkt över hinken du sjönk ner i marken. Använd lim för att fästa stenarna med varandra om så önskas. Fyll den underjordiska hink med vatten och slå på vattenfall pumpen. Justera flödet och position innan du avslutar dammen mindre vattenfall inrättas. När allt är där det ska vara, avsluta botten genom att lägga mindre stenar över metallstänger och mesh så att det ser naturligt. Vattenfallet kommer stänka glatt på marken och sedan köra ner till hinken att pumpas upp igen.

Landskapsplanering Idéer för en Pondless vattenfall

En damm-mindre vattenfall kommer att se mer naturligt med fuktälskande växter avslutande över klipporna. Sätta en avsevärd mängd jord nära baksidan och sidorna av sten högen och runt stenarna på botten av vattenflödet. Växt snabbt växande, släpande växter eller marken täcker. När dessa spridning, kommer de att försköna dammen mindre vattenfall samt bidra till att förhindra erosion av upprätt struktur.

Att göra en vattenfall i Turtle Tankar

Att göra en vattenfall i Turtle Tankar


Vid en vattenfall i en sköldpadda tank, skapar du en liten bordsskiva fontän. Att skapa ett vattenfall för din sköldpadda, behöver du en dränkbar fontän pump liten nog att passa i akvariet, med en låg liter per timme (GPH) betyg. Rio, ViaAqua och Fountain Pro är tre varumärken som gör små dränkfontänpumpar. Dessa kostar från £ 5 till £ 8. För litet utrymme för de flesta akvarier, är en 40 GPH pump allt du behöver. Du kommer också att behöva slangen för att ta vatten från pumpen till toppen av din vattenfall. Tänk på att du kommer att ha sköldpaddor utsätts för detta vatten pumpsystem, och välj djur säker slang. Flexibel vinyl slang som matchar storleken på pumputloppet fungerar bäst.

Installera pumpen

Placera dränkbar pump i botten eller neråt sidan av vattenfallet. Som namnet antyder, kommer du vill Doppa pumpen i vatten eftersom pumparna är vattenkyld. Se tillverkarens instruktioner för minsta vattendjup för nedsänkning. Pumparna är konstruerade för att nedsänkas, så att sladden inte påverkas av vattnet, men om den exponerade sladd som kör upp på insidan av tanken är inte estetiskt tilltalande, kan du överväga att borra ett hål genom glaset och tätnings detta med rörmokare kitt . (Se Resurser för information om borrning genom glas.) Annars kan du dölja sladden med vegetation eller bakom ett träd bark dekoration.

Damm eller Nej Pond?

Sköldpaddor är amfibiska --- de lever i både vatten och på land, så överväga att avsätta ena änden av sköldpaddan tanken till en damm minst ett par inches djup. Sköldpaddor i allmänhet inte behöver en stor vattenkälla och bör vara nöjda med en liten skål med vatten. Täck pumpens inlopp med screening för att fånga spillning, matrester eller annan smuts sköldpaddan kommer att slå i vattnet. Du måste rengöra denna funktion periodvis för att bibehålla pumpens styrka. Överväg att skapa en skärm rutan för att placera runt pumpen som kommer att hålla material borta som kan täppa till pumpen.

Bygg Vattenfall

Kör slangen till toppen av din vattenfall. Bygg en lutning för vattenfallet av ogenomträngligt material, såsom plast eller stengods. Täck backen med stenar för ett naturligt utseende, om så önskas. Eller så kan du låta vattnet från pumpslangen spiller ut en avsats och falla ner i dammen nedan, eller på substratet. Tillsätt vatten och slå på pumpen för att njuta av en återcirkulerande slutna systemet vattenfall.

Hårda landskapsskötsel idéer

Hårda landskapsskötsel idéer


Hårda landskaps funktioner med tegel, trä, sten och andra material med lång livslängd kan lösa problem och lägga intresse för din landskapsarkitektur. Landscapers kan använda dessa som accenter på branta sluttningar, i steniga områden eller i öknen där vatten är en premie. Ibland hårda landskaps funktioner skapar gränser mellan områden eller egenskaper. Oregon State University varnar för att du måste ta hänsyn till material hållbarhet, underhållsbehov och dess påverkan på miljön. (Referens 1, Page 1)

Rock Water

Bygg vattenfall med betong eller stenar för att skapa en lugnande trädgård atmosfär. Emellertid kan upprätthålla ett vattenfall vara svårt. I öknen, kan avdunstningen gör det dyrt att hålla vattennivån upp. Om vattnet har hög mineralhalt, kan ackumulerade mineralfyndigheter hindra vattenflödet.

River Rock

Skapa en falsk bäck med River Rock. Du kan införliva gröna växter eller blommor att lägga intresse. Ordna River Rock för att leda bort vatten från områden under svåra skyfall och förhindra översvämning på gården. När den är torr, den "bäck" adderar helt enkelt intresse för området.

Terrasser och stödmurar

Vatten avrinning på lutande områden kan vara ett problem under skyfall och när vattna växter. Terrasser och stödmurar hjälpa långsam avrinning och spara vatten genom att tillåta den att dra in, enligt C. Wilson och J. R Feucht, Colorado State University. (Referens 2, lutning Property) En mängd olika material kommer att arbeta för terrassering och stödmurar, inklusive dekorativa block, betong eller River Rock.

stenblock

Lägg landskaps accenter med stora stenblock och klippor. De kan definiera områden eller fungera som hinder. Stenar inte kräver underhåll eller vatten. De inte släppa skräp. När placeras, stenblock behöver ingen ytterligare vård.

möbel

Gräsmatta och utemöbler är en del av hårt landskaps också, och finns i många material och prisklasser. Möblerna ska ge komfort eller dekoration men anser omgivningen när du väljer den. I den sydvästra öken, kommer solen att förstöra många material. Plast och tyg kan försämras om inte skyddade. Vinden kan riva paraplyer och markiser. Sten och metall kommer inte att vara så bekväma, men behöver lite eller ingen vård.

Grus

Naturlig grå landskaps grus är en billig marktäckare som finns i många färger och storlekar. Om du väljer grus, överväga färgen på ditt hem och färger i ditt närområde. Grus kräver väldigt lite underhåll, men för lite ogräs drar på våren. Bryt upp utseendet med accent växter och strategiskt placerade möbler. Makadam eller landskaps grus kan också vara användbart i vissa områden som kompost för att minska erosion och upprätthålla en mer konstant marktemperatur enligt New Mexico State University. (Referens 3, punkt 4)

Hur man bygger ett vattenfall i ett akvarium

Hur man bygger ett vattenfall i ett akvarium


Akvarier kan användas som mer än ett hem för din fisk. De också kan göras till terrarier. En terrarium är en fristående miljö för växter och smådjur. De kan variera i komplexitet från enkla soda flaskor till mer komplexa glasakvarier. Om du har ett glas akvarium terrarium och letar efter ett unikt sätt att ändra det, överväga att bygga ett vattenfall inuti.

Instruktioner

1 Sätt i en plastbunke eller behållare i botten av akvariet, rada upp den övre kanten av skålen även med det översta lagret av jord. Skålen bör vara ca 2 inches djup. Detta är behållaren som din vattenfall flödar in, så välj en plats nära den sida av akvariet där du planerar att sätta vattenfallet.

2 Placera ett skikt av stenar i plastskål. Använd olika stenar i olika färger och storlekar för en mer realistiskt utseende. Placera botten av din vattenpump i stenarna. Se dock till att stenarna kommer inte att blockera vattenflödet upp pumpen. Justera placeringen vid behov. Pumpen bör vila nära väggen av akvariet. Köra den elektriska sladden för pumpen upp väggen av akvariet och ut i toppen.

3 Skapa en sten yta för vatten att rinna ner. Stack stenar i olika färger och storlekar upp på sidan av akvariet, runt vattenpumpen. Tillämpa caulk till stenarna för att hålla dem på plats. Låt täta helt torr innan du fortsätter.

4 Tillsätt vatten till din skål. Mängden vatten beror på skålen du väljer liksom din vattenpump. Tillsätt vatten vid behov tills du får en bra jämnt flöde från din vattenpump.

Hur man bygger Slate Vattenfall

Hur man bygger Slate Vattenfall


Vattenfall lägga dimension till ett landskap inte är möjligt med någon annan utomhus funktioner. Ett vattenfall kompletterar landskapet när den rör sig genom ett mulched område med buskar, och det sjunger en sång av en långsamt flytande ström som dess vatten leker med topparna av stenarna. Ju starkare pump du använder, desto snabbare vattnet rinna. Bestäm "känsla" du önskar skiffer vattenfall att ha och köpa din pump och slang i enlighet därmed. Hemligheten till att skapa den bästa vattenfall effekt är att dölja sina delar så gott du kan.

Instruktioner

1 Markera marken där du placerar landskapet poolen. Gräva hålet enligt tillverkarens anvisningar och placera poolen i hålet.

2 Sätt ut slangen och vattenpumpen så att du kan placera skiffer runt den. Tänk på slangen måste arbeta sig upp genom skiffer att skapa ett vattenfall när pumpen är på.

3 Stack nog skiffer runt slangen för att bygga en grund för faux bergssidan. Fortsätt stapling skiffer ovanpå fundamentet, göra nästa rad mindre än den föregående. Var noga med att arbeta slangen upp genom skiffer som du lägger raderna.

4 Vrid slangen mot poolen utan sno den och lägg den ovanpå raden där du vill att vattenfall ska börja. Stack mer skiffer runt slangen, gömmer i slutet av den.

5 Fortsätt stapla skiffer tills du når önskad höjd. Placera en del skiffer i poolen för att dölja slangen och pumpen.

6 Dra elsladden från pumpen från poolen mot utloppet. Fyll poolen med vatten, anslut pumpen, och slå på den.

Hur man bygger en naturlig vattenfall

Hur man bygger en naturlig vattenfall


Att bygga en naturlig vattenfall fungerar bäst om du har ett par saker som inte är så naturligt. Till exempel behöver en pump för att flytta vatten upp till vattenfall området och en fördämning, som är en plastlåda med öppningar för att samla vattnet och skickar det tillbaka ner över vattenfall till dammen. Du kommer också att behöva en liner för att hålla vattenfallet marken från erodera. Lägg till detta din naturliga stenar och grus, och du kommer att ha ett vattenfall som din familj och vänner kommer att älska.

Instruktioner

1 Bestäm hur många nivåer du vill att din vattenfall ha. Gräva varje nivå något vinklad framåt. Forma varje nivå, så att ryggen är ca 5 till 10 inches högre än den främre. (Om du gör mer än en nivå, placera varje nivå tillbaka tillräckligt långt så att vattnet kommer att falla lätt från en nivå till nästa.

2 Placera dammen ruta där du vill att vattenfall att börja flöda på din första nivå. Placera pumpen i dammen och anslut en slang från pumpen till baksidan av fördämningen, för att bära vatten upp till vattenfallet. Sprid gummi vattenfall liner runt dammen rutan och sedan täcka hela området med fodret. Ligga platt stenar runt omkretsen av vattenfall liner för att hålla den stadigt.

3 Placera hällar på fodret framför dammen som grund sedan lägga flera tunna hällar att göra nivåer (inte blockera framsidan av lådan där vattnet kommer att flöda ut). Täcka resten av fodret med stenar, sedan fylla i eventuella hål med grus, slutföra den första nivån av vattenfallet.

4 Test köra pumpen, vilket gör att vatten strömmar in i fördämningen, under de flata stenar och ut in i dammen. Stäng av pumpen när testet är slutfört. (Om du har mer än en nivå, lägga liner och stenar till varje, och sedan testa varje nivå med hjälp av pumpen.)

5 Placera stora platta stenar på marknivå dammen. Lägg till fler stora tunna stenar för att ge vattenfallet en större plask i botten, lägg sedan till grus för att fylla några hål. Provkör pumpen igen och lägga stenar under baksidan av fördämningen om vattnet inte rinner ned vattenfallet tillräckligt snabbt.

Hur man planera och bygga en liten trädgård vattenfall

Hur man planera och bygga en liten trädgård vattenfall


Vatten funktioner, såsom trädgårds vattenfall, är en attraktiv och lugnande funktionen för att lägga till din egendom. Storlekar och former av hem vattenfall varierar kraftigt. Man kunde köpa en glasfiber kit för att göra ett vattenfall men dessa är dyra och den färdiga produkten har inte ett naturligt utseende. Gör din egen vattenfall ger den färdiga ett mycket mer realistiskt utseende och kostar lite pengar att bygga.

Instruktioner

1 Bestäm och skissa den allmänna form och storlek du vill ha den färdiga produkten ska vara. Skissen kommer att hjälpa dig att besluta om lämplig utformning senare. Betrakta lutningen på hösten. Också överväga vilken storlek poolen med vatten kommer att ligga under vattenfallet. Bestäm om du vill basen av poolen för att vara fodrade med stenar för att se ut som en flodbädd eller med gummi för att minimera erosion.

2 Gräv poolen mellan 3,6 och 4,2 m (12 och 14 fot) bred och mellan 15 och 30 cm (6 och 12 inches) djup med en spade. Fylla botten av hålet med 2,5 cm (1 tum) av sand och klappa den nedåt för att komprimera den. Sedan linje poolen med stenar. När gräva ut smuts för poolen, placera uppgrävda jorden på kanten av poolen där vattenfallet kommer att bli.

3 Ställ formen på högen av smuts för att representera den allmänna formen och storleken på vattenfallet du har skapat i steg 1. Nedgången bör vara mellan 45 till 60 cm (18 till 24 tum) lång. Det kan antingen vara trapp-steg eller sluttande.

4 Linje lutning eller trappa-steg kulle med stenar. De mindre stenar borde vara där uppe, medan de större stenarna bör vara längst ned. Lämna de större stenar som hänger över poolen så att vattnet rinner ut i poolen och inte på marken. När man bygger vattenfallet med stenar, placera slangarna för pumpen bakom stenarna för att dölja dem.

5 Sätt pumpen i poolen. Du vill inte att beröra antingen sidorna eller botten. Om den inte gör kontakt, kommer det att begränsa flödet av vatten.

6 Fyll poolen med vatten. Slå på pumpen för att kontrollera vattenflödet. Vid behov, justera läget för pumpen. Vattnet kommer att köra ner högen och i poolen, cykla tillbaka upp.

Hur man bygger en inomhus Wall vattenfall

Hur man bygger en inomhus Wall vattenfall


Vattenfall är slående kontaktpunkter för varje trädgård, farstun eller vardagsrum. Att bygga en vattenvägg är ett enkelt projekt som du kan fylla i en dag med material som kullersten, River Rock och plexiglas. Plattsättning en vattenvägg med mosaik eller skiffer tar längre tid, men den extra tid är väl värt ansträngningen. Din inomhus vägg vattenfall kommer att vara centrum för uppmärksamheten på något område du väljer.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av vattenfall du vill bygga och köpa material på din lokala hem förbättring butik, trädgård leverans butik, eller på nätet. Dammen liner fungerar som en reservoar för din inomhus vattenfall, men du kan också använda en planter eller andra stora behållare som har helt tät. Pond liners ser bäst om de är täckta med sten eller värd fiskar och växter. Köp en pump med tillräcklig kraft för att skicka vatten till toppen av din vägg i enlighet med tillverkarens specifikationer. Tillverkade stenar som gatstenar är perfekt som stapling material för att bygga en vattenvägg. River Rock är för att fylla i behållaren, men du kan också skapa ett vattenfall genom att följa små flodstenar till ett ark av plexiglas och placera den mot en vägg. Limma dina staplade stenar till varandra med vattentätt lim som flytande Nails.

2 Placera behållaren på önskad plats. Stack stenarna i en design som passar utrymmet. Fullängds inomhus vattenfall kan vara smal och har en effekt, eller du kan skapa en låg mur, byggd för att passa in i ett hörn.

3 Placera pumpen i behållaren. Fäst plaströret till pumpen och mata den upp på baksidan av din vattenvägg eller diskret genom stenarna till toppen. Beroende på bredden på vattenfall, kan du behöva mer än en pump för en enhetlig vattenflöde.

4 Dekorera din behållare med stenar och placera växter runt väggen för extra intresse. Du kan bygga en vattenvägg runt en fristående spis eller som en avdelare mellan två rum. Din behållare är en del av designelement och bör betraktas som du infoga din vattenfall i ditt hem.

5 Fyll behållaren med vatten, koppla in pumpen och njuta av inomhus vattenfall.